Работата на спецпрокуратурата по делата за корупция върви към провал

Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев се зарече преди време, че битката с корупцията ще е до последно

© Надежда Чипева, Капитал

Ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев се зарече преди време, че битката с корупцията ще е до последноПовече от половин година след като управляващите и ДПС решиха да прехвърлят делата за корупция в специализираните прокуратура и съд, се оказа, че качеството на разследванията е ниско, а внесените в съда обвинения са предимно по стари казуси, образувани преди години.


Въпреки очакванията за наплив от дела от общо 13 образувани (от ноември до юни) шест са били прекратени и върнати на прокуратурата поради негодност на обвинението. Има една постановена оправдателна присъда, а по едва две от останалите шест дела процесът е тръгнал по същество, но едва ли ще приключи до края на годината, показа проверка на "Дневник".


Още повече че голяма част от делата, които бяха преместени в специализираната прокуратура, са стари разследвания, образувани и водени от специализираното звено към градска прокуратура (създадено като реплика на румънския модел), които бяха автоматично внесени в специализирания съд след влизането в сила на промените. Или такива казуси, по които вече веднъж прокуратурата се провали да започне дело, и въпреки указанията, че обвинението трябва да се поправи, бяха внасяни в специализирания съд, без по тях да е имало работа.
Текстовете в Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК) бяха внесени и приети на бързи обороти през юли миналата година, но влязоха в сила от началото на ноември. Измененията бяха приети под претекст, че това е препоръка от европейския анализ на държавното обвинение, но магистрати коментираха, че на практика се цели заобикаляне на Софийския градския съд, на който подобни дела бяха подсъдни.


Между първо и второ четене, без да бъдат обсъдени с работната група, работила по законопроекта, депутатите от ГЕРБ внесоха изменения, с които се въведоха и извънредни правила за т.нар. дела за корупция по високите етажи на властта.


Малко след окончателното им гласуване от парламента главният прокурор Сотир Цацаров се зарече, че "вероятно първият обвинителен акт в специализирания съд ще бъде този срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов" по т.нар "Суджукгейт". Година по-късно не е известно какво се случва с това разследване.


При внасянето на промените председателят на правната комисия Данаил Кирилов, който е един от вносителите, заяви, че "преместването на делата за корупция по високите етажи на властта в спецсъда би било ефективен способ за борбата с това престъпление".


Дела и документи


Първият обвинителен акт, внесен в специализирания съд, беше срещу бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков и съиздателя на "Икономедиа" Иво Прокопиев, както и още няколко души за продажбата на държавния пакет акции в електроразпределителното дружество ЕВН. Делото, което вече веднъж беше прекратявано от Софийския градски съд заради съществени нарушения в обвинителния акт, катастрофира на две инстанции в специализирания наказателен и в апелативен съд и беше прекратено и върнато на прокуратурата.


С подобна съдба беше и делото срещу съдията от Софийския градски съд Румяна Ченалова. Прокуратурата направи опит да внесе обвинението срещу нея първо в Софийския градски съд, но оттам, както и впоследствие от Апелативния съд, връщаха случая на държавното обвинение заради нарушения в обвинителния акт. Впоследствие прокуратурата се опита да пробва и в специализирания съд, но оттам на две инстанции констатираха, че в обвинението са нанесени "незначителни допълнения".


Иван Тотев в съда

© Анелия Николова

Иван Тотев в съда


Миналата седмица специализираният съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев и още двама души с мотив, че обвинението е неясно, нелогично и не е подкрепено с факти. Определението на съдия Даниела Костова (член на предишния състав на Висшия съдебен съвет) подлежи на протест от страна на прокуратурата.


Сред останалите прекратени и върнати на държавното обвинение е и делото срещу бившия министър на енергетиката Румен Овчаров по обвиненията срещу него за безстопанственост и престъпление по служба. Двете инстанции на специализирания съд приеха, че в обвинителния акт има непълноти и неясноти.


Румен Овчаров

© Цветелина Белутова, Капитал

Румен Овчаров

В края на май е била постигната и първата присъда по дело за корупция в специализирания съд.


Тя не е съобщена до медиите нито от съда, нито от прокуратурата. Най-вероятно защото е оправдателна. Става дума за делото срещу бившия директор на Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" Майдън Сакаджиев, подсъдим за длъжностно престъпление. Делото срещу него е вкарано в съда в края на 2017 г. и той най-вероятно е оправдан, защото, видно от информационната система на съда, процесът е завършил с присъда, срещу която в законовия срок е постъпил само протест от прокуратурата, но не и жалба от подсъдимия.


За днес пък е насрочено разпоредителното заседание по делото срещу бившия здравен министър във втория кабинет на Бойко Борисов Петър Москов. Той беше даден на съд по три обвинения във връзка с ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф, внос от Турция.

Ръководител на специализираната прокуратура е обвинителят по делото КТБ Иван Гешев (преди време той беше представен във в. "Труд" като Корадо Катани - храбър комисар от италианския сериал "Октопод").

"Там борбата ще е до последно! Запори, изземвания, възбрани на имоти, репутационен проблем и каквото още се сетите", обясни при влизането в сила на промените Гешев във връзка с разследванията за корупция.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2009 Разстроено

  Пари на вятъра.
  Предлагам разходите да се платят от управляващите герп+оп. а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 2. 2 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3183 Неутрално

  "делата, които бяха преместени в специализираната прокуратура са стари разследвания, образувани и водени от специализираното звено към градска прокуратура (създадено като реплика на румънския модел),"

  Каква реплика, като "румънците ни дишат праха!"
  ББ

  Миша топурдия, пари на вятъра!

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  рано е да се говори за провал ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Неутрално

  До коментар [#3] от "дерибеев":

  Това не е провал ! Това е катастрофа !!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1996 Весело

  Кипи безсмислен труд! Но важното е, че в България цари "сигурност и спокойствие"! И "стабилност", разбира се!😎

 6. 6 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 546 Неутрално

  От милиционери толкова. Много нищоправене, стабилен батак.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Негодност на обвинението - казва всичко

  Умерен толераст
 8. 8 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2560 Весело

  няма такова нещо, всичко върви по план

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 9. 9 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Профилът "прост и работлив" е превзел държавните институции.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 10. 10 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Това даже не е новина, никой не се е надявал на нещо различно. Прах в очите на Европа, ето за това я създадоха.

 11. 11 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  Прокуратурата - и "специализирана", и "обикновена" - не може (а и не иска) за пет стотинки работа да свърши.
  Проблемът е системен и без изхвърлянето ѝ от топлото лоно на съдебната власт, както и повсеместно уволнение, няма да се реши.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 12. 12 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Вечна слава на ГЕРБ! Те са най-великите корумпета!

 13. 13 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Съвсем очаквано - целта и не е да се бори с корупцията, а да служи за рекет и сплашване на неудобните за властта ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3598 Весело

  Ми загубени гербери!
  Абе аланколу!
  Нали правите съдебна реформа?
  Е какво ви пречи тогава да ги махнете съвсем тези мръсни съдии!?
  Разкарайте си като ви пречат и нека прокурорите си работят на свобода.
  Минава разследването, излиза един прокурор и казва - Те тия са виновни, те тия са невинни. От виновните тоя е за кауша, а тоя не е, щото си е платил.
  И това е!
  Нема бавене - нема проблеми!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Дела и документи

  - Обвинителния акт за КТБ продължава да се чете. И ще се чете и догодина. Това е по изтънчения вариант "софийски имоти" да продължи повече от 10 години до изтичане на давността. Вариант на селективно правосъдие, според което нашите по САПАРД са невинни, а германците вече излежаха присъдите си.

  Те такива случки ме карат да аплодирам поляците за провежданата лустрация и в съдебната им система. Съдебната система, където БКП подбираше кадрите си по-стриктно и от кадрите на ДС. Щото е ясно, че това е последната защита именно на тяхната власт.
  ЛУСТРАЦИЯ!

 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  А тази снимка на Р. Овч. дето сочи с ръцете - "Те така, па така, па иначе" - я сложете в снимките за комикси.
  Много е плодородна!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Иначе като слушаш по Първа програма дебилите от ГЕРБСП, ДПС и КОНПИ искат да имат право да задържат, колят и бесят на място. Нещастници!!!

 18. 18 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#1] от "Чарли":


  Пари на вятъра. Предлагам разходите да се платят от управляващите герп+оп. а?
  —цитат от коментар 1 на Чарли


  Предлагам разходите да бъдат компенсирани от бюджета на прокуратурата - който ùпи - плаща:)

 19. 19 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Некадърност.... Просто толкова си могат. Те и съдиите са на това ниво, ама техните решения няма кой да оценява...

 20. 20 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1047 Весело

  Аз ви казвам-всички са невинни! Не е ли така? И Пеевски, и Сорос, и Доган, и Костов, и Р.ОВЧ. И тоя д€€€$$$ен хубавец на снимката! Не съм ли прав? За 28г функционраща демокрация, за 16 г в НАТООО, за 11 г в €С-няма ни един осъден. За което време се смениха 4 главни прокурора! 17 премиера, 56 правосъдни министъра. Един от които беше Да й Ба-Моркикев. Колко директора на Националната Служба за Сигурност се смениха? Aз най-много разчитах на Костов, Атанасов и след тях на Моркикев, но нищо не се промени към добро! Леко съм обезверен вече, косите ми побеляха в очакване да видя нещо добро от демокрацията! Но пак за тЕх ще глсувам, с вЕрата в демокрацията ще си У'мрем! През това време Бойко стана собственик на ЧЕЗ, Пеевски, Цветан Василев, Цветелина, Черепа и т/н станаха милиардери. Нищо, аз още си вЕрвам у демокрациата!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 21. 21 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Какво чудно има? Тази структура няма за цел борба с корупцията, а изпълняване на нечии поръчки и оправдаване на едни средства. В момента, в който в България се появи работещо антикорупционно звено, ще отпадне и нуждата през няколко години то да се пресъздава по нечия прищявка и поръчение.

 22. 22 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Тия са част от най-слабото звено в държавата.
  Срам.
  Време е за промени.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 23. 23 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Много е плодородна!
  —цитат от коментар 16 на Храбър


  И зеленчукородна!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 24. 24 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Съществуването на извънреден съд и извънредна прокуратура е позор за България и за Европа!

 25. 25 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 651 Неутрално

  И без да сме ходили по врачки,знаехме резултата.....

 26. 26 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Ако някой е очаквал нещо повече, то или е бил голям оптимист, или голям наивник

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  До коментар [#10] от "exit13":

  Точно...! Това е поредната структура, дето трябваше да бори корупцията. Естествено, минаха няколко години, които трябваше да приспят Брюксел, за да продължат плащанията по евро-програмите. Като мине още малко време и в Брюксел се усетят, ще направят нова структура. Пак ще има големи приказки и обещания и пак ще минат поредните няколко празни и пропиляни години...! Нашите му намериха цаката. Да видим, колко време ще трябва на ЕС, за да дава пари при свършена работа, не само за обещания...!

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Логичен резултат.Мафията е превзела държавата ,опозицията е завряна в 10 глуха, медиите са техни, хората апатични-това е целта им , оставят вратичка само за говорене.А нали по делата се познавало....

 29. 29 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#22] от "Андонов":

  времето за промени отдавна мина. сега имаме стабилност :)
  който не му харесва се маха и стабилността се задълбочава :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  Профилът "прост и работлив" е превзел държавните институции.
  —цитат от коментар 9 на Майндърбайндър


  По-скоро е 'прост и мързелив".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Предполагам,че това нещо е създадено за репресии на неудобни,и лъскане имиджа на свои хора.Така че,резултати рано или късно ще има.Нужно е малко повече търпение,уважаема Лора.

 32. 32 Профил на today
  today
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Каква изненада, за пореден път в съдебната система нищо не работи като хората. Но иначе нямаме нужда от тотални реформи, нали? И критиките от ЕС са абсолютно неоснователни!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 33. 33 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Положението е безнадеждно. Съветвам всички умни и можещи да се махат, защото ще става все по-зле.

 34. 34 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Гарантирано от ГРОБ - некадърност, корумпираност и алчност навсякъде, където са се намесили.
  Гарантирано от нас - ДА СИ ТРАЕМ.
  Въпрос: ДОКОГА?

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8551 Неутрално

  Абе щом Данаил Кирилов има пръст в промените на НПК, а Цацаров при избора на прокурорите, резултата може да е само един, кръгла нула.

 36. 36 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  МИ ТО ТАЯ СПЕЦПРОКУРАТУРА Е СЪЗДАДЕНА С ЦЕЛ ДА СЕ ПРОВАЛЯ.ЗА ДА МОГАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МРЪСНИЦИ ДА БЪДАТ ИЗЧИСТЕНИ ЗА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО.И СЪЩЕВРЕМЕННО ДА СЕ НАКЛЕПАТ НЕУДОБНИТЕ ЗА МАФИЯТА.
  В ТОЯ СМИСЪЛ СПЕЦПРОКУРАТУРАТА СИ ФУНКЦИОНИРА ПЕРФЕКТНО.

 37. 37 Профил на Атанас
  Атанас
  Рейтинг: 8 Гневно

  Катастрофа за съдебната реформа на ГЕРБ-БСП. Позор за "кадрите" на съдебната система.
  Докога ще ги търпим?!

 38. 38 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 642 Неутрално

  рано е да се говори за провал ..
  —цитат от коментар 3 на дерибеев


  Комунета от всички страни подкрепяйте Бай Х!

 39. 39 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Профилът "прост и работлив" е превзел държавните институции.
  —цитат от коментар 9 на Майндърбайндър


  ...... и така добре се разбират с Бай Х!

 40. 40 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Тоя съд подобно на всичко гербаво е МЕНТЕ!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 41. 41 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Ще осъдят Ради Минчев и Десислава Иванчева и "Раотата ч' дзАспи!". После Страсбург ще ни осъди нас и програмата ще е пълна

  Mутри, вън!
 42. 42 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  о управляващите и ДПС решиха да прехвърлят делата за корупция в специализираните прокуратура и съд, се оказа, че качеството на разследванията е ниско, а внесените в съда обвинения са предимно по стари казуси
  ___________________
  Баба ми казваше:
  -Гарван на гарван очо не вади!

  Тези смърдят !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 43. 43 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  До коментар [#40] от "Свинчуга":
  ++

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 44. 44 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Не трябва ли управляващите библиотекари сами да покрият разходите за тази комунистическа структура? Моделът на управление е изгоден само за тях.

 45. 45 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Тя цялата прокуратура, следствие и данс са на хранилка при Делянчо. Как ням да е на провал? На България ще и е по евтино да уволни цялата прокуратура и да наема адвокати на процент.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 46. 46 Профил на kdo52372883
  kdo52372883
  Рейтинг: 952 Разстроено

  Еми #Сотирът толкоз може бе, хора! Сега като му спадне малко кръвното от яд - провокирано главно от коментиращи "соросоиди" като нас - вероятно ще поиска от НС да му създаде още по-нов, още по-специализиран съд. В който съдии ще стават само бивши райнонни прокурори. Опа, пардон - то и в сегашния май е така. Е, тогава вече не знам, няма да има за #Сотир прокопсия...

  А, чакай - сетих се! Има един вариант. Да се научи да пише кадърни обвинителни актове. И после да научи и подчинените си. Почвайки с Франтишек, Гешев, Русинова и прочее херои... списъкът е бая дълъг!

 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6103 Неутрално

  Добро попадение на вестник труд с това Корадо Катани :)
  специализираната прокуратура - измислен, медиен герой, хартиен тигър, който съществува само във въображението на децата, или служи за неделна разтуха с шепа пуканки :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  Профилът "прост и работлив" е превзел държавните институции.
  —цитат от коментар 9 на Майндърбайндър  По-скоро прост, тъп и мързелив, но с претенции за величие !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#20] от "Пеевски вярва в демокрацията И вие ли":


  " ... за 16 години в НАТООО, за 11 години в €С - няма нито един осъден . "


  Абе Дебильов,
  а преди това колко знакови мафиота бяха осъдени ? Или ти плащат трохички да тролиш, а не да разсъждаваш ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Това не е провал ! Това е катастрофа !!
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА

  Планирана катастрофа. Спецпрокуратура, зачената и родена в грях.

 51. 51 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Положението е безнадеждно. Съветвам всички умни и можещи да се махат, защото ще става все по-зле.
  —цитат от коментар 33 на Hutya Puylo

  Това не е решение. Решение е, но индивидуално, не и за държавата. А нали все пак си обичаме родината, по празници се надвикваме да хвалим героите си, загинали за свободата на България, да се кълнем в завета на Ботев и Левски и така нататък. На мутро-мафията ли да я оставим, на болшевик-комунистите ли, на чалга идолите ли, на размахващите пистолети или депутатски карти ли, на лотарийните милионери ли, на хидро-философите ли, на лаФкаджиите ли, на гундяевците ли, на белЯнците ли?...

 52. 52 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2998 Неутрално


  "....обвинението е неясно, нелогично и не е подкрепено с факти...."

  Досущ като изказване на Бойко Борисов.

 53. 53 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  Спецпрокуратурата - хранилка на управляващите. Има още няколко такива хранилки, организирани на принципа на вертикалното движение на паричните потоци - все пак, избори идват и пари ще трябват. Давам ви за домашно кои са останалите хранилки ;)

 54. 54 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  Гарван гарвану око вади ли?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK