УНИЦЕФ и България започват нова програма за сътрудничество за периода 2018-2022 г.

УНИЦЕФ и България започват нова програма за сътрудничество за периода 2018-2022 г.

© УНИЦЕФ БългарияДнес Министерството на външните работи на България прие акредитивните писма на д-р Джейн Муита като представител на УНИЦЕФ в България - така започва нова глава на сътрудничество между Детския фонд на ООН и Правителството на България, съобщиха от УНИЦЕФ.


"С нетърпение очаквам да работя с екипа си в България в подкрепа на правителството, за да подобрим заедно резултатите за децата в рамките на мандата на УНИЦЕФ", каза д-р Муита по време на срещата със зам.-министъра на външните работи на България Юрий Щерн.


УНИЦЕФ и правителството на Република България продължават традиционно ползотворното си сътрудничество с нов програмен период 2018-2022 г., който подкрепя националните усилия за гарантиране, че всички деца и юноши в страната, включително тези в най-неравностойно положение, се ползват от правата си и развиват своя пълен потенциал в приобщаващо и закрилящо общество.
Д-р Муита и екипът ѝ ще работят за постигане на устойчиви резултати чрез четири програмни компонента: ранно детско развитие и система за публична грижа за деца; приобщаващо предучилищно и училищно образование; превенция на насилието, защита на жертвите и достъп до правосъдие за всички деца; и партньорства за наблюдение, комуникация и насърчаване на правата на детето в България и по света.


УНИЦЕФ ще работи заедно с правителството, държавните институции, партньорите от агенциите на ООН, медиите, частния сектор, академичните среди, организациите на гражданското общество, родителите, децата и юношите за реализиране на програмата.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK