Бедствено положение е обявено в няколко общини в Пловдивско заради свлачища и наводнения

Снимките са от района на село Добралък.

Снимките са от района на село Добралък.Община Садово обяви частично бедствено положение, след като река Чая скъса дига и преля край Пловдив, съобщи БНР. Това се случва за втори път в рамките на един месец.


От полицията съобщават, че е затворен за движение пътят между селата Ягодово и Катуница, защото е наводнен. Движението се пренасочва по обходни маршрути.


Залети са и множество земеделски площи. Заради свлачища е затворен и пътят между Лъки и Кръстова гора. На място има полицейски екипи, които пренасочват движението.

Снимките са от района на село Добралък.

Снимките са от района на село Добралък.


Свлачище е затворило и пътя между Асеновград и Смолян, на около 3-4 километра след Бачково. Значително количество скални отломки са паднали и на двете платна.
Обходният маршрут е Кричим – Девин, а колите се пренасочват от полицейски екипи. Към мястото се придвижва специализирана техника за разчистване на участъка.


Частично бедствено положение е обявено и в общините Чепеларе и Девин в Смолянско, предаде БНР. В Чепеларе свличане на земна маса е затворило достъпа до село Забърдо и природния феномен "Чудните мостове". Без път е и девинското село Осиково.


Село Добралък е откъснато от света


Село Добралък, общ. Куклен, е откъснато от света. В селото има бебета, малки деца и възрастни хора, съобщава читател на "Дневник".

Снимките са от района на село Добралък.

Снимките са от района на село Добралък.


След поройния дъжд, започнал малко преди полунощ на 1.08 и продължил над 3 часа, селото е откъснато от света. На 4 километра под селото огромното количество вода е отнесло част от пътя, оставяйки 10-метрова яма.


В самото село, до кметството, водата е свлякла няколко кубика пръст, камъни и дървен материал. В половината село няма ток, а няколко двора на къщи са пропаднали в дерето.

Снимките са от района на село Добралък.

Снимките са от района на село Добралък.


Единият от двата водопровода на селото също е откъснат и има вероятност да има недостиг на вода. В горната част на селото вода няма, а тази, която тече от чешмите, е кална и не е годна за пиене. Очаква се недостиг на питейна вода, тъй като няма запаси от чиста такава.


Кметът на Куклен в момента е на оглед в селото и оценява щетите.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK