Валери Симеонов заподозря "Господари на ефира" в укриване на данъци и осигуровки

Валери Симеонов заподозря "Господари на ефира" в укриване на данъци и осигуровки

© Николай ДойчиновВицепремиерът Валери Симеонов заподозря "Господари на ефира" в укриване на данъци и осигуровки. Повод за предположението му стана скандалът с репортера на предаването Димитър Върбанов, който обяви миналата седмица, че е бил нападнат по време на заснемането на репортаж за склад, в който се съхраняват храни с изтекъл срок на годност. Ден след това бяха разпространени видеозаписи от охранителните камери в склада, показващи хронология на случилото се.


След като прокуратурата се запозна със записите обяви, че обмисля да повдигне обвинения на Върбанов за лъжесвидетелстване. Първоначално бяха задържани двама души за инцидента, като дори им бяха повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда. Това стана, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да допусне нападения над журналисти и поиска случаят да бъде решен бързо. От "Господари на ефира" пък обявиха, че отстраняват Върбанов като репортер на предаването. След това пък двамата задържани бяха освободени.


Именно заради използвания от продуцентите на шоуто термин "отстраняване", а не уволнение, Симеонов изказва съмнения, че може да има укриване на данъци и осигуровки.
"В какви трудови правоотношения са репортерите и операторите на високо-бюджетното предаване "Господари на ефира"? Имат ли трудови договори, имат ли социални осигуровки или им се плаща "на ръка" за всяка "бомба"? Впечатли ме, че навсякъде се говори, че репортерът е освободен, а не уволнен. Освобождава се човек, който не е на трудов договор, което подсказва за укриване на данъци и осигуровки", написа в профила си във "Фейсбук" Симеонов, като настоява, че вина има и операторът, който е бил с Върбанов.


Той пита какви са критериите за подбор на репортерите в предаването, като сред предположенията си посочва "нестандартна сексуална ориентация, природна наглост, да си подлец и манипулатор". Вицепремиерът настоява Съветът за електронни медии (СЕМ) също да вземе отношение по случая.


"Защо ръководството на "Нова Телевизия" бездейства? Какво означава, че се "разграничават"? По Закона за радио и телевизия, за тази манипулация солидарно вина носи и разпространителят? Става въпрос за разпространяване на лъжа и манипулация в милиони български домове? Коя уважаваща себе си телевизия ще продължи да плаща, за да бъдат манипулирани зрителите им?", пише още Симеонов.


"Дневник" публикува без редакторска намеса публикацията на Валери Симеонов във "Фейсбук":


"ВЯТЪРЪТ ИЗДУХА ОТГОВОРИТЕ" (почти по Боб Дилън), или въпроси без отговор.


Няколко дни в медиите клокочи недоволство и възмущение от поведението на един репортер на "Господари на ефира", който използва предаването, за да извърши срамна и грозна манипулация, нямаща нищо общо с обективната журналистика.


Нямаше да взема отношение към случая, ако в обширно интервю продуцентът на предаването Юлиан Халваджиян (с нежния прякор Джуди) нагло и арогантно не се беше обяснил, упреквайки за гафа всички други, само не и себе си. Според него, "от ръководството на Нова Телевизия действали първосигнално като позвънили на репортера", "излезли с прибързана позиция", "медиите подвели обществеността, че репортерът е бит", моноспектакълът на Върбанов бил "само една глупост", "ако хората имали акъл в главата си, не би трябвало да загубят доверие в "Господари на ефира"", много хора "станали големи философи", а "много журналисти са яхнали метлата". Нито дума за собствена вина, нито дума за извинение, а само мантри, че "служели на истината"!
Няма как като обикновен зрител да не задам няколко въпроса, на които отговорите се носят от вятъра.


1. За първи път ли Върбанов грозно манипулира репортаж и какво би станало, ако нямаше охранителни камери в склада? Какви са критериите за подбор на репортерите в предаването и има ли други такива като Върбанов? Задължително изискване при подбора ли е (1) нестандартна сексуална ориентация, (2) природна наглост и амбициозност, (3) да си подлец и манипулатор, (4) известно ли ви е, че ръководителят подбира изпълнителите по свой образ и подобие? Ако това са критериите, които налага продуцентът на предаването, дали самият той не е такъв?


2. Защо не е "освободен" и операторът? В интервюто си Юлиан твърди, че е бил подведен до последно от репортера Митко Върбанов. Не му вярвам. Той ли не знае, че истината винаги е в кадрите? Като колега телевизионер на него ли да обяснявам, че ако те интересува истината за едно събитие, първата ти работа е да прегледаш суровия материал на оператора? И защо фигурата на оператора някак остава извън неговото полезрение? На кадрите на охранителната камера се вижда театралната манипулация на точно толкова виновния, колкото и репортера, оператор. Ако бе поискал кадрите, би ги получил по интернет за броени минути, при това нередактирани. Сигурен съм, че това е направено, но е извършен опит да покриване на истината. Защо нищо не се случва с оператора, който е съучастник в деянието? Защо и той не е "освободен" (явно уволнен не може да бъде, поради липса на трудови правоотношения)?


3. В какви трудови правоотношения са репортерите и операторите на високо-бюджетното предаване "Господари на ефира"? Имат ли трудови договори, имат ли социални осигуровки или им се плаща "на ръка" за всяка "бомба"? Впечатли ме, че навсякъде се говори, че репортерът е освободен, а не уволнен. Освобождава се човек, който не е на трудов договор, което подсказва за укриване на данъци и осигуровки.


4. Защо от предаването твърдят, че термините "жестоко пребит" и "тежък побой" са измислени от другите медии и сайтове, а те никога не са го казвали? Дори да е така, не е ли морално задължение при изнасяне на неверни факти, една почтена медия да ги оспори публично? Дори, когато се отнася за нейни репортери.


5. При такъв екип, колко души е "изгорило" "Господари на ефира" със скалъпени пошли обвинения и очерняне на лични и фирмени репутации, включително и на политици? Не се ли превърна това предаване в трибуна за оплюване с палячовски провиквания, дърварски карикатури със закачени към тях лица и приписване на всички недостатъци на човешкия характер без връзка с действителността? Именно това се случи и в петък вечерта, когато политици бяха наричани "магаре", "муле" и "кон", а на главите на недодяланите карикатури бяха поставяни кофи и нощни гърнета – няма що, изключително високо ниво на интелигентен хумор и сатира.


6. Защо ръководството на Нова Телевизия бездейства? Какво означава, че се "разграничават"? По Закона за радио и телевизия, за тази манипулация солидарно вина носи и разпространителят? Става въпрос за разпространяване на лъжа и манипулация в милиони български домове? Коя уважаваща себе си телевизия ще продължи да плаща, за да бъдат манипулирани зрителите им?


7. Къде е СЕМ? Или "Господари на ефира" не е лъжица за техните усти? Както и "Шоуто на Слави", впрочем?
Докога с манипулации, крясъци, подвиквания, дебелашки шеги и порно балет ще ни внушават ежедневен нихилизъм, че България е "уникална държава" и едва ли не, най-доброто, което всеки човек може да направи, е да я напусне?


Докога нагло, самодоволно, хора без грам морал ще претендират да са единствените блюстители на истината и кръстоносци на справедливостта?


В интервюто си Юлиан казва "Нашата философия е една, на повечето медии е друга". Не, Юлиане, вашата философия е "друга". Философията на скункса. Философията на подлостта, безсрамието и лъжата!


Без уважение,
Валери Симеонов

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ProTMG
  ProTMG
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Резонни въпроси.
  В този случай го подкрепям напълно.

 2. 2 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 497 Весело

  И камбанария да построят реши ли НАП да ги провери нищо не мое ги спаси.

 3. 3 Профил на Убитака
  Убитака
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Ами прав си е .... От поведението и на двамата личеше, че това за тях е рутина. Те носят в офиса сурови кадри и явно изобщо не им пука , че и колегите ще видят театрото им...Очевидно е, че това практика в цялата фирма

 4. 4 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално


  Подкрепям Валери и се подписвам под всяка негова дума !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 5. 5 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 388 Неутрално

  За какво го пратиха в парламента, какви ги върши тоя не е истина.
  Оня измисления "журналист" може и да е пресолил манджата, но фирмата с подновените етикети за изтекъл срок на годност никой не пита какво стана. Тровят ни, избиват ни, асимиларт ни и това ли е най-важното... Нова ТВ, всички знаем, че добрата новина е лошата новина.... Лов на вещици сред журналистите, а фирмите,които тровят народа, тях НЕ ГИ ПИПАМЕ!
  А тоя е един от най-противните ми!
  Първо стана председател на общинския съвет в Бургас, драпа за един парцел за националната му телевизия, като му го дадоха уволни всички в бургаския клон и елате да видите каква кооперация направи.. ФОР САЛЕ... Не може го стигнете.
  Чудех се какви ги дири в София, а то било да лапне едни парички за Пирин, какви облаги чака та седи още първи заместник в държаватата на мафията!

 6. 6 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5690 Неутрално

  Ами да, и шоуто на слави застъпи малко, чалгаря размъти мозъците на младите, нали щяха да го свалят от екран в този вид.

 7. 7 Профил на kingston
  kingston
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Без уважение! Човек, който подписва така изпратено писмо е пълен боклук. Без извинение!

 8. 8 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Аз отдавна ви разправям, че Валерката е следващия премиер вие не ми вярвате. :)

  Човекът поне може да мисли логично, а и разбира демокрацията, за разлика от разни умно-красиви. :)

 9. 9 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 546 Весело

  Ами правилно пита Далавери Симеонов.
  Хубаво е да разберем отношенията между Глобал Вижън ООД и Пи Ем Студио ЕООД :)))
  Какви трудови договори, какви осигуровки, какви 5 лв.
  ДДС-то му е майката!!! :)))

  Бог да благослови Америка за България!
 10. 10 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2283 Неутрално  Господарите си намериха майстора, знаещ какво е телевизия.


 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  мислите ли ,че вицепремиер може да задава директни въпроси към автентично десни продуценти и топ бизнесмени ? гимнастиката характерна за анкетки с +/- си я знаете . има ли основание НАП , ИП ... да се сезират и извършат проверки (същото упражнение)?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Впечатли ме, че навсякъде се говори, че репортерът е освободен, а не уволнен. Освобождава се човек, който не е на трудов договор, което подсказва за укриване на данъци и осигуровки
  —цитат от коментар 0 на статията

  Ъ? Тая дума винаги се се използвала вместо уволнение.

  Той пита какви са критериите за подбор на репортерите в предаването, като сред предположенията си посочва "нестандартна сексуална ориентация,
  —цитат от коментар 0 на статията

  Пак гейове са му в устата.

 13. 13 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  абсолютно е прав че тоя трябваше да е изхвърчал далеч преди да излязат кадрите от охранителните камери. няма извинение за мълчанието на господарите до тогава...

 14. 14 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Наскоро, покрай министерските смени, Симеонов заговори за кръга "капитал", което го поставя от страната на разбойниците и корумпираните, така че всичките му въпроси отпадат, докато той не отговори на един - корумпиран разбойник ли е?

 15. 15 Профил на Yuri Dobrev
  Yuri Dobrev
  Рейтинг: 551 Весело

  Джурналя, господа...Като две капки боза!!!

 16. 16 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А в Дневник плащат ли осигуровки или в пликче?

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 17. 17 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Аз пък що ли подозирам Варели във същото? Я да вземе да разкаже как се правеше кабелна телевизия в мутренските времена. С премиера би трябвало да се познават от тях още.

  No Pain No Gain
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Любопитно

  Наскоро, покрай министерските смени, Симеонов заговори за кръга "капитал", което го поставя от страната на разбойниците и корумпираните, така че всичките му въпроси отпадат, докато той не отговори на един - корумпиран разбойник ли е?
  —цитат от коментар 14 на Uprsport


  тоест въпрос има ли кръг "капитал" въобще не стои? уникална защитна стратегия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално
 20. 20 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Халваджиян е ортак на Баце и удара по него от Валерката е удар по Баце.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  Пратете им бухалката от КОНПИ.

 22. 22 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#19] от "arcanum":

  Остави белото на тоя. По-тъжно е да видиш как може една важна тема, като далаверата с храни с изтекъл срок на годност, беше подменена, а в последствие и тотално изместена върху продуцентите на предаването. Всъщност фокуса трябва да е върху тоя хубостник Варели и компанията му в министерски съвет, защото не им плащаме на тези да преследват журналисти, артисти и музиканти, а да налагат правов ред в държавата, да се грижат за сигурността ни, здравето и инфраструктурата. А ние живеем в кочина, в която най-голямата заплаха за измамника е да го заплашиш с “Господари на ефира“! Не с полиция, не с Цацаратура! Не, драги съграждани. Плашат “Господарите“, защото са единствените, които правят нещо конкретно за изобличаването на поне малка част от изродщината около нас! А тези наглеци в правителството, вместо да прикриват крадците на КТБ и изтеглите милиарди по проектите на Гоце и как Дебелян стана милиардер, седнали да заплашват продуцентите! Ей, Варели, излезе същия боклук като останалите ти колеги.

  No Pain No Gain
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Весело

  в момента тече абсурдно оплюване на прокуратурата . успех

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не е като да не е прав - нявсякъде по медиите и журналистите, и останалите сътрудници, почти всички са на граждански договори и са "самоосигуряващи се", въпреки че имат работни места, бюра, че полагат труд ежедневно. Факт е!

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  Напълно подкрепям въпросите на Валери ! Една медия не може да постигне качествена и обективна журналисти само с големи заплати - необходимо е и високи лични качества, усет към професията, а не търсене на евтината интрига, сензация или скандал !!!

 26. 26 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Най-вероятно репортерите са на граждански договор и им се плаща за продукции. Няма риба под тоя камък.
  Но е показателно, че управляващата мафия (и Антон Тодоров също почна да публикува договори във фейсбук) се задейства срещу Господарите. От години са им трън в очите и сега видяха удобен повод да ги захапят.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 27. 27 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Вицепремиерът-пенкилер, чийто ресор е пълна измислица, да вземе да разкире какви са му отношенията с Юлен и Цеко Минев.

 28. 28 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Валерчо да няма отношения и със склададжиите с развалените храни, че толкова го е заболяло за поведението на Върбанов ?

 29. 29 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  Валерката е собствеик а конкурентна телевизия и неговата активност не му прави чест.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 30. 30 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Симеонов да си види скапаната ТВ СкОт, която незнайно как се издържа без реклами, назначава водещи с видими психични проблеми, плещещи за конспирации и НЛО, дърти ченгета от ДС, откровени мошеници като Мермерски, и най-добрия певец между лекарите, даващ диагнози по телефона в предавнето НеЗдравослровно.

 31. 31 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3370 Весело

  Не му е работа да си вре гагата и да заплашва с половин уста, самият той носи прякора Далавери! Тая държава е на този хал щото сички са много големи и разбират от сичко! Хеле някое сляпо да прогледа!

  klimentm
 32. 32 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  За мен поведението на Върбанов, който скалъпва толкова тъпа детинска инсценировка, която се оказва обстойно и в пряк план заснета като на кино от охранителните камери, е меко казано необяснимо. Правят впечатление и ухилените физиономии на изблъскващите го от склада, което е малко необичайна реакция на разгневени хора. За мен остава огромното подозрение за "активно мероприятие," с участието на Върбанов под нечие давление или заплатено с финикийски знаци, с цел дискредитация на разследващата журналистика, но най-вече отвличане на вниманието от собствениците на склада и техните безобразия.

 33. 33 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  До коментар [#16] от "intergalactic":

  А интересно в Пик как плащат ?

 34. 34 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  "Задължително изискване при подбора ли е (1) нестандартна сексуална ориентация "

  Тоя нещо има много набито око за нестандартната сексуална ориентация. Практиката показва, че който много обвинява другите в подобна ориентация и него го влече натам.

 35. 35 Профил на white rabbit
  white rabbit
  Рейтинг: 284 Неутрално

  И все пак не е ли по важно да се доведе разследването за преопаковането на стоките с изтекъл срок на годност. Защото там са големите игри и печалби. Тези стоки ще се консумират от данъкоплатците-избиратели и техните деца. Валери с това да се занимае(ако има здрави гащи , защото там игрите се ръководят от най–високо място)Като нищо може да се окаже че всичкото това е постановка.

 36. 36 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Валерката не може да направи по-добро шоу от шоумените, колкото и да се напъва.

  Очаква такъв вид напъване да му вдигне рейтинга, поради липса на политическа воля в посока на истински промени поне ресора на министерството му.

  Доста актуални за обществото и бизнеса въпроси, като стара практика тихо-мълком се покриват зад някакво шоу.

  Засега Валерката не показва нещо повече от шоу, с което подозрително успива електората.
  Къде са му коментарите за новите цени на топлоенергия, за нонсенс фискални промени в търговията и още куп други?

  Ако нещата се завъртят около хляба и зрелищата Валерката си отива и го очаква съдбата на бялата му креатура.

 37. 37 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  прав е

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 38. 38 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#1] от "ProTMG":

  Е доре ама Далаверко както и останалите министре крадат милиони през държавни поръчки и лъжат като цигане по телевизиите та думата е за приказката крадецът вика дръжте крадеца

 39. 39 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  До коментар [#14] от "Uprsport":

  "Докога с манипулации, крясъци, подвиквания, дебелашки шеги и порно балет"

  Аз си спомням за една помиярка Албена Вулева, която "изгря" в СкОт, както и едно тъпо предаване Камикадзе, с петоразрядни актьори ,което бълваше вулгарен казармен "хумор.

 40. 40 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1488 Весело

  а нещо покрай студения резерв за Доган и топлите кинтички за Гергов дали не заподозря другаръ Далаверко... или той като професионална журнальорка там не знай

 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5476 Неутрално

  Валери Симеобов има право, освен това е работодател на точно такива и има дългогодишен опит...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 497 Весело

  "Институцията - ДС агент Валерката" се задейства на момента :).
  Както се казва, миционера като усети малка слабост и веднага захапва.
  Веднага се измисля история за пред удобните медии и се пуска вентилатора :).
  Това е Българя, пълна с доносници, щот е по-леносно ;).

 43. 43 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 593 Неутрално

  МЕТРЕСИТЕ БОРИСОВИ НЕ ПЛАЩАТ НА ПОДОПЕЧНИТЕ СИ ОСИГУРОВКИ НИ ЗДРАВНИ НИ КВИТО И ДА Е , ЗАЩО ГО ПРАВЯТ ЛИ , ЗАЩОТО НЕ СЕ Е РОДИЛ ТОЯ ДЕТО ЩЕ ГИ ПРОВЕРИ , ТО И ДА ГИ ПРОВЕРЯТ ПРОФОРМА ВИНАГИ ШЕ ГИ ИСКАРАТ ОТ ЧИСТИ ПО ЧИСТИ КАТО ШОПАРА , ДЕТО ИЗКРАДЕ ДЪРЖАВАТА

 44. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#35] от "white rabbit":

  данъкоплатците-избиратели и техните деца искат повече яйца в майонезата тавариш... закъснял си, другарката Гочева води с една обиколка хахахах

  "Проверяват еднакви ли са прахът за пране, козметиката и алкохолът тук и в Европа

  Новите изследвания за двоен стандарт, които ще бъдат направени до края на тази година, ще обхванат повече стоки и в тях ще има не само храни, научи “24 часа”..."

 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#42] от "radoslavivanov":

  абе вие нема ли да запомните че Каракачанов е десара в трупата... 'ахти досадните пенсии

 46. 46 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Очаквам ПатрЕотът Симеонов да зададе публично въпроси относно как Доган придоби ТЕЦ Варна . Защото по този повод, както и за реанимацията на АЕЦ Белене мълчи като пън.

 47. 47 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  За мен поведението на Върбанов, който скалъпва толкова тъпа детинска инсценировка, която се оказва обстойно и в пряк план заснета като на кино от охранителните камери, е меко казано необяснимо. Правят впечатление и ухилените физиономии на изблъскващите го от склада, което е малко необичайна реакция на разгневени хора. За мен остава огромното подозрение за "активно мероприятие," с участието на Върбанов под нечие давление или заплатено с финикийски знаци, с цел дискредитация на разследващата журналистика, но най-вече отвличане на вниманието от собствениците на склада и техните безобразия.
  —цитат от коментар 32 на antonio_vivaldi


  И на мен ми дойде нещо такова на ум. "Господари на ефира" безспорно е трън в задника на властта и всякакви далавераджии, затова такова олигофренско деяние като на този репортер идва прекалено удобно за да е случайно.

  Не изключвам възможността този репортер наистина да е идиот но не трябва да забравяме и другата възможност, активно мероприятие.

  И осолено важно, как ВСИЧКИ ТОТАЛНО забравиха НАЙ-ВАЖНОТО в цялата история, в този склад слагали ли са нови етикети на стоки с изтекла годност или не са? Къде е цацаратурата да се самосезира за това изключително важно обвинение?

  А актьорските игри на едно репортерче гонещо популярност стават второстепенни ако в склада наистина го правят. И никой не е в състояние да ме убеди, че в БГ не ни пробутват стоки с изтекла годност, аз самият са патил от такива купувани от супермаркет които подозрително бързо се развалят.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 48. 48 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Жесток вице Премиер.
  Точен и прецизно стрикт.

  "Господари на ефира"
  дават лепта
  дават фира

  "Именно заради използвания от продуцентите на шоуто термин
  "отстраняване", а не уволнение,
  Симеонов изказва съмнения,
  че може да има укриване на данъци и осигуровки."

 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Валери има собствен ТV канал.
  Валери нацели азийски совецкий российски пишман "свещенник" търгаш,
  недопустим в Храм.
  Валери конструктивно отблъсна шумови похищения на Черноморския бряг.
  ...
  "Гаспадари на ефира" могат Милост на придирят.
  Only.

  До коментар [#36] от "One Hour":

  Валерката не може да направи по-добро шоу от шоумените,
  колкото и да се напъва.

 50. 50 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#33] от "antonio_vivaldi":

  Не го чета, може да питаш там в коментарите.

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 51. 51 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Весело

  Ех, Далавери Симеонов, не можа, или можа(?) да си продадеш Пирин-а, на Юлен, тебе няма ли кой да те разследва...А да, евентуално само разследващите журналисти. Дай сега да ги поръчаме викаш, че да можеш да си редиш далаверите без никакъв контрол.

  мурзилка
 52. 52 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Кахър тежък (да) Маршале
  носиш труден, изначале.

  Завистта не е порок... ама е.

  На Валери подчини са
  и лети "свободна птица".

  До коментар [#51] от "Маршалов":

  Ех, Далавери Симеонов, не можа, или можа(?)

 53. 53 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  А може ли аз да попитам нещо ВС? Като представител на държавната власт, как може да допусне следния абсурд: ако нямаше камери, обвинените склададжии, щяха да са свършени хора! Медиите ги разкъсаха на парчета, началникът му от някъде взе думата и тръгна да призовава за цялата строгост на закона, все едно, че се е случил едва ли не държавен преврат, прокуратурата искаше да ги задържа под стража, все едно, че са масови убийци! И това преди всякакво разследване, само по думите на едно журналистче! Как допускате, г.Симеонов, такова поругаване на човешкото достойнство? На този въпрос отговорете в качеството ви на държавник, а после се грижете да не пресъхне кранчето на данъците!

  Мърфи е оптимист!
 54. 54 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Не бих се учудил ако един ден Симеонов стигне до премиерски стол.
  Има всички качества за топ политик по тези ширини - напипва болезнени теми с широк резонанс, формулира ги с онзи така обичан просташки език буквално втъкан в ДНК-то на средния обитател на държавата и не на последно място има алфа излъчването на единствен павиан в клетката с женските маймуни.

  Ако го гледате и слушате отдалече може да не го разпознаете от Борисов или дори сам Тато,

  И той като тях не е глупав. Компенсира липсата на ерудиция и финес с опит и самочувствие.

  Те ерудиция и финес и без това не се котират в България.

  Стила на писмото му е най-малко смущаващ, по-скоро отблъскващ.

  Някои от въпросите му са в правилна посока. Някои изобщо.

  Ще стигне високо.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 55. 55 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  Същото е положението и с други разследващи журналя ,политически или икономически поръчки ,разбира се Симеонов е абсолютно прав ,но и лицемерен ,що не задава такива патриотични въпроси и на ДПС вожда ,откъде са парите и хотелите ,на енергийните рекетьори ,той е от Бургас- къде е печалбата на най големите рафинерии ,на най големите магазини ,защо не се променя закона ,като не си с печалба от милиарди оборот ,ами вън ,за да не замърсяваш поне природата ,защо всички да са на загуба!

 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 824 Неутрално

  "....като сред предположенията си посочва "нестандартна сексуална ориентация, природна наглост, да си подлец и манипулатор". ..."

  Защо ли си мисля, че във всяка друга държава на ЕС за израза "нестандартна сексуална ориентация" Валерката щеше да е принуден да подаде оставка?

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 824 Неутрално

  а нещо покрай студения резерв за Доган и топлите кинтички за Гергов дали не заподозря другаръ Далаверко... или той като професионална журнальорка там не знай
  —цитат от коментар 40 на extraCACA


  ЗАБРАВИ, там са политическите партии, а несависимо кое ООД, или ООП (партия с ограничена отговорност) е там, те са НЕДОСЕГАЕМИ!

 58. 58 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Един единствен политик намери смелост да бръкне в раната.

 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  Подкрепям Валери и се подписвам под всяка негова дума !
  —цитат от коментар 4 на niksan1


  Аз пък за незнам кой път се убеждавам, че Валери Симеонов е злобен и отмъстителен човек.
  Далеч съм от мисълта да защитавам онези..."Господари на ефира".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Крив, прав, Валери Симеонов поне търси истината.
  Има нужда от това.
  Е, начинът е малко грубоват, но това едва ли е голям кусур.

 61. 61 Профил на Milen Tsankov
  Milen Tsankov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Тотално неадекватен е - това е повече от ясно. По-жалкото е, че има хора, които са гласували и пак ще гласуват за него, а ако не е той - за друг подобен шут. Валери има сериозни умствени дефицити, но за сметка на това кряка силно и държи да се изкаже по всяка тема и всички да го чуят.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  И все пак не е ли по важно да се доведе разследването за преопаковането на стоките с изтекъл срок на годност. Защото там са големите игри и печалби. Тези стоки ще се консумират от данъкоплатците-избиратели и техните деца. Валери с това да се занимае(ако има здрави гащи , защото там игрите се ръководят от най–високо място)Като нищо може да се окаже че всичкото това е постановка.
  —цитат от коментар 35 на white rabbit


  Валери се обажда не заради правото, а за да защити правителството на далаверата!
  Затова е отворил големи уста!
  Не случайно и тук го питат в какви отношения е той с Цеко Минев и каква е неговата роля в този зор за озаконяване на втори лифт в Банско!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  Безразлично ми е ...(не) ПАЗАРНИ МЕДИИ дори и по правилата на СТАРИЯТ ИДЕАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ. Нещо за регулации ,държава ..........., глупости на търкалета! Нали заедно пият, пеят ПЕСНИ , зъбят се на тирана:))

 64. 64 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Валерката се мъчи да трупа дивиденти на гърба на вече умрялото куче "Господ даде ни сеира". Свършени са тия момци.
  Иначе Валери няма смисъл да чете морал, че в ТВ СПАД картинката е дори по-зле.

 65. 65 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Валери, комунде такова, на какъв се правиш бе, селяндур, мошеник, манипулатор и лъжец.

 66. 66 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Неутрално

  Някой познавали арменци да плащат реални данъци?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 67. 67 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Какво им пречат Господарите на автентично левите?

 68. 68 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#26] от "Darulio":

  Е не може да плюеш всеки и всички и да излезеш сух.

 69. 69 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 279 Любопитно

  А кой беше Валери Симеонов?

 70. 70 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Много въпроси повдига, "разгорялата" се "екшън"-кавга!😰
  Морал и етика на, репортер-работодател и вицепремиер, опитен апаратчик, от "близкото минало", на ниво - "джунгла", перфидно разголващи "интимните" си части!
  Бих приветствал, тези "будни грзждани и патриоти", ако зад техните действия не се показваше, лисичата муцуна на Лицемерието!
  Но пък, има ли учудени?!
  Аз, не съм!😎

 71. 71 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Много от тук пишещите изразяват мнението: "....не харесвам Симеонов, но в този случай е прав ...".

  Ей, хора, вие не избирате политиците за да се чукате с тях. Избирате ги, за да защитават вашите интереси.

 72. 72 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Браво, Валери, мачкай медиите, особено предаванията, които са критични към властимащите! Смачкай ги, за да се свият още повече, да си наложат още по-сериозна автоцензура!
  Още когато Върбанов излезе пред журналисти с изявление, че той е бил само обикновен актьор в постановката, а Халваджиян е измислил всичко, още тогава стана ясно, че целта е да се свали "Господари на ефира" от екран, защото боде очите на силните на деня. Веднага си пролича, че има сценарист на инсценировката, но не е продуцентът на "Господарите", а някой "отгоре".
  И ето го Валерката, борецът за свобода и правда – работа ли е на вицепремиер да се занимава с телевизионни предавания? Докога ще се държи като обикновен член на гражданското общество? Едно е ние, гражданите, да казваме това, което възмущава Симеонов, съвсем друго е, когато излиза от неговите уста – тогава вече има послание. И посланието се нарича сплашване на медии.

 73. 73 Профил на elg59578471
  elg59578471
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Прав е! МНого даже!
  Отдавна знаем, че "Господарите" могат да скроят такъв номер на всеки.

 74. 74 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Точно работа за един вицепремиер. Тотално дребнотемие показващо нивото на човека.
  Той си е за мениджър на СКАТ и нищо повече. Колкото му е читава компанията, толкова ще е читавата и държавата, която ще управлява това човече.

  За Господарите сигурно има кой да ги проверява.

 75. 75 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#72] от "Fiji":

  Значи на господарите, понеже плюят правителството им е позволено да въртят всякакво манипулации и постановка, така ли ?. Валери ло го накара тоя и оператора му за врътнат тая постановка ?. Валери ли накара всички медии да ревнат, Валери ли накара АЕЖ да пищят за настъпвашата диктатура и свободата на словото ?!?. Разбирам че сега всияки лилави болшевики ги боли много, защото им лъснаха червените задници. Но това е риска на демокрацията - всеки може да има камера !!!

 76. 76 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Този защо не постави въпроса на какви договори са работили журналистите в Скат през годините? Имали ли са изобщо осигуровки? Плащано ли им е за допълнителни часове? Като отговори на тези въпроси, тогава да търси сметка на господарите!

 77. 77 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  Най-важно е репортерът да бъде осъден. Наказанието трябва да послужи и за назидание, за всички които ни заливат с лъжи.

  подпис
 78. 78 Профил на agent0
  agent0
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Не съм гледал "Господари на ефира" от години, основно заради подобни изпълнения и пошлия им хумор. Също така съм имал чувството, гледайки някои от репортажите им, че става дума повече за някаква гнусна, креслива и манипулативна псевдожурналистика. В този смисъл не бях толкова изненадан, когато стана ясно, че репортерът е преиграл здраво :)
  Обаче нека не пропускаме факта, че огромната част от сигналите, които получават си заслужават сериозна проверка, а много от потърпевшите са получили и някакъв вид възмездие/помощ.
  Основният ми въпрос към Валерката си остава - Защо се налага такива палячовци да вършат работата на отговорните държавни институции и как по дяволите е възможно този склад да продължава да си лепи етикетите, а на всичкото отгоре стоката да си му стои неконфискувана поне?

 79. 79 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Симеонов има попадения и определено закачката с Халваджиян е едно от тях. Пожелавам му успех в осветляването на приемащите се за последна инстанция във всичко “господари”

 80. 80 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  на валерко много му се иска да падне последната институция пред разпасаните политици.

  абе валерко, ако ги нямаше "Господари на ефира", кой щеше да брани народа от политическата мафия? ти ли, цацаров ли, останалите калинки ли ? :)

 81. 81 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#72] от "Fiji":Значи на господарите, понеже плюят правителството им е позволено да въртят всякакво манипулации и постановка, така ли ?. Валери ло го накара тоя и оператора му за врътнат тая постановка ?. Валери ли накара всички медии да ревнат, Валери ли накара АЕЖ да пищят за настъпвашата диктатура и свободата на словото ?!?. Разбирам че сега всияки лилави болшевики ги боли много, защото им лъснаха червените задници. Но това е риска на демокрацията - всеки може да има камера !!!
  —цитат от коментар 75 на m17

  Първо трябва да се установи кой е авторът на манипулацията и каква е била целта. За това си има институции, които за съжаление не си вършат работата обективно, и в това е задължението на един вицепремиер: да работи за независимостта на институциите, за тяхното нормално функциониране, а не да се заканва и ругае медии, които и без това са достатъчно послушни и услужливи, защото това наистина е диктаторски подход.

 82. 82 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Браво на Валери за смелостта. Господарите се взеха за господ бог, но много хора отдавна не ги гледат. Предаване без зрители.

 83. 83 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Весело

  .Валери ло го накара тоя и оператора му за врътнат тая постановка ?
  —цитат от коментар 75 на m17

  Не бих се учудил, ако е така. Разбира се, едва ли ще е пряко договаряне. Иначе, току виж изтекъл някой неудобен телефонен разговор.

  мурзилка
 84. 84 Профил на bubana
  bubana
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До неуважаемия г-н вицепремиер Валери Симеонов, неизменна част от политическата мътилка на прехода
  Докато родният му град Бургас беше потопен във вода, докато цените на парното, храните, учебниците, лекарствата летят главоломно, докато инфлацията гони 4 процента, г-н Симеонов отдели време да обяви „Господари на ефира” за враг номер едно на България.
  Да, г-н Симеонов, в това предаване ние не показваме престъпници и корупция. Престъпниците сме ние, а вината хвърляме върху нещастни хора и фирми, ни лук яли, ни лук мирисали. Да, политическите безобразия ги произвеждаме ние, а после обвиняваме Вас – чистата и неопетнена политическа класа, тънеща в необясними лукс и разкош. И Ви връчваме Златни скунксове без каквото и да било основание. Да, видни борецо за тихи курорти, ние вдигаме шум, за да изгоним туристите от прекрасната България, която Вие позволихте да се съсипе с чудовищен бетон и при нас пристигат основно жадни за алкохол, разврат и дрога западняци.
  Да, г-н Симеонов, разстреляйте „Господари на ефира”, предаването, за което хората пишат, че е истинската правосъдна система на България. Това е основната пречка за нашето благоденствие. Защото десетките хиляди писма, които сме получили с благодарности са наш фалшификат. А стотиците ни хиляди приятели във фейсбук са тролове, създадени от нас. Продължавайте, да се занимавате с глупости, за да осъществите лелеяната си мечта – един ден да Ви издигнат паметник в центъра на Бургас. Паметник на глупостта! Красимир Луканов

 85. 85 Профил на SKYDIVER01
  SKYDIVER01
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "cristo_n":

  Всички медии са за основна проверка за прикрити трудови договори!

 86. 86 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 327 Неутрално

  "Господари на ефира" са направили 1000 пъти повече добро за България от Валерката и измислената му партийка.

 87. 87 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#47] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Ако това е световна конспирация срещу Господарите, защо не е разкрита веднага от грубия материал, както обяснява Симеонов а е крита до последно от мениджърите и продуцента???!!!
  Вредата нанесена на малкото останала качествена журналистика е огромна. Жалка история.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 88. 88 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Господарите много шум вдигат. Нормално да ги погне Валериту. :-)))))

 89. 89 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#41] от "penetrating":

  Даааа, скатаджиите не съм сигурен, че и сега ги осигуряват на реална заплата...

 90. 90 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#81] от "Fiji":

  Автора ясно си личи на кадрите. Съвсем ясно е и кой е снимал, кой е гледал суровия материал, кой си трайкаше с увереността че ще му се размине номера. Е не се размина, лъсна му задника. Но според умнокрасивците във форума Валерката е виновен.. ВТФ ?!?

 91. 91 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5476 Неутрално

  До коментар [#89] от "t_":

  :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До кога "телевизионните рицари" като Виктория Симеонова ще изнудват хората с репортажите си? Защо не разследвате политиците за милиардите откраднати от българското население?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK