Кратки новини: Медицинска сестра беше нападната в пазарджишка болница

Кратки новини: Медицинска сестра беше нападната в пазарджишка болница

© Георги Кожухаров



"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Медицинска сестра беше нападната в пазарджишка болница


Гинка Лютова, която работи в Спешното отделение, е била нападната от пациентка, съобщи изпълнителен директор на Областната болницата в града д-р Васил Вълчев, цитиран от "Фокус". Тя е в добро общо състояние, но е стресирана от проявената към нея агресия. По думите му жената е чест пациент на Спешното отделение, тъй като е не е здравноосигурена и използва възможността за безплатен преглед. Вчера тя е посетила Спешното отделение два пъти, като е вдигнала скандал на персонала. Била е прегледана от дежурния екип, но пак се е върнала и по време на афект е скубала и ударила по главата дежурната сестра.


Жертвите на катастрофата при Своге станаха 20


Още една от пострадалите жени при катастрофата край Своге е починала, съобщи за Агенция "Фокус" говорителят на УМБАЛСМ "Пирогов" Мария Пойразова. Така жертвите на тежката катастрофа, която стана на 25 август, стават 20.


Жалбите срещу онлайн търговци са се увеличили с 20% за десет месеца




Увеличаването на оплакванията е пряко свързано с продължаващия ръст на електронната търговия, а засяганите проблеми са основно неспазване срока за доставка и отказ на търговеца да приеме обратно стоката след упражняване в 14-дневен срок на даденото от закона право. Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в Новините на ТВ+. Той посъветва потребителите да се възползват от надеждни способи за поръчка, защото след това те служат за доказателство. "Комисията може да бъде полезна и при сделки, извършени на територията на Европейския съюз чрез функциониращия към нея Европейски потребителски център". По-сложна е ситуацията с онлайн магазините, които са базирани в страни извън Европейския съюз и каквито доста често са използвани от потребителите за пазаруване. От комисията допълват, че трябва да внимава с фалшивите търговци.


Саудитска Арабия може да отвори завод за фураж тук


В напреднала фаза е проект за Саудитска Арабия за завод за фураж в България, твърди аграрният министър Румен Порожанов, който е на посещение в страната. Там той се е срещнал с изпълнителния директор на генералния инвестиционен орган на Саудитска Арабия Ибрахим Ал Омар и е посетил една от най-големите кравеферми в страната.


Кратки новини: Медицинска сестра беше нападната в пазарджишка болница

© Министерство на земеделието


Коалиционният съвет беше отложен за 12 октомври


Обявеният за днес коалиционен съвет на управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" беше отложен за петък - 12 октомври. Информацията за срещата беше разпространена от пресцентъра на партия "Атака". По непотвърдена информация на коалиционния съвет е трябвало да бъде обсъдено кой ще е новият главен секретар на МВР. Към момента няма информация защо срещата на управляващите е отложена.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK