Командировани полицаи са настанени в хотел на обвиняем по делото за суджука

Командировани полицаи са настанени в хотел на обвиняем по делото за суджука

© ДневникПолицаи, командировани за опазване на обществения ред в района на курорта Албена, са били настанени от кмета на Балчик Николай Ангелов в хотел, собственост на един от четиримата обвиняеми по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, обвинен, че е искал от името на премиера безплатни суджуци от добрички бизнесмен. Информацията на "Дневник" беше потвърдена, след като в отговор на зададени въпроси от МВР уточниха, че командированите полицаи действително нощуват в хотел "Добруджа" в с. Кранево.


Справка в Имотния регистър показва, че той е собственост на Петър Малджиев - четвъртият обвиняем по делото, по което към наказателна отговорност бяха привлечени вече бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов (Суджука), бившият директор на Областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев и директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова.


В хода на разследването по случая със суджука бе установено, че
Малджиев е заплашил с убийство


двама от свидетелите по делото, за да оттеглят вече дадени показания срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и Веселин Колев. По тази причина съдът наложи на Малджиев мярка за неотклонение "подписка".
Информация за това, че полицейски служители са настанени в хотел на обвиняем по делото, свързано с Мартинов, бе публикувана още преди месец в регионалното варненско издание RNS. Във връзка с тази публикация "Дневник" изпрати до пресцентъра на МВР няколко въпроса, от чиито отговори трябваше да стане ясно настанявани ли са действително служители на МВР в хотела на Петър Малджиев и какъв е техният брой и кой е направил избора на хотела?


Няколко дни след като въпросите му бяха изпратени Пресцентърът на МВР поиска те да бъдат зададени със заявление по Закона за достъп до обществена информация, което отложи даването на отговори с повече от две седмици. В крайна сметка от получената справка стана ясно, че Областната дирекция на МВР в Добрич, на която е било възложено настаняването и храненето на полицаите, командировани в курорта Албена през лятото, не е правила разходи за тази дейност.


Хотел "Добруджа" на Петър Малджиев в с. Кранево

© Google Maps

Хотел "Добруджа" на Петър Малджиев в с. Кранево


Едва след тези обяснения в справката на вътрешното министерство се уточнява, че настаняването на полицейските служители е станало


"по реда и за сметка на община Балчик".


По тази причина допълнителни въпроси бяха изпратени и до пресцентъра на местната администрация. Те трябваше да изяснят по каква процедура е бил избран хотелът Петър Малджиев за настаняването на полицейски служители и каква е сумата, изплатена от местния бюджет за нощувките и изхранването им?


Отговор обаче не последва в продължение на цяла седмица. Едва след неколкократни напомняния миналия петък от община Балчик отговориха кратко, че кметът Николай Ангелов е в отпуск и не знаят кога ще се върне на работа.


От обвинителният акт срещу Живко Мартинов, Веселин Колев, Розалина Брайкова и Петър Малджиев стана ясно, че те са действали


на принципа на организирана престъпна група.


Мартинов беше обвинен, че е упражнявал натиск върху бизнесмени в Добрич като използвал името на премиера Борисов, за да получи облаги, сред които различни суми пари, 4 тона суджуци, 60 килограма филе "Елена" и телешка пастърма.


Бившия началник на Областната дирекция на полицията в Добрич Веселин Колев беше обвинен за това, че е отправил закана за убийство срещу един от основните свидетели срещу Мартинов. Със същите обвинения към наказателна отговорност беше привлечен и Петър Малджиев, собственик на хотел "Добруджа".


Розалина Брайкова получи обвинение за това, че е нарушила служебните си задължения, като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружеството, чийто собственик е човекът, който е подал сигнал до прокуратурата за извършваните от Живко Мартинов престъпни дейности.

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11387 Любопитно

  Общината ли е направила гаф или е било целенасочено?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  Убеден съм, че нищо няма да им липсва, и че всякакви екстри ще са оn the house.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  Или е целенасочен гаф :)) Аз обаче продължавам да не доумявам за тия суджуци. Някой запознат може ли да каже това колко е като обем - един тир или 5 тира или влакова композиция ли е. За мен 4 тона са си 4 тона.

 4. 4 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2075 Неутрално
 5. 5 Профил на Elysium
  Elysium
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Организирана престъпност: аз на теб, ти на мен, като никакви пари не излизат от нашия кръг на приятелства и интереси; само влизат посредством държавния бюджет, а от 2007 г. насам - и от фондове на ЕС.

 6. 6 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 3959 Неутрално

  "... от община Балчик отговориха кратко, че кметът Николай Ангелов е в отпуск и не знаят кога ще се върне на работа...".

  Тъй де..., той балчишкият кмет е такъв баровец, че даже и не го знаят, кога ще благоволи да отиде на работа. Известен е с това, че си купи служебно БМВ, 7-ма серия, с което ходи да играе голф. Естествено, на голф игрището на едни видни, червени социолози...!
  Колкото до нощувките на полицаите, не е толкова сложно да се разбере, какво става. Трябва да се следва, тънката червено-милиционерска линия с която са обвързани всички местни кодоши на ДС и милицията. Като се почне от балчишкият кмет и се стигне до Суджука...!

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 7. 7 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#3] от "nema_labavo":

  НЕ ЗНАМ КОЛКО НО ЗНАМ КВО Е , СПЕЦИАЛНО ИЗРАБОТЕНИ ЗА ББ ПРОДУКТИ ЕКОЛОГИЧНО СЪОБРАЗЕНИ И ПО СПЕЦИАЛНА НЕГОВА РЕЦЕПТА , НА ВКУС СА ЖИВА ОТВРАТ ,ГЛЕТАВИ И ГАДНИ ,КАК ГИ Е ЯЛ ТОЯ ТИКВАТА САМО ТОВА НЕ МОЕМ ДА РАЗБЕРЕМ,ДОТУК НЯМА ПРОБЛЕМ,ПРОБЛЕМА Е ДОШЕЛ КАТО НЕКОЙ ОТ ВЕРИГАТА НЕ ГО ЗНАМ КОЙ Е ЗАБРАВИЛ ДА ПЛАТИ , НАПЪРНО В СТИЛА НА ГРОБАРИТЕ

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 9. 9 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Обръчите от суджуци ...

 10. 10 Профил на elibal
  elibal
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Българио, Българио...
  Какво обсъждат и чакат - веднага трябва да се преместят полицаите. Цялата им работа е такава.
  Отседни у престъпника и ходи да гониш престъпниците....

 11. 11 Профил на elibal
  elibal
  Рейтинг: 326 Неутрално

  "... от община Балчик отговориха кратко, че кметът Николай Ангелов е в отпуск и не знаят кога ще се върне на работа...".

  Какво значи това? Някой ЛЪЖЕ, а друг НЕ СИ ВЪРШИ работата.
  А ние им плащаме заплатите!

 12. 12 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Както се вижда овиняемия не е капо в бизнеса.
  Пращат му държави служители за захранка.

 13. 13 Профил на Медиен манипулатор
  Медиен манипулатор
  Рейтинг: 1889 Весело

  А пък аз вчера си купих телевизор от магазин на Пеевски, получавам газ от фирма на Дончев, заредих си колата при Ганчев, обядвах в сградата на Донев и ди внесох пенсионните вноски във фонда на Прокопиев.

  Ако се правим чак пък на такива светци полицайте ще трябва да спят на палатка на Иракли.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 14. 14 Профил на Медиен манипулатор
  Медиен манипулатор
  Рейтинг: 1889 Весело

  Тази новина би била важна ако научим цената и де окаже че е източване на общината.

  Така написана няма никакъв смисъл освен обичайното за Дневник подхвърляне на храна към любимите тролчета.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 15. 15 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  Кмета ги е настанил. Полицаите не са се настанили сами. Те откъде да знаят в чии хотел се настаняват. На входа сигурно не пише обвиняем ли е собственика или не.

 16. 16 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 592 Неутрално

  всички са браточеди от ДС

  BG e мини империя на злото.
 17. 17 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  Обвиняем не означава ОСЪДЕН.
  Правете разлика.
  Къде е проблема да са в неговият хотел?

 18. 18 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  По всички малки градове има такава групичка партийни дейци, които заедно с няколко местни предприемачи прицоцкват де що има държавно и общинско. После що хората бягали и България опустявала - ами просто няма как да има нормален живот, понеже няма нормален бизнес заради такива. Местната власт + областния + полицията + прокуратурата = нещо страшно.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 19. 19 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  Гербаджийски мурафети!
  Боко пак ще направи учудена физиономия!

  Да разлая троловете!!
 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4232 Весело

  Ми при суджука разбира се!
  Ти полицаите да не би...."трева да пасат"!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на Неизвестен Извършител
  Неизвестен Извършител
  Рейтинг: 1029 Весело

  Че те командированите полицаи от 20 години се настаняват в този хотел. А през това време кметовете на Балчик бяха сини, червени, гербарски, даже един независим. Който дава суджука, той поръчва полицията, така да се каже.

 22. 22 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Че те командированите полицаи от 20 години се настаняват в този хотел. А през това време кметовете на Балчик бяха сини, червени, гербарски, даже един независим. Който дава суджука, той поръчва полицията, така да се каже.
  —цитат от коментар 21 на Неизвестен Извършител


  Явно и суджука за полицията е доста мазен,та чак Световната банка се впрегнала;

  Световната банка: Средната заплата в българското МВР е 1700 лева

  Институцията препоръчва намаляване на административния персонал и оптимизация на регионалните структури

  В България персоналът в МВР е сред най-добре платените в Европа. Това е записано в доклад за разходите на полицията и пожарната, изготвен от Световната банка. От институцията препоръчват намаляване на административния персонал и оптимизация на регионалните структури на полицията и пожарната, предаде БНР.  Средният месечен разход на човек, работещ в структурите на МВР, е над 1 700 лева, изчисляват от Световната банка и подчертават, че заключенията им противоречат на общоприетото схващане, че заплатите в полицията и пожарната са ниски.  След като се отчетат разликите в дохода на глава от населението, заплатите на полицейските служители са на равнището в Швеция и Словения и по-високи от тези в Дания, Естония, Литва и Латвия. Причината е във високите социални вноски. Те са 51% от общия месечен разход, правен за служител в полицията и пожарната. Фактът, че вноските, които по принцип се дължат от служителите, също се поемат от МВР, прави общия разход висок, но служителите получават сравнително ниски възнаграждения.  За да се подобри ефективността на харчовете в системата, трябва да се помисли и за оптимизация на звена и освобождаване на административен персонал, подчертават от Световната банка.

 23. 23 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 690 Неутрално

  па те сички хотели са на некои бифш депутат я от депесето я от бесепето я от герб, я на миленчо велчефф...камък да фърлиш на депутатски хотел ше падне. да ги беа настанили у Дюн та да нема подозрения хххаххха ха...

 24. 24 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2214 Весело

  [quote#17:"mop36557620" Къде е проблема да са в неговият хотел?[/quote]

  Няма проблем. А и да има - ефект няма, защото стабилна коалиция между герб-суджуци и ксенофоби, е завладяла половината от черноморието, планините, реките, дори свинските опашки! Останалата част се владее от честните бизнесмени-комунисти на Сидеров и Нинова, като например, Цеко Минев, Черепа, Златев, Гергов и други видни другари от началото на прехода...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 25. 25 Профил на Медиен манипулатор
  Медиен манипулатор
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Кмета ги е настанил. Полицаите не са се настанили сами. Те откъде да знаят в чии хотел се настаняват. На входа сигурно не пише обвиняем ли е собственика или не.
  —цитат от коментар 15 на voyko


  То и Прокопиев е обвиняем.

  Но дори и да приемем че го осъдят, както би било редно да се случи, то това означава ли че трябва да му се забрани да прави бизнес. То така ако почнем ще закрием държавата. А безработицата ще удари 60%

  Както вече писах, тук скандал може да има само ако научим цената на нощувка. И съм готов да се обзаложа че ще е скандална.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 26. 26 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 3959 Неутрално

  До коментар [#21] от "Неизвестен Извършител":

  Стига сте лъгали бе...!
  Последният балчишки кмет е червен. Кмет е от 2005-та година. Предишният, пак си беше червен. Какви ГЕРБ-ерски, какви независими или сини кметове в Балчик?
  И вземи провери, откога командироват полицаи, че пишеш глупости, че от 20 години спели там...!

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 27. 27 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 679 Неутрално

  То само хотелите да бяха!

 28. 28 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Пролетарската тъга се разраства.

 29. 29 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Прави впечатление, че Дневник яко са погнали ГЕРБ и непрекъснато търсят под вола теле. Общо взето в който и хотел да са настанени, все ще е на някой - в младата ни демокрация няма случайни хора с хотели.
  А аз просто искам да чета качествена и безпристрастна журналистика. За “качествена” при Дневник може да се поспори, но определено не е безпристрастна.

 30. 30 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Дали е само и ще остане самообвиняем или е виновен, гафа е налице - от толкова много хотели, дето половината са празни, да уцелиш случайно баш този... вероятността е нищожна. Но като се вземат предвид някои национални особености при харчене на държавните пари, при всяко полпожение са играли връзки и парички.

 31. 31 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#3] от "nema_labavo":НЕ ЗНАМ КОЛКО НО ЗНАМ КВО Е , СПЕЦИАЛНО ИЗРАБОТЕНИ ЗА ББ ПРОДУКТИ ЕКОЛОГИЧНО СЪОБРАЗЕНИ И ПО СПЕЦИАЛНА НЕГОВА РЕЦЕПТА , НА ВКУС СА ЖИВА ОТВРАТ ,ГЛЕТАВИ И ГАДНИ ,КАК ГИ Е ЯЛ ТОЯ ТИКВАТА САМО ТОВА НЕ МОЕМ ДА РАЗБЕРЕМ,ДОТУК НЯМА ПРОБЛЕМ,ПРОБЛЕМА Е ДОШЕЛ КАТО НЕКОЙ ОТ ВЕРИГАТА НЕ ГО ЗНАМ КОЙ Е ЗАБРАВИЛ ДА ПЛАТИ , НАПЪРНО В СТИЛА НА ГРОБАРИТЕ
  —цитат от коментар 7 на reply


  Нищо не ти разбрах, намали малко децибелите и пробвай пак.

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  До коментар [#14] от "Обществен деятел":

  Тази новина е важна, доколкото се ползва услуга без да е проведена обществена поръчка за нея. Впрочем, къде ти харчиш собствените си пари е твоя работа. Къде някакви хрантутници харчат нашите пари еот обществена работа.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  Очаквам герберастки вой колко е готин хотела и е нормално да са там. И че ние завиждаме.

  Точно както до 2012 ни обясняваха, че КТБ е най-яката банка и ние само завиждаме, че държавните пари са там.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 3186 Неутрално

  Мрежата освен място, където да се пеавим на умни е и средство за набавяне на информация. Преди да се правите на много светнати, проверете в Триваго, дали има по- евтин хотел в Кранево.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 3186 Неутрално

  До коментар [#33] от "Darth Plagueis":

  До 2012 та ли?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 36. 36 Профил на Медиен манипулатор
  Медиен манипулатор
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  До коментар [#32] от "Darth Plagueis":

  Предполагам са разбили поръчката на части, за да не достигне сумата необходима за да се третира като обществена.


  Казвам за трети път. Просто трябва да се разрови и все нещо ще засмърди. И едва след това трябва да се пусне статия.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  До коментар [#35] от "tribiri":

  Ми тогава некъде млъкнаха.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на Медиен манипулатор
  Медиен манипулатор
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  До коментар [#33] от "Darth Plagueis":

  Не съм забелязал герберастите да вият на умрело като хванат техна издънка по бели гащи. Стига да не е Боко или Цецо, останалите - вуци ги яли.

  По-скоро си спомням такива случай сред други партии. Най-пресния е кметицата на Младост.

  Междо другото, какво стана с тая жена. Цяло лято ли ще изкара в ареста? Това вече е наистита жестоко.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 39. 39 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  В мутромилиционерланд е така. Мафията си има държава и нищо не може да й се случи.

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  До коментар [#38] от "Обществен деятел":

  Вият, вият, винаги щом е за некой техен, поне докато не го отлъчат.
  Колкото до онова недоразумение, не знам що да трябва да излиза. Аз не бих я пуснал.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8473 Неутрално

  Ами като няма други хотели и подходящи собственици. Като всички са на ГЕРБ, какво правим.

 42. 42 Профил на Stefcho Gelev
  Stefcho Gelev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Явно Бойко си е получил суджука

 43. 43 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1246 Неутрално


  Преди да се правите на много светнати, проверете в Триваго, дали има по- евтин хотел в Кранево.
  —цитат от коментар 34 на tribiri


  Като го виждам този хотел на какво прилича, сигурно е не само най-евтиният, но и най-непосещаваният. Затова и по партийна линия са му осигурили заетост-

 44. 44 Профил на димитър иванов
  димитър иванов
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#6] от "tww09306483":

  А бе ,нали всички играят в един цирк , на един манеж, понякога толкова много се чудим , че чак изтърваме смисълът на нещата. "Не умножавай същностите ,повече от необходимото"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK