Сълзи и тих гняв в Русе след убийството

Сълзи и тих гняв в Русе след убийството

© Юлия ЛазароваМного оживено, но особено тихо. Така изглежда центърът на Русе в понеделник, малко след 18 часа. Свещи и цветя се трупат по паметника на свободата, който е точно срещу Съдебната палата. Два дни след бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова няколкостотин човека се събраха, за да почетат паметта ѝ.


Със сълзи и тихи разговори. Далеч от версиите на разследващите и съвещанията на полицията и прокуратурата, наблюдавани от вътрешния министър и главния прокурор, които пристигнаха лично в града в понеделник. Хората на площада не коментират толкова вероятните причини за убийството, а настояват за справедливост - бързо разкриване на извършителя и наказване с цялата строгост на закона. И макар повечето да не вярват вече, че това е възможно, много от тях са дошли на организираното спонтанно в социалните мрежи бдение, защото "тази трагедия е преляла чашата".


Тялото на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на телевизия ТВН и водеща на предаване в медията, беше открито в събота в близост до крайбрежната алея в Русе. Разследващите обявиха, че смъртта й е причинена от комбинирана травма на главата и задушаване, и уточниха, че убийството е било извършено с особена жестокост.


"Всички ни засяга"
Всички сме потресени - по-близки или по-далечни, това ни засяга", коментираха събралите се около паметника в центъра. Повечето хора обаче не искаха да говорят с журналисти.


Сълзи и тих гняв в Русе след убийството

© Юлия Лазарова


Вики беше известна личност в града - с това, което правеше. Беше слънчев човек, лъчезарен. Затова според мен присъстващите хора сме малко, трябва да сме много повече. Всички трябва да излезем от домовете си и да бдим над случилото се. Надявам се скоро да се разбере кой е извършителят на това ужасно престъпление. Като майка и като жена съм потресена. Това е някакъв кошмар. Аз съм майка на две деца с увреждания. Тя застана зад каузата "Системата ни/ги убива". На практика - не социалната система, а въобще системата я уби", коментира една от жените малко след като запали свещ.


Местни журналисти разказаха пред "Дневник", че Виктория Маринова е представяла интересни личности, добри идеи, впечатлявала е с прояви на състрадателност и грижа. Извън работата си е организирала благотворителни акции за подпомагане на социално слаби деца. В една от последните е събирала пари за учебни помагала за тях и за сираци.


Сълзи и тих гняв в Русе след убийството

© Юлия Лазарова


Сред хората на площада имаше и майки на деца с увреждания, дошли заедно с тях, които припомниха позицията й по време на протестите.


Моят племенник е близък приятел на семейството ѝ. Това е съкрушение за цяла България. На 58 години съм - досега такова нещо не се е случвало. Надявам се извършителят да бъде открит - ако трябва да идваме в София да протестираме", през сълзи обясни мъж, който остана дълго край паметника със запалена свещ.


Според друга жена единственото притеснение е, че истинският убиец никога няма да излезе наяве. "Това е шок, трагедия. Това е безумие", коментира тя. По думите ѝ версията, че убийството е поръчково и политическо не може да се пренебрегва с лека ръка и не може да се изключва. "Лесно е да се отговори на това - как поръчкото убийство като тя е била изнасилена. Най-лесно щеше ако е убита с куршум", обясни тя и намекна, че може целта да е била да не изглежда като политическо убийството.


Спомените за Виктория и гневът от случилото се обаче са повече в разговорите на събралите се спрямо версиите за убийството.


Какво казват разследващите


Четири часа по-рано, от другата страна на площада вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров излизат на стълбите, за импровизиран брифинг пред журналистите. Изявленията им не добавят почти нищо ново спрямо казаното от разследващите за последните 24 часа.


Полицията и прокуратурата нямат водеща версия за извършеното убийство, но и не изключват нито една версия, все още няма заподозрян, а напредъкът е, че има готови резултати от изпратените в София ДНК експертизи, но двамата отказват да отговарят на въпроси какво показват те.


Два са възможните варианта - резултатите от ДНК експертизите да съвпадат с данни в базата на МВР, която е на криминално проявените или да не съвпадат - ако извършителят досега не е бил регистриран в полицейската статистика и това вече прави издирването много по-трудно. Пред разследващите стои и въпросът - дали изнасилването и убийството е извършено от случаен "човек с психични отклонения и силно изразен полов нагон" (по думите на вътрешния министър), или е следствие на планирани действия от такова лице или пък от друг, но с мотив.


Ако разследващите проверяват хипотезата - извършеното да е било с личен мотив, те ще могат да сравнят резултатите от ДНК-експертизите с материал от евентуални заподозрени.


Най-труден за разкриване е вариантът - убийството да е извършено от човек без личен мотив и досега той не е бил криминално проявен. Тогава ще се разчита на други косвени доказателства. Като камери по алеите в Дунавския парк - те обаче са далеч от мястото, където е намерено тялото на Виктория Мартинова или показания на свидетели (досега няма официално данни за такива).


Реакции на местни журналисти


Между крайбрежната алея, Съдебната палата и площада в последните 24 часа обикалят и местните журналисти - кореспонденти на националните медии, локалните им секции или местни медии.


Те коментират и фокусирането върху Маринова основно като "разследващ журналист". На практика тя не е водила разследвания досега, а започва темата в първото предаване "Детектор", излъчено на 30 септември. То е наследник (по собственото ѝ представяне в анонс) на предишното, което води - "Подиум".


Маринова е водещ на "Детектор", а в него е излъчено интервю на редактора Иван Иванов с журналистите Димитър Стоянов от "Бивол" и Атила Биро (Attila Biro) от RISE Project Romania, задържани от полицията във връзка с разследване за корупция при разпределението на средства за европроекти от "Джи Пи груп".
"Това можеше да е продавачка в магазин, можеше да бъде фризьорка, можеше да бъде цигуларка в операта - никога не трябва да има търпимост към зверско убийство. Можеше да бъде млад мъж, можеше да е възрастен мъж. Това можеше да е всеки един от нас. Това е жестокост, която не трябва да се допуска. Винаги е имало и ще има психопати. А може и да е друга причината - ние няма как да знаем, докато не се изкажат официално разследващите органи", коментира за "Дневник" Ася Пенчева, кореспондент на БНР в Русе.


Тя каза, че е "факт, че има достатъчно генетичен материал, т.е. извършителят си е оставил личната карта там. Той ще бъде разкрит. Но ако продължи версията, че това е убийство свързано с работата ѝ - този балон ще се спука и то грозно ще се спука като залее всички нас. Ако обаче ние си мислим, че това е битово убийство, а то е било мотивирано от работата ѝ - тогава пък ще бъде удар върху нас. Лошото е, че днес всеки, които има статус във "Фейсбук" се мисли за журналист. За да си журналист ти трябва да четеш документи, трябва да имаш особена чувствителност и да разделяш страните, ясно да виждаш страните и да не се превръщаш в морален съдник на една или друга, а да представяш фактите. Тук имаше изкривяване от страна точно на журналистическата гилдия - беше преекспонирано", заяви Пенчева, но подчерта, че все пак трябва да изчакаме разследващите да кажат.


По думите ѝ, въпреки всички уточнения за предаването - то е интервю с разследващи журналисти, което не е направено от нея - кара журналистите в Русе да мислят, че "Биволъ" добре използваха ситуацията да направят реклама на изданието си.


За разследвания нито тя, нито телевизията е имала претенции, коментират местните журналисти. Според тях не става дума за прекъсване на разследване.


Сълзи и тих гняв в Русе след убийството

© Юлия Лазарова


Татяна Савова коментира, че "някой се опита да яхне гребена на вълната и едно криминално деяние да го превърне в нещо, което засяга професията журналист, като цяло. Не бива да се правят такива кардинални изводи без да се знаят фактите и без да има резултат от разследването. Представете си, че на мястото на Вики беше някоя обикновена жена, случайно попаднала. Тогава за какво щяхме да говорим".


Международните медии, които без да си проверят информацията и каналите, по които проверяват информацията, също много допринесоха за ситуацията в интернет пространството в момента", коментира Ахмед Алиев от "Дарик радио". А Жанета Йорданова, кореспондент на "Монитор" заяви, че убийството се използва с цел манипулация - "тя не е имала заплахи поне до предния ден".


Колегите на Виктория Маринова от ТВН засега запазват мълчание. Те отправиха през сайта на медиата апел


"Направи добро в памет на Вики"


На финала на първото предаване "Детектор", което се оказва и последно, Маринова казва: "Картината на разследващата журналистика в България е доста противоречива. От една страна - силен правителствен и корпоративен натиск върху собствениците на медиите и върху самите медии. Все повече забранени теми. Систематично отстраняване на разследващи журналисти. И от друга страна - безспорни успехи на разследвания през последните години. Голяма част от които са публикувани и на сайта Bivol.bg. Екипът ни се ангажира и в бъдеще да дава трибуна на журналистически проучвания. Както и да извършва свои такива, касаещи в изключителна степен обществения интерес. Защото, това е "Детектор". Предаването, което отчита лъжата. И дава предимство на истината."


Два дни след убийството на Виктория Маринова въпреки скептицизма си, хората в Русе се надяват на истината - че все пак ще се установи какво се е случило и убиецът ще бъде открит. За да се противопоставят на страха част от тях във вторник вечер ще бягат "по маршрута на Виктория" на крайбрежната алея, организирани от клуба Runners of Ruse ("Бегачите на Русе").


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (171)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jif44392826
  jif44392826
  Рейтинг: 221 Гневно

  Щом по такъв лесен начин могат да ликвидират младите хора, то тази държава няма бъдеще пред себе си...

 2. 2 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Любопитно

  Хм...всъщност интервюираните журналисти също толкова брутално "доубиват" Виктория Маринова...с позиции...
  Не е за вярване...
  БАСИ!
  !

 3. 3 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Лека и пръст на жената. Едва ли обаче ще разберем кой е поръчителят. Извършителят е само част от схемата.
  Но всичко минава и заминава... след две седмици вече новините ще са на друга вълна и тази смърт вече няма да е интересна.

  Днес е починала още една жена след катастрофата край Своге. 20 общо са жертвите вече. И какво.... цената на човешкия живот в БГ е просто смешна. Колко хора погинаха ей така само за статистиката остават. Никой не поема отговорност, никой не влиза в пандиза.

  Радвайте се на близките хора и благодарете на Господ и късмета, че сте се прибрали живи вечерта.

 4. 4 Профил на Virginia
  Virginia
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Толкова е гнусно да печелиш жалка слава, на гърба на гнусно убита млада жена. Тя не е разледващ журналист, още по-малко е убита заради някакво глупаво разследване, при това не е нейно.

  Повръща ми се от журналистиката в България. За пари и слава са готови на всичко.

 5. 5 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хайде стига. Оставете на мира духа и. По колко статии на ден ще пишете за нея? Мирясайте!!!

 6. 6 Профил на Virginia
  Virginia
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ако беше учтелка или стоматолог - голяма работа. Една от многото.

  Но "Журналист" - олеле майчице, те са НЕПОГРЕШИМИ и НЕДОСЕГАЕМИ!

 7. 7 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virginia":

  Я, появили са се детайли около смъртта й ли? Не знаех, ще разкажеш ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  айде холан, ако тя беше фризьорка или продавачка всичките тези скърбящи журнальорки щяха да преследват роднините и познатите и с въпроса "как се чувствате"

 9. 9 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#6] от "Virginia":

  Така е. Реват само за хора от техния си бранш. А за другите хора, като лекари, учителки и т.н. - кучета ги яли. Медиите са толкова фалшиви манипулативни включително и Дневник. Отдавна не им вярвам. Тръмп добре ги сече. Трябва да му призная това

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  "На финала на първото предаване "Детектор", което се оказва и последно, Маринова казва: "Картината на разследващата журналистика в България е доста противоречива. От една страна - силен правителствен и корпоративен натиск върху собствениците на медиите и върху самите медии. Все повече забранени теми. Систематично отстраняване на разследващи журналисти. И от друга страна - безспорни успехи на разследвания през последните години. Голяма част от които са публикувани и на сайта Bivol.bg. Екипът ни се ангажира и в бъдеще да дава трибуна на журналистически проучвания. Както и да извършва свои такива, касаещи в изключителна степен обществения интерес. Защото, това е "Детектор". Предаването, което отчита лъжата. И дава предимство на истината."

 11. 11 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  За съжаление, отново падение на българската журналистика (мненията и съмненията на журналистите от други медии).
  И пак за съжаление, виждаме от чуждестранното отразаване как се прави - в почти всеки чуждестранен материал, а изчетох доста, се казва, че не се знае причината, работила еди къде си ... и последното и предаване е това и това. И дори и да е случайно, че това последно предаване е било за разследване на други журналисти, е факт. Видеото от предаването е факт, и в него става дъма за разследване на злоупотреби с евро средства. Думите ѝ в предаването са факт и международните меди ги отразяват.

 12. 12 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#11] от "Наблюдател":

  Но не може да знаем дали убийството е заради работата и. Медиите ни надуха главите да пропагандират, че е точно това.

 13. 13 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1250 Гневно

  Тя не е разледващ журналист, още по-малко е убита заради някакво глупаво разследване, при това не е нейно.
  —цитат от коментар 4 на Virginia


  Последното предаване на Виктория Маринов е на тема ДжиПиГейт.

  За натиска и пречките пред разследващата журналистика… За корупционните практики на държавно ниво… За “изкуството” при усвояването на еврофондове… Говорят Димитър Стоянов от Биволъ и румънския му колега Атила Биро.

  Виктория Маринова – последни думи в ефира на 1 октомври 2018 г.

  “Картината на разследващата журналистика в България е доста противоречива. От една страна, силен правителствен и корпоративен натиск върху собствениците на медиите и върху самите медии. Все повече забранени теми. Систематично отстраняване на разследващи журналисти. И от друга страна – безспорни успехи на разследвания през последните години, голяма част от които са публикувани и на сайта “Биволъ”. Екипът ни се ангажира и в бъдеще да дава трибуна на журналистически проучвания, както и да извършва и свои такива, касаещи с изключителна степен обществения интерес. Защото това е “Детектор” – предаването, което отчита лъжата, но дава предимство на истината.”

  Хич никаква корупция по висшите етажи не е разследвана в предаването й, само фирма ГеПи, близка до Магнолията, нищо работа. Абсурд да е поръчково убийство, щом е журналистка - рекоха милиционерите, вЕрвайте ни! Поръчковите убийци не изнасилват, би рекъл Пеньо Мангъров - Чешкия, с присъди за изнасилване, побои и поръчкови убийства.

 14. 14 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Вижте как отразава една от първите отразили сериозни медии:
  BBC
  It is not known if the killing is linked to the 30-year-old's work at a local television station, TVN. An investigation is looking into her personal and professional life.
  Its first episode featured an interview with two Bulgarian investigative journalists exploring alleged fraud involving EU funds linked to businessmen and politicians. The pair, Attila Biro and Dimitar Stoyanov, were arrested in September while looking into the case.
  https://www.bbc.com/news/world-europe-45777948

 15. 15 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Тих, ами. Щото който много вдига шум...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 16. 16 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virginia":

  ... Тя не е разледващ журналист, още по-малко е убита заради някакво глупаво разследване, при това не е нейно.....
  —цитат от коментар 4 на Virginia


  Както казах в [#11] световните медии го формулират най-точно: нейно предаване, става дума за разследване, интервюта с разледващи, нейни са заключителните думи. Тя сама в края на предаването обявява, че разледванията и търсенето на истина ще са темата и на следващите предавания "Детектор"
  И това ако не е разследване, дори и само да е водеща.

 17. 17 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Ето и зз неразбиращите английски или немски, BBC обобщава на руски. и за разследването всичко е обобщено:
  https://www.bbc.com/russian/news-45780590?ocid=wsrussian.social.in-app-messaging.telegram..russiantelegram_.edit

 18. 18 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virginia":

  И хора, гледайте предаването преди да коментирате
  https://www.youtube.com/watch?v=9YoBH5WPOxI

 19. 19 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1250 Разстроено

  До коментар [#4] от "Virginia":
  —цитат от коментар 16 на Наблюдател


  Гледай сега, не се чуди, тук има хора, които смятат, че разследваща журналистика е да се търсят изчезналите три кокошки на баба Гина. За тях разследване на корупция по висшите етажи на властта, като случая с ГеПи Груп изобщо не е разследваща журналистика, а някой да ти се разсърди и да пострадаш от това - абсурд!
  Затова пък в Европейската комисия не смятат така и случая отива за разследване в ОЛАФ... Що ли?

 20. 20 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#12] от "Tzariqt e Gol":

  По-скоро световният отзвък в световните медии вече наду главата на управляващи и разледващи. Ето например австрийският derStandard директно препраща с линк към разследването и го цитира (на немски, за който рабира). Сега и за спиране на еврофондовете ще ги хване шубето, след като и ОЛАФ обяви разследване!
  https://derstandard.at/2000088867501/Journalistenmord-erschuettert-Bulgarien

 21. 21 Профил на bastaa
  bastaa
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Не мога да повярвам как масово хората тук са се превърнали в "народен съд". Всеки, който изрази една по-балансирана позиция веднага бива зверски оплюван!?
  За съжаление в България НЯМА разследваща журналистика, особено в телевизиите. От фактите до момента ясно се вижда, че е много малко вероятно да е убита заради разследвания. Тя е водеща, а не разследващ журналист, в нейното предване друг човек интервюира журналиста на бивол. Тази тв и това предаване имат изключително малка аудитория и т.н. Много е грозно тази трагедия да бъде използвана за политически и лични цели.

 22. 22 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Само да на помня на активираните посред нощ гробари във форума, че преди 30 години точно от Русе тръгнаха първите протести срещу режима. Протестите бяха от екогласност срещу обгазяването. Малко след това бай Тошо го махнаха. А казват че историята се повтаря като фарс...

 23. 23 Профил на Virginia
  Virginia
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virginia":Я, появили са се детайли около смъртта й ли? Не знаех, ще разкажеш ли?
  —цитат от коментар 7 на Darth Plagueis


  О, не отвори НюЙТаймс - там знаят всичко. От първа ръка.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Virginia
  Virginia
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virginia":
  —цитат от коментар 16 на Наблюдател


  Никакво разследване не е това. Момичето се е занимавало с мода и благотворителност. И решила да направи интервю с Бивол. Е й? Тя е водеща . НЕ Е РАЗЛСЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ. Още поне 20 медии преди нея публикуваха тези неща.

 26. 26 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Само да на помня ... че преди 30 години точно от Русе тръгнаха първите протести срещу режима..... А казват че историята се повтаря като фарс...
  —цитат от коментар 22 на komutator
  До коментар [#22] от "komutator":

  Преди 30 години новините от Руце доста по-бавно са стигали по света, а днес при бърз интернет, социални мрежи (даже ОЛАФ туитва за разследване), отразяване по цял свят бъквално за 24 часа, само един намек за спиране на еврофондовете на България ... и вятърът (русенски) на промятата е задухал.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#21] от "bastaa":

  Вижте предаването и ще разберете, че обобщенията, които прави тя са безпрецедентно смели и откровени за телевизионно предаване, а камо ли за такова по някоя от големите 'купени' телевизии (бТВ и Нова). Няма излъчване на разследващ журналист, вярно, но това не означава, че някой първосигнален местен политически нерез - не е решил да раздава назидания. В крайна сметка истината удря шамари, от чиято и уста да излезе.

 29. 29 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Само да на помня на активираните посред нощ гробари във форума, че преди 30 години точно от Русе тръгнаха първите протести срещу режима. Протестите бяха от екогласност срещу обгазяването. Малко след това бай Тошо го махнаха. А казват че историята се повтаря като фарс...
  —цитат от коментар 22 на komutator


  Май ти се привиждат алените платна на отвъдния кораб.
  Айде по-полека.
  Дамата не е правила никаква разследваща журналистика и това го знае всеки, който се занимава с тази професия.
  У лево.

 30. 30 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  първото предаване "Детектор", което се оказва и последно
  —цитат от коментар 27 на Дедо Лойко


  fuck yeah

  Детектор с Асен Иванов
  130 videos 1,087 views Last updated on Jul 1, 2017

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLUSdgByCU-puWtFyffaLjr9COCdgoItK9

 31. 31 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#25] от "Virginia":

  Дойче Веле: "Все още не можем да кажем за какво точно става дума. Досега полицията съобщава, че г-жа Маринова е била изнасилена и тежко малтретирана, което само по себе си е ужасно. Интересното е, че цялото гражданско общество в България начаса се захвана с това престъпление. Тоест, в България никой не се съмнява, че в случая евентуално може да става дума за политически мотивирано деяние. Дори ако се установи, че това е чисто криминално престъпление, може би битово убийство или убийство по други причини, пак трябва да подчертаем, че медиите в България са в много тежко положение и, естествено, всеки веднага си казва: това престъпление има политическо измерение."

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Разстроено

  Сега и да се скъсаме да плачем файда никаква. Трябваше да плачем като гласуваме за измекярите управляващи страната и града.
  Препоръчвам на всички млади хора,на всички мислещи хора - напускайте страната по най бързия възможно начин,България е обречена на жалко съществуване и нма сила дето може да я спаси!

  klimentm
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#29] от "еко":

  Ами гледах предаването. Независимо от жестокото накъсване поради претоварването на сървъра. Не можете да го спрете. Не можете да го изтриете, колкото и да искате. И тази жена си прави точно разследване, такова, каквото не съм виждал отдавна. Така че бегай ти надесно. А и да не забравиш да си вземеш зелените чорапки и протритата фуражка...

 35. 35 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#25] от "Virginia":

  Можеш предполагам да разбереш какво значи "Bulgarian Journalist, Host of Anticorruption TV Show", формулирано мното точно от Ню Йорк Таймс:
  https://www.nytimes.com/2018/10/08/world/europe/viktoria-marinova-killed-anti-corruption-tv.html

 36. 36 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  До коментар [#31] от "Наблюдател":

  Много вярно,нещата са до там забатачени че на всички им се иска това убииство да се превърне по магически начин в някакъв катализатор на промени,то да бъде камъчето преобърнало колата.Напразни илюзии според мен.

  klimentm
 37. 37 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "Котаракът на Шрьодингер":

  драма нема, ИК не мина. дори и затоплистите се гърчат

 38. 38 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  В немската преса България стана популярно заради убийството на журналистката Виктория Маринова и изнасисилването на 13-годишно момиче във Велберт от 2-ма български младежи,3-ма други само са гледали деянието, и тяхното осъждане. Главните 2 обвиянеми са осъдени: 15-годишният на 4 години и 9 месеца, неговият 14-годишен съучастник на 4 години. Така България става популярна в Германия. Дано някога си да не им звучи България и Румъния като едно и също, допреди месец на всяка от 4-те срещи със зъболекаря ми му казва, че следващият месец ще си ходя в България и той на последната ни среща ме пита, на коя дата ще се прибирам в Румъния ...

  Es muß Geld fließen!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Неутрално
  До коментар [#34] от "komutator":

  протестите в Русе не бяха против БКП нито против ТЖ,не забравяй че там имаше видни партайгеносета като Св Русев Нечка Робева и още бая много други,никой не каза и гък против БКП

  klimentm
 41. 41 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Всички медии и политици по света, видяха в това ужасно престъпление, наказателна акция на мафията срещу журналист. Само в България, всички медии и полицаи виждат изнасилване и убийство от обикновен психар или криминал. Моето лично мнение е, че жената е трябвало да бъде смачкана за назидание на журналистическата гилдия, но извършителя е прекалил с насилието и я е убил. Няма как да си обясня по друг начин, че 5 дни след представянето на момичето в ампло на разследващ журналист, давайки гласност на разкрития за източване на стотици милиони от програми на ЕС и то от фирма на най-известният руски мафиот в България, бива убита по най-брутален начин. В живота се случват съвпадения, но чак пък такива...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 42. 42 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Не мога да повярвам как масово хората тук са се превърнали в "народен съд". Всеки, който изрази една по-балансирана позиция веднага бива зверски оплюван!? За съжаление в България НЯМА разследваща журналистика, особено в телевизиите. От фактите до момента ясно се вижда, че е много малко вероятно да е убита заради разследвания. Тя е водеща, а не разследващ журналист, в нейното предване друг човек интервюира журналиста на бивол. Тази тв и това предаване имат изключително малка аудитория и т.н. Много е грозно тази трагедия да бъде използвана за политически и лични цели.
  —цитат от коментар 21 на bastaa


  Само че такива предавания се споделят в социалните мрежи и достигат до стотици хиляди хора. Ясно е че самата телевизия е световно неизвестна. Ясно е, че самата журналистка до преди 3 дни никой не и знаеше името, но също така е ясно, че Биволь отдавна са се доказали, като най-сериозните разследващи журналисти в България и са получили широко международно признание за това. Споделя не всеки техен материал или въпросното предаване в каналите им, води до десетки и стотици хиляди гледания. Мафията не харесва това! Мафията не обича да се шуми. Тази въпросна фирма на руската мафия, до преди 20 дни никой не и знаеше името. Сега почти не остана някой, който да не знае, че това са мошеници, крадци, източващи пари на Европияският съюз, в тясно сътрудничество с политическата власт, криминалните среди и държавната руска мафия на Путлер и неговите наместници в България!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#21] от "bastaa":

  "От фактите до момента ясно се вижда, че е много малко вероятно да е убита заради разследвания. Тя е водеща, а не разследващ журналист, в нейното предаване друг човек интервюира журналиста на бивол."

  От фактите до момента се вижда, че е започнала предаване, в чието първо издание дава думата на двамата разследващи журналисти от Бивол, относно далаверите на ДжиПиГруп, а според Бивол е планирано следващо издание за далаверите в Хитрино. Колко телевизии дават трибуна на журналисти от Бивол и особено по отношение на последните разкрития за далаверите на групировката ? Аз се сещам само за една - ТВ +. Другите повтарят папагалски тезите на властта.

 46. 46 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 681 Любопитно

  До коментар [#41] от "Viva la Evolution":

  Твоята версия май е най - точното попадение до момента.
  На мен ми интересно обаче друго. Ясно е че сега се търси удобен сапрострел се с 12 куршума в главата криминално проявен клошар.
  Обаче какво ще стане ако някои криминален репортер от BBC или Гардиан вземе че се разрови и открие истината. Чувал съм че в такива медии има невероятни аналитици Как ще се развият нещата в България тогава?

 47. 47 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Дарик и Монитор ги знаем кои са и на кого служат. Според някакъв нечуван журналист- Алиев, представете си медии като ББС например и членове на ЕК пишат и се изказват неподготвени и са заблудени, защото не си проверявали източниците. ?! А изказването на Пенчева от БНР, която се опитва да пуска злобничики и отровни стрелички и лъжи е направо отврат. И такива продажни кози работят в БНР ?!

 48. 48 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Вестник Монитор не беше ли от онези парцали, които се облажиха с европейски пари по схемата отпуснати му от държавата за "реклами за европейски проекти". Май трябва някой да се заеме и с т.н. медии, които се издържат от властта с подобни финансови схеми.

 49. 49 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  "Най-труден за разкриване е вариантът - убийството да е извършено от човек без личен мотив и досега той не е бил криминално проявен. Тогава ще се разчита на други косвени доказателства. Като камери по алеите в Дунавския парк - те обаче са далеч от мястото, където е намерено тялото на Виктория Мартинова или показания на свидетели "

  Мястото където е извършено се вижда ,че се намира на Дунава, точно срещу румънския бряг, т.е. близо до гранична зона и е възможно от там да е видяно или заснето нещо.

 50. 50 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  До коментар [#40] от "klimentm":
  Проблема и тогава и сега е именно ,че протеста не беше против БКП ,а за чист въздух ,затова и днес в Русе управляват комунистите ,въздуха е пак замърсен ,а нормалното население е навън ,по улиците стават брутални убийства и изстъпления ,защото полицията не работи ,няма я по улиците ,а единствената промяна е ,че мога да си напиша свободно мнението тук !

 51. 51 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  https://www.mediapool.bg/koi-stoi-zad-dzhi-pi-grup-vodstroi-98-i-pst-grup-news245731.html

  Джи Пи Груп - строи резиденцията на руското посолство в София. Смятайте какво доверие трябва да имат от Русия към тази групировка.

 52. 52 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Става наистина много интересно. В Гардиан пише че Sven Giegold зелените в Европарламента, настоява да се изпрати делегация в България която на място да проследи какво се случва и после да докладва.
  Работата май става дебела. С абсолютен кеф си представям как еврдодепутати или представители на комисията следят изкъсо МВР. прокуратура, следствие и съд. И правят изводи. Ами следователи от ОЛАФ?

 53. 53 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ристувата чета няма срам, няма сурать.

  отвратителнистебе

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 54. 54 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Става наистина много интересно. В Гардиан пише че Sven Giegold зелените в Европарламента, настоява да се изпрати делегация в България която на място да проследи какво се случва и после да докладва. Работата май става дебела. С абсолютен кеф си представям как еврдодепутати или представители на комисията следят изкъсо МВР. прокуратура, следствие и съд. И правят изводи. Ами следователи от ОЛАФ?
  —цитат от коментар 52 на komutator


  Късото следене на България заради липса на преследване на , на немски се казва се Untreue, на български следва да значи които не си изпълняват според длъжността работата си, го имаше още 2007 г., преди България да влезе в ЕС. Ако не ме лъже паметта, премиер беше Сергей Станишев, това за мен е най-корумпираното правителство до 2010 г., след това не съм следил отблизо новините в България. Някои твърдят, че е имало по-корумпирано правителство преди това, това на Димитър Попов(премиер 1990 г.-1991 г.) .

  България, въпреки нарушения в борбата си срещу корупцията, влезнаха заедно с Румъния в ЕС. При удължаване на работната ми виза, мисля че беше ноември 2006 г., в бюрото по чужденци в Германия смятаха, че това можело да бъде отложено или даже отхвърлено. Тоест знанението за корупция по държавните етажи в България е знаено в Германия поне от близо 12 години. Като видяха, до какво води високата корупция в една държава, се отлага приемането на кандидат-членките за влизане в ЕС Босна-Херцеговина, Косово, Албания. При Република Македония май чрез референдум отхвърлиха да се казват Северна Македония в скаране с Гърция, скоро няма да влезнат в НАТО, което е изискване за влизане в ЕС: При македонците има много косовари, подобни са българските помаци ...

  Es muß Geld fließen!
 55. 55 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Не се наемам, както повечето от вас, да твърдя каква е причината за това гадно убийство.
  Но ако е наистина намесен голям Руски бизнесмен ... тогава може да е мафиотска работа. Нашите бизнесмени са шушумиги, но руснаците убиват наред, те са жестоки.
  Но спрете с това - политическо убийство, стига предварителни квалификации.
  Не вярваме на МВР - ами тогава да прекратят разследването, а ?!
  Нали предварително ги обвинихте.
  Ами ако се окаже, че не е свързано с работата и?
  Вие почнахте като Бойко - веднага обявявате кой и как е виновен.
  Много криминалисти се нароиха изведнъж.
  Жалко за погубеното момиче!!!

 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  ....Препоръчвам на всички млади хора,на всички мислещи хора - напускайте страната по най бързия възможно начин,България е обречена на жалко съществуване и нма сила дето може да я спаси!
  —цитат от коментар 32 на klimentm


  И защо да я напускаме? За да освободим място за някои други ли? Колко нелепи убийства се случиха, и милиционерите никакви ги няма, и тишина. Сега при поредната трагедия, но с водеща предаване в ТВ, бивша миска - и изведнъж вой до НЕБЕСАТА, да напускаме България? А иначе мъртва тишина, че в Източна България (кучета я яли, там има презастрояване) вече живеят постоянно над 400 000 не просто руснаци, а граждани на РФ - за това ТИШИНА!

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#53] от "О, ко ма напрай!":

  Ристовата чета ли? Не френд, май в групата на ченгесарската шайка се ръфате вече като кучета за кокала? Ами ако е един дърт генерал от генералската чета? Л. Г. ?

 58. 58 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  До коментар [#42] от "Viva la Evolution":
  Верно.
  След като централните медии са опаковани и не смеят да шукнат по разследванията на Бивола, няква си провинциална кабеларка тръгва да си прави рейтинг с подобни неща.
  Ами ако изпуснат духа от бутилката и другите почнат да въртят биволщините по кабеларките ситуацията става безконтролна.
  Защото едно е да хванеш и контролираш 2-3 телевизии на национално ниво, друго е да гониш десетки. А пък ако хората почнат да гледат местните кабеларки, тогава и рейтинга отива на кино, а това вече са си кинти.
  Затова се реже издъно. Жестоко и за назидание.
  Като в Русия.

 59. 59 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Интересно с какво я и "убила системата" - с това че е била хубава и е привлякла вниманието на някой изверг?

 60. 60 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  Все повече БЪЛГАРИЯ се превръща в умалено КОПИЕ НА РУСИЯ

  Вече и ЖУРНАЛИСТИТЕ ГИ УБИВАТ КАТО В РУСИЯ

  НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ПУТИН

  Справка -

  АНА ПОЛИТКОВСКАЯ...

  БОРИС НЕМЦОВ.....

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  сълзи, гняв ...... и мръсотия "По думите ѝ, въпреки всички уточнения за предаването - то е интервю с разследващи журналисти, което не е направено от нея - кара журналистите в Русе да мислят, че "Биволъ" добре използваха ситуацията да направят реклама на изданието си."
  характерна.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Разстроено

  До коментар [#59] от "cristo_n":

  Ти ни кажи като "професионалист" !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Интересен е субектът с тъмните очила - радетел на смъртното наказание. Да не е някое атакистче с 2-3 присъди? И с някое друго изнасилване?

 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  На "тихия гняв" сме царе...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 65. 65 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  До коментар [#59] от "cristo_n":

  Още не се знае, но най-вероятно е така..

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 66. 66 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  До коментар [#60] от "Hawaii":

  обърни внимание и на срива на тел 112 точно в неделя!! едва ли е съвпадение

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#54] от "slan777":

  "...Ако не ме лъже паметта, премиер беше Сергей Станишев, това за мен е най-корумпираното правителство до 2010 г., след това не съм следил отблизо новините в България...."

  Не съм фен на Станишев (предпочитам го пред Курнелия и Първанов), но тогава имаше едно коалиционно правителство между БСП, НДСв и ДПС, и един тристранен съвет, изпълняващ де факто длъжността премиер-министър: Станишев, Симеон Сакс-Кобург-Готта и А. Доган. И нито едно ма-а-а-лко по-важно решение не се вземаше извън този съвет.

  Колкото до корумпираността на кабинета на Д. Попов - не съм много съгласен. Тогава бяхме бедни като църковни мишки, всичко беше изнесено. Мутризацията се започна при правителството на ДПС с Любен Беров, след като ДПС свалиха Ф. Димитров.

 70. 70 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Гневно

  Все повече БЪЛГАРИЯ се превръща в умалено КОПИЕ НА РУСИЯВече и ЖУРНАЛИСТИТЕ ГИ УБИВАТ КАТО В РУСИЯНА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ПУТИНСправка - АНА ПОЛИТКОВСКАЯ...БОРИС НЕМЦОВ.....

  —цитат от коментар 60 на Hawaii


  хаха..
  —цитат от коментар 68 на За да останат ХОРА в България.


  Мощно и весело "Хахахах...."

  от страна на червено-руските тролове

  Г Н У С

 71. 71 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Като гледам как са активирали разните му Труд и 24 часа, работата става все по-дебела.

 72. 72 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#57] от "historama":

  Искаш да кажеш, че корнелиевата банда не е доволна от отпуснатите 43 млн на Гергов? Вярно, комунист насищане няма, ама все пак

 73. 73 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Да не завиждаме на "профито" Младен Маринов!

 74. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#21] от "bastaa":

  На всеки трезво мислещ човек ще е еясно,че това убийство няма връзка с каквито и разследвания.Ако някой искаше да спора разследвания с убикство,щеше да убие онези от Бивол.Рова момиче нищо не е рсзследвало.Да не говорим,че убийството нищо не спира,даже фокусира върху разследването.

 75. 75 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#22] от "komutator":

  Протести от Русе...Начело с Комунешка Робева и Светлин Русев...Мда....

 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#32] от "klimentm":

  Я кажи,с Корни Премиер нямаше да има убийства ,а?!

 77. 77 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#75] от "yanne":

  Светлин Русев вече трудно ще протестира за каквото и да било.

 78. 78 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  След като гл. прок. е у Русе, всичко ще бъде замазано. Показателно е. Това е институцията от най-високо ниво за прикриване на пр. Но не е на всеки по джоба....
  Не по думите, а по делата им ще ги познаете...

 79. 79 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Важното е да намерят извършителя.
  За съжаление такива трагични случаи се политизират и дори убиецът да бъде открит винаги остава сянка на съмнение, че някой удобен за целта е набеден.

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Толкова е гнусно да печелиш жалка слава, на гърба на гнусно убита млада жена. Тя не е разледващ журналист, още по-малко е убита заради някакво глупаво разследване, при това не е нейно.Повръща ми се от журналистиката в България. За пари и слава са готови на всичко.
  —цитат от коментар 4 на Virginia  Още от първата минута, когато още нищо не се знаеше, разследващите започнаха да ни убеждават, че това убийство " не е свързано " сработата на Виктория . От къде този извод, след като още не бяха дори помирисали делото ? Кой и защо иска да внуши горната простотия ?
  А ти, НЕ СИ нов трол, а трол с поредния си ник и си от милиционерската кохорта и се опитваш ( безуспешно, разбира се ) да ни " убедиш " в същото, в което се опитват ( също безуспешно ) и властите !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#5] от "Tzariqt e Gol":
  разбира се, че трябва да се пише, ако трябва на всеки кръгъл час. не само докато не разкрият в пълнота кой стои зад това, а и за да се помни, и да се направят анализи и изводи.
  вие, ако искате, не четете.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#80] от "niksan1":

  Дали ти направи впечатление, че от същата тази първа минута ооределени медии и кръгове започнаха да ни убеждават, че убийството е свързано с работата на жертвата? Редно или нередно е да внушаваш подобни твърдения? Редно или нередно е напълно да неглижираш трагедията за да афишираш внушения?

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Чета мненията в статията по-горе и се втрисам.
  Можело да бъде магазинерка, можело не знам си какво.
  Абе, малоумници, какви журналисти сте вие, бе?
  Журналистът не е касиер, не е магазинерка - той има по-особен статут. Ако някъде по света журналист дори пострада, разследващите веднага започват да душат дали не е нещо, свързано с работата му. Защото не можеш да с енаречеш журналист, ако не си настъпил този-онзи, па макар и косвено.
  Тук - точно обратното; веднага започнаха да ни убеждават колко незначителна е била убитата.
  Всичко живо е умряло от страх.

 86. 86 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 847 Разстроено

  според мен се е самоубила и самоизнасилила...за да има 'стабилност'...верно герберята сте идиоти...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 87. 87 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Най-впечатляващото до днес:

  1. До вчера, когато световните медии буквално гръмнаха и жертвата навсякъде е наричана "разследващ журналист", нашите раболепни медии все още я наричаха "бизнес дама" и тук там "бизнес дама и водеща".

  2. В централната емисия снощи по бТВ (болшевик ТВ), в репортажа подават микрофона към журналистка от, забележете Монитор и Телеграф и тя със закачлив тон казва, цитирам "това че убийството е свързано с работата й е доста пресилено".
  Сами си направете изводите.

  3. Мобилизирани са мощни стари милиционери по централните емисии и по сутрешните блокове да ни уговарят, че убийството е дело на случаен психопат и дори вероятно сериен убиец.

  4. По болшевик ТВ излъчиха "репортажче" от крайбрежната алея, показаха някакви рибари, които обясняваха колко много психопати и серийни убийци се разхождат там.

  5. Облъчени сме.

 88. 88 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Хах,бойкикевчетата,сектата от Драгалевци,умнокрасивите протестъри и позитанските тролчета все едно са си плюли в устенцата.Явно от едно и също място им спущат опорните точки...Ще се опитам да позная от първия път отговора на тоз въпрос с понижена трудност...Фазановъдното стопанство на Беловодски път??

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 89. 89 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Бойче се отича в канала...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 90. 90 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 357 Неутрално

  световните медии буквално гръмнаха и жертвата навсякъде е наричана "разследващ журналист"
  —цитат от коментар 87 на bokster

  Те ще ревнат така и ако пукне Кошлука или Вулева,не бой се...Разследващ журналист на 29год. собственик на медии,радиа,барове,фитнес клубове,съпруга и на същата възраст с 15фирми,едната миналата година декларирала 11хил.лв. загуби,същевременно той си купува самолет за да "избегнел задръстванията"...Изобщо не се съмнявам че тия са "борци срещу корупцията и мафията".От най-видните при това.Толкова видни,че май май са част от самата мафия...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 91. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#77] от "Killing Joke":

  Става дума за събитията през 1989-та в Русе .

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#80] от "niksan1":

  Естествено,че не е свързано.Малоумен трябва да е някой да спиря рязследване(а тя не разследва,само води предаване) с нейно убийство,което вдига неимоверен шум .Щеше да се случи нещо на някой от Бивол,ако някой искаше да "спира разследване"

 93. 93 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#91] от "yanne":

  То бяха голяма работа тогава.
  Екогласност и т.н.

 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#84] от "niksan1":

  Смири се ,човече!Да ползваш една трагедия за политическа агирация е гнусно!Грехота е!

 95. 95 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virginia":
  Да, от българските журналисти можеш да повърнеш. Виж, колегите и от Русе - Ася, Вяра, Мехмед. Конформизъм, подлизурство, слагачество на властта. Убитата е някаква кифла и въобще не е журналистика. И предаване за Ге-Пи въобще не е имало. Къртят мифки. ДНК- то било да си оставиш личната карта. Не може /те знаят/ убийството да е свързано с работата. Отнюдь. Дори и да се страхуват за жалкия си животец, пак не е оправдано това гъзоблизане. Има професионална етика и морални норми.Но това е журналистическия мат'риал в България - кариеризъм, проституция и некадърност.

 96. 96 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virginia":
  Да, от българските журналисти можеш да повърнеш. Виж, колегите и от Русе - Ася, Вяра, Мехмед. Конформизъм, подлизурство, слагачество на властта. Убитата е някаква кифла и въобще не е журналистика. И предаване за Ге-Пи въобще не е имало. Къртят мифки. ДНК- то било да си оставиш личната карта. Не може /те знаят/ убийството да е свързано с работата. Отнюдь. Дори и да се страхуват за жалкия си животец, пак не е оправдано това гъзоблизане. Има професионална етика и морални норми.Но това е журналистическия мат'риал в България - кариеризъм, проституция и некадърност.

 97. 97 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Няма бъдеще за младите в тази кочина.. Само схеми и крадене на оари.. Тва е

 98. 98 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#88] от "tqh42306221":

  Не забравяйте,че И БСП и ДСБ ползваха услугите на Лийдуей....

 99. 99 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#88] от "tqh42306221":Не забравяйте,че И БСП и ДСБ ползваха услугите на Лийдуей....
  —цитат от коментар 98 на yanne


  А пък ГЕРБ използват услугите на некадърници като теб, което е дори по-лошо :)

  Обичам да грухтя и плюскам.
 100. 100 Профил на hgg21387465
  hgg21387465
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Никой няма да разбере как и защо е убита журналистката, но едно е ясно, страхът се завръща и всеки дръзнал да се изправи срещу олигархията го чака това. Това е знак, който цели сплашване и всяване на страх у хората, занимаващи се с разследваща журналистика. Време разделно е настало и трябва да се излиза на улицата. Това вече не се търпи......

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK