Борисов нареди всички мостове да се ремонтират едновременно

"Много често не сме разбирани и от шофьорите за това, че правим ремонти на долното строене, на колоните на мостовете, където арматурата е корозирала. Те виждат, че няма работници отгоре по автомобилните платна, критикуват ни, но ще ни разберат. Правим го за българските граждани", каза Нанков.

© Агенция пътна инфраструктура

"Много често не сме разбирани и от шофьорите за това, че правим ремонти на долното строене, на колоните на мостовете, където арматурата е корозирала. Те виждат, че няма работници отгоре по автомобилните платна, критикуват ни, но ще ни разберат. Правим го за българските граждани", каза Нанков.Министър-председателят Бойко Борисов нареди на министрите на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло Московски спешно да предложат решение, което да дава възможност ремонтите на мостовете по пътната и транспортна инфраструктура да вървят едновременно.


Това се вижда от част от стенограмата от днешното правителствено заседание, публикувана от правителствената пресслужба.


"Искам решение и не един по един да ги правим, а едновременно да влезем и да ги правим всички мостове",
заяви премиерът на днешното правителствено заседание ден след като вчера в Италия рухна мост, а над 30 души загинаха. Според него финансиране може да се търси от Българската банка за развитие или целево чрез Министерството на финансите. Той настоя планът да му бъде представен в понеделник, а в сряда Министерският съвет да е готов с решението си.
"Двете министерства да подготвят и всичко да започне да се отремонтира и да се укрепва. Ние строим нови съоръжения, (...) но никой няма да излезе от тези преди нас и да каже: "Ние сме виновни", защото вместо преди 20 години да отремонтират този мост, преди 25, преди 15, никой няма да поеме отговорност. Затова подгответе се и за сряда, ако трябва целеви заеми, след това ТОЛ системата да ги връща, или целево да търсим пари от бюджета, това искам навсякъде да се влезе и да се ремонтира", каза премиерът.


Строителният министър Нанков уточни, че мостовите съоръжения са по на на 35-40 и повече години, които не са основно ремонтирани, а някои - и частично. По думите му 211 моста се нуждаят от ремонт. По автомагистралите броят им е 34, като половината са в лошо състояние. Само за ремонта на тези 17 моста са необходими 130 млн. лв., уточни по-късно пред медиите министърът.


На правителственото заседание Нанков напомни, че миналата година се ремонтирани 7 съоръжения по магистралите "Хемус" и "Тракия", а в момента по план се ремонтират 5, но липсва осигурено финансиране. Едновременно с това подчерта, че конструкциите на всички мостови съоръжения по автомагистралите и пътищата от първи клас са проверени, има и работни проекти, чието изпълнение може веднага да започне.

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Взел си е урок от италианския мост

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  Чакаме да се срути съдебната система в Италия, че да започнем да ремонтираме нашата.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Боже, какъв Грижовник, какъв Бащица, какъФ Херой!

  Ама ... ама, Баце, ми ти си Баш СтроителЯТ от едно 10 годин насам!
  И ... к'во? ПропуснАл си мостовете? А ся превантивно рИвеш и сугестираш мат'ряла? Щот' май се подплашИ' след Генуа?

  Прочее ... да се вслушаме в думите на самия Му министер - цитирам дословно от статията ...
  " ... По думите му 211 моста се нуждаят от ремонт. По автомагистралите броят им е 34, като половината са в лошо състояние. Нанков напомня, че миналата година се ремонтирани 7 съоръжения по магистралите "Хемус" и "Тракия", а в момента по план се ремонтират 5, но липсва осигурено финансиране..."
  Тъй ... От 211 - ремонтирани 7 миналата и 5 тази. Но липсвало осигурено финансиране.
  Как става ремонт без осигурено финансиране - сещайте се. При всички случаи не е сериозен, а по-скоро ... козметичен. Усвояваме е'ни пари ...

  Но, ей, някой, ако не дай Боже стане някаква беля - някой да не е посмял не дори да каже, а дори и да си помисли, че Той с авере имат някаква вина!

 4. 4 Профил на boyan_h
  boyan_h
  Рейтинг: 402 Неутрално

  да вземе да каже нещо и за "търговския регистър"

  Акълът идва бавно и болезнено. Много е вероятно и изобщо да не дойде. Тогава остава само болката.
 5. 5 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Вместо да задава панически ходове, по-добре той или хора които поне малко са по-наясно с материята, да предизвикат сериозни инспекционни огледи и да се набележи план с приоритети.
  Може да има такива, които трябва незабавно да се затворят и започнат ремонти, други, които да се изследват допълнително и тогава се реши какво да се прави с тях, трети, които се нуждаят от профилактика, за да не стигат до аварийни ремонти.
  Ама юнашкото сърце на майстор Буци може ли да чака?

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Вместо да задава панически ходове, по-добре той или хора които поне малко са по-наясно с материята, да предизвикат сериозни инспекционни огледи и да се набележи план с приоритети.Може да има такива, които трябва незабавно да се затворят и започнат ремонти, други, които да се изследват допълнително и тогава се реши какво да се прави с тях, трети, които се нуждаят от профилактика, за да не стигат до аварийни ремонти. Ама юнашкото сърце на майстор Буци може ли да чака?
  —цитат от коментар 5 на tsvetko_51

  Дрън, дрън!
  Ей, че сам министерОт ви рЕди, (и аз му вярвам), че са правени инспекции и има някаква яснота кое, къде, как.
  Но нЕма ... финансиране!
  А финансирането, Цветко, зависи от Баце с авере. Те държат ножа за "хляба", те определят "приоритетите". А пАре не е да нЕма. И то не от вчера.
  Просто ... въпрос на ... приоритети.
  Мостът гълта в пъти повече средства и работа от еднин слой асфалт и нова маркировка, а пи-ар ефектът е почти нулев.
  Пък и от мост къде-къде по-трудно се краде. Щото пада, а не е някаква си маркировка и дупки, за които мат'рялът си е свикнал, че се оправят ден до пладне и са хранилка перпетуум мобиле за "усвоителите".

 7. 7 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Дъра бъра два чадъра, или връзване на гащи, и имитация на дейност.

 8. 8 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 515 Разстроено

  Абсолютна трагикомедия, но на природонаселението не му пречи щом толкова пъти гласува за този тупан.

  #killwhitey
 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Дъра бъра два чадъра, или връзване на гащи, и имитация на дейност.
  —цитат от коментар 7 на Таралеж

  Надали съвсем е имитация.
  Не забравяйте, че НАТО вдигна мерника на инфраструктурата, която е занемарена. Това ме кара и да вЕрвам на министерОт за инспекциите, че са направени. Това ме кара и да вЕрвам донякъде на "инициативата" на Баце, защото хем НАТО го подпира, хем пък това е възможност и да докопа е'ни пари. Предполагам, че и затова, както казва монистерОт, в момента движат 5 моста "без осигурено финансиране", т.е. очакват да им се финансира отвън.

  Инче за дъра-бърата сте прав. То на Наш Вождо всичкото Му е дъра-бъра, жакузита-макузита, кИбапчИта-мибапчита ... Стил, дге!

 10. 10 Профил на bash
  bash
  Рейтинг: 289 Весело

  В момента в който гледах репортажа, точно това казах на сестра ми: Глей ся Бойко как ще нареди да се проверяват и оправят мостовете :) Разбира се не виждам лошо в това. Тези неща не са шега и за разлика от пътищата, не може да не се поддържат. Относно докопването на парите - под една или друга форма все ще ги докопат.

 11. 11 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Така е редно. Каква ще ни е ползата, ако някой нуждаещ се от ремонт мост падне, докато чака реда си за ремонт.

 12. 12 Профил на kuparamp
  kuparamp
  Рейтинг: 233 Неутрално

  На печалившите, честито

 13. 13 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Весело

  Това означава ли, че полицаите дето стоят по дупките от зимата по нареждане на Бай.Х., сега ще местят по мостовете?

 14. 14 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Взел си е урок от италианския мост
  —цитат от коментар 1 на venci4


  Мне, не е разбрал поуката : 2 години след ремонта мостът пада.

 15. 15 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  До коментар [#5] от "tsvetko_51":

  Подкрепям изцяло мнението Ви. България нито има толкова специализрани екипи по мостостроене и поддръжка, нито ресурси. Всяка нормална страна би направила приоритетен списък съобразно важност на моста в транспортната система, статут на състоянието с предварителна оценка на стойността на ремонтните работи и т.н. Ако трябва, да извикат един австрийски или немски екип за допълнителна техническа експертиза на така съставения списък, но "всички мостове едновременно" си е чиста проба безотговорен популизъм за замазване очите на хората.

 16. 16 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 627 Неутрално

  По-добре да каже, защо магистрала Люлин, посроена преди три години, непрекъснато има проблеми със свлачища и тунели?
  И има ли поне един Божи ден да не е в ремонт някой от тунелите по магистрала Хемус.
  А за откраднатите десетки милиони и прибраните комисионни няма да питаме.
  Защото все ще му дойде времето за отговор и по този въпрос.

 17. 17 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  Ако ще се захващат с всички мостове, да им ударат по една боя, после ще обвинят бояджиите, че не е била качествена боята.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 18. 18 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Баце е късметлия , че няма да е на власт като започнат да му падат санираните панелки...
  Всяка година дава по 1 милиард за да ги гримира, на заварките и основите като са им компрометирани все едно нищо не се прави.
  В момента повечето панелки са на по 50 години, дават им живот около 70-80 години и това, че ги облепят , не им удължава живота

 19. 19 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  Като гледам ремонтите на ремонтите, тръпки ме побиват!!!
  Има ли нещо, което ГЕРБ да е ремонтирало и да не е влязло в ремонт веднага след това!
  Площади, НДК, улици, а сега и мостове!

 20. 20 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Нищо не разбрах от изказването на Премиера - от словреда ли, от скачащата мисъл ли!
  Важното е, че съгласно заглавието, всички мостове ще ги ремонтираме едновремено. Защо не и всички пътища.

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Борисов нареди всички мостове да се ремонтират едновременно"

  - Фейкнюз!
  Ремонтирани са 7 моста, 5 се ремонтират сега, остават 2.
  Намерете си източника.

 22. 22 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 598 Весело

  До коментар [#21] от "plebs":

  Да перефразираме: Борисов нареди всичките 14 моста да се ремонтират едновремено.

 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  Голям хаос. Сетил се от паднал мост. Никакво планиране, никаква визия как да се прави. Предния път беше заради разпадащия се тунел. Другите са за усвояване на пари, а не за стягане на мостовете...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  Чакаме да се срути съдебната система в Италия, че да започнем да ремонтираме нашата.
  —цитат от коментар 2 на cinik

  Абе там мафията от 40 години я преследват у нас а корупция и мафия малко се говорили или поне малко са осъдените!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Едновременно всички мостове?!
  Този е слънчасал.

 26. 26 Профил на Explorer
  Explorer
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Де го чукаш, де се пука." Регистърът му пращи, той чул, недочул, мостове ще проверява. Вашите ще паднат първи. 30 години безхаберие, сега още 500 милиона "да ги проверят". Щото не, че му пука, ама ако падне мост и умре някой, може да се наложи ЕВЕНТУАЛНО да си ходи, а регистъра-"кучета го яли".

  Всеки ден стават чудеса! Коледа не е толкова далеч.
 27. 27 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Брей, какъв размах. След като вчера се произнесе за "дисковете" на системата на Търговския регистър, днес вече ще ремонтира всички мостове едновременно. Тъй, тъй, ако не е Пенкелер Борисов сите дискове и мостове отидоха. Както е коментирал

  Голям хаос. ... Никакво планиране, никаква визия ...
  —цитат от коментар 23 на penetrating
  Това е! От десет години правителствата Му работят хаотично, без да представят каквато и да е визия за страната, а само реагират на подсказките от местни и световни събития и усвояват едни пари. Да де, ама мостовете и язовирите трудно ще му се махнат от главата. Да не говорим за абсолютната безпомощност и неподготвеност пред природните стихии. 28. 28 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Голямото момче може би знае, че има процедури за обществени поръчки.
  Също и процедури за тяхното обжалване.

 29. 29 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Чувствам се като в северна корея.

 30. 30 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Да не вземем да ги срутим от толкова бързане да ги оправим.

 31. 31 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 282 Весело

  Борисов: "Ние строим нови съоръжения, (...) но никой няма да излезе от тези преди нас и да каже: "Ние сме виновни"
  Аз от това разбирам, че всичко отива за ремонти на новите съоръжения. Не знам що тъй го разбирам.

 32. 32 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Баце е късметлия , че няма да е на власт като започнат да му падат санираните панелки...Всяка година дава по 1 милиард за да ги гримира, на заварките и основите като са им компрометирани все едно нищо не се прави.В момента повечето панелки са на по 50 години, дават им живот около 70-80 години и това, че ги облепят , не им удължава живота
  —цитат от коментар 18 на 001


  Е то това важи за цяла Европа на изток от Берлин, Виена, и Милан. Като дойде време, от Хърватия и Чехия до Владивосток ще се случва голямата мизерия. И Хо Ши Мин дори.

  Ще видим дали ще има масово преселение в кооперацийки, или в нова вълна панелки.

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Ало Борисов!
  Има предложение.
  За да гарантирате безопасността всичките от правителството и министерствата хващате по един голям кол и отивате да подпирате мостовете, докато бъдат качествено ремонтирани!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  Не забравяйте, че НАТО вдигна мерника на инфраструктурата, която е занемарена. Това ме кара и да вЕрвам на министерОт за инспекциите, че са направени. Това ме кара и да вЕрвам донякъде на "инициативата" на Баце, защото хем НАТО го подпира, хем пък това е възможност и да докопа е'ни пари.
  —цитат от коментар 9 на xm...
  Писал съм го и друг път - нашата работа е вода гази, жаден ходи. В БА има цял инженерен полк дето сидят и си чоплят носовете. Еквивалентът в САЩ са "Corps of Engineers", които в мирно време строят язовирни диги, мостове, пътища и друга инфраструктура. А на нас от НАТО и без това ни казаха, че трябва ъпгрейднем инфраструктурата защото при нужда преносът на техника ще е прекалено бавен. Та, на кратко, трябва да ги юрнат тези шкембелии от Инженерния Полк да оправят мостовете. И без това всеки ден им текат заплати поне някоя работа ще свършат.

 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Ало Борисов! Има предложение. За да гарантирате безопасността всичките от правителството и министерствата хващате по един голям кол и отивате да подпирате мостовете, докато бъдат качествено ремонтирани!
  —цитат от коментар 33 на Храбър

  Няма нужда от колове, нито от ония шушумиги в правителството Му!
  Вие как си представяте ... айде, Тетка как да е, ама оная, външната министерка?

  Пък и нЕма нужда!
  Баце ни е Титан, нали! И като сонщий Атлас може да подпре.
  При това всичките, точно както се е изцепил!

 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Ало Борисов! Има предложение. За да гарантирате безопасността всичките от правителството и министерствата хващате по един голям кол и отивате да подпирате мостовете, докато бъдат качествено ремонтирани!
  —цитат от коментар 33 на Храбър

  Апропо - Валерко би трябвало да си вземе релсата.
  Тъкмо като за моста в Бургас ...

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#35] от "xm...":

  Ми и те да свършат някаква полезна за народа работа, а не само да се чудят с кой да се заядат или на кой дембел да му уреждат законово далаверите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Не се ремонтират едновременно а по план. Иначе ще претупат ремонтите за да приберат парите.

 39. 39 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Сети ли се?
  Откога ти се говори, че Българските пътище не се изчерпват с новоприсвоените магистрали!!!

  "We're not gonna take it! Anymore."
 40. 40 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 346 Неутрално

  "На правителственото заседание Нанков напомни, че миналата година се ремонтирани 7 съоръжения по магистралите "Хемус" и "Тракия", а в момента по план се ремонтират 5, но липсва осигурено финансиране."

  Тука нещо надоумявам - ремонтират се, ама за без пари?! Иначе - похвално е желанието на управата да се решават проблеми, но дали това е най-адекватния начин? Ако плановете за инспекции и профилактични ремонтни дейности са адекватни, тогава защо трябва да се симулира дейност. Изказването, което отговаря на този въпрос:

  "Двете министерства да подготвят и всичко да започне да се отремонтира и да се укрепва. Ние строим нови съоръжения, (...) но никой няма да излезе от тези преди нас и да каже: "Ние сме виновни", защото вместо преди 20 години да отремонтират този мост, преди 25, преди 15, никой няма да поеме отговорност."

  Разбира се, че Баце ще поеме видимо отговорност за решаването на проблеми, предизвикани от другите, лошите, предишните. Няма да питам колко гимназисти има, които биха се изразили по-адекватно от Вожда...

  Това са проблеми, които не са на една управа или друга. Това са национални въпроси, за които е нужен разумен план за справяне, а не някой да си пише в тетрадката, че е поел отговорността с няколко издути изказвания. Същите дискусии ще има след (не много) време по повод жилищния сграден фонд.

  panem et circenses
 41. 41 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#2] от "cinik":

  Култов коментар колега !! +++

  Иначе по темата.......популизъм без граници и абсолютно подценяване на гражданите !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Напълно завършен олигофрен.
  Да видим какъв му е проблемът всъщност, защото си го казва пределно ясно:
  "...но никой няма да излезе от тези преди нас и да каже: "Ние сме виновни"".

  Това е, че никой няма да си признае вината и ще я носи той. Не му дреме дали някой ще умре, не му дреме за загубите, щетите, дреме му да не носи вина.

  Некой мъдър държавник в тази ситуация би се опитал да извлече ползи за страната си - като влезе в пряк контакт с италианските служби и ги помоли за съдействие как поддържат и планират поддръжката, къде са сгрешили, какво може да научи по тях, как се е стигнало до това бедствие. И да приложи всичко добро от тях, и да се поучи от всяка една грешка, и моментално да приложи знанията тук.
  Този завършен олигофрен вижда в ситуацията възможност да извлече полза за себе си. Обявявайки едновременен ремонт на всички мостове, този ремонт очевидно ще е спешен, по подобие на онзи от преди 3 години и ще мине без обществена поръчка, а с директно възлагане. Т.е., Баце е наясно, че скоро нема да е на власт и се опитва да изтегли напред всички плащания, които ще предстоят в годините след това.
  Нещастник.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Още една яма за крадене.

 46. 46 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 289 Весело

  Гениално, 'ем и трафика силно ще намалее, както и скоростта на МПС. Как никой досега не се бе сетил ... 😈😂

 47. 47 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Весело

  Ало Борисов! Има предложение. За да гарантирате безопасността всичките от правителството и министерствата хващате по един голям кол и отивате да подпирате мостовете, докато бъдат качествено ремонтирани!
  —цитат от коментар 33 на Храбър

  Аз имам друго предложение,
  Ицо реформата , бай радан и другите безделници и без това не можаха да влязат в парламента, да ги наемат да ги държат за коловете

 48. 48 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1361 Гневно

  Мутроподобният вече започна да надминава по ниво на глупост в изказванията си и Тодор Живков. Както казват: Боже, ела и си прибери вересиите!

 49. 49 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#18] от "001":

  ако щеш вярвай но те ще паднат след новото строителство
  то вече се вижда

 50. 50 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2166 Любопитно

  До коментар [#34] от "Николай Николов":

  стига вицове бе не можели да карат по пътищата в прибалтика и даже смъртни случаи имаше
  На Хитлер по старите пътища изобщо не му пречеха и до септември стигна до Ленинград германците явно са по кадърни от американците

 51. 51 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2166 Любопитно

  До коментар [#34] от "Николай Николов":

  да не забравим че прибалтика германците я превзеха по бързо с лошите пътища отколкото американските се транспортират до Рига

 52. 52 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Нищо не разбрах от изказването на Премиера - от словреда ли, от скачащата мисъл ли!Важното е, че съгласно заглавието, всички мостове ще ги ремонтираме едновремено. Защо не и всички пътища.
  —цитат от коментар 20 на sbk


  ББ говори така, защото презира обиконвения човек: за него ние сме т*п мат'рял, който трябва да се експлоатира, според егото Му и според Егото на Кукловодите му.
  ...
  Няма защо да ни говори искрено и да обобщава ясно и точно.
  ...
  Овчарят обяснява ли се на стадото, което е определеко за кла*е?!?

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 53. 53 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  секи 4ти км

  Очертават се 5 вида дейности:
  строене, отремонтиране, укрепване, ремонтиране и финансиране?

  "... всичко да започне да се отремонтира и да се укрепва.

  Ние строим нови съоръжения, (...) но никой няма да излезе от тези преди нас и да каже: "Ние сме виновни",
  защото вместо преди 20 години да отремонтират този мост, преди 25, преди 15, никой няма да поеме отговорност.

  Затова подгответе се и за сряда, ако трябва целеви заеми, след това ТОЛ системата да ги връща, или целево да търсим пари от бюджета,

  това искам навсякъде да се влезе и да се ремонтира"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK