България може да бъде осъдена за милиони по казуса "Врана", смята бивш депутат от НДСВ

Олимпи Кътев

© Анелия Николова

Олимпи КътевБългария може да бъде осъдена за милиони. На 5 септември изтича даденият петмесечен срок за споразумение между Симеон Сакскобургготски и държавата в Европейския съд в Страсбург. Това каза бившият депутат от НДСВ и областен управител на София Олимпи Кътев в ефира на Би Ти Ви.


На 23 август Софийският градски съд отсъди, че дворецът "Врана" в София е собственост на държавата, а не на българската царска династия.


"Не може царят единствен в България да няма собственост. Не обсъждам решенията на съда, но има и независима съдебна инстанция извън България", каза още Кътев.
Той добави, че бившият столичен кмет Стефан Софиянски е върнал на Сакскобургготски двореца "Врана", а премиерът от 1997 до 2001 г. Иван Костов - горите.


"През 1947 г. всичкото царско имущество е одържавено и има списък с 14 частни имоти. Къде в света има одържавяване на държавни имоти. Сигурен съм, че ако царят бъде напъден от "Врана", скоро тя ще стане резиденция на някой олигарх от онези, които икономисват от асфалта по пътищата", допълни Олимпи Кътев.

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6433 Неутрално

  Не обсъждам решенията на съда, но има и независима съдебна инстанция извън България", каза още Кътев.
  ---------------------------------------------------------------------------------------

  Този човечец, освен другите си грехове е и
  ПРАВНО НЕГРАМОТЕН !!!!
  "Независимата съдебна инстанция извън България"
  също няма правомощията да объжда решенията на Българския Съд.
  Каквото е решил Съда - ТОВА Е !

  Най-гнусното е, че СЕМЬОН е първият български бивш премиер
  СЪДЕЩ СЕ С ДЪРЖАВАТА ЗА ИМОТИ
  Заслепен от АЛЧНОСТ и КОРИСТ
  ЗАВИСИМ ОТ ХАЗАРТА дребен човечец

 2. 2 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Да не би да казваш, че съдъът не е независим, Олимпи? А защо е така?

  2001 България беше тръгнала по пътя на нормалните европейски демокрации. Някой в Москва се уплаши и доведе агент Дедо, за да разбие демократичния процес.

  Унищожавайки независимата съдебна власт, Горския цар сач си заложи мина, която вече избухна и го оставя с празни ръце в съдебен спор.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 3. 3 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Дори и нашият народ е способен напрезрение.

 4. 4 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Сигурен съм, че ако царят бъде напъден от Врана, скоро тя ще стане резиденция на някой олигарх от онези, които икономисват от асфалта по пътищата", допълни Олимпи Кътев.

  Ами тези олигарси изникнаха по ваше време, защо сега ревете? Вие си ги създадохте.

 5. 5 Профил на Against China
  Against China
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  Не обсъждам решенията на съда, но има и независима съдебна инстанция извън България", каза още Кътев.---------------------------------------------------------------------------------------Този човечец, освен другите си грехове е иПРАВНО НЕГРАМОТЕН !!!!"Независимата съдебна инстанция извън България"също няма правомощията да объжда решенията на Българския Съд.Каквото е решил Съда - ТОВА Е !Най-гнусното е, че СЕМЬОН е първият български бивш премиерСЪДЕЩ СЕ С ДЪРЖАВАТА ЗА ИМОТИЗаслепен от АЛЧНОСТ и КОРИСТЗАВИСИМ ОТ ХАЗАРТА дребен човечец
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  Симеон Сакскобурготски най нагло излъга в едно интервю с Кеворкям в началото на 90-те години,че няма да има никакви имуществени претенции към държавата България! https://www.youtube.com/watch?v=D6bPWBTxWdA

  AGAINST CHINA
 6. 6 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2673 Неутрално

  " бившият столичен кмет Стефан Софиянски е върнал на Сакскобургготски двореца Врана, а премиерът от 1997 до 2001 г. Иван Костов - горите."

  а така нареченият "цар" върна комунистите след провала на Виденов на власт, след като се беше клел –никога съюз с БСП!

  Един лъжльо, който произнесе:
  "–Кой, аз, да искам имоти от моята страна?"
  Всяка неделя, Кеворкян.

  Е, сега съди "своята страна" за имоти!!!

 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 13277 Неутрално

  Олимпи Кътев е донякъде прав, но е със силен конфликт на интереси, той "върна" всичко, което не върха на Софиянски и Костов...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Глупаво е да затриваме така историята си. И Врана, и Царска Бистрица са пълни с история. Който е бил там, знае за какво говоря. И в момента се подържат добре. Държавата ще бъде лош стопанин, а по-лошото е, че наистина може да се настани някой олигарх. Но Симеон наистина допринесе доста за днешната ситуация - да си спомни Делянчо откъде тръгна и как онези 800 дни се превърнаха не в период на възход, а в разграбване и разпределяне на порциите. А ако може да бъде определен като най-пагубен в новата ни история период, това ще е този на т. нар. тройна коалиция. Дори при Виденов все пак имаше някаква държавност.

 9. 9 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Ей, долно племе сме.
  Ето какво е написал д-р Филипов по въпроса:

  "Що за народ сме, бе?! Един цар имаме и го искаме просяк! Взеха му и къщата, на пътя го оставиха. Преди това му взеха „Cитняĸoвo“, „Capъгьoл“, „Цapcĸa Биcтpицa“, бившeтo cтoпaнcтвo нa УБO… И той сега, ако не е заделил някой лев от премиерстването, остава сетен сиромах и ще трябва да си върви в Мадрид.
  Много е отмъстителен Борисов, много!"

  Пък аз бих добавил: Жалка картина сме. И Царот и ние. Той на маймуна се направи за да ги вземе тези "имоти"(пАри ке ми даеш, мАймун ке се сторам), а ние на ръце го носихме, белким, ни спаси от душегубеца Костов.
  Сетне, за да ги запази тези "имоти", се сдуши с комунистите, стана им солташак. (Казват, че всъщност той отдавна се бил сдушил с тях, по-точно с Държавна сигурност. Те го докарали в София) Тез, дето убиха чичо му, него го изгониха от България като дете, заедно с майка му и сестра му и оскверниха гроба на баща му. Успя да ги запази „имотите” още 4 години.
  А след това като се тръгна ... Виж по-горе извадката.
  Тъй е то. Що не гледа кво прай Хуйло в Русия. Не пуща властта. Щот а пусне, а ще го издоят доде пуска. И накрая ще му кръцнат гръцмуля.
  Е, ние, днес, не сме толкоз кръвожадни, до гръцмуля няма да стигнем. Само дет го изтръскахме кат брашнян чувал. Повърна всичко дет го бе стъкмил. Незнам дали си задава въпроса на шопа, „Е, оти ги ручааме жабЕтата?” Щот той, големият хитрец, „балканската лисица” и на „маймун се стори” и „жабетата изруча” и накрая кат пат го оскубаха.
  Жалка, но и поучителна история.


  Аз не зареждам в Лукойл.
 10. 10 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  Какво ще стане с Враня, ако "царя е напъден:)" предстои да видим, но ако наистина в Страсбург осъдят България да плати милиони, това ще ни докаже минимум две неща:
  1. Пълната юридическа немощ на държавата да извършва юридически легални действия, когато трябва да защитава НАШИТЕ ( на българските граждани) интереси, като за пореден път ще се окаже, че ние плащаме заплатите ( не лоши за нашия стандарт) на тези които извършваттези действия, а след това плащаме и глобите за тяхната НЕсвършена работа. Въпроса е докога ще си "назначаваме" некадърници и след като извършат безобразията, вместо да ги вкараме в затвора, ние плащаме и за последствията.
  2. Царя по перфектен начин ще докаже, колко обича народа и странат си ( ако въобще има нещо общо с тях:)) и че покрай тази силна обич, обича и нашите пари. Така че ще трябва и на него да платим, ама то когато е по/за любов, не трябва да се стискаме.

 11. 11 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Симеон трябва да е благодарен, че го пуснаха да стъпи на наша земя! вижте бившият гръцки крал, в териториалните води не го допуснаха, някои други бивши крале ги върнаха още на летището.
  А Олимпи да не се измъква и прехвърля на други негови действия като областен управител, назначен лично от Симеон.

 12. 12 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 981 Неутрално

  НДСВ за пореден път става за посмешище с такива бивши депутати ... Може царя единсвен да е бил агент на службите, убили баща му, ма не можел да е без дворец ... Я пак? Кой закон го забранява? Тоя дядо е съвсем сенилен ... Депутатът това

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 13. 13 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  Да не би да казваш, че съдъът не е независим, Олимпи? А защо е така?2001 България беше тръгнала по пътя на нормалните европейски демокрации. Някой в Москва се уплаши и доведе агент Дедо, за да разбие демократичния процес.Унищожавайки независимата съдебна власт, Горския цар сач си заложи мина, която вече избухна и го оставя с празни ръце в съдебен спор.
  —цитат от коментар 2 на majorman


  Абе я да те питам, що като сме били на 6 в 2001г, и цялата власт беше наша, що така нямаше лустрация? Наясно ли си, че ако имаше лустрация, всички метастази дето ни пият кръвта и ресурсите в момента нямаше да ги има?
  И ми е много смешно като ми говори някой за независима съдебна власт при положение че тя никога, ама никога в България не е била независима, най-паче пък 97-01 година.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 14. 14 Профил на Damyan Ganchev
  Damyan Ganchev
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  какъвто ще да е симеон, има право да съди държавата като всеки друг гражданин. на лари флинт как са му разгледали иска във върховния съд на сащ ...

 15. 15 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Логично ....Защо се одържавяват наистина ? България ли ще бъде единствената страна с 70 години царство ...и всичкото било държавно. Мисля си че ОХРАНИТЕЛЯ нещо го бъзика.

 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9945 Неутрално

  Да вади документи и да доказва. Съдът работи с документи. Единствено за къщата в с. Баня има документи за собственост.

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9945 Неутрално

  Да вади документи и да доказва. Съдът работи с документи. Единствено за къщата в с. Баня има документи за собственост.

 18. 18 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 940 Неутрално

  И ми е много смешно като ми говори някой за независима съдебна власт при положение че тя никога, ама никога в България не е била независима, най-паче пък 97-01 година.
  —цитат от коментар 13 на traveler1  А къде съм казал, че е била независима? Казах само, че бяхме на прав път, изразявахме ясно намерение да сме част от модерния Западен свят (за разлика от днес, когато един Резидент открито лобира за Русия), получихме дати за присъединяване към евроатлантическите структури, Доган беше сведен до политически маргинал. Да, не беше перфекто, но имахме ясно политически цели и желание за реформи и модернизация.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 19. 19 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 12287 Неутрално

  И той нас излъга за "800-те дни", че не е алчен и няма да търси имоти, но съдът има последната дума.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK