Кратки новини: Делото срещу бившия здравен министър Петър Москов ще започне наесен

Кратки новини: Делото срещу бившия здравен министър Петър Москов ще започне наесен

© ДневникКратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Близо 400 кг канабис са открити в камион с българска регистрация във Франция


Пазарната му стойност е около 4 милиона евро. Дрогата била скрита сред портокали, съобщава БНТ, като цитира френското издание "Ест репюбликен".


Делото срещу бившия здравен министър Петър Москов ще започне наесен


Съдът даде ход по същество на делото срещу бившия здравен министър Петър Москов, заместника му Адам Персенски и 3-ма служители от държавната фирма "Бул био". На практика обаче процесът ще започне на 12 септември, защото за днес нямаше възможност за начало на делото. Петимата са подсъдими за бартерa на ваксини от Турция. Вчера адвокатите поискаха връщане на делото на прокуратурата, но исканията им не бяха уважени. Съдът прецени, че в обвинителния акт няма пороци, а оплакванията на адвокатите, че подсъдимите не могат да разберат в какво са обвинени, са неоснователни. В хода на разследването в Столичното следствие бе разпитан целият кабинет от втория мандат на Бойко Борисов. С началото на делото те може би ще трябва да дадат показания и пред съда.
Кратки новини: Делото срещу бившия здравен министър Петър Москов ще започне наесен

© Георги Кожухаров


До една година ще бъде изграден нов мост в Троян


Над 2.2 млн. лв. ще бъдат вложени за изграждането на нов мост над река Бели Осъм в Троян и на пътна връзка за Троянския манастир и село Орешак. Изпълнител на проекта ще е "ОРС - Инфраструктура" ООД, а финансирането е осигурено от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). С изграждането им транзитният трафик ще се изнесе от центъра на Троян и ще преминава през източния му край. Новият мост ще бъде с дължина 43.2 метра.


Станция за газ е затворена заради незаконно зареждане на бутилки за битови нужди


Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) спря от експлоатация автомобилна газоснабдителна станция в град Стамболийски. След получен сигнал и внезапна проверка е установено, че на нея се извършва пълнене на бутилки за битови нужди, което е забранено от закона. Констатирано е още, че станцията се експлоатира без извършен годишен преглед на инсталацията за пропан-бутан.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK