Зам.-министърът със скъпата командировка се готви за екипа на Валери Симеонов

Росица Димитрова

© Велко Ангелов

Росица ДимитроваПодалата оставка зам.-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова най-вероятно ще стане съветник на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор е тази дейност. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред "Нова телевизия".


Димитрова подаде оставка вчера след негативна обществена реакция заради това, че е пътувала в командировка в Ню Йорк със скъп самолетен билет. Тя участва във форум за политиките спрямо хората с увреждания в момент, в който майки на болни деца протестираха в София срещу липсата на политики в тяхна подкрепа, а като се върна, обясни, че България е получила поздравления за постиженията си в тази област.


Премиерът Бойко Борисов прие оставката, но вицепремиерът Валери Симеонов, който е представител на коалиционния партньор "Обединени патриоти", реагира остро, че оставката на добър по думите му специалист не е съгласувана с него.
От думите на Цветанов се разбра, че Димитрова е отдавна свързана с ГЕРБ. Тя е от неговия избирателен район Велико Търново. "Познавам я, откакто правя политика. Присъствал съм на много нейни срещи с хора с увреждания, тя над 20 г. работи в социалната сфера", каза зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази подозрение, че е имало "сценарий това да се случи". От думите на Цветанов се разбра, че отговорността за скъпата командировка е на министър Бисер Петков, в чиито правомощия е да подписва заповедите за командироване. Форумът е трябвало да бъде посетен от български представител на високо ниво, защото България го е председателствала, а министърът не е могъл да пътува във време на протести, защото това щяло да се изтълкува още по-лошо.


Димитрова спестила пари, като нощувала в общежитието на българското консулство, така че съмненията, че е използвала командировката за екскурзия, са несъстоятелни, според Цветанов.

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  Гербавите я сготвиха, Валерко ще я излапа.

 2. 2 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  честито му на Валерката "Камък на шията".

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Лятото като привикат Цветанов в САЩ да го инструктирват на разни семинари, попитайте и неговият билет колко струва.
  Или мислите, че на сал ще пътува безплатно.
  Сготвиха я жената, а майките са толкова самоуверени и на моменти нахални, че съм убеден, че имат някакъв гръб, а и разполагат с финанси.
  Имам предвид 30-те майки, които показват пред Парламента и които говорят от името на всички.

 4. 4 Профил на dann5
  dann5
  Рейтинг: 257 Неутрално

  нашо момиче е, как да я оставят без заплата и бонуси

 5. 5 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Според Цецо имало "сценарий това да се случи". Какво да се случи? Да се уволни квлифицираната заместник министърка, която прекрасно работи повече от 20 години в социалната система, а незнайно защо и социалната ни система е в плачевно състояние?
  Сега прекрасно ще работи за Валерката, защото според него не е работа на майките кой къде и как пътува. Да, не е работа на майките, не е работа и на бащите, не е работа и на децата какви ги вършите, защо непрекъснато много от вас щъкат по цялото земно кълбо, какви пари и как ги харчите. Не ни работа да си врем носовете във височайшите ви воаяжи, работа ни е да ви аплодираме и да гласуваме.
  Прави сте – не е виновна зам.министърката за нищо, освен за това, че се е изкушила да влезе в елитния клуб на номенклатурчиците.

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2872 Разстроено

  "форум за политиките спрямо хората с увреждания в момент, в който майки на болни деца протестираха в София срещу липсата на политики в тяхна подкрепа" - ДВЕ системи с различни стойности - за политики, за билети, с различни грижи, по различен начин и с различен отзвук. ТЕ избират едната, докато другите, различните са избрани от съдбата. Докато всичко в държавата се урежда по нашенския начин и едните, и другите ще имат нужда от "подкрепа", само че пак по различен начин. Партийните ни кадри са ни скъпи...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Най-лесно е да изгърми някой бушон, вместо да се направят промени в системата.
  Реално жената няма вина, че е командирована в последния момент от министъра, който взема това решение, защото е критикуван от опозицията, че България няма представител на високо ниво, въпреки че ще председателства срещата (доколкото зная е трявало министърът да пътува, но той остава заради протестите на майките). Нито има вина, че са й купили скъп билет. Аз съм работил за малко в министерство и зная как се купуват самолетни билети - служител изпраща информацията на агенцията, която е спечелила обществена поръчка, която пък по зададените критерии в договора купува съответния билет.

 8. 8 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 882 Любопитно

  От ГЕРБ в "Партия СКАТ"...
  Показател че или всички са еднакви маскари, или генезиса на партиите е един (ДС!).

  Да разлая троловете!!
 9. 9 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  политическата система в РъБъ е някакво балканско менте.

  пълно е с излишни (нефункциониращи, безполезни, сбъркани в устройството си) държавни структури, които пилеят и без това малкото пари в съответното перо на бюджета.

  жената може да е страхотен професионалист, но работейки в СОЦИАЛНОТО министерство на НАЙ–БЕДНАТА държава в ЕС е проявила безкрайна политическа глупост да фигурира под разхищението.

 10. 10 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#6] от "3аНиЗа":
  Всъщност точно заради протестите се налага министърът да остане и след критики, че България ще председателства форума, а няма представител на високо ниво, в последния момент да се командирова и да се купи билет за зам.-министърката.

 11. 11 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Вместо да върне парите или поне да се покрие временно, по добър стар комунистически почин, след като се е о.рала до ушите ще я преназначат на някой по-висок по-спокоен и още по-безотговорен пост с минимум същата или вероятно с по-висока заплата.
  Те това е нашата псевдо демокрация - комунистически феодализъм в демократична кожа, а кадрите и са абсолютно незаменими и няма втори като тях

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 12. 12 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Валерката пак настъпи мотиката....

 13. 13 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 882 Любопитно

  До коментар [#5] от "Fiji":


  защото според него не е работа на майките кой къде и как пътува
  —цитат от коментар 5 на Fiji


  Тук ВС е прав!
  Дай на българина да гледа в копанката на другия!
  (Идея си нямаш колко народ съм изтрил от "тефтера" с познати!)
  Вчера го писах! Защо се спотайва като бълха в гащи, чиновника - пряк купувач на билета?

  Да разлая троловете!!
 14. 14 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Цялата работа беше раздухана на базата на сиромахомилството и без да я познавам или да съм и адвокат, вината не е нейна, а натози, който и е разписал командировъчното и това може да бъде само министъра, някой вицепремиер или ББ. Така че оставката би трябвало да бъде дадена от подписващия, а не от този, който е изпълнил съответната заповед.
  Защото ако си спомняте, това пише на командировъчните - Заповед, а не иди ако искаш, където искаш и с каквито искаш средства, та изпълнителя да е виновен.

 15. 15 Профил на Nike
  Nike
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ако е пътувала в бизнес класа е нормално , но ако е пътувала в първа класа си го заслужава!

 16. 16 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 882 Любопитно

  До коментар [#3] от "НеКой":


  Лятото като привикат Цветанов в САЩ да го инструктирват на разни семинари, попитайте и неговият билет колко струва.Или мислите, че на сал ще пътува безплатно
  —цитат от коментар 3 на НеКой


  Какво ти пука?
  Който го вика, той плаща!

  Да разлая троловете!!
 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  "че отговорността за скъпата командировка е на министър Бисер Петков, в чиито правомощия е да подписва заповедите за командироване..."  Самата истина, която учудващо защо, не се коментираше.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#11] от "traveler1":
  Защо да връща парите - за това, че министърът я командирова в последния момент (понеже решава да остане заради протестите) или за това, че са й купили скъп билет (по закон съответният служител подава информацията на агенцията, избрана с обществена поръчка, която пък при закупуване на билети просто изпълнява критериите в договора). Ако някой трябва да подава остава, това би трябвало да е министърът, защото той одобрява командировката и разходите по нея - това не зависи от командирования.

 19. 19 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#5] от "Fiji":

  Много точно си го казал. Лошото е, че при всички е така. Те са богоизбрани и не трябва да гледаме какви ги вършат! От друга страна, не ги ли контролираме, ще се докараме до авторитаризъм.

 20. 20 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#13] от "lone wolf":

  “Вчера го писах! Защо се спотайва като бълха в гащи, чиновника - пряк купувач на билета?”

  Защото няма такъв чиновник. Билетът е купен от туристическа агенция, с която министерството има договор. Такива договори имат и по-големите частни фирми, аутсорсинг се вика. Тази жена няма никаква вина - праща я министърът, той е подписал командировката, обадили са се на агенцията и те са купили скъпия билет. Дали е можело да купят по-евтин не се знае, но на агенцията и не им пука, не го плащат те, купуват първото, което им попадне. Преди години работех във фирма, не българска, и за едно пътуване в кратък срок ми купиха билет бизнес класа, нямало вече билети за икономична, а трябваше да се замине на всяка цена.

 21. 21 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#10] от "kumcho___valcho":

  В последния момент означава 5 месеца?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 22 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Аман от сиромахомили. не гледаме кой каква работа върши, ами да не би 5 лв за него да са похарчени.
  Вместо да се съсредоточим в това как да изкараме 5 лв повече за да има в бюджета повече пари за немощните и нуждаещите се, някои хора се опитват да дръпнат черджето към себе си, без да се усещат че Маяма Нолова ги използва за собствения си ПР. Тая жена като омбудсман НИЩО не свърши, за разлика от предшественика си. Но здраво се подковава за следващите президентски избори. И гледам немалко българи се хващат на въдицата и.

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Да му е честита!
  Хитър ход на ЦЦ, като я иска валерката -да я вземе и да и носи негативите....

 24. 24 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Нещо се сещам за подобен случай с Емилия Масларова, когато беше министър на социалните грижи при Станишев. Беше пътувала до Китай или Корея, не помня, и билетът ú беше май 15 000 лева. Не си подаде оставката.

 25. 25 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#22] от "ЙЕИ":

  Да се дават подобни пари за билет, в най-бедната страна от ЕС е свинщина. Толкова.

  Друг е въпросаът, че това с оставката е популистки ход. Трябваще да им резнат бюджета за пътувания наполовина. В Ню Йорк ще съмне и без нащите Калинки.

  Също буди съмнение, защо Валерката толкова припира за въпросния кадър на ГЕРБ. Или му лекува хемероидите на райбер?

 26. 26 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#13] от "lone wolf":
  Защото чиновникът, отговорен за покупката на билета, също няма вина. Той е длъжен да изпълни заповедта и да следва процедурите - трябва да предаде информацията на агенцията, избрана с обществена поръчка, която пък е длъжна да направи покупката, съгласно критериите в договора с министерството. От държавната администрация се изисква стриктно да изпълнява разписани процедури, за да няма злоупотреби, което пък често води до неефективност и в крайна сметка, когато всички просто изпълняват разписаните изисквания, се получава скъп билет за бизнес класа, закупен в последния момент.

 27. 27 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Направих няколко пробни търсения на билет до Ню Йорк и без проблем се намират билети за следващите дни 1800-2500 евра (двупосочен) бизнес класа, тая как е успяла и на кого да даде 8 бона не знам...

  S
 28. 28 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#21] от "Darth Plagueis":

  До коментар [#10] от "kumcho___valcho":В последния момент означава 5 месеца?
  —цитат от коментар 21 на Darth Plagueis

  Означава седмица (реално и по-малко) преди командировката. Понеже е трябвало да пътува министърът, но той решава да остане заради протестите с майките, като в същото време е критикуван, че България ще председателства форума, а няма представител на високо ниво.

 29. 29 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#28] от "kumcho___valcho":

  Значи просто сменяме името на пътника? Средно 70-100 евро.
  И после, няма съмнение че има процедура, ама нали поне 3-4 души си слагат подписа под командировачното?

 30. 30 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Цецо секторната политика обясни как винаги летял в рамките на Европа в икономичната класа. После забеляза как носът му пораства рЕзко и даде допълнителни "разяснения".
  "Понеже често купуваме билети в последния момент, понякога местата за икономичната класа са свършили и се налага да купуваме за бизнес класа. Но въпреки това, за да избегнем спекулации по темата, пътуваме в икономичната класа!"

  Като правостоящ ли бе Цецо!?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 31. 31 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#26] от "kumcho___valcho":

  Всяка година ми се налагаше да прелитам по над 100 000 км.
  Само докато работех в Кувейт и Дубай, арабите ми купуваха билети за бизнес класа! Другите компании с по-големи ресурси от арабските, купуваха билети само икономична класа! Няма значение че понякога летиш (с прикачванията) над 30 часа!
  ...............
  НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ ЧЕ СЕГА Е НЯМАЛО ДРУГ ВАРИАНТ!
  Недостиг на билети има само по Коледа!

  Да разлая троловете!!
 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#26] от "kumcho___valcho":

  С една дума за затвора са тези, които са правили обществената поръчка, защото всеки БГ гражданин без обществена поръчка може да си купи същия билет за утре на двойно пи-ниска цена.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  Тия станаха толкова нагли, защото нито един път не ги изметохме с камъни и тояги. В Румъния обесиха Чаушеску на улицата, затова сега са пример за борба с корупцията. Истината е че НИЕ НЕ ИСКАМЕ демокрация, не искаме правила, не искаме борба с корупцията. Защото ако искахме, щяхме да се борим за това.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 34. 34 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 307 Гневно

  Не разбирам защо нападат жената - нито тя си е избрала този билет, нито по собствено желание е ходила до Ню Йорк.

  Вашият шеф ако изрично ви нареди да идете в командировка някъде и ви набута вече купен билет в ръката ще посмеете ли да го откажете?

  Това е типичен изкуствено създаден скандал; от нищо - нещо.

 35. 35 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#27] от "Siriously":

  Направих няколко пробни търсения на билет до Ню Йорк и без проблем се намират билети за следващите дни 1800-2500 евра (двупосочен) бизнес класа, тая как е успяла и на кого да даде 8 бона не знам...
  —цитат от коментар 27 на Siriously

  "Тая" нито има право, нито е нейна работа да се занимава с билети. Всъщност никой в министерството не се занимава пряко с това - по закон са длъжни да работят с агенция, избрана с обществена поръчка, която от своя страна е длъжна да купува билети, съобразно критериите в договора (вероятно там пише, че министър и зам. министър са с бизнес класа).

 36. 36 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#29] от "klecho":
  Не, само един човек си слага подписа под командировъчната заповед - този, който конадирова, в случая министърът

 37. 37 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Очкаваше се! Вечната държавна администрация отгледана от Бкп и Герб! Те друго не умеят да работят, само в служба на власта!
  Гербавите са много "ефективни" - наглите им служители, като ги хванат в издънка, почват атаки и оправдания, ако не мине номера се намесва шевчето и те хвърлят оставка обидени. Няма наказания, няма разследвания, а просто "ценния" кадър се мести на др. държавна служба!

 38. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6256 Неутрално

  Борисов разглежда рейтинга си като най-важен и не държи на хората си. Те са разходен материал...
  Бившата зам. Министърка обаче също е постъпила глупаво като е приела такъв билет...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 39. 39 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  Тия станаха толкова нагли, защото нито един път не ги изметохме с камъни и тояги. В Румъния обесиха Чаушеску на улицата, затова сега са пример за борба с корупцията. Истината е че НИЕ НЕ ИСКАМЕ демокрация, не искаме правила, не искаме борба с корупцията. Защото ако искахме, щяхме да се борим за това.
  —цитат от коментар 33 на Darcas


  кое е това НИЕ ?

  колко от българите са нагли цигани, колко са гласоподаватели на БКП/БСП, колко са политици, колко са от комунистически фамилии ?

  няма "НИЕ", има нормални (непредставени) и всички останали.

 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  Каква държава само ....:)) Стабилна и европейска :)

 41. 41 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#31] от "lone wolf":

  НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ ЧЕ СЕГА Е НЯМАЛО ДРУГ ВАРИАНТ!Недостиг на билети има само по Коледа!
  —цитат от коментар 31 на lone wolf

  В държавната администрация не работят с варианти. Там се следи единствено за законосъобразност, което често е за сметка на целесъобразността, но за последното няма измислени процедури. Дали е имало друг вариант за билет може да каже само агенцията - отделен въпрос е на тях колко им пука, като освен това те също са ограничени откъм гъвкавост, защото при избора трябва да изпълняват критериите в договора (вероятно там пише бизнес класа за министър и зам. министри, както и изисквания за избор на компания)

 42. 42 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Любопитно

  Интересно - а за кого е предвидено "общежитието към българското консулство"? Що за подслон е това? Дали имат списък на преспалите за последната година, да речем?
  (Дали има директор, зам директор, домакин, техник, счетоводител, двама шофьори и автопарк - не питам)

 43. 43 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#29] от "klecho":
  Казаха, че опозицията е критикувала министъра, че България ще председателства форума, а нямала да има представител на високо ниво (друга такава възможност сме щели да имаме след 150 години, каквото и да означава това). Затова предполагам, че министърът е анулирал билета си заради протестите на майките, но впоследствие е решил да командирова зам. министърката

 44. 44 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Къде и е речта, да я прочетем.

  Мисля че е уволнена, защото няма какво да каже и покаже. Това с билета не е важно.

  И стига с тия залсуги и 20 години.

  Вкараха норвежкия финаносов механизъм, норвежките извратени практики в местната закрила, Сорос навсякъде, нищо не са направили като хората. Пълни глупости.

 45. 45 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Къде и е речта, да я прочетем.

  Мисля че е уволнена, защото няма какво да каже и покаже. Това с билета не е важно.

  И стига с тия залсуги и 20 години.

  Вкараха норвежкия финаносов механизъм, норвежките извратени практики в местната закрила, Сорос навсякъде, нищо не са направили като хората. Пълни глупости.

 46. 46 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#20] от "aralambi":
  Какви глупости говориш! Някой трябва да одобри разхода за билета и това не е "туристическата" агенция. Да не говорим, че министерствата не работят с туристически агенции, когато купуват билети за служебните командировки. Билета не е кой-знае колко скъп, но въпросът е че тази овца няма никаква чувствителност когато прави държавни разходи за глупости, като това да отиде да изнася речи на подобни форуми за да разберял светът колко работа била свършена в България за хората с увреждания. Първо, ясички знаем, че нищо не е свършено и второ, око проблема ти е липсата на средства, редно ли е да ги харчиш безогледно за няма-нищо. Ако пък си смятала, че е от голямо значение да се появиш на този форум и си искала да пътуваш в бизнес класа, поръчай икономична и на летището си доплати от джоба за бизнес. Пак добре че не е пътувала в първа.

 47. 47 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#44] от "potrebitel3":

  Къде и е речта, да я прочетем.Мисля че е уволнена, защото няма какво да каже и покаже. Това с билета не е важно.И стига с тия залсуги и 20 години.
  —цитат от коментар 44 на potrebitel3

  Надявай се. Никой не е махнат от държавната администрация заради некомпетентност. А за конкретния случай всички твърдят, че жената е била отличен специалист и въпреки че е командирована в последния момент вероятно е успяла да се подготви - поне изглеждаше уверена на репортажите от конференцията

 48. 48 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#46] от "zlo38528262":
  Напротив, аз съм работил за кратко в министерство - всички самолетни билети за служебни командоровки се се купуъват единствено чрез агенция, която по закон се избира с обществена поръчка. Агенцията се съобразява с критериите в договора и там вероятно е посочено преференциално изискване за бизнес класа за министър и зам. министри, както и изисквания при избор на самолетна компания.
  Комадиривката и разходите се одобряват от командироващия, в случая министърът, който е трябвало да пътува, но заради протестите на майките е решил да остане, а впоследствие след критики на опозицията, че България ще председателства форума, а няма представител на високо ниво, е решил в последния момент да конадирова зам. министърката. От командированият служител нищо не зависи - даже няма значение дали иска или не иска, само е длъжен да изпълни поставената задача.

 49. 49 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#31] от "lone wolf":Там се следи единствено за законосъобразност, което често е за сметка на целесъобразността, но за последното няма измислени процедури..
  —цитат от коментар 41 на kumcho___valcho


  Има, драги, и тя се нарича прозрачност. Като се знае, че някакви чиновници пътуват с четири-пет пъти по-скъпи билети от нормалното, работата става друга. А бе какво би на станало на тази госпожа или пък на които да са други служители от разни министерства, ако пътуват с икономична класа? Ако наистина това им причинява дискомфорт, те могат да напуснат тежката държавна служба и да започнат работа в частна фирма. Там шефовете пътуват в бизнес класа, а току виж им дали право да пътуват и с джета на компанията.

  Едва ли е редно служители по министерствата на най-бедната държава в ЕС да се друсат телесата в бизнес класа, при условие, че призовават хората за икономии.

 50. 50 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#34] от "Vorknkx":

  Изкуствен скандал е понеже не виждате къде е скандалът! Между прочем къдравата Сю е подсъдим по темата. Проблемът е че се краде и от самолетните билети. От всички самолетни билети. На страницата на Еърфранс можете да си купите билет за бизнес класа до Ню Йорк и обратно за след 3 дена за по-малко от 6000 лева.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 51. 51 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#48] от "kumcho___valcho

  А при обществената поръчка се разпечатват пликовете с офертите на всички кандидатствали с изключение на един и от тях се вади по един документ. После всички тези оферти стават невалидни и печели неразпечатаната оферта на фирма която продава билетите с 25% надценка.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 52. 52 Профил на rua52557724
  rua52557724
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ей, аман... Боцко изтегли сума ти милиарди заем, пари кървави, които поколения ще плащат... те за едни 8 бона направиха голям проблем... Сега ще излезе, че синеоката кака дори била спестила, като е спала в общежитие, а не в хотел. Половината България спи под мостовете и проси за парче хляб или работи за 600 лева... обаче каката пести от нощувки! Ха-ха, далавера голяма. И като е била командирована какво, да не би да увеличат социалните помощи, не. Гъз път да види жената и да се снима за Фейсбук, това е резултата от великото посещение.

 53. 53 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Жената нямаше никаква вина в случая. Трябвало е да бъде в Чили (без държавни разноски), но са я командировали в последния момент в САЩ заради важността на форума там и затова билетът е по-скъп. Не може да се уволняват хора ей така - просто да се "успокои" обстановката.

 54. 54 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#46] от "zlo38528262":

  "Какви глупости говориш! Някой трябва да одобри разхода за билета и това не е "туристическата" агенция. Да не говорим, че министерствата не работят с туристически агенции, когато купуват билети за служебните командировки."

  И според теб как купуват самолетни билети министерства и всичките държавни учреждения? Командированите влизат в интернет и се купуват билет, и го плащат със собствените си кредитни карти?
  Не съм работил в държавни структури (слава Богу), но и в компаниите, в които съм работил, билети за командировани се купуват чрез туристически агенции.
  Повечето от чиновниците не знаят и как се купува самолетен билет, да не говорим, че като го плащат, трябва да дадат номер на кредитна карта, а те надали имат такива служебни. Ако имат, ще настъпи още по-голяма корупция, ще могат да си плащат всякакви неща.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 56. 56 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#49] от "gianni":
  Доколкото разбрах, със зам. министърката е пътувал още един експерт - с евтин билет икономична класа, който е бил закупен когато трябва, много по-рано. За нея агенцията е купила бизнес класа, вероятно защото така е записано за министър и зам. министри в критериите в договора с министерството (друга възможност е да не са останали други билети).
  Баце много обичада гърми бушони за радост на народа, който реагира първосигнално без да мисли. Не стига, че са командировали жената в последния момент и е трябвало веднага да се подготви за форум, който се председателства от България, ами на всичкото отгоре я обвиняват за билета, с който са я командировали. Ако трябва да гърми някой, би трябвало да е министърът, защото той издава заповедта и одобрява разходите.
  По-важното в случая обаче е въпросът за целесъобразността на разходите в държавната администрация. Защото има много процедури и контрол по законосъобразност, но няма никакви критерии за целесъобразност. Нещо повече, много често процедурите за законосъобразност внасят тромавост и не позволяват да се вземат гъвкави решения. В случая точно заради възможността за злоупотреби на министерствата е отнета възможността да купуват самолетни билети и са разделени отговорностите и в случая всички по веригата са изпълнили разписаните процедури, но крайният резултат е уродлив.

 57. 57 Профил на snower
  snower
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Лелчето ще продължи да се изхранва от държавната софра. В бизнеса е ясно, че няма кой да я вземе.

 58. 58 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Ще обикалят заедно с Валерко да замерват шума в дискотеките.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 59. 59 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Кокошкарска работа - член на правителството, няма в туристическата класа да пътува. Това е 8 часа полет. За къси пасове в туристическия салон - става.

 60. 60 Профил на hivoh
  hivoh
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Живеем в "социализъма". От директор на месокомбината те понижават в директор на хлебозавода. Така беше и така е сега....

 61. 61 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1437 Весело

  До коментар [#10] от "kumcho___valcho":В последния момент означава 5 месеца?
  —цитат от коментар 21 на Darth Plagueis


  че 5 месеца са си миг във вечността, кво?

 62. 62 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Реално жената няма вина, че е командирована в последния момент от министъра, който взема това решение... Нито има вина, че са й купили скъп билет.
  —цитат от коментар 7 на kumcho___valcho


  Вината на ръководството на министерството е, че няма правила в коя класа имат право да пътуват държавни служители. Повечето фирми имат такива вътрешни правила.

  Имам също съмнения че няма "вина, че са й купили скъп билет". Не мога да си представя, че не е била предупредена какъв билет и купуват.

 63. 63 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nike":

  Ако е пътувала в бизнес класа е нормално , но ако е пътувала в първа класа си го заслужава!
  —цитат от коментар 15 на Nike

  В презокеанските полети бизнес класата си е доста комфортна и скъпа. При повечето компании седалките са широки, могат да се разтягат и стават почти като легло. Икономичната класа е чувствително по-евтина. В различните варианти, дори и в последен момент купен билет, цената се движи между 1000 и 2000 лв. Напоследък Тюркиш Еърлайнс през Истанбул до Щатите предлага и още по-ниски цени.
  Абе, ако плащаш от джоба си, никога няма да пътуваш до Америка за 8000 лв.

 64. 64 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  Да му е жива и здрава, голям берекет, стига да може да й плаща транспорта и ... лимонадата, или от каквото там са й плувнали очите така.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 65. 65 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Същите неща се случват и в големите корпорации навсякъде по света. Просто тия разходи в графата - дребни и разхода да се оптимизират е по - висок от евентуалните ползи от оптимизирането.

  Аз така пътувах за подобна сума с билет купен ми от партньорска компания, а личната ми проверка показа, че мога да го взема на 1/8 от цената. Като отидох там се направих на интерсен да питам "защо". Отговора беше, няма кой да се занимава да търси евтини билети, времето е пари.

 66. 66 Профил на ksarax
  ksarax
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Честно казано малко предозиране има с тия 8хил лева. Може и да е от няква неорганизираност, незнам. Но как медиите научиха веднага и малко нагласено изглежда.

 67. 67 Профил на alfonsie88
  alfonsie88
  Рейтинг: 262 Неутрално

  8300 лв. си е направо смешно висока цена до Ню Йорк. От позицията на окаяната ситуация на хората с увреждания в Бг, този разход си е направо откровен консуматорски цинизъм. Ако българския данъкоплатец иска да толерира подобни разхищения на парите си, отдавна е заслужил политиците си и съдбата си. Крайно време е всички държавни и общински и институции, да започнат да декларират на уеб-страницата си всички свои разходи и целите за които са били използвани (и то достатъчно подробно за да бъде разбираемо за всеки гражданин), така както е в други европейски страни. Иначе възможността обществените средства да се канализират по неведоми пътища и да не се знае какво е свършено с тях е налице и с нея може да се злоупотреби.

 68. 68 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#25] от "klecho":

  Не е свинщина. Това са правилата на играта. Може да не ни харесват, ноо.
  Министър, Зам.Министър пътуват БИЗНЕС КЛАСА. Това някой път е полезно - заради осъществени контакти.
  Купуваш билет в последния момент вместо 4000 лв струва 8500.

 69. 69 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1437 Весело

  Трябвало е да бъде в Чили (без държавни разноски), но са я командировали в последния момент в САЩ заради важността на форума там и затова билетът е по-скъп.
  —цитат от коментар 53 на ambros


  в Чили?

  а защо не на Малдивите?

  А въпросният преважен форум в НЮ България го ОРГАНИЗИРА за втора година :) и все по това време време впрочем... и като цяло, спасителният ПР е не по-малко малоумен и дразнещ от вояжа на г-жата... то ясно че Цецо толкоз си може, ама не е добре

 70. 70 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Не знам дали разбрахте, но тя е пътувала с неин служител, който е бил в икономичната класа. Което значи, че е можело тя да не се глези толкова, а и че това пътуване ни е срувало повече от 8 бона...
  Според мен тука въбще не става дума за цената, а за това, че тази е ходила да раправя колко е/сме велики и как се справяме прекрасно, в момент в който се разбира колко проблеми имаме в социалната сфера, и как не са свършили никакава работа.

  Колкото за упреците към майките - разбирам майките напълно. Най-малкото това е биологичният инстинкт - да си защитават на всяка цена изстрадалите деца.

 71. 71 Профил на alfonsie88
  alfonsie88
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#68] от "ЙЕИ":

  Какви контакти, това да не е социално събитие? Това е командировка. Повечето хора в бизнес класа така или иначе си имат работа, която си вършат на компютъра, или просто си спят. Нужните контакти се правят по друг от политици -- то не може всеки седнал до тебе да го вземаш насериозно само щото си в бизнес класа...

 72. 72 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  честито му на Валерката "Камък на шията".
  —цитат от коментар 2 на xali


  Това му са на него медалите за проявена храброст и героизъм.

 73. 73 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Не е работа на майките кой министър какви държавни пари харчи, но е наша работа, на нас, данъкоплатците, които им плащаме екстрите. Те са длъжни да се отчитат пред данъкоплатците и няма какво да се правят на недосегаеми. Който плаща, той поръчва музиката и точка.

 74. 74 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#70] от "milenmihailov":
  Пътувала е с експерт, на който е бил закупен билет много по-рано и за икономична класа. По принцип е трябвало министърът да пътува, но той се отказва заради протестите на майките, но вспоследствие е критикуван от опозицията, че България ще председателства важен форум без представител на високо ниво и министърът командирова зам. министърката в последния момент. Министерствата купуват самолетни билети чрез туристическа агенция, избрана с обществена поръчка (така изисква законодателството, за да няма злоупотреби), а агенцията се съобразява с критериите в договора, където вероятно е посочена преференция за бизнес класа за министър и зам. министри. Така че служителите в министерството въобще не се занимават с билетите, още повече пък командорованото лице въобще никой не го пита дали иска и как да пътува - пътува и нощува, както пише в заповедта за командировка (в случая от министъра) и с какъвто билет са му дали.


 75. 75 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#73] от "proza":
  Работата на командирования е да се отчита пред този, който го е командировал.
  Ако имаш някакви претенции, питай министъра защо се отказва от важен форум и впоследствие в последния момент конадирова зам. министър. Даже по-глобално питай дали се постига по-голяма ефективост, когато всичко се прави с обществени поръчки и в държавната администрация се следи само за процедурите за законосъобразност, но няма никакви криретерии и кой да отговаря за целесъобразност. Ама питай, който трябва, а не търси отговорност от командирован служител, на който са му връчили билета малко преди да замине.

 76. 76 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#62] от "plamen_b":

  Вината на ръководството на министерството е, че няма правила в коя класа имат право да пътуват държавни служители. Повечето фирми имат такива вътрешни правила.
  Имам също съмнения че няма "вина, че са й купили скъп билет". Не мога да си представя, че не е била предупредена какъв билет и купува
  —цитат от коментар 62 на plamen_b

  Напротив, винаги има правила и то много и именно защото в държавната администрация се следят само процедурите по законсъобразност, няма реални критерии и контрол по целесъобразност.
  В случая, за да няма злоупотреби, министерството е длъжно да поръчва самолетни билети на туристическа агенция, избрана след обществена поръчка. В договора с агенцията има най-различни критерии и сред тях обикновено и преференция служители от ранг министър и зам. министри да пътуват с бизнес класа. Агенцията закупува билети за когато й кажат и съобразно критериите в договора. Командированият не определя условията на командировката, това е отговорност на командироващият (в случая министъра), така че зам. министърката вероятно е разбрала колко струва билета след като е купен. Ако трябва да се търси персонална отговорност, трявба да е от командироващия, защото командированият дори няма право да откаже, а само трябва да изпълни това, което е посочено в заповедта за командировка, в която пише задачата, как да пътува и къде да нощува

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#22] от "ЙЕИ":


  " Ама от сиромаили, не гледаме кой каква работа върши ... "


  Там е поблема, че чиновиците-номенклатрчици, ако си вършеха перфектно работата, нямаше да има протест на майките с надписи : " Системата ни убива " !
  Така, че глдаме, но не сме доволни от видяното, а на безмозъчните тролове - майната им !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не е работа на майките кой министър какви държавни пари харчи, но е наша работа, на нас, данъкоплатците, които им плащаме екстрите. Те са длъжни да се отчитат пред данъкоплатците и няма какво да се правят на недосегаеми. Който плаща, той поръчва музиката и точка.
  —цитат от коментар 73 на proza


  Да де, ама обикновено тези, дето най-много плямпат и най-много протестират, никакви данъци не плащат, тъй че не знам каква музика са тръгнали да поръчват...

 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#33] от "Darcas":


  " В Румъния обесиха Чаушеску ... "


  Николае и Елена Чаушеску бяха разстреляни от тяхната гвардейска рота . На офицерския въпрос " има ли желаещи, или да посочввам ", цялата рота прави решителна крачка напред !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 330 Разстроено

  Най-лесно е да изгърми някой бушон, вместо да се направят промени в системата. Реално жената няма вина, че е командирована в последния момент от министъра, който взема това решение, защото е критикуван от опозицията, че България няма представител на високо ниво, въпреки че ще председателства срещата (доколкото зная е трявало министърът да пътува, но той остава заради протестите на майките). Нито има вина, че са й купили скъп билет. Аз съм работил за малко в министерство и зная как се купуват самолетни билети - служител изпраща информацията на агенцията, която е спечелила обществена поръчка, която пък по зададените критерии в договора купува съответния билет.
  —цитат от коментар 7 на kumcho___valcho


  Ама на кого му пука за "промени в системата"? ББ иска да остане "целият в бяло", БСП цинично да се възползва от проблемите на хора с увреждания, омбудсМая май си прави някакви сметки за връщане в политиката, например чрез очертаващият се като нов спасител Слави Учиндол, а джорнализдите се правят, че не забелязват как други организации на хора с увреждания критикуват законопроекта "на Мая", че е небалансиран и ще доведе до повече проблеми, отколкото ще реши.
  И въобще, на кого му пука за фактите? Намерихме изкупителна жертва, хвърлихме я на псетата, това е удобен момент да се направим на много загрижени за децата с увреждания и да пророним някоя сълза, а от друга страна - да заклеймим "сичкото система" по света, у нас и на двете земни кълбета, понеже ние, ех, ако сме ние - за три дни ще я оправим тая система, ама на, не ни се занимава с такива гадни корумпирани работи като политика.
  Майките са прави, имат основания да протестират. На опозицията това й е работата. ОмбудсМая развива трескава активност и трябва да й се признае, че често има полезни идеи в тази активност, както и често преиграва, но пък е нейно право да си мечтае за нова политическа кариера на крилете на висок рейтинг. Даже джорнализдите си имат своите малко цинични причини. Такъв скандал се харчи като топъл хляб, а в същото време е удобен повод да покажат колко са принципни и остри "критици на всяка власт".
  Обаче едно е факт: За пореден път бяхме свидетели на изключително безскрупулни, егоистични и страхливи действия от страна на министър-председателя. Хвърли жената на псетата, за да "му се махне от главата" поредният скандал. Разбира се, с такъв тип поведение само подхранва апетитите за нови и нови скандали - къде истински, къде изкуствено раздухани като тоя с билетите и "вината" на командированата в последния момент...

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 81. 81 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 703 Гневно

  До коментар [#68] от "ЙЕИ":
  Нещастните министри в някои западни и то не бедни държави, пътуват в икономична класа, други ползват личните си автомобили, някои ползват влак и дори велосипед. Само нашите трябва да се възползват от всички екстри, които им предоставят, нали сега им се е паднало.

 82. 82 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3426 Неутрално

  Екс зам.-министърът щяла да бъде назначена в екипа на В. Симеонов... В кой точно екип - на мотел "Козият рог" в Малко Търново ли?
  Р. Димитрова е протеже на Цветанов, това е ясно. За да няма неясноти за професионализма на дамата /а и да припомня "Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа"/, нека тя публикува в медиите свой отчетен доклад какво е направила като зам.-министър за облекчаване живота на хората с увреждания - реални действия, а не изписани намерения в бъдеще време.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 83. 83 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Голяма защита на тая "20 години " прилагала опита си в социалната сфера чиновничка. Изтеглена май лично от Цвъки от района на скоро застреляния му приятел Балкан.
  И като е толкова компетентна и кадърна защо се стигна до протести? Защо няма регистър на тези хора, деца, юноши? Защо дават на 4000 от тях това, което отказват на останалите? И коя точно е фирмата спечелила конкурса за усвояване на държавните пари?
  Покрай протеста на майките се разбра,че политическите животни като ДМанолов,ВСимеонов , ЦвЦв и тези около тях са загубили чувство за мярка, срам и свян. Думите им са цинични , както ,че не е работа на майките да питат за цената на билета, така и похвалите на опита на чиновничката. А най-цинично е преместването и на длъжност съветник на ВС. Както цинично е отчитането на успехите на Бг в социалната сфера. Майките го казаха - не е въпроса в парите, а в лъжата , че се работи по проблемите.
  Нема да се плашите, като тая специалистка има още десетки по министерствата , днес гърми социалното , утре друго .

 84. 84 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8071 Неутрално

  Явно е много ценен кадър. Ще ходи от място на място, нищо, че не става.

 85. 85 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Да му е жива и здрава, голям берекет, стига да може да й плаща транспорта и ... лимонадата, или от каквото там са й плувнали очите така.
  —цитат от коментар 64 на zyb18561487


  Това са сълзи, приятелю, от мъка за децата с увреждания...

 86. 86 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#48] от "kumcho___valchoА при обществената поръчка се разпечатват пликовете с офертите на всички кандидатствали с изключение на един и от тях се вади по един документ. После всички тези оферти стават невалидни и печели неразпечатаната оферта на фирма която продава билетите с 25% надценка.
  —цитат от коментар 51 на tribiri


  И за това е виновна зам- министърката в социалното министерство?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 87. 87 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Жената нямаше никаква вина в случая. Трябвало е да бъде в Чили (без държавни разноски), но са я командировали в последния момент в САЩ заради важността на форума там и затова билетът е по-скъп. Не може да се уволняват хора ей така - просто да се "успокои" обстановката.
  —цитат от коментар 53 на ambros


  Това е една голяма грешка на Бойко.

  Пет човека да заграчат, и хоп- някой е уволнен (глупости за оставки не ми се слушат).

  Ако някой е некъдърен- трябва да се разкара и без някой да "грачи".

  А нашичкият навремето се изцепи, че уволнявал и само при слухове! И стадото се радва...

  Това е показно- видите ли- как слушам народа. Народа се "слуша" само при избори бе, Бойко! След това- избраните си избират екипа, не народа. И ако някой от екипа ти не ти харесва- риташ- без да чакаш панаири по форумите!

  Останалото е популизъм. Вторият в ГЕРБ казва, че Димитрова е страхотен специалист, първият я разкарва, щото някой й бил купил билет...

  Не приемам и тезата, че "най- бедните в Европа" не трябвало да "пилеят" пари. След тази буря в чаша вода- министрите вероятно ще пътуват като сърдели, и вероятно на Геле ще му е много готино, че на Вуте му е зле. Но Геле трябва да осъзнае една проста истина- с пестене богат не се става! Гърбав- да. Болен- да. Но богат- не!

  Забогатява се по друг начин.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 88. 88 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Номенклатура! Най-лошото нещо което се е случвало, случва се и ще продължава да се случва в България. Всеки некадърник, крадец, мързелан като влезе веднъж в която и да е власт и става част от проклетата номенклатура до живот.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK