"Господари на ефира" отстрани репортера Димитър Върбанов (видео)

"Господари на ефира" отстрани репортера Димитър Върбанов (видео)

© Господари на ефираПредаването "Господари на ефира" отстрани репортера си Димитър Върбанов. Причината за това е днешният обрат в разследването за нанесени леки телесни повреди на мъжа във връзка с негово разследване. След видеозапис от охранителните камери на склада, съхраняващ храни с изтекъл срок на годност, прокуратурата се отказа да иска постоянния арест на двамата задържани, а дори обмисля дали да повдигне обвинение на Върбанов за лъжесвидетелстване.


"Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа, излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването", се казва в съобщение на предаването до медиите. В него се обяснява, че нито "Господари на ефира", нито Димитър Върбанов са твърдели, че той е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки.


"При разпространение на информацията по случая в медиите бяха употребени много сензационни изрази като "жестоко пребит" и "тежък побой", които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера", изтъкват в позицията си от предаването като допълват, че това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер.
"Вярваме и ще работим за това тази тема да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората.
Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на "Господари на ефира", считаме за редно да оповестим следното:


"На нас от "Господари на ефира" в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която "Господари на ефира" отстоява, това е в основата на всичко, което правим", завършва съобщението на предаването.


Записите от охранителните камери на склада бяха разпространени от сайта "Медиапул" и показват хронологията на случилото се. "Дневник" публикува част от кадрите, които събра в едно видео за повече удобство.

Кадри от видеозаписите, разпространени от "Медиапул".
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK