Започват ремонти на 48 училища и детски градини в София

Започват ремонти на 48 училища и детски градини в София

© Георги КожухаровСлед 5 и 20 юли ще започнат ремонти по 48 училища и детски градини в София, като дейностите ще продължат година и половина. Общата стойност на проектите е близо 64 млн. лева, от които 58 млн. лева са по оперативна програма "Региони в растеж", като парите, които отпускат от Столичната община са 5.6 млн. лева.


Сред проектите са разширение с нова сграда на 9. Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", подобряване на енергийната ефективност и цялостни реконструкции на сградите на:


– в район "Красна поляна": 123. СОУ "Стефан Стамболов", 57 СОУ "Св. Наум Охридски" и 147. ОУ "Йордан Радичков";
– в "Надежда" – ОДЗ № 115 "Осми март"; ЦДГ № 152 "Връбница"; ОДЗ № 15 "Чучулига"; ОДЗ № 27 "Детска китка"; ОДЗ № 90 "Веса Паспалеева" (2 сгради); ЦДГ № 170 "Пчелица"; 15. СОУ "Адам Мицкевич"; 16. ОУ "Райко Жинзифов"; 54. СОУ "Иван Рилски"; 102. ОУ "Панайот Волов"; 101. СОУ "Бачо Киро";


– в район "Връбница" – ОДЗ "Чайка"; 62. ОУ "Христо Ботев", 70. ОУ "Св. Климент Охридски"; 140. СОУ "Иван Богоров";


– в район "Илинден" - ОДЗ № 51 "Щурче"; ОДЗ № 179 "Синчец"; бивш филиал на Втора АЕГ "Томас Джеферсън"; 3. СОУ "Марин Дринов"; 113. СОУ "Сава Филаретов".


За 9 от обектите все още не са избрани изпълнителни, като за ремонта на 51-ва детска градина процедурата е обжалвана, а за други обекти сгради процедурите все още не са приключили, каза днес зам.-кметът на Столичната община по инвестициите Ирина Савина, цитирана от "Фокус".


В сградите ще бъдат поставени противопожарни и алармени системи, видеокамери, ще бъдат ремонтирани стаи и а някои ще бъдат разширени с нови сгради, казва още Савина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK