При средна цена от 21 лв. за нощувка повече от половината почивни станции са празни (графика)

При средна цена от 21 лв. за нощувка повече от половината почивни станции са празни (графика)

© Красимир ЮскеселиевЗаетостта на почивните станции на министерствата е 42%, въпреки че средната цена на една нощувка е близо 21 лв. за чиновниците и 32 лв. за външни посетители. Само четири ведомства успяват да запълнят поне половината си леглова база, а цените варират от 5 до 150 лв. Това показват данните от доклад на Световната банка за почивните станции на българските институции, който беше разпространен от Института за пазарна икономика.


Министерството на труда и социалната политика е първенец по заетост на единствената база, с която разполага. Центърът за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи в столичния район "Кремиковци" разполага със 160 легла, а средната им заетост през миналата година е 90%. Нощувката в базата струва 15 лв. за чиновник от министерството и 25 лв. за външен посетител.


Министерството на външните работи също управлява само една почивна станция - "АДИС - Holiday Inn" в Златни пясъци, и също отчита висок процент на заетост. При цена за нощувка от 42 лв. за чиновник и 62 лв. за външен посетител легловата база се запълва на 71%.


Регионалното и вътрешното министерства са другите две институции, които успяват да запълнят повече от половината си база. Процентите на средна заетост при тях са съответно 52 и 50 на сто.
Министерството на регионалното развитие и благоустройство предлага и най-ниските средни цени от всички ведомствени почивни станции - 5 лв. за всички посетители. Базите на МВР струват 8 лв. за служители на системата и 17 за външни лица.


Най-ниска е заетостта в осемте бази на правосъдното министерство. В тях не се допускат външни посетители, а средната цена за нощувка е 20 лв. Едва 10% от легловата база обаче се заема.


Най-скъпата почивна станция е тази на Министерския съвет в резиденция "Евксиноград" във Варна, където нощувка в малък апартамент, както за служители така и за външни посетители, струва 150 лв. Почивната база на външното министерство е на второ място.


Администрациите, които имат най-ниските цени настаняват и най-малко външни посетители. Според данните само 1.2% от всички гости в почивните станции на МВР са външни за администрацията, а в случая с регионалното министерство този процент е 4%. За сравнение, Министерство на финансите има най-голям дял външни посетители - 20%.


Пет министерства посочват, че не разполагат с почивни станции. Това са Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерството на българското председателство на ЕС.


Световната банка уточнява, че цените за външните посетители са средно с 50% по-високи от цените за служителите на министерствата. Най-големи разлики между цените за чиновници и тези за външните посетители се отчитат при почивните бази на МВР - 121%, следвано от Министерството на финансите - 101%, и Министерството на околната среда и водите - 80%.


По данни на анкетното проучване близо 50% от обектите съобщават, че начисляват на външни гости цени, сравними с пазарните ставки в района. Въпреки това, дори и при тези завишени ставки, цените за външни посетители често са твърде ниски. В доклада се подчертава, че цените за служители често са толкова ниски, че цените за външните посетители - дори когато са двойно по-високи от тези, заплащани от служителите, все още са по-ниски от пазарните и не са достатъчни, за да генерират оперативния излишък, необходим да се самоиздържат обектите.

Коментари (159)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 1196 Любопитно

  По какво се разпознава дали един министерски служител е на работа или в почивка?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 2. 2 Профил на шемет
  шемет
  Рейтинг: 233 Весело

  .........доклад на Световната банка за почивните станции на българските институции,.........
  Какви неща научаваме от Световната банка.....!!!
  А иначе защо са празни - ми почиват в световни курорти-:)

 3. 3 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2699 Весело

  Голема скъпотия. Народа гладе, бос и гол, едвам свързва двата края. Каква почивка, какви 21 лева?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 4. 4 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Това е по повод държавата и икономиката. Частните хотели пълни, държавните на половин цена, полупразни.

 5. 5 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Манипулациите на ИПИ. При средна заетост 30% на годишна база за туристическия сектор, ипитата са се притеснили, че вътрешно ведомствените бази са заети 30% за същия период.
  По-добре е да кажат на кого вършат мръсната работа, за да си купи някоя базичка

  Бог да благослови Америка за България!
 6. 6 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2157 Весело

  Центърът за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи в столичния район "Кремиковци" разполага със 160 легла
  ************************************************************

  Хахахахахахаххххххххххххххххххххххххх, ти да видиш колко централен център се е центрирал с цели 160 легла ;)

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 7. 7 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2157 Весело

  По какво се разпознава дали един министерски служител е на работа или в почивка?
  —цитат от коментар 1 на PisnaMi


  По локацията.

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 8. 8 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  Лично аз за пръв път чувам, че мога да отида в почивна станция на някое министерство като външен посетител. Не зная дали това има нещо общо със заетостта на почивните станции.

 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1827 Разстроено

  По какво се разпознава дали един министерски служител е на работа или в почивка?
  —цитат от коментар 1 на PisnaMi


  Когато е на плажа е командировка следователно е на работа.
  Когато се прибере от командировката си почива.

 10. 10 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1765 Весело

  8лв. нощувка, чи то някои са си построили комунизма...ама гледам го неискат...

 11. 11 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1827 Весело

  Манипулациите на ИПИ. При средна заетост 30% на годишна база за туристическия сектор, ипитата са се притеснили, че вътрешно ведомствените бази са заети 30% за същия период.По-добре е да кажат на кого вършат мръсната работа, за да си купи някоя базичка
  —цитат от коментар 5 на KFC


  Много добре знаш, на Сорос и Костов.

 12. 12 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 769 Любопитно

  И? Каква е идеята на този анализ?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Да ги предложат на червените пенсионери (и пожизнено безработни) от форума, да живнат и те малко. :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Остатъци от соца - повечето ведомствени станции са и в състояние отпреди 89-та.

  седеньето го зголемува задникот
 15. 15 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Има едни хора в България, които си спомнят с умиление за "онова време", когато се ходеше на море за 15 дни, в базата на предприятието, в което работят.С деца и с две големи чанти храна, защото там не е хубава в базата, а по малкото ресторанти е скъпо и за "наши хора".И съшите тези хора, вместо сега да пълнят подобни бази, за без пари, ходят по Гърция или Турция и се фукат из социални мрежи със снимки, които никой не ще да им гледа, като пак въздишат за комунизма.
  Ами идете там, чиновници ниедни, които и днес работите, както тогава - нищо не правите.Милиционери, разните му там служители на външно и прочие министерства и служби - ето, идете там - Приморско, Ахтопол, Мичурин / да, сега се нарича Царево, но знаем, че за вас е Мичурин!/.

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#14] от "Пипера е много лют":

  "... повечето ведомствени станции са и в състояние отпреди 89-та...."

  Дали и порционът е същият: оризена чорба, постен ориз и сутляш (мляко с ориз)?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на paralelepiped
  paralelepiped
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Ако 42% е заетостта на годишна база, то това не е толкова лошо постижение.
  Отделен въпрос е дали въобще трябва да има държавни почивни бази...

 18. 18 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 572 Весело

  По какво се разпознава дали един министерски служител е на работа или в почивка?
  —цитат от коментар 1 на PisnaMi


  Ми...по това дали иска фактура за да отчете разходи.... Знайно е, че аз времето на бюрото няма кой да му даде фактура....:D

 19. 19 Профил на slunchev_den
  slunchev_den
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Че как няма да са празни, дори и при тази цена. Наскоро ми се наложи да спя в бивша министерска комунистическа станция, дори и след ремонтите за почивка не става. Е, за спане и ползване на душ - да, но тоалетна не трябва да се използва, понеже няма вентилация.. За двойна стая се изръсих 90 лв. За подобно място не бих дал и 20..(вече). Хората се научиха, че малко по на юг е доста по-добре. Продължавам да твърдя, че Албания за летен туризъм е страхотна. Има какво да се види и като обекти, плажовете им са добри, качеството за съответните цени и обслужването. Пък и е евтино.

  "Първо си пренебрегнат, после осмиван, сетне бит, и накрая победител."
 20. 20 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5566 Весело

  "Изкалпазаниха се" министерските служители, гледат по курортите в чужбина

 21. 21 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  По какво се разпознава дали един министерски служител е на работа или в почивка?
  —цитат от коментар 1 на PisnaMi


  Като ти видя аватара и ми става ясно, че си силен (в мисленето) само след 2х100 с препятствия от шопска. Бравос!

  Сега серозно: че държавната и местна администрация е зле организирана, често неефективна и като цяло лошо управлявана, така е. Но не трябва да се забравя, че масата служители бачкат като луди за 500-600 лв. Разни програмистчета, платени тролове и продавачи на коли трета, четвърта, пета ръка трудно го разбират.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 22. 22 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Свтовната банка е вхърлила оченце и на малкото останали държавни бази ли? Или поръчителите на нализа имат хотелчета и реват срещу цените в тези бази?

 23. 23 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 402 Весело

  По какво се разпознава дали един министерски служител е на работа или в почивка?
  —цитат от коментар 1 на PisnaMi


  "Когато ти плащат е командировка, а когато ти си плащаш е курорт" - Георги Парцалев :)

  Who dares wins!
 24. 24 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ахахаххаха, мистър Буковски дали не ми припомни какво беше почивка при соца :D
  Какво ли не си мъкнеха хората - одеяла, портативни телевизори Юность, дрехи, даже тенекии сирене... Не знаеш какво ще завариш в станцията, какво ще има, каква ще е храната. А и не знаеш дали ще завариш станция, или куп бунгала.

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Мила родна соц картинка. На тоя фон, Ангелкова щяла да развива туризъм, а Баце се изживява като десен. Милиционерската агитка дори няма как да забележи къде е проблемът.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на M
  M
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Ми те не стават за нищо, как няма да са празни. И 5 лв са много, трябва вредни да плащат, на тези дето са ги излъгали да си резервират при тях.

 27. 27 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Това е по повод държавата и икономиката. Частните хотели пълни, държавните на половин цена, полупразни.
  —цитат от коментар 4 на svoboden


  При 32 лв за външен посетител и като си представя каква е мизерия , не благодаря !
  Веднъж посетих станцията на НС във Велинград .Чисто , топло и евтино ( сравнително за което получаваш ) , ама като ти влязат в полезерението разплутите телеса на държавните престъпници и ти се отщява да живееш .
  ......те и имоти в Бояна ''се намират'' на половин цена , нали знаете .....ама не за всички

 28. 28 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#21] от "c.b.o.":

  Ми излизайте на свободния пазар, аланколууу... ама никой ви не ще, защото това, което вие си го представяте като бачкане “като луди”, там му казват по цял ден клатене на краката и пиене на кафета ;) смешник

 29. 29 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Повечето почивни бази са на ниво някъде от 80-те. Имат нужда от пълно обновяване, често дори реконструкция - стаите са малки, без климатизация, без вентилация. Но както споменаха преди мен, не разбирам и много от българите, които ходят в Гърция и спят при сходни условия. Явно целта е да се похвалят на роднини и приятели, че са били на почивка в чужбина, а не с плебса на нашето море. Да ме прощавате, но масовите дестинации при съседите ни, пълни с български туристи, не струват.

 30. 30 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Да ги предложат на червените пенсионери (и пожизнено безработни) от форума, да живнат и те малко. :))))
  —цитат от коментар 13 на Norman Granz


  Това наистина е добра идея. Видно е, почивните станции са на загуба и едва ли някога ще излязат на печалба, ако разбира се това е целта. Само с намаляване на цените без основен ремонт и качествен мениджмънт, вкл. реклама, няма как да стане. То даже мутрите на Слънчака го разбраха с 15-20 години закъснение.

  Въпросът е дали да се приватизират станциите или да се наливат държавни пари, но само при условие, че се осигуряват почивки с 50, 70, даже 100% отстъпка на нуждаещи се: многодетни семейства, такива, които се грижат за деца и възрастни с увреждания, пенсионери на минимална пенсия и т.н. Ако това е политиката и тя се спазва при кристална отчетност, аз като данъкоплатец съм съгласен да се инвестира в т.нар. "държавни хо(с)тели".

  Ако някой му се вижда много, държавата (Мининстрество на туризма) може да организира и насърчава т.нар. солидарен туризъм - почивка на държавна станция на завишени цени (спрямо качеството), като разликата да покрива безплатна почивка за крайно нуждаещите се. Варианти много, трябва само да си спретнем държавата и всичко да е прозрачно.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 31. 31 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  До коментар [#8] от "Един препатил":

  Преди години и аз така за пръв път чух, и се възползвах от почивната станция на община Ямбол в Несебър, на смешни цени, с балкон с изглед към плажа и на 50 м от водата. Беше супер за парите си, вярно, малко соц.условия, ама имаше почти всичко необходимо.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 32. 32 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  До коментар [#19] от "slunchev_den":

  В Албания и кънпингуването е разрешено навсякъде.

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Любопитно

  .........доклад на Световната банка за почивните станции на българските институции,.........Какви неща научаваме от Световната банка.....!!!А иначе защо са празни - ми почиват в световни курорти-:)
  —цитат от коментар 2 на шемет


  Това по световните курорти го водят командировка!
  ...
  Какъв беше случаят с онези дето цялата община беше отишла на обмяна на опит?
  Къде бяха ходили да обменят......опит?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3092 Весело

  До коментар [#8] от "Един препатил":

  Ще отидеш ли ? Примерно в станцията на МВР?

 35. 35 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 338 Весело

  До коментар [#1] от "PisnaMi":

  основно по документацията по силата на която ще си получи заплатата, ДМС-то и останалите добавки по проекти и т.н. :)

 36. 36 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Фирмата, в която работя в момента, разполага с мнохо добра станция. Не я ползвам самонзащото не искам инпрез почивката си да виждам колеги. Добре е малко да се смени средата.
  А и на същата цена има страхотни хотелчета.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 37. 37 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#21] от "c.b.o.":Ми излизайте на свободния пазар, аланколууу... ама никой ви не ще, защото това, което вие си го представяте като бачкане “като луди”, там му казват по цял ден клатене на краката и пиене на кафета ;) смешник
  —цитат от коментар 28 на gench


  Кажи какъв е този "свободен пазар за административни услуги"? Ти мислиш ли?

  Клатене на крака и пиене на кафе ще видиш в над 90% от разните "бизнеси" с лафки, капанчета, магазинчета, бутичета, дилъри на застраховки и бързи кредити и т.н. Разходи се из провинцията и виж за какво става дума.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 38. 38 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#21] от "c.b.o.":

  "Бачкането като луд" (демек мотането по етажите и изготвяне на справки кой колко се е мотал) е само в следствие на малоумщината и комплексарщината на партийно назначените шефчета, които нямат идея какво трябва да се прави. А е за 500-600 лева, защото ги мързи да придобият знанията на един програмист или нямат топки да рискуват като един продавач на коли, която и ще да е ръка.

 39. 39 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  [quote#21:"c.b.o."][/quote]


  До коментар [#30] от "c.b.o.":

  Къде има държавна администрация, която бачка за 500-600 лева? И кой е тоя баламурник дето ще отиде на такава работа?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 40. 40 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#37] от "c.b.o.":

  Т. е. Твоята експертиза е в сектор “предоставяне на административни услуги”? Ти сериозно ли??? Нищо чудно, че нищо не работи в България, с това мислене на администрацията... с други думи, не можете нищо, освен държавна хранилка... ако може и на ниско гоше, за да можете да ни навеждате и на което задължително пише “Не е информация”...сигурно и още си мислите, че заплатата ви я плаща Бойко. Потрес

 41. 41 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#14] ...."Дали и порционът е същият: оризена чорба, постен ориз и сутляш (мляко с ориз)?
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  Така ли беше на станциите на които почиваше преди 1989-та?

 42. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#30] от "c.b.o.":

  Приватизация, разбира се. Сегашната ситуация е твърде жалка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 43 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 890 Любопитно

  Цена от 32 х 4/членно семейство/става повече от без пари.Качеството -за толкова пари/толкова и желанието ми е с лимес към нула.
  А банката дори и световна,няма как да знае ,че повече от половината пари просто влизат вджобовете на едни добросъвестни ползватели и са без отчет. И много,много често за външни хора нЕма мЕст"о- не че съм и привлечен ,но анализа е доста компроментиран от данните подадени на одита.

 44. 44 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Кой е поръчал това изследване на световната банка? И какъв е този интерес на ипи? Някой е хвърлил око на почивните станции ли? За да станат рентабилни, ама за кого?

  Мърфи е оптимист!
 45. 45 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Какво е станало с почивната база на министерство на енергетиката в Боровец?

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#41] от "Virgin":

  "Така ли беше на станциите на които почиваше преди 1989-та?"

  Един единствен път съм почивал на станция (на здравните) работници преди 1989 г. и беше точно тата: соц мизерия в най чист вид. Описах го в доста подробен пост преди няколко дни.

  Сега разбирам защо толкова ти е мъчно за оная система.

  Разбира се, ако ти си почивал на станцията на МВР, е имало и кюфтета с лютеница, та си гедал пролетариите с "вишо" отвисоко

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 821 Неутрално

  До коментар [#22] от "xox55541929":

  Не, бе, спокойно, ще продължаваш да спиш на топло и нафталинено и аз ще продължавам да ти плащам за това твое удоволствие от моите данъци.

 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3351 Весело

  До коментар [#34] от "джендър дебне в храсталака":

  Защо не? Предполагам, че условията са добри. Ако пък случайно мислите, че компанията на МВР-служители може да ме притесни то грешите. Като редовен участник в нашия форум аз съм свикнал да се разправям с милиционери.

 49. 49 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#45] от "falkoneti":

  Взе я Миро от Новото време... единственото, което свършиха ;) по интересно ми е какво стана с тази на Пампорово, доколкото знам още е ведомствена ;) не видях и инфо за станциите на НАП.

 50. 50 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Сещам се за една прекрасна почивна станция, близо до Прохода на Републиката в Стара планина, но все пак на достатъчно разстояние и е тихо. Преди време разполагаше с голям външен басейн и дори бунгала. В момента, от много схеми, врътки и препродажби, е оставена на саморазрушение, а има потенциал в нея. Аз лично с удоволствие бих изкарал една седмица там, хем е в родното село на дядо ми по майчина линия, мир на душата му. Имаме прекрасна природа и ако съумеем правилно да използваме изграденото, можем много да спечелим.

 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#22] от "xox55541929":

  "Свтовната банка е вхърлила оченце и на малкото останали държавни бази ли? "

  Да бе, лично Кристин Лагард иска да превърне ведомствената ви "база" (на N-ското поделение, в което си служил с офицера Перков), в частна вила за любовника си.

  Ти изобщо мислиш ли, преди дае напишеш нещо?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Туй 21 лева за легло ли е? скъпо ми се вижда.

 53. 53 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#42] от "Darth Plagueis":

  Частникът невинаги е най-доброто решение в такива случаи.

  До коментар [#49] от "gench":

  Почивната станция на БНТ в Пампорово доста усилено я рекламират от националната телевизия. Ако имам възможност, бих отскочил дотам някой път, защо не.

 54. 54 Профил на ProTMG
  ProTMG
  Рейтинг: 233 Неутрално

  По какво се разпознава дали един министерски служител е на работа или в почивка?
  —цитат от коментар 1 на PisnaMi


  По плащането.
  Ако му плащат почивката, значи е в командировка /демек, води се, че е на работа/.
  Ако си плаща сам, значи е в отпуск.

  И тъй, като никой не иска да си плаща сам, станциите са заети частично, доколкото се отпускат служебно парите.

 55. 55 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  А е за 500-600 лева, защото ги мързи да придобият знанията на един програмист или нямат топки да рискуват като един продавач на коли, която и ще да е ръка.
  —цитат от коментар 38 на Edge404


  Същото може да се каже и за Н.В. програмистчето, дето в повечето случаи е под-под-под-изпълнител на западен програмист. А какви топки имат продавачите на коли десета ръка? Те правят в Европа това, което правят масата роми у нас – разделно събиране на отпадъци!

  Стига евтини клишета: масовият чиновник прави чудеса, предвид обема на работа и лошите материални условия. Знаеш ли колко нищонеправещи продавачки съм виждал, дето ще ти кажат "Ах, защо да се моря като луда по цял ден за някакви 500-600, тука си ми е добре?"

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 56. 56 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  с парите от данъци дават на юслесите.

 57. 57 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#51] от "Norman Granz":

  Тези "анализи" на Световната банка са по поръчка на тукашни НПО-то или ведомства, с точно определена цел. Все пак земята ни е апетитна в много отношения, и е ключова за управлението на процесите на Балканите. Няма случайни поръчки в това отношение.

 58. 58 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  Базите умишлено не се поддържат,за да бъдат приватизирани от правилните хора на бай Х-й или от самия него.

 59. 59 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8588 Неутрално

  Значи държавните служители нямат нужда от почивни станции !

  [email protected]
 60. 60 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  [quote#21:"c.b.o."]
  —цитат от коментар 39 на Darcas
  До коментар [#30] от "c.b.o.":Къде има държавна администрация, която бачка за 500-600 лева? И кой е тоя баламурник дето ще отиде на такава работа? [/quote]

  Отвори сайтовете с конкурси за държавната администрация и гледай. В местната е още по-зле.

  Сега пък "баламурник"... Нали само си клатели краката по цял ден? Ако е така, сигурно има опашки от желаещи, дори да се плаща 500-600.

  Отчайващо невежество е налазило (и) този форум.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 61. 61 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#55] от "c.b.o.":

  Пазарният фундаменталист няма нужда от държава и от административни услуги.

 62. 62 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#58] от "Toni Ivanov":

  Най-вероятно е точно така. Или да рухнат като "Царските конюшни" и нещо друго да бъде изградено на тяхно място.

 63. 63 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#41] Разбира се, ако ти си почивал на станцията на МВР, е имало и кюфтета с лютеница, та си гедал пролетариите с "вишо" отвисоко
  —цитат от коментар 46 на Norman Granz

  "Суфляжа" в станциите на МНЗ тогава бе за номенклатурата.
  Аз през 70-те като дете почивах в бунгалата на завода в който работеше моя баща.
  За кюфтета нямам спомен, спомените ми са вкусните миди които печаха родителите ни на ламарина и приготвения от нас чироз съхнещ между бунгалата.
  И за задружния живот на всички почиващи.
  Сега гледам да съм далеч от парашутистите, които са ми колеги.
  И от техните интриги.

 64. 64 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Единствените които имат полза от тия почвни бази са тия който се водят на работа в тях. Работят само няколко месеца в година ( през останалото време се водят на работа), каквото могат си отмъкват "за в къщи", имат си привилегиите на служители в съответните министерства. Най -добре за обществения ресурс, а и за самите ползватели е всички тия бази и базички ( с изключние на една -две представителни правителствени резиденции) да се продадат, ведомствените служители да си получават договорените суми за почивка и отам нататък всеки да мисли - дали в петзвезден спа хотел или на палатка.

 65. 65 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#37] от "c.b.o.":Т. е. Твоята експертиза е в сектор “предоставяне на административни услуги”? Ти сериозно ли??? Нищо чудно, че нищо не работи в България, с това мислене на администрацията... с други думи, не можете нищо, освен държавна хранилка... ако може и на ниско гоше, за да можете да ни навеждате и на което задължително пише “Не е информация”...сигурно и още си мислите, че заплатата ви я плаща Бойко. Потрес
  —цитат от коментар 40 на gench


  Така, изказа си репликите и НИЩО. Кръгла НУЛА. Та ти дори не знаеш какво е административна услуга! Ти представяш ли си държава без административни услуги?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 66. 66 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 295 Неутрално

  "цените за външните посетители..., все още са по-ниски от пазарните и не са достатъчни, за да ... се самоиздържат обектите"

  А защо има разлика в цените за "външни"/"вътрешни"?
  Станции на държавни учреждения се строят с "народна пара", следователно са също толкова мои, колкото и на някой от системата.
  Здравни кабинети за "борци против фашизма" няма ли да сътворите наново ?

 67. 67 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Дава се някаква цена, но не е ясно дали става дума само за нощувка, нощувка със закуска, полупансион или пълен?

 68. 68 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 693 Неутрално

  ми времето лошо, свежата, надрусанса плът - наплашена от симеонов. дипутатите ше си ходат по ибиса, къде другаде

 69. 69 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#42] от "Darth Plagueis":Частникът невинаги е най-доброто решение в такива случаи. До коментар [#49] от "gench":Почивната станция на БНТ в Пампорово доста усилено я рекламират от националната телевизия. Ако имам възможност, бих отскочил дотам някой път, защо не.
  —цитат от коментар 53 на Читател


  Ходил съм на тази станция на БНТ в Пампорово.Мирише на мухъл и навява мрачни чувства.А и за тия цени има промоции в други хотели в пъти по-добри.

 70. 70 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Почивните бази са строени в миналото с отчисления от доходите на работещите и печалбата на съответните ведомства, така че ако искат и 1 % заетост да имат си е тяхна работа. Ама тя работата май е друга. Започна подготовката за приватизиране на тези обекти и се налага да се използва световната банка за параван да се подготви общественото мнение. Немалко от тях са на първа линия на морето и освен сграда притежават и голяма прилежаща територия към тях. Бавно и полека всяко едно завоевание на работещите / не че останаха много/ ще бъде отнето и дадено на офшоркаджии за да трупат още и още богатства, разбира се без да плащат нищо на държавата.

 71. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  До коментар [#52] от "blondofil":

  Естествено, че е за легло. Като се имат в предвид и обзавеждането от социализма в доста от тях, липсата на климатик или хладилник, мизерна дограма и мокети на петна... Ако отидеш със семейството, излиза над 100 лева на вечер без храна, което си е много, за предлаганите условия. Има доста малки и свестни хотелчета, където за същите пари, получаваш много повече.
  Обикновено, плюсовете на подобни почивни бази на държавни институции се изчерпват с добро местоположение и паркинг. Останалото, не струва...

  Бивш tww09306483.
 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#63] от "Virgin":

  "За кюфтета нямам спомен, спомените ми са вкусните миди които печаха родителите ни на ламарина и приготвения от нас чироз съхнещ между бунгалата.
  И за задружния живот на всички почиващи."

  Все едно разправяш за концлагера Белене...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#8] от "Един препатил":

  Можеш.
  Ама ме съмнява да си изкараш добре. Освен ако не си наистина бая непретенциозен.

 74. 74 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#69] от "musashii":

  Благодаря за коментара, колега. В такъв случай ще пропусна.

  А за какви мрачни чувства по-конкретно става дума? Има и хотели, които мога да асоциирам с такива.

 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Понеже гледам, хората не са съвсем убедени, че е нужна драстична приватизация, да го кажа така:

  Вие замисляте ли се, че със своите над 150 обекта, държавата е най-големият хотелиер у нас? В десетки пъти по-голям от останалите? Какво развитие в сектора очаквате, при положение че най-големият играч е държавата, а тя менажира в соц стайл? Какъв туризм, какъв бизнес, каква туристическа дестинация, какъв преход, каква дясна политика? 150 държавни туристически обекта? Пичуе, това е напълно ненормално, неприемливо, неработещо и рядко срещано.
  Нема как да стане така.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Преди десетина години отидох с една мацка (администраторка в МВР) на ведомствената станция на МВР в Боровец - страшна евтиния и липса на топла вода, когато най ти трябва. Поне милиционерката биваше, та за три дни хеле изтърпях. Най-смешно беше - бира 0.80 стотинки в барчето, но......няма. Просто не били зареждали от седмица. Страшен соц.

  седеньето го зголемува задникот
 77. 77 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#72] от "Norman Granz":

  Соцпочивка - "поне бяхме задружни". Щото то нямате друг избор - един си забравил вилиците, пък му трябват; друг храна за бебето забравил, пък в местния магазин свършила; трети одеяла забравил - какво да правиш, молиш някой да услужи. Задружни сте, че иначе отиде почивката.

 78. 78 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#72] от "Norman Granz":

  дрОгаря просто бърка спомените си за младостта и детството (които за 88% от хората са хубави дори и през соца) с носталгията по управлението на бае тодАр.

  седеньето го зголемува задникот
 79. 79 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Бай Ганьо с "Мьерцидесчиту" от 1996-а, ел. пакет и сички екстри, цъка с език и си вика: "Връща ли се от чужбина, значи за нищо не става и там не го искат; на държавна работа ли е, значи за нищо не става и не може да си намери истинска работа". С лека досада затваря ФБ на промоционалния си Айфон, допива вече студеното кафе и си поръчва с дрезгав глас една "грозданка", щото наближавало обед. Те така...

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 80. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#77] от "Killing Joke":

  "Соцпочивка - "поне бяхме задружни". Щото то нямате друг избор - един си забравил вилиците, пък му трябват; друг храна за бебето забравил, пък в местния магазин свършила..."

  Комуна.

  Оттам идва думата "комунист".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 81. 81 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Вие замисляте ли се, че със своите над 150 обекта, държавата е най-големият хотелиер у нас? В десетки пъти по-голям от останалите? Какво развитие в сектора очаквате, при положение че най-големият играч е държавата, а тя менажира в соц стайл?
  —цитат от коментар 75 на Darth Plagueis


  Това е така, спор няма. Но в същото време не може да се правим, че няма или не виждаме хора, които дори да искат, по обективни и независещи от тях причини нито могат да отидат на почивка, нито да си позволят дори имитация на нормален живот. Какво правим като цивилизовано общество?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  И в коя точно станция на МЗ си почивал и коя година ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#15] от "chinaski":

  Ами те там ходят през лятото. Ти кога искаш да отидат? През ноември? :) :)
  Хайде пичове. По-възрастните от вас са чували за "Фонд СБКМ", а по-младите от вас знаят понятието "Корпоративна социална отговорност", "Тийм дринкинг" и т.н. Всяка уважаваща себе и фирма има пари и обекти за такива неща.
  Само разни прошляци, карабатаци и т.н. отрепки отделят пари за BMW или за SLK да се гъзарят

  Бог да благослови Америка за България!
 84. 84 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#69] от "musashii":Благодаря за коментара, колега. В такъв случай ще пропусна. А за какви мрачни чувства по-конкретно става дума? Има и хотели, които мога да асоциирам с такива.
  —цитат от коментар 74 на Читател


  Обстановката в станцията е някак си мрачна.Типичен соц.Ама пък ресторанта е добър и има прекрасна гледка към планината.Така че може и да ти хареса ако се абстрахираш от соцобстановката.Абе като се замисля не е чак толкова зле.

 85. 85 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#84] от "musashii":

  Разбирам. Благодаря за това пояснение, колега.

 86. 86 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#84] от "musashii":Разбирам. Благодаря за това пояснение, колега.
  —цитат от коментар 85 на Читател


  Моля.Но наистина гледката от терасата на ресторанта си заслужава Особено като има мъгла над планината..И другите неща остават на заден план.Естествено ако не си с някоя претенциозна жена.Тях гледки много не ги вълнуват.Аз като ходих бях сам.

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#81] от "c.b.o.":

  Приватизация. Частният бизнес ще даде по-добри и по-изгодни условия за хората. Искаш ли пример?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#63] от "Virgin":"За кюфтета нямам спомен, спомените ми са вкусните миди които печаха родителите ни на ламарина и приготвения от нас чироз съхнещ между бунгалата.И за задружния живот на всички почиващи."Все едно разправяш за концлагера Белене...
  —цитат от коментар 72 на Norman Granz


  Значи в Белене изобщо не е било лошо.
  По-скоро съжалявам номенклатурата, която се е мъчила със суфляж в станциите на МНЗ.

 89. 89 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#81] от "c.b.o.":Приватизация. Частният бизнес ще даде по-добри и по-изгодни условия за хората. Искаш ли пример?
  —цитат от коментар 87 на Darth Plagueis


  Да. Като говорим за кандидат-почиващи, които не могат да си позволят реалната или пазарната цена.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 90. 90 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#89] от "c.b.o.":

  Ами ОК. Горе условието и описанието е следното: 21-32лв цена, мизерни условия. Аз отварям Грабо давам филтър за цена от 20-30лв и дестинация родното черноморие, че сега е в пика си. Получих няколко стотин резултата.
  https://m.grabo.bg/travel?dest_type=cities&tags []=2&dates[]=&dates[]=&prices[]=20&prices[]=30&uajls=1

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 91. 91 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#72] от "Norman Granz":дрОгаря просто бърка спомените си за младостта и детството (които за 88% от хората са хубави дори и през соца) с носталгията по управлението на бае тодАр.
  —цитат от коментар 78 на Пипера е много лют

  по-хубаво беше през соца дори с "бае тодАр" :-) замислете се по въпроса
  = защо не може насред ЕС и НАТО да стане по-хубаво дори от соца ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#89] от "c.b.o.":Ами ОК. Горе условието и описанието е следното: 21-32лв цена, мизерни условия. Аз отварям Грабо давам филтър за цена от 20-30лв и дестинация родното черноморие, че сега е в пика си. Получих няколко стотин резултата. https://m.grabo.bg/travel?dest_type=cities&tags []=2&dates[]=&dates[]=&prices[]=20&prices[]=30&uajls=1
  —цитат от коментар 90 на Darth Plagueis


  Това е, защото решаваш, че 20-30 лв. е пазарната цена, което е малко странно, при положение, че станциите не действат на чисто пазарен принцип (те затова и са на загуба). Освен това предполагаш, че крайно нуждаещите се могат да си позволят 20-30 лв., което пак не е вярно.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 94. 94 Профил на totodd
  totodd
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#30] от "c.b.o.":

  Това и сега го има в голяма степен, стига да си запознат, както е и случая с тези бази. По линия на НОИ могат да се ползват доста привлекателни варианти за рехабилитация и почивка. Също така по клинични пътеки за рехабилитация. Не забравяйте че беше изградена огромна санаторно-курортна база, която в голямата си част все още се ползва, а населението доста намаля.

 95. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#88] от "Virgin":

  "Значи в Белене изобщо не е било лошо."

  Белене и станцията, която описваш, си приличат повече, отколкото можеш да се досетиш.

  И на едното, и на другото масто храната не е ставала за ядене и "питомците" ( в твоя случай бачкаторите от завода) са били принудени да ловят риба (в Белене - жаби и змии), за да могат да се нахранят.

  Твоята идилия с печените на тенеке миди и чирозите между бунгалата мирише на соц-мизерия, каквато слава Богу никога няма да се повтори. Сега дори хора със скромни доходи ходят на тризвездни хотели в Гърция и четиризвездни в Турция, където не ги карат за сушат чирози, да да не пукнат от глад.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 96. 96 Профил на totodd
  totodd
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#39] от "Darcas":

  Вие май не живеете в България?

 97. 97 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1875 Весело

  Да ги предложат на червените пенсионери (и пожизнено безработни) от форума, да живнат и те малко. :))))
  —цитат от коментар 13 на Norman Granz


  ........защо толкова си се "ПРИТЕСНИЛ" за ЧЕРВЕНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ.......?????!!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 98. 98 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  .Твоята идилия с печените на тенеке миди и чирозите между бунгалата мирише на соц-мизерия, каквато слава Богу никога няма да се повтори.

  А, няма !
  Като нищо може да се повтори , потрети , че и по-лошо да стане .
  Да чукаме на дърво по-добре ......

 99. 99 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#98] от "stenlyaka":

  "Като нищо може да се повтори , потрети , че и по-лошо да стане ."

  Знам, че на много хора в България (включително сред пишещите във форума) много би им се искало да дойде нов "девети" с нов "народен съд", нова "експроприация на буржуЙте" и т.н., ама нема да го бъде.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 100. 100 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Евтино е, но българското черноморие си спечели много лоша слава през последните години - лошо, обслужване, замърсено море и плажове, шум и алкохолни изцепки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK