Свидетел по КТБ: Парите за Бареков първо идваха в пликове, после в чанти, а накрая в чувал

Свидетел по КТБ: Парите за Бареков първо идваха в пликове, после в чанти, а накрая в чувал

© Николай ДойчиновС времето парите започват да идват в по-големи пликове, после в чанти, а накрая и в чувал - това се разбира от разпитания в хода на разследването за фалита на КТБ финансист на евродепутата Николай Бареков и преименуваната вече партия "България без цензура" - Христо Цирков. Показанията му са част от документите в досъдебното производство, представяни в поредица на "Капитал".


Сред материалите, които прокуратурата е внесла в съда по делото срещу Цветан Василев и останалите 17 души, сред които не е Бареков, има множество доказателства не само за това, че той и политическият му проект са били финансирани нерегламентирано с пари от КТБ по нареждане на Василев, но и че с пари, теглени от касата на банката, най-вероятно са били купувани гласове.


През 2014 г. има два сигнала до прокуратурата срещу Бареков. Към втория, подаден от партия РЗС, е приложен лист с ръкописни бележки, с които явно се искат различни суми за Бареков - месечни плащания (които тръгват от 50 хил. и стигат до 600 хил. лв.), искане за финансиране за къща за 505 хил. евро и 1 млн. евро премия. Под тях има резолюция с почерка на Василев: "Засега даваш" и уточнения при какви условия. Сотир Цацаров изпраща сигнала и той е присъединен по делото КТБ. Назначената експертиза категорично доказва, че финансистът на Бареков и "България без цензура" Христо Цирков е написал пасажа от листа с поисканите суми, а Цветан Василев - останалата част.
Един ден след постъпването на сигнала разследващите търсят упорито финансиста. В крайна сметка е призован и разпитан от прокурор Иван Гешев и двама следователи. Той разказва, че познава и работи с Бареков от 2012 г.: "В края на 2013 г., по-точно в последното тримесечие на годината, господин Бареков започна да ми се обажда по телефона или да ме вика в кабинета си, като ми казваше да отида при Бисер Лазов (някога дясна ръка на банкера Цветан Василев - бел. ред.) на шестия етаж и да взема от него нещо, което трябва да му го занеса на него - пояснявам, на Николай Бареков."


В началото Цирков не бил сигурен дали в белите запечатани пликове има пари и документи, но "в един момент пликовете почнаха да стават по-пълни. Тогава, взимайки ги в ръка, усетих, че най-вероятно в тях има банкноти. Само първите два-три пъти не знаех какво нося. После вече знаех, че нося пари."


Той обяснява технологията на получаване на пари така: "Влизах при Лазов и му казвах "Дошъл съм за нещата" - като под нещата разбирахме и аз и той, че става въпрос за пари. Искам да кажа, че с Лазов почти не си говорихме дълго, просто си разменяхме кратки реплики, от които ставаше ясно, че съм дошъл за пари и трябва да ги получа. Понякога знаех колко пари трябва да получа, като това ми го казваше лично Бареков, но понякога не знаех. Нещата бяха хаотични."


С течение на времето парите започват да идват в по-големи пликове, после в чанти, а накрая и в чувал: "Беше с размери около 60 сантиметра широчина и около 30 височина... Такова чувалче видях за пръв и последен път, не се виждаха парите. Странен ми се стори. Този чувал го взех през месец май, преди европейските избори, които бяха на 25.05.2014 г."


Пред разследващите Христо Цирков обяснява, че парите, които е взимал, не са били осчетоводявани, а разплащанията са ставали на ръка. Парите са отивали за хората около Бареков по негово разпореждане. Цирков първо казва, че не си спомня точно кои, но след като следователите му напомнят наказателната отговорност, която носи, той ги изброява - Калина Крумова (сега съветник на вътрешния министър Валентин Радев), Стефан Кенов (бивш депутат от ББЦ), Ангел Славчев (лидер на януарските протести), Димитър Цветков (бивш кадър на ГЕРБ), Теодора Стоянова, Боряна Павлова (кандидати за депутати от ББЦ през 2014 г.).


Христо Цирков казва, че по разпореждане на Бареков са били открити близо десет банкови сейфа в различни банки.


"Всичко това съм го правил, защото съм мислил, че по този начин не върша нищо нередно, а изпълнявам задълженията си. От целия разпит и от изложеното от мен оставам с впечатление, че съм използван, без да съзнавам, че върша нещо нередно", завършват показанията на Цирков.


Показанията му не са единствените, в които се твърди, че Бареков е получавал пари.


В края на 2015 г. ключовият свидетел на прокуратурата - Бисер Лазов, дава показания заради намерена разписка от изпълнителният директор на банката Орлин Русев, от която се разбира, че през май 2014 г. той е получил в брой близо 30 млн. лв. "по разпореждане на Цветан Василев". От пресконференция на прокуратурата през 2017 г. стана известно, че и самият Русев, който от обвиняем се превърна в свидетел, е дал показания, че близо 25 млн. лв. от касата на банката са отишли за финансирането на проекта на Бареков "България без цензура". В документите по делото, с които разполага "Капитал", няма такъв разпит.


"За една част от тези суми имам ясен спомен. Примерно за последната сума от 23.05.2014 г. в размер на един милион и петстотин хиляди евро имам спомен, че аз бях в Гърция и по телефона Василев ми разпореди да бъдат осигурени от КТБ АД един милион и петстотин хиляди евро и да бъдат предоставени на хора, изпратени от Николай Бареков за изборите, които предстояха след два дни", свидетелства Лазов, а прокуратурата го пита дали иска да му бъде осигурена защита, но той отказва. За това теглене свидетелства и главната касиерка Маргарита Петрова, която си спомня, че малко преди европейските избори е подготвила голяма сума в брой, която е предала в чувалчета на Бисер Лазов.


Друг касиер - Юлия Илиева, която е предоставяла парите, казва директно за какво става дума: "Това обаче според мен са пари, които са дадени за изборите, защото тези суми съм ги отразявала във файла "избори 2014". Този файл си го създадох аз, за да имам за себе си отчетност."


Очевидно към добрия изборен резултат на Бареков е била впрегната цялата банка. В мейл между ръководството на банката се говори как клиент на банката, който се занимава със земеделски земи, "без нито лев е докарал 3000 гласа на един млад начинаещ политик!". Същият човек, който трябвало да получава пари от свързана с Цветан Василев компания, бил заявил, че от 150 хил. лв., които ще взема, ще задържи 10-15 хил., а останалите ще дари на "България без цензура".


Пред "Капитал" Василев не е коментирал материалите по разследването, но конкретно по темата за Бареков и партията му банкерът заявява: "По отношение на Бареков – основното финансиране на Бареков мина през бонуса от 2 000 000 евро, платен му за "перфектна" работа от юридическия собственик. Имаше и бюджет, който трябваше да се осигури по определен начин. Моята лична цел беше хем да подкрепя коалиция, която трябваше да се бори със статуквото (което днес прерасна в мафиотски режим от симбиозата между това, което вие подкрепяхте – Борисов, и това, което ми записахте на мене – Пеевски и ДПС), хем да се отървем от "професионалиста" в ТВ7, нанесъл непоправими материални и имиджови щети на телевизията."


Не е известно прокуратурата да е пожелала да провери какво се е случило с парите, за които има свидетелства, че са взимани в брой и предавани на Бареков.


Първата част от поредицата за офшорките на Цветан Василев четете тук.

Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  Не ги вярвам аз тия работи...! Невъзможно! Така подло искат да очернят кумеца на Бойко...! :)

  Бивш tww09306483.
 2. 2 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Цензурака у атака.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Как ли се чувстват Българите, които гласуваха за това ..."Чудо"!?!?!?

 4. 4 Профил на ТРОЛетарин
  ТРОЛетарин
  Рейтинг: 8 Неутрално

  УжасТ....

  Коментирам платено.
 5. 5 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1934 Гневно

  Нагла корупция! Разяжда всичко отвътре! После нищо не работи в държавата!

 6. 6 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 636 Любопитно

  А защо Барков не е арестуван? Питам за един приятел.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 7. 7 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Историята на Бареков е ясна като бял ден, хубаво е, че вече нещата са потвърдени от пряк свидетел. Въпросът е кога този мерзък тип ще влезе в затвора, там където действително е мястото му?!

 8. 8 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1934 Разстроено

  Въпросът е кога този мерзък тип ще влезе в затвора, там където действително е мястото му?!
  —цитат от коментар 7 на shule


  Не съм оптимист. Тепърва правосъдната система ще взима своя дял от подкупите...

 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5979 Неутрално

  И флация, майна :)
  А сега ще се чакат подсъдими в чували :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5979 Неутрално

  Корекция - инфлация :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  И как Бареков е още евродепутат?! Европарламента няма ли да се самосезира?! Става дума за финансиране под масата в неограничени количества!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Избрали са, по-малкото зло...! :))

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 306 Неутрално

  След още 30 год.може някой и да изповяда на смъртното си ложе как точно е протекла цялата операция КТБ.

 14. 14 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2464 Весело

  Я, Калинчето Крумова и тя се облажила покрай Баречко, а след това му би шута!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 15. 15 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  Безочливия Бареков трябва да бъде съден запротивозаконно финансиране на избори. В изборният закон е указано какви пари по какъв начин могат финансират политически партии. Дудука в затвора за помиярщина!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 16. 16 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  До коментар [#7] от "shule":

  "Историята на Бареков е ясна като бял ден, хубаво е, че вече нещата са потвърдени от пряк свидетел. Въпросът е кога този мерзък тип ще влезе в затвора, там където действително е мястото му?!"
  =====
  Никога съм нямал илюзии спрямо Бареков, но нямам илюзии и за затварянето му. Има умишлени пробойни.
  Включително и "невинният" свидетел, дето не знае, че е виновен, не знае колко е носил...
  Такъв днес казва каквото му изнася, утре е друго.....

  Еретик
 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  До коментар [#7] от "shule":

  Бареков бил ясен, като бял ден...? Хубаво...! :)
  Как според тебе, изгря щастливата звезда на един пожарникар от Банкя? Откъде ли се взеха парите, че да бъде денонощно по телевизиите...? :)

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3203 Неутрално

  Хахаха, безмозъчни избиратели, безморални политици, безкрупулни банкери.

 19. 19 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Любопитно

  До коментар [#7] от "shule":

  По-вероятно е да се срещне с черно изделие "Макаров"....докато си го избира от витрината!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 20. 20 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2689 Весело

  ,,...хем да се отървем от "професионалиста" в ТВ7, нанесъл непоправими материални и имиджови щети на телевизията.".....,,

  Ееех и на мене някой от ДНЕВНИК да ми са обади и да кажи ей на даваме ти ено 1млн. за да са оттървем от теби, ама немаа

 21. 21 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2689 Весело

  До коментар [#17] от "tww09306483":

  ,,Как според тебе, изгря щастливата звезда на един пожарникар от Банкя? Откъде ли се взеха парите, че да бъде денонощно по телевизиите...? :) ,,

  То и язе кат теби сам диноношно у тоа форум, ма на мени за разлика от теби и ена стотинка не ми дамват, докат на теби ти платат. Щот така научих, че който бил под номер бил на заплата

 22. 22 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Някой би казал, че е идея за криминален роман. Но не, защото е обикновена кражба на едро. Криминална история от класа е, примерно, "Високият прозорец" на Чандлър.

 23. 23 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2219 Любопитно

  Калина Крумова още ли съветва някого?

 24. 24 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1400 Разстроено

  Отврат!
  Но никой няма да бъде наказан; нищо няма да се промени!

 25. 25 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 981 Гневно

  Еееееегаааати- пликове, чанти, чували...

  Ма няма проблем- "банкер на годината" успешно минал всички стрес- тестове, БНБ яко била контролирала, и всеки момент ще ни "вземат" и в европейската банкова организация, и в Шенген, и малко по- нататък.

  А Бареков, който е получавал парите- що не е призован? Ей така бе, Цацаров- поне за парлама бе!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 26. 26 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Банкиране по български!
  ...
  Голям ЦИРК(ов).

 27. 27 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 981 Гневно

  А защо Барков не е арестуван? Питам за един приятел.
  —цитат от коментар 6 на The sphere


  Щото бил ял баница, не бил давал...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 28. 28 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  Бареков си беше повярвал сериозно, че има стабилни политически позиции и ще спечели изборите. Явно още някой му е повярвал ( Ц.Василев) и затова е изсипал милиони в джоба му.

 29. 29 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3289 Неутрално

  А кой е подсещал Цветан Василев да дава тия мангизи и с каква цел?

 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  До коментар [#21] от "сидер":

  Брех...! Много плахо се показвате днес ГЕРБ-ерчетата...! Покрили сте се нещо, като началника си. Да не се е случило нещо...? :)

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Как ли се чувстват Българите, които гласуваха за това ..."Чудо"!?!?!?
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Как да се чувстват? Гласуваха отново, но за Марешки, за Сидеров и т.н.
  Отново гласуваха за ББ. Та нима тия неща не са се знаели? Колко време трябва да се забрави ЧЕЗ?
  Българинът е нискочувствителен на тема корупция, обхванат е от тежка амнезия и носталгия по бай Тодор.
  За това гласува за ББ, защото му напомня на "онова време". Сапиенсът не обича да работи, обича да мънка за всичко .
  Ако утре излезе на избори чалгата Слави Трифонов - ще гласува и за него и така докато се спомине, затънал в простотия и плач по соца.

 32. 32 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Весело

  Ако не бяха катурнали банката, като нищо днес щяхме да се радваме на Бареков - премиер.

 33. 33 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Чувстват се със сто лева по-богати предполагам. А как се чувстват избирателите на Кънев, който докара Борисов за втори път на власт и му даваше папчици с назначения на родата си на държавната хранилка?

 34. 34 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Барека,че е дудук е дудук от всякъде и за крив х.... не става!Явно и Ц Василев не е нещо повече за да не вижда че залага на “куц кон”...то на кой ли да заложиш,пожарникари,шлемаджии,фонтанаджии,..един дол дренки!

 35. 35 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6260 Разстроено

  Доповръща ми се, четейки цялата тази др#сня...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 36. 36 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4641 Неутрално

  Бюрека яко се е оял!!!!!!!!!!!!!!!!

 37. 37 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 631 Весело

  Не ги вярвам аз тия работи...! Невъзможно! Така подло искат да очернят кумеца на Бойко...! :)
  —цитат от коментар 1 на tww09306483


  Кумеца на Бойко-Ааа- дето с Мая му спретнаха костинбродската афера.... и кой ще ти повярва?!

 38. 38 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  На въпрос пред съда "вие видяхте ли пари?", ако отговорът е "само се досещах, че нося" си мисля, че нищо няма да излезе от това разследване.

 39. 39 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 536 Неутрално

  "Христо Цирков обяснява, че парите, които е взимал, не са били осчетоводявани, а разплащанията са ставали на ръка. Парите са отивали за хората около Бареков по негово разпореждане - Калина Крумова (сега съветник на вътрешния министър Валентин Радев), Стефан Кенов (бивш депутат от ББЦ), Ангел Славчев (лидер на януарските протести), Димитър Цветков (бивш кадър на ГЕРБ), Теодора Стоянова, Боряна Павлова (кандидати за депутати от ББЦ през 2014 г.)."
  Е,какво е това?!?!?Бардак,кочина,вертеп,разбойническо свърталище...всичко на едно място...И "нещото" Бареков е евродепутат?!?? Що за банка е тази,която хей-така раздава пари?!?Пълна лудница!!!

 40. 40 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 354 Неутрално

  А защо прокуратурата ги прави защитени свидетели тези "невинни"божи кравички ,които са вземали носили и обслужвали кражбите на КТБ.Г-н Цацаров и Г-н Гешев какво свършихте до тук?

 41. 41 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#31] от "SSS":

  За Бай.Х не гласуват основно тези, които изпитват носталгия по соц-а, те са при БСП. Парадоксалното е, че за него гласуват доста хора, които са уж против соца...

 42. 42 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf1":

  А защо не е споменат Джамбазки ? Бяха в коалиция с Бареков!

 43. 43 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До коментар [#41] от "idiotstavrev":

  Ми не е баш така. Даже тук във форума, ако се зачетеш, ще откриеш истинските поклонници на ББ. Объркано е , защото те викат на всичко що не е гербаджии - комунист, но в същото време се кефят на откровено популистки и соц залитания на властта. Има и един дегенерат дето казва, че е гласувал за двамата генерали. Повечето са фуражки и затова гласуват така - харесват си и пожарникаря и льотчика.

 44. 44 Профил на dunav545
  dunav545
  Рейтинг: 241 Весело

  До коментар [#38] от "falkoneti":
  Този Цирков е по-голям циркаджия и от мистер Сенко. Носил пликове, но не е видял парите, а само се е досещал. Утре Барека ще каже, че са били порно-снимки. Менкали са си ги с Лазов и Василев. На такъв свидетел как му се казваше?

 45. 45 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  Слаба ракия. Само до чували стигнал. Виж, да бяха самосвали или натракани на компа нули, да се дивим. По времето на Капоне може да е ставало с чувалите, ама сега...

 46. 46 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Докато имаме пропорционана избирателна система, всеки с 4-5 милиона лева може да направи популистка партия, водена от такъв циркаждия и да мине 4-те процента, без да свърши нищо. Преди Бареков видяхме Яне Янев, Волен, Далавери, сега Марешки и т.н. Евтини патерици, отпушващи периодично натрупаното недоволство на хората от големите партии. Но пък най-много ме кефят "десните", които при тая система никога няма да влязат отново в парламента, но продължават да я защитават.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 47. 47 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#43] от "SSS":

  Казвам го, защото познавам такива хора - нормални, с бизнес, не чакат на шуробадженашки поръчки и пак отиват и гласуват за гербавите. Не за защото толкова ги харесват, а все така на принципа "няма за кого". Иначе да и аз съм бил наричан с всякакви подобни епитети, макар че никога през живота си не съм гласувал за Бсп. А на гербавите тролове, като отворят темата за антикомунизъм винаги им задавам един и същи въпрос - защо в Националния съвет на Герб има повече бивши членове на БКП от Изпълнителното бюро на Бсп? Още чакам отговор!

 48. 48 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Все така тъпи :):)

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 49. 49 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf1":А защо не е споменат Джамбазки ? Бяха в коалиция с Бареков!
  —цитат от коментар 42 на ralita68


  И Каракачанов, стояха рамо до рамо, прегръщаха се и се кълняха във вечна любоФФ, като направиха коалиция. Не вярвам, Каракачанката да е влезнал в нея само заради кафявите очи на Бюрека. И той лапаше здраво, докато Василев даваше пари.
  Ето впрочем снощи от Шоуто на Слави една точна ретроспекция на историята на Патреотарската сган.
  https://www.youtube.com/watch?v=zYpkIFXcTvs
  От 8:00 започва!

 50. 50 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Дудука, всичките пари на света да има това няма да го направи и с една идея по-малко отвратителна гнида. ДГД!

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  Това е краткото определение за " стабилност " ! Схемата е същата и при КТБ, и при Белене, при концесиите на Юлен.....Тоя свидетел сега защо клати държавата ? Както би се изразил един политик от Банкя.....Но да не забравяме, че корупцията вече не съществува, уверяват получателите на пликчетата ! А може би на чувалите.....

 52. 52 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Кофтито е, че не е само Бареков.
  Повечето политици се финансират по подобен начин.
  И причината за всичката тази гадост е, че навремето не обесихме десетина партийни секретари.

 53. 53 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Пусти барек, чували с кинти му носели... От пловдивски редовен чалгар - евродупедат. Така се прогресира у нас.

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  До коментар [#47] от "idiotstavrev":

  Ти какво очакваш от едни и същи пребоядисани структури ? Каква разлика видя между президент и премиер на червения килим в Москва ?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 56. 56 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Горкия, да го ожалиш... Получавал пари на ръка, в чувалчета, раздавал на воля въпреки законите но не знаел, че върши нещо нередно..

  Горкия, какви олигофренчета имаме за финансисти.

 57. 57 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Сега въпроса е тези чисти и честни личица:

  Калина Крумова (сега съветник на вътрешния министър Валентин Радев), Стефан Кенов (бивш депутат от ББЦ), Ангел Славчев (лидер на януарските протести), Димитър Цветков (бивш кадър на ГЕРБ), Теодора Стоянова, Боряна Павлова (кандидати за депутати от ББЦ през 2014 г.).

  КОГА ЩЕ ПОСЕТЯТ Бай Ставри ???

 58. 58 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1422 Весело
 59. 59 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Свидетел по КТБ: Парите за Бареков първо идваха в пликове, после в чанти, а накрая в чувал-ово е демокрация

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 60. 60 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#47] от "idiotstavrev":Ти какво очакваш от едни и същи пребоядисани структури ? Каква разлика видя между президент и премиер на червения килим в Москва ?
  —цитат от коментар 54 на samoedin


  Аз не съм фен на лова на вещици до безкрай.Миналото си е минало, но когато някой реши да търси сметка на другите за да се изкара по-достоен, да не забравя и той какви ги е вършил по същото време. Най-добре е да престанат всички да се наричат едни други комунисти, защото от това полза няма, а да се концентрират върху настоящето. Колкото до Радев и Борисов, за мен има доста съществена разлика между двамата - по принцип. В конкретния случай това беше може би първия момент, в който са били толкова близки като позиции и поведение. Което за мен е ок, защото въпросът за отношенията ни с Русия е важен и трябва да има някакъв национален консенсус. Да заравяме глава в пясъка и да се правим, че Русия не съществува, или да се правим на по-натовци от държави-основателки на Нато в момента като една Франция, да ставаме точно ние стожер на американската геополитика, с надеждата да ни погалят по главичката, няма смисъл и е нелепо. Русия ще я има и след Путин, и с руснаците има за какво да се говори и какво да се обсъжда, като естествено се съобразяваме с общата политика на ЕС и Нато, но не за сметка на националните си интереси.

 61. 61 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#6] от "The sphere":

  Защото има имунитет. Като приключи депутатлъка, може да бъде привлечен като обвиняем, но само ако Праслин желае.

 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело

  Мда, тогава мълчахте като бити з@дници а сега съвеста ви проговори?
  Или никой незнайше че Бареков зима пари? Лошото е че утре ще се яви друг Ники и пак ще се намерят офци!

  klimentm
 63. 63 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело

  [quote#60:"idiotstavrev"][/quote]


  Да между Борисов и Радев има съществена разлика, единият играй футбол а другия прай коремни!
  Колкото до Русия ако някога стане цивилизована страна- да заповяда, което прочия е силно съмнително!

  klimentm
 64. 64 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Как ли се чувстват Българите, които гласуваха за това ..."Чудо"!?!?!?
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Те въобще не си спомнят, на кои избори, за кой са гласували.

 65. 65 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1117 Разстроено

  Баси, къде живеем, хораааа? Каква е тая помия, която ни залива постоянно и от всички страни? К'ва е тая сган, която живее около нас безнаказано? И Господ ни е зарязал вече, толкова сме му опротивели вече...

 66. 66 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Как ли се чувстват Българите, които гласуваха за това ..."Чудо"!?!?!?
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  И да питаш няма кой да ти отговори -те не четат Дневник !

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 712 Неутрално

  През лятото на 2014 г. бях в Сливен. В центъра на града беше офиса на партията на Бареков, а из целия град по КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА БОКЛУК бяха разлепени плакати с неговия образ.
  (Явно парите са отишли при електората, който се занимава с боклука).
  Но кажете, няма ли все пак някаква логика или ирония в това?
  Че всичките "управляващи" ни разбойници през последните десетина години стават единствено за СМЕТИЩЕТО.
  Където, рано или късно, ще се озоват.

 69. 69 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Стига с тези чували! Стига с тези глупости! Разследвайте тези, дето целенасочено събориха банката! Никой не си мърда пръста, а дрънкат за чували, че и в заглавия го слагат! Това престъпление, атакуването и събарянето на действаща банка, един ден ще бъде рАзследвано! И много ще се озоват на топло. А кои са те - знаем ги, видяхме ги, те даже не се и криеха!

  Мърфи е оптимист!
 70. 70 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  До коментар [#6] от "The sphere":Защото има имунитет. Като приключи депутатлъка, може да бъде привлечен като обвиняем, но само ако Праслин желае.
  —цитат от коментар 61 на zlo38528262

  Имунитетът в ЕП е същият както в нашия парламент - важи само за дейността му като депутат. Не важи за престъпления от общ характер. Ако държавата реши може да поиска сваляне на имунитет, както преди няколко години свалиха имунитета на Волен Сидеров.
  В случая с Бареков не знам как точно могат да го обвинят, но финансирането на предизборни кампании от фирми е забранено, така че сигурно може да се намери някой член.

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  Хак ни е всичко, което ни се случва.

 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  Безочливия Бареков трябва да бъде съден запротивозаконно финансиране на избори. В изборният закон е указано какви пари по какъв начин могат финансират политически партии. Дудука в затвора за помиярщина!
  —цитат от коментар 15 на korc  Мой приятел от Лом ми разказва :
  " На мой служител сестра му беше лидер на ББЦ на местно ниво . В навечерието на изборите, в Лом пристигат три автобуса с надписи " Случаен превоз " и сестрата обявява, че, ако има желаещи да пътуват до София за да подкрепят г-н Бареков и неговата партия, на всеки ще бъдат раздадени по 50 лева, а в София - кебапчета и бира - на корем . Естествено автобусите се напълнили за отрицателно време от мургавите братя, но желаещите да пътуват се оказали поне 5 пъти повече и като започнали едни скандали ... На сестрата и се наложило да излъже, че след около час ще пристигнат още три автобуса, качила се и отпрашили за София . Чакащите трите автобуса започнали да си съставят списък и отново скандали и т. н. ... "
  Моят приятел е духовит човек и постоянно сравняваше Дудука, ту с Дочоолу, ту с Данко Харсъзина - ето как се правят избори, а за съблюдаването на изборните закони май имаше прокуратура, следствие и още нещо ... май ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#47] от "idiotstavrev":

  Гласуват за Герб защото и бизнесът им е такъв,НЕ СА СИ ВКАРАЛИ ДУШАТА В НЕГО!ДРЕБНИ ТЪРГОВЦИ ,ШМЕКЕРИ....КОГАТО СИ ВКАРАЛ ДУШАТА СИ В НЕЩО,ТИ СИ РАЗБРАЛ И СРЕДАТА В КОЯТО РАБОТИШ....Когато си разбрал ,тази среда,ти разбираш ,че няма бъдеще....ТОВА Е ГЕРБ,НЯМА ШЕНГЕН,НЯМА ЕВРО,НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ....НЯМАМЕ ИСТИНСКИ ПАЗАРНИ ОТНОШЕНИЯ.ИМАМЕ ОЛИГАРХИЧЕН РЕЖИМ,ДЪЛБОКА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА,ПРЕМИЕР ПОЖАРНИКАР ТРЪГНАЛ ПО ПЪТЯ НА ЕРДОГАН!

 74. 74 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  До коментар [#60] от "idiotstavrev":

  Просто давам отговор на въпроса ти защо имало бивши членове на БСП в ГЕРБ. Но и всеки го знае, без да е ловец на вещици. Обратното- същите тия структури съсипват обществото с корупционните си схеми, сега в имиджа на ГЕРБ.....
  Колко ще просъществува тази или онази държава не знам. Знам със сигурност, че от нашите земи е тръгала цялата европейска цивилизация и поради това ние ще надживеем много империи, както и сме ги надживяли.
  А поклоните пред нации, които са избивали народът ни , просто защото сме българи, ясно показва, че миналото се опитва отново да стяне наше настояще мимо волята на хората !

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  Като погледна снимката виждам личност чието чело не е по-високо от два пръста и това е само от пръв поглед....
  Все още се чудя, как беше възможно толкова народ да повярва и се поведе по-глупостите които бърбореше този нов Оста Бендер с вече увехнала слава!
  Все още помня как с готварско боне до казана говореше за нов вид политика!...
  Смешно и тъжно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  и за това нещо гласуваха част от грозно-глупавите...

  Birds of a feather flock together.
 77. 77 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Тази мръсна свиня и партия направи, и банката окраде и в европарламента се намърда. И то благодарение на онези малоумници, които гласуваха за него на евроизборите. На такъв народ такива евродепутати.

 78. 78 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Цялото театро на бареков,минаваше през фирмата на Кошлуков.Сега той коли и беси в БНТ.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 79. 79 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1058 Гневно

  Проблема не е Бареков, като него бол... А това, че аз платих сметките им!!

 80. 80 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това престъпление, атакуването и събарянето на действаща банка, един ден ще бъде рАзследвано! И много ще се озоват на топло. А кои са те - знаем ги, видяхме ги, те даже не се и криеха!
  —цитат от коментар 69 на султана глаушева

  КТБ никога не е била банка, камо ли пък действаща.

 81. 81 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 250 Неутрално

  ами , резултат от провежданите политики ???

 82. 82 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3662 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf1":

  И как Бареков е още евродепутат?! Европарламента няма ли да се самосезира?! Става дума за финансиране под масата в неограничени количества!?
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf1


  Европарламентът не може да се самосезира. Но за да си няма разправии с националните правосъдни системи незабавно сваля имунитета на евродепутатите при първо поискване без никакви дискусии. Както направи с Марин Льо Пен. В случая въпросът е не какво прави Европарламентът, а какво прави Сотир Цацаров.

 83. 83 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3662 Неутрално

  До коментар [#13] от "balgariez":

  След още 30 год.може някой и да изповяда на смъртното си ложе как точно е протекла цялата операция КТБ.
  —цитат от коментар 13 на balgariez


  Ами-и-и... тогава Бойко Борисов ще бъде на 89 години..... Да сме живи и здрави всички - дано дочакаме!

 84. 84 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  Йосиф Сталин:
  "Другари имам една лоша и една добра новина. Лошата е че парите при Бареков са отивали с чувал. Добрата новина е, че парите не са отивали с ТИР!"

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Бюрека отрича във Фейсбук..

 87. 87 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 751 Весело

  "...първо идваха в пликове, после в чанти, а накрая в чувал"
  Инфлация....

 88. 88 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1934 Разстроено

  Бареков си беше повярвал сериозно, че има стабилни политически позиции и ще спечели изборите. Явно още някой му е повярвал ( Ц.Василев) и затова е изсипал милиони в джоба му.
  —цитат от коментар 28 на voyko


  Не знам дали Ц.Василев чак е повярвал в дългосрочните политическите позиции на г-н Бареков. Той сигурно не е вярвал и в собствените си дългосрочни бизнес позиции. Просто са се употребили взаимно за момента. Затова и резолюцията на Ц.Василев е: "Засега даваш" с уточнения при какви условия. Въртяли са се едни пари... И съм сигурен, че продължават да се въртят. Накрая българският данъкоплатец плаща.

 89. 89 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  Я сега си представете съдията пред който е изправен Бареков. Бареков обяснява:"Аз правих партия и бях в предизборна борба! Така ме харесаха едни банкери, че ми изпращаха пари с чували и не искаха разписки! Ами ... аз ги приемах .... Какво друго да направя?"

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 90. 90 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 659 Весело

  Циркови номера. Финансист на ББЦ и не знае закона за финансиране на партиите. Умишлено е съучастник в престъплението!

 91. 91 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  Кумеца на Бойко-Ааа- дето с Мая му спретнаха костинбродската афера.... и кой ще ти повярва?!
  —цитат от коментар 37 на skomina

  Ми то така се почва. Бойчето разтриваше ушичките на правешкия, после охраняваше мадридския... И, ей на, премиерин.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 92. 92 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7157 Неутрално

  Уха с чували пари от КТБ и какво търсят вложителите, да му запорират европейските заплати.

 93. 93 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  Чудя се на тия които сега се възмущават...на някои даже им се доповръща...абе еееей...къде спахте, слепи ли бяхте, не го ли виждахте...ама си мълчахте като зад..ци яли боб чорба...щото Бареков щеше да сваля Бойко...сега плачете...смешен плач...

 94. 94 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#37:"skomina"][/quote]

  Aбе то и бялата Златка му спретваше едни......ама на, виж ги сега двамцата отново заедно. Бибитко не го гледай ти, дипломат та дрънка. И все пак единствения му сигурен партньор е ДПС с Меди Доганов и Ирена Кръстева и син

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 699 Неутрално

  И кво ся - прокуратурата си намерила свидетел, чрез който ще разнищи най-големия финансов хайдутлук в историята на България?

  И този, свидетелят, бил финансист.
  А кво му било финансисткото на гусин Цирков - ми Николайчо Бареков му звънкал и му казвал да се качи на шестия етаж, да нарами чувал, пълен с левове и да го свали долу, при Николайчо.

  Тва му били акциите на Цирков и заради тях прокуратурата го обявява за финансист.
  Презумпцията е, че на финансиста винаги трябва да се вярва!
  Щото е човек изучен, изпедепцан и издигнат много над матряла.

  И си е баш така, съдейки по десетките коментари на неколцината чатъри.
  Сички викат - кофти пич излезе Бареков, ма никой от сичките не се пита - като е толкова кофти пич Бареков, що всенародният любимец и потомствен комуняга Бойко Борисов му стана кум?
  Що се случи сичко това?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 97. 97 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  До коментар [#93] от "BiGman1":

  точно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":Чувстват се със сто лева по-богати предполагам. А как се чувстват избирателите на Кънев, който докара Борисов за втори път на власт и му даваше папчици с назначения на родата си на държавната хранилка?
  —цитат от коментар 33 на bwy56537275


  На този пък глупак Кънев му виновен!
  Абе може ли да сте толкова сбъркани бе!?
  Или си някой провокатор, който се опитва пак Кънев да е виновен, за това дето Борисов/Станишев/Доган натвориха, или си пълен идиот!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  До коментар [#6] от "The sphere":А защо Барков не е арестуван?

  Он само е ручал зелника!

 100. 100 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#12] от "tww09306483":

  Ами не,По-малкото зло управлява.По-голямото е опозиция.Вие-с него.Е,поне президент си имате.Само не знам защо се отричате от него..ю

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK