Регионалният министър е разрешил строителството върху плаж край Варна

Проектът за строителството на рибарско пристанище върху плажа край Варна

© Община Варна

Проектът за строителството на рибарско пристанище върху плажа край ВарнаМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е нарушил закона, като е разрешил строителството върху морския плаж във варненския кв. "Аспарухово", където трябва да бъде изградено ново рибарско пристанище. Това се разбира от съдържанието на сигнал, изпратен до Нанков от Камарата на геодезистите в България.


Според текста на сигнала министърът на регионалното развитие е подписал заповед, с която е дал траен градоустройствен статут на плажа, който според конституцията е изключителна държавна собственост. Така


плажът вече може да бъде застроен
като определените за това параметри са плътност от 80%, само 2% минимална озеленена площ и височина на сградите 25 м.


Справка в Специализираната кадастрална карта на обектите, регулирани със Закона за устройство на черноморското крайбрежие, действително показва, че теренът, на който Нанков е разрешил строителството на 25-метрови сгради, е отбелязан като "морски плаж". Така той е отразен и в Кадастрално-административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.


Специализираната кадастрална карта на обектите, регулирани със Закона за устройство на черноморското крайбрежие, показва, че имотът е отбелязан като "морски плаж"

© Дневник

Специализираната кадастрална карта на обектите, регулирани със Закона за устройство на черноморското крайбрежие, показва, че имотът е отбелязан като "морски плаж"


С тези аргументи от Камарата на геодезистите припомнят, че според конституцията, чиито текстове имат непосредствено действие, крайбрежната плажна ивица е изключителна държавна собственост, а Законът за Черноморското крайбрежие гарантира невъзможността за промяната на собствеността им от изключителна държавна собственост в частна и


не разрешава никакви строителни дейности върху тях, включително и пристанища.


Въпреки това със заповедта си, издадена на 29 юни м.г., Николай Нанков е дал градоустройствен статут на имота в кв. "Аспарухово", който представлява "морски плаж", без да посочва нормативно основание. Вероятната причина за това е, че в нормативната уредба на страната не съществува основание за застрояване на морски плажове.


Въз основа на заповедта, подписана от регионалния министър, община Варна е издала на 30 август м.г. и разрешение за строителство на морския плаж.


В сигнала, изпратен до Нанков, е обърнато внимание и на факта, че


Министерският съвет също е нарушил конституцията и законите,


тъй като на 1 септември м.г. е взел подвеждащо решение. С него на община Варна е дадено разрешение за "строеж върху имот, представляващ част от морското дъно в границите на вътрешните морски води на Република България в Черно море". В същото време в решението са цитирани и имоти, които се намират на сушата и по-голямата част от площта им е заета от морския плаж. Друга любопитна подробност от текста на правителственото решение е, че имотът "част от морското дъно", посочен в него, не съществува нито в кадастралната карта, нито в кадастралните регистри.


Имотът, посочен изрично в Решението на Министерския съвет от 30 септември м.г., не съществува в регистрите

© Дневник

Имотът, посочен изрично в Решението на Министерския съвет от 30 септември м.г., не съществува в регистрите


В сигнала до регионалния министър са посочени и още няколко нарушения на действащото в момента законодателство, извършени с издаването на документи за строителство върху плажната ивица край Варна.


Така например урегулирането на имотите, предвидени за строителството на рибарското пристанище, е извършено по реда на чл. 16 от Закона за устройство на територията. Това обаче е недопустимо за имоти, които са собственост на държавата или общината.


От друга страна, законът разрешава строителството на пристанища и пристанищни съоръжения само


"извън територията на морските плажове".


"Освен това подробният устройствен план на имота е изработен върху грешна кадастрална карта, което е видимо с просто око при съпоставяне на границите му с тези на бреговата линия, пише още в сигнала до министър Нанков. Това прави одобрения план грешен, а при констатиране на такава грешка той се изработва отново, след като се отстрани грешката в кадастъра".


В края на сигнала си от Камарата на геодезистите в България изразяват съмнението си, че урегулираният за застрояване имот на територията на морския плаж в кв. "Аспарухово" всъщност е


подготвен, за да бъде придобит от частни лица,


както това се случи вече веднъж с "Алея Първа" във Варна.


В самия край на управлението на тройната коалиция през 2009 г. тогавашният областен управител на Варна Христо Контров (ДПС) продаде без търг 122 дка крайбрежен терен на цена около 50 евро за кв.м на свързания с групата около "Химимпорт" "Холдинг Варна". Сделката бе извършена по настояване на тогавашния шеф на агенцията за инвестиции Стоян Сталев с мотива, че през 2007 г. холдингът е получил за проекта си "Алея Първа" на стойност 73 млн. лв. сертификат за инвеститор първи клас.


За да стане възможна сделката обаче, крайбрежните терени тихомълком и без санкция на Министерския съвет са били трансформирани от изключителна частна държавна собственост в частна, която за разлика от първата може да бъде продавана.


Сега случаят с плажа, на който трябва да бъде построено рибарско пристанище, удивително напомня сюжета от 2009 г. В Кадастрално-административната информационна система изключителната държавна собственост на плажа неизвестно защо е отразена като "публична". А съседният имот, включен в границите на новото "Рибарско пристанище", е записан в кадастралния регистър на недвижимите имоти като "частна държавна собственост".


Двата съседни имота в местността "Карантината" край Варна - единият "изключителна", другият - "частна държавна собственост"

© Дневник

Двата съседни имота в местността "Карантината" край Варна - единият "изключителна", другият - "частна държавна собственост"


"При това положение съществува реална опасност двата имота да бъдат обединени в един и няколко години след това да бъдат преобразувани в частна държавна собственост, за да бъдат продадени на частен инвеститор клас А по Закона за насърчаване на инвестициите, дори без търг", иронизират от Камарата на геодезистите в България.

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  :) глупости на търкалета.

 2. 2 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 480 Весело

  "В самия край на управлението на тройната коалиция през 2009 г. тогавашният областен управител на Варна Христо Контров (ДПС) продаде без търг 122 дка крайбрежен терен на цена около 50 евро за кв.м. на свързания с групата около "Химимпорт" "Холдинг Варна". Сделката бе извършена по настояване на тогавашния шеф на агенцията за инвестиции Стоян Сталев с мотива, че през 2007 г. холдингът е получил за проекта си "Алея Първа" на стойност 73 млн. лв. сертификат за инвеститор първи клас.
  За да стане възможна сделката обаче крайбрежните терени тихомълком и без санкция на Министерския съвет са били трансформирани от изключителна в частна държавна собственост в частна, която за разлика от първата може да бъде продавана.

  Сега случаят с плажа, на който трябва да бъде построено рибарско пристанище, удивително напомня сюжета от 2009 г."
  =======================================================================
  Е,тогава е била тройна управляващата коалиция,а пък сега е двойна...:))) Голяма разлика няма,та затова и сюжетите си приличат... И не само тези...:))) Нали са рожби на една майка...

 3. 3 Профил на Леля Гичка
  Леля Гичка
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Защо пък не - във Варненско има подпорна стена представляваща осем етажен хотел и преместваем обект - триетажната къща на Марешки на плажа Кабакум. Та те това е - страната на ограничените невъзможности!

  Не е нужно да си луд, за да живееш тук, но помага.
 4. 4 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Смешното в тази проект е, че тази визуализация е смешна. Познавам мястото и е несъразмерно тази страна на триътълника ( към морето ) с паметника на Георги Димитров ( от тук той е тръгнал за Ръша или накъде натам ) , която е около 70 метра , да съответства на тази сграда ( изглежда двуетажна ), която не изглежда да е като към 20 метра дълга. Някой е рисувал с гъзъ си.

 5. 5 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Там НЯМА плаж. На изток от кея на Карантината са си камънаци, какъв плаж?
  Правилно си е мястото за рибарско селище.
  Но проблемът май е друг - проблемът е сякаш за частна марина а не за рибарска стоянка. И хората се съмняват че утре някой ще го прилапа използвайки еврофондове за строителството.

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  По 2 на 1 ви трябват на цялата шайка и територията може и да стане държава.

 7. 7 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 579 Разстроено

  Още една смърдяща история върху миризливата купчинка.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4054 Любопитно

  Няма начин една известна трибуквена групировка да не е намесена в това!

 9. 9 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4054 Любопитно

  До коментар [#3] от "Леля Гичка":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  ".........Та те това е - страната на ограничените невъзможности!"

  Само да уточним ,че става дума за определени хора и определени фирми!Другите само ще гледаме без ад можем да реагираме!

 10. 10 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  Министър? Объркали сте се, пладнешки разбойник е.

 11. 11 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Кокорчо май загази...

  седеньето го зголемува задникот
 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8162 Любопитно

  Няма там никакъв плаж, освен на картинка..................

  [email protected]
 13. 13 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 659 Гневно

  За трибуквения тумор закони няма!

 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3250 Неутрално

  ....Другите само ще гледаме без ад можем да реагираме!
  —цитат от коментар 9 на bat_plamen


  Ето това не мога да го разбера!
  Защо се предаваме предварително?
  Хората протестират, правят седящи стачки, борят се срещу нарушителите.
  Ние само плескаме с ръце и заявяваме, че нищо не можем да направим.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3250 Неутрално

  Ми този министър изобщо не трябва да остане там....То пък кой ли от управляващите остана да не заслужава ритник по задника!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 255 Весело

  Да подадеш сигнал за действието до този, който е издал заповедта за извършване на действието се нарича... Не знам как се нарича. Според Дж. Хелър е Параграф 22.

 17. 17 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 992 Неутрално
 18. 18 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 939 Любопитно

  Да подадеш сигнал за действието до този, който е издал заповедта за извършване на действието се нарича... Не знам как се нарича. Според Дж. Хелър е Параграф 22.
  —цитат от коментар 16 на Неизвестен Извършител


  След като е нарушена конституцията - не трябва ли сигнала да е до конституционния съд? Не знам дали преди това трябва друга инстанция да се произнесе.

 19. 19 Профил на Fish n Taco
  Fish n Taco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  гаси грозната "визуализация" да не е правена от архитекта на ТИМ? То и проектчето чудничко мяза на пръв поглед.

  a woman can have many things in her taco: cheese, sour cream, meat, guacamole, and salsa
 20. 20 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар [#5] от "ЙЕИ":

  Ти виждал ли си така наречената рибарска стоянка? Това е незаконен коптор, който не отговаря на никакви закони, разположен върху плажа, отдавна вече масивни постройки, а не бараки, с градинки, домати и прочие битовизми. Надявам се да ги разкарат защото тия там ако 10% от тях ловят риба, пак добре... целогодишна вилна зона, извинена с фалшивото "рибарско селище"... рибарско ма друг път...

 21. 21 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Проектът за строителството ми прилича на такъв за яхтено пристанище. Дано не съм прав.

 22. 22 Профил на Fish n Taco
  Fish n Taco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  :) глупости на търкалета.
  —цитат от коментар 1 на svoboden


  Глупости, таркалета, ама гербурунгелите такива бомби и простотии сте заложили в тва нещо, де по незнайни причини все още му се вика "кадастър" чееее /:+="= /%"%% +=:=%=

  a woman can have many things in her taco: cheese, sour cream, meat, guacamole, and salsa
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Евала, направо ги разгроми с тоя аргумент! Не спирай да громиш, бачи Кико!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#21] от "miho45":

  Еми да виждаш някъдв складове, хладилни контейнери, места за товарене, разтоварване, кранове..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  хаха. ми че тя мафият, която управлява във варна, тим де, отдавна така си прави, каквото си иска, и колко неща е построила въхру пясъка, сефте.
  ама вие пишете де

 26. 26 Профил на Fish n Taco
  Fish n Taco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  мафият, която управлява във варна
  —цитат от коментар 25 на owen


  ТИМ много отдавна не са проблем само на Варна. Борисов/ГЕРБ още през първия мандат им подаряваха имоти и в София и в Бургас. Вкараха поне един тимаджия в КС. Помагаха им да заграбят разни частни бизнеси

  втория и третия, предполагам ситуацията е същата

  a woman can have many things in her taco: cheese, sour cream, meat, guacamole, and salsa
 27. 27 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 621 Весело

  Няма там никакъв плаж, освен на картинка..................
  —цитат от коментар 12 на karabastun


  Бе знаещ, не само има плаж ами е бая отдавна. Ние като не сме от Варна, ега сме плажували у Варна...
  Я кажи плочата дето показва кога Гошо Димитров е поел от там коя година е поставена?
  Иначе комунистическата шайка се е изнизали през сръбско след като са запалили България през септемврийското" въстание" инспирирано от руските комундрели.

 28. 28 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Не се накрадоха...

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 29. 29 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1354 Разстроено

  До коментар [#21] от "miho45":За жалост си прав!!!Това ще си е яхтено пристанище,а горкия рибар дали ще може да си плати таксата за гемията да я държи там(кой ли ще му позволи),колко ли калкан трябва да вади!!!!Просто името е”рибарско”!!!

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  На мен проектът на първата снимка ми прилича повече на "Марина ТИМ", отколкото на рибарско пристанище!

 31. 31 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1354 Разстроено

  До коментар [#26] от "Fish n Taco":


  Зърно производството да не кажа в(цяла)Северна България е тяхно!!!Поне в северозападна със сигурност!

 32. 32 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 938 Разстроено

  демокрация-значи развитие, бизнес интереси, включитлено засторяване. А законите-те са на заден план! Нали затова ходехме по митинги и викахме-кой не скача е червен. В ЕС и в НАТО ни приеха заради рИформите, пРРРиватизациата, и преобладаващата частна собственост. Даже имаше едно радио-Нова Европа! там една Дияна Иванова цитираше някой си шваб-Ферхойген, по длъжност €врокомисар-по разширяването. Та въпросния бил казал, че България и Румъния можело да ги приемат в €С, но без елитите им. Е, приеха ни С елитите ни. С групировките. Делян, с Марешки с ТИМ, с бизнес империите на Доган и т.н. А на Ферхойген му намериха друг ресор в ЕК! Благодаря, че пишете ПРЕДИ да е станало късно. Щото Ковачки наскоро ПОЛУЧИ концесии за мини на стойност 550 000 лв инвестиции. Вече е подписано и е КЪСНО! Не съм си предстявал демокрацията, ЕС< НАТО по ТОЗИН начин, но явно съм бил наивник. Релаността продължава да поднася неприятни иненади!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 33. 33 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Първо, какъв плаж ви се привижда точно там?
  Второ, зад "Камарата на геодезистите в България" май се крие точно определен геодезист, който май остана зад борда на общинските поръчки и е доста активен в последно време със сигналите. Не му знам името, но май беше арменска фамилия.

 34. 34 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Ето го плажа - https://www.google.com/maps/ @43.1730808,27.9167737,3a,75y,16.95h,83.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1suHFZW6rTm_M2xgJQPamjng!2e0!7i13312!8i6656

 35. 35 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  "Ето това не мога да го разбера!
  Защо се предаваме предварително?
  Хората протестират, правят седящи стачки, борят се срещу нарушителите.
  Ние само плескаме с ръце и заявяваме, че нищо не можем да направим."
  [quote#14:"Храбър"][/quote]

  Това е наистина най-трагичното – че сме едно заспало, мрънкащо общество, което не се бори активно с безобразията. Или ако някои се осмелят да протестират, веднага се намират много надъхани контрапротестиращи. Вчера гледам в новините демонстрация на актьори от Бродуей срещу Тръмп пред Белия дом – ами нямаше нито контрапротест, нито кордон от полиция.

 36. 36 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Уау туй е точно до недостроения руски комплекс. Някой ще каже ли дали го построиха в края на краищата?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 37. 37 Профил на Fish n Taco
  Fish n Taco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Зърно производството да не кажа в(цяла)Северна България е тяхно!!!Поне в северозападна със сигурност!
  —цитат от коментар 31 на angeles


  Нямам представа, но ми звучи твърде вероятно. Аз няколко месеца само, и чат-пат, се опитвах да следя тнр "медии" и да си превеждам за кво иде реч. В края на първия преуспешен и спешен мандат де -- после ми писна, аре байгън

  Тъжното е че се евава майката на и без това жалкия ни пазар. ТИМ без повсеместната корупция, подаръците на "държавата"/Боко/мафията/ГЕРБ, еле па поставени в относително нормална пазарна среда, отдавна, ама много отдавна, щяха да са фалирали

  a woman can have many things in her taco: cheese, sour cream, meat, guacamole, and salsa
 38. 38 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Абе крайно време е да се разкарат тия глупави плажове и зеленината.. Асфалт и бетон е истината!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 39. 39 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#37] от "Fish n Taco":В БГ скоро нормална среда няма да има!Повсеместно всичко се контролира,тъй че ще си останем с мечтите!Не че на мен ми се отразява по някакъв начин но ме е жал за Родината ми!Ще си ядем фиш анд такос в мексиканския и ще четем Дневник!))))

 40. 40 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Весело

  А Бенчо кара (водно) ко-лелоооооо.... :)))

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 41. 41 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 419 Гневно

  До коментар [#9] от "bat_plamen":

  Правилно сте сбъркали думичката да, изписвайки я ад.
  Да, ад е тази и много други кражби и легални престъпления, които си организираха ГЕРБ, патреотите и ДПС , всъщност новата тройна коалиция.

 42. 42 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 731 Неутрално

  А малко на юг от това място има интересни строежи, заградени плажове. Една година стои табела за строеж на брегоукрепително съоражение, а на следващата година на "брегоукрепителното съоражение" вече стои табела за сграда за обществено ползване. Но камарата на геодезистите не са подали сигнал. Сигурно защото геодезистите нямат нищо общо. Сигурно защото геодезистите не си слагат подписите под книжата на такива строежи.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  До коментар [#31] от "angeles":

  Не точно зърнопроизводството, а търговията и износа на зърно е в ръцете на ТИМ!

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7624 Неутрално

  "Министерският съвет също е нарушил конституцията и законите"
  Че МС кога се е е интересувал от законите. Те са закона ,у тях е хляба и ножа. Законите са за балъците.

 46. 46 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 264 Весело

  ся, пича е взел парите. кво го занимавате с некви глупости. нема да ги връща, я....

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е нарушил закона, като е разрешил строителството върху морския плаж във варненския кв. "Аспарухово", където трябва да бъде изградено ново рибарско пристанище. Това се разбира от съдържанието на сигнал, изпратен до Нанков от Камарата на геодезистите в България.

  Каквото и да разправя Простия и тези които "добре се разбират с него ", ъндърграунда си работи под погледа на управляващите .
  Стъпка по стъпка , бавно но сигурно са напредвали към голямата хапка . Проследете периода на герберското управление и ще ви стане ясно , защо ЦРУ в свой доклад определя Простия като министър - председател произхожда от среди , свързани с подземния престъпен свят . По сведения на американския посланик по онова време в Българиа . Спомнете си Уикилиикс .

 49. 49 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Браво Спасе! Поредното л**но изцвъкано от теб на страницата на Дневник!
  Първо. Нека уточним, че бутиковото НПО, кръстило себе си "Камара на геодезистите в България" няма нищо общо с Камара на инженерите по геодезия и картография, създадена 2006 г. съгласно закона за геодезия и картография! Последната неведнъж се е разграничавала от ментето, упорито лансирано то Дневник:
  http://focus-news.net/news/2018/06/11/2532492/kamara-na-inzhenerite-po-geodeziya-se-razgranichi-ot-kamara-na-geodezistite-v-balgariya-za-riskovete-s-plazha-koral.html
  Второ, За тези, който не са от Варна само да уточня, че на фактическото състояние споменато място са едни чукари, който нито са плаж, нито дюни!
  Трето. Заради кретени скрити зад НПО-та, който непрекъснато рекетират държавата, общините, бизнеса нещата се случват със скоростта на охлюв! Непрекъснати обжалвания и маниулирани стгатии, лъжи и клевети в определени медии - това са новите бухалки! Журналисти като Спас на лейтенантите за мръсни поръчки! Освен по методите по друго с нищо не се различавате от бандите на Очите, Главата, Кравата и т.н.
  Ако Бил Гейтс реши да направи ИТ компания във Варна и избере някоя гола поляна във Владиславово за целта, то и там ще намерите редки буболечки и ще потекат едни жалби до всички възможни институции!
  И ако може лейтенант Спасов да ми отговорите на елементарните въпроси:
  1. Вие заедно със семейството си бихте ли отишли да плажувате на т.нар. плаж, за който сте много разтревожен?
  2. Какво ще спечели Варна, ако въпросния проект не се осъществи?

 50. 50 Профил на Petar Obretenov
  Petar Obretenov
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Историята с продажбата на " Алея първа" е точно описана. Не е необходимо да се намесва КС / както един от коаментиралите пита /. Сделката е абсолютно нищожна и достатъчно е правоохранителните органи / прокуратура и съд / да имат кураж, за да бъде обявена за такава. Ха, да видим: кой ще се осмели?

 51. 51 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#2] от "objektivist96":Е,тогава е била тройна управляващата коалиция,а пък сега е двойна...:))) Голяма разлика няма,та затова и сюжетите си приличат... И не само тези...:))) Нали са рожби на една майк

  Да де , но само след месец -два Роската Плевнелиев седна в креслото на министъра за Регионалното развитие и вместо да санкционира незаконната сделка и да приведе закона в действие , изглежда първо реши да се устрои с вила някъде на първия ред пред морските плажове . Изглежда доби опит точно по това време , та после пренесе мераците си и в Гърция . След него и Л дебелобузото Лиле си е затваряла и двете очи , сигурно от силното лятно сланце , та и тя не е смогнала да въведе ред в пълзящата акция за усвояването на ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА държавна собственост . От частници , естествено .

 52. 52 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 798 Весело

  До коментар [#3] от "Леля Гичка": Та те това е - страната на ограничените невъзможности!

  Лельо , едва ли си искала да кажеш , че невъзможностите са ограничени . Напротив - извършването на невъзможни неща у нас са НЕАГРАНИЧЕНИ Изглежда тъкмо у нас е измислено правилото , че това , което не става с пари , става с много пари.

 53. 53 Профил на i3ida11
  i3ida11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Спасе - подлога такава! Може ли да препишеш на Каратерзиян глупостите и да го наречеш статия?!?!? Йоан Каратерзиян е направил толкова поразии като геодезист, че ви е бедна фантазията! Сега понеже излетя от Общината и ходи да мъти водата! Тия дето пишете коментари - първо погледнете на гугъл т.нар. плаж - само камъни и брега и изяден и ерозирал - вижда се прекрасно на гугъл. Много сте смешни как четете на някого глупостите и лапвате като шарани. Статията е пълна манипулация на вредни елементи. Каратерзиян и Спас ще ги инсталирам на тоя "плаж" да се пекат целогодишно! Другите неща, които принаждате в коментарите са съвсем различни случай и казуси! Ползвайте си главите и мислете, а не едни нещастници да ви промиват мозъка! Жестоко ви заблужадават с тази статия! Каратерзиян взима пари за тези неща , които пише от БСП, Гуцанов и т.н. Той ще си опече работата, а вие тука му се връзвате, ще му помогнете с глупостта си и той ще е същия измекярин като тия проти, които пише сега!

 54. 54 Профил на Fish n Taco
  Fish n Taco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Камара на инженерите по геодезия и картография, създадена 2006 г. съгласно закона за геодезия и картография!
  —цитат от коментар 49 на Anfil


  ужас твай приди Борисов?

  a woman can have many things in her taco: cheese, sour cream, meat, guacamole, and salsa
 55. 55 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#53] от "i3ida11": Каратерзиян взима пари за тези неща , които пише от БСП, Гуцанов и т.н.


  Е , оля се и няма да хване дикиш . Друго щеше да е , ако беше споменала и Путин. Къде- къде по- достоверно звучи от "Гуцанов ".

 56. 56 Профил на i3ida11
  i3ida11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#53] от "i3ida11": Каратерзиян взима пари за тези неща , които пише от БСП, Гуцанов и т.н. Е , оля се и няма да хване дикиш . Друго щеше да е , ако беше споменала и Путин. Къде- къде по- достоверно звучи от "Гуцанов ".
  —цитат от коментар 55 на papуre


  Така ли ти изнася? В случая оливането е от Спас и Каратерзиян!

 57. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#49] от "Anfil": Заради кретени скрити зад НПО-та, който непрекъснато рекетират държавата, общините, бизнеса нещата се случват със скоростта на охлюв!

  Като прочетохмнението ти , та се сетих за протестите на зелените природозащинтици зо согото с парк Пирин . Гях ги хулеха и с по- гадни имръсни определения и названия . Накрая се оказаха прави те , а не министрите и клакьорите на Простия и кликата му . Съда си каза тежката дума и управляващите си подвиха опашките и изчезнаха от местата с микрофони и камери .

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на i3ida11
  i3ida11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  който иска може да отвори сайта на тази камара на гедезистите и да прочете другаря Каратерзияна има и следната добавка там:

  "Ако желаете, можем да Ви окажем пълно съдействие за преразглеждане на документацията и вземане на законосъобразно и целесъобразно решение по повдигнатия въпрос. Ние разполагаме с необходимия професионален капацитет, за да Ви помогнем в дейността по осъществяване на контрол по поставения случай."

  : )))))))


  още от там цитирам - "Това, разбира се, са само съждения, но такива неща вече са се случвали". . . . . - еее айде по съжденията на някой да вземем да обвиняваме наред, а?

 60. 60 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Не виждам голяма драма в цялата история.
  Рибарското селище отдавна се ползваше за незаконни вили.
  А и работата на обществото е да показва, ако нещо не е наред.
  Ще изчакаме да видим как ще се развие този казус, понеже у нас нищо не е точно така както изглежда.

 61. 61 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "...Николай Нанков е дал градоустройствен статут на имота в кв. "Аспарухово", който представлява "морски плаж", без да посочва нормативно основание. Вероятната причина за това е, че ВЕЧЕ ТВЪРДО НЯМАТ СТРАХ ОТ НИЩО.
  Определението "матрял" си доби официално съдържание и значение. Тоа ще излезе по-голям прост селски хитрец от бай тошо. Така е намерил. Прост народ...и т.н.

 62. 62 Профил на IE B
  IE B
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Един бърз преглед на Гугъл Мапс показва, че точно тази част на брега всъщност не е плаж. Трябва да и променят описанието, разбира се, преди да почват да строят.

 63. 63 Профил на Fish n Taco
  Fish n Taco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Един бърз преглед на Гугъл Мапс показва, че точно тази част на брега всъщност не е плаж
  —цитат от коментар 62 на IE B


  брадчет, приглеа ли тнр кадастър? така, бързижката?

  a woman can have many things in her taco: cheese, sour cream, meat, guacamole, and salsa
 64. 64 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  отдавна Варна е презастроена , цели квартали над пътя за Златните ,къща до къща ,блок до блок и тесни макадамени улици ,без асфалт ,без смето извозване ,без знаци и кръстовища ,без регулации и само големи данъци и тук таме нови къщи и строежи ,което значи нови дупки по улиците ,които после никой не запълва ,уникален град , с уникално население ,събрано от много държави ,характерното е ,че никой от тях не желае да спазва никакви правила и закони ,камо ли пък някой в общината и държавните институции да спазва някакви закони ,единствено се следи ,всеки стриктно да си плаща огромния данък рекет ,който отива за екстри на администрацията и нито една асфалтирана или урегулирана улица в кварталите ,сега и с това яхт пристанище пак същото , скъп строеж , добре направен булевард до там ,а останалите да го дуфат,дето нямат яхт пристанище и не живеят в Евсиноград .

 65. 65 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#57] от "papуre":

  Съдът още не се е произнесъл окончателно! Предстои обжалване и произнасяне на петчленен състав! Управляващите си казаха мнението по въпроса (Даже Симеонов обеща да скочи в морето с релса на шията :)))). В паника са измислените НПО-та и те "помолиха" властта да не обжалва?!? Защо ли след като закона е на тяхна страна?

 66. 66 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 490 Весело

  До коментар [#20] от "diegos":

  Някои така го разбират рибарлъка :-)
  Фърлят 2 въдици вадят ракията, нарязват току що набраните доматки иии се почва. Вечер се прибират в рибарското бунгало(коптор) и си живеят ден за ден.
  ЕС иска да ги очовечи - рибарски кейове, чистичко, хладилни камери и т.н.

 67. 67 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 490 Весело

  До коментар [#27] от "skomina":

  Ми кат не си от Аспарухово не пиши глупости.
  Аспаруховския плаж е на Север от кея на Карантината, а тоя проект е на изток.
  Току що се връщам от сутрешното си плуване. Е заради теб НИЩО не се е променило.
  Ни камънаците са се преместили, ни някой ги е засипал с пясък та да стане плаж

 68. 68 Профил на sugar
  sugar
  Рейтинг: 213 Весело

  Проект Алея първа е създаден, за да се укрепи ската и да се обособи паркинг- неща, които вече са направени. Никъде, никой нищо не е строил. А това, че някой е решил да сложи пред името си "член на Камарата на геодезистите" не го прави автоматично такъв, още по- малко пък достоверен източник. Забавлявам се на коментарите ви, които се основават само на една статия.

 69. 69 Профил на IE B
  IE B
  Рейтинг: 222 Неутрално

  [quote#63:"Fish n Taco"][/quote]

  БраТтчед, това, което е на кадастъра не винаги отразява действителността.

 70. 70 Профил на Bogi.k
  Bogi.k
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Аз пък едно лошо нещо съм видяла от Алея 1 - даже напротив - укрепено е, има си път, има хубави заведения, можеш като бял човек да идеш и да се насладиш... Като си спомня преди 20 години че в района се ходеше само от заклети рибари, пенсионери с ишиас и наркомани хипари, направо прогресът е огромен. Така че, ако ще така ще стане нещо подобно и в Аспарухово - дано!
  П.П. Забравих, че спонсорираните от А за Бг не обичате "дано", нещо ви пречела тази дума, простете :)

 71. 71 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 955 Неутрално

  ГЕП не са ОПГ??? ГЕП не са ОПГ??? Е, извинявай ...

 72. 72 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  не мога да разбера кога икономедиаще спре коментирането

 73. 73 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#70] от "Bogi.k":

  Ами не са ви много адекватни спомените от преди 20 години...чудя се дали въобще сте от града. Ама като стана дума за преди 20 години, стадион Варна помните ли го?

 74. 74 Профил на shepprd
  shepprd
  Рейтинг: 213 Весело

  Поредната изсмукана от пръстите драма. Дават "компетентно" мнение хора, които не са помирисвали дори тоя "плаж" в Аспарухово. Ей така, да се отчетат и те, да се възмутят на поредната далавера, за която някой сигнализирал,. Само, че в тоя случай далавера няма. Та не се потете толкова зад клавиатурите, напразно е. Бонус точки ако ми каже някой колко човека членуват в абсолютно несъществуващата и мнима "Камара на Геодезистите". ;)

 75. 75 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Статията много прилича на фалшива новина

  ATX
 76. 76 Профил на boras
  boras
  Рейтинг: 224 Любопитно

  А някой ходи ли на този ''плаж''? Защото освен рибарски лодки и паркирани коли на клиентите на бар Карантина аз там плажуващи не съм виждал.

 77. 77 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#74] от "shepprd":

  не е въпросът дали съм ходил някъде или не.
  въпросът е, че тим обикновено точно така
  действат. в престъпен сговор със областните.
  симеонов като е толко ербап, защо не лобира
  за нов закон за черноморското крайбрежие.
  тея схеми се въртят от много отдавна.
  но никой освен съвестни хора и природозащитници
  не вдигат аларма. много е лесно както се пее в песента
  да си патриот на маса.

 78. 78 Профил на Стойка Петрова
  Стойка Петрова
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Като се вижда от къде идва информацията първоначално за тази статия, започвам да се чудя колко е вярна. И това, което е представено на визуализацията не знам как ще се осъществи на реалното място, там е къде къде по- малко пространството.

 79. 79 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Супер аргументи > ми то там няма плаж, да си строят.
  Разрешението е дадено по кадастъра, кадастъра казва плаж- аргументите на които се обосновава статията са верни.
  Ако там няма плаж и кадастъра лъже и евентуално министъра взема решение спрямо реалното положение, ако въобще и при камънаци такъв строеж на бреговата линия е допустим, то пак е незаконно решението.
  Сигнал, последващи мерки като отменяне на решението и корекция на кадастъра, плюс санкции за министъра е нормалната последователност.
  Мен не ме интересува кой с кого е авер и кой на кого мъти водата. Има нарушение. Всеки е свободен ако Гуцанов или там който и да е друг работи в разрез със законовите разпоредби да сигнализира за нарушение и да предприеме мерки. Логиката> ама ако не е това ще е по-лошо, е адски порочна.
  Крайно време е да направим някои най-елементарни неща като да започнем да се съобразяваме със законите и да си пазим чисто. А не> абе аз да не съм глупак, никой не ги спазва законите, защо точно аз... или, ами то някой преди мен вече е хвърлил фасове, опаковка и т.н. що аз да търся кошче... Само се закопаваме дългосрочно така.

 80. 80 Профил на Stanqo
  Stanqo
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Ако ви дреме за природата на черноморското ни крайбрежие подкрепете петицията https://www.facebook.com/groups/kraibrejie/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK