Кратки новини: Парламентът ще отвори врати за граждани на 14 юли

Кратки новини: Парламентът ще отвори врати за граждани на 14 юли

© Анелия НиколоваКратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Задържаните при масовите полицейски проверки нараснаха до 77


За задържането на близо 50 души при акция на МВР в цялата страна информира БНР. По-късно пресцентърът на вътрешното ведомство информира, че арестуваните са 77 души. От съобщението се разбира, че проверки се правят на граждани, коли, пункт за черни и цветни метали, заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа. Акцията е започнала вчера от Ботевград, Радомир, Перник и София и е продължила в Самоков, селата Райово и Костенец, където е установено съхранение на общо 30 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и документи за произход, и Правец, където са иззети общо 14.5 литра алкохол без български акцизен бандерол. Полицията се похвали и, че е заловила 6-ма души, обявени за издирване. Очаква се действията на МВР да продължат и в следващите дни.


Парламентът ще е отворен за посетители на 14 юли


По повод годишнината от приемането на конституцията сградата на Народното събрание ще е достъпна свободно за посетители на 14 юли (събота) между 10 и 16 ч. Желаещите ще могат да разгледат вътрешността на сградата и да видят оригинала на съвременната българска Конституция, както и фотоизложба по темата.


Антикорупционният фонд видя нарушения при ски пистите на Витоша
Неправителствената организация сезира прокуратурата за две нарушения - Министерството на туризма от 2015 г. досега не е издал заповед за категоризиране на ски пистите и тяхната безопасност, а Държавното горско предприятие е давало без търг на дружеството "Витоша ски" поземлени имоти между 2014 и 2017 г. Сдружението очаква прокуратурата да провери как се стопанисва природният парк и как се осигурява безопасността на гражданите.


Седем общини от Подбалкана ще имат инсталации за преработка на отпадъци


Проектът ще включва изграждане на компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци, също и за предварително третиране на битовите отпадъци. Съоръжението ще обслужва 21 хил. души от общините Златица, Антон, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч. Срокът за изпълнение е до март 2020 г., като общият размер на инвестицията е близо 8.9 млн. лв. Проектът се изпълнява по оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", която дава безвъзмездна финансова помощ в размер на 6.6 млн. лв. Ще бъдат разкрити нови работни места.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK