Пенсионери поискаха с 1.6 млрд. лв. повече за пенсии

Управителят на НОИ Ивайло Иванов

© Анелия Николова

Управителят на НОИ Ивайло ИвановПенсионерски организации отправиха искания за преизчисляване на пенсиите, отпадане на тавана и увеличение на минималната пенсия, които, ако бъдат приети, по изчисления на Националния осигурителен институт (НОИ) биха стрували на бюджета допълнително 1.645 млрд. лв. годишно, съобщи БТА. Дискусията по темата се състоя на дискусия в парламентарната комисия по труда и социалната политика.


Пенсионерските организации искат през 2019 г. да падне таванът на всички пенсии, а не само на новоотпуснатите, както е заложено в Кодекса за социално осигуряване. Те настояват още преизчисление на всички пенсии с актуален среден осигурителен доход, както и минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст да стане от 1 януари 2019 г. 55% от минималната работна заплата.


За преизчисление на пенсиите със средния осигурителен доход за 2018 г. са необходими - 1.44 млрд. лв., за увеличението на минималните пенсии за осигурителен стаж и възраст са необходими - 50 млн. лв., за отпадането на тавана на пенсиите са необходими допълнително 155 млн. лв., каза управителят на НОИ Ивайло Иванов по време на дискусията.
По думите му това би увеличило общите разходи за пенсии за 2019 г. до над 11.5 млрд. лв., което е над 10.3% от прогнозния брутен вътрешен продукт за догодина. Трансферът на държавата към НОИ за покриване на недостига от средства ще надхвърли 5 процента от БВП при прогноза около 3.7 за 2019 г.


Социалният министър Бисер Петков коментира, че твърденията, че ограничаването на пенсиите от таван е противоконституционно, са отхвърлени от компетентните органи - по това са се произнесли Европейският съд за правата на човека и Комисията за защита от дискриминацията.


Петков повтори за пореден път, че изчислените размери на някои от старите пенсии без таван са смущаващи за общото разбиране за размера на пенсиите. Министърът смята, че става дума и за предвидимост, която законодателството, особено това в областта на пенсиите, трябва да има. Той допълни, че в 18 държави членки на ЕС има ограничения на размера на пенсиите - или като абсолютен размер, или като референтна стойност, или някакъв друг регулатор.


Министърът съобщи, че в проекта на бюджета на Държавното обществено осигуряване за следващата година ще бъде заложено осъвременяване на пенсиите с 5.7%, което е по-съществен ръст от предходните години и той се обуславя от по-високия темп на нарастване на средния осигурителен доход.


Според него презчисляването на всички пенсии с актуален осигурителен доход за 2018 г. би увеличило съществено разходите за пенсии и би нарушило финансовата устойчивост на пенсионната система, която с последните изменения в КСО е стабилизирана - нивата на дефицита са почнали да намаляват. Устойчивостта на всеки пенсионен фонд е предпоставка да посреща бъдещи задължения, напомни министърът.


Светлана Ангелова от ГЕРБ също смята, че финансовата стабилност ще даде сигурност и за бъдещите поколения. Тя подкрепя всяко увеличение на доходите на възрастните хора, но смята, че за да се изпълнят тези искания трябва да има или драстично увеличение на осигурителната вноска и данъците, или съкращения. По думите й борбата с бедността не трябва да бъде само приоритет на пенсионната политика, а да е пакет от мерки на всички системи.


Предложените мерки ще имат положителен ефект върху доходите на пенсионерите, но той ще е неустойчив, а цената, която трябва да плати обществото, ще бъде непосилна, заяви Ангелова.


Георги Гьоков от БСП смята, че дискусията незаслужено се измества само върху отпадането на тавана на всички пенсии, което той намира за справедливо, но не единствено важно искане. Гьоков попита справедлива и адекватна ли е една пенсионна система, която осигурява средна пенсия от 340 лева при среден осигурителен доход 850-900 лева. Той допълни, че е справедливо преизчисление на пенсиите, дори да не е със средния осигурителен доход за 2018 г., който е най-висок.


Председателят на социалната комисия Хасан Адемов подчерта, че комисията изготвя становища по внесени законопроекти, а не по меморандуми.


Васил Върбанов, председател на инициативния комитет от пенсионерски организации, внесъл предложението, заяви, че над 2 милиона пенсионери са със средна пенсия от 321 лева, каквато е в момента линията на бедността. Според него исканията са реалистични и наложителни.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Аргумента на държавата крадец, че има нереално изчислени пенсии и затова режат всички.... що не го приложат при инвалидните пенсии? Има фалшиви ТЕЛК-ове и да спират всички? Мамицата им крадлива. ББойко ако не махне тавана и на старите пенсии ще види парламент през крив макарон!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 2. 2 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  "Пенсионери поискаха с 1.6 млрд. лв. повече пари за пенсии

  Пенсионерски организации отправиха искания за преизчисляване на пенсиите, отпадане на тавана и увеличение на минималната пенсия, които, ако бъдат приети, по изчисления на Националния осигурителен институт (НОИ) биха стрували на бюджета допълнително 1.645 млрд. лв. годишно"

  Тези пари са колкото половината цена на единия от двата излишни руски атомни реактори.
  Ако не плащаме данък Русия пенсиите на българските пенсионери могат да се удвоят.

 3. 3 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  "Пенсионери поискаха с 1.6 млрд. лв. повече пари за пенсииПенсионерски организации отправиха искания за преизчисляване на пенсиите, отпадане на тавана и увеличение на минималната пенсия, които, ако бъдат приети, по изчисления на Националния осигурителен институт (НОИ) биха стрували на бюджета допълнително 1.645 млрд. лв. годишно"Тези пари са колкото половината цена на единия от двата излишни руски атомни реактори.Ако не плащаме данък Русия пенсиите на българските пенсионери могат да се удвоят.
  —цитат от коментар 2 на tacheaux


  Някак идиотски ми се струва коментарът. Реакторите, като всяка стока, се плащат или еднократно, или ако нямаш кеш за еднократно - на лизинг. На нас ни беше предложено пълната цена да се плати от руската национална банка, а ние да започнем да ги изплащаме на вноски, с парите от продадено електричество, когато централата заработи. Т.е., от държавният бюджет, нямаше да излезе и стотинка, за заплащане на реакторите, монтажът им, монтажът на генераторите и всичко останали машини и постройка в състава на АЕЦ-а и свързването към мрежата на НЕК.

  мурзилка
 4. 4 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2209 Неутрално

  Е га ти и тъпите пенсионери, макар че дай Боже всички да остареем и да се пенсионираме, а затъпяването е неделима част от староста. Логиката ви куца бе другари пенсионери. Бюджетът е една каца с пари, и от кацата дават за това и онова. Ако ви увеличат пенсиите (което би било напълно заслужено) няма да остана пари в кацата за това и онова. Няма да има за държавни поръчки, а от падат добри комисионни. Няма да има за заплати на военни и полицаи, а шапкарите трябва да са доволни. Няма да има пари за много по-важни неща от някакви си пенсионери!

 5. 5 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Имайки предвид, че половината пари идват от ДДС-то и акцизите, които плащам вместо от осигурителната ми вноска (тоест суми които ми се удържат за пенсии, но на чиято база в бъдеще няма да получавам по-висока пенсия) излиза, че дотирам пенсионната система със значителен дял. В това си качество на данъкоплатец бих подкрепил повишаване на минималните пенсии всички останали, които им се струва нечестно да си потърсят парите от 91 и 96 година. Не се чувствам длъжен да спонсорирам пенсии на фалирала система при положение, че заплатите в огромната си част са по-ниски от пенсии на хора пенсионирани на 50 години, които още работят. Същевременно заплатата си я деля и с други членове на семейството, които не са стигнали работоспособна възраст.
  Може да прозвучи и малко цинично, но по-скоро трябва да се помисли за стимулиране на отглеждането на деца, а не на пенсионери!

 6. 6 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 289 Весело

  Ух мамин прасчо.... Мразя да виждам такива дебели свине начело на държавата! Само по ГУШКА му давам 5 години в Централния при бай Ставри. Строг, но справедлив човек!

 7. 7 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Явно все по - остро се поставят въпросите за ниските пенсии и нищожните доходи на работещите. Правителството няма да може безметежно да изкара мандата си, ако не заработи по усилено за повишаване доходите на българските граждани.

 8. 8 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Тази държава, дето от 30 г.я крадат и все още има за крадене, я създадоха пенсионерите. Сега са подложени на геноцид. Пред безучастните погледи на техните деца и внуци. Изключвам тези, дето от гурбета или от бг поемат и издръжката на мама и тате, баба и дядо за достойни старини. Без тях да ровят кодите! Е, рова са ВИП-персоните на тази страна!

  Мърфи е оптимист!
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4028 Неутрално

  До коментар [#2] от "tacheaux":

  ,,Ако не плащаме данък Русия пенсиите на българските пенсионери могат да се удвоят.,,

  Ти остави този данък. Аз помня как през 1996 година при външен министър Ирина Бокова и Георги Пирински ЕС предложи на България безвъзмездна помощ за пенсионерите годишно един милиард евра .Ама тези двамката рекоха, че пенсионерите на България нямат нужда от тези пари. Ако беха влизали тези пари в България още при Костов пенсиите, че и заплатите щяха да доближат най малкото минималните за Европа, а за сега не ми се говори къде щеха да бъдат пенсиите. Иот тогава щом прочета някой да захвалва БСП веднага го пращам в ляво

 11. 11 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#3] от "Маршалов":

  Лъжеш мурзилке! Виж кво стана с Пакш, точно по тази схема щеше да се строи.... ама сега Унгария трябва да намери 20-тина млрд ако иска централа!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 12. 12 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Ааа, никакви такива! Работа доживот! (каза демокрацията)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 13. 13 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Виждам хора с пенсии 250 – 300 лв. как изнемогват. Но не мога да давам мнение какво трябва да се направи.

 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  [quote#9:"zie29558699"][/quote]

  Данък Рассия, тавагишч!
  Вие си оправете савецките пенсии, че пАлажението в Самая Магучая е по критично отколкото в най-бедната страна член на ЕС.

 15. 15 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  Ааа, никакви такива! Работа доживот! (каза демокрацията)
  —цитат от коментар 12 на Taiga


  Лъжеш, като руски комунист.
  Това ви го каза Пути!!!

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4699 Неутрално

  Единственото решение е индивидуални пенсионни партиди! Докато вноските на всички работещи отиват в един кюп и за плащане на пенсиите на днешните пенсионери, няма да има нармална пенсия!

 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3943 Неутрално

  Как жиеят повечето пенсионери с мизерните си пенсии просто не знам, но всички виждаме милиардите, които се изливат в КТБ схемите, в АЕЦ Белене ( дотук, а не бъдещите !!!), за схемите на ДПС във ТЕЦ - ове и ВЕЦ - ове.....
  А, да, забравих - хванахме много опасен корумпиран тип в лицето на Трайчо Трайчов....това трябва да помогне да заделим повече пари за нашите пенсионери за вбъдеще......

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Неутрално

  Ако на власт дойдат НЕкрадливи хора веднага ще ги науча как да оправят пенсиите и всичко останало. И пари няма да им искам за акъла.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Ако на власт дойдат НЕкрадливи хора веднага ще ги науча как да оправят пенсиите и всичко останало. И пари няма да им искам за акъла.
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА


  Не човек, национално богатство си ти кмете. Помина се ромката дето те хвалеше и сега допълнителни задължения.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 20. 20 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1771 Весело

  Само да попитам, при това нямане на пари:
  1. Ще заделят ли за догодина 2 милиарда лева за лепене на стиропор по жилищни блокове?
  2. Ще пуснат ли през октомври новото финансиране на АЕЦ"Белене", че Атом строй ремонт огладня?
  3. Ще отделят ли наново пари за ремонт на руски таралясници вместо закупуване на западна военна техника?
  4. Ще приемат ли предложението на "бизнеса" и "работодателите' за внос на 150 000 души работна ръка от Украйна и Молдова, защото на тукашните мутри и циганите не искат да работят без пари?

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 21. 21 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Отмъщението на Траю ли съзираме тука?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Неутрално

  До коментар [#19] от "todor._89":

  Който ме познава знае за какво става въпрос. Още не можеш да го осмислиш. Ако знаеш колко хора съм направил милионери напълно законно ще полудееш от мъка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Разстроено

  До коментар [#20] от "mitko11":

  ЩЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#19] от "todor._89":Който ме познава знае за какво става въпрос. Още не можеш да го осмислиш. Ако знаеш колко хора съм направил милионери напълно законно ще полудееш от мъка.
  —цитат от коментар 22 на КМЕТ В СЯНКА


  И филантроп!!! Толкова хора направил милионери, а за него нищо не иска! Светец!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 25. 25 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1161 Весело

  До коментар [#15] от "4ort":

  Май и на хърватите го казаха скоро. И там ли управлява Путин?

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 26. 26 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Значи искат съветски комунизъм, но с германски капиталистически пенсии ...?!
  Няма да стане, Дрогаре каскети.
  Работили сте за мижави заплатки при бай Тошо и сега ще вземате мижави пенсийки, нормално е.
  Гласувате за БСП - поличихте ограбване на Пенсионния фонд.
  А защо не искахте от Нинова, Р. Овч, Ковачки, Доган, Масларова, Сакса ...?

 27. 27 Профил на daviddavid
  daviddavid
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Кой нормален комунист иска отпадане на таван на доходите. Нашите леви, леви ли са? Как отпадането на тавана ще помогне на бедните?

 28. 28 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Защо чак сега се сетихте да искате, другари пенсионерки ;)
  Досега богати ли бяхте?
  А защо хвърляте пачки с пари от балконите ;)

 29. 29 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  До коментар [#3] от "Маршалов":

  Русофилче, дай ми телефонния си номер да си поговорим на тема подаръци от русия, руски пенсионери, и за българо-руската дружба. Може да бъде и в центъра на града, не е необходимо да е в гората.
  Ще стане ли?

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Неутрално

  До коментар [#24] от "todor._89":

  Имам си достатъчно и не съм лаком. Ти това не можеш да го разбереш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Разстроено

  До коментар [#26] от "mop36557620":

  Не разбираш нищо от икономика и от пари.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Разстроено

  До коментар [#28] от "mop36557620":

  Много си лаком за ЧУЖДОТО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Разстроено

  До коментар [#27] от "daviddavid":

  хората говорят за преизчисляване и осъвременяване на всички пенсии .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  Редовият пенсионер получава първата пенсия на 65 години, и след 4-5 се гътва.
  Милиционерът се пенсионира на 55 години, получава 20 заплати накуп, назначават го на работа като охранител с 600-700 лв, и получава успоредно пенсия поне още 20 години.
  Защото бил рискувал живота си...

  А ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП заделят всяка година минимум 500 млн евро като данък Русия

 35. 35 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  Кой нормален комунист иска отпадане на таван на доходите. Нашите леви, леви ли са? Как отпадането на тавана ще помогне на бедните?
  —цитат от коментар 27 на daviddavid


  Ще помогне на охранените им пенсионери, разни генерали, военни, все техни другари

 36. 36 Профил на daviddavid
  daviddavid
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#33] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ех кмете, от раздаване на милиони не ти е останало време да прочетеш статията

 37. 37 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Редовият пенсионер получава първата пенсия на 65 години, и след 4-5 се гътва.Милиционерът се пенсионира на 55 години, получава 20 заплати накуп, назначават го на работа като охранител с 600-700 лв, и получава успоредно пенсия поне още 20 години. Защото бил рискувал живота си...А ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП заделят всяка година минимум 500 млн евро като данък Русия
  —цитат от коментар 34 на historama


  Депутат за 1 ден и вземаш депутатска пенсия.

  мурзилка
 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Неутрално

  До коментар [#36] от "daviddavid":

  Ти нали свърши тази работа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете сдиплил е компа! Не, не този на който пишеш по

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 40. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  ......4. Ще приемат ли предложението на "бизнеса" и "работодателите' за внос на 150 000 души работна ръка от Украйна и Молдова, защото на тукашните мутри и циганите не искат да работят без пари?
  —цитат от коментар 20 на mitko11

  Които ще дойдат със своите семейства (т.е. от 150 000 ще станат 400-500 хил.), ще станат кандидати за дивашкото строителство на жилища в Източна България, и заедно с живущите постоянно у нас руски граждани около 500 000 ще станат 1 милион. И руският език ще стане втори в страната.
  Гласувайте за ГЕРБ и БСП, и мразете ДСБ!

 41. 41 Профил на daviddavid
  daviddavid
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Абе аз я свърших, за това зададох въпрос, ти като мяташ пачки наоколо и четеш заглавията по диагонал, защо ми отговаряш и се изказваш неподготвен? Аз конкретно питах, и разумен отговор търсих, не празнословно заяждане.

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5491 Неутрално

  До коментар [#41] от "daviddavid":

  Къде съзря заяждане ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  ....... осъвременяване на пенсиите с 5.7% - Богат е нашият език - Това трябва да се изясни - Актуализиране - швейцарско правило или ----- Що 5.7% -Как го изчислихте без дебат в Парламента.

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8548 Неутрално

  Инфлацията до края на годината ще мине 4 %, те още в началото на годината определиха с колко ще осъвременяват.

 45. 45 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Заплатите се увеличават с 10 % а пенсиите с 5%. Май само този от БСП в комисията казва нещо разумно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK