Асфалтът на мястото на катастрофата в Своге се оказа с недопустимо качество (допълнена)

Николай Нанков

© Анелия Николова

Николай НанковАсфалтът на мястото на катастрофата в Своге е бил с недопустимо качество, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ.


Резултатите от пробите, взети след инцидента, при който загинаха 17 души, са станали готови днес. Те са показали, че асфалтът съдържа варовик, който има свойствата да се полира при употреба. Съгласно нормативите този материал е недопустим за слагане в износващата част на асфалта, каза Нанков.


Според документите, които са подавани към Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), материалът е съответствал на необходимите стандарти. Пробите от асфалтовата настилка са изпитани от частна лаборатория в Стара Загора, където е и седалището на фирмата, ремонтирала пътя - "Трейс", през лятото на 2014 г., и АПИ е информирана за рецептата на асфалта през юли 2014 г.
Държавна приемателна комисия приема пътя чак през 2016 г., след като по него е имало 2 години движение, без нито една забележка.


"Становището на АПИ за пътната настилка е предадено в Националната следствена служба", добави Нанков.


Без да споменава името на пътностроителната фирма той обяви, че досега не е имало случай, в който фирма да откаже да отсранява нередности по пътя в гаранционния срок. Уведомленията от АПИ до фирмата за отстраняване на нередности по пътя са общо 7. Гаранцията на пътя изтича през декември тази година.


АПИ ще ремонтира за своя сметка


На 27 август управителният съвет на АПИ е взел решение за ремонтиране за своя сметка на участъци, които са компрометирани по трасето. Изключение е участъкът на пътното произшествие, в който се водят процесуално-следствени действия. Този участък ще бъде ремонтиран след разрешение на водещите разследването органи. "След изтичането на гаранционния срок 15 август, който беше даден на фирмата да си отстрани дефектите по целия пътен участък, на 20 август от АПИ са информирали, че изпълнителят отказва да си изпълни ангажименти. На 24 август е подаден доклад по случая до управителния съвет на агенцията", обясни регионалният министър.


Не може Нинова да решава кой крив, кой прав


БСП "пищят" под кръста на морален стожер, който не могат да носят, коментира искането на оставка на правителството на Корнелия Нинова, депутатът ГЕРБ Тома Биков. Когато си морален стожер, трябва да си такъв първо към себе си, каза Биков. Според него БСП се е превърнало в нещо средно между жълт вестник и другарски съд.


"Омръзна ни да обясняваме, че в демократична държава има демократични механизми за подаване на оставка. Подавали сме оставка по тези механизми и след това сме печелили избори", заяви Биков. "Но не Корнелия Нинова е тази, която решава кой е прав, кой крив. Тя може да решава това само в БСП", каза още Биков.


Виновният нямало да бъде пощаден


"Ако има някой отговорен, той няма да бъде пощаден. Независимо коя е фирмата и кой е управлявал", зарече се и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. ГЕРБ винаги носи своята отговорност, обяви той. Заподозря, че БСП нямат желание да се търси истинският виновник. Ако имали такова желание, можело да изчакат поне няколко дни.


За оставки и корупция говорят хората, които въведоха модела "батко и братко", възмути се Ненков и добави, че в ГЕРБ искат "виновният за катастрофата да поеме своята отговорност, независимо кой е бил директор, проектант и т.н."

Коментари (428)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  А надзора папка. Ама като му са пълни ръцете и пълна устата не може да спре безобразията. СОРИ ТУКА Е ТАКА.

 2. 2 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Нормално, при обема на строителството у софето, асфалтобазите ще намерят хубав филц на уйкинден като знам с какви забавяния са плащанията.

 3. 3 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Какъв резултатът от тези изпитания: "Всичко е наред, с човека е говорено, баня няма да има". Никой не е обърнал внимание нито на доклада нито е взел някакви мерки и резултатът е налице - 17 човека си заминаха ей така, от безхаберието на всички отговорни лица.

 4. 4 Профил на balada
  balada
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ми то че асфалте е зле всеки го знае....и не само там

 5. 5 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 660 Неутрално

  А така хубаво си лапкаха. Само се питам тези хора, като ремонтираха тези пътища не им ли мина през ума, че тяхно дете или те самите може да минат по този път убиец?

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 6. 6 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1149 Любопитно

  В Китай, приемателната комисия би я грозял затвор, а при доказване на корупционна схема, дори и смъртна присъда за шефа и.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно
 8. 8 Профил на ТРОЛетарин
  ТРОЛетарин
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всичкия асфалт в България в момента се прави с варовик. С гранит е прекалено скъпо. Студена, Сливница, Нови Хан, всичко е варовик, Само на Боф Ина хубав камък, ама е скъп.
  Това ей така да си знаете, че новина няма.

  Коментирам платено.
 9. 9 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "АПИ имат огромна роля в това да има толкова много катастрофи и жертви."

  Ето това написах на 01.08 тази година и отнесох минусите. А сега?

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 10. 10 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Абе тези хора нормални ли са?
  Пробите от асфалтовата настилка са изпитани от частна лаборатория в Стара Загора, където е и седалището на фирмата рамонирала пътя - "Трейс", през лятото на 2014 г. и АПИ е информирана за рецептата на асфалта през юли 2014 г.

  Пробите може и да са изпитани, въпросът е кой и откъде ги е взел? Нормално е представителите на лабораторията да са на място и да вземат проби произволно през цялото време докато трае полагането на бетона. АПИ като инвеститор не следва да бъде информирана каква е рецептата а тя трябва да я подаде в проектната документация представена за търг.

  Държавна приемателна комисия приема пътя чак през 2016 г. след като по него е имало 2 години движение, без една забележка.

  Ами без забележка защото не е държавна, не е приемателна и не е комисия а сбор от калинки които са случайно назначени по партийна линия. А как е имало две години движение по пътя без да е пуснат официално? Просто никой по веригата не си е вършил работата.

 11. 11 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Като асфалта е лош и вали ти се опитай да спреш или да намалиш скоростта.
  А като я няма и мантинелата и се пързаляш като шейна понеже асфалта е много зле отиваш в дерето.

 12. 12 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 470 Неутрално

  В Китай, приемателната комисия би я грозял затвор, а при доказване на корупционна схема, дори и смъртна присъда за шефа и.
  —цитат от коментар 6 на Пешката


  те и тук тези чиновници имат имена, но ще им се размине, защото ако се разсмърди около тях, те от своя страна ще си отворят устата за поръчителите отгоре и може да се разбута корупционната омерта а това, както знаем е недопустимо...

  Умен и красив жълтопаветник.
 13. 13 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 396 Неутрално

  С тези разкрития изгоряха много лошо сега много хора - изпълнителят защо го е направил, надзорът защо не е контролирал, АПИ защо са приели без забележки, всички по веригата.

  И оттам тепърва започваме с търсенето по другите обекти на ТРЕЙС дали не са ползвали и там негоден асфалт. Изведнъж, всички пътни обекти са за проверка защото реално надзорът се е провалил - къде още се е провалил? Дано опозицията настоява за това, залогът е животът на всички ни.

  Трябва да има оставки след такава трагедия - в АПИ със сигурност, а Нанков незнам как ще оцелее. Опозицията ще ги разпилее, защото това не е политиканстване, не е спекулация, необходими действия за преодоляването на трагедия с реални жертви. Кой има доверие на АПИ, а Нанков сега?

  На още по-високо ниво, при положение че едно от големите постижения на ГЕРБ са пътищата, това е директна атака към тях, че са допуснали да се направят некачествени пътища които ни убиват. Така че когато ГЕРБ започнат познатата приказка за колко пътища са построили, вече насреща седи този случай с жертви, и тази жестока трагедия вече ще работи срещу тяхната теория че "ние сме най-добрите".

  Тази трагедия е отговор на това.

 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#10] от "koko65bg":
  ...ад!...

 15. 15 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Който е приел пътя с тая рецепта за асфалта е за затвор. Трябва да бъдат съдени за умишлено убийство!

 16. 16 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5210 Неутрално

  Трябва ли да убием хора на всяко място на пътя за да заработят институциите? от 2014 години досега се оказа, че са необходими 17 мъртви и 48 часа за да стане ясно всичко, но преди това е имало поне 5 сигнала в последните 2 години и още много катастрофи...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Въх, на Баце пътищата били кенеф? И са кой ще е виновен, Костов?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  Това е то..колкото повече комисийки и агенцийки,толкова повече заплатки зацтоя дето клати дърветата

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Възможно е да е извън темата, но за мен "гражданско участие" значи И да се обръщам към институциите, когато видя, че нещо не е както трябва.
  Учудена съм колко много от приятелите ми не го правят. Не им се разваля рахата да звънят по телефона или да пишат имейли.
  Преди два месеца в съседното село или нещо стана с водопровода, или на някой водопроводът към къщата не беше както трябва и той саморъчно се беше разправил, но се отвори яма отстрани на платното, която ако не си местен, ще те утрепе, особено нощем. И така си седя и седя и седя. Преди около две седмици засякох на същото място някакви баби, свалям стъклото, питам ги - тая дупка кметът кога ще я оправи? Те вдигат рамене, все едно ги питах кога ще импийчват Тръмп.
  Звъннах в голямата община, навиках ги, заплаших ги, че ще се видят в "Пълен абсурд" или "Господари на ефира" и на следващото минаване през селото дупката беше запълнена.
  Тормозете ги бе, хора, не като се обърне каруцата едната половина да са напълно невинни, а другата половина изцяло виновни!

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  И аз ей така просто да запитам ДОКЛАДВАЛИ ЛИ СА МУ НА МОСКОВСКИ ЗА КАЧЕСТВОТО НА ИЗПЪЛНЕНИЯ ПРОЕКТ?
  Той сетил ли се е нещо или не?

 21. 21 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Много хора са за затвора. Но няма кой да ги вкара.

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  И аз ей така просто да запитам ДОКЛАДВАЛИ ЛИ СА МУ НА МОСКОВСКИ ЗА КАЧЕСТВОТО НА ИЗПЪЛНЕНИЯ ПРОЕКТ?Той сетил ли се е нещо или не?
  —цитат от коментар 20 на uhl23528019


  Какъв Московски.
  Ограмоти се малко кой за какво отговаря в тая държава.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#22] от "dogwoman":


  Ами светни ме де!Ти нали си по-оперена...

 24. 24 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  АПИ не дава ли отчет на министъра на транспорта? Или нещо бъркам?

 25. 25 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 932 Весело

  хах... единствената аслъ́ истинска файда от бочката, че бичи шося и аутобани развоня...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 26. 26 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#22] от "dogwoman":Ами светни ме де!Ти нали си по-оперена...
  —цитат от коментар 23 на uhl23528019


  Никак не съм оперена.
  Просто се старая да чета повече и по-малко да пиша.
  Потърси си сам информацията, по-сладко ще ти бъде, гарантирам.

  Доброто е заразно
 27. 27 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  До коментар [#22] от "dogwoman":


  Тогава излиза че Нанков носи отговорност за цялата работа...тъй ли?

 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  До коментар [#24] от "uhl23528019":

  ами на всички въпроси около пътя отговаря Нанков . това не поражда ли съмнения кой отговаря за рецептите?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  Значи излиза Нанков и казва че пътната настилка била некачествена...Демек системата пак е КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ?
  То колкото повече се ,,огранотяваме" даже става по-страшно разбираш ли...

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  в такъв случай скоростта ограничена ли е 20 км/ч. вече

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#27] от "uhl23528019":

  Не, разбира се. Московски също има вина. Просто в момента наблюдаваш типичната димка за разсейване - тоя не бил виновен, оня не бил виновен, обществото е виновно, защото не тормозело институциите... стари номера са това.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  И нещо променя ли се? НЕ!
  ОСТАВКА!!!

 33. 33 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 250 Неутрално

  И накрая пак ще си ги изберете. Защото обичате да се трепете по пътищата. Да ви морят в болниците и да ви бъркат в джобовете.

 34. 34 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#31] от "Darth Plagueis":

  Ограмотих се!
  ОСТАВКА!!!

 35. 35 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  "Държавна приемателна комисия приема пътя чак през 2016 г., след като по него е имало 2 години движение, без една забележка."
  Значи пътя е строен при Орешарски, но комисията трябва да бъде наказана.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 36. 36 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  http://www.api.bg/index.php/bg/za-nas/organizacionna-struktura-na-agenciya-ptna-infrastruktura

  А тези може ли да ме светнете за какво отговарят какво работят и защо взимат заплати?

 37. 37 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3632 Гневно

  Айде стига с тоз асфалт, бе!
  Доказана ли е превишената и несъобразена скорост? Да.
  Шофьорът, ако е карал картофи, никой нямаше да реве.
  Нямаше и да се чуе даже.
  А сега всички червенотивеничковчета в един глас с Курнелия реват и търсят под вола теле...
  Ако тая енергия отиваше за нещо полезно, цена нямаше да имате!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 38. 38 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Може и да не сте съгласни, ама така излиза.

 39. 39 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Весело

  Всичкия асфалт в България в момента се прави с варовик. С гранит е прекалено скъпо. Студена, Сливница, Нови Хан, всичко е варовик, Само на Боф Ина хубав камък, ама е скъп.Това ей така да си знаете, че новина няма.
  —цитат от коментар 8 на ТРОЛетарин


  не баш, правиш ли разлика между доломит и варовик?

 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Весело

  До коментар [#35] от "korc":

  именно , такава удобна топка изпуска Борисов ... и приемането без забележки ако пришие на някой

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  До коментар [#37] от "Депутат 241":
  Щото не си на мястото на шофьора нали?

 42. 42 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Любопитно

  Абе тези хора нормални ли са? Пробите от асфалтовата настилка са изпитани от частна лаборатория в Стара Загора, където е и седалището на фирмата рамонирала пътя - "Трейс", през лятото на 2014 г. и АПИ е информирана за рецептата на асфалта през юли 2014 г.Пробите може и да са изпитани, въпросът е кой и откъде ги е взел? Нормално е представителите на лабораторията да са на място и да вземат проби произволно през цялото време докато трае полагането на бетона. АПИ като инвеститор не следва да бъде информирана каква е рецептата а тя трябва да я подаде в проектната документация представена за търг.Държавна приемателна комисия приема пътя чак през 2016 г. след като по него е имало 2 години движение, без една забележка.Ами без забележка защото не е държавна, не е приемателна и не е комисия а сбор от калинки които са случайно назначени по партийна линия. А как е имало две години движение по пътя без да е пуснат официално? Просто никой по веригата не си е вършил работата.
  —цитат от коментар 10 на koko65bg


  Няма валидна спецификация за изпитване на асфалт за сцепление. Поправете ми ако има, ще се извиня?

 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#27] от "uhl23528019":Не, разбира се. Московски също има вина. Просто в момента наблюдаваш типичната димка за разсейване - тоя не бил виновен, оня не бил виновен, обществото е виновно, защото не тормозело институциите... стари номера са това.
  —цитат от коментар 31 на Darth Plagueis


  Естествено, че е виновно. Само в болшевишка кратуна може да се роди идеята, че е виновен Костов, Борисов или Станишев. Еднолично.

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Всичкия асфалт в България в момента се прави с варовик. С гранит е прекалено скъпо. Студена, Сливница, Нови Хан, всичко е варовик, Само на Боф Ина хубав камък, ама е скъп.Това ей така да си знаете, че новина няма.
  —цитат от коментар 8 на ТРОЛетарин


  В случая Бов щеше да и излезе по евтино заради транспортните разходи

 45. 45 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  Ами добре тогава.Само шофьора виновен.Вкараха го.Обаче ако стане пак на същото място катастрофа... и не дай Боже пак вземе жертви...КОЙ ЩЕ ИМА КУРАЖА ДА ИЗЛЕЗЕ ДА ОБВИНЯВА?

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#37] от "Депутат 241":

  Не е доказано превишаване на скоростта. Само се предполага. Впрочем, белите никога не стават само заради една тъпотия, а заради комплекс от тъпотии. Една от големите грешки на родната полиция е, че винаги разследва само до първото голямо нарушение. Т.е., ако си пил и удариш някой, минал на червено го отнасяш само ти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  Хората които работят в близост до пътния участък казаха че там често стават катастрофи!!!

 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#43] от "dogwoman":

  Да, да, знаем. Когато е за вина, е обществото, когато се хвалим е Герб или лично Баце. Типичната колективна безотговорност, която толкова добре се представя напоследък.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Безхаберие и корупция, корупция и безхаберие. В случая цената е платена с човешки живот. А бе, държавата плаща милиони за ремонт на път, как така едно чиновниче не изпратиха да вземе проби от материалите преди още да ги положат? Ето това е нагледен пример за липсата на качество на живот в България. Не е само до мизерното заплащане, съмнителнито образование и здравеопазване, престъпността. И до тези неща е които на пръв поглед не се забелязват, некачествен асфалт който може да те убие.

 50. 50 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  До коментар [#43] от "dogwoman":


  Ама чакай сега малко да се разберем.Аз три пъти гласувах за Борисов.Никога не съм гласувала за БСП.И всеки на даден пост носи отговорност за някаква работа нали? Как казваш че трябва да отговарят колективно?
  Ако единия от тях върши а другия не,то защо да отговарят колективно?

 51. 51 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#37] от "Депутат 241":Не е доказано превишаване на скоростта. Само се предполага. Впрочем, белите никога не стават само заради една тъпотия, а заради комплекс от тъпотии. Една от големите грешки на родната полиция е, че винаги разследва само до първото голямо нарушение. Т.е., ако си пил и удариш някой, минал на червено го отнасяш само ти.
  —цитат от коментар 46 на Darth Plagueis


  според теб само тук ли е така?

 52. 52 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#48] от "Darth Plagueis":


  Май натам вървят нещата

 53. 53 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#35] от "korc":

  От кога до кога е правителството на Орешарски?

 54. 54 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До тук разбрах едно: че е по-наказуемо да превишиш с 10-13 км над допустимата скорост и си за затвор,а когато умишлено положиш некачествен материал на пътя и това е сигурна предпоставка за ПТП не е наказуемо...

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#51] от "limbize":

  Не. Вероятно в Русия в същото.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  в демократична държава има демократични механизми за подаване на оставка
  _____________
  Е да де този, колко пътища е направил като хората ,че иска да е вечен министър и "демократично" незаменим?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 57. 57 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  АПИ се присети след дъжд качулка!

 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Този..., още ли е министър?

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#37] от "Депутат 241":Не е доказано превишаване на скоростта. Само се предполага. Впрочем, белите никога не стават само заради една тъпотия, а заради комплекс от тъпотии. Една от големите грешки на родната полиция е, че винаги разследва само до първото голямо нарушение. Т.е., ако си пил и удариш някой, минал на червено го отнасяш само ти.
  —цитат от коментар 46 на Darth Plagueis


  Тахошайбата е доказателство, ако не е пломбирана - директно си в нарушение, дори и с 15 км/ч под ограничението да си карал

 60. 60 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#17] от "Darth Plagueis":

  "Въх, на Баце пътищата били кенеф? И са кой ще е виновен, Костов?"
  Ми за пробития параход с мазут край Созопол бил виновен Александър Стамболийски. Не знам, тъй казаха.

 61. 61 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  те и тук тези чиновници имат имена, но ще им се размине, защото ако се разсмърди около тях, те от своя страна ще си отворят устата за поръчителите отгоре и може да се разбута корупционната омерта а това, както знаем е недопустимо...
  —цитат от коментар 12 на WALL-E

  ++++
  Изпревари ме... Най-много някоя оставчица,
  затвор за погубените човешки животи абсурд!
  И това ще продължава и пътищата все така ще се строят с 1/3 от парите, които плащаме за тях, останалите ще се "усвояват".

 62. 62 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  На първо място виновен е шофьорът. Щом караш 40-50 души, си отговорен за съдбата им независимо от настилката. А за асфалтовата настилка - нека да викнат чужди експерти и те да кажат какво е. Все пак този автобус катастрофира, а стотиците и хиляди коли, минали през тази отсечка този ден - не. Значи не може само варовикът да е виновен.

  Всеки, който кара мепесе по родните пътища, знае колко идиоти има зад волана. За 100 километра по която и да е магистрала виждам поне 10-15 автобуса или тира, които карат супер рисково и арогантно и са една чакаща трагедия. Та боклуците са не само в АПИ, Трейс и проверяващите, но и зад волана. Най-вече.

 63. 63 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Напълно очаквано. Няма как автобус движещ се с 53 км/ч да се подхлъзне иначе. Кплкото и да е мокро, колкото и да вали. Все пак не е заледен участъка, а само мокър.

 64. 64 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Въх, на Баце пътищата били кенеф? И са кой ще е виновен, Костов?
  —цитат от коментар 17 на Darth Plagueis


  Орешарски бре, бъди политкоректен.

 65. 65 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  [quote#59:"limbize"][/quote]

  Шофьорът е загазил отвсякъде. При 40 кмч ограничение е карал с 53 кмч, и то в дъжда. Елементарна сметка показва, че кинетината му енергия е (53/40)^2 = 1.76 над разрешената, т.е. почти два пъти. Ако аз съм на мястото на Трейс, бих казал, че мантинелата щеше да спре автобуса, ако караше с ограничението, но той е вкарал два пъти повече енергия в мантинелата и тя затова е поддала.

 66. 66 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Значи пътя е строен при Орешарски, но комисията трябва да бъде наказана.
  —цитат от коментар 35 на korc


  Нямам спомен Орешарски да е откривал пътя.
  Всъщност да оставим конкретния път, мен ме притеснява какви материали се влагат в асфалта за пътищата, с които ГЕРБ се гордее.

 67. 67 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#49] от "Таралеж":

  "Безхаберие и корупция, корупция и безхаберие."

  Още доказателства в подкрепа на думите Ви, този път с друга любима компания на Борисов - "Главболгарстрой". За изминалите десетина години ГБС печели общ. поръчки за почти 2 млд лв.
  http://afera.bg/пълно-безобразие-само-за-15-дни-частнат.html

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  Тези 20-и човека, от комисията, приела обекта без никакви забележки, трябва да носят пълна отговорност....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#59] от "limbize":

  Ти видя ли я? Щото показанията са от 6 до 13 км превишение. И ясно ои е в кой точно момент е отчетена тази скорост? Тая работа с доказателствата не е режеш баницата и ядеш..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Това е то..колкото повече комисийки и агенцийки,толкова повече заплатки зацтоя дето клати дърветата
  —цитат от коментар 18 на uhl23528019


  Има обаче опасност от много клатене, да падне Оня дето е качен на магнолията.

 71. 71 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  То и банката с кадри на герп начело с онази тлъста карикатура е с недопустимо качество ама я търпим поради някаква причина.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 72. 72 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  А за обходния път Смолян-Мадан да припомним ли пак?
  Идва зима,наклона на пътя е над 20%...и вместо шосе терена ще е по удобен за ски алпийски дисциплини

  http://m.19min.bg/news/8/102680.html

 73. 73 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Весело

  До коментар [#19] от "dogwoman":

  ,,....Тормозете ги бе, хора, не като се обърне каруцата едната половина да са напълно невинни, а другата половина изцяло виновни!...,,

  Ми на не виждате ли, че ги тормозят. Форумът пълен с тормозещи това правителство, дори му искат оставката

 74. 74 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Aaa я виж ти... Варовик в мега конструкциите на Тиквоний... Ефтинко.. Ама скъпо излиза по "документи". А?

 75. 75 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 687 Любопитно

  До коментар [#42] от "limbize":

  Първо - на какво въобще е изпитван асфалта?


 76. 76 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Само ще ви кажа, че ТРЕЙС пое "наследството" от "Батко и Братко". На тях им бяха прехвърлени де що има имоти, закупени с мръсните пари от Тройната ламя, веднага щом ги оправдаха. Трейсаджиите платиха пък с мръсните пари на Тримата Шишковци.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 77. 77 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#73] от "сидер":


  Защо да е тормоз? Нали искате да говорим с факти?!

 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  До коментар [#69] от "Darth Plagueis":

  водачите на другите две коли говориха по нова .......

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 919 Неутрално

  В Китай, приемателната комисия би я грозял затвор, а при доказване на корупционна схема, дори и смъртна присъда за шефа и.
  —цитат от коментар 6 на Пешката


  Точно. Когато ги хванаха с меланина в млякото, шефът на фабриката сам се хвърли през прозореца, за да не попадне в ръцете на следствието.

  Так е в Китай. А в държавата на мутропитека...

  "Да, България"
 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#78] от "дерибеев":

  И кво казаха?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#76] от "Николай Колев":

  И приемат на работа гербави замминистри, когато са извън властта.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 82. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#62] от "galapagas":

  А аз дори съм виждал автобус да изпреварва по аварийната лента. А иначе след като се накупиха западни модели втора ръка автомобили всички техни притежатели изведнаж станаха джигити, особенно тези с по запазените мощни автомобили

 83. 83 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  Едни 45 милиона прибрани, както е обичайно за олигархичните схеми и се сещаме, че :

  " Те са показали, че асфалтът съдържа варовик, който има свойствата да се полира при употреба. Съгласно нормативите този материал е недопустим за слагане в износващата част на асфалта, каза Нанков."

  едва когато обикновенния българин плаща кръвен данък на олигархията !!!

  Посочихме за изкупителна жертва шофьорът, но хората отдавна вече не се връзват на тази изтъркана схема ! Сега продължаваме по - нагоре и вече жертваме накой от схемата - офицер или кон от шахмата....А може ли да продължим и още по - нагоре.......

 84. 84 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Весело

  До коментар [#75] от "koko65bg":

  маже ли се на филия и върви ли със суджук

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 85. 85 Профил на orgasmatron
  orgasmatron
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Гласуване на следващите избори за алтернативите на тези които са в праламента.

  Нужна е реорганизация на МВР , прокуратура и съд - т.е. съдебна реформа. Закон за държавния служител с ясно посочени задължения и отговорности за чиновниците във всички ведомства.

  След това ефективни присъди на всяко ниво в държавната администрация.

  При липса на капацитет , наемане на такъв от цял свят.

  При нежелание на избраните от народа да работят за народа - РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕОТСТЪПВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НА ЕВРОПЕЙСКО ПРАВИТЕСЛТВО ЗА ПОНЕ 25 ГОДИНИ.

  И ако 25 години не стигнат , европейско управление дотогава докато си върнем Родината.

 86. 86 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#20] от "uhl23528019":

  Ей така да ти кажа.
  Не, не са му докладвали на Московски, но в района на Своге е забелезян Иван Костов.
  Полирал е шосето.....ясно, нали?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 87. 87 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  До коментар [#80] от "Darth Plagueis":

  говорил е с човек до него

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 88. 88 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Неутрално

  [quote#59:"limbize"]
  —цитат от коментар 65 на galapagas
  Шофьорът е загазил отвсякъде. При 40 кмч ограничение е карал с 53 кмч, и то в дъжда. Елементарна сметка показва, че кинетината му енергия е (53/40)^2 = 1.76 над разрешената, т.е. почти два пъти. Ако аз съм на мястото на Трейс, бих казал, че мантинелата щеше да спре автобуса, ако караше с ограничението, но той е вкарал два пъти повече енергия в мантинелата и тя затова е поддала.[/quote]

  Не познаваш материята, колкото и да се надвикваме няма да до разбереш.

  Проектната грапавост на настилката от десетилетия се определя емпирично на баса подобни трасета. Мога да ти гарантирам, че е спазена от изпълнителя, но , има едно голямо "НО" - няма действащ стандарт, който да те задължи да вкараш агрегат с твърдост по Моос над 6. Това ти определя дълговечността на сцеплението. Това трябва да се определи от възложителя и тук идва другото "НО" - тези кариери в България нямат капацитета да осигурят дори 30% от необходимите материали. Проблемът не е само при Орешарски и Борисов - просто никога не се залага такъв агрегат като изискване поради обективни, но най-вече субективни причини.

 89. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  До коментар [#59] от "limbize":

  Тахошайбата е доказателство, но има едно важно но, а то е, че не мери на секундата, т.е., скоростта 53 км/ч най-вероятно е измерена на правия участък, малко преди завоя.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Весело

  До коментар [#60] от "Неизвестен Извършител":

  ,,Ми за пробития параход с мазут край Созопол бил виновен Александър Стамболийски. Не знам, тъй казаха.,,

  Не аз казвам, че това, че чак сега след изтичането на мазута Баце е виновен, дори според мене баце е виновен, че днеска няма слънце

 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#82] от "сидер":

  Разбира се. След като държавата не може да наложи ред, а можеш да си купиш полицай по-евтино от проститутка, съвсем нормално. Такова ви е управлението.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#42] от "limbize":Първо - на какво въобще е изпитван асфалта?
  —цитат от коментар 75 на koko65bg


  якост на натиск и уплътняване

 93. 93 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#74] от "b0b069":

  Викаш, ако се върне сергея или пък турим курнелия ще станем УСА за милимунди?

  Много ви е къса паметта на всички.
  Забравихте какви ги вършиха ДС копелетата под формата на бсп/дпс-оод в продължение на 20 години.
  Всичко това е ТЯХНО наследство.
  Всичко забавено-недостроено е заради тях, мръсните комуноиди.

  Който забрави миналото е обречен да го повтори.
  Краде се разбира се. Винаги и навсякъде се е крало. Не това е големият проблем.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#90] от "сидер":

  Не е виновен за изтичанено. Виновен е, че един месец се драпаха по макарите. А за Търговския регистър съм виновен аз.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 95. 95 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#59] от "limbize":Тахошайбата е доказателство, но има едно важно но, а то е, че не мери на секундата, т.е., скоростта 53 км/ч най-вероятно е измерена на правия участък, малко преди завоя.
  —цитат от коментар 89 на hamiltonf


  Като видиш знак за ограничение примерно 80 км/ч преди или след него намаляваш под ограничението?

 96. 96 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  [quote#59:"limbize"]
  —цитат от коментар 65 на galapagas
  Шофьорът е загазил отвсякъде. При 40 кмч ограничение е карал с 53 кмч, и то в дъжда. Елементарна сметка показва, че кинетината му енергия е (53/40)^2 = 1.76 над разрешената, т.е. почти два пъти. Ако аз съм на мястото на Трейс, бих казал, че мантинелата щеше да спре автобуса, ако караше с ограничението, но той е вкарал два пъти повече енергия в мантинелата и тя затова е поддала.[/quote]

  Не знам, първо казаха, че карал с 45 км/ч, сега станаха 53км/ч, до утре може да са 60.

  Копирано от http://www.168chasa.bg/article/7025474

  Трябва независима външна експертиза, на нашите нещо не им вярвам.
  Снощи слушах някакъв шеф на асоциацията на шофьорите се чудеше как има 30 м спирачен път с блокирали колела и отчитат 53 км/ч при удара в мантинелата, като тахометъра трябва да показва нула...

 97. 97 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Весело

  До коментар [#53] от "ikar_01":

  От кога до кога е правителството на Орешарски?

  Ако опонираш, не опонирай със задаване на въпроси, а с доказателства, например: правителството на Орешарски беше от края на 2012 година до края на 2013 година, какво ще ми говорите

 98. 98 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  До коментар [#95] от "limbize":

  Прочети пак какво съм написал, барем ти проникне в мозъчните клетки...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 99. 99 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Весело

  До коментар [#61] от "Котаракът на Шрьодингер":

  ,,И това ще продължава и пътищата все така ще се строят с 1/3 от парите, които плащаме за тях, останалите ще се "усвояват". ,,

  Сигурно по собствен опит го казвате

 100. 100 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 475 Неутрално

  [quote#96:"Котаракът на Шрьодингер"][/quote]

  още първата нощ казаха 53 км/ч

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK