Право на отговор: Твърденията за изчезнал плаж край Варна не отговарят на истината

Плажът, който изчезна от Подробния устройствен план на "Аспарухов парк" във Варна е вторият за по-малко от месец в един и същи район на града.

© Google maps

Плажът, който изчезна от Подробния устройствен план на "Аспарухов парк" във Варна е вторият за по-малко от месец в един и същи район на града.По повод публикацията на Дневник, озаглавена "Още един плаж край Варна изчезна, този път от документи на общинската администрация", Община Варна поиска право на отговор.


В изпратения текст се твърди, че плаж в близост до варненския кв. "Аспарухово", всъщност не е плаж, че дюните, които се намират там, не са "установени" като дюни, а сградата "за обществено обслужване", която трябва да бъде построена на територията на Аспаруховия парк, е предвидена за детски морски образователен център.


Всичко това би следвало да бъде прието като абсолютно достоверно, тъй като е отразено в официално писмо на местната администрация. Би следвало, ако с действията си същата тази администрация години наред не бе давала десетки поводи за подозрения и недоверие. Повечето от тях в крайна сметка са се оказвали основателни.
Ето само няколко примера:


Общинската администрация във Варна не реагира когато, за да бъде разрушена стара сграда в Морската градина се оказа съборена от "силни ветрове" в тих и безветрен ден (според Националния институт по хидрология и метеорология).


В хода на процедура за продажба на общински имот според документи, подготвяни пак от местната администрация, той порасна три пъти, но новият му собственик платил цента за по-малкия.


Колкото до точността на кадастралните регистри, нова сграда в Морската градина на Варна се появи в тях 4 години преди да е построена. Общината отново не реагира.


С нейното мълчаливо съдействие Морската градина днес е пълна с жилищни кооперации, които според строителните им книжа са "галерии", "изложбени зали", "художествени ателиета" и пр. сгради за "обществено обслужване", на по 4-5 етажа. Каква е гаранцията, че същото няма да се случи и с Детския морски образователен център в Аспаруховия парк?


Общинската администрация остана безмълвна и когато 115 дка от крайбреждана част на Морската градина бяха продадени на частен инвеститор в крещящо противоречие с действащите закони, при това на срамно ниска цена.


Всичко това години наред дава основание за гражданското недоверие в действията на общинската администрация във Варна. А без него дори и най-благородните й намерения ще продължат да потъват в подозрителност.


Текстът, изпратен като Право на отговор от Община Варна, публикуваме без редакторска намеса:


В публикацията " Още един плаж край Варна изчезна, този път от документи на общинската администрация" в сайта dnevnik.bg от , с автор Спас Спасов, изнесените факти и обстоятелства не отговарят на истината.


Заградената в червен контур на снимката територия никога, в нито един документ, не е фигурирала като морски плаж.


По данни от кадастралния регистър на недвижимите имоти, посоченият имот е публична държавна собственост, и представлява Аспарухов парк, урбанизирана територия, част от населено място Варна. В приложената скица няма условен знак за пясъци.


Кадастралната карта и кадастралните регистри на район "Аспарухово" са одобрени със заповед на изпълнителния директор на АГКК от 2008 г. Поземленият имот е заснет като част от поземлен имот - ПИ 10135.5506.1, с трайно предназначение на територията-урбанизирана, начин на трайно ползване-скали; и от ПИ 10135.5506.2, с трайно предназначение на територията – урбанизирана, начин на трайно ползване-обществен парк, градина.


Със свое решение от 17.05.2012 г. Министерският съвет предоставя имота за безвъзмездно управление на Община Варна, без промяна на собствеността.


През 2012 г. в изпълнение на разпоредби на ЗУЧК, Агенцията по геодезия и кадастър възлага изработване на специализирани карти и регистри на морските плажове на територията на цялото черноморско крайбрежие. В протокол от работата на междуведомствената комисия посочената територия не фигурира в тях и дори не граничи с морски плаж Аспарухово.


През 2013 г. в изпълнение на договор за създаване на специализирани карти и регистри по ЗУЧК на дюните, разположени на територии с одобрени кадастрални карти, фирмата-изпълнител е информирала с писмо от 01.07.2013 г. Службата по геодезия, картография и кадастър – Варна (СГКК), че "след обхождане на дюните по черноморското крайбрежие съвместно с представители на БАН и АГКК, както и според изходните данни от МОСВ, на територията на землище Варна не са установени дюни, предмет на договора".


За територията на Аспаруховия парк е открито производство по изработване на ПУП-ПРЗ през 1997 г. , като проектът е съгласуван с Националния институт за паметници на културата, с Природо-научен музей – Варна, с Военноморските сили, с Министерството на транспорта, откъдето препоръчват да се предвиди изграждане на нов манипулаторен пост до началото на буната за нуждите на ДИК – Варна. В отговор на тази препоръка е одобрен ПУП за кула за управление на корабния трафик. Към момента той е приложен за имот, който е съседен на обекта на публикацията.


Що се отнася до "урегулирания поземлен имот, предназначен за "обществено обслужване", той е предвиден за изграждане на детски морски образователен център. Подобен център е предвиден и в проекта за новото рибарско пристанище, което ще бъде изградено в местността Карантината, за която също бе изнесена невярна информация за "изчезнал" плаж.


Изготвеният окончателен проект на ПУП-ПРЗ за Аспаруховия парк е разгледан в края на 2003 г. на ЕСУТ, и е върнат за преработване. Преработеният проект е съобщен по реда на чл.128, ал.1 от ЗУТ на заинтересованите лица в държавен вестник бр.54 от 29.06.2018 г. и в сайта на район Аспарухово. В законно установения срок са постъпили няколко възражения, като в нито едно от тях не е посочено, че в границите на поземления имот съществува морски плаж.


И тъй като цялата статия е написана по твърдения на неправителствената организация "Камара на геодезистите в България", с председател инж. Йоан Каратерзиян, следва да е ясно, че в периода на допускане и приемане на ПУП-ПРЗ на Аспаруховия парк, инж. Йоан Каратерзиян е бил служител на Община Варна, отдел "Кадастър и регулация", чието основно задължение е поддържане в актуално състояние на кадастралните карти.

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5437 Неутрално

  Модерната имотна "НЕмафия" работи от няколко години през кадастъра.
  Попитайте в София например къде е бил Площад Тел Авив, сега къде е и каква е съдбата на оригинала !
  Далаверите се въртят основно на общинско ниво и на ниво МРРБ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 856 Весело

  Ей, некои варненци зеха да стават много нахални, начи! Малко да им отпуснеш каишката и почват да питат за некви плажове и къде били отишли.
  Ама ний даваме порциите по крайбрежието бе, и скоро в цялото БГ! Обаче нали сме великодушни, даваме ви песъка, дюни-мюни, каманак, ама вече като парк , да са расождате там и да дишате безплатно. Вместо да благодарите и да биете чело у пода и цалувате квото тряба на секретарката ми, вий са драчите за некви 5-6 декара?
  Ма туй сичко си е мое бе, холан! Не ме ядосвайте, ей, щото ше се обадя на Ескана, по червения телефон, и за 24 часа тоз боклук ще бъде изгребан барабар с тетраподите и занесен на на новото островче на Велико Желев или на рибарското пристанище на Дънката....
  Ваш безгрижен Тюлен

 3. 3 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1396 Любопитно

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  """"....... Кметът на столицата Стефан Софиянски откри площада «Тел Авив – Яфо» в София.
  Площадът се намира на кръстовището на булевардите "Христо Ботев" и "Тодор Александров". ...""""

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 4. 4 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  +1

  яж бахур
 5. 5 Профил на bnb39573998
  bnb39573998
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Каквито и факти да се изнесат в правото на отговор е безсмислено. Зелените са наясно, че манипулират, тяхната цел е непрекъснато да спират какъвто и да е проект по Черноморието с цел рекет. Как иначе може да съществуват хора, които са против израждането на образователен център върху терен, който НЕ Е плаж и всеки варненец, който познава района би могъл да потвърди това.

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Стабилни в лъжата, герболяшки подпечатано!

 7. 7 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 909 Гневно

  Това не е отговор на общината, а на интересите на мафията през радиоточката на общината.

  мурзилка
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Супер яко е, че авторът не е пропуснал да си каже личното мнение, въпреки че е право на отговор. Така ясно проличава, че много жестоко са го жегнали и се дави в собствената си жлъч и злоба. Желая големи успехи на литературните му изяви, защото за журналист не става.

  Няма лоша реклама!
 10. 10 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Дневник време да се замислите, че ако продължавате да цитирате Гошо и Тошо все по-често ще изглеждате смешни, като в случая.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5722 Весело

  Кражбата вече си има код :”детски морски образователен център” и в този, и в съседния имот :)
  А ощината даже не се замисля защо трябва да има два съседни еднакви центъра :)
  Ама, ме глупости са писали...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Нищо ново.
  При подобен случа преди време научихме, плът не еплаж, дюните не са дюни и бетонът не е бетон!

 14. 14 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#8] от "Denna Garrett":
  Този спам се появява вече на много места и уж с различен подател. Моля редакцията да изтрива подобни постове по-активно.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Защо не се махнат бетонаджиите и зелените талибани и да останат само нормални хора? Отврат е да се бетонира на поразия. Отврат е и да се оставя да подивява всичко на поразия! Защо две кресливи маргинални групи трябва да доминират всичко?

  Мърфи е оптимист!
 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 363 Неутрално

  "Линкове" към Гугъл относно първата снимка тук:
  google.com/maps/place/Аспарухов+парк/@43.1817945,27.9092983,142m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x40a453da61b4961f:0x1d695e972595a9b!8m2!3d43.1807648!4d27.9064038

  google.com/maps/@43.1815748,27.9099306,3a,75y,19.61h,72.28t/data=!3m9!1e1!3m7!1sBk7meGz7ce1ZBgVXCOkWzw!2e0!7i13312!8i6656!9m2!1b1!2i39

  Не, не прилича на плаж.

 18. 18 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 284 Гневно

  Извинявам се предварително на живущите в гр. Варна, но засега населеното им място държи първото място за корумпираност в страната. Лично мнение, и не ангажирам никой с него: гр. Варна се утвърди като най-смотания град за последните десет години. Не знам как мафията, политиците и шуробаджанащината успяха да убият всякаква гражданска опозиция там, но явно им се получи. Явно полицитите им са само от селата. :)

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 284 Разстроено

  За по-сериозните читатели не е тайна,че 90-95% от зелените статии на Дневник или са лъжа или силно манипулирани.Що за човек трябва да си за да си против детски морски образователен център,да си против рибарско пристанище и борса за прясно уловена риба?
  —цитат от коментар 19 на tosho_toto


  Аз съм за всичко добро, само да не е предложено и да не е собственост на ТИМ и Холдинг Варна. Иначе съм за, ама когато идва от тях съм против. Все едно гледаме "Boardwalk Empire".

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Отговорът на Общината:
  "Що се отнася до "урегулирания поземлен имот, предназначен за "обществено обслужване", той е предвиден за изграждане на детски морски образователен център. "

  По този повод Дневник писа:
  "В сигнала са изразени и подозрения за злоумишлени действия при изготвянето на план на "Аспарухов парк". Причинта за това е, че в него дюните, отразени и в системата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър не съществуват, а в центъра на парка е нанесен новообразуван поземлен имот, предназначен за строеж на сграда "за обществено обслужване".
  Точно тази формулировка беше използвана като
  трик при строителството
  на многоетажни жилищни сгради в северната част на варненската Морска градина при управлението на бившия кмет на града Кирил Йорданов." - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/09/05/3306239_oshte_edin_plaj_krai_varna_izchezna_tozi_put_ot

  Обсъжда се сграда 10135.5506.917.2 която може да бъде намерена с https://kais.cadastre.bg/ Сградата е „КЕНЕФ“! И до него не е предвиден и сега няма достъп! Това пък се вижда с Гугъл:
  google.com/maps/@43.1820876,27.9089054,3a,75y,209.71h,95.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7HPhH0GF2UhbyusqzxnaBw!2e0!7i13312!8i6656
  google.com/maps/place/Аспарухов+парк/@43.1819698,27.9083731,198m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x40a453da61b4961f:0x1d695e972595a9b!8m2!3d43.1807648!4d27.9064038

  Чакаме да видим или многоетажна жилищна сграда, или детски морски образователен център.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Извинявам се предварително на живущите в гр. Варна, но засега населеното им място държи първото място за корумпираност в страната. Лично мнение, и не ангажирам никой с него: гр. Варна се утвърди като най-смотания град за последните десет години. Не знам как мафията, политиците и шуробаджанащината успяха да убият всякаква гражданска опозиция там, но явно им се получи. Явно полицитите им са само от селата. :)
  —цитат от коментар 18 на Tuta Nota


  Младост е по-зле.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 24. 24 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Извинявам се предварително на живущите в гр. Варна
  —цитат от коментар 18 на Tuta Nota


  Няма какво да се извиняваш. Първо, във Варна варненци почти няма. Второ, те си знаят що за селяния е.

  яж бахур
 25. 25 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "Свинчуга":

  И ти си прав.

  яж бахур
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на sak12567272
  sak12567272
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Роден съм във Варна и цели четири десет години живея в Аспарухово. На този плаж съм ходил десетки път като дете, тъй като бе безплатен, за сметка на този отдясно... Наричахме го "бункера" тъй като има потънал бункер. Много се учудих че са го засипали с камъни пред четери-пет години. Малко са дразнещи защитаващите Община Варна, тъй като никога не са стъпвали на този плаж.

 28. 28 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Много се учудих че са го засипали с камъни пред четери-пет години.
  —цитат от коментар 27 на sak12567272


  Едва ли е било случайност. Направено е нарочно. Кражбата, явно е била подготвяна с години.

  мурзилка
 29. 29 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 837 Неутрално

  ГРОБОМУТРИТЕ НЕМА ДА СА ВЕЧНО НА ВЛАСТ НО ПОНЕЖЕ СА КЛЕПТОМАНИ НЕМА И ДА СПРАТ ДА КРАДНАТ , МИ КАЖЕТЕ ИМ ЧЕ ТИЯ ДЕТО ДНЕСКА СЕ ПОДПИСВАТ ТОВА ДА СЕ ОКРАДЕ ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ И ВКАРАНИ В ЗАТВОРА СЛЕД ВРЕМЕ А ИМУЩЕСТВАТА НА СЕМЕЙСТВАТА НА ТИЕ ГРАБИТЕЛИ ЩЕ СЕ КОНФИСКУВАТ, ДЕКЛАРИРАЙТЕ ИМ ГО ПА ДА СИ ПРАВАТ СМЕТКАТА ОЩЕ ОТСЕГА , АКО ТРЯБВА ГО ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО , НО КАЖЕТЕ ИМ ОЩЕ ОТСЕГА ТЕ ДА СИ ЗНАЯТ

 30. 30 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  ГЕРБ все повече налагат руския модел: "ихтамнет"

 31. 31 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 284 Весело

  ГРОБОМУТРИТЕ НЕМА ДА СА ВЕЧНО НА ВЛАСТ НО ПОНЕЖЕ СА КЛЕПТОМАНИ НЕМА И ДА СПРАТ ДА КРАДНАТ , МИ КАЖЕТЕ ИМ ЧЕ ТИЯ ДЕТО ДНЕСКА СЕ ПОДПИСВАТ ТОВА ДА СЕ ОКРАДЕ ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ И ВКАРАНИ В ЗАТВОРА СЛЕД ВРЕМЕ А ИМУЩЕСТВАТА НА СЕМЕЙСТВАТА НА ТИЕ ГРАБИТЕЛИ ЩЕ СЕ КОНФИСКУВАТ, ДЕКЛАРИРАЙТЕ ИМ ГО ПА ДА СИ ПРАВАТ СМЕТКАТА ОЩЕ ОТСЕГА , АКО ТРЯБВА ГО ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО , НО КАЖЕТЕ ИМ ОЩЕ ОТСЕГА ТЕ ДА СИ ЗНАЯТ
  —цитат от коментар 29 на reply


  Трябва като в Сингапур да стане: закони, контрол и наказания. Ама нашия "мъдър" народ, нали той е на нивото на ръковдителя си, няма никога да се съгласи на такива драконови мерки.
  И да дам един прост пример от държавата-град Сингапур: съгласно един от законите им, ако държавен служител бъде обвинен и осъден за корупция, три поколения след него нямат право на работа в държавната администрация...Върви ги разбери тия китайци! Ако при нас беше така, следващите три поколения щяхме да си внасяме чиновници от чужбина. Така, че е неприложимо.

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 32. 32 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  [quote#31:"Tuta Nota"][/quote]

  Само че това става с реформа в съдебната система, с действащ съд, а не с прокуратури, даващи интервюта по ТВ-тата.
  Изобщо защо медиите дават право на отговор ей така? Правото на отговор се дава в дискусия, с представяне на доказателствата.
  Руският модел твърдо се налага от милиционерското ГЕРБ

 33. 33 Профил на bnb39573998
  bnb39573998
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Изобщо защо медиите дават право на отговор ей така?
  —цитат от коментар 32 на historama


  Ама разбира се, възмутително е направо, ще им дават право на отговор. Къде-къде по-демократично е просто да им запушите устата и да игнорирате всички, които имат мнение различно от вашето и да си живеете в "зеления" свят и да си въобразявате, че сте борци за правда, въпреки всички факти от реалността.

 34. 34 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Добилжаваме се няка до Норвегия. Там държавата краде деца, сега наскоро нова пароция 11 блъгарчета. И ги дава на приемни семейства със "специални наклонности". У нас-държавата заличава плажове и ги подготвя за подарък на "правилните" бизнесмени. И в единия и в другия случай държавата е замесена. И става под благия поглед на полит-коретките соросоиди

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 35. 35 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ГЕРБ все повече налагат руския модел: "ихтамнет"
  —цитат от коментар 30 на historama


  че то всичкото ноухау на Борисов идва от Путин. Сефте ли ти прави впечатление?

  Само се чудя кой кого ще измандати.

  яж бахур
 36. 36 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 655 Неутрално

  "И тъй като цялата статия е написана по твърдения на неправителствената организация "Камара на геодезистите в България", с председател инж. Йоан Каратерзиян, следва да е ясно, че в периода на допускане и приемане на ПУП-ПРЗ на Аспаруховия парк, инж. Йоан Каратерзиян е бил служител на Община Варна, отдел "Кадастър и регулация", чието основно задължение е поддържане в актуално състояние на кадастралните карти."

  Стана ли ясна схемата? Га яде гербаджийските кюфтета в общината Каратерзиян не рИва. Като го изгониха от общината веднага НПО и крокодилски съзли. А Спас Спасов му припява.
  Спас Спасов, много е нелепо в правото на отговор да си сложите коментара. При това преди отговора. За такива "доблестни" изпълнения ли Ви хареса Добрин Митев за пресаташе?

 37. 37 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Съвсем между другото Каратерзиян има компания, която се занимава с това, което той е работил в община Варна. На това май му се казва конфликт на интереси.

 38. 38 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 387 Гневно

  Извинявам се предварително на живущите в гр. Варна, но засега населеното им място държи първото място за корумпираност в страната. .... Явно полицитите им са само от селата. :)
  —цитат от коментар 18 на Tuta Nota


  Ами знаеш ли колко варненци гласуват за бялата златка и кирчо йорданов?

  Бялата златка всички я знаят, тези които не знаят или са забравили:

  " Кирил Петров Йорданов е български политик, кмет на град Варна в последователни четири мандата - от 1999 година до 6 март 2013 година, когато е принуден да подаде оставка след антикорупционните протести, включващи дори самозапалването на един от протестиращите Пламен Горанов. Издиган от БСП, ГЕРБ, и като независим. Народен представител от парламентарната група на БСП в 38-то Народно събрание. Областен управител на Варна (1991-1997).

  :(

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 39. 39 Профил на ladymerilin
  ladymerilin
  Рейтинг: 283 Весело

  Работата с инж. Йоан Каратерзиян стана "га яди кифтета ни рива, сига ми ривеш". Дописникът Спас Спасов учил ли е изобщо журналистика, чувал ли е какво означава "право на отговор"? Егати пародията....

 40. 40 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6881 Любопитно

  Совите не са това което са, и с плажа е така.

 41. 41 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Т.е. на слугите на ТИМ, наречени за по-кратко "Община", се дава право на отговор? Какво ми пука какво мислят ТИМ и другите мафиоти? Искам ги изринати не само от Варна, а въобще от държавата. А вие им давата право на отгвор...

 42. 42 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 909 Любопитно

  Т.е. на слугите на ТИМ, наречени за по-кратко "Община",
  —цитат от коментар 41 на Chung Kuo


  Дали е сигурно че са просто слуги на ТИМ, или са членове...на борда на директорите.

  мурзилка
 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Какво безсрамие само.

 44. 44 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#31] от "Tuta Nota":

  Е, айде сега чак Сингапур ще гоним.
  Там за наркотици бесят, за дъвчене на дъвка, ходене по джапанки и пушене на улицата глобяват и тн. Не съм очарован и от плажовете им толкова.

  Дай нещо друго общо по-така дето да ни пасва...
  Примерно футбол-там още помнят България със Стоичков нищо, че неизвестно защо го наричат Стойков :)

 45. 45 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Вижте сега другари. Много лесно ни е да критикуваме корупцията от комфорта на къщичката с три гаража зад океана, или от плажа в Австралия. Я се опитайте да се поставите на мястото на чиновничето от Варна? Ако свърши каквото му наредят местните мутри ще си запази службичката, може дори да му дадат и да оближе лъжицата с която бъркат в казана. Ако не, мутрите ще си назначат ново чиновниче.

 46. 46 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Добре де Дневник, филтрирате ме по моето домашно IP(от 4 години имам бан) та се налага да пиша през телефона, а вече две седмици не можете да филтрирате рекламни постове с идентичен текст...
  —цитат от коментар 11 на Обществен деятел


  Ми хората знаят как работи системата, и бичат през различни IP-та, респективно- с различни акаунти. Отнема малко време, но си е сравнително лесно.

  Дневник (както и всички други), са безсилни срещу това. Банваш едно Ай-Пи, и кво- спамаджията влиза през друго.

  Аз за това не ги виня, ама малко се ядосвам покрай бъговете с цитатите и дублиращите се коментари- това е поправимо, и не знам що не го оправят.

  А за дизайна- нямам думи, ма то и на магаре на мост не му трябват думи.

  Сега ще ме баннат и мен.

  Здраве да е...

  А ти звънни на провайдъра си, и ги помоли да ти сменят Ай-Пи-то. И после- не влизай тук с него 😜😜😜😜😜

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 47. 47 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Срам ме е, че съм роден в този град. Днес там закон няма. И просперитет няма, защото без закон благоденствието е невъзможно.

 48. 48 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  почти всички малки плажове във Варна са коптори , без достъп , без поддръжка ,без никаква грижа от страна на община Варна ,а това е лицето на града , за сметка на това се събират над 2-0-30 милиона от данъци на местните ,които отиват за нищо ,открадват се ,не се асфалтират даже елементарна част от кварталните улици ,от години без асфалт ,камо ли пък да не ти направят някаква далавера с имот или плаж ,нормално е за Варна и мафията там .

 49. 49 Профил на sugar
  sugar
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#20] от "Tuta Nota":

  Първо, че те нямат нищо общо с нито един плаж в Аспарухово. И второ какво лошо има, когато се прави нещо за хората, без значение от кого се прави. Все пак те са едни от малкото, които правят неща безвъзмездно.

 50. 50 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#5] от "bnb39573998":

  Така така, че кой варненец би бил прогив “зона за разходка на плажната алея”
  Чакай да помисля: всеки, който не иска да бъде блъснат от кола ( защото това е единствената в света крайбрежна алея без място за пешеходци, даже без тротоар ) и всеки, на който не му се слуша чалга от заведенията

  Или си много наивен, или си от тея, дето като Марешки имат бунгала на плажа, дето се водят фитнеси

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 51. 51 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Някаква фирма била да казала, че там няма дюни и общината се доверила... В тази връзка ми идва наум един грузински тост: - Един човек си вървял през гората и намерил костенурка. А костенурката заговорила с човешки глас:
  - Не ме убивай и ще ти се отблагодаря!
  Човекът я взел, занесъл я в къщи, нахранил я и си легнал.
  - Пусни ме в леглото ти - примолила му се костенурката.
  Сложил я той до себе си и в този миг костенурката се превърнала в прекрасна девойка. Тогава дошла жената на човека.
  - Какво става тук? - развикала се тя.
  Човекът й разказал всичко и тя се успокоила.
  Да пием за нашите жени, които вярват на всички истории, които им разказваме!

 52. 52 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1747 Весело

  Някаква фирма била да казала, че там няма дюни и общината се доверила... В тази връзка ми идва наум един грузински тост: - Един човек си вървял през гората и намерил костенурка. А костенурката заговорила с човешки глас: - Не ме убивай и ще ти се отблагодаря!Човекът я взел, занесъл я в къщи, нахранил я и си легнал. - Пусни ме в леглото ти - примолила му се костенурката. Сложил я той до себе си и в този миг костенурката се превърнала в прекрасна девойка. Тогава дошла жената на човека. - Какво става тук? - развикала се тя. Човекът й разказал всичко и тя се успокоила.Да пием за нашите жени, които вярват на всички истории, които им разказваме!
  —цитат от коментар 51 на volarok


  Бе пийте за вашите.

  Ако аз разкажа тази история на моята жена- "прекрасната девойка" ще изхвърчи нанякъде, а мен ще ме превърне в костенурка. С човешки глас.

  И ся кво- аз за какво да пия?

  😂😂😂🤣😂🤣😂😁😂🤣😂😁

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK