Два от заводите на "Винпром Карнобат" от днес ще работят

Два от заводите на "Винпром Карнобат" от днес ще работят

© Сашка ПанайотоваВинозаводът в Церковски и фабриката за бутилиране в с. Венец, част от групата на "Винпром Карнобат", от днес работят, след като вчера Районният съд в Карнобат даде разрешение за това, съобщава "Фокус".


Във връзка с продължаващото разследване на прокуратурата срещу собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков за незаконно производство на цигари, алкохол и данъчни престъпления в петък Агенция "Митници" запечатаха данъчните складове на дружеството, като преди това бяха затворени и заводите. От събота работещите в предприятията започнаха протести, като блокираха жп линията Бургас – София, нападнаха екипа на Агенция "Митници" и заплашиха с гражданско неподчинение.


На втория ден от протестите на служителите от Агенция "Митници" свикаха брифинг, за да съобщят, че в завода е открита тръба, през която е преминавал нерегламентиран алкохол. Пред Би Ти Ви директорът на фабриката Йовко Йовков каза, че тръбата е включена в чертежите, които от дружеството са предали преди 10 години за издаването на лиценз за производство на алкохол. Тя се е използвала, за да се провери дали инсталацията е херметично затворена, за да се предотврати взрив.


Юлиян Мирков, зам.-директор на агенция "Митници", посочи, че според работещи във фабриката тръбата е била поставена преди две години и от нея тече спирт, но няма безспорни доказателства, че оттам е излизал алкохол.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK