Министерският съвет осем години е търпял, че "Юлен" е разширила концесията си (обновена)

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

© Анелия Николова

Говорителят на главния прокурор Румяна АрнаудоваНад 8 г. Министерският съвет е бил наясно за това, че компанията "Юлен", която е концесионер на ски зоната над Банско, е ползвала с две трети по-голяма площ от определената в концесионния договор. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.


След като още през 2010 г. при първото правителство на ГЕРБ този факт беше установен, едва сега и то по сигнал на партия "Зелените" прокуратурата се е убедила в това нарушение, видяла е данни за престъпление в отношенията между Министерството на спорта и ски федерацията и е започнала проверка дали собственикът на "Юлен" и председателят на федерацията (Цеко Минев, един от съсобствениците на Първа инвестиционна банка - бел. ред.) са едно и също лице, се разбра от думите на Арнаудова.


Още се търси собственикът на "Юлен"


"Всички знаят, нищо че го крият и ако ме питаш - за Цеко Минев става въпрос," - коментира през февруари премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви в отговор на въпрос знае ли кой е реалният собственик на "Юлен".
Днес Арнаудова поясни, че проверката на прокуратурата, базирана на изискани данни от Търговския регистър (който е публичен) и от Софийския градски съд, все още не е приключила. Установено е, че основен акционер в "Юлен" е регистрираното на Вирджинските острови "Такс сървисиз лимитед" , но все още не е отправено запитване за съдействие от тази зона с облекчен данъчен режим, каза тя в отговор на журналистически въпроси.


Запитана дали ще бъде разпитан Борисов, след като се изказа по темата, говорителят отговори, че прокуратурата работи с документи.


От думите й се разбра, че по казуса с използването на по-голяма от разрешената площ от националния парк "Пирин" прокуратурата няма други правомощия, освен да обърне внимание на правителството спешно да намали площта, както е по договор. Възложената още през 2010 г. геодезична проверка установи, че 17 г. концесионерът е използвал 65.79 хектара повече площ от предоставените му 99.55 хектара и експлоатира 164.78 хектара, припомни Арнаудова. "Налице е и тотално неприложение на заложената методика за изчисление на концесионното възнаграждение спрямо държавата", каза тя и добави, че голяма част от клаузите в договора не съответстват на днешното законодателство.


Разследват се и 18 отказа за общо 14 години на благоевградската прокуратура да разследва концесионера. Случаите, по които е отказано разследвани, са предимно свързани със сигнали за незаконно строителство от страна на концесионера.


"Не всяко незаконно действие е престъпление"


От прокуратурата се надявали Министерски сътвет да се задейства бързо, но обясниха, че нямат законов менахизъм да задължат кабинета на това. "Налице е осем години бездействие от страна на Министерски съвет и ползване на надвишена от позволената площ. Това е незаконно, но не можем да изземем функциите на правителството - това е органът, който трябва да се задейства. Ние можем да предложим в името на спазването на закона," коментира Арнаудова.


"Ако установим бездействие в нарушение на закона, това само по себе си не е престъпление," каза още говорителят на главния обвинител. Ако все пак се установи престъпление, по думите й, Министерски съвет все пак носи отговорност. "Не всяко незаконно действие е престъпление," завърши Арнаудова.


Ски федерацията със субсидии за 40 млн.лв


Прокуратурата е установила "недостатъчно убедителни" документи от взаимоотношенията на Българската федерация по ски с Министерството на младежта и спорта между 2004 и 2012 г.


Федерацията редовно кандидатствала за финансиране на обучения на деца и за спортисти и получила субсидии за над 40 млн. лв. за периода. След като е изискало договорите, държавното обвинение е установило безстопанствено разходване на държавни средства и данни за престъпления по служба, извършвани от длъжностни лица. Затова голяма част от документите по случая са изпратени в Софийска градска прокуратура.


И "Юлен" иска промяна на концесионния договор


И "Юлен" иска промяна на концесионния договор за ски зона Банско, защото според тях документът е остарял за 18-те години, в които действа и в които три пъти е променяно законодателството в тази сфера. Това обясни адвокатът на фирмата Петър Петров пред "Дневник" помолен за коментар на днешните искания на главния прокурор до премиера.
"Концесионният договор трябва да се анексира. За тези 18 години три пъти се променя законодателсдтвото, свързано с концесиите, а термини като площ и територия вече нямат същото значение," каза Петров.


Според него обаче "Юлен" не е илзязъл извън границите на позволената в договора площ. На обратното мнение е прокуратурата, която днес се позова на резултатите от геодезичната проверка през 2010 г.


Концесионерът твърди още, че методологията за изчисляване на концесионното възнаграждение, заложена в договора, действа. Адвокатът повтори, че фирмата е склонна да преговаря за по-висока концесионна такса.

Ключови думи към статията:

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Ами сега!?!
  СТАНА ИНТЕРЕСНО!
  СХЕМАТА СЕ ИЗБУШИ!
  НЯКОЙ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗГОРИ!

 2. 2 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  нямала правомощия прокуратурата ...

  че няма компетенции, морал, акъл, последователност е ясно, ама правомощия има предостатъчно - препира на промоция, опрасква неудобните, избелва типове като бисеров, оневинява избрани, защитава пееф ...

 3. 3 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1042 Гневно

  Тези откриха топлата вода. И обяснете, защо Цацаров трябва да се променя договора за да пасне на Юлен, а не да се санкционира Юлен и да се изрита с шутове от Пирин. МАФИЯ.
  ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ!!!
  Главна прокуратура потвърди, че:
  - площта на концесията е 99,55 ха и концесионера ползва неправомерно по-голяма площ;
  - методиката за оценка на концесионното възнаграждение е несправедлива за държавата;
  - помощта на държавата в лицето на министерство на спорта към Българска федерация по ски дава основание да се счита, че е осъществена в рамките на престъпление по служба и безстопанственост;
  - има данни за други престъпления при изпълнение на концесионният договор.

 4. 4 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  Търпят...! Ама в името на какво....?!? :)

  Бивш tww09306483.
 5. 5 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 502 Весело

  А колко години са необходими на прокуратурата за да осъзнае това в което обвинява Министерски съвет?

  За един безработен кипърец питам.

 6. 6 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Абе прок-та и тя май много търпяла

 7. 7 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 651 Весело

  Интересно какво предизвиква този завой на прокуратурата? Магнитна буря?

 8. 8 Профил на tilev
  tilev
  Рейтинг: 192 Неутрално

  Да не повярва човек....
  Сега се питаме и това ли е театър?

 9. 9 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  На въпрос за разпит на Бойко Борисов вижте отговор на правист:
  -Прокуратурата работи по документи!
  Не сте никаква прокуратура , а едни МЕНТИ!
  Не, че аз съм правист, но за тези хора е много слабо да се каже, че са безочливи!
  В НУЖНИЯ СЛУЧАЙ те съвсем ослепяват!!!
  И в целия този правен бълвоч "ко праим ся"?

 10. 10 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 876 Неутрално

  "Разследват се и 18 отказа на благоевградската прокуратура да разследва концесионера"

  Да, бе..🤣

 11. 11 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 366 Неутрално

  На прокуратурата и трябват 8 години, за да види нарушение, така ли?Не е зле!
  А на ГЕРБ 10 години са достатъчни, за да ни предаде в лапите на Русия и да ни съсипе!И пак гласувайте за тях!

 12. 12 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1042 Гневно

  Нека Цацаров да продължи по-надълбоко и да види Цеко ти нарушил ли е ЗКИ, изнесъл ли е три милиарда в офшорки, финансирал ли е престъпната група на "Килърите" и откраднал ли е 26 милиона евро от Румъния?
  Щото много смърди покрай Цеко. Ама много...
  Не вярвам Цацаров да е преживял катарзис, имайки предвид #КОЙ обслужва. Но мечтите са без пари все още...

 13. 13 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  те са корави хора, още могат да търпят :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 14. 14 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 488 Неутрално
 15. 15 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#7] от "danubian.whale":

  Този завой може да е предизвикан от някое неразбирателство между бацката и шиши, знае ли човек.
  Гледам че и комундрелите се задействаха с некви вотове, та нищо чудно бацевите господари да са решили да му намажат ските.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  Ха!
  "Търпял"?

  Това предполага едни мъки, едни терзания ...
  Ех, Босилена, Босилена ...

  И "Министерският съвет"!
  Дежурната колективна ... ъъъ ... таквозата ... безотговорност ...

 17. 17 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  А защо не си оправите бакиите с разни цековци и прочие и да се строят лифтове, както става това в Австрия, Франция, Италия, Германия и Швейцария? Защо само ни занимавате с субиозните отношения на властта с този и онзи? Защо сте прокуратура? За украшение? Или за показни акции на маскирани командоси, дето гонят михаля? Да знаете каква жалка картинка сте - възрастни мъже и жени, за смях сте станали!

  Мърфи е оптимист!
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3943 Неутрално

  Сега започва голямия резил - никой не познава Цеко...., ние сме за Банско, за всичко са виновни " умните и красивите" ....Само се настанете по - удобно за шоуто...

 19. 19 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1304 Весело

  Ко...ньееее! И чакам някой слънчев ден някога да чуем, как е приключила проверката за тези 18 отказа на прокуратурата да разследва концесионера, така де Цеко!

 20. 20 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 772 Неутрално

  няма страшно виновни няма, както и последици.

 21. 21 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1744 Весело

  ъхъхъх, колко трогателно... Герб и прокуратурата осем годинки си го биле стискали и търпяли... а не моеше ли просто в прав текст да се каже какво иска тавариш Цацаров от бай Х вместо да се занимаваме с предположения... матряла е достатъчно сварен сепак

 22. 22 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Като нищо това може да е активно мероприятие за отклоняване на вниманието от катастрофиралият въртолет вчера. Магнолията не се спира пред нищо за да запази имиджа си на справедлив бащица.

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8548 Неутрално

  Гледам и не вярвам на очите си. Прокуратурата се разработила и открила нещо, дето и обикновените хора си говорят от години. Това тука въобще държава ли е или някаква територия.

 24. 24 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Ако искате от сега да ви кажа какъв ще е резултата от проверката?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 25. 25 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Министерският съвет осем години е търпял, че "Юлен" е разширила концесията си
  —цитат от коментар 0 на от Заглавието

  'Да търпиш', означава да понасяш нещо, което НЕ ти е изгодно.
  В случая става въпрос за активно и осъзнато съучастие и прикриване.


 26. 26 Профил на sqrt
  sqrt
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Айде сега чак разбраха все едно е някаква тайна. Тотална корупция.

 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Арести нема ли, Цацаров.
  Или само с Иванчева така...

 28. 28 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Едва сега се убедили, че е така. Смях! Сигнали има от много години. Интересен е въпросът защо точно сега цацаратурата се размърда? Ще махаме Нено ли?

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3943 Неутрално

  Превзета държава, евтини политици, жертващи всички ни в полза
  на вълците .....Човек се пита как може цяла една нация да стои заложник на едни престъпни интереси....

 30. 30 Профил на NMink
  NMink
  Рейтинг: 386 Весело

  С търпение всичко се постига...

 31. 31 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Май скоро ще почва асфалтирането на улици в квартала... деа.

 32. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3774 Неутрално

  " прокуратурата се е убедила в това нарушение, видяла е данни за престъпление в отношенията между Министерството на спорта и ски федерацията"
  "Налице е и тотално неприложение на заложената методика за изчисление на концесионното възнаграждение спрямо държавата"
  "държавното обвинение е установило безстопанствено разходване на държавни средства и данни за престъпления по служба, извършвани от длъжностни лица."

  Така, дотук – добре.
  И изведнъж – салтомортале:
  "прокуратурата няма други правомощия, освен да обърне внимание на правителството спешно да намали площта, както е по договор"

 33. 33 Профил на luliak
  luliak
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ще ви питам като поредната проверка не покаже нарушения пак обаче. Чудно, дали ще се извинят всички в такъв случай?

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4665 Неутрално

  8 години х 70% от концесионната такса + лихви = еди си колко лв.
  Отделно, виновните длъжностни лица за целия период ...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4665 Неутрално

  До коментар [#32] от "Fiji":

  Е как, след като: " установило безстопанствено разходване на държавни средства и данни за престъпления по служба, извършвани от длъжностни лица."!?

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 36. 36 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 575 Весело

  Хубаво ще е да викнат Борисов,.ама той ще каже че го е прочел в Дневник. И може да викнат Прокопиев. А той може и да има какво да каже, щото и той има поне 4 кипърски офшорки за укриване на печалбата от препродажбата на дялове от ЕРП-тата. Та може да са се срещали с Цеко в нечии кипърски адвокатски кантори.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 37. 37 Профил на touchthis
  touchthis
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Е*ахти наглеците. 10 години си затварят очите - изчакват го да се покрие ( да си върже гащите) и най накрая прокуратурата ВИДЯ престъплението!!! Е*ете се! Дано се препънете като Шумахер със ските.

 38. 38 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 575 Весело

  Като нищо това може да е активно мероприятие за отклоняване на вниманието от катастрофиралият въртолет вчера. Магнолията не се спира пред нищо за да запази имиджа си на справедлив бащица.
  —цитат от коментар 22 на herbaltea


  А пък според мен, катастрофираха хеликоптера за да отклонят вниманието от факта, че в Кауфланд са пуснали телешки шол за... само 6 лева и 99 стотинки.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 39. 39 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3774 Неутрално

  До коментар [#35] от "hamiltonf1":

  И аз това се питам. Не мога да разбера от изявлението на говорителката Арнаудова ще има ли разследване от страна на прокуратурата на длъжностни лица, или само ще обърне внимание на правителството?!

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3943 Неутрално

  Сега всички очакваме следващия показен арест на някоя кметица със 70 хилки в колата и да си отдъхнем всички, че имало борба с корупцията по високите етажи.....

 41. 41 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Министерският съвет няма държава, а Юлен си има държава.
  В нея цеко може да разширява, окрупнява, сече, строи колкото му душа иска, щото си е негово.

 42. 42 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Търпението е злато. Ама буквално :)
  Тези проверки са многократно прожектиран филм: правят ги за да имитират дейност и да излезе накрая че 'всичко е наред'.

 43. 43 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#17] от "султана глаушева":

  Ти специално си виж постовете по темата от преди 4-5 месеца и се сниши мъничко.

 44. 44 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 815 Весело

  абе Цеко си е плащал редовно (на Боко & сие), та кво искат сега тия от цацатурата ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 45. 45 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Ама то в българските поговорки си е казано!
  "Не е луд тоя, който изяде баницата......"

  И герберясалите да не подскачат като ужилени, а да разберат че при Боко, България е разграден двор!
  Мутрата си остава мутра! Даже да се е прикрил като Премиер!

  Да разлая троловете!!
 46. 46 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7185 Неутрално

  "Над 8 г. Министерският съвет е бил наясно за това, че компанията "Юлен", която е концесионер на ски зоната над Банско, е ползвала с две трети по-голяма площ от определената в концесионния договор."

  Борисов, къде си? Цацаров, защо проспа това време?

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 47. 47 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2184 Весело

  До коментар [#4] от "tww09306483":

  Търпят...! Ама в името на какво....?!? :)

  - Сами знайте! За парата!

 48. 48 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2184 Весело

  До коментар [#17] от "султана глаушева":

  за смях сте станали!

  Смехът и срамът не са гердан - на шията не тежат!

 49. 49 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  До коментар [#43] от "falkoneti":
  Особено ме ласкае, че следиш постовете ми от преди месеци. Да се сниша? Защо? Хайде, който казва А, казва и Б. Иначе такива половинчати приказки са чиста клевета! Давай! Слушам!

  Мърфи е оптимист!
 50. 50 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Хем му дали да ползва незаконно, хем бяха зинали декември още да му подарят. Без да променят договора даже. Без екооценка, ей така. И всички против бяха предатели, платени, екоталибани, тревомани, "файтон хора" и много други подобни произнасяне от вицепремиери, министри, кмет, обикновени лобисти и техните лакеи, включително и във форума. Решението от декември замина на първа инстанция, ЮНЕСКО също предупреди че не може без екооценка да се приема план, прокуратурата, която е дирижирана от властта също не може да си затвори очите. Настоявам да се извинят на хората, които протестираха тия наглеци.

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3943 Неутрално

  МС не е длъжен да знае колко точно е площта, използвана от Юлен, нито е длъжен да знае истинския собственик....изобщо бих казал, че е длъжен да не знае - така е най- добре за всички, замесени в схемата!

 52. 52 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 692 Гневно

  Мафията от 8 години (не)законно си има държава! Гарантирано от правителството!

  Евроатлантида
 53. 53 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Юлен, та Юлен, та Юлен.
  Кфо е това Юлен, бе, да не е някфа държава нова там в Пирин?

  Толкова ли не можете да разберете кой е собственика на това "дружество". Ебахти пародията, ебахти идиотите, не е за вярване.

 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  журналистически разследвания , сигнал до прокуратурата , споменаване име на банка ...... толкова ли кратко помните

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Направо комично,зле скалъпен театър.Тия ни правят и ни мислят за олигофрени.Отклоняват вниманието от документите за Пеевски.Ама ние не забравяме.

 56. 56 Профил на interesna
  interesna
  Рейтинг: 222 Весело

  От касационната или от административната върховна прокуратура е тази иначе толкова симпатична госпожа?! Чувала съм, че са с различен обхват на дейност. А извършените до момента прокурорски действия имат само лек административен характер.

 57. 57 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  До коментар [#56] от "interesna":
  интересен въпрос ....

  "Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 58. 58 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#49] от "султана глаушева":

  https://www.dnevnik.bg/zelen/2018/01/04/3107251_hiliadi_izliazoha_na_protesti_protiv_i_za_promenite_v/?ref=id

  Коментари 206, 208, 213 и 214 Това е само в първата статия която отварям. Искаш ли още?

 59. 59 Профил на velos
  velos
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А дали пък този,дето се предаде преди 2-3 дни,не е пропял ? И Цеко да го почват от далеко ? Щото според Биволъ там са навързани,като пеесвински черва

 60. 60 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Въртят, сучат... Нямало престъпление, ала-бала. А какво има? Нищо? Как пък все не са виновни и не могат да бъдат задължени да спазват закона тия "управници"?

 61. 61 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#44] от "Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !":


  абе Цеко си е плащал редовно (на Боко & сие)...
  —цитат от коментар 44 на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !


  Само да не излезе, че "Боко" (българите) са плащали на Цеко!

  Да разлая троловете!!
 62. 62 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 900 Весело

  До коментар [#57] от "дерибеев":

  Стига, бе!
  Да бяха го написали в заглавието!
  Как се чете цяла статия?

  Да разлая троловете!!
 63. 63 Профил на atreu
  atreu
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До колкото можах да разбера реални нарушения не са открити. А ако трябва договора да се преправя, да действат, а не да се мотаят. Щото от мотаене никой не печели.

  Приказка без край
 64. 64 Профил на Идиотикус Булгарикус
  Идиотикус Булгарикус
  Рейтинг: 8 Весело

  Нека да позная - сега ще се заведе дело не срещу Цеко, а срещу прочутия Георгиус Георгиу и всички ще пие по една студена вода.

 65. 65 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#63] от "atreu":

  1. Самоуправство.
  2. Престъпление по служба.
  3. Безстопанственост.
  Всичко в особено големи размери.

 66. 66 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 815 Любопитно

  До коментар [#61] от "lone_wolf":

  ако питаш баба Гицка, тя ще ти каже: мойте 5 лева са в джоба ми !
  или тези, който си държат парите в банката на Цеко, какво мислиш, Че ще ти кажат ?
  БГ- Матрял!
  ПеЧалбите се приватизират, а загубите- национализират !
  и Боко се радва на Черната си касиЧка ГЕРБ !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 67. 67 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  До коментар [#44] от "Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !":

  Може да е плащал редовно, ама са се усетили, че е малко, на фона на това, което е налапал допълнително. Сега му дават възможност, да се поправи...! :)

  Бивш tww09306483.
 68. 68 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Жълт картон...за Валери Симеонов и Цеко

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 69. 69 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 961 Неутрално

  "Федерацията редовно кандидатствала за финансиране на обучения на деца и за спортисти и получила субсидии за над 40 млн. лв. за периода."
  ООххх котьо т.е.Цеко а ние ти бройм 40-50лв. на ден за дете.Мазник затова са ви и толкова големи успехите с белия керван.
  И да ще си караме на вън нека ни е зле,донякъде е добре ,че ни свикнахте с тези цени сега ни е и кеф да не кареме по кишата с киселите компири и банскале да се лизаме ,докато баскалийте заобикалят бариерите и си намигат на чист "македонски".
  Дано си щастлив Цеко а дано си и платиш,както ние!

 70. 70 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1304 Весело

  Жълт картон...за Валери Симеонов и Цеко
  —цитат от коментар 68 на Kaspar


  Ни мойш гу фана Валерката, той сега е на морето да оправя нощните шум от заведенията след като вече оправи енергетиката, Пирин, пушенето на обществени места, миграцията на стари баби през границата и какво ли още не е оправил в България!

 71. 71 Профил на xlz18524590
  xlz18524590
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Някой ще попита ли къде са зелените?

 72. 72 Профил на tsb00482740
  tsb00482740
  Рейтинг: 226 Неутрално

  В Наказателния кодекс има един куп престъпления за безстопанственост, злоупотреба със служебно положение, злоупотреба с публични средства и държавна собственост. Ако цацаратурата искаше да прави нещо, имат хиляди правомоция. Те се правят отново на умрели лисици и хвърлят топката в полето на Баце. Което ме навежда на мисълта, че просто изтръскват в момента Цеко Минев за подкуп. Явно не си е внасял вноските към държавните бухалки.

 73. 73 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Да не забравяме кой беше главно действащо лице в аферата Костинброд
  както и в тази с една Банка

  Явно пак ще се опитат нещо

 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  Хем му дали да ползва незаконно, хем бяха зинали декември още да му подарят. Без да променят договора даже. Без екооценка, ей така. И всички против бяха предатели, платени, екоталибани, тревомани, "файтон хора" и много други подобни произнасяне от вицепремиери, министри, кмет, обикновени лобисти и техните лакеи, включително и във форума. Решението от декември замина на първа инстанция, ЮНЕСКО също предупреди че не може без екооценка да се приема план, прокуратурата, която е дирижирана от властта също не може да си затвори очите. Настоявам да се извинят на хората, които
  протестираха тия наглеци.
  —цитат от коментар 50 на falkoneti  Баси рекорда !
  Прочетох вече 50 коментара и няма нито една дума за " умнокрасивите, нито за Радан, Христо и Костов ...
  Абе, да не се се разболели гадните мильовци, а ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Ами сега!?!СТАНА ИНТЕРЕСНО!СХЕМАТА СЕ ИЗБУШИ!НЯКОЙ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗГОРИ!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Нищо интересно не е станало.
  Просто другаря пеев предоговаря условията по кредитите си.
  Другаря цеко е схватлив, а и в Белград хичне му се ходи.
  Така че, ще прояви разбиране и подкрепа към вижданията на правене на "бизнес" на другаря пеев.
  Мила родна картинка, избродирана по московски образец.

 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#49] от "султана глаушева":https://www.dnevnik.bg/zelen/2018/01/04/3107251_hiliadi_izliazoha_na_protesti_protiv_i_za_promenite_v/?ref=id Коментари 206, 208, 213 и 214 Това е само в първата статия която отварям. Искаш ли още?
  —цитат от коментар 58 на falkoneti  ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на bird_song
  bird_song
  Рейтинг: 332 Неутрално

  И още има природа и още има за крадене ...

 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До колкото можах да разбера реални нарушения не са открити. А ако трябва договора да се преправя, да действат, а не да се мотаят. Щото от мотаене никой не печели.
  —цитат от коментар 63 на atreu


  Тцъ, не са открити, защото не си прочел статията . Това, че си платил една кутия цигари, но си прибрал / откраднал още две - въобще не е " реални нарушения " !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3688 Неутрално

  ВИНА ИМА, ВИНОВНИ НЯМА! Най-отличителната черта на българската прокуратура е нейната пълна безполезност.

 80. 80 Профил на dimitarts
  dimitarts
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Споко, Цеко ще плати, или каквото е там, на Боко и пак всичко ще е яко.

 81. 81 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Над 8 г. Министерският съвет е бил наясно за това, че компанията "Юлен", която е концесионер на ски зоната над Банско, е ползвала с две трети по-голяма площ от определената в концесионния договор. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

  Светкавична реакция на прокуратурата - напълно против нейния стил за реагиране . Седем години за тях са като един миг . Седем години на брожения , стачки , сигнали до ЕК , гербери - матросовци на амбразурите ... И най- накрая Цацаров отвори очшчки за очевадното и се осмели да измърка тихичко предупреждение към работодателя му . Според Кокинов .

 82. 82 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1942 Неутрално


  Запитана дали ще бъде разпитан Борисов, след като се изказа по темата, говорителят отговори, че прокуратурата работи с документ"

  Протокола от разпит на свидетел е ДОКУМЕНТ , госпожо . Ако това не знае един говорител на прокуратурата , едва ли мястото й е там .

 83. 83 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  " ...прокуратурата се е убедила в това нарушение, видяла е данни за престъпление в отношенията между Министерството на спорта и ски федерацията и е започнала проверка дали собственикът на "Юлен" и председателят на федерацията (Цеко Минев, един от съсобствениците на Първа инвестиционна банка - бел. ред.) са едно и също лице, .

  Прокуратурата е убедена , че има нарушение с данни за престъпление , но " няма да разпитва Борисов " защото работят по документи . И асо няма документ , че примерно , Простия е собственик на Юлен , няма да има и разпит . Те така ще се бори корупцията по високите етажи на властта - само по документи . И то от специално създаден за целта съд .ижда се що се е родило от напъните на планината - мишле .

 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  До коментар [#73] от "001":

  Мда. Ти си го избра...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  До коментар [#63] от "atreu":

  Очевидно не си успял да разбереш нищо. Язък за готиното име..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Още се търси собственикът на "Юлен

  Търсете го , Диогеновци . Простия отдавна го е намерил Може би като съдружник . Като се вижда с каква стръв защитаваше даже и в Европа " едно лифтче само ".

 87. 87 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9034 Неутрално

  Празни приказки са това докато няма обвинени ако ще и министри, да са осъдили досега някой - НЕ, това са само думи.

 88. 88 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Не всяко незаконно действие е престъпление" Въпиюща неграмотност .

  Обща , за юридическа не споря . Престъплевие идва от ПРЕСТЪПВАНЕ Л престъпване в правото се отнася за престъпване на закона и за нищо друго . Престъпването на закона няма как да не е престъпление . Друга бира е за ТЕЖЕСТТА на престъплението А концесията за Пирин е все пак договор ,съставен по някакъв ЗАКОН , който е престъпен , прекрачен . А престъпилите го са съответно ПРЕСТЪПНИЦИ . а КОГАТО СА В ГРУПА , ПРИМЕРНО мИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ,ТОГАВА ИМАМЕ И престъпна група . Цацаров е на ред . Освен ако не е част от групата .

 89. 89 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Разследват се и 18 отказа за общо 14 години на благоевградската прокуратура да разследва концесионера. Случаите, по които е отказано разследвани, са предимно свързани със сигнали за незаконно строителство от страна на концесионер

  Ега ти и бозата в прокуратурата . Прокуратурата разследва благоевградската прокуратура за това , че четиринадесет пъти е отказала да разследва концесионера . Кат в същото време също отказва да разследва , а"работи по документи ". Ами то и благоевградската е работила по документи .

 90. 90 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 507 Неутрално

  АЙДЕЕЕЕ. ОТИДЕ ЕВРОЗОНАТА ПО ДЯВОЛИТЕ.

 91. 91 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  "Ако установим бездействие в нарушение на закона, това само по себе си не е престъпление," каза още говорителят на главния обвинител.

  Ами ако не е престъпление нарушението на закона , КАКВО Е ???
  Обясни , ако можеш , но не мисли , че вече сме станали 100% дебилите . .

 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  До коментар [#91] от "papyre":

  Е, искат да го минат като административно нарушение, а не като престъпление.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Преди дни почина авторът на "Чоко и Боко".
  Лека му пръст, гледахме го и му се радвахме много години.
  Сериалът "Цеко и Боко" го гледаме вече 8 години.
  Убеден съм че ще спечели по продължителност!

 94. 94 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  До коментар [#58] от "falkoneti":
  И къде е противотечието, пардон? Зелени бухалки протестират против лифт. И днес го твърдя. В А, СН и D си строят лифтове. И днес го твърдя. Какво общо имат дърляниците на прокуратурата с цековци? Хайде да не ми слагаш думи в устата,които не съм казала! Да съм изразила някога, по какъвто и да било повод, положително отношение към прокуратурата? Обратно! А за цековците хептен нищо! Какво инсинуираш с всичко това? Къде е противоречието? Иначе ме ласкае подробната статистика, която водиш на кментарите ми! Кука ли си?

  Мърфи е оптимист!
 95. 95 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3640 Неутрално

  Ще има ли наказани?

  Любовта ще спаси света!!!
 96. 96 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 894 Неутрално

  През последните 9 години Суджука беше и.д Мин-председаъел 8 години.
  Т.е Цеко и крал от държавата с благословията на същият този Суджук!!!!
  Бай Хуй....аре да си поливаш магнолиите,че много ти се събра!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 97. 97 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  До коментар [#74] от "niksan1":

  прекалено пешки са , шефа им страда

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 98. 98 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4254 Неутрално
 99. 99 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1335 Весело

  Георгиу,като вземе социалните за юни,ще плати.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 100. 100 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10215 Неутрално

  Всичко е прах в очите, защото нещата вече не могат да бъдат крити повече, а и отвън има намеса...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK