Нинова е щастлива от решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция

Нинова е щастлива от решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция

© Пресцентър на БСПВъпреки че БСП е била подложена на тежък бой от свои и чужди заради кампанията си срещу т.нар. Истанбулска конвенция, партийният лидер Корнелия Нинова обяви, че е изключително щастлива от днешното решение на Конституционния съд, в което се казва, че документът противоречи на българския основен закон. Според нея разумът и правото са надделели над чуждите интереси и послушанието на Бойко Борисов и кабинета му. Решението по думите на Нинова било победа на българския народ и идентичност.


"Що се отнася до социалния трети пол и джендър идеологията, изключително съм щастлива от решението", каза Нинова в Казанлък днес. Тя поздрави всички, които заедно с БСП са застанали срещу промяната на традиционните ценности у нас.


Корнелия Нинова разказа, че БСП е била подложена на тежък бой и имало натиск от свои и чужди в посока ратификация на Истанбулската конвенция. "Чужди ни обявиха за антиевропейска партия, омбудсманът ни хокаше, вицепрезидентът ни поучаваше. Беше изключително тежко", обяви още Нинова.
Лидерът на БСП отново се обяви срещу насилието над жени и деца и обеща законодателни инициативи в тази посока.


В Казанлък Нинова откри международна конференция на младежите в БСП, в която участват млади социалисти от Балканите. Тя обяви за основни предизвикателства образованието на младите хора, младежката безработица и осигуряването на чиста храна.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK