ВМРО предлага закон за контрол на новините в интернет

ВМРО предлага закон за контрол на новините в интернет

© ВМРОВМРО започва изработването на закон, който да регулира съдържанието на материалите в интернет пространството, които към днешна дата не попадат под контрола на нито една институция, съобщиха от партията. Това не е опит за цензура, а за постигане на чистота на информационния поток, която ще допринесе за по-добрата работа на всички медийни канали, уточняват от ВМРО.


От партията смятат, че с приемането на подобен закон ще постави медиите в страната в равнопоставено положение. "Екип от специалисти вече работи по темата, като сравнява световните практики в областта и ги съпоставя с настоящата законодателна уредба по темата в страната", казват от ВМРО.


От партията посочват, че още в началото на новия политически сезон ще предложат на коалиционните си партньори и всички парламентарно представени партии идеите си за справяне с фалшивите новини.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK