Отвеждането на Иванчева до болницата с оковани ръце и крака: От показност до престараване (видео)

Отвеждането на Иванчева до болницата с оковани ръце и крака: От показност до престараване (видео)

© Георги КожухаровОтстранената от длъжността кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, която бе арестувана показно в центъра на София в средата на април, е била приета днес в болница. Тя е била отведена за прегледи с оковани ръце и крака. Това се вижда от публикация в официалния ѝ профил в социалната мрежа "Фейсбук", придружена с видео. То е заснето е Петър Кържилов, член на екипа ѝ.


Проверка на "Дневник" установи, че конвоирането на арестанти е уредено частично в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, както и в правилника за прилагането му. Подробности обаче липсват. Законът ползва думата "белезници" за оковаване и на ръцете, и на краката. В чл. 114 се казва, че употребата на белезници се допуска и когато това е необходимо при конвоиране на лишен от свобода. (Законът приравнява случаите на конвоиране на затворници с присъди и арестанти с повдигнати обвинения). А в чл. 115 е записано, че използването на физическа сила и помощни средства се съобразява с конкретната обстановка, характера на нарушението и личността на нарушителя.


Охранители обясниха пред "Дневник", че по време на инструктаж
началникът на конвойния наряд определя дали в конкретния случай ще се слагат белезници.


Главна дирекция "Охрана" има и вътрешния правила за конвоиране, които не са публично достъпни.


От пресцентъра на правосъдното министерство, към което е съдебната охрана, обясниха, че белезниците на ръцете и на краката се поставят на всички задържани, когато биват извеждани от ареста или затвора и в случая на Иванчева е действано като във всички останали.


"Служителите са изпълнявали стриктно инструкция от 2013 г. на тогавашния директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", според която всеки лишен от свобода или задържано лице, който се извежда във външно болнично заведение бива конвоиран с помощни средства - белезници за краката и белезници за ръцете", заявиха от ведомството. И подчертаха: "В случая не се прави изключение, а това се прилага за всяко лице, което се извежда".


Вериги сложени специално заради публиката


"По принцип охраната има право да преценява степента на опасност. Друг е въпросът, че когато става дума за публично експониране на задържаните лица, не бива да се злоупотребява с това правомощие", коментира пред "Дневник" адвокат Михаил Екимджиев. Той разказа за спечелени пред Европейския съд по правата на човека дела, включително и срещу България, при които е прието, че има нарушение и на справедливия съдебен процес, и на забраната за унизително отношение заради белезници в съдебните зали. "Преди няколко дни излезе решението срещу Русия заради дамския пънкарски състав Pussy Riot, където момичетата бяха слагани в стъклени клетки пред съда и това беше прието за нарушение на съдебния процес, презумпцията на невиновност и забраната за унизително третиране", разказа адвокатът, като подчерта, че тези примери са различни от конвоирането до болница на арестант.


"Този казус е много интересен и въпросът ще се изследва, ако се подаде иск по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди или жалба в Страсбург - дали се е налагало точно Иванчева, за която няма данни да е с колосална физическа сила или да владее бойни изкуства, да бъде по този начин показвана на публиката", заяви Екимджиев.


Според него веригите на краката са сложени специално заради публиката - "няма разумно оправдание на това нещо". Обясни, че от значение е колко време Иванчева е била на показ, дали става дума за оживено място, където могат да видят много хора, или става дума за 10 метра между колата и някакво закрито помещение.


"Ако е било на оживено място пред болница с много хора, възниква въпросът не е ли могло малко повече охранители да я пазят с белезници на ръцете, което е обичайният начин, а са сложили белезници и на краката, което се предполага да е мярка спрямо някой особено опасен затворник. Дяволът е в детайла, но според мен има казус. И


може да се предположи обосновано, че специално веригите на краката целят пропаганден ефект -


внушаването на публиката, че Иванчева е особено опасна, че на всяка цена трябва да бъде осъдена като такава", каза още защитникът.


По думите му - няма разумно обяснение, като се вземат предвид физическите параметри на Иванчева, особено и влошеното здравословно състояние. "Ако пък случайно извадят аргументи, че се е опитвала да нарани полицай с каратиски техники, мога да се окажа неправ. Разсъждавайки през нормалните си възприятия, които имаме за ситуацията и за нея обаче, случаят няма обяснение", допълни Екимджиев.


Той обясни, че логиката за поставяне на белезници и вериги е чисто житейска - колкото по-опасно е престъплението, в което е обвинен човек, толкова има някаква логика мерките за охраната му да са завишени. От гледна точка на риска задържаният да избяга, защото обвинените в по-тежки престъпления са повече мотивирани да избягат. И не само с оглед на физическите им възможности, а заради бягство от правосъдие. "В последно време имаше няколко случая на бягство на затворници и арестанти, затова може би случаят с Иванчева да е резултат на някакво престараване - да не бягат затворници и да не се налага чистачките да ги гонят - да са решили: с вериги и на краката за всички, без оглед дали става дума за 50-килограмова жена или сумист например", коментира още адвокатът.


Повод за поредно дело срещу България в Европейския съд по правата на човека


"Слагането на вериги трябва да бъде строго оправдано - няма ситуация, при която една жена да представлява такава заплаха, че да се налага да се оковава с вериги", заяви за "Дневник" председателят на Българския хелзински комитет (БХК) Красимир Кънев. "Аз съм сигурен, че един ден това ще стигне до Европейския съд по правата на човека в Страсбург и ще се намерят редица нарушения", допълни той. Като подчерта, че фактът, че за случая се разбра от профила на Иванчева във "Фейсбук", ще затрудни едно евентуално заведено от нея дело. Причината - самата тя се е изложила на показ, като е изнесла историята в социалната мрежа. Вчера по сходен начин за прегледи е била изведена и бившият заместник на Иванчева в район "Младост" Биляна Петрова.


Двете са обвиняеми за вземане на подкуп и бяха арестувани при показна акция в центъра на София през април. По време на съдебните заседания до момента, свързани с процеса срещу Иванчева, Петрова и бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, обвиняемите бяха държани с белезници преди заседанията и по време на всяка почивка.


Поддръжниците на двете жени обявиха, че започват подписка, адресирана до правосъдния министър Цецка Цачева за тяхното пускане на свобода, за самоотвод на спецпрокуратурата, както и "за започване на независимо разследване срещу организирана престъпна група, която извърши срещу Деси и Биляна престъпление по набеждаване в искане и вземане на подкуп!".

Коментари (233)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Пъблик енеми нъмбър уан.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Системата и Мафията просто унижиха и унищожават Деси Иванчева!В каква държава живеем?

 3. 3 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Това е за назидание на останалите които си мислят че могат да пренебрагнат МАФИЯТА (властта). Също да покаже че в България няма закони или си послушен и правиш квото ти кажем или ще те смажем.

 4. 4 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Срамна работа !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 5. 5 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Жената си позволи да спре някакъв голям проект без разрешение от ГОЛЕМИТЕ НАчАЛНИЦИ.
  ГОЛЕМИТЕ НАчАЛНИЦИ и показват кой кара влака.

 6. 6 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не се отнасяха така с Брендо, братя ИзбеГалеви и други, полезни на властта престъпници, които сега си живеят живота, богати, далеч от България!!!
  Важно е да има стабилност!ГЕРБ=БСП=ДПС

 7. 7 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Да гледат и да си правят изводите тия дето си мислят че могат да играят срещу МАФИЯТА.

 8. 8 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Ако сте имали някакви съмнения дали да се отправите към Терминал 2 след този случай би трябвало да са се изпарили.
  Богати, власт, кметове - ако мафията ви нарочи няма спасение в тази територия.
  Надежда за справедливост всякаква тук оставете !!!

 9. 9 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 451 Неутрално

  В Бантустан е така. Никога няма да видим окован истински бандит, а само няква дребна корумпирана ( ако и това не са извъртяли) женица без гръб. ДЪРЖАВАТА, службите и всичко се ДУПЯТ на мафиотите. Ако сте гледали Наркос сериала, Бантустан си е точно за оня континент - Латинска америка.

 10. 10 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Сега гледах видеото. АБЕ БЪЛГАРИЯ СИ Е ПОМИЯРСКА ДЪРЖАВА. А службите ни са корумпирани и гъзолижещи **тки. Не е важното дали тая е престъпник, ВАЖНОТО Е, ЧЕ НИКОГА ДОСЕГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПОДОБНО ОКОВАВАНЕ.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 451 Неутрално

  А тъпата минцифайка не можело да го снимат. АБЕ УВО ЗА ТАКИВА НЕГРАМОТНИЦИ. Той е служител в момента, а не гражданин, И МОЖЕ ДА БЪДЕ СНИМАН.

 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 922 Любопитно

  грозна ,нечовешка саморазправа ,със всеки който е имал глупоста да обърка сметките на мафията ,така е в Мутристан

 14. 14 Профил на ProTMG
  ProTMG
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Търсеният ефект на показност и назидание е повече от очевиден.
  Само Системата има право да номинира играчи в политиката и бизнеса.
  Разни самодейци не бива да си правят илюзии, че ще бъдат търпяни.
  Ще бъдат надлежно омаскарени и след това смачкани.
  За назидание на всеки, който дръзне да се прави на интересен.

 15. 15 Профил на M
  M
  Рейтинг: 248 Неутрално

  тая жена едва ли има нужда от белезници, ама Брендо го пуснаха и сега с чудят що го няма...онемях от логиката

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Опита се каката да забогатее по бързата процедура, че като фризьорка не й се е отдало, но не и се отвори парашутът. Много инвеститори пропищяха от такива корумпирани създания като нея и се отказаха да развиват бизнес в България.

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Пичове, това оковаване и отношение, заслужава същите протести като когато мафията реши да избере ДП за председател на ДАНС. Като гледам резултатите (липсата на такива), дефакто са го избрали (постигнали са ефекта).

 20. 20 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Създават й легенда. Ще я пробутват в политиката.

 21. 21 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 857 Неутрално

  потрес!

  а дали пък няма да се окаже норма в държавата Абсурдистан, дето шефът на КФН прави офшорките на международно издирван наркотрафикант?

  да, същата тази държава Абсурдистан, където шефът на банковия надзор пее на уше на банкер.

  Иванчева я сготвиха, защото беше първата, която открито защити общността (в кв.Младост) от строителната мафия, превземаща една по една зелените площи.

  както всяко друго ОПГ, така и партия ГЕП си пази бизнеса, нищо лично.

 22. 22 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2243 Гневно

  Срам и позор! Всички политици се изредиха да позират със заразени животни, а тук публично и с ненужна жестокост се гаврят с една жена, чиято предпологаема вина дори не е доказана и обвинението не е в геноцид!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3290 Неутрално
 24. 24 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Не се отнасяха така с Брендо, братя ИзбеГалеви и други, полезни на властта престъпници, които сега си живеят живота, богати, далеч от България!!! Важно е да има стабилност!ГЕРБ=БСП=ДПС
  —цитат от коментар 6 на chinaski


  Бе те даже със селски бандит Ценко Чоков се отнасяха много по-човешки.

  Ама той беше избран от листата на ГЕРБ!!!

  Аферата със суджуците е за не по-малка сума. 4 тона суджук са към 100.000 лв.

  Там въобще има ли някой в ареста и с белезници???

  За 6-те апартамента пък е излишно въобще да се повдига темата.

 25. 25 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Опита се каката да забогатее по бързата процедура, че като фризьорка не й се е отдало, но не и се отвори парашутът. Много инвеститори пропищяха от такива корумпирани създания като нея и се отказаха да развиват бизнес в България.
  —цитат от коментар 17 на ambros


  Такива като Братя Галеви и Брендо нали :)))

 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 922 Любопитно

  как са пропуснали да и сложат маската на Hannibal Lecter ,ще поеме ли някой някаква ОТГОВОРНОСТ за тази чудовищна идиотия ?

 27. 27 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Щом е ат зелените не трябват белезници!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 28. 28 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Че е фарс фарс е.
  Даже конвойращите с тези найлонови торбички в ръцете изглеждат гротесно.
  Полицайката поне да беше спряла да джвака тая дъвка като видя че я снимат.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 29. 29 Профил на ProTMG
  ProTMG
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Във Варна съм виждал да транспорат до сградата на съда рецидивисти, закоравели убийци, едри мъже, готови на всякакъв риск.
  При това колата спира на оживен булевард, а самия съд се намира на малък площад "Тракия".
  Такова чудо и такъв екшън не съм виждал!
  Какви са тези окови, оковани крака и ръце?!!?

 30. 30 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Айде КС да каже, дали подобно отношение към жена е съвместимо с основния ни закон!

 31. 31 Профил на qrw19507795
  qrw19507795
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Аз съм с две ръце да я вкарат в затвор за дълго ако вина се докаже, ама така да я унижават, не заслужава жив човек, камо ли неква руса кака с рушвет за неколко хиляди.

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#27] от "lz2":

  Значи ти одобряваш !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Гневно

  Сега остава да я застрелят при "опит за бягство" и да наградят килъра за вярна служба под знамената на партията господар !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално


  " ... внушаването на публиката, че Иванчева е особено опасна ... "


  Правилно внушават хората . Този звяр Иванчева и каратистките и умения на световно ниво, като се разлюти, че като се разлетят ченгета-шкембета ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 35. 35 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 720 Неутрално

  След този, и предишните клипове по случая, присъдата на Европейския съд за правата ще е унищожителна. Жалко е само, че никой от актьорите по тая гротеска няма да плати и стотинка от милионното обезщетение наложено от присъдата...

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 720 Весело

  А бе трЕбаше да викнат и Бочко с гранатомет в ръце да охранява...

 38. 38 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Онова 15-годишното момче иранче, дето наръгало с нож свой съученик, го бяха оковали като мафиотски бос в съда онзи ден - китките му бяха стегнати с белезници и вързани върху кожен колан на кръста му. Става въпрос за момче, което дори няма пълнолетие и все още е без лична карта!

 39. 39 Профил на Plamen Vl
  Plamen Vl
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Защо се получава така, че хората които ни управляват, които взимат някакви решения в болшинството си са не много умни... Ние ли сме си виновни, че си ги избираме такива? Политиката в България стана такава, че отблъсква всячески умните и грамотни хора.... и резултата е налице.

 40. 40 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 558 Неутрално

  добре би било не само с кашкавалените мандраджии да се действа по този начин, а и с всеки комунист - тогава може и да се пооправят нещата

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 41. 41 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Спуснато е отгоре това. За назидание се прави - да се покаже какво се случва с тия, които не играят по правилата на управляващата върхушка. Тия, които им се противопоставят. Не знам дали е срам... по-скоро е малко страшно и тъжно.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Опита се каката да забогатее по бързата процедура, че като фризьорка не й се е отдало, но не и се отвори парашутът. Много инвеститори пропищяха от такива корумпирани създания като нея и се отказаха да развиват бизнес в България.
  —цитат от коментар 17 на ambros  Много инаеститори пропищяха и си дигнаха чукалата, не заради Десито Иванчева, или другите локални ( за София ) кметове, а заради съзнателното БЕЗЗАКОНИЕ И СЛУЖБАТА НА МАФИЯТА, ОЛИЦЕТВОРЯВАНА ВЕЧЕ ПОЧТИ 10 ГОДИНИ ОТ ЕДИН ГРАЖДАНИН ОТ БАНКЯ И ШАЙКАТА ОКОЛО НЕГО !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално


  инаеститори
  инВеститори
  Извинения !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Създават й легенда. Ще я пробутват в политиката.
  —цитат от коментар 20 на Ох леле  Един ден, много скоро, тази " легенда " ще я плащаме всички българи, в това число и ти, щом дойде депешата от Страсбург !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално
 48. 48 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Трябваше и наморник да и сложат да ухапе някой.

  SHADOWS of SOFIA
 49. 49 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Сега остава да я застрелят при "опит за бягство" и да наградят килъра за вярна служба под знамената на партията господар !!!
  —цитат от коментар 33 на КМЕТ В СЯНКА


  бягство едва ли, дано не я намерят обесена в ареста на връзките на обувките "от депресия"

 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  как са пропуснали да и сложат маската на Hannibal Lecter ,ще поеме ли някой някаква ОТГОВОРНОСТ за тази чудовищна идиотия ?
  —цитат от коментар 26 на Stewie  Ама тя и хапе, ли ?
  Наистина е пропуск от страна на конвойния отряд - такава опасна тигрица трябва да има маска и на лицето !
  Тцъ, тцъ, тцъ ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#27] от "lz2":Значи ти одобряваш !!!
  —цитат от коментар 32 на КМЕТ В СЯНКА


  Редът си е ред! Щом такива са правилата-трябва да се спазват! Ама това на вас комунистическите чугуни съвсем не ви е ясно! вие закони не признавате!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 52. 52 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Да гледат и да си правят изводите тия дето си мислят че могат да играят срещу МАФИЯТА.
  —цитат от коментар 7 на eyd13372645


  Вярно е!

  Но … има и допълнение - хитрата сврака си помисли, че може да краде и изнудва батювците от мафията!

  Е … не и се получи.

  Дебютантка!!!

  :(

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Във Варна съм виждал да транспорат до сградата на съда рецидивисти, закоравели убийци, едри мъже, готови на всякакъв риск.При това колата спира на оживен булевард, а самия съд се намира на малък площад "Тракия".Такова чудо и такъв екшън не съм виждал! Какви са тези окови, оковани крака и ръце?!!?
  —цитат от коментар 29 на рб.о1ген18  Онези които си виждал, не са опасни, защото само са грабели и убивали, а Иванчева си позволи да не се съобразява с мафията във властта .
  Кой уважаващ себе си ДОН ще търпи такова безобразие ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  най-обгрижваните разбойници от Дневник - Цветан Василев и Иванчева - говорим за криминалните - човек си прави некои изводи
  —цитат от коментар 36 на hhhuuunnnn


  На 111 място сме по свобода на медиите след десет години управление на Герб - какъв извод сега си правиш?
  Не ме разбирай погрешно, тая по всяка вероятност е виновна, ама показността е плашеща, това ли е точно enemy of the state?

 55. 55 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Да оковеш този дребосък е гнусно престъпление!В държавата на МАФИЯТА това не е изненада. Но това не значи, че момата не е надскочила боя си неграмотна идиотка!Прекалено малко интелект, а тия, които я избраха имат вина за мъките й!Хайде, аз може би съм от малкото, които мислят така, но истината никога не е с тълпата!
  —цитат от коментар 45 на nonsens2


  Неграмотна идиотка може да видиш в огледалото.
  А хората в Младост пак ще я изберат.

 56. 56 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Даже чантата и никой не взе! Не сме хора...

 57. 57 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  .... ВАЖНОТО Е, ЧЕ НИКОГА ДОСЕГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПОДОБНО ОКОВАВАНЕ.
  —цитат от коментар 10 на Дундурук


  СТИГА ВИКА БРЕ!

  п.п. ТИ ... електрон и електрически ток не си виждал, но това не значи че ги няма!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 58. 58 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  най-обгрижваните разбойници от Дневник - Цветан Василев и Иванчева - говорим за криминалните - човек си прави некои изводи
  —цитат от коментар 36 на hhhuuunnnn  Нормален човек може и да си прави изводи, но миризливите тролове на комунистическия ГЕРБ, не са в състояние да разсъждават, да не говорим за изводи !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 59 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Пълен провал на държавата.Километри лентички да прережеш,пет пари не струваш,ако за девет години не си установил върховенството на закона.

 60. 60 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#51:"lz2"][/quote]

  Абсолютно - правилата трябва да се спазват и ако всички ги транспортираха така би било ОК. Обаче ако имате познати в тая сфера питайте ги как транспортират доста по-опасни престъпници, аз имам и мога да да ви уверя че подобна показност никога не е имало (говоря като цяло от самото задържане).

 61. 61 Профил на veydar
  veydar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Опасна е поне като Лектър (героят на А. Хопкинс - Ханибал), срам ме е от "нашата" власт, да унизим човека, да го смачкаме - не само него, но да знаят и останалите граждани кой решава живота ти.

 62. 62 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много инаеститори пропищяха и си дигнаха чукалата, не заради Десито Иванчева, или другите локални ( за София ) кметове, а заради съзнателното БЕЗЗАКОНИЕ И СЛУЖБАТА НА МАФИЯТА, ОЛИЦЕТВОРЯВАНА ВЕЧЕ ПОЧТИ 10 ГОДИНИ ОТ ЕДИН ГРАЖДАНИН ОТ БАНКЯ И ШАЙКАТА ОКОЛО НЕГО !!!
  —цитат от коментар 43 на niksan1


  То беззаконието не идва като чумата по свинете, а от хората, които не спазват законите - такива, като въпросното Десито Иванчева. И, между другото, преди "гражданина от Банкя", мафията беше доста по-влиятелна - това е причината за воя й в момента.

 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  А бе трЕбаше да викнат и Бочко с гранатомет в ръце да охранява...
  —цитат от коментар 37 на joro4900  Бочко гранатомет, едва ли е държал в ръцете си, но бухалката е била продължение на ръцете му . Е, ако не е загубил тренинг в последните 10-ина години ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  добре би било не само с кашкавалените мандраджии да се действа по този начин, а и с всеки комунист - тогава може и да се пооправят нещата
  —цитат от коментар 40 на hhhuuunnnn  Ако ти послушаме съвета, трябва моментално да оковем във вериги Борисов, Цачева и още 18 от ПГ на ГЕРБ .
  Аз съм ЗА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#42] от "Anfil":

  Тепигьоз, СНИМАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА, ОСОБЕНО НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ НА РАБОТА, НЕ Е ЗАБРАНЕНО! Ако някой не му харесва, да си подаде оставката или да се обърне с гръб и да се крие.

 66. 66 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 798 Неутрално

  [quote#49:"abdulhazred"][/quote]бягство едва ли, дано не я намерят обесена в ареста на връзките на обувките "от депресия"

  Може би това целят.


 67. 67 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  ... Е НЕМА ТОКАВА ИЗРОДСКА ШАЙКА , Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
  —цитат от коментар 16 на reply


  А в коя държава живееш? Явно, че има такава държава!

  п.п. Кючекчийчето от учиндол ви е промил мозъка!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 68. 68 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#55] от "pyn":

  Ами изберете си я! На мен лично ми е все едно!
  Ако ми посочиш умен избор за каквото и да е, ще те разбера.
  И ще се извиня, че съм засегнала идола ти!
  Жана д,Арк на Младост!
  После се чудите защо все не ви се получава!

 69. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#36] от "hhhuuunnnn":

  И какви са ти изводите ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#40] от "hhhuuunnnn":

  ГЕРБ ли визираш ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Опита се каката да забогатее по бързата процедура, че като фризьорка не й се е отдало, но не и се отвори парашутът. Много инвеститори пропищяха от такива корумпирани създания като нея и се отказаха да развиват бизнес в България.
  —цитат от коментар 17 на ambros


  Като видиш нацвъканите минуси, прави сметка колко от пишещите тук им се ще да забогатеят набързо като изнудват де що сварят!

  Мила родна картинка!!!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 72. 72 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  До коментар [#67] от "Онуфри":

  Живее на територия.Ако това нещо е държава...Съветски бардак с ориенталски надстройки.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  [quote#51:"lz2"][/quote]


  Прав си !
  Спомням си, че преди години така оковаваха Галеви, Брендо, Таки и всички знакови мафиоти ... Е, така ги оковаха, че заедно с веригите отидоха да се мъчат по разните му там световни курорти !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  ..... камо ли неква руса кака с рушвет за неколко хиляди.
  —цитат от коментар 31 на qrw19507795


  Тъй амчи как!

  Щом не са няколко милиона, защо изобщо се занимават с нея?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 75. 75 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Виновна или не, на тази жена вместо да ѝ избодат очите, ѝ изписаха веждите.
  Ненам колко години "демокрация", а ченгеджийско-комунистическите приоми са все едни и същи. Пожари, "самоубийства" и публичен линч на възможно най-дребни рибки за назидание на други като тях, и замазване на големите далавери. А, да, и любимото ми е вдигане на цените с 20%, и въздишка на облекчение след като се договорят "само" за 10%. За мен единствената промяна са пълните магазини, броят автомобили и броят телевизии. Иначе и главните герои, и сценарият са си същи и вонят вече 75 години. Гнус....

 76. 76 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  ... Ние ли сме си виновни, че си ги избираме такива? ...
  —цитат от коментар 39 на Plamen Vl


  Риторичен въпрос?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 77. 77 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#42] от "Anfil":

  Те са служебни лица на държавна работа и могат да бъдат контролирани от данъкоплатеца. И, между другото, са можеи да откажат да изпълнят тази гнусна поръчка. Нека пък да се посрамуват.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Това е комунистическата милиция. Това е прокуратурата от съветски тип, която не иска да се реформира. Малоумници ! Не знам , какво ще обясняват, като започнем да плащаме на Иванчева, когато ни осъди.

 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  [quote#62:"ambros"][/quote]


  Преди гражданина от Банкя, имаше други граждани и ВСИЧКИТЕ ПЕРСОНАЖИ ОТ КОТИЛОТО НА БКП, както и въпросния гражданин .
  Ефектът е еднакъв, не се чуди !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Това маниакално-малоумно поведение на властите, би било достатъчно за едно нормално общество да им потърси сметка на момента.Търпението означава липса на човеци.
  Данъкоплатците трябва да заведат иск срещу държавата,евентуалната глоба /от Страсбург/да бъде платена не от бюджета,а персонално от режисьорите и изпълнителите на тази магария.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 81. 81 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  БЕЗЗАКОНИЕ И СЛУЖБАТА НА МАФИЯТА, ОЛИЦЕТВОРЯВАНА ВЕЧЕ ПОЧТИ 10 ГОДИНИ ОТ ЕДИН ГРАЖДАНИН ОТ БАНКЯ И ШАЙКАТА ОКОЛО НЕГО !!!
  —цитат от коментар 43 на niksan1


  НИХНАТА МАМА!

  На марсианците, които го избраха!!!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#51] от "lz2":

  я дай линк към този закон Гербаджийче.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Да оковеш този дребосък е гнусно престъпление!... Но това не значи, че момата не е надскочила боя си неграмотна идиотка!Прекалено малко интелект, а тия, които я избраха имат вина за мъките й!...
  —цитат от коментар 45 на nonsens2


  + 1000 !

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 84. 84 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Това маниакално-малоумно поведение на властите, би било достатъчно за едно нормално общество да им потърси сметка на момента.Търпението означава липса на човеци.Данъкоплатците трябва да заведат иск срещу държавата,евентуалната глоба /от Страсбург/да бъде платена не от бюджета,а персонално от режисьорите и изпълнителите на тази магария.
  —цитат от коментар 80 на sandman  Отличен коментар ! Браво !

  ++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 85. 85 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  ...А хората в Младост пак ще я изберат.
  —цитат от коментар 55 на pyn


  Хората и Тиквата пак ще си изберат!

  Е?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 86. 86 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  Това , което си написала съответства на ника ти: нонсенс. Признаваш , че оковаването на женицата е престъпление , извършено от мафиотската

  Да оковеш този дребосък е гнусно престъпление!В държавата на МАФИЯТА това не е изненада. Но това не значи, че момата не е надскочила боя си неграмотна идиотка!Прекалено малко интелект, а тия, които я избраха имат вина за мъките й!Хайде, аз може би съм от малкото, които мислят така, но истината никога не е с тълпата!
  —цитат от коментар 45 на nonsens2


  Признаваш , че оковаването на тази женица е престъпление , извършено от мафиотска държава. После обвиняваш окованата , че не е надскочила себе си. Била е глупава да си мисли , че може да краде като големите мафиотски босове, за което си заслужава мъките. Вземаш страната на големите мафиотски босове, които се разправят жестоко с тези , които им мътят водата с кражбите. Изводът , който правиш е , че тя е идиот, качен на висок пост по вина на тези , които са я избрали. Трябвало е избирателите да сложат за кмет виден представител на Мафията , че да не стават такива гафове.
  След такива абсурдни разсъждения си мисля , идиотът не си ли ти?

 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#85] от "Онуфри":

  Не бъди толкова сигурен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Пожелайте си(с малко фантазия) оковани с вериги, дрънкащи в колона един след друг главните наследници на червената, ненаказана мафия> Пеев на мама,>Цацар на Боко> Боко на Делян> Каракачан на ДС,> Болен на Путин и т.н.
  Около тях полиция и подсмърчащи адвокати и роднини! Ако силно желаем, може и да стане!!

 89. 89 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 967 Неутрално

  До коментар [#67] от "Онуфри":Живее на територия.Ако това нещо е държава...Съветски бардак с ориенталски надстройки.
  —цитат от коментар 72 на sandman


  Тази държава си я избрал ти!

  Ако не си ти, то тези около теб!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 90. 90 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Цирк.
  Докато доказани бандити с присъди се разхождат на свобода, докато хора като Брендо имат влезли в сила присъди из Европа. Има убийци, като случая "Балтов", случая "дискотека Соло" и много други, където нашите смешни и подкупни магистрати им слагат мярка "подписка", "домашен арест"... И после ги нямало!
  Лошото е, че всички го раздаваме незаинтересовани, а утре може всеки от нас да е на това място, със скалъпено обвинение и мачкан от мафията в държавата.
  А в този преекспониран случай, с нулев напредък, в който видно се омазаха за пореден път (и България ще плаща скоро), виждаме каква каторга и театри играят вече за пореден път.
  Прокурорите по въпросните дела растат в йерархията. Съдии също.
  Българина мълчи.
  Мълчи и плаща.
  Докога...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 91. 91 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Като гледам какво правят с тази жена и ми става все по-тъжно за бъдещето ми в държавата на сбъркаността. Кого ще станем нормални?

  malart.blog.bg
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#89] от "Онуфри":

  Бойко е назначен а не е избран. Прочети Конституцията милиционерче.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Неутрално

  То ,че бившата кметица на "Младост" Иванчева ще влезе "на топло" е ясно,но тези които заслужават в пъти повече да са в затвора няма да влязат!

 94. 94 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Любопитно

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  ++++++++++++++++++++++++++
  Публичен враг Номер 1 за обществото според властта............,но със сигурност истината е доста по-различна!

 95. 95 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Любопитно

  До коментар [#3] от "eyd13372645":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  И според мене така стоят нещата!Слушаш и "снасяш" на когото колкото трябва и няма да си "на топло"!

 96. 96 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  [quote#51:"lz2"][/quote]

  Мамин златен гербер, един ден тролчетата като теб ще увиснат където трябва, заедно с господарите си.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 97. 97 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Българска народна приказка:
  Едни батковци обичали на малка кукичка да ловят едри шарани в столицата на царството. Една кака случайно придобила контрол над езерцето с шараните. Тук и двете страни допуснали обичайни грешки:
  Батковците опитали да заобиколят каката безплатно, тя пък решила да им вземе всички джобни. Финал:
  Батковците решили проблема по единствения им познат начин - като изгорят юргана...
  Каката вече няма да контролира езерцето, но може да се канонизира, за закрилник на убогото племе...

  roo
 98. 98 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Гневно

  Властта я тресе параноя да не би хората да се вдигнат и да им потърсят отговорност за всички престъпления и олигархични кръгове, за това е добре дошло да се отвлича вниманието при всеки удобен случай. Тука ролята на окованата мечка играе една крехка жена.......Срам и погнус !

 99. 99 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 711 Неутрално
 100. 100 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 515 Весело

  Най-вероятно е буйствала и така е принидула полицаите да я оковат, и затова, предварително знаещият, че това ще се случи Пи АР, е чакал отпред с телефона.

  Голям артистизъм, голяма показност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK