Над 400 камиона са блокирани на граничния пункт Кулата-Промахон

Снимка: архив

© Дневник

Снимка: архивСтотици шофьори са блокирани на граничния пункт Кулата-Промахон на българско-гръцката граница. По данни на БНР причина за проблема е бавната обработка на товарите от екипите на Агенция "Митници". Медията се позовава на информация от международни превозвачи, които чакат повече от 12 часа да влязат или да излязат от страната.


Повече от 400 камиона чакат на българска територия, като обработката на един от тях отнема около осем минути. Това означава, че за да преминат, са необходими повече от денонощие и половина.


Колоната от чакащи камиони е близо 10 километра. Подобна е ситуацията и на гръцка територия.
Според шофьорите е недопустимо в най-натоварения сезон за търговия със земеделски стоки, които се развалят бързо, Агенция "Митници" да командирова екипи от други гранични пунктове, които не познават спецификата на работа на Кулата.


В началото на месеца се разбра, че започва ремонт на граничния пункт, който също ще бави преминаването му. От гръцката страна е затворено крайното дясно трасе на изхода от България за полагане на циментова настилка. По данни на гръцката полиция ремонтът ще продължи около 1 месец.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK