На Женския пазар започва фестивалът за гурме на открито

На Женския пазар започва фестивалът за гурме на открито

© "Бакхус"



За втори път списание "Бакхус" организира StrEAT Fest днес и утре. Той отново ще бъде на Женския пазар, но този път ще е два дни и с повече изложители от изданието през есента.


През целия уикенд от 10 до 22 ч. между ул. "Цар Симеон" и ул. "Св. Св. Кирил и Методий" "Бакхус" ще превърне мястото в мечта за всеки ценител на добрата храна, напитки и продукти.

Над 70 заведения ще предлагат храна на посетителите като пространството ще бъде разделено на различни зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени продукти: разнообразни храни, приготвени на място от известни столични ресторанти, занаятчийски вина, карфт бири, коктейли, сладкиши, джелато, специално кафе, селекция от продукти на български производители.


За децата ще има специален кът с аниматори, подсигурен от IKEA, а джаз банда, оркестър и група диджеи ще осигуряват добро настроение през двата дни.




Ключова част от фестивала ще бъдат двете зони с 15 избрани ресторанти, които ще адаптират менюто си за "улицата" и ще предложат на посетителите типични ястия от различни национални кухни: тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L'Instant Boutique & Catering), италианска (Da Bono focacceria pizzeria), модерна българска кухня (Ресторант "Космос"), турска (Turquoise), корейска (Ресторант "Кореа"), средиземноморска кухня (Ресторант Mediterraneo) и още "Щастливото прасе", "Фабрика Дъга", Ribs Brothers, Street Chefs, Rolling Dogs, HRC Академия.


В Зона "Производители" ще бъдат представени изложители с висококачествени сезонни, месни и опаковани продукти. Сред участниците са "Майстори Месари", Food Folie, 11 Meats, лютиви сосове Chilli Hills, Go4Raw, Rosey’s mark, "Разядко", Delishu и други.


Ценителите на бирата и виното също ще има какво да опитат.


Събитието е с вход. Може да купите билети на място или онлайн на https://bilet.bg/bg/events/bakhus-streat-fest/519.

Ключови думи към статията:

Коментари (17)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на ''zms15783''
    ''zms15783''
    Рейтинг: 725 Весело

    Супер, ще раздават пластмасови канчета с бира ,-)

  2. 2 Профил на ''zms15783''
    ''zms15783''
    Рейтинг: 725 Весело

    Супер, ще раздават пластмасови канчета с бира ,-)

  3. 3 Профил на nwj49315903
    nwj49315903
    Рейтинг: 1352 Неутрално

    Домашна ракия и вино ще има ли или само Крафт бира?

  4. 4 Профил на The Island
    The Island
    Рейтинг: 311 Неутрално
  5. 5 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 2661 Неутрално

    А манджа? Къде мога да ям манджа, както готвеше баба? Попска яхния, винен кебап, задушено, друсан кебап? Аз не ги докарвам като нейните. Ще си умрат тези яденета, жалко. Може би защото трябва много време за приготвянето.

    Мърфи е оптимист!
  6. 6 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10615 Неутрално

    Браво! Много сбутано ми се струва мястото...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  7. 7 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 3437 Любопитно

    До коментар [#5] от "султана глаушева":

    а от какви продукти ги правеше

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  8. 8 Профил на proza
    proza
    Рейтинг: 1104 Неутрално

    Предпочитам селската яхния на баба ми пред техните гурмета и измислени ястия с чуждоземски имена. Тази показност и натрапчивост ме отвращава.

  9. 9 Профил на ''zms15783''
    ''zms15783''
    Рейтинг: 725 Неутрално

    До коментар [#5] от "султана глаушева":


    До коментар [#8] от "proza":

    Ами грабвайте кофичката и лопатката и към моренцето Или предпочитате по-мазния случай, към Марикостиново, хи хи хи Да ви е сладко.

  10. 10 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 3895 Неутрално

    До коментар [#4] от "The Island":

    За да не се изсипе Сульо и Пульо и за да се възнагради труда на организаторите.

    Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
  11. 11 Профил на Gai-jin
    Gai-jin
    Рейтинг: 489 Неутрално

    Гурме на Женски пазар, сред порутените къщи наоколо и прахоляка.
    Смешни стават с тези надути имена и измислени шефове.

  12. 12 Профил на Big Muzzy
    Big Muzzy
    Рейтинг: 1539 Неутрално

    Там е гурме нон стоп или по точно sans arret

  13. 13 Профил на S.A.
    S.A.
    Рейтинг: Неутрално

    А манджа? Къде мога да ям манджа, както готвеше баба? Попска яхния, винен кебап, задушено, друсан кебап? Аз не ги докарвам като нейните. Ще си умрат тези яденета, жалко. Може би защото трябва много време за приготвянето.
    —цитат от коментар 5 на султана глаушева


    Ами много просто: щото манджата на баба ти е представителна за едновалентната, неособено изискана българска кухня. Неслучайно, световноизвестни български ястия няма. Даже и унгарците имат гулаша. Просто нашите ястия са характерни с еднотипен вкус, еднотипни подправки, всичко е в една посока. Няма смесица на вкусове, примерно, сладко-кисело и т.н. Яхнията на баба ти съм сигурен, че е била ОК, но не се лъжи: никога няма да стане международно ястие, или българската кухня: любима на някого. Затова и няма да има фестивали, посветени на нея.

    Между другото, има и нещо друго, произхождащо от прословутата българска посредственост. При толкоз уж "шефове", не се намери един, който да вдигне традиционната БГ кухня на следващото ниво. Да направи някаква по-изтънчена мусака, или пълнени чушки, или дори яхния. Хората така правят по света.

    А да не говорим, че ресторантьорския бизнес е все още в окаяно състояние по отношение на самобитността. Вместо да се стремят да имат собствен почерк, заведенията се опитват да предлагат точно същото като съседното, сготвено по абсолютно същия начин. Това също не помага особено на БГ кухнята.

  14. 14 Профил на yap
    yap
    Рейтинг: 24 Любопитно

    Миналата година беше много приятно, особено следобеда. Ще има ли пак галактически кредити, за да си купиш бира?

  15. 15 Профил на tcj56475600
    tcj56475600
    Рейтинг: 229 Неутрално

    До коментар [#6] от "penetrating":

    Все в Изток ли ти се иска да се прави?

  16. 16 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10615 Неутрално

    До коментар [#15] от "
    Не:)
    Но можеше да е на Женския пазар, а не по уличките...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  17. 17 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 2661 Неутрално

    До коментар [#13] от "S.A.":
    Въпрос на вкус. Италианската кухня, която минава за много изискана, държи на спагети “ал денте”. Което значи полусварени. Комуто харесва, няма лошо. На мен полусварени спагети, дето ми хрупат в устата, не ми харесват. Дато ориза. За популярността на българската:няма откъде да дойде. Популярността струва пари. Много пари. За кухнята като такава:яж това, което ти е вкусно и не се води по моди. За хубавите яденета:от семейство месари, месарницата им е на границата с Швейцария, фрашкана с клиенти, там се записваш и поръчваш какво искаш, знам следното:хубаво ядене иска поне пет часа! Е, това не са теоретици, а практици. Особено покрай коледа. За свинското печено и говеждите рулади се записваш от октомври. И едното, и другото се топи в устата. Като задушеното на баба.

    Мърфи е оптимист!




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK