Властта спешно, но със закъснение, се прицели в нелегалното производство на цигари

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов, правосъдният министър Цецка Цачева, вътрешният министър Младен Маринов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов обявиха мерките, които властта ще предприеме, за да се пребори с дейности като тази в Карнобат.

© Цветелина Белутова, Капитал

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов, правосъдният министър Цецка Цачева, вътрешният министър Младен Маринов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов обявиха мерките, които властта ще предприеме, за да се пребори с дейности като тази в Карнобат.След акцията на прокуратурата и агенция "Митници" във "Винпром Карнобат" и арестът на собственика на групата компании около завода - Миню Стайков, властта видя нуждата от законодателни промени, които да направят нелегалното производство на цигари - престъпление. Управляващите се заемат спешно с ремонт на законодателството след среща при финансовия министър Владислав Горанов между главния прокурор Сотир Цацаров, правосъдния министър Цецка Цачева, вътрешния министър Младен Маринов и председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов (ГЕРБ).


Промяната, продиктувана от случая на Миню Стайков, няма да го засегне, тъй като законодателните промени важат занапред.


Цацаров каза, че идеята за изменение била теза, която прокуратурата винаги е поддържала и имало спешна необходимост от него, макар и да призна, че то е вече закъсняло. От думите на Данаил Кирилов пък се разбра, че досега промяна не е имало, защото медиите и обществото щели да кажат, че държавата налага крайна репресия и искала с крайни мерки да обхване всичко. Сега депутатите щели да обсъдят именно дали е дошло време да се криминализира нелегалното производство на цигари.
Темата бе осъждана миналата седмица в парламентарната комисия за контрол над приходните агенции, контрабандата и сивата икономика. Тогава главният прокурор напомни на депутатите, че липсва престъплението "нелегално производство на акцизни стоки". След заседанието на комисията пред журналисти Цацаров заяви, че не открива сега липсата в Наказателния кодекс и че и преди е сигнализирал за нея.


Днес отново повтори, че прокуратурата отдавна поддържала тезата за нуждата от промяна. След репортерски въпрос обаче към Кирилов дали на депутатите е правено предложение за изменение и дали в правна комисия е обсъждана нуждата от промяна в Наказателния кодекс, Цацаров взе изпреварващо думата и каза, че писмени предложения прокуратурата не е правила. А Кирилов започна да цитира текстове от правилника на Народното събрание за взаимодействие на правната комисия с институцията на главния прокурор и да благодари лично на Цацаров за добрата работа. След това отговори, че предложение за сходна промяна е обсъждано в комисията, но тя засягала нелегалната търговия с лекарства. Процесът по въвеждане на наказателно преследване за определени деяния бил дълъг и участвала обществената оценка, която обхваща обществената опасност. Досега властта е смятала, че заложените в закона санкции са достатъчни, обясни още Кирилов.


Работна група в Министерството на правосъдието ще изработи законопроекта. Срокът за което е краят на другата седмица, обясни Цачева. Тя каза, че проектът ще бъде предоставен на депутатите, които да го "припознаят" и внесат в парламента, за да се избегне бавната съгласувателна процедура. Като министърът подчерта, че текстовете ще бъдат подробно обсъждани и в правна комисия, и в пленарна зала. Кирилов от своя страна заяви волята на съпартийците си от ГЕРБ да съобразят разработката, която им предложи работната група. Той пое ангажимента още днес да запознае коалиционните партньори от "Обединени патриоти" с нуждата от промяна в закона.


Идеята е да бъде криминализирано нелегалното производство на цигари, както и приготовлението към производство. Освен това ще се обмисля думата "продажба" в закона да се замени с "разпространение под всякаква форма", както и да се въведе регистрационен режим на търговията и рециклирането на машини за производство на цигари. Повече за идеите за промяна четете тук.


Проверките на агенция "Митници" във "Винпром Карнобат" са две


"Не може на всеки ъгъл и всеки кран да се постави митничар". Това отговори финансовият министър Владислав Горанов на въпрос дали не е следвало и митничар да следи дейността на завода. След като е констатирало нарушение, финансовото министерство е предприело мерки, подчерта Горанов.


Той твърди, че установеният през уикенда нелегален спиртопровод не е съществувал, когато на завода е издаден лиценз от министерството. "Той е монтиран допълнително. Със сигурност през този кран може да бъде извеждана акцизна стока, без тя да минава през измервателните уреди на данъчния склад. Дали е правено - ще се установи. Но потенциално е възможно да е извеждана. Това, което изтича от него е горещ спирт с много висока чистота", коментира още министърът.


По думите на Горанов две теми се смесват - "претенцията към това, че е създадена предпоставка в един от данъчните складове (във "Винпром Карнобат" - бел.ред) да бъде извеждана акцизна стока без тя да минава през контрол е тема, върху която агенция "Митници" ще продължи своята работа на основа акцизното законодателство". Подобно тежко нарушение би могло да доведе дори до отнемане на лиценз, обясни министърът.


От друга страна затварянето за 48 часа на фабриките на завода било свързано с процедурата в Данъчно-осигурително процесуалния кодекс (ДОПК), която дава възможност "с оглед събиране на доказателства в определен икономически субект да бъде преустановена дейността му, за да се обезпечи това събиране на доказателства за наличието или липсата на икономическо престъпление на територията на този субект". Двете били съвсем различни хипотези, водени по различно законодателство. Съдът в Карнобат решил, че няма защо да бъде повече удължаван срока за преустановяване на дейността на фабриките и агенция "Митници" си е свършила работата там досега.

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Пак ли ще имитираме борба с контрабандата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 221 Весело

  Ахахахаххаха

  Много ви слаб мерника ве, другари милиционери....

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Щото мислехме, че ще ни се размине. Но не стана и сега се разбързахме да покажем на света, че се борим с беззаконието..

 4. 4 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Малоумници - това и сега е престъпление по гл. 7 от Наказателния кодекс. Ама за да се прилага закона, трябва да има някой малко акъл в главата, а не да чака да му изпишат всичко ред по ред, буквално като за гербави олигофрени.

 5. 5 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  Закъде ли са се разбързали...? Хората си произвеждат цигари с години, сега щели да им разбутват схемите? За кога...? Или са решили да вдигат процента на отчисленията, че далаверата е голяма? :)
  Като се сетя, как се хвалеше Бойко с разбитата контрабанда, пък то цигарките сме си ги правели на място. Пестят от транспорт хората...! :)

  Бивш tww09306483.
 6. 6 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Да бяха погнали първо телефонните измамници, което е един позорен феномен. Нещата се приотизират. Така става ясно къде са приоритетите. А защо, се подразбира.

  Мърфи е оптимист!
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  И свиването на цигари с вестник ли ще криминализират? Нищо не им пречи акъла!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 319 Весело

  Е, целите са няколко.
  И властта да внимава да не се прицели в най-едрата цел, че-е-е...

  Спечелихме битка, но не и войната!
 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Не им вярвам.По-логично ми се вижда необятният руски пазар да се поеме от подставени на руснаците хора.Това са мероприятия за справяне с конкуренцията.Миньо Стайков е възможно редовно да се е отчитал,но да е дошло времето да се оттегли заради други играчи,посочени от Москва.

 10. 10 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 703 Неутрално

  "От думите на Данаил Кирилов пък се разбра, че досега промяна не е имало, защото медиите и обществото щели да кажат, че държавата налага крайна репресия"

  Докато калинки като Данаил Кирилов, завършил милиционерската школа с успех около добър, "коват" законите, никакъв шанс да имаме качествени такива.

 11. 11 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Няма как да няма нелегалното производство на цигари при положение че има търсене на цигари на пазара. Защо трябва цигарите да бъдат забранени? Оставете който иска да произвежда квото си иска.

 12. 12 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1584 Весело

  А сега - огън по нелегалното гориво на Лукойл-Нефтохим!

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  А нещо за имотните измами ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Естествено! Първо разпределиха баницата, на свои хора. Сега защитават производството им от конкуренцията (макар и нелегална)! Просто, защото легална не се допуска! Изобщо, мафия отвсякъде!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 15. 15 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 955 Неутрално

  "От думите на Данаил Кирилов пък се разбра, че досега промяна не е имало, защото медиите и обществото щели да кажат, че държавата налага крайна репресия."
  Прав е Кирчо, кафявите медии на успелия младеж дето държи Булгартабак, щаха да надуят врява до небесата. Картината е ясна особено като се има предвид, че дебеловратия младеж държи 75% от пресата у нас. Явно младежа е решил да прави козметична поправка от типа "врата в поле" за да замеже очите, на същия принцип като законопроекта "пеевски" за медиите.
  Само не знам защо цацаров има тежка форма на амнезия. Само допреди 5-6 месеца беше скандала с турското разузнаване което ни обвиняваше в контабанда на цигари из целия близък изток. Цацаров обаче твърдеше упорито, че не няма идея за какво става въпрос и контрабандни цигари в България няма. Диагнозата ясна - лобилакомия, лечението - лоботомия.

 16. 16 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Ами от ГЕРБ какво друго да се очаква?

  Техния човек Пеевски си е купил монопола на цигарите в България, , чрез Булгартабак и другите им там обръчи от руско-финансираната офшорна мафия. Сега прогнилата ГЕРБерска държава се опитва всячески да им защити монопола - то не бяха акцизи на бездимни цигари (Шиши от тях не прави печалба), а сега и борба с 'контрабандата'.

 17. 17 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Нормално, трябва да се защитава бизнеса на #КОЙ. Борба по нелегалните цигари, нови непрактични автомобили за народната милиция, Лафки от които не можеш да минеш по тротоара на всеки ъгъл, куцо, кьораво и сакато търка билетчета и прочее! Все пак шопара си живурка в Дубай и има нужда от огромни приходи от данъкоплатеца! ;)

 18. 18 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Другари, докато дрънкахте глупост Цвъки стана постоянен представител на Европол.

  . па вие си карайте с глупостите, никому не пречите.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 19. 19 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Много странно как така цели фабрики години наред са останали незабелязани и са работели нелегално. Производството на тези фабрики със сигурност не е пласирано само в България. Без протекции от високо това няма как да стане, но наказания за извършителите и по сега действащите закони може да има - за неплатени данъци, неплатен акциз и пране на пари.

 20. 20 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Хайде по-бързо да действат депутатите, че гроздоберът ще мине и стотици хиляди престъпници ще произведат милиони литри незаконен алкохол.
  За престъпниците пък, които ежечасно си произвеждат сами цигари от насипен тютюн изобщо не ми се мисли.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 21. 21
  m17
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 22. 22 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  не можело на всеки кран-митиничар.
  как да не може бе.
  ще може и още как.
  това се нарич контрол.
  и като не можеш да упражняваш контрол
  си заминаваш.
  значи, ако някой убие някого в гората,
  тоя ще каже, еми не моожем да сложим по
  един полицай на всеки 50 метра.
  тоя е доста тъп горанов.
  ама доста тъп.

 23. 23 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  До коментар [#20] от "BG Territory":

  И къде видяхте престъпление тук, щом е в количества за собтвена консумация си е ок. Но ако вземете да свиете няколко милиона фаса или сотитина тона ракия, вече е друго.

 24. 24 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  До коментар [#19] от "voyko":

  Цигарената фабрика на Миньо е работила 3 месеца, за какви години говорите.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Тази снимка е всичко, което е нередно с тази и онази власт. Това е материалът, който ни управлява. Докато Бойко още живее в Народна Република България.
  Копаете дъното.

 28. 28 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Абе, дрОгаре от ГЕРБ.
  Нали контрабандата с цигари я бяхме преборили още миналата година?
  А, пък, то се оказа, че дори нормативна уредба срещу нея нямаме.
  Смях, герберски.

 29. 29 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Но естествено! Проблема е че са нелегално произведени, а не че тровят хората и трябва да се намали консумацията като цяло!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 30. 30 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#18] от "О, ко ма напрай!":

  Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов бе избран за постоянен представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен контрол на агенцията (СГПК). Позицията е изключително важна за упражняването на контролните и надзорни функции на СГПК, като
  осигурява връзката между националните парламенти на държавите-членки, Европейския парламент и Управителния съвет на Европол.
  Изборът бе направен с пълен консенсус на делегациите на всички национални парламенти и Европейския парламент. Мандатът на Цветанов стартира днес, като той ще представлява в Управителния съвет на Европол контролната група, която се състои от четиричленни делегации от националните парламенти на държавите-членки, участващи в Европол и Дания, както и делегация от 16 члена на Европейския парламент, с водещата роля на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ).
  Номинацията на Цветанов дойде от съпредседателите на СГПК от ЛИБЕ и от Австрийското председателство - председателя на ЛИБЕ Клод Мораеш и докладчика по регламента за Европол в ЛИБЕ Августин Диаз де Мера, Ангела Люегер, председател на Комисията по вътрешни работи в австрийския Национален съвет и Кристиян Бухман, председател на
  Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент.

  След обсъждане от представителите на Тройката, номинацията бе поставена за гласуване в пленарния формат на групата. Съпредседателите аргументираха номинацията с високата оценка за личните и професионални качества на Цветанов и богатия му опит като вътрешен министър и зам.-министър председател, както и постиженията на групата по време на
  неговото съпредседателство в рамките на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС.
  След тригодишни преговори по Процедурните правила и въз основа на заложеното в Лисабонския договор, вчера и днес СГПК проведе първото си редовно заседание по приетите в София през март тази година Процедурни правила за работата на СГПК. Приемането на процедурния правилник в България бе възможно след постигането на съгласие между всички
  национални делегации в резултат на работата на съпредседателите Цветанов и Мораеш, председател на комисията ЛИБЕ, които проведоха петмесечни преговори с деветте национални делегации с изразени резерви.
  На заседанието в пленарен формат на СГПК присъстваха председателят на Управителния съвет на Европол Прит Паркна и изпълнителният директор на Европол Катрин Де Бол. Двамата поздравиха Цветанов за избора и изразиха убедеността си, че благодарение на работата му в новото му качество, сътрудничеството между Европол и СГПК ще стане още
  по-ефективно и ползотворно.

 31. 31 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Поредната крайно закъсняла държавна реакция

 32. 32 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Кой ви нагря този път бе другари милиционери, та така се разработихте?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 33. 33 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 436 Весело

  Ха-ха страхотна снимка! Физиономиите на тия са достатъчни за новината! Леля Цецка обещава нещо, Кирилов хич не го е еня, полицайчето е готов да се сбие, Цацата е сърдит, а пък Горанката завижда на леля си за микрофона!
  И разбира се за фон - журналисти, които чинно записват поредната ала-бала на властта, за да засипят народеца с невероятната работа свършена от управниците!

 34. 34 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#24] от "m17":

  Поне 4 са фабриките. Другите са работели най-малко 2 години.

 35. 35 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не могат, не желаят или така им е наредено....на крива ракета космосът и пречи....

 36. 36 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3281 Неутрално

  До коментар [#32] от "меншевик":
  Една от реалните причини е сериозният спад в доверието към правителството. През м. септември одобрението към правителството на ОПГ е под 30%, като нараства неодобрението към него:
  https://clubz.bg/73379-trend_i_pravitelstvo_i_prezident_gubqt_doverie
  Нито смени на министри-бушони, нито шумни и безсмислени акции, симулиращи дейност; нито снимки с Тръмп няма да помогнат на т. нар. управляващи да изкарат мандата си. Нито дори странните предложения на Каракачанов за ограничения в ръста на цените, в разрез с правилата на пазарната икономика.

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 37. 37 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 796 Неутрално

  абе, къде изчезнаха 40 тона ожънат канабис? за едни преател питам............

 38. 38 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#27] от "arcanum":

  може и по зле баце.
  да живее в Царство народна република България с цар ахмет доган.

 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#18] от "О, ко ма напрай!":

  То и Боби Михайлов е зам шеф в УЕФА, ама не виждам това да означава, че футболът ни е добре.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Миню за собствена употреба е свивал човекът.

 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#16] от "shisharko":

  Смях, смях! Ама вие наистина си нямате хабер, какво реално се случва в сектора! Не само вие де. И останалите смешници! Булгартабак върви мощно към ликвдация. Марките отидоха в БАТ. Нарам са се запътили и фабриките и сградите. БТ вече работят на ишлеме за БАТ.
  От предприятие, което беше златна кокошка за хазната в момента се ценяват като предприятие в зоната на пивишен риск от фалит.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Разровете се в архивите на НС и ще видите как Караниколов бодро обясняваше, че ско БТ не пуснат София БТ дазаработи до 2 години, приватизаторите ще бъдат глобени 200 милиона евро по договора.

  Е София БТ вече го няма на картата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  До коментар [#41] от "tribiri":

  Няма фабрики вече, фабриката в софия дори физически я няма - бутнаха я това лято, парцела на цар борис 3 е чисто празен, чака си новия собственик да го застроява предполагам. Благоевград мисля че същото го чака, още пролетта уволниха всички работници и продадоха машините.

 46. 46 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Нали не си мислите, че така случайно е пропуснато до сега производството на акцизни стоки....и сега вземат мерки! Вземат мерки защото от ЕК ги натиснаха и партньорските служби ги награбиха!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  А тиквите от снимката имат ли мнение, че при тях Булгартабак бе ликвидиран, и всичките тютюнопроизводството също си отива? Или матрЯлът се вълнува повече от БГА Балкан?

  Не разбирам какво страшно има в производството на цигари в Карнобат? Използвали са чужди марки, или са ги продавали без бандерол? Аз поне си мисля, че производството им (ако не имитират марки) не е толкова голям грях, колкото продажбата им и неотчитането на акциза!

 48. 48 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#45] от "m17":
  глупости говрите,не четохте ли какво Ви каза габровския Гербер, Томислав Дончев. Туй със строежите вече е минало, изграждат се производства, България се индустриализира БРЕ На 17миг от пролетта ли да вярвам или на коскоджа ми ти министЕр

  Тиква под наем.
 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#41] от "tribiri":

  "БТ вече работят на ишлеме за БАТ."

  "Виктори" се произвежда в Румъния за БАТ. Булгартабак няма производство. Освен някакви услуги да ишлемосва на БАТ към 40-те млн. долара за подарените търговски марки.

 50. 50 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#42] от "tribiri":

  Където мине Делян, трева не никне.
  Тоя е като луизианските индианци - реже директно дървото и тогава яде плодовете.

 51. 51 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Закъснение спрямо кой момент? Спрямо кой сигнал?

  Нима от Дневник са имали данни за адресите на нелегелните фарбики за цигари и не са сезирали органите? Не бих се учудил, между другото - те биха обърнали държавата наопаки само и само да има после за какво да плюят!

 52. 52 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#45] от "m17":глупости говрите,не четохте ли какво Ви каза габровския Гербер, Томислав Дончев. Туй със строежите вече е минало, изграждат се производства, България се индустриализира БРЕ На 17миг от пролетта ли да вярвам или на коскоджа ми ти министЕр
  —цитат от коментар 48 на TzZar


  Ами на това вярвай! Или това не е производство, а?
  https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/09/25/3315028_germanskata_leoni_zapochva_investiciia_za_32_mln_evro/

  Е*ати смотаните тролове!

 53. 53 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Но естествено! Проблема е че са нелегално произведени, а не че тровят хората и трябва да се намали консумацията като цяло!
  —цитат от коментар 29 на Пешката


  Обичам да грухтя и плюскам.
 54. 54 Профил на Весел Драков
  Весел Драков
  Рейтинг: 228 Неутрално

  И защо закона е такъв, м?! Дали защото един ''голям'' политик правеше цигари незаконно преди години, м?!

 55. 55 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#44] от "TzZar":

  нещо не си на ти с аналогиите и
  асоциациите.
  но, то има още около 40 хиляди
  години да ги смелиш. с няколко
  дестки хиляди живота напред по индийските
  митологии:)

 56. 56 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#41] от "tribiri":"БТ вече работят на ишлеме за БАТ.""Виктори" се произвежда в Румъния за БАТ. Булгартабак няма производство. Освен някакви услуги да ишлемосва на БАТ към 40-те млн. долара за подарените търговски марки.
  —цитат от коментар 49 на wanderer


  м.
  това не го знаех, че се е случило.
  кога е станала тая страшна далавера,
  опазваща националния ни интерес в сектора.
  всичко е следствие на лицензи, марки, концесии
  и др., които сме имали, а пеевски, демек майка му е знаела
  и сега са продадени. задграничното десе. там е силата на
  ирена кръстева/делян пеевски.

 57. 57 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  Тъжно ми става след такива целенасочено некадърни изяви на избранниците ни...
  След което се сещам за 12-те стола. "Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 58. 58 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Сетила се Мара да се побара.Законът няма обратно действие.Нищо-поне за в бъдеще да ги наказват.Кой ял ял.Да помните един голям човек дали беше замесен и той във фабрика за цигари.

 59. 59 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 583 Неутрално

  АРЕ ТКВАТА ЗА КРАЙМОРИЕ ДА ПОВЕДЕ КРАК И ТАК ДАЛЕЕЕ

 60. 60 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Властта да направят акция "кошче" и да преровят кошчетата за боклук,за да установят дали още се продават цигари без бандерол,като се включат и тези дето са на снимката.

 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  След като производството на цигари не е било забранено от закона (демек нелегално производство), защо беше този десант в Карнобат на митничари, полиция, жандармерия? Заради Пеевски и Доган ли?

 62. 62 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Така и не си казвате кой ви натисна....

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Zully
  Zully
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "султана глаушева":

  И аз се чудя, какъв закон ще направят и дали ще е валиден само за цигарките. След като е нелеглано, явное или в ущърб на данъци, или на здраве или и на двете, т.е. всичката нелегална дейност трябва да се криминализира, и да се съди според тежестта на деянието. Инак пак се действа на парче, а пък кога ще влезе в действие въпросният закоен е друга работа.

 65. 65 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5564 Любопитно

  Така не може, настана глад за евтините цигари :).

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Мутрите от снимката ще се борят с контрабандата на цигари ! ВЕрвайте им !

 68. 68 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  На снимката се виждат представители на звеното между човека и маймуната.

 69. 69 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  По-добре късно, отколкото никога, а защо досега производството и разпространението на цигари не е било криминализирано всички знаем -:“
  А поредното неадекватно изявление на Данаил Кирилов и фактът, че този човек е председател на правната комисия в НС, обясняват защо последното има такъв рейтинг.

 70. 70 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Вместо да направят така, че на всеки един производител, на всеки един бизнесмен да му е ИЗГОДНО, ДА МУ Е КОМФОРТНО да развива бизнес и производство, ТЕ ОТИВАТ КАТО ЕДНИ ГАДНИ ПРАСЕТА И РАЗРУЧКВАТ, УНИЩОЖАВАТ ВСИЧКО. Гледам ги по телевизора и изумявам от насладата, с която "народните" представители оглавяващи една или друга комисия по "корупцията" съобщават, че са успели да затворят фабрика или са ликвидирали бизнеса на този и онзи. Садистичната радост, наслада, да предизвикваш болка и страдание на стотици хора не е белег за добро психично здраве. Да си оправяме чипа, че и без друго се затриваме като държава и народ. В същото време "НАРОДНИТЕ" представители си затварят очите пред безбройните казина (дори пред сградата на самото народно събрание), където се затриват стотици хиляди българчета!

 71. 71 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1477 Весело

  До коментар [#55] от "mihail_p":
  ха,я виж първо в тълковния речник значение на думата аналогия и асоциация
  Опитал си да се правиш на саркастичен, но трявба ва си прочел повечко книжки за да формулираш така изречението че да си разбираем
  жив и здрав

  Тиква под наем.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK