Лозан Панов: От закрилница на гражданите държавата се превръща в тяхна мащеха

Председателят на ВКС Лозан Панов

© Надежда Чипева, Капитал

Председателят на ВКС Лозан Панов"Дневник" публикува пълния текст на речта на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, произнесена при получаването на наградата "Битка за право и справедливост" на наскоро учредената фондация на името на покойния преподавател Кристиан Таков. Наградата беше получена в рамките на форум, организиран от Инициатива "Правосъдие за всеки".


Скъпи съмишленици в нашата битка за право и справедливост,


Ще Ви призная, че досега винаги отклонявах предложенията да бъда номиниран за награди. Част от битката ми със суетата е да съзнавам, че това, което правя, е нормалното и затова съм там, където съм. Напълно разбираемо е, когато си заобиколен от управници, повечето от които са прегърнали властта, но са се отвърнали от Бог, нормалното да се отличава като изключение.
Приех да бъде номиниран за тази награда заради Кристиан Таков – свободния човек, достоен за възхищение.


Случи ни се да живеем във


време, в което цари мракът на апатията, породен от липсата на цел.


Липсата на справедливост води до липса на цел. Името на Кристиан винаги ще пръска светлина в мрака на апатията, защото мъдростта му ни показваше, че справедливостта не е само дума.


Беше човек, свободен от оковите на користта, който никога не се страхуваше да заяви истината на висок глас. Според Кърт Вонегът "светец е този, който се държи почтено в непочтено общество". Кристиан беше нашият съвременен български светец, изключителен борец за справедливост, който си тръгна, без никога да потърси отплата за това, което дава. А заслужаваше такава, но изглежда, че съдбата на Божите пратеници винаги е мъченическа.


Когато преди три години на 135-ата годишнина на Върховния касационен съд (ВКС) си позволих за първи път публично остро да разкритикувам законодателните промени, които минираха отново съдебната реформа, до мен беше Кристиан.


Днес ми се искаше да споделя с Вас, че съм постигнал нещо с това начинание. Целта ми бе да провокирам истински смислен професионален дебат, който да доведе до нови, по-смели стъпки от страна на законодателя. Това не само че не се случи, но в перверзното разбиране на политическия ни елит за договорни отношения между гражданин и държава, за законодателен процес, се стигна до истински законодателен разврат.


Резултатът е, че


в правния ни мир съществуват вече норми, които са в крещящо противоречие с основни принципи в правото.


Така държавата ни от закрилница на гражданите се превръща в тяхна мащеха.


Искаше ми се днес да Ви съобщя, че след като разобличих публично преди важно гласуване по време на заседание на ВСС изпратения ми от министър-председателя есемес, съвкуплението между съдебната и изпълнителната власт се е ограничило.


Вместо това ще трябва да Ви кажа, че


атаките към онези представители на съдебната власт, които отказват да се съвкупляват,


станаха още по-жестоки, пък който издържи.


Искаше ми се да споделя с Вас, че започваме да се връщаме към приличието, но вместо това ще трябва да Ви споделя как ме посрещаха преди заседание на Пленума на ВСС с окървавени агнешки главички, защото щях да попитам главния прокурор ходил ли е в офиса на политически деец, за да се среща с крупен бизнесмен.


Поведението спрямо мен на всички отговорни фактори в държавата в казуса "ЦУМ-гейт", придружено с Пеевската пропаганда, бе много ясно послание към цялата магистратска общност: горко на всеки, който посмее да се противопостави и наруши омертата за недосегаемостта на главния прокурор.


Искаше ми се да споделя с Вас добрата вест, че в скандала с "гнилите ябълки" в СГС, който разкри редица законови нарушения в най-големия окръжен съд на страната, някой понесе отговорност, но уви.


От шест инициирани от мен дисциплинарни производства срещу ръководния състав на съда всички приключиха с хепиенд за участниците в "Яневагейт", с изключение на самата Янева, която получи осъдителна присъда, но по друг казус.


В една такава ситуация напълно разбираемо е необичайното поведение на колегата Милен Василев от Софийския апелативен съд, който при сблъсъка си с такава практика избра да разлепи в коридорите на съда заявление, в което публично обвини председателката на САС в действия със "силен корупционен мирис".


Последващите събития доказаха, че колегата очевидно правилно е преценил, че няма смисъл да търси съдействието на компетентните органи.


Опитах се да му покажа, че институциите работят,


като предизвиках проверка, но се опасявам, че му показах точно обратното.


Искаше се ми се да Ви разкажа и за ключовата роля на медиите в битката за право и справедливост, тъй като те са тези, които са призвани да разкриват, че в нощта не всички котки са черни. Но не мога, защото същите медии щедро отразиха новините за магистратите, участвали в скандала "Яневагейт", които били изчистили имената си от моето набеждаване. В същото време горко на всеки почтен съдия, който откаже да обслужи интересите на собственика на тези медии. Затова на фона на пропагандата почтеността вече изглежда като истински подвиг, а не като нормално човешко поведение.


Искаше ми се днес да Ви кажа, че България вече е свалена от европейската стена на срама за лошо правосъдие. Но, уви, истината е съвсем друга. Но за сметка на това продължава безкрайното говорене за съдебната реформа,


за да се отклонява вниманието от истинския проблем.


Дълбоко порочен е стремежът на политиците да овладеят върховете на съдебната власт, тъй като добре съзнават, че независимата съдебна система е ключов фактор в борбата с корупцията.


Свидетели сме как години наред управлението на самата съдебна система се осъществяваше от компрометирани и ниско легитимни Висши съдебни съвети. Желанието на политиците да наложат зависими хора на най-високите етажи всъщност цели да разтворят чадър над себе си и да отнемат тази възможност на противниците си. Само че съдебната система е така устроена, че не може да работи селективно – тя или работи, или не и това води до нейното блокиране.


И накрая ще кажа, че


много ми се искаше днес да мога да споделя с Вас, че съм спрял злото.


Но, уви, и това няма да е истина. Но в моментите, в които се изправям срещу него, винаги си спомням думите на един мъдрец, който доскоро беше сред нас.


Кристиан казваше, че ако прекалено много започне да се спира злото, то в акт на самозащита ще отвърне с някаква мярка. Именно мерките, които се вземат срещу мен и семейството ми, ме карат да вярвам, че съм ограничавал злото.


Лошото е, както казваше Кристиан, че за неговото ограничаване са необходими непрестанни, ежедневни усилия, които освен неблагодарни може да се окажат и опасни. Зная, че и в бъдеще ще плащам цена за усилията си да спирам злото, но въпреки това вярвам, че борбата за справедливост много си струва и всеки от нас трябва да е готов да плати за нея своята цена.


Почивай в мир, приятелю, ние ще продължим да следваме Пътя!

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Интересно прозрение на г-н Панов. Над 3 млн. сънародници в емиграция стигнаха до същото заключение преди години.

 2. 2 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Аз не се сещам кога държавата ми е била закрилница и с нещо ми е помогнала. Въпреки, че плащам всякакви данъци повече от 20 години.

 3. 3 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Весело

  "Прокуратура, равно отдалечена от трите власти" - прошение към пРезидента...

  „Спокойно, подсъдими, Лозан Панов е с вас“

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/06/2984233_lozan_panov_poiska_ot_prezidenta_da_iniciira_debat_za/

 4. 4 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  ,,Лозан Панов: От закрилница на гражданите държавата се превръща в тяхна мащеха,,

  А ве Лозанчо, я си глей съдийството и съдиите, че вече ного са умирисахте веи съдиите

 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Общи моабети, всичките сте еднакви.
  И прокурори и съдии и ченгета.

 6. 6 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Весело

  хъхъх... нещо не е разбрал Панов... закрилница държавата никога не е била, поне за средностатистическата електорална нула... и тва от има-нема стотина години насам... по-скоро враг номер едно хахах... макар че за другарите партийци може и другояче да е хахах

 7. 7 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  До коментар [#5] от "НеКой":

  Нали, всички са маскари...като тебе!

 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz73":

  Не всички, но съдебната система като цяло не работи.
  Това е безспорен факт, а Лозан Панов е на висок пост, за да работи това да се промени.
  Аз резултати досега не виждам.

 9. 9 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  До коментар [#8] от "НеКой":

  И понеже не виждаш резултати, значи той е маскара...Естествено дори и не ти минава през червената кратуна, че председателят на ВКС не пише закони и нищо не управлява. Комуняги с гербаво мислене...

 10. 10 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Страхотна реч! Лозан Панов е светъл лъч в цялата тази клоака, такъв, какъвто беше и Кристиян Таков. Дай Боже, да има повече такива хора в съдебната система. Само тогава България ще има шанс!

 11. 11 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  за ковачки, цеко и георгиу си е майка-закрилница!

  "безплатно", да не си помислите, че рийш ли сме най-прогнилата от корупция територия ...

 12. 12 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Весело

  Ма туй със спирането на злото малко много ми дойде. Малко отива към Богохулство. Освен ако не се смята за Биг.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 13. 13 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1705 Весело

  Тази реч определено е политическа. Съдът и прокуратурата трябва да стоят далеч от политиката.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  Поздравление за куража да се отстоява една достойна гражданска позиция и да се разобличава всевластието на олигархията като се заявяват нещата с истинските им имена. Ето защо 30 години организираната престъпност се счита за недосегаема:

  " Искаше ми се да споделя с Вас, че започваме да се връщаме към приличието, но вместо това ще трябва да Ви споделя как ме посрещаха преди заседание на Пленума на ВСС с окървавени агнешки главички, защото щях да попитам главния прокурор ходил ли е в офиса на политически деец, за да се среща с крупен бизнесмен.
  Поведението спрямо мен на всички отговорни фактори в държавата в казуса "ЦУМ-гейт", придружено с Пеевската пропаганда, бе много ясно послание към цялата магистратска общност: горко на всеки, който посмее да се противопостави и наруши омертата за недосегаемостта на главния прокурор."........
  Пеевската пропаганда и днеска е основния коалиционен партньор на продажните души, наричани " политически елит" ?!?
  Както казваше Христос: Горко ви ! Как ще избегнете огнената геена !

 15. 15 Профил на pepo2012
  pepo2012
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Достоен човек,моите уважения към него!

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  " Искаше ми се днес да Ви съобщя, че след като разобличих публично преди важно гласуване по време на заседание на ВСС изпратения ми от министър-председателя есемес, съвкуплението между съдебната и изпълнителната власт се е ограничило.
  Вместо това ще трябва да Ви кажа, че атаките към онези представители на съдебната власт, които отказват да се съвкупляват,станаха още по-жестоки, пък който издържи."....

  Това не е персонално - просто на властимащата олигархия и е вродено да търси препитанието на магистралните леки жени срещу сравнително евтино заплащане - не само относно институциите у нас, а и относно извънграничните си обиколки по повод на разни нашумяло напоследък проекти.... Уви - става въпрос за най - отговорните фактори в държавата. Казвам уви, защото съм българин и ме боли от това, което пиша и защото знам, че именно тия отговорни фактори влияят с решенията си върху близо 7 милиона души !

 17. 17 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 695 Неутрално

  В един словесен двубой си спомням следния цитат с който Денди репликира политическата мимикрия на Ангел Джамбазки (станал евродепутат от квотата на България без цензура ,след което преминал в редовете на Атака) :"Мъжът е ДУХ и НЕПОКОРСТВО ,а не политически слугинаж." Е за Лозан Панов мога да твърдя че е в пълна сила именно "Мъжът е ДУХ и НЕПОКОРСТВО" и му пожелавам да я отстоява.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 18. 18 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Депресиращо четиво. Трудно ще успее индивидуално да следва Пътя - нужни са съмишленици. Но апатията е завладяла обществото. Който не е съгласен - хваща пътя. И така около 2 милиона от началото на прехода. Затова сме анемични.

 19. 19 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Силна реч! За съжаление написаното се усеща от всеки българин, но уви смятам, че сме прекрачили границата, от която можем да се върнем към нормалното.

 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  Рибата мирише от главата, но това не означава, че опашката е непричом. И че тялото мирише на рози. За жалост цялото ни общество е болно. Добре че има и хора като Лозан.

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  " Напълно разбираемо е, когато си заобиколен от управници, повечето от които са прегърнали властта, но са се отвърнали от Бог...."

  Не са се отвърнали - просто тяхният бог винаги е бил Мамона. Те всичко виждат само през него - за другото са просто слепи и глухи.....

 22. 22 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Прекрасна реч.

  Ако Лозан Панов е искрен, той за мен е Герой. Нормалното,човешко поведение става геройство в условия на морална изроденост и падение. Това са условията, създадени и наложени от Мафията.
  Имам основания да мисля, че Лозан Панов е искрен. Някои от нещата, за които той пише, специфичният емоционален начин, по който пише за тях, свидетелства за преживян, изстрадан и горчив опит.

  Вярвам, и че е изложен на атаки, той и семейството му.
  Пожелавам му Кураж. Често в такива битки, за съжаление, Човек е сам, или в обкръжението само на най близките си. Не знаем на какво са подложени, можем само да предполагаме. Месомелачката на Мафията е търпелива, методична и не признава никакъв човешки морал. Тя търси единствено ефективност, такава механична ефективност, каквато Мафията дефинира. Това е механизъм, не човешко поведение.

  И именно затова, всички пътеки, колкото и да криволичат, в края на краищата стигат до противопоставянето на Доброто срещу Злото. Всички нюанси се редуцират до бяло или черно. И всеки прави своя избор без да може да се крие зад някаква относителност. Всеки поема своята отговорност. И риск.

  Вярвам, че Лозан Панов съзнава всичко това. Пожелавам му успех по Пътя. Ние, останалите, които споделяме тези ценности, също се опитваме да вървим по Пътя. Всеки според възможностите си, който както може.

  Но вървим.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 23. 23 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Не го познавам този човек, но това което е казал почти напълно съвпада с моите наблюдения и оценки. Дали е искрен , не знам, но според мен, само почтен човек може да си разреши да назовава нещата с истиските им имена. Оценявам това и бих му дал кредит за да докаже с дела думите си.

  Stupid people make me sick
 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Разстроено

  Уви, песимистично но отразяващо действителността слово...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Тя не се превръща, тя отдавна е.

 26. 26 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Малко са хората като Лозан Панов!

 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  "Вярвам, че Лозан Панов съзнава всичко това. Пожелавам му успех по Пътя. Ние, останалите, които споделяме тези ценности, също се опитваме да вървим по Пътя. Всеки според възможностите си, който както може."
  До коментар [#22] от "Боян Таксиров":
  И аз вярвам на Лозан и го подкрепям. Но съм скептичен по отношение на висене на кръстове и героизации. Практиката е доказала, че от това ползата е никаква. В държавата има много интелигентни и компетентни хора, които могат. Но им трябва подтик или стимул да се размърдат. Трябва да намерим начин малко да ги пришпорим. Ето кое във форума може да ни обедини.

 28. 28 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#27] от "Judjuk":

  Трябва да намерим начин малко да ги пришпорим.
  —цитат от коментар 27 на Judjuk


  Кой кого ще пришпорва?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 29. 29 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  "Кой кого ще пришпорва?"
  До коментар [#28] от "Боян Таксиров":

  Е, то ясно кой? Проблемът за спасяването на давещите се, е на същите. По-интересен е въпроса кого? Това всеки сам решава. Оглеждаме се, ослушваме се, мислим и преценяме. Ето и двамата подкрепяме Лозан. Не е много, но е нещо. В светото Евангелие пише: Търси и ще намериш, почукай и ще ти отворят, поискай и ще ти се даде. А Исус казва: Ако имаш вяра колкото едно просено зърно, може и по вода да проходиш. Знам, че ще ти прозвучи мъгляво, но не мога да ангажирам прост отговор но толкова сложен въпрос.

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#13] от "Честити Пижо Пенда без Дженда":

  Панов е полотическо лице от кръга Капитал,което в момента заема ръководен пост в сдебната система.Другото е просто пълнеж.

 31. 31 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  Червни трлове хвалят Панов...С такива приятели....

 32. 32 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Панов, от 10 години това говорим във форума.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 33. 33 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Докато има такива хора, има надежда ( не задължително резултат ) На "резултатистите" им предлагамда прегледат алтернативите ( вкл. и на т.н кръг капитал).

  Поздрави!
 34. 34 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Червни трлове хвалят Панов...С такива приятели....
  —цитат от коментар 31 на yanne


  Гербави тролове плюят Панов...С такива сънародници...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 35. 35 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Гневно

  СЪДЪТ:
  "Поредното заседание по мегаделото за източването на фалиралата КТБ в Специализирания наказателен съд продължава с изчитане.

  И днешното заседание по делото се очаква да премине само в "голямото четене" на обвинителния акт, който е 5 000 страници.
  От започването на четенето на обвинението на 9 май до 10.30 часа на днешното заседание държавното обвинение е прочело около 100 страници, или 1/50 от целия обвинителен акт.

  След 15-минутна почивка прокурори възобновиха четенето на обвинителния акт.
  Към 12 часа са прочетени около 200 страници от обвинението по мегаделото. ..."
  https://news.bg/crime/prodalzhava-golyamoto-chetene-na-obvinenieto-za-ktb.html

 36. 36 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  ,,...А заслужаваше такава, но изглежда, че съдбата на Божите пратеници винаги е мъченическа. ...,,

  А ве Лозане кога станахте от върли комунисти атеисти, говорещи навсякъде че религията била опиум на народите, най верни християни Божии пратеници, че и то мъченици християни

 37. 37 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  До коментар [#29] от "Judjuk":

  ,,...Не е много, но е нещо. В светото Евангелие пише:...,,

  Ей това комунистите и Библията ще намесите само и само вашето да бъде, а иначе Библията била опиум на народите

 38. 38 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  До коментар [#13] от "Честити Пижо Пенда без Дженда":

  ,,Съдът и прокуратурата трябва да стоят далеч от политиката. ,,

  В една държава където съд и прокуратура цели четиридесет и пет години са били подчинени на една партия, съдии и прокурори са бил назначавани от тази партия, съдии и прокурори са били и членове на тази партия, не може тези хора да бъдат далече от политиката

 39. 39 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 297 Неутрално

  „Желанието на политиците да наложат зависими хора на най-високите етажи всъщност цели да разтворят чадър над себе си и да отнемат тази възможност на противниците си. Само че съдебната система е така устроена, че не може да работи селективно ....”

  Чудесна реч на съдия Лозан Панов! И именно този човек заслужава номинацията и наградата. Човек с истински действия срещу корупцията и злоупотреби с власт. Примерите с оповестяването на смс на Борисов, проверка по Цумгейт, оповестяването на изборни шашми за ВСС и проверка в Апелативен съд, са красноречиви.

  Цитатът по-горе е извора на проблемите в съдебна система и прокуратурата, фактор за корупция и некадърно управление. Лекарството също е ясно - изчерпване на търпението на обикновените граждани. Само от това се страхуват горе...

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  "Зная, че и в бъдеще ще плащам цена за усилията си да спирам злото, но въпреки това вярвам, че борбата за справедливост много си струва и всеки от нас трябва да е готов да плати за нея своята цена."

  Всеки от нас има да плати тази цена и я плаща ежедневно ! Въпросът е никога да не се отчайваме, защото за нас е трудно, а за слугите на тъмнината и демагогията е НЕВЪЗМОЖНО да издържат и рано или късно влизат в криминалните хроники !

 41. 41 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Гневно

  Съдии от ВКС пожелаха да се узакони вторичното разграбване на КТБ!
  https://www.24chasa.bg/novini/article/6888171

 42. 42 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#31] от "yanne":

  Янко,къде е Шилето?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 43. 43 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#31] от "yanne":Янко,къде е Шилето?
  —цитат от коментар 42 на Без коз


  пенсионираха му го този акаунт соросоидите от економедия.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 44. 44 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  "Ей това комунистите и Библията ще намесите само и само вашето да бъде, а иначе Библията била опиум на народите..."
  До коментар [#37] от "сидер":
  Стига бе! Библията е книга, събрани съчинения. Някои стари, други още по-стари. Има и мъдрости написани и аз понякога ги цитирам. Да не е забранено? И какво ме прави комунист. Аз съм лявоориентиран, но комунист не съм бил. Ти какво, да не си десен? Ако си, трябва да имаш поне милион. И да караш Мерцедес или пони БМВ. Ако нямаш, не си десен, лумпен си. Темата обаче е за Панов. Харесвам го, защото ми изглежда почтен. Наблюдавам го отдавна и така съм преценил.

 45. 45 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Панов е пример за малко останала нормалност по най-високите точки на властта.
  Но във всичките му изказвания с цитати има и доза неуместна героичност /...искаше ми се да ви кажа, че съм спрял злото/. Това говорене за себе си спестява важни думи, които трябва да се чуят от председателя на ВКС- да речем, категорична защита на охулените съдии от СРС, които "не са отказвали номинации за награди!?", но написаха осъдителни решения срещу пик и бб и сега ги облайват, и тях и семействата им.

 46. 46 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  "Разобличителят на СМС-и" и "борецът" със Злото само е "заобиколен" с "властници", ерго той самият НЕ Е такъв, хахах...
  Разбирането за обществения договор - "перверзно", законодателството - "развратно", "съв(О!)купление" - наляво и надясно, а Кристиан (лека му пръст!)- "съвременен (!) светец" и "Божий пратеник", подразбиращо се посочил "Пътя". Майко мила!
  "Горки" съдии, продажни медии, "хепиенд" за престъпниците вътре в съдебната система, "измъкналата се" от наказанието, отредено й от Панов, Янева, институции за подигравка... държава - "мащеха".
  Реч УЖ за умрял, а Лозанчо и жена му - в центъра на вниманието. Гонени и преследвани, измъчвани и неразбрани. Властници без власт. Единствените и неповторимите! Съвременни а(рха)нгели Божии. Само дето на кръст не са ги разпънали още, та богохулството да има своя Връх.
  Боже, прости му! Тоя не знае какво прави. Това, че хабер няма за какво и как говори, си е ясно. Уморен е от... заслужено презрение.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 47. 47 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Добре е, че има хора като Лозан Панов. Лошото е, че пак ще разберем за тях след като си отидат. Както стана с Кристиян Таков и Боян Петров.
  Чест и почитания, г-н Панов.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK