Неправителствена организация определи най-изявените млади българи за 2018 г.

Неправителствена организация определи най-изявените млади българи за 2018 г.

© ФейсбукТази седмица на Римския стадион в Пловдив Junior Chamber International – Bulgaria (JCI Bulgaria) отличи и награди десетима души в различни категории под надслов "Най-изявените млади личности на България" за 2018 г.


Церемонията беше открита от младия гайдар Петър Бодуров. В програмата участие взеха и Emition Dance Studio с едно многопластово хип-хоп изпълнение на деца и младежи от 8 до 25 годишна възраст. Участие взе и младата певица Мария Добрева – възпитаничка на местното Училище за музикално и танцово изкуство.


Освен отличените и членовете на журито на събитието присъстваха членове на JCI - България и местните партньори на организацията. Сред официалните гости на церемонията бяха президента с мандат 2012-2017 г. Росен Плевнелиев и зам.-кмета на Пловдив Стефан Стоянов.
В конкурса са подадени над 100 кандидатури. Журито е било съставено от 25 експерти в различни области.


И победителите са:


- в категория "Политически, правни и/или държавни въпроси" - Вяра Савова, създател на Sofia Legal Hackers и член на управителния съвет на Лечение без граници. Наградата ѝ беше връчена от президента с мандат 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.


- в категория "Бизнес, икономика и/или предприемачество" – Момчил Кюркчиев, съосновател и изпълнителен директор на Leanplum.


- в категория "Личностно развитие и/или постижение – Михаил Стефанов", създател на платформата "Мини машини".


- в категория "Иновации в медицината – Станимир Сираков", лекар в отделение по Образна диагностика към УМБАЛ Св. Иван Рилски – София и иноватор за България. Той въвежда редица съвременни техники и устройства в полето на ендоваскуларната терапия.


- в категория "Академично лидерство и/или постижение" – Тодорка Александрова, български учен с над 50 научни труда, развиваща дейност не само в България, но и в престижния японски университет ВАСЕДА.


- в категория "Културно постижение" – Веселина Сариева от фондация Отворени изкуства, галерия "Сариеви" и artnewscafe и инициатор на фестивала "Нощ на музеите и галериите".


- в категория "Принос към децата, световния мир и/или човешките права" – Николета Попкостадинова, основател на Loveguidе - платформа, която осигурява достъпно и ефективно сексуално и здравно образование на тийнейджъри.


- в категория "Морално лидерство и/или опазване на околната среда" – Калин Христов, основател на "Зеленият отбор на България".


- в категория "Наука и/или технологично развитие" – Емилиян Енев, предприемач в областта на мобилните технологии и CEO на компанията ReCheck.


-в категория Хуманитарно и доброволческо лидерство и/или постижение – Михаела Стойкова, председател на СНЦ "Операция Плюшено мече".


Церемонията е финалният етап от международния проект "Най-изявените млади личности", който се осъществява за четвърта поредна година в България. Програмата цели да отличи с национално признание постиженията на млади хора между 18 и 40 годишна възраст, които са пример за подражание и създават положителна промяна. Конкурсът се провежда в над 100 държави по света.


Кандидатурите на българската "великолепна десятка" вече са подадени към организаторите на международния конкурс като някой от тях може да заеме място сред ТОП 10 на света.


Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация, която обединява активни и амбициозни хора между 18 и 40 годишна възраст. JCI Bulgaria е носител на промяната. Ние вдъхновяваме младите хора в България да осъзнаят отговорността си към заобикалящата ги среда, помагаме им да развият себе си и да случват позитивната промяна в обществото си.


JCI е създадена през 1944 г. в щата Мисури (САЩ) и има над 200 000 членове в над 120 държави по целия свят.


JCI Bulgaria e създадена през 2011 година и в момента има 5 локални секции: JCI Sofia, JCI Plovdiv, JCI Varna, JCI Pleven и JCI Svishtov. Организацията оперира в няколко области – бизнес инициативи, социални дейности и международни проекти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK