Медийният закон на Пеевски щял да обхване и кредити, европроекти, пари по комуникационни стратегии

Медийният закон на Пеевски щял да обхване и кредити, европроекти, пари по комуникационни стратегии

© Анелия НиколоваМедиите да трябва да декларират също взети банкови кредити, финансирането по проекти - държавни или европейски, комуникационни стратегии, безвъзмездното финансиране, грантови схеми. Такива промени подготвят от ДПС и ще внесат между първо и второ четене на медийния законопроект, приет преди дни от Народното събрание. Текстовете отлежаваха от месеци в парламента, тъй като междувременно правителството също реши да регулира медийния пазар, но беше прокаран в сряда с подкрепата на управляващата коалиция.


"Умуваме и върху това целият процес на прозрачност и регистри да се разпространи и върху медиите в интернет – сайтове и т.н. Те вече имат огромна роля, огромен пазар", заяви в предаването "Неделя 150" на БНР депутатът от ДПС Йордан Цонев, който заедно с колегата си Делян Пеевски е сред основните инициатори на законопроекта. Засега идеята е текстовете да обхванат собствеността на регистрираните в България сайтове, но се търсят и решения да се засегнат и такива, които са регистрирани в чужбина, но оперират на българския пазар, отбеляза той.


Цонев заяви, че приетият на първо четене законопроект за промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения действително не бил достатъчно обхватен и не включвал всички схеми на финансиране на медиите. Макар да бяха обявени като опит да се внесе пълна прозрачност във финансирането и собствеността на медиите, за момента поправките не предвиждат деклариране на банковите кредити, доходите от реклама и договорите по комуникационни програми от европейски фондове, които от години се използват за скрито финансиране на медиите. Затова - по думите на Цонев - вече се готвели промени с цел пълна прозрачност, тъй като имало елемент политиците да си купуват медиен комфорт чрез финансиране по програми и комуникационни стратегии.
Цонев открои някои от основните цели на законопроекта на ДПС така: "Основна характеристика на медийната среда в последните години в България е неяснотата, създаваща възможности за клеветене и фалшиви новини. И ние искаме да сложим края на тази неяснота".


А под клевети се оказа, че разбира твърденията за монополи на Делян Пеевски в сферите на разпространението на печатни медии и на медийния пазар изобщо. "Ами ако имиджът на Пеевски е бил замацан несправедливо, ако се окаже, че не е монополист на разпространението. Твърдят, че Пеевски има монопол в разпространението, сега с регистъра ще се види кой коя медия притежава, колко процента от нея, как се финансира, има ли монопол", заяви депутатът от ДПС.


След разрива с банкера Цветан Василев и фалита на КТБ Пеевски постепенно разкри собствеността си в няколко медии (преди това част от тях бяха собственост на майка му и бяха придобити със заеми от КТБ) - "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач", "Борба". В секторен анализ, поискан от работната група към Министерския съвет за изготвяне на промени в регулацията на медийното финансиране, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) потвърди, че рекламните бюджети се насочват към големите медийни групи и това поставя на изпитание по-малките участници, но не посочи никакви имена и само препоръча всяко финансиране с публични средства да се извършва при ясни правила и стриктен контрол.


Убеден съм, че Делян Пеевски няма концентрация на медийния пазар, говорили сме това, заяви Цонев. "Но ако се окаже, че има, има достатъчно механизми, за да бъде тя прекъсната – през КЗК, през санкции, глоби, продажби. Но такава концентрация трябва да бъде констатирана от надлежните органи, какъвто е Комисията за защита на конкуренцията", допълни депутатът от ДПС. И отбеляза, че такава констатация няма.


На въпрос дали ако се окаже, че все пак има монопол, Пеевски може да остане депутат от ДПС, Цонев заяви, че не вижда пречка за това. Има морален проблем, ако в политиката участват хора с голям бизнес, за който обществото не знае, ако този бизнес е таен, но не и ако се знае какво притежаваш и се следи, отбеляза Йордан Цонев. "Що се отнася до това дали един собственик на медии, един бизнесмен, който и да е той - независимо дали се казва Делян Пеевски, Петър Кънев, Росен Плевнелиев или Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и "Капитал" - бел.ред.) - това са все бизнесмени, те могат да се занимават с политика, както може да се занимава с политика Доналд Тръмп", заяви Цонев.


Депутатът от ДПС отново заговори за кръга "Капитал" и макар без да назовава конкретни медии, засегна и въпроса за "получаването на грантово финансиране от неправителствени източници".


"Медиите, които получават грантово финансиране, изкривяват пазара. Едни се борят с чисто пазарни механизми да привлича рекламодатели чрез продукта си. А друга медия получава всяка година един транш от милион и половина и се издържа. И провежда политика на този, който дава парите, а не в обществен интерес и да привлича рекламодатели. Политиката на тази медия е подчинена на организацията, която я финансира. И трябва да е ясно, че невинаги може да е последна инстанция на морала. Може да е последна инстанция на неправителствените организации, които дават парите", заяви депутатът от ДПС.


Сега подготвените от ДПС промени щели да сложат край на това и на неяснотата. Планираните регистри щели да разкрият ясно кой кой е.


Всъщност на сайтовете си медиите и в момента са длъжни да публикуват данни за получено външно финансиране. Публичен регистър за собствеността на печатните медии пък съществува от 2011 г. Той е към Министерството на културата и собствениците на медии са задължени всяка година да декларират актуални данни в него. Съветът за електронни медии поддържа регистър за собствеността на радио- и телевизионните оператори, така че липсва единствено списък за онлайн изданията. Държавните органи са отговорни за спазването на сроковете и попълването на необходимата информация, както и за налагането на санкции при неизпълнение на законовите изисквания.

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 592 Неутрално

  А на Кузов закона за педофилията кога?

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 2. 2 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Този придобива и после закрива. Няма лошо, който не знае да прави бизнес - краде! Тъкмо ще се прочисти пазара от боклука. Вижте какво се случва с компаниите му! Но къде отиват парите? Явно СССР смята, че трябва да си върне за безплатния брежневски обяд! Както и китайските , що не дойде Toyota, Yaris се прави в Турция. Тъпи, крадливи селяндури😀😀😀😀😀!

  agent
 3. 3 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Крадецът вика дръжте крадеца...

 4. 4 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  Стъпка от стратегията в България всичко да бъде поставено под контрол, и да няма независими медии. Такива като свинчока по горе да решават какво българите да четат и гледат.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 5. 5 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Абе, Дневник, малко хора се интересуват от итригите ви с Дебелия.

  Дайте статия за новия скандал на Световното:

  Дамагой Вида: Слава на Украйна!!!

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 6. 6 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Тези закони са по руски образец и копират практиката на олигарсите в Раша за справяне със свободната и независима журналистика . С премането му се слага край на свободата в медийте . Спомнете си за Чайка които не долетя туко така при Сотирчо . Е..... честито !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 7. 7 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Крадецът вика дръжте крадеца...
  —цитат от коментар 3 на SaveBG


  Не е баш така. Дебелия.изобщо не никакъв монополист. Либералната преса има 2 пъти по висок пазарен дял. И той се възползва да им свие сърмите с техните обвинения по техните глави.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 8. 8 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Като видя такава снимка с тоя образ и подобие, ми се отщява да ям. В случая е обедно време...
  Публикавйте такива статии към 10 или 15ч, та някак си между яденетата да ги преглътнем.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 9. 9 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1092 Весело

  Браво! Нека се знае! Сорос действа подмолно, но неговият свински антипод-действа явно!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  ми нека се знае размера на провалени програми и независими проекти .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Л@йнар, ибрикчия и хюмне на ДпС.

 12. 12 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 517 Неутрално

  А,ВЕ ТОЯ ЖИВ ЛИ Е ОЩЕ, ЧЕ ПРАВИ И ЗАКОНИ???
  НЕКОЙ ВИЖДАЛ ЛИ ГО Е ЖИВ НАПОСЛЕДЪК?

 13. 13 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Защото и според него (Йордан Цонев - еничара в ДПС) имало елемент политиците да си купуват медиен комфорт чрез финансиране по програми и комуникационни стратегии.
  ------------------

  Хора, виждате ли колко нагли и арогантни са тези същества??? Та нали именно те са тези които си купуват медиен комфорт! Та нали именно Пеевски (който внесе законопроекта) е обсебил 80% от всички медии в България!!! Кога ще ги изринем тези? Кога ще спрем гаврата???


 14. 14 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 494 Весело

  А на Кузов закона за педофилията кога?
  —цитат от коментар 1 на UJC4040


  Не го предизвиквай че току виж внесъл Закон за защита на детето...

 15. 15 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#7] от "Обществен деятел":

  Ъхъ... коя е тая преса, Телеграф и Блиц?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  До коментар [#13] от "theduloclan":

  това с 80% беше друго .....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#5] от "Обществен деятел":

  Страшен скандал 😂😂😂

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 628 Неутрално

  За ДПС неправителсвени "грантове" значи мръсна дума. А реалността е точно обратната, медии които не получават такива грантове са мръсни. И по-скоро кафеникаво-жълти подлоги на заткулисието и непрестанен извор на фалшифи новини.
  Тези грантове са финансирания от неправителствени отганизации от държави като Швейцария, Дания, Германия, Щатите и Канада, които са благотворитество за оформянето на демократичните принципи в държави от третия свят - независима журналистика, независима съдебна система, пазарна икономика и некорумпирана администрация. В държави като България ако си журналист или магистрат е трудно да бъдеш независим от дебеловратата олигархия. Тези грантове са единственото нещо което крепи крехката ни демокрация. Това отдавна го разбраха в кремъл и след като путин клъцна ножицата на тези грантове Русия окончателно се циментира като дива азиатска диктатура без нито една независима медия. Ако случайно някой журналсит реши да се прави на независимо мислещ рано или късно гушва букета. При нас пеевски е хитро балканско тарикатче. Внася в народното събрание този закон защото реално няма начин да се докаже, че "държи" редакторската политика на 80% от медиите у нас. Прави го със смесица от скрито фнансиране "на ръка" и заплахи където трябва. Наскоро свидетел по КТБ разкри как куфари с пари са финансирали медиите на бареков - това е именно схемата на пеевски, която не може да се осветли с никакъв закон. И на практика пеевския закон е вендета срещу незаисимите медии.

 19. 19 Профил на deviant
  deviant
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Нищо кой знае какво няма да се случи ,ако закона влезе в сила. То и сега си е обществена тайна ,коя медия от кои фондации / от Ванкувър до Владивосток/ се финансира. Притеснителното е ,че законопроекта се инициира от двуличната ,доказано антибългарска партия ДПС. И осветяването на медиите със сигурност е само върха на айсберга. Няма начин протурските мекерета да не залагат някаква друга уловка.

  Не отговарям на хейтъри.
 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  Шапка им свалям на ДПС-арите...! Въртят на онази си работа ГЕРБ-аджиите. И редовите ГЕРБ-ерчета си мислят, че управляват...! :))

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 517 Неутрално

  ДАНЧО МЕНТАТА "УМУВАЛ"???????
  "АЗ МИСЛЯ..."

 22. 22 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#4] от "Боян Таксиров":
  Викаш майката на свободната журналистика било скритото финансиране.
  Като никой не ни чете,слуша и гледа,пазарните принципи са лоши.

 23. 23 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 517 Неутрално

  НЕКА "УМУВАТ" НАД ИДИОТСКИТЕ СИ "ЗАКОНИ".И НЕКА СИ ГИ ГЛАСУВАТ.
  ВСИЧКО,КОЕТО ПРИБЛИЖАВА КРАЯТ ИМ Е ДОБРО ЗА СТРАНАТА.
  НЕ ТРЯБВЯ ДА ИМ СЕ ПРЕЧИ ДА ПРАВЯТ ПРОСТОТИИ И МРЪСОТИИ.ТАКА ОЩЕ ПО-БЪРЗО ЩЕ ДОЙДЕ КРАЯТ ИМ...

 24. 24 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 517 Неутрално

  НЕКА "УМУВАТ" НАД ИДИОТСКИТЕ СИ "ЗАКОНИ".И НЕКА СИ ГИ ГЛАСУВАТ.
  ВСИЧКО,КОЕТО ПРИБЛИЖАВА КРАЯТ ИМ Е ДОБРО ЗА СТРАНАТА.
  НЕ ТРЯБВЯ ДА ИМ СЕ ПРЕЧИ ДА ПРАВЯТ ПРОСТОТИИ И МРЪСОТИИ.ТАКА ОЩЕ ПО-БЪРЗО ЩЕ ДОЙДЕ КРАЯТ ИМ...

 25. 25 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 517 Неутрално

  "-АЗ МИСЛЯ ..- КАЗА ПРАСЧО.
  - НЕДЕЙ!-ОТВЪРНА МЕЧО ПУХ"

 26. 26 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Този от снимката е като Джокондата. Откъдето и да го погледнете, все във вас гледа.

  Ето това е новият медиен закон в плът и кръв.

 27. 27 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  До коментар [#22] от "tosho_toto":

  До коментар [#4] от "Боян Таксиров":Викаш майката на свободната журналистика било скритото финансиране.Като никой не ни чете,слуша и гледа,пазарните принципи са лоши.
  —цитат от коментар 22 на tosho_toto


  Не, това е бащата :))
  Майката е липсата на монополи и концентрация на собствеността върху медиите.
  От което излиза, че в България майката на свободната журналистика е такована...

  Представи си, медиите на Пеевски нямат външно финансиране, защото имат предостатъчно вътрешно.
  Някоя малка медия, собственост на организация без възможностите на Пеевската или някоя друга олигархична медия империя ще бъде задължена да посочи финансирането си от някоя западна фондация, след което, по почина на Орбан ще бъде обявена за соросоидна, зименническа и т.н.
  Пеевси може и от рекет и трафик на проститутки да има парите си, с които финансира медиите си, но понеже не е чуждо финансиране няма да е задължен да обявява каквото и да било и ще изглежда по чист от тези, които разчитат на разни западни фондации за подкрепа на демокрацията например!

  Днес искат

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 28. 28 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боян Таксиров":

  Днес искат това, утре ще поискат ограничаване на чуждото финансиране...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 29. 29 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Този закон си е чист опит да бъдат повалени медиите на свободна практика и независимо финансиране като Биволъ и други подобни. Защото те не се издържат от приближени на властта и на олигарсите хора. Нито пък могат да бъдат контролирани с финансови или административни средства. Някой трябва да им затвори устите. И ето - наш гордий Законотворец Пеевски, заедно с честний Ментата, написаха закона. С един удар удрят няколко заека - и Биволъ, и Икономедия, и други опозиционни или независими медии.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 30. 30 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Медиите да трябва да декларират също взети банкови кредити, финансирането по проекти - държавни или европейски, комуникационни стратегии, безвъзмездното финансиране, грантови схеми. Такива промени подготвят от ДПС и ще внесат между първо и второ четене на медийния законопроект, приет преди дни от Народното събрание.

  Самата постановка на закона предпоставя мъгла в намеренията си . Медиите трябвало да регистрират .... Кого будалкакт . Значи , медиите са СОБСТВЕНИЦИ на собственицете си . И трябва да ги регистрират . А не е ли по правилно СОБСТВЕНИЦИТЕ на медии ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ какво притежават . Какво ли би станало , ако вносителя Пеевски се наеме да обясни с думи прости на елестората си що е то медия , че итой да разбере , джанъм , за каки пари се води борбата депесарска . Закона е нужен още от преди 30 години , още когато средствата за разпространение на новини , факти и държавни документи , касаещи ЖИВОТА на членовете на обществото . Но тогава нямаше как чрез тези средства да се натрупат огромни средства от манипулирането на обществото и вкарването му в "правия път ". Сега така наречените медии приключиха с ролята си за натрупването на огромните капитали на определена група хора , и вече може да се стигне и до известно осветляване на бизнеса . Но само до известно . Защото тепърва ще се води война с проблемите на тайната империя на хазартните игри и убийствената за нацията реклама за тяхната дейност . Дъвченето на закона , ще продължи още времето до озаптяването на тъпотията за масовото забогатяване на българите чрез минимално износване на кожата за пръстови отпечатъци .

 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Няма лошо. Новините са като храната. Щом се регулира съдържанието на отрови в нея, значи и брадваскандално.ру също може да се регулира като съдържание на лъжи.

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 263 Весело

  Аз пък съм напълно съгласен с позицията на медиите от кръга "Капитал", изразена с тази критика:
  "Повечето дигитални медии, които Пеевски се опитва да атакува, че пишат за него обаче са с ясна собственост (в "Дневник" и "Капитал" напр. тя от години е написана и в онлайн изданията). Има обаче десетки анонимни сайтове, през които често се разпространяват фалшиви новини или пропаганда (през последната година имаше разследвания и проучвания за руско влияние през сайтове) и техните собственици са трудно проследими или би изисквало намеса на държавните разследващи органи. Дали и как поправките, ако бъдат приети, ще успеят да изсветлят тази част от медийния пазар е спорно.
  Не е известно и как ще бъде проверявано и безвъзмездното финансиране на медиите. И защо то не включва всички източници на финансиране - банкови кредити, рекламни инвестиции, сред които и средства от държавни институции и компании, както и средства по европейските комуникационни програми (част от тези източници също са проверими и видими)."

  Ето на, Данчо Ментата се е вслушал в критиката и сега обяснява, че ще има поправки в закона да се проверява и това. Включително кредитите, рекламните договори и тези за "европрограмите" и тн. и пр. А също и анонимните тролски сайтове.
  Както съвсем правилно "Дневник" поиска в тази публикация: https://www.dnevnik.bg/politika/2018/02/06/3125144_peevski_poiska_prozrachna_mediina_sreda_ili_sus_zakoni/

  Да разбирам ли, че „Демократична България“ ще подкрепи тези промени, поискани от кръга "Капитал" като нужни и разумни (макар вносителите на проектозакона да са свински)?

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 33. 33 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Цонев ясно открои някои от основните цели на законопроекта на ДПС. "Основна характеристика на медийната среда в последните години в България е неяснотата, създаваща възможности за клеветене и фалшиви новини. И ние искаме да сложим края на тази неяснота", заяви той.Защото и според него имало елемент политиците да си купуват медиен комфорт чрез финансиране по програми и комуникационни стратегии.

  Сетила се Мара да се побара , но не казва защо толкова късно . За Империята на Кръстева и Пеевски се заговори още в зората на Демокрацията . Още в началото на формирането на медийната империя , която беше основата и за появата на известните днес като фалшиви новини и масовите клевети . Името Кой , станало нарицателно в днешно време , се появи в резултат именно от дейността на пеевските медии на партииния пазар . Стана нарицателно и името Бармана , сега ковач на финансови закони . Истината е , че от този закон ще извлекат полза само и единствено ЕДРИТЕ собственици на средства за масово осведомяване . Който с взаимни отстъпки да си поделят разумно пазарната ниша и да продължат да дават надежда на българите да продължават с търкането на картончета .

 34. 34 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 548 Весело

  супер,така всички спонсорирани отвън медии ще изчезнат за антибългарска политика

 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#22] от "tosho_toto":

  Искаш да кажеш, че вярваш искрено, в най-чистите и светли намерения на Пеевски и Цонев, когато внасят поредния си закон...?!? :)

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  До коментар [#7] от "Обществен деятел":Не е баш така. Дебелия.изобщо не никакъв монополист. Либералната преса има 2 пъти по висок пазарен дял. И той се възползва да им свие сърмите с техните обвинения по техните глави.

  Умно . Ама не става въпрос за Либерална преса , демократична , комунистическа или капиталистическа . Става въпрос за едноличната собственост на СРЕДСТВА за масова информация , независимо каква идеология изповядват . Става въпрос , че на един пазар от хиляда средства за информация един притежава триста броя , други дваисетина притежават седемстотин броя - всеки по тридесетина и кусур . Та кой ли ще бъде монополиста ?. Груба сметка но принципа е важен .

 37. 37 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боян Таксиров":

  Ама то и в САЩ има свръх концентрация на медиите в един собственик. Например Рупърт Мърдок, чиито медии са бухалки в полза на Тръмп. И Мърдок ли е лош според вас по логиката ви за Пеевски?

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Tenebrvs
  Tenebrvs
  Рейтинг: 228 Гневно

  До коментар [#18] от "event_horizon":

  Анджък. Ама това на средностатистическия булгар трудно му влиза в простата глава. Друго си е да виждаш световни заговори за затриването на България и Европа от Сорос, Меркел и т.н.

  Виждам тука пак са се развихрили разни корифеи, как законът бил добър. Не, не е добър, защото затруднява всеки опит за независима журналистика, която да не стои зад крупен бизнесмен (бил той Пеевски, Прокопиев или филанкишията). В момента, в който това се случи подобна медия веднага ще се брандира като соросоидна и грантаджайска.

  Либераст
 40. 40 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1324 Весело

  Тоя щом толко подтиска умнокрасивците начи е пич

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 41. 41 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Защо спираме до ДЕБЕЛЯН и ГЕРБАВИТЕ (те са едно) ?? Какви условия създават такива "СТРАННИ" създания и ГРУПИ ? Ако ТОЗИ/ТИЯ пречеха на СПРАВЕДЛИВОСТТА И ПРАВДАТА В СВЕТА, нямаше ли да ги ШАМАРОСАТ, ако там има всеобща хармония и справедливост ?? :) Има неща извън България , което ни харесва държавите , редът и тн . Това не ЛИЧНО, това е тяхната игра. Те обаче спечелиха . ЗАМИСЪЛЪТ на всички преди нас да ни има като държава , запазено от толкова поколения , бе проиграно за 20 -30 години .

 42. 42 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Боцко Шенгенска му работа...

 43. 43 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#38] от "Tzariqt e Gol":

  Естествено, че ще подкрепяш. Няма къде да ходиш... Но си мисля, че целта, която са си поставили ГЕРБ и ДПС, няма да бъде постигната, какъвто и закон да приемат. Интернет е трудно заобиколим фактор...!
  Между другото, концесионера на Пирин тъне в мъгла и неизвестност, но това по никакъв начин не тревожи властите. Даже, целия държавен ресурс е впрегнат, че да му се осигури още един лифт.
  Така или иначе, този медиен закон, няма да реши нито един от важните за България проблеми. Щом искат, нека да си го приемат...Все пак са, мнозинство. Ама, после да не се чудят, защо хората заминавали...

  Бивш tww09306483.
 44. 44 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  А гражданите за Европейско развитие , наречени за кратко БУДАли , подкрепят...

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#46] от "Tzariqt e Gol":

  Вероятно желаеш да визираш медиите които се финансират частично от Отворено Общество? Да но това финансиране е прозрачно за разлика от Дебелите медии , които се финансират от Ростролзавод. Та кое е по-добре?

  SHADOWS of SOFIA
 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#46] от "Tzariqt e Gol":

  Ако си мислиш, че има нещо нередно във финансирането на Дневник, Медиапул, Сега и прочие, то за какво си имаме НАП, Икономическа полиция, ДАНС и прочие...?! Мисля си, че дори и по сегашното законодателство има достатъчно механизми, за да се противодейства на неправомерно финансиране. Но, очедвидно целите на този закон са, съвсем други. Явно тези медии, дразнят с нещо много силно, ДПС и ГЕРБ... И си мисля, че не е много трудно да се досетим, с какво дразнят.
  Всички тия законодателни инициативи на ГЕРБ и ДПС, отравят и съсипват цялата икономическа и социална среда в България. Именно затова, хората заминават...

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1830 Любопитно

  До коментар [#28] от "Боян Таксиров":

  ако иде от Русия това финансиране ,пак ли не трябва да го спират

  гошо
 50. 50 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1830 Весело

  До коментар [#47] от "КА2":

  нищо ,сега ще стане още по прозрачно

  гошо
 51. 51 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#48] от "tww09306483":

  Колега, няма нужда да обясняваш на милиционера. Може наистина да е глупав и да не разбира, но по-скоро троли за насъщния.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6589 Любопитно

  Няма да е нещо за добро, сътворено от ментата и пеевското ....

 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#52] от "Tzariqt e Gol":

  Искаш да кажеш, че Пеевски е един честно успял, млад и безкрайно кадърен бизнесмен? Напълно незаслужено критикиван от едни лоши хора, които списват Дневник, Медиапул, Сега и така нататък...? Казваш, даже и симпатичен започва да ти става?
  Само не разбрах, какво толкова лошо или невярно са написали срещу Пеевски...? :)

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#54] от "tww09306483":

  Искаш да кажеш, че Прокопиев е един честно успял, млад и безкрайно кадърен бизнесмен? Напълно незаслужено критикиван от едни лоши хора, демек Пеевски?

 56. 56 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Всички дето подкрепят шиши-закона са малко наивни да вярват , че той няма да бъде скроен точно по мярка като за него.
  Когато имаш цял парламент да ти прокарва законите за цигарите, когато имаш прокуратура да не те пипне с пръст след фалита на банката дето те е направила големец...
  Амо в този момент на шиши му трябва единствено информацията за опонентите му, за да си ги разчисти.
  Трябвало да се знае всичко в обществото... за шиши ще знаете ли някога всичко?!?!
  Както се хващате сега на номерата на Менда, Цонев и Шиши, така ще сте и на изборите.

 57. 57 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Пеевски ще декларира ли самият той чия собственост е?
  А Пеевските медии имат ли собственик или само саса играчка на оШФорните адвокати?
  Ще може ли да отговори Пеевски, как се бълва голям тираж при огромно количество брак на Пеевските издания?

 58. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 60 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Толкова да си разиграват коня дпс и мутрите им, както по времето на управлението на боко, никога не е било. Общо взето, упадъкът на държавата е финален. Нормално, след като 95% от останалите на територията не стават за нищо.

 60. 61 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1324 Весело

  До коментар [#60] от "m_todorov":

  "Нормално, след като 95% от останалите на територията не стават за нищо"

  Нали е ясно че това е откровено нацистки мироглед?

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 61. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#59] от "Tzariqt e Gol":

  Сигурно ще искаш и доказателства, че сме най-бедната и изостанала държава в ЕС...?!?
  А всеки, който има малко акъл в главата, отдавна е разбрал, защо е така...! :)

  Бивш tww09306483.
 62. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#55] от "Tzariqt e Gol":

  Преди около година, Борисов обеща пълно разследване на приватизацията, нали? Я вземи да ни подсетиш, какво се случи с обещаното от Борисов. :)
  В тази връзка, ако Прокопиев или някой друг е успял да натрупа едни големи пари по нечестен начин, ГЕРБ какво дряма десет години...? :)

  Бивш tww09306483.
 63. 64 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#62] от "tww09306483":

  За "най-бедната държава" има статистика и доказателства в отчетите на БНБ. За къщата на Борисов има "доказателства" само във въображението на феновете на Биволите, Боец, и ДеБъ.

 64. 65 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#7] от "Обществен деятел":Ъхъ... коя е тая преса, Телеграф и Блиц?
  —цитат от коментар 15 на Darth Plagueis


  Абе,.лично съм ги броил има 28 сайта които са антиПеевски, 4 вестника, 14 ТВ предавания и една цяла ТВ.

  Това като почнеш от Прокопиев, минеш през Славчо Трифонов, после през Карикатуристите, Сашо Дончев и Огнян Донев, на стигнеш до Соросоидните Медиапули, Редути. Да добавим и Биволи, Дойче Велета, та накрая стигнем и до относително независимите Фактор и Оффнюз. Всичко реве - Пеевски, та Пеевски. Имал медиен монопол. ХА-ХА. Има чушки.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 65. 66 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#5] от "Обществен деятел":Страшен скандал 😂😂😂
  —цитат от коментар 17 на Darth Plagueis


  Еми скандал си е. Особено ако новината бъде поднесена както трябва. Което е лесно, щото рушняците вече са се възпалили и искат Вида да бъде отстранен от Първенството. :-)

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 66. 67 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1054 Весело

  Абе, навремето се знаеше, че Свободна Европа и Гласът на Америка са финансирани отвън, ама хората пак ги слушаха...
  Пеефски да не се надява, че ще се му купуват парцалите. Данчо Ментата радетел за обществения интерес си е виц...

 67. 68 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#45] от "|Y|":


  До коментар [#5] от "Обществен деятел":Устенца имаш като за кенеф, съвест имаш като тоалетна хартия, мисъл имаш като биде... Ти си бил пълно обслужване , бре, позиционирай се на някоя магистрала и почвай да обслужваш хората... от анадола...
  —цитат от коментар 45 на |Y|


  Ясно, нямаш аргументи, и затова го обръщаш на личностни нападки. Значи съм прав.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 68. 69 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 246 Весело

  До коментар [#36] от "papуre":

  Значи Самсунг имат една марка телевизор и Финлукс имат една марка. Значи викаш имаш равен пазарен дял. Умно! Красиво!

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 69. 70 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#64] от "Tzariqt e Gol":

  Лично ти, виждаш ли някаква връзка, че сме най-бедната държава в ЕС, начина по който ни управляват и хората, които ни управляват...? Или казваш, оставаме си твърдо най-бедни, въпреки денонощните усилия на Борисов и Пеевски...? :)

  Бивш tww09306483.
 70. 71 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 246 Весело

  До коментар [#56] от "|Y|":

  Това как се връзва с факта че ДПС обяви че ще гласува против увеличението на акциза на този тютюн с нагряване.

  Може да се наложи да обръщате палачинката, щото има вероятност да се окаже че именно Пеевски държи дистрибуцията на този тютюн.

  Та затова е благоразумно да мълчите умно по този въпрос, докато се изясни ситуацията.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 71. 72 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Весело

  Че кой вярва на приказките на "Данчо Ментата" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 72. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#72] от "penetrating":

  Как кой...? ГЕРБ-ерите... :))

  Бивш tww09306483.
 73. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#55] от "Tzariqt e Gol":

  Аз искам да кажа, че на мен не ми дреме за Прокопиев, но ме кефи как герберастията е налапала на Шиши до сливиците. Сладури.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 74. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#71] от "Обществен деятел":

  Мхм... Пеевски държи дистрибуцията на Филип Морис. Бе не е лесна вашата....

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 76 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 548 Весело

  соросоидните медии са в потрес:)

 76. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Весело

  До коментар [#73] от "tww09306483":

  Те му казват "коалиционна култура" макар и официално да не са коалиция :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 77. 78 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#77] от "penetrating":

  Не бе... Как ще са коалиция! Иначе, тукашните ГЕРБ-ери подскачат, като ощипани госпожици и се кълнат, че ГЕРБ няма нищо общо с ДПС! Само дето, от време на време гласуват заедно, ама то това е заради националния интерес, естествено...! :)

  Бивш tww09306483.
 78. 79 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#71] от "Обществен деятел":

  Обществен вредител си ти. Шиши, Мента^2 (данчо и менда) ще ми защитава, чекали сме щяли да видим.

  Я така "капацитетно" ми кажи за политиката на държавата към хазарта нещата ясни ли са ти?

 79. 80 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1324 Весело

  До коментар [#78] от "tww09306483":

  Аз единствено виждам умнокрасивци да подскачат ядосано, къде ги сънуваш тия ощипани госпожици настрани от огледалото ти :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 80. 81 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  С две думи Прасчо иска и там да си сложи дебелите лапи ,за да "плюска яко"

 81. 82 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#80] от "Император Владимир":

  Хе-хе-хе-хе-е-е-е-е-е...! Забрави ли само, как преди няколко месеца подскачахте и се кълняхте, че Белене е гьол...?
  Сега, пак подскачате само, че вече се кълнете, че не е гьол...! :)

  Бивш tww09306483.
 82. 83 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#80] от "Император Владимир":

  Душко, много си хитър днес бре. Да не си закусил с цяло кашонче кума лиса?

 83. 84 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1324 Весело

  До коментар [#82] от "tww09306483":

  Моето лично мнение е че е гьол, нали ти казвам че тия подскачащи ощипани госпожици ги гледаш у миръра

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 84. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  До коментар [#84] от "Император Владимир":

  В огледалото гледа началника ти... Ама, там вижда един образ, дето е по-широк от огледалото... :)

  Бивш tww09306483.
 85. 86 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Защото и според него (Йордан Цонев - еничара в ДПС) имало елемент политиците да си купуват медиен комфорт чрез финансиране по програми и комуникационни стратегии.------------------Хора, виждате ли колко нагли и арогантни са тези същества??? Та нали именно те са тези които си купуват медиен комфорт! Та нали именно Пеевски (който внесе законопроекта) е обсебил 80% от всички медии в България!!! Кога ще ги изринем тези? Кога ще спрем гаврата???
  —цитат от коментар 13 на theduloclan


  Пеевски продава 50% от вестникарския си бизнес на "Ню имидж"
  https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/04/25/3169270_peevski_prodava_50_ot_vestnikarskiia_si_biznes_na_nju/

 86. 87 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1324 Весело

  До коментар [#85] от "tww09306483":

  Айде още сънища, госпожици, началници, Йети 'виждаш' ли го?

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 87. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  Не мога да повярвам, че този дебелано, с два пръстта челце е измислил подобен закон Някой друг наднича от този закон, за който със сигурност ще ни бъдат отправени предупреждения.

 88. 89 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Весело

  До коментар [#78] от "tww09306483":

  Всъщност много по-често от това "от време на време"...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 89. 90 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Я обяснете как ще се влошават нещата след като се осветят медийте? Или проблема е само, че ДПС стои зад закона, а не Прокопиев! Защо никой от вас не седне и направи по добър и да се приеме?

 90. 91 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Имам въпрос:няма ли кой да потърси отговорност на пеевски за нанесени милиардни щети на държавата? Той беше движеща фигура при събарянето на ктб. Той иницира абсурдното обвинение, че някой искал да го убива. И този някой беше собственикът на тогава третата по големина банка. В резултат на това обвинение прокуратурата арестува хора, направи обиски с маскирани командоси в помещенията на сградата, където се намира банката. Медиите на същия пеевски започнаха да леят помия срещу тогава действаща банка. И я събориха. Криминално. И причиниха милиардни щети. Няма значение каква е банката - читава или не. И да е най-криминалната, не се събаря с криминални деяния! За какви реформи в съдебни системи и прочие се говори, когато този факт, дето по сега действащите закони трябва да се разследва, НИКОЙ не го разследва! Такова кокошкарско събаряне на банка по света няма,. да не говорим за безнаказаността на тези, дето го направиха пред очите на всички и сега, вместо да са в панделата, иницират закони! И за това си има виновни. Ти, аз и всички останали, дето ни стана пред очите и какво направихме? Криминализирахме тези, дето имат влогове в ктб! Гаси абсурда!

  Мърфи е оптимист!
 91. 92 Профил на dsv16481718
  dsv16481718
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Прокопиев ще бере ядове с този закон....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK