Лили Маринкова беше възстановена на работа в БНР и пенсионирана в един и същ ден

Лили Маринкова при влизането и в сградата на БНР днес сутринта

© Велко Ангелов

Лили Маринкова при влизането и в сградата на БНР днес сутринтаВ рамките на няколко часа днес Лили Маринкова беше възстановена на длъжността директор на програма "Хоризонт" на БНР и след това освободена заради придобито право на пенсия. Тя беше уволнена от този пост на 6 юни 2016 година, а на 3 юли тази година Върховният касационен съд излезе с решение, че трябва да бъде възстановена на работа.


В съобщение на пресслужбата на радиото се посочва, че днес генералният директор на БНР е изпълнил съдебно решение за връщане на Маринкова на заеманата длъжност. След това трудовото правоотношение с нея било прекратено, защото има придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. В съобщението се уточнява, че всички дължими обезщетения към Лили Маринкова ще бъдат изплатени.


Днес сутринта Лили Маринкова съобщи пред журналисти, че е направила първи стъпки за връщане на работа в БНТ. Тя обясни, че е внесла в звеното за личен състав на радиото документите от съда, като оттам било задвижено издаване на карта за служител на радиото.


По-рано днес синдикатите в националното радио обявиха, че за утре е насрочен протест на всички служители в БНР. Той е срещу ниските заплати, авторитарното управление и съмнителните назначения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK