Кабинетът отпусна 35 млн. лв. за участъка на "Хемус" между Ябланица и Боаза

Кабинетът отпусна 35 млн. лв. за участъка на "Хемус" между Ябланица и Боаза

© Надежда ЧипеваПравителството отпусна допълнителни 35.256 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2018 г. за изграждането на 9.3-километровата отсечка на автомагистрала "Хемус" в участъка между гр. Ябланица и с. Боаза. Средствата ще бъдат разходвани за разплащане на извършени строително-монтажни работи и консултантски услуги, съобщават от правителствената пресслужба.


Общата стойност на проекта е 55 млн. лева. Договорът за строителството на магистралната отсечка с консорциум "ХВП Ябланица" бе подписан през юли 2017. В началото на август премиерът съобщи, че са изпълнени 30% от предвидените строително-монтажни работи по участъка, който се финансира от държавния бюджет. Той добави, че има вероятност обектът да бъде завършен предсрочно до август 2019 г.


Цитиран от "Фокус", премиерът повтори ангажимента на правителството магистралата да е готова изцяло през 2024 г.


Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети. При реализацията на проекта ще бъдат изградени 5 селскостопански подлеза, 2 надлеза, както и подлез при общинския път от Брестница към пещерата "Съева дупка".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK