Вътрешният министър увери, че намаляват отклонилите се затворници

Вътрешният министър увери, че намаляват отклонилите се затворници

© Анелия НиколоваАко продължава да вали, България ще има излаз на три морета. С тази шега вътрешният министър Валентин Радев започна брифинга, на който трябваше да обяви свършеното от полицията през месеца.


Похвали се, че по всички приоритети за българското европредседателство е постигнат успех. Обяви, че както и през други лета, хиляда полицаи ще бъдат пратени в помощ на колегите си от Черноморието.


Заради случаите на бягство на затворници и арестанти показа графики на избягали през годините затворници и отклонили се, които работят на външни обекти. Те по думите му не показвали увеличение, дори в предишни години е имало в пъти повече такива случаи - през 2007 и 2008 г. например. "Няма нищо по-различно от това, което се е случвало преди", допълни министърът.
За избягалия и след това предал се арестант в Пловдив той заяви, че е допусната грешка от полицаите. Мъжът скочи от втория етаж на местната полиция, за да избяга.


"Много смело, жив и здрав да е. Здраво момче, щом е скочил и нищо му няма", каза министър Радев и посочи, че са взети мерки.


За избягалия от Враца днес непълнолетен арестант каза, че полицаите не са го наблюдавали внимателно, защото не бил задържан заради сериозно престъпление. Назначена е обаче проверка в местната полиция. "Това става. Тези неща стават", повтори отново Радев и допълни, че важното било избягалите да бъдат залавяни.


Зам.- главният секретар на МВР Георги Арабаджиев след поредица от журналистически въпроси за случая от уикенда в Ботевград, при който роми и представители на полицията влязоха в конфликт, увери, че дейността на криминалния контингент в града ще намалее и изчезне, защото полицията е взела мерки.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK