TimeHeroes търси доброволци и организации, достойни за награда

TimeHeroes търси доброволци и организации, достойни за награда

© TimeHeroesНай-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org ще раздаде за втора година награди на най-активните доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти, ангажирани с каузите на гражданския сектор. За целта обаче те трябва да се намерят, затова от днес платформата набира номинации за хората и обединенията, които заслужават да бъдат отличени за дейността си. Инициативата е подкрепена от фондация "Америка за България" и UniCredit Bulbank.


Церемонията на първите годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ на TImeHeroes ще се състои на 27 септември, а до 6 септември ще се събират номинациите на специалния подсайт awards.timeheroes.org. Те трябва да бъдат за конкретни техни действия в сферата на доброволчеството в периода април 2017 г. - май 2018 г.


И тази година журито търси прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.
"Чрез ГЕРОИТЕ искаме да отпразнуваме и отличим всички неуморни герои, които всеки ден правят добро и помагат на другите, и чрез техния пример да вдъхновим и други да припознаят огромния смисъл и щастие от доброволчеството", казва Павел Кунчев, директор на TimeHeroes.


В първото издание на ГЕРОИТЕ бяха отличени 21 доброволчески примера от общо 228 номинации. Сред отличените бяха доброволците от социалната кухня към храм "Св. пророк Илия" в София, доброволците на Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие, ученици от доброволчески клуб, както и организации, работещи с доброволци - Училището за кучета водачи на фондация "Очи на четири лапи", Help-portrait и други.


Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които развиват доброволчеството в екипите си, и на журналисти за медийно отразяване на темата.


От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 46 хил. регистрирани доброволци, обединени около 1650 инициативи на 680 неправителствени организации (НПО) в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK