България показва арогантност и непознаване на Македония, обяви Любчо Георгиевски

България показва арогантност и непознаване на Македония, обяви Любчо Георгиевски

© Facebook / Ljubco GeorgievskiБългария напоследък води "напълно непринципна политика" към Македония и показва "крайна арогантност, наглост, демонстриране на напълно непознаване на вътрешните състояния" на страната въпреки лекотата, с която Скопие променя политиката си към София.


Това написа в коментар за агенция БГНЕС бившият македонски премиер и председател на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски.


Мнението на Георгиевски, който е български гражданин и обикновено е силно критичен към политиката на Скопие, бе публикувано две седмици след като напрежението между управляващите в България и Македония се повиши след коментари на македонския министър-председател Зоран Заев за македонския характер на Илинденско-Преображенското въстание. Последваха гневна реакция от българския му колега Бойко Борисов, който обвърза думите му с българската позиция за приемането на Македония в ЕС, и критики от президента Румен Радев.


"Трудно ще се стигне до сближаване"
Той припомни реакциите на български политици на името Северна Македония и някои коментари за Македонската православна църква и ("нека бъде разпусната като църква и да се претопи в БПЦ"), които "свидетелстват само колко малко е известно положението в Македония".


Необяснимо за него е и решението за "грубо затворената врата" на кабинета на Борисов при посещението на македонския президент Георге Иванов. "За такава грубост в международната дипломация не съм чувал дълго време" и е не само личен акт, а и "отношение към институцията на президента на съседна държава", продължава Георгиевски.


Освен това бившият посланик на България в Македония Ангел Димитров "със своите основни позиции също така гарантира, че комисията по обща история скоро ще се провали", добавя Георгиевски. Някои от коментарите на Димитров, преди комисията по исторически въпроси да започне работа, бяха разтълкувани като сигнал, че българският екип учени ще опита да се наложи над македонския и не сяда с нагласа за диалог.


"Дори в най-крайните български среди"


"Клането" сред български политици, анализатори и журналисти повдига въпроса дали има "нова забрана за употреба, този път с македонско прилагателно", пише Георгиевски. "Имаме ли някакви нови проблеми, които никога не са съществували, дори в българската историография?... Някой измисля проблеми, които не съществуват дори в най-крайните български среди. Нима тепърва трябва да се обяснява, че всичко, което се е случило на територията на Македония, може и се подразбира да бъде наречено македонско."


По аналогия с тракийските паметници на територията на България, които със сигурност са български, той пита: "Ако Илинденското въстание е водено от организация, която се нарича македонска, ако крайната цел е автономия на Македония, не можем ли да го наречем македонско?" Ако се забрани прилагателното "македонски", продължава той, "какво ще правим с Македоно-одринското опълчение? Какво ще правим с единадесетата македонска дивизия? Какво ще правим с македонската имиграция в Америка, както я нарича и Ванче Михайлов, но и Георги Пирински? Как ще кръстим "македонския научен институт" и неговия вестник "Македонски преглед"? Как ще се справим с "македонските братства", съществували във всеки град в България?"


Коментарът му завършва с призив към българските власти да имат предвид, че в лицето на Заев имат "прагматичен приятел" и не биха могли да си позволят за губят неговата привързаност, защото "може би в момента той е единственият политик, готов да се извини за нещо, което не е направил погрешно".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2809 Весело

  Тез па как си познават историята не е истина :)

 2. 2 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Напълно очаквано поведение. Малко след като получиха пълна подкрепа от наша страна във връзка с европейската си интеграция, ни се изсраха на главите. И това няма да е единичен случай, това ще е практика, Колкото повече им се навеждаме, толкова повече ще ни е..ват.

 3. 3 Профил на bnb39573998
  bnb39573998
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дневник, вече сте толкова назад с материала, че пускате новини от преди 4 дни.

 4. 4 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4712 Любопитно

  В това си изказване за БГНЕС говори македонеца Любчо, а не българина Любчо.

  П.П. Той има двойно гражданство или не!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 5. 5 Профил на kpu14575282
  kpu14575282
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Любчо Георгиевски беше голям приятел на Иван Костов.
  Надявам се след това негово изказване,
  Костича да го е „отсвирил“.

 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Като ви слушам, май нямате нужда от подкрепа за влизане в НАТО и евентуално в далечен план и в ЕС...

 7. 7 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Прав е Любчо Георгиевски ! Точка по темата и подкрепа да успеят на референдума Сега да спрат да казват АМА ТОЗИ ТОВА ДРУГИЯТ ОНОВА КАЗА

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3192 Весело

  Как ще кръстим "македонския научен институт"
  __________________
  Може да стане "НПО антички" или нещо такова! Трябва да се извадят неоспорими факти за Македония преди 1945г. Примерно да покажат поне една снимка за македонски комита и знаменосец от въстанията за национално обединение на която да има знаменосец със знаме "македонски вентилатор".

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Подобни теории се пускат отвреме навреме от УДБА, чийто верен кадър е и Люпчо. Един вид - приемете нещата така, че да не стане по-зле. Македония стои вече 15 години пред вратата на НАТО и ЕС и може да постои още толкова, заедно със сърбежите. Докато не умре и последния притежател на югославски паспорт там и не израсне едно младо и ново поколение българи.

  седеньето го зголемува задникот
 10. 10 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Нека да мине референдумът пък ще видим. Винаги има време да защитаваме позициите си. Гадно е, обаче, че братята плюят по нас, а раболепничат пред гърците.

 11. 11 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#3] от "bnb39573998":

  И аз това го четох тогава!

  До коментар [#4] от "Иво":
  Не само има ,но за да го получи е подписал и декларация, че е българин от български произход с родители българи. Отново излиза въпроса ЗАЩО НЯКОЙ ПОДПИСАЛ ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ, КОЙТО СЛЕД ТОВА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ИЗЯВЯВА КАТО НЕБЪЛГАРИН, ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМА ВЪПРОСНОТО ГРАЖДАНСТВО? Просто на няколко такива трябва да им се отнеме показно и това да получи достатъчно известност в медиите . Така всички останали ще имат едно наум когато говорят и действат като небългари..

 12. 12 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Люпчо, а сръбско гражданство имаш ли в колекцията си?

 13. 13 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2455 Неутрално

  От всяка дума Люпчо Георгиевски лъха антибългаризъм и македонизъм във най-антибългарския му вариант. Да се говори за Македония като за географска област не е погрешно, да наречеш българите от Македония "македонци" за това, че са от там, както шопите и добруджанците например, не е грешно, но да ги противопоставяш на българите и всичко българско, ето това е нагло и пошло. Безочието на Георгиевски, който е имал нахалството да стане и български гражданин е безгранично.

 14. 14 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Въобще, време и на ЛюПчо да му се припомни, чий гражданин е, когато в него проговори поданикът на Титова Югославия. Това, че сърбоманите в Скопие са се разбрали с грънците, не значи нищо. Или ще признаят, че РМ е втора българска държава и населението там е с български корени и говори български диалект, или делене с албанците, а сърбите - мрш у фичку матер. Няма членството в ЕС да е подплатено с лъжите на Коминтерна. Всяка държава, поддържаща сталинизма в идеологията си, не заслужава да съществува.

  седеньето го зголемува задникот
 15. 15 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#10] от "evtimvz":

  защото са югославяни и сърбомани, никакви македонци не са. Само смрт за тия, би казал Ванчето.

  седеньето го зголемува задникот
 16. 16 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Любчо е прав.

  Определени среди раздухват истерия и напълно нереалистични очаквания по повод отношенията с Македония и правителството на Заев и го правят хем напълно съзнателно, хем единствено поради вътрешнополитически причини и с мисълта за вътрешни дивиденти.
  Заради мимолетното удоволствие и съмнителната полза да наплюят правителството на Баце са готови да опропастят опитите за нормализиране на диалога със Скопие.

  След напълно ненужните искри около Илинден, най-добре би било до 30.09. късно вечерта в София да настане мъдро мълчание и внимателно наблюдение към случващото се в Македония.

 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3192 Весело

  Това написа в коментар за агенция БГНЕС бившият македонски премиер и председател на ВМРО-Народна партия Любчо Геогриевски.
  Мнението на Георгиевски, който е български гражданин
  ___________________
  Има си процедури по отнемане на българското гражданство!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 929 Неутрално

  В това си изказване за БГНЕС говори македонеца Любчо, а не българина Любчо.П.П. Той има двойно гражданство или не!?
  —цитат от коментар 4 на Иво


  Не сте прочели думите на Любчо Георгиевски. Думата "македонец" има много значения. Във Вашето съобщение Вие приравнявате "македонец" с "македонист" - човек който отрича дори общите ни корени и със сигурност общата етничност. "Македонец" също така е българин с корени от Македония - не само от Пиринско, но и бежанците от Егейска Македония, а и от Вардарско (каквито са може би една четвърт от българите в самата България). Не може с лека ръка да предаваме определението "македонец" на македонистите и гърците!

 19. 19 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6692 Гневно

  Много добре познаваме историята - още от 60 -те години на 19-ти век - почти 20 години преди създаването на българската държава - миниатюрните тогава Гърция и Сърбия преговарят за подялба между тях на тази част с огромно преобладаващо българско население, а Турция и Великите сили ги насърчават - всеки според зависи от интересите си в определен период!

  karabastun1@abv.bg
 20. 20 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Човекът се казва ЛюБчо Георгиевски и е доста тъпо да бъде наричан демонстративно ЛюПчо.

  Изписваше името си с Б, когато на никого оттатък границата не би хрумнало такова показно посегателство към светия коневски правопис.
  Айде поспрете малко с политиканските интрижки.

 21. 21 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1885 Разстроено

  До коментар [#9] от "Пипера е много лют":

  българи ново поколение там няма и няма да има Виж албанци да

  гошо
 22. 22 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 929 Гневно

  Това написа в коментар за агенция БГНЕС бившият македонски премиер и председател на ВМРО-Народна партия Любчо Геогриевски.Мнението на Георгиевски, който е български гражданин___________________Има си процедури по отнемане на българското гражданство!
  —цитат от коментар 17 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Не посягайте на Любчо Г. Той е по-голям българин и от Вас!

 23. 23 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Добре е на този господин да се отнеме българския паспорт. Лъжливец. Декларира, че е българин , а после плюе нацията към която уж принадлежи.

 24. 24 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#16] от "forza":

  проблемът е, че скопските сърбомани възприемат всяко мълчание тук като тяхна гръмка победа и ако си затраем заради референдума, после ще кажат, трайте поради други важни причини, все едно само мнението на грънците е важно. Продължават наглите опити за "защита" на "македонците" в Пиринско, подплатени с "аргументите" на Гошо Тарабата и Коминтерна. Това продължава 70 години след официалната смърт на македонизма като идеология извън областие Скопие и Битоля...

  седеньето го зголемува задникот
 25. 25 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 446 Весело

  Докато не умре и последния притежател на югославски паспорт там и не израсне едно младо и ново поколение българи.
  —цитат от коментар 9 на Пипера е много лют


  Младо и ново поколение албанци ще израсте

 26. 26 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4194 Неутрално

  Борисов трябваше да приеме македонския президент, това беше много грубо, по всички стандарти в политиката.

  Любовта ще спаси света!!!
 27. 27 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 929 Неутрално

  До коментар [#9] от "Пипера е много лют":българи ново поколение там няма и няма да има Виж албанци да
  —цитат от коментар 21 на гошо


  И с това също бих се съгласил. Затова думата "_само_съзнание" започва със _само_. Стига да бъде така любезен да признава същото право на другите, включително исторически фигури които са загинали преди десетилетия за свободата на народа му.

 28. 28 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#18] от "plamen_b":

  Няма македонец да не е българин! И децата в гръчко знаят, че Македония е българска, а Павлос Мелас е бандит без никаква връзка с Македония, изпратен в Егея да безчинства.

  седеньето го зголемува задникот
 29. 29 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#25] от "Alex Prime":

  дори и така е по-добре от сегашното БЮРМ-анство.

  седеньето го зголемува задникот
 30. 30 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#22] от "plamen_b":

  Българин по професия

  седеньето го зголемува задникот
 31. 31 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 929 Неутрално

  До коментар [#10] от "evtimvz":защото са югославяни и сърбомани, никакви македонци не са. Само смрт за тия, би казал Ванчето.
  —цитат от коментар 15 на Пипера е много лют  От всяка дума Люпчо Георгиевски лъха антибългаризъм и македонизъм във най-антибългарския му вариант. Да се говори за Македония като за географска област не е погрешно, да наречеш българите от Македония "македонци" за това, че са от там, както шопите и добруджанците например, не е грешно, но да ги противопоставяш на българите и всичко българско, ето това е нагло и пошло.
  —цитат от коментар 13 на voyko


  Също не е грешно да искат да живеят в отделна държава (за разлика от шопите или тракийците :-)).

  Не виждам, обаче, с какво Любчо Георгиевски противопоставя македонците на "българите и всичко българско".

 32. 32 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Има една клакьор ска ШАЙКА ( по близко до власт) ! Та тя си играе на различни патриотични игрички ! Любчо Георгиевски е македонски гражданин от БЪЛГАРСКИ произход Някой има ли представа че за такива неща са избити над 20 000 граждани на Македония !! Просто заради ПРОИЗХОД Стоим си тука в ГЕРБ палатите и бистрим МАКЕДОНСКИТЕ РАБОТИ Българите в чужбина престават да се наричат българи още на 3 -та година за МАКЕДОНИЯ ще говорим Дестабиулизацията на Македония ще е в полза само на Сърбия в момента !! Знам че дежурния заподозрян е Русия - но тя по скоро е неутрална Две държави ( по скоро народ) със силни симпатии към руския народ не се рискува заради ЕДНОДНЕВКИ !

 33. 33 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Прав е. Заев се качи на трона благодарение на албанците. Същите, дето най-безцеремонно изпяха албанския химн в македонския парламент, след като избраха албанец за шеф на парламента. И славянските македонци щурмуваха парламента, а той си разходи снимката на окървавената си глава по световните медии. Всичко си върви по план. Това, което давутоглу казва в книгата си “стратегическа дълбочина”, се реализира. А именно:сащ и турция имат общ интерес на балканите - намаляване на славянското влияние. Е, в определени кръгове в бг “славянин” и “православен” (не дай си боже в комбинация) са мръсни думи! От мен: прочетете “гласовете ви чувам” на талев. И тогава пишете! А иначе си цъкайте минусите, ама ако може мълчаливо. Че това ми е болна тема.

  Мърфи е оптимист!
 34. 34 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 929 Любопитно

  Добре е на този господин да се отнеме българския паспорт. Лъжливец. Декларира, че е българин , а после плюе нацията към която уж принадлежи.
  —цитат от коментар 23 на драган


  Бихте ли посочили къде плюе нацията ни?

 35. 35 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 721 Неутрално

  "напрежението между управляващите в България и Македония се повиши след коментари на македонския министър-председател Зоран Заев за македонския характер на Илинденско-Преображенското въстание."

  Формално погледнато въстанието избухва в Битолския, Солунския и Одринския вилаети на Османската Империя . Какъв "македонски характер" вижда Зоран си е негов проблем, но македонски характер в Одринско и Сереско е просто фантазия.

 36. 36 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Няма как да не се съглася с Любчо Георгиевски. Аха да се спогодим с макетата, и току някой български "политик" забърка скандал. Лесно се губят приятели, трудно се печелят. Интересно какъв ли им е мотива? И кой има интерес от влошаване на отношенията?

 37. 37 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1992 Неутрално
 38. 38 Профил на Веселин Петров
  Веселин Петров
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Любчо е най-смисления политик в Македония (и България). Войнстващите националисти са проблем не само в Македония, а още по жалка е позицията на БСП която е изцяло насочена за вътрешна консумация и за пореден път проваля българската идея в Македония.

 39. 39 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  И като допълнение към #33: Нашият реши да реализира точно този чужд проект по време на бг европредседателство! За южния ходи да се извинява на путин, след като се осъзна какви точно ги е натворил, за тази издънка подред ли ще ни се извинява?

  Мърфи е оптимист!
 40. 40 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6692 Неутрално

  До коментар [#36] от "2029":

  Ми върви виж кой е обезлюдил де факто т. нар ''Северозападна Гърция'' - / на практика там вече няма българи , а гърци не са се заселили / !

  karabastun1@abv.bg
 41. 41 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#32] от "dejmos":

  кой имал силни симпатии към Московията? Една държава в НАТО и ЕС и друга, която иска да е в НАТО и ЕС, въпреки попълзновенията на Кремъл и шумадийските свинари?

  седеньето го зголемува задникот
 42. 42 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6692 Любопитно

  До коментар [#36] от "2029":

  А и виж пък кой още е направил цял музей на Ататюрк в Битоля !

  karabastun1@abv.bg
 43. 43 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#33] от "султана глаушева":

  албанците са силни, защото не се отричат от народа си и имат подкрепата на Албания. Българите в Югозападна България са се нарекли югославски сърбомани и се чудят защо са слаби.

  седеньето го зголемува задникот
 44. 44 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Колко нагъл и долен трябва да си, да плюеш по България, когато си и се молил за гражданство и си го получил!!!
  Ще е хубаво Македония да е в НАТО и ЕС, но не и на цената на историята ни!А античките едва ли някога ще признаят, че освен изкуствена история имат и изкуствен език, както и измислена нация!

 45. 45 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  като цяло, идеята за Западни Балкани в ЕС май е доста прибързана. Може да втасват още двайсетина години, за да се види кои от тези марионетни държавички стават и кои не за ЕС. От сегашните 6 могат да останат 2-3, като от сърбия да остане Белградския пашалък. Тогава и скопските сърбомани ще мирясат.

  седеньето го зголемува задникот
 46. 46 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1621 Любопитно
 47. 47 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6692 Неутрално

  До коментар [#43] от "Пипера е много лют":

  Същото може да се каже и за румънците в Молдавия - въпреки, че са били отделно от Влашкото княжество - не говорят и не пишат на ''молдовски'',нали - и вече близо 20% имат румънски паспорти!

  karabastun1@abv.bg
 48. 48 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 929 Разстроено

  До коментар [#18] от "plamen_b":Няма македонец да не е българин! И децата в гръчко знаят, че Македония е българска
  —цитат от коментар 28 на Пипера е много лют


  Е тогава кой демонстрираше в Гърция с лозунги "Македония е Гърция"? Може би ни се иска "и децата в гръчко да знаят, че Македония е българска". Все пак са минали почти сто години от преселването на повече от милион гърци от територията на днешна - предимно Мала Азия - в Егейска Македония и Тракия. Като добавим гоненията срещу българите там и пълната незаинтересованост на българските правителства (не само преди, но и след 1989) не е чудно, че толкова гърци се наричат македонци, а в България думата македонец се противопоставя на българин.

 49. 49 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  руските агенти ги наритаха в Гърция, но от България и Македония не съм чул за подобно действие.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 50. 50 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  Въобще да не се изненадваме ако почнат разни политици да наливат масло в огъня...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 51. 51 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 929 Любопитно

  Колко нагъл и долен трябва да си, да плюеш по България, когато си и се молил за гражданство и си го получил!!!
  —цитат от коментар 44 на chinaski


  И бихте ли посочили точно къде г-н Георгиевски "плюе по България"?

 52. 52 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6692 Любопитно

  Всъщност НАТО и ЕС най-вероятно могат и без Македония, ама Македония не може без България !

  karabastun1@abv.bg
 53. 53 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#43] от "Пипера е много лют":
  Не знам. Може и да е така, може и да не е. Имаме доставчик албанец. Прекрасен. Така се запозна с нас. “Аз съм шиптър”. Точен човек. Не се касае до хората, а до еквилибристиките, дето настройват един срещу друг. А духът е следният: изтикване на славянството. Кирилицата е мухлясала. Напредничавите pi6at na latiniza. Православието е мухъл и рашистанска хибридка. А ние сме кретените, дето кимат и трябва да казват yes, sir! Като на времето “так точно товарищ”! Докарва ме до бяс!

  Мърфи е оптимист!
 54. 54 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#16] от "forza":
  Разбира се, че е прав Любчо Георгиевски! Тъжн, мъчителноо е да слуша и гледа човек как руската ( а и сръбска донякъде, но най-вече руска!) подмолна политика спрямо България и Македония успява отново и отново. Тази подмолна политика е да се всява раздор, като се раздухва краен безмозъчен национализъм и от двете страни на границата. И така, ярез този раздор, да се направи невъзможно оправянето на отнощенията между нашите две страни. Целта, разбира се е най-вече да не се позволи на Македоня да влезе в ЕС и НАТО. Любчо Георгиевски е приятел на България, него го обвиняват едва ли не , че е български шпионин в Скпоие. Ако и неговата позиция на помирение и сближаване между нашите страни събужда безмозъчна агресия в нашите крайни националисти ( и скрити руско-съветски агенти), то шанс за сближаване няма и не може да има! Както казва Любчо думата "македонски" се ползва, и винаги се е ползвала, и от про-българското крило на ВМРО (Вътрешна Македонска революционна организация) и от нащите собствени политици и медии! Нали идеята беше да се каже, че може едно историческо събитие да бъде наречено и българско и македонско, а не да се забрани думата македонски!!! Не разбират ли нашите крайни националисти , че стават пионки в една по същество анти-българска игра? ( А Нинова дори не е и националиска - нейната игра е ясна.)

  До коментар [#16] от "forza":

 55. 55 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Любчо вместо да се упражнява по история, да вземе да прочете прокламацията от Битоля: https://commons.wikimedia.org/wiki/File :Ilinden-Preobrazhenie-proclamation.jpg
  ... написана на чист български език (представя си какъв ще е днешният "македонски"превод - пълен смех).
  ... И да попитам Любчо, след като въстанието е само Македонско и Илинденско що дири там Одринско ???

 56. 56 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2391 Неутрално

  Както са казали древните:
  Inter Thraciam vel Macedoniam et Mysiam Inferiorem modo Bulgari habitant.
  Или:
  В Тракия, Македония и Мизия само българи живеят.

 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3745 Неутрално

  Ми да, ми да и аз мисля, че Северозападна Македония трябва да е името, а не северна. Откъде накъде? Като искат да се македончат античнически да го правят само на признатата им територия. Кайн и Авел и те са били братя.

 58. 58 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#47] от "karabastun":

  Колега, писал съм го и друг път, но да се повторя - добре е България и Румъния да започнат да се подкрепят взаимно по въпросите на интеграцията на съседните им братски държави. Така румънците приобщават Бесарабия и Буковина, ние си взимаме областите Скопие, Битоля и Охрид.

  седеньето го зголемува задникот
 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  Борисов трябваше да приеме македонския президент, това беше много грубо, по всички стандарти в политиката.
  —цитат от коментар 26 на hope  Всеки, който си е направил труда да прочете мой коментари, знае много добре, какво ми е отношението към премиера, но в случая ( когато не обърна никакво внимание на президента Иванов ) намирам, че постъпи правилно и държавнически, за което го аплодирам !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#16] от "forza":Разбира се, че е прав Любчо Георгиевски! Тъжн, мъчителноо е да слуша и гледа човек как руската ( а и сръбска донякъде, но най-вече руска!) подмолна политика спрямо България и Македония успява отново и отново. Тази подмолна политика е да се всява раздор, като се раздухва краен безмозъчен национализъм и от двете страни на границата. И така, ярез този раздор, да се направи невъзможно оправянето на отнощенията между нашите две страни. Целта, разбира се е най-вече да не се позволи на Македоня да влезе в ЕС и НАТО. Любчо Георгиевски е приятел на България, него го обвиняват едва ли не , че е български шпионин в Скпоие. Ако и неговата позиция на помирение и сближаване между нашите страни събужда безмозъчна агресия в нашите крайни националисти ( и скрити руско-съветски агенти), то шанс за сближаване няма и не може да има! Както казва Любчо думата "македонски" се ползва, и винаги се е ползвала, и от про-българското крило на ВМРО (Вътрешна Македонска революционна организация) и от нащите собствени политици и медии! Нали идеята беше да се каже, че може едно историческо събитие да бъде наречено и българско и македонско, а не да се забрани думата македонски!!! Не разбират ли нашите крайни националисти , че стават пионки в една по същество анти-българска игра? ( А Нинова дори не е и националиска - нейната игра е ясна.)До коментар [#16] от "forza":
  —цитат от коментар 54 на dedalus  До коментар [#54] от "dedalus":

  Говорим за исторически документи, които еднозначно доказват, че въстанието е замислено и осъществено като Македоно-Одринско или, иначе казано, Илинденско -Преображенско. И, ако уж най-големият приятел на България в Македония не признава фактите - пази боже от такива приятели.

 61. 61 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 402 Разстроено

  ...Отново излиза въпроса ЗАЩО НЯКОЙ ПОДПИСАЛ ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ, КОЙТО СЛЕД ТОВА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ИЗЯВЯВА КАТО НЕБЪЛГАРИН, ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМА ВЪПРОСНОТО ГРАЖДАНСТВО? Просто на няколко такива трябва да им се отнеме показно и това да получи достатъчно известност в медиите . .......
  —цитат от коментар 11 на SSmart


  Ам нИдей!

  Че тогава в България народонаселението ще остане наполовина!!!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 62. 62 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#54] от "dedalus":

  ако сърбоманската шайка в Скопие иска подкрепата на България, редно е поне малко да си мерят приказките. Щото и Господ дава, ама в кошара не вкарва. Няма как държавица на 25 години, половината от жителите на която си пазят юго-пасошите, да влезе в ЕС без лустрация на агентите на УДБА и без да се е разделила с илюзиите от Коминтерна. Една от тези илюзии е, че са отделна нация. Ще станат отделна нация, когато просъществуват като самостоятелна държава поне стотина години и си заслужат име, език и история, които не са крадени от съседите им. Тия бюрманци възприемат историята като супермаркет и си щипват това, което им харесва от рафтовете.

  седеньето го зголемува задникот
 63. 63 Профил на deviant
  deviant
  Рейтинг: 503 Гневно

  Я да прочетем ,за разнообразие ,как се отразява България в скопския "Слободен печат" :

  "Що се отнася до поведението на официална София,то дори не се приближава до коректното държавническо. Но, това им е едновековен маниер.Те са циници ,които използват момента,когато и двата крака на Македония са в една обувка......"
  и " Заев не сгреши ,когато каза ,че Илинденското въстание е македонско ,а извинението е изнудено с шантажите на София за възможно нейно вето за нашето приемане в ЕС и НАТО"
  http://focus-news.net/news/2018/08/14/2556172/sloboden-pechat-makedoniya-golyamata-balgarska-rana-te-sa-predatelite-balgarskoto-vmro-e-sofiysko-politseysko-tvorenie.html

  Прави бяха гърците : на зло куче-зъл прът.

 64. 64 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Когато в България говорим за агенти на ДС и за руска пета колона, редно е да си дадем сметка, че в РМ агентите на УДБА и сърбоманите всъщност никога не са напускали властта, и просто правят лупинги с цел да всеят заблуда. В Скопие дори и не се говори за лустрация, а всички медии са в ръцете на сърби и сръбски агенти. Най-изявените им журналисти са карикатури като оня Миленко и още един скот, Вашку Ефтов.

  седеньето го зголемува задникот
 65. 65 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Много ми е интересно как винаги когато някой от Македония ни се из@ка на главите се излиза с призиви "Не оставяйте Русия и Сърбия да ни скарат".

 66. 66 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#36] от "2029":

  Русия има интерес Западните Балкани да не влизат в НАТО и ЕС. Това най-лесно ще се постигне спрямо Македония като се раздухва краен национализъм и от двете страни на нашата граница. Сърбия, която е другия заподозрян, когато става дума за раздори между България и Македония, е по-малко заинтересована в случая от такива раздори, защото и в Сърбия мисля че мнозинството хора искат страната им да влезе в ЕС иНАТО.

 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3745 Неутрално

  "Разбира се, че е прав Любчо Георгиевски! Тъжн, мъчителноо е да слуша и гледа човек как руската ( а и сръбска донякъде, но най-вече руска!) подмолна политика спрямо България и Македония успява отново и отново. "
  До коментар [#60] от "Булаир":

  Що бе? Любчо и Путин да не са братчеди?

 68. 68 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#48] от "plamen_b":

  Това е защото в продължение на години, българин в Гърция е значело тежки присъди, заточение и смърт. Ето ти една книга, писана от гъркиня:

  http://ciela.bg/books/book/zhitni-polia-krvavi-hlmove/253

  Книгата и досега не е издадена на гръцки, защото казва как Македония е станала гръцка. Ние, потомците на българи от Вардарско и Егея, не признаваме гръчката окупация и наричаме нещата с истинските им имена. Както и градовете там са Воден, Лерин, Солун, Сяр, Кукуш, Костур, а не имената на гръчките окупатори, които се ползват от някои "българи". Въобще - не е срамно да наричаш нещата с истинските им имена.

  седеньето го зголемува задникот
 69. 69 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#63] от "deviant":

  като се научат да пишат свобода, вместо сЛобода и върнат буквата Ъ в азбуката си, да заповядат в ЕС. За НАТО е добре да влязат веднага, за да квичат шумадийските свинари и руските им покровители.

  седеньето го зголемува задникот
 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3993 Неутрално

  Хубаво, че Заев поведе страната нанякъде и ние подкрепихме Македония по всякакъв начин, иначе още щяхте да си говорите празни раздумки по мегданите и държавата ви да тъне в мизерия и безпътица....И да се албанизира разбира се !

 71. 71 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1600 Весело

  [quote#18:"plamen_б

  В това си изказване за БГНЕС говори македонеца Любчо, а не българина Любчо.П.П. Той има двойно гражданство или не!?
  —цитат от коментар 4 на Иво


  Не сте прочели думите на Любчо Георгиевски. Думата "македонец" има много значения. Във Вашето съобщение Вие приравнявате "македонец" с "македонист" - човек който отрича дори общите ни корени. "Македонец" също така е българин с корени от Македония - не само от Пиринско, но и бежанците от Егейска Македония, а и от Вардарско (каквито са може би една четвърт от българите в самата България). Не може с лека ръка да предаваме определението "македонец" на македонистите и гърците!

  Това мнение съвпада с моето! По майчина линия аз свързвам дядо от егейска и баба от вардарска македония. На шега те казваха, че и аз съм половин маке, но пък баща ми е от шоплука :-)! София дали може да стане столица на Република Централна Шопия?

 72. 72 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2391 Неутрално

  Все пак да не забравяме, че има официално Решение на Коминтерна, с което българската нация се разделя на тракийска, македонска, добруджанска и помашка.
  Решението е одобрено, както от чичко Сталин, така и от Георги Димитров.

 73. 73 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#53] от "султана глаушева":

  всъщност това е руска опорка, която нашепва "Москва е единствената опора на кирилицата, православието и славянството". Тя (опорката), разбира се е дълбоко невярна. А иначе и аз познавам чудесни албанци, сърби и дори гърци. Докато не ги прихване бесния им шовинизъм, който при византийците е достигнал гротескни висини. Сърбите поне се разпаднаха вече и видяха и обратната страна на медала...

  седеньето го зголемува задникот
 74. 74 Профил на deviant
  deviant
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#69] от "Пипера е много лют":

  В НАТО вече са приети.Служебно. Това е решено отвъд океана ,както стана с Черна гора. Затова и натиснаха нас и гърците за споразумението. ЕС, по-скоро никога,както и целите Западно-мюсюлмански Балкани. Лошото е ,че след НАТО ще навирят гребен отново и тогава ще се върне мащабното плюене по Гърция и България.

 75. 75 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#67] от "Judjuk":

  Путин е братчед с всеки, с когото му е изгодно - най-вече Тръмп, Льо Пен, Фараж - такива хора.. В нашия случай - крайните националисти и от двете страни, а Любчо не е от тях, са най-подходящи. Виж Нинова и Путин са си братчеди - по традиция от братската дружба "от векове и за векове" между БКП и КПСС.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тъй, тъй ...с едното сменено име нова държава не се става. Македонците няма да спрат с глупостите. А колкото до глупостта НАТО те нямат пари да пълнят американската хазна. Виж за ЕС обаче ще им се наложи да почакат поне още 50 години

 78. 78 Профил на Веселин Петров
  Веселин Петров
  Рейтинг: 355 Неутрално

  [quote#60:"Булаир"][/quote]

  https://www.youtube.com/watch?v=pzIKII4l2hg
  Ljubčo Georgievski About the Bulgarian Character Of The VMRO

  Последното което може да твърдите е че Любчо отрича българския характер на ВМРО.

 79. 79 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Казано накратко - всевъзможна подкрепа за вкарване на Скопие в НАТО - да. Това ще е крах за руските попълзновения и шумадийските мечти за Вардарска бановина и обща граница с грънците. Но оттам, веднъж влезли в НАТО, бракята край Вардарот могат да чакат за ЕС, колкото и Турция чака. И при всяко отваряне на преговорна глава, цялото им правителство да се кълне пред ножа и револвера, че са българи ;)
  Приемането в НАТО и ЕС не върви в пакет - сега е важно да влязат в НАТО, за ЕС - търпение, къде сте се разбързали?

  седеньето го зголемува задникот
 80. 80 Профил на Веселин Петров
  Веселин Петров
  Рейтинг: 355 Неутрално
 81. 81 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Най-напред - генезисът на въпросния проблем. Заев каза за македонското Илинденско въстание и нещата щяха да останат там. Но се намеси Корнелия. Която заклейми Борисов, че не реагира и продава България. Борисов трябваше да реагира, но го направи така, както Корнелия и подсказвачите й предвиждаха. Изказа се директно и заплашително. Дюшеш за подсказвачите. Обаче Заев реагира разумно и примирително, твърде дипломатично, даже. Затова беше задействан президента Радев, който обяви - това не е извинение. Чакаме извинение и пр. Т.е. лисна бензин в затихналия огън. Сега реакцията на Люпчо Георгиевски. Толкова пасва на задкулисните играчи, че да се чудиш да не са го нещо приобщили... За нашите - ясно. Но и Георгиевски?

 82. 82 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#74] от "deviant":

  и там ще им бъде грешката. Ще станат като Турция - вечен кандидат за ЕС. Само, че нито имат потенциала, нито силата на турците, та може и НАТО да се съгласи с българо-албанска граница. От нас българите зависи, дали ще е при Струга или при Струмица.

  седеньето го зголемува задникот
 83. 83 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#73] от "Пипера е много лют":
  И сега погледнах. Отбягвам те. Ще ми направиш ли една услуга, ако обичаш? Става ли да не ми досаждаш повече? Аз на теб никога не ти досаждам, заради това съм те шатнала, става ли и ти да стоиш настрана от мен? Гледай си твоето блато, моето блато е друго, мен такива като теб ми досаждат и ме нервят. . Тук съм за кеф и такива като теб само ми го бъркат, ясно? Хайде, бъди щастлив!

  Мърфи е оптимист!
 84. 84 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 529 Неутрално

  "Ако некой ми каже, дека не съм македонец, ке му отрежа езикот! Ако некой ми каже, дека не съм българин, ке му отрежа главата!"
  За войводата Тодор Александров понятията "българин" и"македонец" не са били в колизия.

 85. 85 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#83] от "султана глаушева":

  ами гАси компютъра и отивай пред печката тогава. Не може да пишеш глупости и да не ти се даде подобаващо...

  седеньето го зголемува задникот
 86. 86 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#81] от "nik_77.":

  затова и първоначалната ми реакция, като го видях това "изявление на големия бугараш" Георгиевски беше:
  Любиша, србине!
  Просто и УДБА задейства агентурата, не е само РИСИ да курдиса Курнелия и ушанката Радев.

  седеньето го зголемува задникот
 87. 87 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9143 Неутрално

  "...какво ще правим с Македоно-одринското опълчение? Какво ще правим с единадесетата македонска дивизия? Какво ще правим с македонската имиграция в Америка, както я нарича и Ванче Михайлов, но и Георги Пирински? Как ще кръстим "македонския научен институт" и неговия вестник "Македонски преглед"? Как ще се справим с "македонските братства", съществували във всеки град в България?..."
  Като с прилагателното "тракийски" - и двете означават географска област :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 88. 88 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#2] от "proza":

  Много си тъпа. Прочете ли статията? Знаеш ли кой цитират?

 89. 89 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#44] от "chinaski":

  Пак прочети статията аман от коне с капаци.

 90. 90 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#13] от "voyko":

  Добре че децата ни не мислят като хора като вас. Промити мозъци....

 91. 91 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#73] от "Пипера е много лют":
  Жив и здрав, нямаме база за разговори. Различни хора сме. Бъди щастлив и настрана от мен, става ли? Ако обичаш. От това, което пишеш, ми настръхва косата! В отрицателен смисъл.

  Мърфи е оптимист!
 92. 92 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#85] от "Пипера е много лют":
  Това мъжете взеха да стават изчезващ вид. Да си ги пазим! Иначе ще ни налазят такива като теб!

  Мърфи е оптимист!
 93. 93 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#87] от "penetrating":
  Донякъде е така. Точно това проблема който изтъква Люпчо. Македонски е понятие , твърде разпространено и в България , и в Гърция, да не говорим за БЮРМ. Дай да не прекаляваме. До сега никой не е нарекъл Илинденското въстание - северомакедонско.

 94. 94 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Напълно очаквано поведение. Малко след като получиха пълна подкрепа от наша страна във връзка с европейската си интеграция, ни се изсраха на главите. И това няма да е единичен случай, това ще е практика, Колкото повече им се навеждаме, толкова повече ще ни е..ват.
  —цитат от коментар 2 на proza


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 95. 95 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#92] от "султана глаушева":

  Тихо, подсърбинке...

  седеньето го зголемува задникот
 96. 96 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Македонците са едни нагли и самозабравили се мекеренца, които най-голям мерак е българския паспорт

 97. 97 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#18] от "plamen_b":
  ++++++Точно!

 98. 98 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9143 Весело

  До коментар [#93] от "zegi":

  Като и Македония - никой не я е нарекъл Северна Македония :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 99. 99 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#18] от "plamen_b":
  Това е! Браво! Кратко, ясно и точно!
  ++++++++++++=

  Мърфи е оптимист!
 100. 100 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Този е поредният комунист, лобиращ за Русия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK