Как комисията по дискриминация избегна да провери прокурор, нарекъл мюсюлманите "военизирана структура"

Прокурор Недялка Попова

© Анелия Николова

Прокурор Недялка ПоповаКомисията за защита от дискриминация (КЗД) няма да провери изказването на прокурора от Пазараджик Недялка Попова, която в края на март нарече в интервю за местен сайт мюсюлманите "военизирана структура". Това се разбира от отговорите на комисията във връзка с питане на "Дневник" дали някой от деветимата членове на органа, призван да пази конституционно гарантирани права на гражданите, ще се самосезира във връзка с интервюто.


Попова, която е наблюдаващ прокурор по делото за проповядване на антидемократична идеология, известно като процеса срещу 13-те имами, заяви пред сайта "Трафик нюз", че мюсюлманската общност е "монолитна маса", която "лесно се манипулира и на избори", "почти като военизирана структура". Интервюто е от 21 март - по време на пледоариите по процеса в Пазарджишкия окръжен съд и няколко дни преди да изтече давностният срок по него.


Няколко дни по-късно главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че е възложена проверка на инспектората на държавното обвинение, и определи изказването на Попова като "противопоставящо българските граждани по недопустим начин".
До понеделник вечер "Дневник" не успя да получи отговор от прокуратурата какво се е случило с тази проверка три месеца след началото й.


Историята на едно журналистическо питане, възприето като сигнал


Прокуратурата е била сезирана за интервюто на Попова "от главния мюфтия, от народни представители от ДПС и от граждани, които са изразили възмущение от изказването, както и от адвокати по делото", обяви още Цацаров. Реакция имаше и от Висшия мюсюлмански съвет, които приеха декларация, в която остро осъдиха изказването на Недялка Попова.


На 29 март "Дневник" изпрати по имейл въпрос дали някой от деветимата членове на комисията няма да се самосезира заради думите на Попова. Според Закона за защита от дискриминацията всеки член може да прояви инициатива, в противен случай производство се образува по жалба или сигнал на засегнати лица или на държавни и общински органи.


Вместо отговор седмица по-късно от КЗД благодариха на "Дневник" за сигнала и потвърдиха, че по него е било образувано производство. "Още веднъж изказвам благодарността на Комисията за защита от дискриминация за Вашата активна гражданска позиция и доверието към дейността на Комисията за защита от дискриминация, както и за подадения от Вас сигнал по този случай", завършва отговорът от комисията.


Отправеният от "Дневник" журналистически въпрос не отговоря по никакъв начин на изисквания в Закона за защита от дискриминация за това какво трябва да съдържа един сигнал, отправен до този орган. А именно освен задължителните имена и адрес на подателя, да има изложение на обстоятелствата, на които се основава жалбата, или сигналът да има изложение на исканията към комисията. На сайта на КЗД има подробни указания какво трябва да съдържа една жалба или сигнал.


Няколко седмици след това от комисията изпратиха уведомление, в което съобщават, че е била образувана преписка и че съгласно Закона за защита от дискриминация (член 9) е задължение на редакцията да представи факти, въз основа на които може да се направи предположение, че е налице дискриминация. От уведомлението се разбира още, че случаят е бил разпределен на петчленен разширен заседателен състав за множествена дискриминация, състоящ се от Златина Дукова, Сабрие Сапунджиева, Орлин Колев, София Йовчева и Наско Атанасов. Те имат седемдневен срок да определят председател и докладчик на състава, а КЗД указва на "Дневник" да представи "фактите, въз основа на които твърди, че е извършена дискриминация". Още повече в уведомлението е посочено, че сигналът е редовен и съдържа всички законови изисквания.


Комисията на практика направи медията страна в процеса, като я противопостави на прокуратурата и изиска от нея да докаже, че прокурор Недялка Попова е извършила дискриминация. Отправеният въпрос до КЗД целеше само да разкрие дали според органа е налице дискриминация в изказването на обвинителя.


"Дневник" уточни пред комисията, че е било отправено питане, а не сигнал.


Всяко питане - преписка за дискриминация


В средата на май от КЗД изпратиха съобщение, с което уведомяват "Дневник", че поради оттегляне на сигнала преписката по случая с интервюто на Недялка Попова е прекратена. В писмото се посочва, че докладчикът по преписката - Наско Атанасов, след като е прегледал сигнала, е установил, че той не отговоря на изискуемото в закона съдържание. От комисията изпращат писмо до редакцията с указания сигналът да бъде приведен във вид съгласно изискванията на закона и да бъдат допълнени липсващите реквизити.


"След получен отговор в деловодството на КЗД от страна на сигналоподателя Крумова (сбъркана фамилия на журналиста - бел. ред.) се установява, че същата не желае да допълни липсващите реквизити, тъй като заявява, че не е подавала сигнал пред комисията, а уточнява, че писмото й представлява запитване в качеството на журналист. Всяко запитване пред комисията служебно се разглежда като жалба или сигнал и по него съответно се образува производство за защита от дискриминация. В тази връзка съставът следва да отбележи, при образуването на производство пред Комисията за защита от дискриминация не следва да се отчитат функционалните задължения на подателя на инициативния документ", пишат още от комисията.


Оттам прекратяват преписката, като уточняват, че за тях е необяснимо защо един журналист не би участвал в производството за защита от дискриминация. Случаят е изпратен на деветчленен състав на комисията за обсъждане и "евентуално самосезиране по така поставения пред състава казус".


На въпрос дали деветчленен състав на КЗД се е самосезирал във връзка с интервюто на Недялка Попова, от комисията заявиха, че преписката е била образувана по сигнал, който, след като е бил оттеглен, е била прекратена.


И един отвод


Сабрие Сапунджиева влезе в комисията през юли 2017 от квотата на парламента. Тя беше номинирана от ДПС

© Анелия Николова

Сабрие Сапунджиева влезе в комисията през юли 2017 от квотата на парламента. Тя беше номинирана от ДПС


От съобщението на КЗД се разбира, че един от членовете - бившият заместник правосъден министър в кабинета на Пламен Орешарски - Сабрие Сапунджиева, си е направила отвод. На нейно място в състава е влязла Владимира Стоименова. Мотивите за отвода не са посочени.


Сапунджиева попадна в комисията през юли 2017 година от квотата на парламента. Тя беше номинирана от ДПС. На последните парламентарни избори Сапунджиева беше на трето място в листата на ДПС в Благоевград, където водач беше и Делян Пеевски, а след като не влезе, стана сътрудник на народния представител Хамид Хамид.


През септември 2016 г. прокуратурата прекрати проверка срещу нея за това, че като зам.-министър на правосъдието в кабинета "Орешарски" беше ремонтирала ведомственото си жилище с 50 хил. лв. от фонда за подобряване на условията в затворите, а след падането на правителството поиска да го купи, защото нямала свое. За да не бъде изгонена оттам, беше назначена като съдебен секретар в Административния съд в София, без за това да се иска разрешение от Висшия съдебен съвет, каквито са правилата. След като за случая се разшумя, Сапунджиева напусна и се оплака от политическата репресия, етническа и религиозна дискриминация от министъра на правосъдието.


Преди това в годините Сапунджиева е била член на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси, съветник на президента Георги Първанов и член на Централната избирателна комисия.


Кои са членове на комисията


Комисията се състои от девет души, от които поне четирима юристи, които са с мандат пет години. Народното събрание избира петима от членовете, в това число председателя и заместник-председателя на комисията, а президентът назначава четирима.

През юли миналата година, когато започна новият мандат на органа, ГЕРБ и БСП застанаха зад дотогавашните си представители - председателя Ана Джумалиева и Златина Касърова-Дукова, която изкара един мандат в комисията, но от президентската квота, и беше номинирана отново. БСП издигна за втори мандат тогавашния зам.-председател Баки Хюсеинов. При ротацията в състава влязоха Орлин Колев от "Обединени патриоти", а от квотата на държавния глава - Владимира Стоименова-Делийска, Наско Атанасов, Петър Кичашки и София Йовчева.


През май месец парламентът прие отчета на комисията за 2017 година. Според него общият брой жалби, сигнали и запитвания са били над 640, от които са били образувани 300 преписки, а постановените решения са над 400. Преобладаващо случаите, разглеждани от комисията, са били по признак "лично положение", следван от "увреждане", а на трето място - обществено положение. Преобладават и оплакванията за множествена дискриминация.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Пишете грамотно поне в заглавията.
  Срам!

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2161 Весело

  До коментар [#1] от "dogwoman":
  Надпис в бар в Дивия запад:
  "Не стреляйте по пианиста, той толкова си може..."

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Ясно е, че цялата държавна власт прикрива прокурорката, която отдавна трябваше да е уволнена. А иначе същата комисия беше глобила Пламен Цветков, защото нарече архитектурата на Димитровград уродливо сталинска, а Георги Димитров - масов убиец. Това е достатъчно да се каже за комисията.

 4. 4 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1247 Любопитно

  Ами не е много далече от истината. Как избират Ердоган всеки път? Той какви ги говори в речите си? "Всяко минаре - щик, всеки вярващ - войник на правата вяра." Ко праим? Неудобно ни е да кажем нещата с истинските им имена?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 5. 5 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Всъщност израза е "почти като военизирана структура", а в контекста се има предвид не радикалност, а "дисциплината" с която гласуват на избори.
  Нищо скандално според мен.

  Жълтеете бе журналя!!!

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 6. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  Една наистина безпристрастна прокуратура
  би се самосезирала
  и с проблема на ВОЕНИЗИРАНОСТТА НА МЮСЮЛМАНИТЕ !!!!
  За никого не е тайна, че общности като

  МЮСЮЛМАНСКАТА
  ЦИГАНСКАТА
  РУСОФИЛСКАТА
  КОМУНИСТИЧЕСКАТА....

  са ЦЕНТРАЛИЗИРАНИ, СУБОРДИНИРАНИ и ВОЕНИЗИРАНИ

  НА ПРИНЦИПА НА ГЛУТНИЦАТА

  Това е СРАМНАТА ТАЙНА на българската обществено-политическа действителност.

  Замитането й под килима няма да я направи по-малко срамна и опасна....

 7. 7 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А как наричат представителите на Де Пе Съе патриотите и "Атака" - сравняват ги с фашисти, расисти, ксенофоби и т.н.

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Любопитно

  Прокуратурата трябва

  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ САМОСЕЗИРА

  с НАРУШАВАНЕ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ИНДИВИДИТЕ

  в ОБЩНОСТИ КАТО МЮСЮЛМАНСКАТА и ЦИГАНСКАТА

  Там неизпълнението на волята на авторитетите

  води до ЕЖЕДНЕВЕН ТОРМОЗ НАД СВОЕВОЛНИКА от страна на ГЛУТНИЦАТА

  ЗАЩО НИКОЙ не повдига този въпрос досега ?!?!?!

 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Любопитно

  На какво, ако не на СВРЪХ ВОЕНИЗИРАНОСТ и ТОТАЛИТАРИЗЪМ

  се дължи 100 % гласуване в циганските и турските общности

  за кандидати, партии и каузи, на които 90 % от "гласуващите"

  не могат да им прочетат и запомнят имената дори....

 10. 10 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Пазарджишката циганска махала е дала неколцина свои чада в служба на "ислямска държава". А много други са били в САрабия, където са им напълнили кухите глави с войнствени слова от курана. Само отбелязвам. От първо лице.

 11. 11 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Че лъжа ли е?Аз какви квалификации бих използвал...

 12. 12 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 573 Неутрално

  По просто е - на купен вот ... А прокуратурата ни като цяло се за боклука ... Освен за бухалка за друго не става ама хич ... Даже и като бухалки се дънят ... Мутроландия

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 289 Неутрално

  На какво, ако не на СВРЪХ ВОЕНИЗИРАНОСТ и ТОТАЛИТАРИЗЪМ се дължи 100 % гласуване в циганските и турските общностиза кандидати, партии и каузи, на които 90 % от "гласуващите"не могат да им прочетат и запомнят имената дори....
  —цитат от коментар 9 на Hawaii


  При циганите мотивацията се постига с пари.
  Турците ни са доста наплашени. По-добре ги сравнявай с миньорите на Ковачки и с други съвременни роби в провинцията, отколкото да ги разграничаваш на етнически принцип.

 15. 15 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Българите трябва да престанат с националния нихилизъм. Защо Християните в Християнска България си затварят очите, когато имат възможност да сравняват броя на Християнските храмове и джамиите в Истанбул, в Кувейт, в Либия, в Саудитска Арабия. Защо в тези, мюсюлмански предимно държави няма или ако има са само единични Християнските църкви, а при нас с пари от залива строят джамии, където сварят; построените джамии са стотици, дори хиляди. Мюсюлманите навсякъде по света имат мисия да превърнат всички хора в мюсюлмани. Християните не си затварят очите за пръв път пред нашествието на исляма. Стотина години преди България, а и половината Европа да бъде поробена от турците, турските имигранти, разположени на палаткови лагери около големите градове са станали пета колона за турските завоеватели. Днес сме в същото положение. А след "А" идва "Б". Никой не се замисля какво ще остави на поколенията. Българите много обичат да казват:"каквото дойде". Но това, което идва не ни харесва, НАЛИ?! Права е прокурорката. Ако става дума за дискриминация, то тя е с обратен знак.

 16. 16 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Всъщност израза е "почти като военизирана структура", а в контекста се има предвид не радикалност, а "дисциплината" с която гласуват на избори.Нищо скандално според мен.Жълтеете бе журналя!!!
  —цитат от коментар 5 на Daniboy


  червенеят е точният термин

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 17. 17 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  Дневник, що се правите на улави? Вероятно заради логото на една фондация долу в сайта. Едно е да каже "военизирана структура", друго и да каже "почти като военизирана структура"!!! И да, защитила е конституционно гарантираните права на гражданите! Все пак защитава правата на мнозинството!

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Пишете грамотно поне в заглавията.Срам!
  —цитат от коментар 1 на dogwoman

  Това е явно от адреналина на гръмовержието комитетско, още хелзинкско.
  Очи тъмнеят, душа се люшка ...

 19. 19 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  Защо Християните в Християнска България си затварят очите, когато имат възможност да сравняват броя на Християнските храмове и джамиите в Истанбул, в Кувейт, в Либия, в Саудитска Арабия. .
  —цитат от коментар 15 на bobhunter


  Стига с този ПУТИНистичен, ДСарски и КГБейски рев
  за "християнство" и за "християнски храмове".
  ХРИСТИЯНСКИ ХРАМОВЕ има и то предостатъчно.

  ПРОТЕСТАНТСКИТЕ ХРАМОВЕ, които никнат като гъби в България

  са предостатъчни, за да задоволят нуждата на ХРИСТИЯНИТЕ от ХРАМОВЕ.

  Това, че ОБЯЗДЕНАТА ОТ ДС и КГБ православна, така наречена "църква"

  счита наличните си храмове за недостатъчни е нейно лъжливо усещане.

  За наличните православни енориаши, които смело можем да кажем, че се

  броят на пръсти, и тези храмове са много - на няколко човека по 1 храм се пада

 20. 20 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  Никой не иска да се забърква с прокуратурата, защото е отмъстителна всевластна и безнаказана, нито вестника, нито комисията по дискриминация.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 21. 21 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Някакви си либерали и други дебили ми обясняват, че 92% от мюсюлманите не подкрепяли самоубийствените атентати. Всеки, който има малко мозък разбира, че останалите 8% са готови да се взривят в името на Аллах. Тези осем процента, всъщност са 144 милиона терористи, защото мюсюлманите в световен мащаб наброяват 1,8 милиарда. Средната смърност при един атентат е приблизително 30 души. Казано по друг начин, ако на всички тези подчовеци Умъртвяващият (62-то име на Аллах) им заповяда, те са готови да убият 4,32 милиарда души. Населението на света в момента е 7,6 милиарда…

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Любопитно

  тука има сигнал, тука нема сигнал, м... е*ем ти и държавата дето закона е закон само ако/ докато има сигнал като трайно установена практика... но те ще се наядат бекапенцата накрая, признаците доста зачестиха в новините, още малко им остава

 23. 23 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  Всъщност израза е "почти като военизирана структура", а в контекста се има предвид не радикалност, а "дисциплината" с която гласуват на избори.
  —цитат от коментар 5 на Daniboy


  ъъъъ, може ли набързо да ни изброите военизираните структури в республиката, които биле гласували монолитно хахаха... колкото за пример така хахах

 24. 24 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Ке избегне проверка, как не.

  Ако тръгне по пътища на антидискриминация,
  елит ще подкопа на милиционерска нация.

  Кой желае да я подкопае?
  Никой.

  А ако желае ;)
  Щеше ли да си трае за военизираната структура МОЧА?

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Май той това и Тръмп го казва, ама срещу него не лаете.
  Хубаво е, че нещата започват да се наричат с истинските си имена.
  На невярващите - вижте в Ютуб кадри от Пазарджишкото гето и дружинката/армията на Муса.
  Чакаме сега дело от страна на БХК или по-точно БЦК, който скоро може да стане и БМК.

 26. 26 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Първо не е обида, и второ е истина !!!

 27. 27 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Ясно е, че цялата държавна власт прикрива прокурорката, която отдавна трябваше да е уволнена. А иначе същата комисия беше глобила Пламен Цветков, защото нарече архитектурата на Димитровград уродливо сталинска, а Георги Димитров - масов убиец. Това е достатъчно да се каже за комисията.
  —цитат от коментар 3 на spiegel

  За Димитровград помня идиотското решение,решиха,че бил обидил жителите на Димитровград и изказването,че е "застинал във времето, червена крепост и с отвратителна сталинска архитектура".И реши на всичкото отгоре,че това било дискриминация под формата на тормоз и подбуждане към дискриминация.
  Другата участничка в предаването "Българските събитията на 20 век" по БНТ - режисьорката Лилия Абаджиева се е разминала без санкция, но Комисията за защита от дискриминация й препоръчва да се въздържа от употребата на непремерени изрази в публичното пространство. Абаджиева нарече в ефир Димитровград "родина на новите идоли - перхидролени травестити".
  Та в случая единствено споделям косвения извод на комисията,че "червена крепост " е по обидно от "родина на перхидролени травестити".

 28. 28 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Това е самата истина.

  Като завие имама от уредбата на минарето и на мюслитата им се прекъсне протичането на трезва мисъл през главния моЗг.

  ... и они тичат да вършат що зяе имаминът!

  Вяра на мюслита да нямаш! За тях не е проблем да лъжат и убиват неверници (за каквито се считат всички, които не са от тяхното изповедание).

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 29. 29 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Че прокурорката да не би да сбъркала .Ставащото в близкия изток е показателно за религията на мюсюлманите .Дори да погледнем Западна Европа,Кашмир,Филипините,Мианмар,Нигерия ит.. Навсякъде има проблем с мюсюлманите.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 30. 30 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  Ако говориш за "избегна", всъщност и "избегна", и "избягна" са дублетни, и в случая няма грешка в заглавието.

 31. 31 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2103 Весело

  Гадно ли ви е? Аз пък много се кефя, че ви е гадно. И редакцията и БХК се гърчите от злоба и ярост с пяна на устата. Ако някой говори глупости за християните няма да имате нищо против - точно както и другите fake news аутлети от които се учите. Ама за съжаление тук е България, не западноевропейските джамахирии, където има закони срещу богохулството като в Пакистан.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 32. 32 Профил на maxwell
  maxwell
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ислямът е най-голямата заплаха за цивилизацията.

  Примитивна религия (каквито са всъщност всички религии) , агресивна и нетолерантна. Плюс пословичната животинска плодовитост на мюсюлманите.

  Ислямът активно се стреми да върне целият свят в някаква примитивна форма на съществуване където науката и свободомислието няма да застрашават алогичните му постулати и политическата му власт.

 33. 33 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Статията в едно изречение, за който го мързи да чете:

  Няма проверка, защото никой мюсюлманин не се е оплакал.

  Голяма драма, голямо нещо.

  Damnant quod non intellegunt.
 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Любопитно

  До коментар [#31] от "Тюфлекчия":
  Гадно ли ви е? Аз пък много се кефя, че ви е гадно.
  ========
  Кефиш ли се .... когато на хората им е гадно ?
  Разбирам те .....познато чувство ....
  За послден път , видях един такъв ....на границата. ....с калашник в ръка .....
  Докато ме гонеше , кефейки се ....очакваше от мен и най малка реакция , за да ме арестува .....

  Bukalemun
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Статията в едно изречение, за който го мързи да чете: Няма проверка, защото никой мюсюлманин не се е оплакал.Голяма драма, голямо нещо.
  —цитат от коментар 33 на Петко

  Ми драма си е!

  Изживяващите се като Джандарите не мисълта, помазани от Сам Господ Наш Сорос, се оказва, че не ги бръснат и за пъдари дори!

  И ся в истерия се пънат да са поне селските глашатаи.
  Ама барабанчето им спукано ...

 36. 36 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Любопитно

  До коментар [#33] от "Петко":


  Няма проверка, защото никой мюсюлманин не се е оплакал.
  ======
  Така е Петко.....
  Познавам добре манталитета на бг мюсюлманите. ...
  И този път отговориха с тегаво мълчание на тия които ги провокират.....
  Знам и друго.....че тия последните са вбесени от единодушната тишина на бг мюсюлманина ..... който запази самообладание , даже когато същите тия му сменяха насилствено и имената. ...преди 35 години. ....

  Bukalemun
 37. 37 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#32] от "maxwell":

  Всички религии са примитивни. Религията е враг на интроспекцията и парадоксално, декламация на индивида, че не желае да израстне духовно.

 38. 38 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#34] от "eti mehter":

  Ами кеф ни е!И пак да те попитам - кому го търсиш тук,при мръсните християни?

 39. 39 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Няколко дни по-късно главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че е възложена проверка на инспектората на държавното обвинение, и определи изказването на Попова като "противопоставящо българските граждани по недопустим начин".

  Цацаров отново доказва , че е по- скоро - парашутист на работното си място , отколкото цербер на Реда и Закона . Определението на изказването на Попова е квалифицирал като " противопоставящо българските граждани по недопустим начин . ". Витиеват отговор , дето се казва . И който няма нищо общо с правните определения и поставя съвсем нова тема за разискване . - какво представлява от юридическа гледна точка възбуждането на противопоставяне на групи от различен етнос и дали "недопустим начин "е недопустим от гледна точка на Закона . Защото неспазването на какъвто и да е закон , даже и според знанията на ония осемдесет процента си е престъпление . А щом прокуратурата призовава , с тези думи на Цацаров , неспазването на Закона , би трябвало в прокуратурата да са най- големите престъпници . С извинение .

 40. 40 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  До коментар [#34] от "eti mehter":Ами кеф ни е!И пак да те попитам - кому го търсиш тук,при мръсните християни?
  —цитат от коментар 38 на tedif  Ети е във форума, защото трябва да папка, а няма представа как да си изкарва парчето хляб, освен да слави султан Ердо и то по един дебилен начин . Не и придиряй и тя яде екмек ( хляб - тур. ) .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 41 Профил на interesna
  interesna
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Намери се един човек в тази структура да изрази свободно, безпристрастно и обективно мнение и веднага го разпънаха на кръст!

 42. 42 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Ами не е много далече от истината. Как избират Ердоган всеки път? Той какви ги говори в речите си? "Всяко минаре - щик, всеки вярващ - войник на правата вяра." Ко праим? Неудобно ни е да кажем нещата с истинските им имена?
  —цитат от коментар 4 на Пешката


  Турците гласуваха за Ердоган, защото ги убеждаваше, че с юмруци им пази хляба от "алчните империалисти". За избирателите на Ердо исляма е по-скоро оръжие в борбата за хляб, а за Ердо - оръжие за събиране на гласове.
  Ердо има една реплика, аз за вас се боря, ама вие пък твърдо стойте зад мен.

 43. 43 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 255 Разстроено

  Религиите са туморни образувания, отживелица от едно тъмно и безпросветно минало. Освен да служат за политически бухалки, те са моркова и тоягата за простите хорица. Ако вместо храмове се строяха училища, досега да сме решили повечето демографски проблеми, да сме избегнали повечето войни и конфликти и да сме кацнали 15 пъти на Марс.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 45. 46 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#36] от "eti mehter":

  Това е и християнски принцип. Исус ни учи да не отговаряме на провокации. Жалко, че масово не го спазваме.

  Damnant quod non intellegunt.
 46. 47 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Така и не разбрах, каква е вината на прокурора. Ако да говориш истината е престъпление, то много няма за наказване в България. Да пазим все пак тези, които още си позволяват да казват истини!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 47. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":Ако говориш за "избегна", всъщност и "избегна", и "избягна" са дублетни, и в случая няма грешка в заглавието.
  —цитат от коментар 30 на katerina_slavova


  Не, говорех за "военНизирана", както беше в заглавието (преди да го коригират).
  Но аз не мога да си трия коментарите =)

  Доброто е заразно
 48. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  То има в България едни военизирани структури, ама те са проруски и никой не ги проверява.

 50. 51 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5571 Неутрално

  Ми това е истината, защо се обиждат някои.

 51. 52 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Колкото повече хора навреме проумеят, че ислямът не е просто религия, а и военно-политическа доктрина - толкова ще е по-добре за света на нормалните хора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK