Български и румънски журналист бяха задържани, МВР твърди, че е било само за справка (обновена)

Димитър Стоянов от екипа на сайта за разследвания "Биволъ" и Атила Биро от румънския им партньор RISE Project Romania

© Профил във Facebook

Димитър Стоянов от екипа на сайта за разследвания "Биволъ" и Атила Биро от румънския им партньор RISE Project RomaniaДвама журналисти - български и румънски, са били задържани от полицията в Перник във връзка с извършвано от тях разследване за корупция с европрограма. Това обяви късно в четвъртък вечерта на страницата си във "Фейсбук" сайтът "Биволъ". Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ) също съобщи, че е получила много сигнали за случая.


"Димитър Стоянов и Атила Биро (Attila Biro) от RISE Project Romania бяха задържани от радомирски полицаи по време на журналистически репортаж. Атила днес (четвъртък, 13 септември - бел.ред.) е говорил на международна конференция в София за измамите и злоупотреби с обществени средства: "Заедно срещу завладяването на държавата" и за #ДжиПиГейт", пише "Биволъ" в статус в социалната мрежа, в който разказва още, че журналистите са били отведени в местната полиция, защото са се опитвали да заснемат как в дупка в полето край село Егълница, община Ковачевци, се изгарят документи, свързани с разследването им.


Версията на МВР


В петък сутрин пресцентърът на МВР не можеше да даде отговори на въпросите на "Дневник" и каза, че проверява информацията. По-късно шефът на главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Ивайло Спиридонов обясни пред медии, че на 11 септември в МВР е получен сигнал от журналистите за извършване на действия, които целят укриване на корупция - унищожаване на материали за обществени поръчки.

"Започнахме проверка. Вчера в Перник при операция, където са унищожавани материали, са задържани трима души, които впоследствие са се представили като двама журналисти и адвокат. Те бяха отведени за установяване на самоличност и снемане на обяснения. След което бяха освободени. Задържане не е имало, само са отведени за даване на обяснения по случая", твърди Спиридонов.
"На ливада бяха - как да бъде установена самоличност", отговори Спиридонов на въпрос дали задържането е станало на поляна, както съобщи сайтът "Биволъ".


"Те са отведени в районното управление и след установяване на самоличността им и снемане на обяснения за целта на пребиваването им в района са освободени", съобщи по-късно и пресцентърът на МВР.


Журналистът Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро не отговаряха на мобилните си телефони в петък по обяд, за да разкажат за случилото се.


МВР за изгаряните документи


Спиридонов не коментира пред медиите дали и какво е установено за унищожаваните материали.


От пресцентъра на МВР обясниха за "Дневник", че е образувано разследване след сигнала до полицията за унищожаване на документи, в опит за прикриване на корупция. Разследващите изясняват всички факти и обстоятелства като са назначени експертизи, които да установят какви са тези документи.


Разказът на "Биволъ" за ареста


По-късно в петък "Биволъ" публикува статия със своята версия и подробности по случая. От сайта обясняват, че в късния следобед в четвъртък журналистите Стоянов и Биро са получили информация, че за втори ден от централата на фирмата "Джи Пи Груп" - на столичния булевард "Черни връх", се изнасят документи и техника. Два дни по - рано сайтът публикува разследване за корупция при разпределението на средства за европроекти. "Джи Пи груп" се свързва с директора на "Лукойл" за България Валентин Златев. Тя е сред редовните победители в обществени поръчки за строителство, припомня "Капитал".


От "Лукойл" отричат "Джи Пи Груп" да е свързвана с генералния директор на компанията. "Г-н Валентин Златев категорично заявява, че няма нищо общо нито със собствеността, нито с бизнеса на "Джи Пи Груп". Както вече неведнъж сме Ви информирали, тя е една от стотиците фирми, банки, застрахователни дружества, производители и доставчици от всякакви браншове, контрагенти на компаниите от Групата ЛУКОЙЛ у нас. Ако това е основанието дадена компания да бъде "свързвана" с генералния директор на дружеството, то със същото основание можете да посочите за "свързвани" с него десетки водещи български, европейски и световни компании, които извън договорните си отношения с дружеството развиват успешен бизнес в цяла Европа и по света" пише в изпратена малко по-късно до "Дневник" позиция на "Лукойл".


"Биволъ" пише още, че разполагал с непублична документация за десетки проекти на обща стойност стотици милиони лева, като сред тях имало счетоводни файлове с изрично отбелязани суми за подкупи. "От няколко изпълнени проекта, свързани с фирмата "Джи Пи Груп", се вижда и как се краде от проектите. Водят се паралелни количествено стойностни сметки, извършва се значително по-малко работа от предвидената, влагат се по-малко материали, но всичко се фактурира на разплащателния орган както е по задание и фирмите получават пълната сума", твърди сайтът.


Сътрудници на разследващия сайт са проследили лекотоварните автомобили, които били пълни с изнесени от централата на "Джи Пи Груп" документи. Колите се отправили в района на град Радомир, където започнало изгарянето им. Двамата журналисти искали да заснемат унищожаването на документацията. Когато се появили на мястото, където били изгаряни документите, те открили чували с нарязани на шредер листа и горящи папки с документи от европейски проекти. Там журналистите са били задържани от местната полиция.


От сайта подчертават, че на двамата не е било позволено да проведат телефонни разговори, което е тяхно право. След като журналистите са се легитимирали с прескарти и са обяснили какво правят на мястото, са им били свалени белезниците, но пак не са получи възможност да се обадят по телефона, както е по закон. Два часа след задържането им на местопроизшествието са се появили оперативни работници, които при опит да огледат "кладата", намираща се в трап на полето край гара Егълница, неволно я разпалиха отново, разказва "Биволъ". След половин час дошла и пожарната и започнало гасенето на горящите документи. В това време Стоянов и Биро все още са били задържани.


След полунощ двамата са отведени от полицията в Радомир, за да им бъдат свалени обяснения. Сайтът посочва, че те са получили протоколи за задържане, което опровергава информацията от МВР, че задържане не е имало. То е било обосновано с това, че журналистите са били в района на местопроизшествието.


В полицията в Радомир били донесени няколко чувала обгорени и цели документи, а на местопроизшествието беше изпратена огледна група, отбелязва още сайтът и допълва, че без обяснение остава въпросът защо полицията не се е заела активно да спасява горящите документи.

Отново през "Фейсбук" от сайта съобщиха, че двамата журналисти са се прибрали благополучно, "след като прекараха нощта с белезници насред полето, без телефони до 4 сутринта".


Посолството на Румъния в България съобщи, че е било информирано за случая през телефона за спешни случаи и е оказало консулска помощ на Биро.

Проектът RISE Project, към който работи Биро, цитира изявление на румънското външно министерство, според което посолството в София спешно е поискало информация от местните власти и е изпратило мобилен консулски екип, който да съдейства на задържания журналист. (RISE Project сочат, че името на изпратения консул е Флориан–Даниел Мазилу.) Според текста българските власти са информирали румънските, че Биро е бил задържан за проверка.


Атила Биро пред "Дневник": Румънският консул ми помогна с бюрокрацията


"Полицията дойде, накара ни да легнем на земята и ни закопчаха с белезници. Опитахме да говорим с тях и да им покажем личните си и журналистически карти. Да кажем, че правим разследване. Не успяхме да ги накараме поне да махнат белезниците. Бяхме с тях около час. След това дойдоха и други полицаи, взеха ни телефоните и личните карти и поискаха да видят снимките, които бяхме направили. До 02:30 останахме там", разказа Биро пред "Дневник".


"После пристигнахме в полицейски участък близо до селото, където попълнихме някакво заявление. Очакваше ни румънският консул, който ми помогна с бюрокрацията. Попълних декларацията и полицията каза, че съм бил задържан, за да бъда идентифициран. След това ни освободиха", допълни той.


"На мястото, където видяхме накъсаните документи, имаше и дупка, където са били горени. Видяхме с очите си, че документите са били свързани с европейски проекти, защото имаха такова лого", разказа още той и отказа да дава повече подробности за ареста и извършваното журналистическо разследване. Каза само, че "RISE Project и "Бивол" ще продължат да разследват измами с европейски средства и да работят по истории, финансирани от International Press Institute."


Главният редактор на "Биволъ": Случаят показва разпада на институциите


Ситуацията с ареста на нашия и румънския колега приключи благополучно, но това отвлича вниманието от основния проблем, който е, че продължава унищожаването на документи. Това коментира пред "Дневник" главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов. По думите му полицията няма връзка с горенето на книжата, но цялата ситуация илюстрира разпада на институциите, защото няма кой да установи и санкционира унищожаването на документи.


"Джи Пи Груп" отрича твърденията на "Биволъ"


"Никога и под никаква форма "Джи Пи Груп" не е имала отношение към оперативната дейност или счетоводството на която и да е от компаниите, споменати в определения като "разследване" материал. Единствената вярна информация в него е, че част от споменатите компании в различни периоди са били в договорни отношения с "Джи Пи Груп" АД и за работата си са получили съответното договорено възнаграждение. Тези отношения са надлежно отразени в публичните финансови отчети на дружеството. Нито една от тези фирми обаче не е и не е била част от групата", се казва в разпространена до медиите позиция на компанията. Тя ще потърси отговорност по законоустановения ред, за да защити името и авторитета си, се уверява в текста.


"Джи Пи Груп" АД не е собственик, а е един от наемателите в сградата на бул. "Черни връх" 59А, и не може да е отговорна за дейността на който и да било от другите наематели в същата сграда", се казва още в позицията и се подчертава, че "нито в последните два дни, нито когато и да било от компанията не са изнасяни, горени и закопавани никакви документи".


Реакции


От АЕЖ-България коментираха, че "по презумпция журналистите служат на обществения интерес и всякакви ограничения спрямо тях трябва да бъдат много сериозно мотивирани, а в противен случай става дума за ограничаване на свободата на словото".


Междувременно в социалната мрежа бе организиран и протест в защита на задържаните за понеделник (17 септември) от 18:30 часа пред Министерския съвет.


Омбудсманът Мая Манолова определи задържането на двамата журналисти като нарушаване на човешки права, свързани със свободата на словото и правото на гражданите да получават и търсят информация. Тя е говорила с шефа на полицията в Перник, който я информирал, че те са били освободени в 4.30 часа тази сутрин, съобщи още пресцентърът ѝ. "От предоставената информация на комисар Попов и изнесените в медиите данни по задържането им, както и освобождаването им в 4.30 часа омбудсманът констатира, че е налице неоснователно и противозаконно задържане на журналисти по време на осъществяване на тяхната професионална дейност", пише в съобщението. В него се допълва, че Манолова иска пълна информация и публичност по случая. "Липсата на информация остава впечатление в обществото, че е направен опит за възпрепятстване на журналистическо разследване", изтъква още омбудсманът.

Коментари (221)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  Хайде сега всичкото ръководство - политическо и професионално вкупом ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Хайде сега всичкото ръководство - политическо и професионално вкупом ОСТАВКА !!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Ей сегинка, ватенка!

 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Нашата полиция го пази Валентин Златев.
  (И затова не й остава време за обикновените граждани.)

 4. 4 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 292 Неутрално

  От публикацията все пак не става ясно - горени ли са документи. И ако да, кой е отговорен за това. Дали двамата журналисти имат снимков материал, или им е отнет. Надявам се самите те да кажат. Естествено на МВР не вярвам.

  vesela
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#2] от "Боби Бобев":

  Явно и ти си един от тях !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Само за справка - с белезници,иззети мобилни ,държани до 4 ч сутринта и благодарение на Биволь и Румънския консул са осввободени! За това,че разследват престъпление!

 7. 7 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Направо да ги осъдят за клатене на стабилността !

 8. 8 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 473 Разстроено

  "На ливада бяха - как да бъде установена самоличност"

  То това документи за самоличност и журналистическите карти не вършат такива неща, теееее, те са просто едни пластмаси.
  П.п. Чудно защо шефа на ГДБОП дава тия "обяснения", означава ли, че ГДБОП ги е задържало за справка?

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2726 Весело

  "след като прекараха нощта с белезници насред полето, без телефони до 4 сутринта" - не спят дежурните по смях, бдят и препрочитат Тютчев, какви справки да правят по нощите!?! Ще им правят нЕкакви разследвания, та нали затова са органите!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Оправданията на Мвр отново са тотално неадекватни.

 12. 12 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 515 Неутрално

  НАЙ-ГОЛЕМИЯ РАЗБОЙНИК Е ДЪРЖАВАТА,В ТАЯ ДЪРЖАВА.!ПРОТЕСТИ ДО СКЪСВАНЕ ТРЯБВА!Трябва да се върната хората по улиците,АБЕ хора научете се да си търсите правата,какви сте такива заспали!

 13. 13 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Управленска мутромафия и свободно слово, са като вода и олио. Не могат да се смесят. Затова свободното слово е ограничено само до бездоказатествената си част, лапуцането на празни приказки. В момента, в който журналист или обикновен гражданин, се добере до уличаващи в (тежко)престъпление доказателства, още повече пък годни за улики пред съд. Цялата държавна машина, подчинена и част от мутромафията, се хвърля върху него.

  мурзилка
 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Весело

  Тия журналистчета какво си въобразяват? Че могат да изклатят стабилитета ли?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 15. 15 Профил на Атанас
  Атанас
  Рейтинг: 8 Неутрално
 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Гневно

  "В петък сутрин пресцентърът на МВР не можеше да даде отговори на въпросите на "Дневник" и каза, че проверява информацията."

  Пернишкото МВР дълго време не е отговаряло на повикванията от министерството! И как да отговори, като в момента изпълнява поръчка на местната мафия..
  Представяте ли си, до къде е стигнало падението на "Вътрешното министерство"?
  Въобще, Областните и районните управления на полицията, като подизпълнители на мафията ли работят или да...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#4] от "vesela":

  Предисторията е важна, от там става ясно и кой има интерес:
  https://bivol.bg/gp1.html
  "#ДжиПиГейт: Гранд корупция с еврофондове и обществени поръчки през консултантски фирми. Фирми, свързани с Джи Пи Груп раздават подкупи и манипулират процедури по ЗОП за стотици милиони"

 18. 18 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 437 Весело

  Този път голям автогол си вкараха. Арест на чуждестранен журналист, намеса на чуждо посолство. Няма как да го заметат.

 19. 19 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 273 Неутрално

  крадливата банда вече не може да контролира мареряла без терор. Сега тръгва месомелачката.

 20. 20 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  С две думи журналистите се обаждат, че се горят документи. Полицията идва и ги задържа за цяла нощ, за да не пречат на хората да си изгорят документите.

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Весело

  Прочетете внимателно!!! Журналистите са сигнализирали полицията, че ще се горят документи и отишли да снимат. Само че, изненадааа, от шубраците изскочил чичко мЮлЮцЮунер и ги арестувал.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 22. 22 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Родната полиция ГИ пази! Тоталитарните времена се завръщат с пълна сила.

 23. 23 Профил на Черна Станция
  Черна Станция
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Цялата държава е впрегната да служи на интересите.
  Поздравления на Дневник, защото другите медии кротко и тихо чакат всичко да отмине.

  Нищо не е каквото изглежда...
 24. 24 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Биволъ (на 11 септември (преди горенето на документи и преди ареста на журналисти): "От МС официално ни уведомиха, че Борисов е разпоредил проверка по #ДжиПиГейт. "
  https://bivol.bg/gp2.html

 25. 25 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#4] от "vesela":

  Има снимка на два от горените документи в статията. А на линковете под снимката има още, и с още по-приятни подробности.

  Хайде на бас, че сега Боцко ще се покрие поне за седмица.

 26. 26 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 787 Гневно

  Вече не искам оставки, а съд и затвор за цялата пасмина, начело с Вальо Златев, Доган-Пеевски и останалите крепители на статуквото

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Абсолютно не е нормално да се задържат хора, които са журналисти, шофьори, огняри или с друга професия!!!

 29. 29 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 654 Неутрално

  ГДБОП хваща журналистите на мястото за горене на документите, докато те ги разглеждат. ГДБОП ги хваща по сигнал на самите журналисти, че на конкретното място се извършва такава дейност.

  ********

  Или журналистите са страшни каръци в случая или ГДБОП ги изгърмяват умишлено по този начин, за да могат истинските престъпници да изчезнат.

 30. 30 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Това вече е мейджър клатене на стабилността. Върху Боцко заваляха шамар след шамар, но този е един от най-силните засега. Вальо Златев, ортакът му по карти, тц-тц-тц...

 31. 31 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#24] от "Наблюдател":

  леле мале.
  разпад.
  пълен разпад.
  горят документи.
  обаждат се на полицаите да
  правят отцепка и да задържат
  подалите сигнала.
  абе ея се самозабравиха тотално.
  не протест, ами вече направо въстание.

 32. 32 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 489 Гневно

  Репресивната диктатура на Борисов и шайката в действие. От 3 дни е пуснато разследването от Биволъ и чак сега, след репресивните мерки на мутробухалката МВР започва да се пише с половин уста за казуса. А той е следният-https://bivol.bg/gp1.html
  Един от най-големите корупционни скандали в новата история на България подкрепен с огромно количество доказателствена документация. Липсата на анонс дори, повече от 3 дни показва защо сме на едно от последните места по свобода на словото.
  Това се случва наред с безпрецедентното ограничаване на българите до достъп до правосъдие след отмяната на ветото за спорните поправки на АПК, което удря пряко в основите на демокрацията.
  Положението е трагично, а ние все повече потъваме в мутренското блатото на Борисов и шайка. Роби без права, без перспектива в собствената си държава. ОСТАВКАТА е малко за тези безочовечни паразити и дерибеи.

 33. 33 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":Абсолютно не е нормално да се задържат хора, които са журналисти, шофьори, огняри или с друга професия!!!
  —цитат от коментар 28 на svoboden


  Писал си го иронично, но е точно така!!!
  Не е нормално да се задържат хора без никакво основание само за да се "установи" личността им, при условие, че са показали лични документи!!!

 34. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Тези съвсем му пуснаха края. Очевидно пернишкото поле и ливади са строго секретен и охраняван обект и добре че не са обвинили хората в шпоинаж и..по кратката процедура да ги изчезнат.

 35. 35 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Тези полицайчета са се превърнали в най-долнопробни милиционерчета, но зад всичко това стои мутрата Бойко Методиев Борисов. Държавни служители, охраняващи една мутра - нещо като в Южна Америка.

 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Любопитно

  "- Ли-бе-ра-ли! Кос-тен-ту-ция! Нa-а, костентуция!"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 37. 37 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: Неутрално

  Наш разследващ екип задържан докато спасява от унищожение доказателства по #ДжиПиГейт

  септември 14, 2018Биволъ

  https://bivol.bg/gp2.html

 38. 38 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2870 Весело

  До коментар [#21] от "Николай Колев":

  Прочетете внимателно!!! Журналистите са сигнализирали полицията, че ще се горят документи и отишли да снимат. Само че, изненадааа, от шубраците изскочил чичко мЮлЮцЮунер и ги арестувал.
  —цитат от коментар 21 на Николай Колев


  Да не би да намеквате, че "чичко мЮлЮцЮунер" нарочно ги е причакал? Нищо подобно, той просто е отивал да разгледа местната черква.

 39. 39 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Пълзяща диктатура. А ние се присмивахме на жуже.

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: Неутрално

  Само за справка - с белезници,иззети мобилни ,държани до 4 ч сутринта и благодарение на Биволь и Румънския консул са осввободени! За това,че разследват престъпление!
  —цитат от коментар 6 на Cara Mia


  Romania's Embassy in Sofia is focusing on the case of the Romanian citizen detained Thursday night through Friday on the territory of the Republic of Bulgaria and urgently undertook demarches with the local authorities seeking additional information, the Foreign Affairs Ministry (MAE) informs.


  Moreover, a mobile consular team with the Embassy went to the locality where the Romanian citizen is to provide assistance. Following the demarches undertook by the mobile consular team, the Bulgarian authorities informed that the Romanian citizen was held in custody for checks, as he was in an area under this country's authorities' supervision. After the checks were carried out, the Romanian citizen was released, MAE specifies.

  https://www.stiripesurse.ro/mae-rise-project-journalist-attila-biro-detained-in-bulgaria-for-checks-then-released_1289038.html

 41. 41 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело

  ша накарате бай Хой да вдигне кръвно,внимателно малко:)))

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Любопитно

  ОПГ ГЕРБ и коалиция, дали ще имат официално изявление по въпроса. Ама нещо смислено?

  мурзилка
 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  Сега кой ще носи отговорност за това престъпно поведение на МВР — Младен Маринов ли като главен секретар във висящо положение и бъдещ неосъществен министър или министърът в оставка Радев?

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Как ли ще коментират случая двете официозни телевизии.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#4] от "vesela":...Хайде на бас, че сега Боцко ще се покрие поне за седмица.
  —цитат от коментар 25 на thegift

  До коментар [#25] от "thegift":

  https://www.dnevnik.bg/comix/228939/?ref=id

 47. 47 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 994 Разстроено

  Звучи като кошмарно дежа вю от мрачните години на комунизма - "Елате за справка", след което огромна част от хората безследно изчезват.
  Ако не бяхме в ЕС, и ако не беше и този румънски журналист, не знам със сигурност дали българският журналист щеше да си излезе от ареста толкова бързо, че и невредимо (няма информация за побой)!
  комунистическо-тоталитарни мерки в действие! Прочетох по-рано днес, че тоталитарната държава била отминала назад във времето. Я, пак????

 48. 48 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 711 Неутрално

  От сградата на Джи Пи в Лозенец от три дни се изнасят и унищожават документи, журналистите сами правят разследване и няма една жалка държавна структура да се задейства! Респект за Бивол! Приматите не могат да изгорят интернет! Мафията се разобличи яко този път. Световни медии и институции реагират!

 49. 49 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: Неутрално

  Сега кой ще носи отговорност за това престъпно поведение на МВР — Младен Маринов ли като главен секретар във висящо положение и бъдещ неосъществен министър или министърът в оставка Радев?
  —цитат от коментар 44 на Fiji


  Рибата се вмирисва откъм главата -- Бойко Борисов.

 50. 50 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Незабавно уволнение на пернишкият и радомирският полицейски шефове, милиционерите извършили ареста и всички замесени от МВР в случая!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 51. 51 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#40] от "wnf11578642":

  До там я докарахме да внасяме от Румъния независима журналистика и защита на граждански и човешки права! Честно казано почвам да си мисля, че не толкова лоша идея да минем за 10-15 под румънско управление, няма как да е по-зле от гербавия-патреотарския башибозук.

 52. 52 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#48] от "vasill":

  За повече информация в ''Бивол''. А редакцията им намеква за още разкрития и за други представители на разходната ни икономика.

  SHADOWS of SOFIA
 53. 53 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#42] от "wnf11578642":

  Факт! Единствено afera.bg пусна разследването 1 ден след Биволъ и Веселин Дремджиев коментира #ДжиПиГейт в интервю с Осман Октай. Останалите мълчаха като изпуснали се в асансьора, което Бивол отбеляза:

  "Много обичаме тези моменти на затишие. Звънят телефони на главни редактори. И те звънят. Журналисти пишат дописки в прослава на Буда, а в главата им е #ДжиПиГейт. Тишина като в джамия, след като ходжата пусне звучно газ :-)"

  "Ден втори на глухо мълчание в медиите за грандиозната корупционна схема с обществени поръчки и еврофондове, отвеждаща към Валентин Златев и креатурата му Буда.
  Призоваваме Ви да изразите в коментари и директни съобщения до медиите, които четете, какво мислите за техния професионализъм и призвание да огласяват обществено значими теми. Задължително добавяйте #ДжиПиГейт"

  Позорна работа!!!

 54. 54 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  ЕДИН ПРОСТИЧЪК ХИНТ ЗА НЕЗАВИСИМИТЕ ДЖУРНАЛИСТИ У БУЛГАРИСТАН. ПОПИТАЙТЕ НЕКОЙ ОТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ КАК И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ МВР ЗАДЪРЖА ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА САМОЛИЧНОСТ ХОРА, КОИТО СИ НОСЯТ ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ?

 55. 55 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  Аз очаквам някоя шумна акция на Специализираната ГЕШЕВтура, от сорта на Винпром Карнобат, или Арабаджиеви, които заглушиха катастрофата край Своге и трасето на Трейс.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 56. 56 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#50] от "Viva la Evolution":

  Нека да ги уволнят но това какво ще промени? Системата остава...

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 761 Гневно

  завладяна държава, превзета на всички нива

 58. 58 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Борисов и "гадовете"...
  https://www.dnevnik.bg/video/2018/02/27/3137210_borisov_gadovete_i_skandalut_s_chez_video/
  Ама много "гадове" му станаха напоследък

 59. 59 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#51] от "idiotstavrev":

  Ужас бе, такива простотии и Станишев дори не си е помислял...

 60. 60 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Те не били задържани :

  "Те са отведени в районното управление и след установяване на самоличността им и снемане на обяснения за целта на пребиваването им в района, са освободени"

  Направо не знам как да реагирам на подобна наглост. Снемане на обяснения за пребиваването в района!!! Откога дължим обяснения за действия ненарушаващи закона? Дано се организират протести, ще се включа с удоволствие.

 61. 61 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Как ли ще коментират случая двете официозни телевизии.
  —цитат от коментар 45 на КА2


  Никак... Или ще съобщят, че някакви са били арестувани за незаконно къмпингуване...

  Порусначен народ- слаба държава
 62. 62 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Как ли ще коментират случая двете официозни телевизии.
  —цитат от коментар 45 на КА2

  Хм, две официални телевизии? Какво точно имаш предвид под официални и защо две?
  Няма да го коментират, поне докато не се търкалят турските сериали, които се прожектират в момента и не минат и рекламните блокове.

  мурзилка
 63. 63 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#61] от "mr_vach":

  Не вярвам , колкото и да са превзети , все нещо ще кажат. По това колко ще се разпрострат по случая ще си правим изводите

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#49:"Дедо Лойко"][/quote]

  Нъцки, Бойко е само лицето, куклата на конци, харизмата. Дон Корлеоне-то, истинският шеф на ОПГ-то, е Цветан, ако се не лъжа.

  мурзилка
 65. 65 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Прасешките мафиотски истории ... Някой трябва да понесе отговорност ... При липса на министър може би премиера?

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 66. 66 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#64] от "Маршалов":

  Факт че от какточцветанов е във властта МВР особено нагло и безпардонно нарушават закона

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 67. 67 Профил на Radical
  Radical
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Тия политици съвсем издишаха. От където и да пипнеш потичат лайна. Вижда се кои са истинските журналисти.

 68. 68 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#63] от "КА2":

  Надявам се ти да си прав а не аз, повярвай ми :)
  Може и да покажат интервю с шапкаря, който да каже в повелително наклонение "На ливада бяха - как да бъде установена самоличност".
  За съжаление, не очаквам от тях истинска журналистика и да разследват

  Порусначен народ- слаба държава
 69. 69 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#63] от "КА2":

  Ето едната официална:
  "То не е задържане. Лицата са отведени в районното управление, тъй като на място в една ливада няма как да бъде установена самоличността на едно лице по категоричен начин".
  http://bnr.bg/post/101018981/dvama-jurnalisti-sa-arestuvani-dokato-pravat-jurnalistichesko-razsledvane

  Damage Recovery-то на мутробухалката МВР не работи нещо...
  https://www.facebook.com/bivolnews/photos/a.179783075406816/2005136472871458/?type=3&theater

  Брутална история...

 70. 70 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#64] от "Маршалов":

  Да де, но в Борисов са вложени огромните инвестици. Двадесет години е денонощно по телевизорите. Питам аз и отговор не искам: #КОЙ плаща?

 71. 71 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Мъчения дали е имало в районното. С акумулатора и кабелите с крокодилчета?

  мурзилка
 72. 72 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Димитър Стоянов:

  "накараха ни да легнем на земята, да си сложим ръцете на гърба, сложиха ни белезници. Обяснихме, че ние сме журналисти и не сме извършители на нищо нередно, но около час прекарахме с белезници, после около още 3 часа бяхме задържани, но все пак не свалиха белезниците, въпреки че имаше яснота кой сме, какви сме и какво правим там. Всеки от нас имаше прескарта, колегата също, имахме лични карти, валидни документи, но въпреки това не получихме право на телефонно обаждане и екипите, с които работим бяха много разтревожени. Когато се разследва корупция на високо ниво, това не е безопасно“

 73. 73 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Малка част от борбата с корупцията в Бг.
  Така я разбира Мутрата.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#10] от "3аНиЗа":


  " , какви справки да дават по нощите !?! "


  Ще ти обясня :
  Главният прокурор на СССР Андрей Януариевич Вишински пристигнал в България ( 1947 или 1948 ) и веднага се разпоредил на гавазите да му доведат " на справка " лидерът на БЗНС Никола Петков . Големият български политик и личност, отговорил, че в България правим политика през деня, а през ноща просто спим . Вишински побеснял от този отговор и наново изпратил гавазите, но този път с указания да го докарат арестуван . Българските другари и съветските КГБ-специалисти, арестували Петков и още същата нощ започнала " справката " ... Петков е бил подложен на нечовешки мъчения, като накрая завързан за леглото, е бил съблечен и върху гърдите му диваците са поставили горещи въглени ...
  Като чуя за справки през ноща, ето това е първото, което ми идва на ум ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Ако единият арестуван/Бивол публикува заповедта за задържането им/ не е румънски журналист и консулът не се беше отзовал среднощно в Радомир, нищо нямаше ни да чуем, ни да прочетем. А сега след изпратената Нота и разкудкудякалата се МаяМа, ще е интересно да се проследи тоталното падение на "националните"медии в замитането на скандала.
  Отврат, повсеместна отврат!

 77. 77 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Държава на мутрите, Сър!

 78. 78 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  Всички ГЕРБеРЕБЯТА са се изпокрили като мишки и цъкат минусчета, докато им изпратят опорните точки. Само един по-горе се блесна с неподправена простота, че "било нормално да викат за справка журналисти, както огняри и не знам какви още ".
  Абе да попитам, за да станеш от комунист гербер, трябва ли да блестиш с глупостта си?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 79. 79 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Само аз ли съм притеснен за спасените документи, които "полицията" е събрала като доказателства? Един вид, получават втори шанс, каквото не са успели да изгорят, или да доизгорят при последвалото "неволно" разпалване на кладата, сега на спокойствие да си го довършат... без разни дразнещи журналисти.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 80. 80 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#69] от "SaveBG":

  Може и то лесно. На мен ми се е случвало - полицаят пуска ЕГН по радиото и до минути му връщат цялото инфо за ЕГН-то от базата на МВР - сравнява го с личните документи и толкоз.

 81. 81 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#79] от "osl19549478":

  Опитах се да си представя как неволно разпалвам купчина документи, които всъщност гася...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Ако и от тази каша се измъкне Боко ще го призная за преродения Худини.
  Сега сериозно. Това е скандал надхвърлящ почти всичко случило се до момента и вече стана очевидно за всички, че властта и мафията в БГ на практика е едно и също нещо. До там е забатачена работата, че вече нищо не може да се оправи с наличния към момента инструментариум. Опасявам се, че за да се построят нещата на нова и чиста основа, ще трябва да се мине през някакъв период на принуда и насилие спрямо цялата престъпна пасмина. Вярно, че ще вият от Европа, но иначе няма оправия. Трябва брутална власт, която да изрине всичко и след това да се оттегли, за да може да се освободи място за нормални и по европейски мислещи и действащи политици, които буквално да построят България наново.

 84. 84 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Аз очаквам някоя шумна акция на Специализираната ГЕШЕВтура, от сорта на Винпром Карнобат, или Арабаджиеви, които заглушиха катастрофата край Своге и трасето на Трейс.
  —цитат от коментар 55 на Николай Колев

  Има вече още на обяд я пуснаха Влезнали са в Кошарите и един друг ресторант за цигари пак,

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 85. 85 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 608 Неутрално

  ХОРА МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА ТУКА , ЦЕЛТА ИМ Е ДА ВИ ИЗБИЯТ И ДА СИ СЕ ШИРАТ САМИЧКИ , ИЗКРАДЕНИТЕ ОТ ТИЯ ПАРИ ЩЕ ИМ СТИГНАТ ЗА ХИЛЯДИ ЖИВОТИ НАПРЕДЕ

 86. 86 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Всички ГЕРБеРЕБЯТА са се изпокрили като мишки и цъкат минусчета, докато им изпратят опорните точки. Само един по-горе се блесна с неподправена простота, че "било нормално да викат за справка журналисти, както огняри и не знам какви още ". Абе да попитам, за да станеш от комунист гербер, трябва ли да блестиш с глупостта си?
  —цитат от коментар 78 на Николай Колев


  По принцип май има нещо такова, другарката Цачева за това май не е изкласила, изглежда се е оказала прекалено тъпа дори за ръководен кадър в БКП-то.

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#82] от "unx59578324":

  Кое е партенката?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#79] от "osl19549478":

  И аз това щях да питам - какво всъщност става с документите, заради които всичко е започнало. И няма ли ГДПООБ или каквото и да е да се заинтересува освен какво са правили трима души на ливадата и защо някой гори нещо насред ливада, която не е негова. Ако обича ГДОПТР... не знам какво си да вземе да отговори.

 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Гневно

  МВР с активни и бързи действия в защита на мафията и корупцията!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Гневно

  Биволските циркаджии спасяват упаднал рейтинг като пускат партенка и си я гонятВажното е да се повтаря огромна корупция и всякаква измет кълве та се къса.Нормалните хора се питат като документите по закон се пазят унищожилия ги е престъпник и пак ще носи отговорност, документи пък за подкуп е биволски фолклор.Такъв ни е хала защото такива са ни журналистите -дремят на гюме някой да ги провери.
  —цитат от коментар 82 на unx59578324


  "...Два часа след задържането на местопроизшествието се появиха оперативни работници, които при опит да огледат „кладата“, намираща се в трап на полето край ЖП гара Егълница, неволно я разпалиха отново..."

  https://clubz.bg/73156-shefyt_na_gdbop_za_sluchaq_bivoly_losha_komunikaciq_s_mestnata_policiq

  Жлаки сте!
  Нагли сте!
  Не само сте за изхвърляне, но и за съд и затвор!....
  Включително и ръководителите на МВР в Перник.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 489 Гневно

  Еми това е положението. Репресиите започнаха. Ние сме си виновни. Гнус и отврат, лъха на труп. Ние сме този труп. Ние, които 30 години не можахме да си вземем свободата и живота от комунистическите наследници и техният обслужващ персонал. Ние, които не успяхме да се ориентираме в мимикрията на държава, в която ни заробиха. Шайката лешояди и трупоядци глозгат последните кокали от този 30 годишен труп. Болна територия и мъртвородено гражданско общество. Бели роби държани в будна кома с една единствена цел - да бъдат батерийки за бюджета и храна за Паразита. Парзитират върху нас, поглъщат ни и ни повръщат и пак и пак, докато ние сънуваме в хибернация. Апатията, амнезията и амока им подариха всичко, което ни принадлежеше.
  Закривай!!!

  Биволъ
  2 hrs ·
  "Прави ли ви впечатление тоталното мълчание на "медиите" за полицейския произвол срещу колегите ни, арестувани с пистолети в главата и белезници като най-големи престъпници!?

  Защото МВР охранява унищожаването на доказателства на грандиозна корупция разкрита от Биволъ в #ДжиПиГейт и засягаща най-високите етажи на властта и т.нар. "опозиция"! Тази афера за ограбване на обществените средства доказва престъпното единство и принадлежност на всички политически сили към Задкулисието и срещу народа.

  И нито една медия не се свърза с нас! В същото време главният секретар ходи да маже, че не знаел за какво става въпрос! Жестока диктатура на територията на Мафията!"

  Еми това е положението. Репресиите започнаха. Ние сме си виновни. Гнус и отврат, лъха на труп. Ние сме този труп. Ние, които 30 години не можахме да си вземем свободата и живота от комунистическите наследници и техният обслужващ персонал. Ние, които не успяхме да се ориентираме в мимикрията на държава, в която ни заробиха. Шайката лешояди и трупоядци глозгат последните кокали от този 30 годишен труп. Болна територия и мъртвородено гражданско общество. Бели роби на черни вдовици.
  Закривай!!!

 92. 92 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Биволските циркаджии спасяват упаднал рейтинг като пускат партенка и си я гонятВажното е да се повтаря огромна корупция и всякаква измет кълве та се къса.Нормалните хора се питат като документите по закон се пазят унищожилия ги е престъпник и пак ще носи отговорност, документи пък за подкуп е биволски фолклор.Такъв ни е хала защото такива са ни журналистите -дремят на гюме някой да ги провери.
  —цитат от коментар 82 на unx59578324


  Я виж ти, плоскочело тролче изпълзяло от дупката по приказ на отрядника. Я кажи герберунгел, кои точно документи се пазят по "закон" при двойно счетоводство - истинските или фалшивите? И кой е тоя закон, щом ще си служиш с нормативна уредба в тролските напъни? И как точно разбра, че документите за подкуп са фалшиви - ти лично ги видя и им направи експертиза? На всичките?

 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  ХОРА МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА ТУКА , ЦЕЛТА ИМ Е ДА ВИ ИЗБИЯТ И ДА СИ СЕ ШИРАТ САМИЧКИ , ИЗКРАДЕНИТЕ ОТ ТИЯ ПАРИ ЩЕ ИМ СТИГНАТ ЗА ХИЛЯДИ ЖИВОТИ НАПРЕДЕ
  —цитат от коментар 85 на reply


  Тази мафия се организира и ръководи от Москва!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Първото, което ще направят е, че ще уволнят един или двама от полицаите, които са задържали журналистите /случаят Харманли е пресен/, ако видят че нещата не се успокояват, ще хвърлят на кучетата Директора на ОД МВР- то, ако не е човек на КОЙ. Ако е, ще гори Началника на районното. Министърът, така или иначе, е в оставка /какъв късмет/, т. е. щети там не се очакват. Опозицията, както винаги спи и изпуска вдигната топка, която никоя опозиция в света не би пропуснала да отиграе жестоко. Остава да се надяваме на някаква сериозна външна реакция, макар че Боко все още е послушен и като че ли още е рано да го похарчат.

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  ...Ако и от тази каша се измъкне Боко ще го призная за преродения Худини....
  —цитат от коментар 83 на rvr12572942


  Главна вина за да се измъкват от правосъдие престъпниците в България и да стигнат до там, че да ни ръководят има подкупността на българите.
  В името на сосбтвеното си временно благополучие хиляди са готови да се подчинят на мафията.
  Толкова се правим (да именно правим се) на слепи, че в парламента вече няма нито един свестен депутат, който да защити истината и правдата!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#92] от "idiotstavrev":

  До коментар [#91] от "SaveBG":

  Бивол публикуваха заповедта за задържане дето не било задържане

  https://tinyurl.com/y7ytpu96

 97. 97 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  До коментар [#82] от "unx59578324":Кое е партенката?
  —цитат от коментар 87 на Darth Plagueis

  Партенката е unx59578324. Вмирисана, та се не трае.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#92] от "idiotstavrev":До коментар [#91] от "SaveBG":Бивол публикуваха заповедта за задържане дето не било задържанеhttps://tinyurl.com/y7ytpu96
  —цитат от коментар 96 на Дедо Лойко


  Мдам, тва е малко по-различно. Първоначално тръгнаха с версията, че не са задържани, а отведени за установяване на самоличност (даже шефа на ГДБОП го каза днес), което е нон-сенс, защото двамата са били с лични документи. Усетили са се и са скалъпили Заповед за задържане, но сега журналистите трябва да ги гонят до дупка, полицаите какви "данни за престъпление" са имали за да ги задържат и ако няма такива, значи с задържани незаконно. Обратното ознàчава, милицията в Тикволандия да дърпа всеки, който не и харесва от улицата за 24 часа в ареста, с "данни за престъпление!

 100. 100 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Тая история нещо като оная къде двама руснаци ходили да гледат катедрала. Сефте чувам някой ако е решил да гори документи да го прави в дупка насред полето в потайна доба. Така как е написано излиза че самите журналисти са ги горили : разполагат с непублична документация, обаждат се в полицията да предупредят, че тъмни субекти ще горят секретни документи, полицията отива до дупката и намира горящи хартии и три тъмни субекта : двама журналяги и един адвокатин (той също не е ясно чий го е дирил там). За други тъмни субекти не се съобщава.
  На тая фирма централата пише че е на бул.”Черни връх” № 59 A в София. Значи късно вечерта товарят хартии и ги карат да ги горят в дупка насред полето в Радомирско, където ще се виждат от километри. Какво им е попречило да си ги изгорят в София?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK