Борисов е готов да даде още пари за хората с увреждания, но като е сигурен, че ще отидат където трябва

Борисов е готов да даде още пари за хората с увреждания, но като е сигурен, че ще отидат където трябва

© Надежда Чипева, КапиталПремиерът е готов да отпусне още средства за решаването на проблемите на хората с увреждания, но когато се убеди, че те ще отидат по предназначение "там където трябва" и действително ще доведат до промяна. Това се разбра от негово изявление днес, сред откриването на разширеният път между Бургас и Слънчев бряг.


Бойко Борисов посочи, че на няколко пъти му е било казано, че не става въпрос за повече пари. "Според мен все пак пари са нужни и ще се радвам да стигнем до момента, когато ще стане въпрос за повече пари".


На мястото, където беше официалната церемония, имаше и представители на протестиращите хора с увреждания от палатковия лагер в Бургас, които носеха тениски с надпис "Системата ни убива".
Веднага след откриването на пътния участък премиерът дори пренебрегна журналистите, за да проведе обещаният разговор с тях. Той дори се тросна, че е бил цитиран некоректно по темата, когато я е коментирал при посещението си в Израел. Според Бойко Борисов през 2016 година е бил решен въпросът с парите за децата с увреждания.


Пред журналистите той посочи, че никое друго правителство, дори предишните две, на които е бил премиер, не са давали повече пари за социални дейности. Той на бързо изброи, че за Здравната каса са осигурени четвърт милиард повече, за пенсионерите са дадени 215 млн лева за добавки към пенсиите, 10 милиона допълнително са отпуснати за Софийския университет, 15 млн. за БАН и т.н.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK