1968 г.: За Пражката пролет и танковете от Евксиноград

Тодор Живков и Станко Тодоров /на заден план, с тъмна риза и очила/ на разходка

© Личен архив на Калин Тодоров

Тодор Живков и Станко Тодоров /на заден план, с тъмна риза и очила/ на разходкаПопаднах на фотоизложбата "21-ви август, 1968. Краят на Пражката пролет." Още си спомням този 21-ви август. С родителите ми бях на почивка в правителствената резиденция в Евксиноград. По онова време баща ми беше министър-председател, а дали е правилно, че почивахме в тази "Светая светих" на държавността, строена още от Фердинанд, е тема за друг разказ.


Около 9 часа, бяхме закусили в столовата на "Тунела", почивна станция, където биваха настанявани висшите ръководители на комунистическата партия и държавата и техните семейства. Седяхме с приятели на маса, между столовата и киното, и разпалено коментирахме какво е станало през нощта. Иво, син на заместник-председателя на Министерския съвет Тано Цолов, беше чул по "Свободна Европа" или "Гласът на Америка", които слушаше тайно от баща си, че в Прага са влезли танкове.


Тодор Живков и Жорж Марше - ръководител на френската компартия /третият отляво надясно/ в Евксиноград

© Личен архив на Калин Тодоров

Тодор Живков и Жорж Марше - ръководител на френската компартия /третият отляво надясно/ в Евксиноград
В този момент към нас се приближи Тодор Живков. Още не беше започнал да се изживява като полубог и почиваше, заедно с нас, на "Тунела". Беше приключил със закуската от чай, препечен руски черен хляб, масло, сирене, домати и гречевая каша /имаше прости вкусове/ и отиваше към плажа. "Другарю Живков, какво става в Чехословакия?" Той приседна за малко и отсече:


"Нашите войски пресякоха контрареволюцията."


Не си спомням точно какво още ни разказа, то не се различаваше от официалната версия, досадно известна и тиражирана хиляди пъти. Това, което няма да забравя, той не изпитваше и сянка на колебание дали е хубаво да нахлуеш с танковете си в столицата на суверенна държава. Нещо повече, беше горд, че е спасил социализма и е изпълнил интернационалния си дълг.


Като връщам лентата днес назад си давам сметка, че Живков и ръководената от него партия са играли активна, важна роля за инициативата за смазването на реформаторското движение, което светът нарече "Пражка пролет". Дали, както се говори днес, той е предложил на руснаците въоръжената инвазия не е съвсем ясно, но доста неща водят натам. Баща ми нямаше навик да споделя в къщи, с децата си, какво става в неговата работа. От дочутите му разговори с майка ми, и от документи, които останаха след него, лека-полека понаредих пъзела.


Нещата, поне за мен, започнаха след завръщането на баща ми от срещата в Дрезден на ръководни дейци на държавите от Източния блок. В нея са участват "първите": Леонид Брежнев, Янош Кадар, Валтер Улбрихт и Владислав Гомулка. По някаква причина, вече не си спомням каква, в срещата баща ми зае мястото на Живков. Започнала с искреното желание "да се помогне на чешките другари", тя постепенно се изражда в нещо като "другарски съд" над чешките комунистически ръководители Александър Дубчек, Йозеф Ленарт, Драхомир Кедер, Ондържих Черник и Васил Биляк.


На пленума на ЦК на БКП, състоял се шест дни след срещата, баща ми изнася подробна информация. В резюме, "братските партии" са изказали недоволството си от чехите, че са допуснали страната да се изправи пред прага на контрареволюцията. Като изразител на общите настроения полският ръководител Владислав Гомулка е обвинил реформаторите, че говорят за демокрация, но са се отдали на


истински "разгул на реакцията"


А той може да рефлектира зле и в останалите държави от Източния блок. Затова, ако не се направи необходимото за овладяване на положението и за смазване на контрареволюционните прояви, братските партии не могат да останат безучастни. Те имат съюзни договори и общи интереси и няма да допуснат контрареволюция в центъра на Европа.


На срещата в Дрезден още не се говори за въоръжена намеса, но това прави Живков на пленума в София. Имам стенограмата от Пленума, затова мога да го цитирам дословно: "Всички сили в Комунистическата партия на Чехословакия, които стояха в Политбюро и са за Съветския съюз, сега са изгонени. Страната е в пред контрареволюционна ситуация. Още не са излезли по улиците с оръжие, но къде е гаранцията, че утре няма да го направят. Александър Дубчек няма нито интелекта, нито опита, нито волята да поведе партията. Ние изложихме нашата тревога пред съветските другари. Аз имах специална среща с Брежнев и Косигин, на която акцентирах върху необходимостта да се направи всичко възможно, в това число и да отидем на риск, да действаме с нашите армии, но да не позволим в Чехословакия да се развихри контрареволюция и да я загубим. Още няма нужда да прилагаме методите на Сталин от миналото, но трябва да вземем такива мерки, че


да въведем ред и в Чехия, и в Румъния , и в Югославия


Живков по време на посещението си в Прага и Братислава и разговорите с Дубчек в края на април във връзка с подписването на нов договор за Дружба, сътрудничество и взаимна помощ, изразява интерес и подкрепа към реформите. Мисля, че не е бил искрен, защото на всички срещи на държавите от Източния блок, посветени на "чехословашкия въпрос": през май в Москва, юли във Варшава, август в Братислава, той подкрепя безрезервно линията на Кремъл срещу промените в Чехословакия и дори, според левия историк Искра Баева, "е готов да стане инициатор на предложението за военна намеса".


Това е нашият, български принос, в смазването на опита за реформиране на държавния социализъм от съветски тип, в "социализъм с човешко лице", в който да се съчетаят социалните предимства с гражданските права и пазарната икономика. Но, всяко зло за добро. Както казва Лешек Балцерович, "танковете на Варшавския договор превърнаха комунизма от поле за интелектуални спорове, в спор за власт".


Спор, който двадесет години по-късно намери своя отговор.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 598 Неутрално

  СССР а днес Русия винаги имал имперски и стартегически подход в правенето на полотикани преследване на целите си по света и в Европа .

  НРБ и Живков им бе отредена ролята на пудели в голямата игра.

  Смешно и зловредно е да се твърди , че ТЖ казал и Брежнев се е повел по акъла му.

  Друга е играта.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 269 Разстроено

  Добре, че до другаря Живков са стояли хора като другаря Тодоров за да може днес техните деца да ни разказват интересни истории от 68-а, кои щеше да управлява държавата днес ако ги нямаше наследниците на другарите на Живков? Сега е момента да разкажете за героичното минало на татко Ви и за славните му подвизи в Лозенската планина. Долни комунистически лицемери, при бай Тошо Бехте партизани, сега сте върли демократи.

 5. 5 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Само не разбрах смисъла от внушенията на др.Тодоров.Чеословакия беше смазана за назидание.....защото прояви свободомислие и отправи поглед отвъд хоризонта на Масква.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 6. 6 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Това, което няма да забравя, той не изпитваше и сянка на колебание дали е хубаво да нахлуеш с танковете си в столицата на суверенна държава. ""

  Чехословакия през 1968г. - суверенна държава? Хайде де...и в Кремъл ли са мислили така?

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#3] от "Judjuk":

  Точно. Иначе, дядо ми беше близък със Станко Тодоров по една странна линия. Казваше за него, че е единствения честен в ръкомодството на Партията, и един от малкото който имат различно мнение.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 269 Любопитно

  До коментар [#7] от "hamiltonf":

  Колко да е бил честен един от най- верните на бай Тошо, колко време
  е бил на ръководни постове по време на царуването на правешкия цървул?

 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#8] от "nwj49315903":

  Цитирам дядо...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На втората снимка:
  "Тодор Живков и Жорж Марше - ръководител на френската компартия /третият отляво надясно/ в Евксиноград"

  Някаква прилаика на Т.Живков с днешна дата?

 11. 11 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#3] от "Judjuk":Точно. Иначе, дядо ми беше близък със Станко Тодоров по една странна линия. Казваше за него, че е единствения честен в ръкомодството на Партията, и един от малкото който имат различно мнение.
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf

  Може би затова първият президент (председател) на Република България след преврата през 1989 г. е пожелал "да дойде" пред Народното събрание по време на голям протестен митинг. Макар че съществува и друга версия за репликата-желание. както и да е. Страстите са укротени и митингът е овладян. Най-вече от здравите сили в антикомунистическата опозиция.
  Софийска късна антикомунистическа есен. Не съвсем идентична с Пражката пролет, в която активна роля играят и чехословашките другари комунисти.

 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Не ми се струва особено морално синът на Станко Тодоров , пък и с майка Соня Бакиш , възползвал се от всички луксове , които БКП предлагаше на СВОИТЕ ,да ми прави разбори и коментари за Пражката пролет , да оневинява едни и търси вина в други ! СРАМОТА !

 13. 13 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Любопитно

  До коментар [#2] от "дерибеев":

  До коментар [#2] от "дерибеев":

  Снощен ли си?
  Премини на нещо по-качествено, защото махмурлука ти не е отминал!

  Да разлая троловете!!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Любопитно

  Вижте добре дамата на първата снимка ! Познахте ли я ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":

  Да не преиграваме!
  Предците на Меркел няма начин да не са викали "Хайл Хитлер" и да са били ксенофоби до дъното на душата си!
  Но към момента?

  Да разлая троловете!!
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#13] от "lone wolf":

  в суверенните Сирия , Либия , Ирак , Афганистан , Виетнам ..... е хубаво да нахлуеш с танкове . нали

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Любопитно

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не я познах! Коя е? Люсито?

  Да разлая троловете!!
 18. 18 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Вижте добре дамата на първата снимка ! Познахте ли я ?
  —цитат от коментар 14 на КМЕТ В СЯНКА

  Наблюдателен, прецизен, ...

 19. 19 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Любопитно

  До коментар [#16] от "дерибеев":


  Афганистан
  —цитат от коментар 16 на дерибеев  Коледа на 1979-та ли имаш предвид?

  Да разлая троловете!!
 20. 20 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#18:"zhivko6461"][/quote]
  ... с добро обоняние и чувство към високата класа ...

 21. 21 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Другарят Тодоров за сетен път диказва, че вълът козината си мени, но нрава-не.
  Вижте само как се е опитал да ни сугестира във връзка с Георги Марков.....
  Позволявам си сине на Станко Тодоров, да изразя искрените си непочитания към особата ви!

  " - Не претърпя ли някаква промяна през годините, не обрасна ли с “вариации” тезата ви кой и защо е ликвидирал автора на “Задочни репортажи за България”? - Да, във времето съм минавал през различни становища. За мен Георги Марков е гениален писател. Аз съм голям негов почитател. Смятам, че “Портрет на моя двойник” е една от най-хубавите книги, писани в България. Много харесвам и “Жените на Варшава”, и “Портрет на доктор Господов”. Мисля, че той беше играч. Това го изразява и мотото му към “Портрет на моя двойник” – “Играта е по-съвършена от живота”. Допускам, че в един момент той е сметнал, че България вече е тясна за него, че той е по-голям писател от това, което България можеше да оцени. Смятам, че искаше да стане нещо като Набоков, да кажем. Но според мен Марков подцени факта, че не знаеше достатъчно добре английски. И затова не можа да напише нищо съществено в Англия. По мое мнение дори “Задочните репортажи” отстъпват като литература от това, което е написал в България и което се е превърнало в класика. И като не стана велик двуезичен писател, в някаква степен той се набърка в игрите между разузнаванията и, мисля, това бе причина за неговата смърт. Възможно е да има българско участие “в убийството с чадъра”, но аз не неглижирам съвсем и това да е имало участие и на други разузнавания – например на руското, на английското – на МИ5, включително може би и на германското. Този въпрос тогава съм го разглеждал много дълго, много неща съм изчел и стигнах до категоричния извод, че няма разузнаване в света, което да има интерес истината за Георги Марков да излезе наяве. Всички те се опитаха според мен да я погребат, което означава, че всички те до някаква степен са били замесени в тази работа.

  Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/article/13526

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 22. 22 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":Да не преиграваме!Предците на Меркел няма начин да не са викали "Хайл Хитлер" и да са били ксенофоби до дъното на душата си!Но към момента?
  —цитат от коментар 15 на lone wolf

  Вероятно са викали. Може да се приеме априори. Обвинението "ксенофоби до дъното на душата си" би било добре да е подкрепено с конкретни доказателства.
  Например и в България всички са ходили на празнични манифестации, махали са на партийните и държавни ръководители, носили са портрети и транспаранти, дори са гласували за ОФ. Но не всички са били участници във властта, не всички са вземали решения, ... Има разлика в убежденията и действията на предците.

 23. 23 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":
  Морално е,защо да не е морално?Моралът е кодекс от нравствени и етични ценности,които трябва да направляват избора и действията на човека.Е,този човек има такива ценности,такъв кодекс,който го направлява да говори и прави това,което говори и прави в случая.И не само в него. Това е.

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#19] от "lone wolf":

  жив и здрав

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#17] от "lone wolf":

  Не ! Най-голямата НАТОвка в момента ! Опитай пак. А отпред до Тодор знаеш ли кои са . Снимката е от лятото на 1956 г. Авторът може да ме опровергае (ако иска) !!!
  пО ПЪРВАТА СНИМКА МОЖЕ ДА СЕ НАПИШЕ ЦЯЛ РОМАН ИЛИ ПОНЕ СЦЕНАРИЙ ЗА ФИЛМ С РАБОТНО ЗАГЛАВИЕ "Метаморфози " !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#17] от "lone wolf":Не ! Най-голямата НАТОвка в момента ! Опитай пак. А отпред до Тодор знаеш ли кои са . Снимката е от лятото на 1956 г. Авторът може да ме опровергае (ако иска) !!! пО ПЪРВАТА СНИМКА МОЖЕ ДА СЕ НАПИШЕ ЦЯЛ РОМАН ИЛИ ПОНЕ СЦЕНАРИЙ ЗА ФИЛМ С РАБОТНО ЗАГЛАВИЕ "Метаморфози " !
  —цитат от коментар 25 на КМЕТ В СЯНКА

  Аз я познах. Нали? След като предизвикахте изостряне на вниманието.

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#26] от "zhivko6461":

  Дай поне инициалите . Иначе си на прав път.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#26] от "zhivko6461":Дай поне инициалите . Иначе си на прав път.
  —цитат от коментар 27 на КМЕТ В СЯНКА

  Дадойте достатъчно информация, че за почни нигого не е трудно да се досети.
  Неслучайно, дори умишлено посветих два коментара на предположението. Във втория вмъкнах обоняние. Трябваше ли да конкретизирам с парфюми, летища, телефонни разговори, ...? Или с предполагаеми инсценировки от антинатовски настроени сили?

 29. 29 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#28:"zhivko6461"][/quote]

  Дадохте ...

 30. 30 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  До коментар [#3] от "Judjuk":Точно. Иначе, дядо ми беше близък със Станко Тодоров по една странна линия. Казваше за него, че е единствения честен в ръкомодството на Партията, и един от малкото който имат различно мнение.
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf


  "Честността" на другаря Станко Тодоров се изразяваше
  в един странен за тогава ПиАр.
  Ходеше пеша от луксозната Дворцова Хасиенда
  под Докторската градина, където живееха
  По-Първите Семейства,
  до сградата на Народното събрание и обратно
  като на отсрещния тротоар подтичваше гавазина Му.
  Бодигарда му, демек.
  За тогавашното време, хората наистина възприемаха
  подобен салтанат като народняшко поведение и честност....

 31. 31 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Какво друго може да очакваме от др. Живков!

 32. 32 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Това бе една от най-срамните страници от комунистиèска България.Ген.Атанас Семерджиев изпрати нашите войници в Прага/единствените освен съветските/.Сега на този Семерджиев паметник щели да му вдигат във Велинград.Това е още по - срамно.

 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Не ми се струва особено морално синът на Станко Тодоров , пък и с майка Соня Бакиш , възползвал се от всички луксове , които БКП предлагаше на СВОИТЕ ,да ми прави разбори и коментари за Пражката пролет , да оневинява едни и търси вина в други ! СРАМОТА !
  —цитат от коментар 12 на doroteus


  Ти не разбра ли, че човекът е сменил боята? Ми това е основната идея на статията. Иначе си е пак същия.

 34. 34 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 498 Весело

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":

  нещо редакцията ,много започнаха да разчитат на глупостта и първосигналната реакция у хората Мен най ми допадна името на автора на статията и най вече това." По онова време баща ми беше министър-председател.......В този момент към нас се приближи Тодор Живков. Още не беше започнал да се изживява като полубог и почиваше, заедно с нас, на "Тунела""
  Само не ми стана ясно ,какво толкова за Пражката пролет Тодор Живков обяснява на Вълко Червенков ,а Жорж Марше сигурно е бил за да докладва за Парижката пролет

  гошо
 35. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5614 Неутрално

  Тунела, киното, висшите партийни ръководители и те слушат ББС, "гречневая каша", простинародни вкусове - това са личните впечатления. Останалото са известни цитати...
  За мен това е опит да се сложи човешко лице на престъпници с цел да се забравят престъпленията ...
  Нез съмнение всеки престъпник има човешко лице, понякога е изумително да го свържеш с пресъплението, когато се сблъскаш с "лицето" - толкова са различни човекът пред теб и престъплението, което е извършил.
  Затова не се подвеждайте от "милозливите" описания на бита.
  По делата им ще ги познаете!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 36. 36 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1267 Любопитно

  До коментар [#28] от "zhivko6461":

  Коя според вас е Елена Поптодорова и каква 1956.
  Има доста лица в които не съм се заглеждал тогава.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 37. 37 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Ходеше пеша от луксозната Дворцова Хасиенда под Докторската градина, където живееха По-Първите Семейства, до сградата на Народното събрание и обратно
  като на отсрещния тротоар подтичваше гавазина Му. Бодигарда му, демек. За тогавашното време, хората наистина възприемаха подобен салтанат като народняшко поведение и честност....
  До коментар [#30] от "Hawaii":

  А ти виждал ли си как другарят Боко "ходи" по улиците и пътищата? Знаеш ли, че даже и Георги Димитров е ходел пеша по улиците без охрана?

 38. 38 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  Ако Т.Ж. действително първи е предложил да бъде смазана Пражката пролет,го е направил единствено за да се подмаже на съветският вожд и така да укрепи още повече властта си в България. Неговият ученик Б.Б. има същият адет...

 39. 39 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#36] от "zz_s":

  .... всъщност е на втората снимка.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 40. 40 Профил на Grosskopf
  Grosskopf
  Рейтинг: 574 Неутрално

  През '68-ма Станко Тодоров не е министър-председател!

 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5614 Весело

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Каква история, нали? Да ти прекършат половин вековен полет заради едно кремче, ако и да струва 309 евро...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":

  С посинели от биене гърди към момента е пълно!
  Освен Тотьо и бащата на автора, други не разпознавам!
  Със сигурност мене ме няма на снимката!😁😁

  Дай имена!

  Да разлая троловете!!
 43. 43 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  До коментар [#21] от "Реми":

  Всички подробности около убийството на Георги Марков се знаят.
  Той е убит по поръчение на Тодор Живков с помощта на КГБ. Физическият убиец е италианец , осъден за наркотрафик и завербуван в затвора от ДС като ченге за мокри поръчки.

 44. 44 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, кажи ни кои са на снимките, че не сме всички на твоята възраст. ;) :)
  Клептоманката я разпознахме; на първата снимка изглежда са Пеко Таков и В. Червенков и модата е наистина от 50те. Тъй ли е?

 45. 45 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  хм,жорж марше...верно май кагебе е искало да активира френските комунисти,да правят ''протести'' във франция,за да провокират френците и ОТАН да се намесят. а те ЩЯХА да се намесят.

 46. 46 Профил на _mushichka_
  _mushichka_
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Цитирал дядо си - най-достоверният исторически източник. :))) Забравете 30 години Станко в Политбюро, провалил хиляди човешки животи, ползвал облагите на номенклатурата, и т.н... Бил честен, направо евсиноградски дисидент, защото на някой си дядо му казал така, и този някой си губи времето на всички с дядовите му тъпотии. Ретарди, сър!

 47. 47 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално
 48. 48 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Разстроено

  Знаково за комунистическата номенклатура е че хора със завършен едва четвърти клас и участници в "бойни отряди" преди 1944 имаха карт бланш да живеят, да се облагодетелстват от привилегии и услуги, за които никога не дораснаха ментално...та дори да станат министър-председатели....
  Не дадоха обаче никакъв шанс на десетките хиляди интелигентни личности. Просто ги избиха.
  Или, не? Г-не Калин Тодоров?!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 49. 49 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1137 Весело

  Евгени Дайнов да ен би вече да пише с псевдоним Калин Тодоров :)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 50. 50 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#48] от "Реми":''хора със завършен едва четвърти клас и участници в "бойни отряди" преди 1944 имаха карт бланш да живеят, да се облагодетелстват от привилегии и услуги, за които никога не дораснаха ментално...та дори да станат министър-председатели...''

  Не са се променили много неща във висините на родната власт.

 51. 51 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  До коментар [#44] от "princess_x":

  Клептоманката е преводачка на английски език. Дали е знаела и френски , защото не ми се вярва френският комунист да е знаел английски.

 52. 52 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#23] от "objektivist96":

  Също като Ирина Бокова , Сергей Станишев , Калин Митрев ,Бриго Аспарухов ......
  ДУШИЦИ !

 53. 53 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#51] от "tacheaux":

  На нея ми прилича. Не знаем дали е била там в качеството на преводачка, макар да изглежда така. Кмета ще ни каже.

 54. 54 Профил на _mushichka_
  _mushichka_
  Рейтинг: 262 Неутрално

  А най-гнусното е синчета на бивши партийни динозаври, умиращи в анонимната си агония, да търсят поле за изява чрез словоблудствия, в които спомените и фикцията са омешани в нечестива каша, имаща за цел да хвърли вината върху всички, но не и изродите, от които са се пръкнали. Да мре в л*йна!

 55. 55 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Разстроено

  До коментар [#21] от "Реми":Всички подробности около убийството на Георги Марков се знаят.Той е убит по поръчение на Тодор Живков с помощта на КГБ. Физическият убиец е италианец , осъден за наркотрафик и завербуван в затвора от ДС като ченге за мокри поръчки.
  —цитат от коментар 43 на tacheaux


  Така де...ама виж как го е усукал в интервюто си от 2009...И понеже авторът списва в Дневник, как ви се струва афинитета му да дава интервю в Блиц?
  Колко пъти британските служби подаваха официална нота до съответните служби в България, че им се отказват документи във връзка с разследването на убийството?!
  Наистина е проява на върховен цинизъм, това лице да пише за "Пражката пролет".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 56. 56 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  До коментар [#21] от "Реми":

  Цитата , който постваш показва колко фалшив демократ е сина на Станко Тодоров. Той няма начин да не знае истината за убийството на Георги Марков. Нищо чудно в решението за неговото убийство да е участвал и баща му.

 57. 57 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Знаково за комунистическата номенклатура е че хора със завършен едва четвърти клас и участници в "бойни отряди" преди 1944 имаха карт бланш да живеят, да се облагодетелстват от привилегии и услуги, за които никога не дораснаха ментално...та дори да станат министър-председатели....Не дадоха обаче никакъв шанс на десетките хиляди интелигентни личности. Просто ги избиха.Или, не? Г-не Калин Тодоров?!
  —цитат от коментар 48 на Реми

  Клас или отделение? :)

 58. 58 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  През 2008 година, по случай 50-годишнината от Пражката пролет присъствах на много интересна конференция по въпроса в Отава, където участието на всяка от страните в агресията беше анализирана. Чешката историчка Ивана Скалова анализира българското участие в събитията. Между другото българският й е безупречен. Доктор Скалова счита, че Брежнев, като неосталинист е искал да нахлуе в Чехословакия, а Тодор Живков е играл ролята на полезен идиот, който е изразявал желанията на съветския сатрап на глас. Аз нямам причини да не се съглася с нея.
  Колкото до сина на Станко Тодоров, това е поредният пример, как всички наследници на комунистическата върхушка се правят на дисиденти и дори жертви на тоталитарната система, от която те се възползваха с пълни шепи.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#44] от "princess_x":

  Червенков и Живко Живков.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на _mushichka_
  _mushichka_
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ако става дума за Поптодорова, тя е родена през 1951. Ако снимката е от 1955, добре се е развила за 4 години. Не че иначе съм и фен на тая крадла (allegedly).

 61. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#60] от "Hutya Puylo":
  Снимката е от '56-тя и ДА не е Е.П . Просто се пошегувах. Както се е пошегувал и авторът.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Любопитно

  До коментар [#60] от "Hutya Puylo":

  А можеш ли да ни кажеш на кое снимка е ген. Кашев ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на _mushichka_
  _mushichka_
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#61] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Незвучеше като шега, ама айде... Това с автора не го разбрах съвсем - че интервюто му е майтап, ясно, но едва ли това е била целта му.

 64. 64 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#57] от "zhivko6461":

  Умен човек си...сещай се. Аз съм завършила единадесети клас в реална гимназия. Та смятай, какво значи по тая скала "четвърти клас".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 65. 65 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  До коментар [#55] от "Реми":

  Не случайно едно от първите досиета , което беше унищожено беше това на Георги Марков.
  Избягалия на запад офицер от КГБ Олег Калугин разказва за ролята на КГБ в убийството на Георги Марков по поръчение на Тодор Живков. Те са имали за задача да разработят оръжието на покушението, така наречения "български чадър".

 66. 66 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2451 Любопитно

  И ако Чехословакия беше оставена на самотек , К'ВО ?

  [email protected]
 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#63] от "Hutya Puylo":

  А дали не е майката на въпросната - как мислиш, дали има някаква прилика ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  На това му се вика братска помощ, отиваш с танковете и трепеш наред...

 69. 69 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#57] от "zhivko6461":Умен човек си...сещай се. Аз съм завършила единадесети клас в реална гимназия. Та смятай, какво значи по тая скала "четвърти клас".
  —цитат от коментар 64 на Реми

  Много от хората, които имате предвид са завършили по друга скала. Първоначално отеделения, а след това класове.

 70. 70 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#44] от "princess_x":Червенков и Живко Живков.
  —цитат от коментар 59 на КМЕТ В СЯНКА


  За първи път чувам за Живко Живков, как ли съм го пропуснал?!

 71. 71 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Любопитно

  "СССР а днес Русия винаги имал имперски и стартегически подход в правенето на полотикани преследване на целите си по света и в Европа ."

  Какъв имперски подход? Това си беше "социалистически интернационализъм в действие" както казваше др. Брежнев! Ако комунистическите лидери тогава бяха проявили малко повече разум можеха да се поучат от чешкият опит за реформиране на социализама а не до го унищожават, а след 20 години да се мъчат да правят перестройка!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 72. 72 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Любопитно

  На това му се вика братска помощ, отиваш с танковете и трепеш наред...
  —цитат от коментар 68 на bez_ime2


  Това трепене на ред къде го видя в Чехословакия? Дори и в Унгария не са трепели наред!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 73. 73 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  [quote#72:"Julian Mall"][/quote]

  Чета бе, комрад, не чакам да ми набиват глупости в главата, като теб... Бягай до Позитано за нова порция глупости ...

 74. 74 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Весело

  Вижте добре дамата на първата снимка ! Познахте ли я ?
  —цитат от коментар 14 на КМЕТ В СЯНКА


  Съмнявам се Елена Поптодорова да е изглеждала така през 1968г. Пък и едва ли на франсето му е трябвала преводачка по английски по време на лятната почивка в България по покана на др. Живков!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 75. 75 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Любопитно

  [quote#72:"Julian Mall"]
  —цитат от коментар 73 на bez_ime2
  Чета бе, комрад, не чакам да ми набиват глупости в главата, като теб... Бягай до Позитано за нова порция глупости ...[/quote]

  Какво четеш бе Безимяни? Научна фантастика? Убитите са при завземането на радиото и не са гърмяли с танковете както по времето на Елцин по Парламента!
  До коментар [#73] от "bez_ime2":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#70] от "bez_ime2":

  Питай майка ти и баща ти. или чети история.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на Неделчо
  Неделчо
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#55] от "Реми":

  Айде де,ама друг път.Галеника на Живков и двоен агент Жоро Чадъра беше ликвидиран от МИ5 драга ми реми.

 78. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#74] от "Julian Mall":

  Първата снимка. Вдясно ото първия.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 79. 79 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Любопитно

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":Кмете, кажи ни кои са на снимките, че не сме всички на твоята възраст. ;) :)Клептоманката я разпознахме; на първата снимка изглежда са Пеко Таков и В. Червенков и модата е наистина от 50те. Тъй ли е?
  —цитат от коментар 44 на princess_x


  Какъв Пеко Таков, че и Вълко Червенков който е наритан от властта и е в немилост поне от 10 години???! Човекът между Марше и Живков най-вероятно също е французин поне по начина на обличане не прилича на номенклатурчик от ЦК на БКП!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 80. 80 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  "танковете на Варшавския договор превърнаха комунизма от поле за интелектуални спорове, в спор за власт".

  Същото може да се каже за сегашните "спасители" на България и върли "патреоти", коието искат останалите да се жертват за тях... пардон, за България, разбира се.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#77] от "Неделчо":

  и сценарист на "На всеки километър" ! Доказано двоен агент а може би и троен(ЦРУ) !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Весело

  До коментар [#74] от "Julian Mall":Първата снимка. Вдясно ото първия.
  —цитат от коментар 78 на КМЕТ В СЯНКА


  Първата снимка чак сега ми излезе! Този до Живков наистина прилича в лицето на Вълко Червенков но мисля че е бил по-едър и по-висок от Живков. Най-вероятно това е делегация от съветски другари включително и русата другарка!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 83. 83 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#55] от "Реми":Айде де,ама друг път.Галеника на Живков и двоен агент Жоро Чадъра беше ликвидиран от МИ5 драга ми реми.
  —цитат от коментар 77 на Неделчо


  Недоделчо, не от МИ5, а от ДС, тези глупости ги разправяй на Позитано...

 84. 84 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  [quote#75:"Julian Mall"][/quote]

  По-добре да четеш научна фантастика, отколкото по цял ден ден да сричаш партийния устав, комрад... Хо-хо-хо!

 85. 85 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#82] от "Julian Mall":

  само българи са. Първият вляво ми прилича на Иван Панев а за другите съм сигурен.
  Живков токущо е дошъл на власт и още се държи уважително с Червенков. Поради това датирам снимката - лято-есен на 1956-та г.. Аворът би могъл да каже повече за снимките в името на историческата истина.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 86. 86 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#70] от "bez_ime2":Питай майка ти и баща ти. или чети история.
  —цитат от коментар 76 на КМЕТ В СЯНКА


  Селски, я ти кажи, много ще ми е интересно и аз да науча нещо от теб...

 87. 87 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#70] от "bez_ime2":Питай майка ти и баща ти. или чети история.
  —цитат от коментар 76 на КМЕТ В СЯНКА


  Това да не е първият еколог на страната, хо-хо-хо?

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#84] от "bez_ime2":

  Виждам, че си върл фен на другарката Тодорова . Може ли един въпрос?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#87] от "bez_ime2":

  Едва ли майка ти и баща ти са били еколози !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 90. 90 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#84] от "bez_ime2":Виждам, че си върл фен на другарката Тодорова . Може ли един въпрос?
  —цитат от коментар 88 на КМЕТ В СЯНКА


  И как разбра, че съм и върл фен? Щото не одобрявам инвазията от 1968 г.? На това му се вика милиционерска логика, хо-хо-хо...

 91. 91 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Който нарушава закона ще бъде премазан, нали това е демокрацията?
  Върховенство на закона!

 92. 92 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#87] от "bez_ime2":Едва ли майка ти и баща ти са били еколози !!!
  —цитат от коментар 89 на КМЕТ В СЯНКА


  Но Живко Живков е бил...

 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  И ако Чехословакия беше оставена на самотек , К'ВО ?
  —цитат от коментар 66 на karabastun  Какво значи " на самотек " ?
  Ако нямаше намеса на съветски и български войски, Чехословакия щеше да стане свободна страна и това щеше да е много " лош " пример за другите страни от т. н. " Социалистически лагер ", което щеше да доведе до неговия крах !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, ако снимката е от 1956, няма начин това да е Елена Потодорова. Тя е родена около 1950, а другарката на снимката не изглежда да е 5-6 годишна. Пак си се объркал, но сме ти свикнали.
  За излиянията на сина на Станко Тодоров - такива като него е по-добре да си мълчат и да си гледат бизнесите или НПО-тата, каквото и да са им дали от партията.

 95. 95 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Който нарушава закона ще бъде премазан, нали това е демокрацията? Върховенство на закона!
  —цитат от коментар 91 на Radosveta Koleva


  Ето една истинска комсомолка, достойна наследничка на Виолета Якова...

 96. 96 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3866 Весело

  Същият другар беше написал сърцераздирателна статия за заговорниците от 10 ноември които стояли в дома на Луканов на Латинка и треперели да не ги арестува ДС. Луханов Младенов и баща му бяха изкарани герои на съпротивата, мисля че беше публикувана в Сега преди 5/6 години

  klimentm
 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#70] от "bez_ime2":Питай майка ти и баща ти. или чети история.
  —цитат от коментар 76 на КМЕТ В СЯНКА
  Вече 76-ти коментар как се правиш на велик . Ако можеш да обясниш присъстващите на снимките, какво ти пречи да го направиш, а не да се правиш на интересен ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 281 Неутрално

  [quote#97:"niksan1"][/quote]

  Питам го културно, кой е Живко Живков, той се сърди...

 99. 99 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":

  И това доживяхме!Кой ли не се изгаря нормалните хора тук!?

 100. 100 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 499 Неутрално

  изгаври,исках дада кажа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK