Форум събира в София работодатели и българи с опит в чужбина

Форум събира в София работодатели и българи с опит в чужбина

© Сдружение "Тук-Там"За 11-та поредна година неправителствени организации ще съберат за ден работодатели и млади професионалисти с опит зад граница в опит да обърнат тенденцията само малка част от заминалите да учат в чужбина българи да се връщат да работят в страната.


Форумът "Кариера в България. Защо не?" ще се състои днес в "Интер експо център" - София, и ще бъде открит от държавния глава Румен Радев.


Близо 100 от най-големите фирми работодатели ще предлагат свободни позиции, специално насочени към българи с опит в чужбина, съобщават организаторите от фондация "Идентичност за България" и сдружение "Тук-Там". Освен да потърсят работа, участниците ще могат да получат безплатни консултации от специалисти по човешки ресурси, да обсъдят с тях дали автобиографията им се нуждае от допълване или промяна, да проверят нивото си на владеене на чужд език, както и да поискат симулация на интервю.
За първа година форумът ще връчи награди на работодатели в различни категории като "най-социално отговорна компания" и "най-зелена компания".


"Кариера в България. Защо не?" ще включва и конферентна част, на която лектори от различни области ще говорят за професионалната реализация в България. Сред тях са писателят Захари Карабашлиев, ултрамаратонецът Красимир Георгиев и Бойко Благоев от представителството на Еврокомисията в България.


Предвидена е и зона, в която участниците да си общуват неформално и да създават професионални контакти. Там те ще могат да позират и за професионална снимка за автобиографията, с която кандидатстват за работа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK