Разследването на убийството в Русе: какво се знае и какво предстои

Разследването на убийството в Русе: какво се знае и какво предстои

© Юлия ЛазароваУбийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе беше обявено от властите за разкрито на четвъртия ден след извършването му. Версията, оповестена официално от премиера, главния прокурор и вътрешния министър - че извършител е 21-годишният Северин Красимиров от една от ромските махали в града, а мотивът е сексуално посегателство, предизвика полярни мнения - от доверие в достоверността на установеното, до конспиративни теории, че мъжът е поел чужда вина и прикрива истинската причина (най-често свързвана с работата на жертвата като журналист и административен директор в местна кабелна телевизия и първото й и последно предаване от 30 септември).


Властите изрично подчертаха, че работата на разследващите продължава и не се изключва нито една версия. Източници на "Дневник" от разследването коментираха, че всички установени до момента доказателства водят до заподозрения Красимиров като най-вероятен извършител на деянието. В същото време има въпроси (включително от неопровергани досега медийни публикации), на които ще се търси отговор в хода на разследването, включително след връщането на арестувания в Германия Красимиров.


Известните факти


Според източници на "Дневник" сред разследващите със сигурност са установени повечето факти около извършването на убийството. На 6 октомври сутринта Виктория Маринова е пила кафе със свои приятели и към 10.30 ч. си тръгва, за да тича, подготвяйки така се за любителско състезание на следващия ден. Паркира колата си около хотел "Рига" и се насочва към дългата около 5 км. крайречна алея, където често е тренирала.
По данни на полицията по същото време на същото място е тичала и друга жена, която вероятно е стигнала само до средата на алеята, докато Маринова е продължила до края ѝ, оставайки сама с дебнещия наоколо Северин Красимиров. По информация на "Капитал" камера до железопътен прелез е заснела бягащата Виктория Маринова и Северин Красимиров, който я следи с бърза крачка. Разследващи коментираха, че събраните до момента данни не дават основание да се смята, че Красимиров "се е целил" точно в тв водещата и че при друго стечение на обстоятелствата жертва е можело да бъде другата жена по алеята.


За Красимиров според разследващите е установено, че в събота вечерта е бил на рожден ден в ромската махала Селеметя, където е употребил голямо количество алкохол и в късната сутрин в събота е дебнел на усамотеното място край реката - близо до квартал "Тракция", където живее, в търсене на жертва.


След като пресреща бягащата Маринова, Северин Красимиров я удря в носа и го чупи. Това е омаломощило жертвата, което личи и от малкото следи кръв по алеята. Извършителят завлича жената в храстите, където я изнасилва. Според полицията мъжът не е искал да я убие, но заради оказаната съпротива се стига до фаталния край. Това се е случило между 11.00 и 11.45 ч.


Въпреки първоначалните данни за липсващи вещи, единственото, което не е открито след убийството, е мобилният телефон на жената, казаха полицаи. Апаратът не е открит и в къщата, където живее Северин в квартал "Тракция" и вероятно е бил изхвърлен.


Версиите на кого Красимиров споделя за извършеното се разминават. Според полицаи той е разказал на леля си и приятелката си, с които живеят в една къща. И двете жени отричат, а приятелката му обясни пред медиите, че попитала за кръвта, която видяла по дънките му, но получила отговор, че се е бил с момче. Пред "Нова телевизия" майката на Северин Красимиров, която живее в Германия, каза, че той ѝ е съобщил по телефона за случилото се още в събота. Тя твърди, че по време на престъплението синът ѝ е бил пиян и дрогиран.


По данни на полицията на следващия ден - неделя, заподозреният отпътува с негов приятел и автомобила му към Германия. Двамата напускат България през Дунав мост към 14 ч. и стигат до Хамбург. Във вторник следобед българските власти искат от германските си колеги да задържат Красимиров, осем часа по-късно това е факт.


Пред "Нова телевизия" мъж на име Синан разказва, че той е откарал с колата си (БМВ) до Хамбург Северин Красимиров, който бил мълчалив по пътя и двамата си говорили само за общи неща. Двамата се познават от махалата, където са съседи. В Хамбург Северин бил посрещнат от братовчед си, като Синан казва, че не знае накъде са отпътували двамата. Той отрича да е знаел за извършване на престъплението и обяснява, че разбрал за случилото се, едва когато германската полиция започнала да ги издирва и двамата. Синан е дал показания пред българската полиция, но не е бил задържан.


Полицаи коментираха, че предвид тежестта на престъплението и сложността на разследването, акцията е била много успешна. Подобна теза изказа и бившият съпруг на жертвата - Свилен Максимов, който благодари на властите за професионалната работа.


Мястото на убийството

© Юлия Лазарова

Мястото на убийството


Основните доказателства


При огледа на местопрестъплението от тялото на жертвата е иззет биологичен материал на друг човек, от който още на следващия ден се разбира ДНК профила на предполагаемия извършител.


Разпитите на свидетели и другите полицейски начини за придобиване на информация отвеждат разследващите до Северин Красимиров. За извършеното престъпление се е разчуло и в махалата, където живее задържаният. Жителите на квартала отрекоха пред "Дневник" да са знаели кой е извършителят и да са го прикривали пред полицията. Няма официална информация дали някой е подал сигнал или е издал Красимиров.


В понеделник полицията изземва от дома на леля му негово бельо и панталон. По тях са открити следи от кръв, която съвпада с тази на Виктория Маринова. От вещите, които е ползвал Красимиров в къщата, полицията извлича ДНК-профила му. По това време той вече е в Германия.


Полицаи коментираха пред "Дневник", че версиите за манипулиране на материала са трудно доказуеми, защото ДНК-профилите не се манипулират току така и за да има "натопяване" на някого, полицията предварително трябва да разполага с негов биологичен материал, за да го нанесе по тялото на жертвата и по ползваните от него вещи.


Къщата, в която е живеел Северин Красимиров

© Юлия Лазарова

Къщата, в която е живеел Северин Красимиров


Информацията, която буди въпроси


Бързата реакция на разследващите и създаването на ДНК-профил в рамките на денонощие предизвикаха множество коментари за истинността на резултатите, особено на фона на други разследвания - като случая "Белнейски", когато същите изследвания отнеха месеци. "Технически подобно изследване може да се направи в рамките на няколко часа. Това обаче става само в случай, че едно разследване се ангажира огромен експертен и технически ресурс и то на държавно ниво. В друга ситуация русенската полиция би чакала с месеци за резултат", обясни за "Дневник" източник от разследването, пожелал анонимност.


Изненадата - това е отговорът на полицията на обсъждания в социалните мрежи и форумите на медии въпрос как мъж с физиката на заподозрения Северин Красимиров - видимо слаб, е надделял над жертвата си, която е била в добра физическа форма. Според тях първият удар е бил напълно неочакван и е направил жертвата безпомощна.


Все още не е известно дали Северин Красимиров е бил под въздействието на наркотици, както твърдят майка му и негови съграждани, с които "Дневник" разговаря. Разследващите в България не знаят дали предполагаемият извършител е употребявал наркотици, не е известно досега и в Германия да е правен тест. По информация на главния прокурор престъплението е извършено от него след прием на алкохол, което е установено от свидетелски разпити.


Още един въпрос възникна след изявлението на вътрешния министър Младен Маринов в сряда, който оповести, че заподозреният има полицейска регистрация за кражба на цветни метали от 2007 г. Тогава Северин Красимиров е бил на 10 години, т.е. малолетен, а според наредба регистрацията на хора под 14 години е забранена.


Какво предстои


В рамките на две седмици съдът в Германия се очаква да вземе решение за екстрадицията на Северин Красимиров след издадената в България европейска заповед за арест и поисканата от заподозрения съкратена съдебна процедура от германския съд.


След като Красимиров бъде предаден на България ще бъде взета ДНК проба и от него, за да се потвърдят резултатите от пробите от ползвани от него вещи. След това основният заподозрян ще бъде изправен и пред българския съд. Разследващите предполагат, че той ще признае вината си и ще иска делото да мине по бързата процедура.


"Дневник" научи, че в сряда вечерта приятелката и лелята на Северин Красимиров са заминали от махала "Тракцията" от страх за саморазправа с тях. По същата причина са си тръгнали от квартала и други техни съседи. В четвъртък вечерта "Нова телевизия" показа няколко мотора, които преминаха пред къщата, където живее Красимиров. Според информация на телевизията мъжете са дошли от София. Жителите на квартала отново разказаха, че се страхуват.


От телевизия TVN декларираха, че ще продължат излъчването на предаването "Детектор", водещ на чийто първи брой беше Виктория Маринова. В него беше излъчено интервю с журналистите Димитър Стоянов от "Бивол" и Атила Биро (Attila Biro) от RISE Project Romania, арестувани докато водят разследване за корупция при разпределението на средства за европроекти от "Джи Пи груп".


Собственикът на телевизията и бивш съпруг на Виктория Маринова - Свилен Максимов, потвърди пред "Дневник", че работи с "Биволъ" от 2015 г. По думите му общ познат го свързал със създателя на сайта, а отношенията им се изразявали в оказване на логистична помощ и техническа подкрепа от негова страна. Максимов коментира, че ще продължи да работи с "Биволъ", а следващият брой на "Детектор" ще е за взрива на цистерна в село Хитрино и ще бъде сниман от редактора на предаването - Иван Иванов (който водеше интервюто със Стоянов и Биро в първото предаване) и ще ползва документи от "Биволъ".


В петък в Русе ще е погребението на Виктория Маринова.


Всичко по темата четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1137 Разстроено

  Не търсете под вола теле.
  Това може да се случи буквално на всеки.
  София не е България (въпреки, че някои се опитват да я направят). Там е лесно, събрани са все млади българи и е весело. Разходете се из центъра на някой по-малък град или село. Страшно е. Ако не дай боже се сбият българин и циганин, веднага ще се събере тумба цигани (те се подкрепят на расово-етнически принцип) и ще го пребият докато дойде полицията. Много са и са нагли.

  Коментарът не ПЦ, но и ситуацията в България не е ПЦ.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 2. 2 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Знае се едно - всички умно-красиви бяха на барикадата за да бъде очернена България.
  Успяха.
  Сега е време лицемерно да се леят сълзи.

 3. 3 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Някой по-сведуш в материята може ли да ми обясни дали пиян / махмурлия / дрогиран може да е в състояние да изнасилва?

  Не ме е срам да призная, никога не съм се напивал и никога не съм се дрогирал, та не знам...

  Иначе за версия, трябва да призная, че звучи прилично.

  А паралелите със сестри Белинейски и въпросите за работата там са повече от очевидни.

  Не очаквайте да се прехласнеме по българските криминалисти....извадили късмет със случай на битова престъпност, този път без да има замесен висш функционер...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе беше обявено от властите за разкрито на четвъртия ден след извършването му. "

  ами то беше разкрито , но продължавайте с опитите за внушения.
  "...за да тича, подготвяйки така се за любителско състезание на следващия ден"
  официално според организатора не е била регистрирана за участие и никога не е участвала.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#2] от "За да останат ХОРА в България.":

  Може ли малко по-конкретно ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#2] от "За да останат ХОРА в България.":

  Извинете, изказвания като Вашето едва ли биха мотивирали някого да остане в България.

  Аз четох доста изказвания. Вкл. това на Петя Владимирова, с която за първи или втори път не се съгласих.

  Но то не значи, че няма какво да се каже за състоянието на обществото / журналистиката / етиката / закона в България или , че не трябва да бъде казвано.

  Трябва да бъдат избягвани крайните позиции, най-малкото защото си приличат...но не бива да се игнорира очевидния факт, че полицията може да работи на 2 много различни скорости - вижте сестрите Белинейски и вижте сега.

  Пък който иска да вярва, че Галеви не могат да бъдат намерени или Василев не може да бъде разпитан от Белград или, че не знаят къде е Веска Менджиева или, че парите на Доган са мръсни.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#3] от "Боби Колев":

  Всеки криминалист знае, че е почти невъзможно сам мъж да изнасили жена ако не я приведе в безпомощно състояние. Много важен въпрос е и колко време е продължило деянието.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#3] от "Боби Колев":

  Може. Стига да не е кьоркютук пиян. Алкохола даже дава смелост за определени постъпки.

  А за другото, както писах, не търсете под вола теле. Виктория Маринова просто е изтеглила късата клечка. Може да се случи на всеки, особено по малките населени места? Например колко български баби бяха изнасилени от черната сган? И колко ли са изнасилените дето си мълчат, за да не станат за резил??

  Апокалипсисът апокалиптичен
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Да си призная, когато разбрах за случая си помислих - сега ще акопчаят или някой ром или брата на клошаря дето запали складовете в Пловдив...

  После се убедих, че в случая е разкрита истината. И което е по-важно - германски съд се убеди в същото...
  Да in dubio pro reo (съмнението се тълкува в полза на обвиняемия), но в конкретния случай съмненията ми се виждат изсмукани от пръстите. Например "Технически подобно изследване може да се направи в рамките на няколко часа. Това обаче става само в случай, че едно разследване се ангажира огромен експертен и технически ресурс и то на държавно ниво."
  Е, то цялото държавно ръководство беше там, какво по-високо ниво...
  Да не ставам досаден с другите доводи, също е лесно да бъдат оборени...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Интересно: каква ли е експертизата в областта на криминалистиката и разследването на коментиращите....
  Иначе е ясно, че в следствие на мърлявата работа на "политиците" ни десетилетия наред ДОВЕРИЕТО на обществото към тях е в ляво от нулата!!!!

 12. 12 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#3] от "Боби Колев":Всеки криминалист знае, че е почти невъзможно сам мъж да изнасили жена ако не я приведе в безпомощно състояние. Много важен въпрос е и колко време е продължило деянието.
  —цитат от коментар 7 на КМЕТ В СЯНКА


  Според жена ми - между 5 и 15 години :-)
  Да си призная, когато разбрах за случая си помислих - сега ще акопчаят или някой ром или брата на клошаря дето запали складовете в Пловдив...После се убедих, че в случая е разкрита истината. И което е по-важно - германски съд се убеди в същото... Да in dubio pro reo (съмнението се тълкува в полза на обвиняемия), но в конкретния случай съмненията ми се виждат изсмукани от пръстите. Например "Технически подобно изследване може да се направи в рамките на няколко часа. Това обаче става само в случай, че едно разследване се ангажира огромен експертен и технически ресурс и то на държавно ниво."Е, то цялото държавно ръководство беше там, какво по-високо ниво...Да не ставам досаден с другите доводи, също е лесно да бъдат оборени...
  —цитат от коментар 10 на Nil satis nisi optimum


  Общо взето и аз мисля така.

  Само на финала имаме разлика.

  Аз пак питам зашо при двойното убийство на Белинейски трябваха месеци.

  И вярвате ли, че прокуратурата наистина има желание да разпита Цветан Василев, ама не може?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 13. 13 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  какво се знае и какво предстои - ББ4!

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  доказателства ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#12] от "Боби Колев":


  Аз пак питам зашо при двойното убийство на Белинейски трябваха месеци.
  —цитат от коментар 12 на Боби Колев


  Ще изкажа хипотеза - защото в този случай "огромен експертен и технически ресурс" беше използван за да не се разкрие случая. Може и да греша, разбира се...

  И вярвате ли, че прокуратурата наистина има желание да разпита Цветан Василев, ама не може?
  —цитат от коментар 12 на Боби Колев


  Признавам - не знам, съжалявам.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 16. 16 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  КМЕТ В СЯНКА преди 3 дни, 11:25
  публикува коментар [#21]: "До коментар [#18] от "chkn41566335": Почти съм сигурен как е станало но няма да обучавам милицЮнерите, които "работят " по случая.ПОРЪЧКОВО Е с поне 80% СИГУРНОСТ..."

  Тези глупости си ги писал ти, не някой друг.

 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#2] от "За да останат ХОРА в България.":

  1. Не знам кои са тия всички. И ти не знаеш.
  2. Очернянето на някакъв примат, изпълняващ функцията на премиер не е очерняне на страната. Пише го дори в Конституцията.
  3. И може би най-важно - герберастията по някакъв повод реши, че след като убийството е извършено от някакъв ром, то това не е проблем. Може би щото бранят основния си електорат или не знам.

  Фактът, че някаква отрепка може да заличи млада спортуваща жена в средно голям български град по сред бял ден всъщност е много по-страшен от това да бъде убит журналист. Професията на журналист малко или много е по-рискова и журналистите са наясно с това, започвайки да я упражняват.
  Но убийство, което не е свързано с професията на момичето означава, че това може да се случи на всеки, и никой не е застрахован дори по сред бял ден, на популярно място в голям български град.
  Това сметам е достатъчно ясна оценка за държавата, а некои идиоти си мислят, че ситуацията се е развила добре за тях.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  До коментар [#12] от "Боби Колев":

  тоест вие вярвате , че прокуратурата може да провежда официални действия в суверенна държава извън ЕС? ами защо ли тогава не отиде дори в Германия да обвини/разпита оня гнусен убиец, а иска екстрадиция .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Знае се едно - всички умно-красиви бяха на барикадата за да бъде очернена България.Успяха.Сега е време лицемерно да се леят сълзи.
  —цитат от коментар 2 на За да останат ХОРА в България.  Никой не може да очерни България, като не е съгласен с СИКаджийската мутра и мафията, която той храни с еврофондове, обществени поръчки и най-нагло крадене .
  Писал съм и друг път, ще го напиша отново : Нашите партньори от ЕС и НАТО имат посолства в София и консулства в големите градове . В тези институци са подвизават и професионални разузнавачи . Разузнавачите докладват на посланика / консула, а той / те от своя страна уведомяват правителствата си , ТОВА Е на което вярват лидерите на белите държави, а какво са си казали от едната и от другата партия, са факти, които носят САМО емоции .
  Това можеш ли да го осмислиш, или да помоля някой художник да ти го нарисува, защото аз съм музикант и не мога да рисувам ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#16] от "zle_platen_trol":

  Гледай ПАК пресконференцията - Видя ли бойко и другите да изключват поръчката ?
  Сега мислиш ли че е изключена като хипотеза ???
  Аз още стоя зад думите си.
  Хубаво е, че ме изучавате под лупа - имате шанс за развитие.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  Криминалистите си го казаха още в началото, че това е дело на психопат и даже му съставиха и психологически профил.
  Добре, че го откриха, иначе какви ли не конспиративни теории щяха да се въртят из публичното пространство.
  Е, разбирам, че привържениците им са малко разочаровани...

 22. 22 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#17] от "Darth Plagueis":

  Всъщност точно това е големия проблем. Всички или поне почти всички се фокусираха върху извършителя, който общо взето беше ясен още в самото начало. Едните си отдъхнаха, другите задълбаха към дъното още по- усилено. А никой не акцентира върху факта, че поредна млада жена бива зверски убита посред бял ден. Големия ни проблем е, че няма работещи институции и не се вижда светлина в тунела.

 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Весело

  До коментар [#21] от "pamela":

  ми те привържениците и след избори са винаги разочаровани .. хронично става страданието

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#18] от "дерибеев":

  Нищо такова не вярвам.

  Ако искате да знаете в какво вярвам питайте, но да гадаете така на посоки е много неефективно.

  Вярвам, че разпит на свидетел с цел установяване факти по делото придвижването му може да се направи и дистанционно - било телеконферентно, било через адвокатска кантора посредник.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#21] от "pamela":

  Не че нещо, ама още е на ниво заподозрян. Т.е , не не са "го открили".

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#18] от "дерибеев":

  Малииии, гербавата правна мисъл...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nil satis nisi optimum":

  Точно така мисля и аз.

  И ето защо никак не е нито случайно, нито пък особено вредно да се политизира и този случай.

  Защото ако по някаква случайност в случая не е политизиран това не значи, че не живеем в контролирана медийна реалност и не запушват делата както им е удобно.

  Добре за едно разкрито убийство, казвам аз.

  Но като има 1 разкрито и 10 неразкрити (впрочем кой заплаши живота на Прас когато падаше КТБ?) мисля да съм особено пестелив в похвалите си и не краен към репортерите, които пренасят опита от 9 случая в десетия (въпреки , че не трябва!).

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  убийството е поръчково,извършено е от генерал-майор от гру, долетял в русе с редовния полет шереметиево-русе,сниман е, иво инджев и илиян василев го разпознаха,казал,че идва да гледа къщата музей на захари Стоянов в интервю по рт. изтървал си е паспорта в храстите и бележка'' пеев.маринова.убить нахуй''

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#22] от "zle_platen_trol":

  И кой е отговорен за НЕработещите институции ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Оказва се, че за да бъде разкрито едно убийство, трябва да се впрегне едва ли не целият апарат на МВР.
  Значи, ако не се беше вдигнала шумотевица и не се бяха размърдали, този тип можеше и никога, ама никога да не бъде хванат.
  Не знам за вас, ама на мен все ми се струва, че всяко тежко престъпление трябва да бъде разследвано по този начин и в такива срокове. Не е нужно да си Хорейшо, за да знаеш, че изстине ли следата - край.

 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Криминалистите си го казаха още в началото, че това е дело на психопат и даже му съставиха и психологически профил.Добре, че го откриха, иначе какви ли не конспиративни теории щяха да се въртят из публичното пространство. Е, разбирам, че привържениците им са малко разочаровани...
  —цитат от коментар 21 на pamela  Криминалистите могат да казват всичко, каквото си поискат . Ти до днес чула ли си ДРУГАТА страна, освен тази на криминалистите и властта ? Не е ли по-добре да се изчака решението на съда и ЕДВА ТОГАВА да се заемат твърди позиции .
  А " разочарованието " си е твоя версия .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#29] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Отвори Гугъл и прочети имената НА ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ управлявали страната от 1989 насам. И, моля те, спри да задаваш глупави въпроси. Ясно, че за работата ти е нужен рейтинг, но е малко изнервящо.

 33. 33 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Нямам юридически познания. Но възможно ле е, прокуратурата да отхвърли всякакви споразумения, русенския градски и окръжен съд, малко да ускорят крачка, и след 2—3 години цигането да е с влязла в сила присъда до живот, потвърдена и от трета инстанция.
  Има ли начин в България да се построи специален затвор за такива, в някой бивш уранов рудник, също като в Щатите. Да им сложат чипове и заварят гривни на краката и да бъдат на 23 часа в бетонна клетка 2 на 3 и да не се срещат с живи хора по цяла седмица.

 34. 34 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#33] от "komutator":

  Има, разбира се.
  След което ще подкупят пазачите и те ще им носят телефони и коз по килиите :)

 35. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5227 Неутрално

  Добро обобщение с една поправка. Немския съд няма да гледа никакви доказателства от българска страна, а само дали живитът на екстрадирания няма да бъде застрашен или условията на затвора са приемливи...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#32] от "zle_platen_trol":

  изнервящо е защото от 10 години е отговорен вождът ви а разпадът е очеизваден.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Няма начин да не се раздуха етнически проблем. Няма начин. И се почна. Таззсутрешните ТВ блокове подробно описаха мотористи със заличени номера как нахлули в ромската махала и форсирали моторите. Ром се оплака, че моторист го връхлетял както си седял на стола и му нанесъл телесни повреди. За което си извадил медицинско. От друга страна въпросните блокове показаха въодушевени и революционно настроени роми, размахващи брадви и ятагани. Брадвите и ятаганите са също така типични, както и мотористите. Има за гарнитура и вайкащи се ромки и роми, проплакващи как ги е страх. Всичко е налице. Защо да не му се врътне една Катуница още.

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  НЕКОЙ може ли да ни отговори КОЙ е финансирал пътуването на въпросния до Германия с персонален автомобил и шофьор. Както и обратния път на шофьора.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#32] от "zle_platen_trol":

  Що па имената на всички? Нещо колективна безотговорност ли търсим?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#39] от "Darth Plagueis":

  Не. Просто нямам спомен да е имало момент, в който институциите и особено МВР да са вършили някаква работа.

 41. 41 Профил на white rabbit
  white rabbit
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Знае се едно - всички умно-красиви бяха на барикадата за да бъде очернена България.Успяха.Сега е време лицемерно да се леят сълзи.
  —цитат от коментар 2 на За да останат ХОРА в България.

  Не умнокрасивиоте, тъподебелите чернят България с калпавото си (меко казано) управление. А и никой разумен човек не би повярвал и на разследващите.

 42. 42 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#37] от "nik_77.":
  +++Абсолютно вярно! Стартираха светкавично...

 43. 43 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#36] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, ти си се клел във вярност на вожда. И продължаваш да си му верен. Ако ще водиш диалог, давай, ако не, не ми губи времето с вождове и прочее. Знам, че за теб е недопустимо да има хора със собствено мнение, ама на, времената се промениха и освен промити мозъци, като теб има и други, свободни.

 44. 44 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#21] от "pamela":

  Криминалистите си го казаха още в началото, че това е дело на психопат и даже му съставиха и психологически профил...
  —цитат от коментар 21 на pamela


  Не е дело на психопат. Убийството е извършено от изрод. Има разлика (според д-р Канов, психиатър, виж посочената връзка най-отдолу). Психопатът е болен човек. Изродът не е болен, а непригоден (по рождение и възпитание) да живее в общество сред нормални хора.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/ubiystvoto-v-ruse-e-izvarsheno-ot-izrod-a-profesiyata-na-viktoriya-edva-li-e-ot-znachenie


  Аз не зареждам в Лукойл.
 45. 45 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#41] от "white rabbit":

  Къде по- разумно е да вярваш на Фейсбук, нали?

 46. 46 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  НЕКОЙ може ли да ни отговори КОЙ е финансирал пътуването на въпросния до Германия с персонален автомобил и шофьор. Както и обратния път на шофьора.
  —цитат от коментар 38 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти бе кмете

 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#40] от "zle_platen_trol":

  Може. Аз имам, съвсем ясен.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#45] от "zle_platen_trol":

  Хм, във фейса поне можеш да си подбираш източниците.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#44] от "simval":

  Медицинският термин за такива, които не изпитват никакво състрадание към останалите и са в състояние да ги подлагат на зверски мъчения и убиват без всякакво угризение на съвестта е психопати.
  Изрод изразява по-скоро емоция.

 50. 50 Профил на white rabbit
  white rabbit
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Оказва се, че за да бъде разкрито едно убийство, трябва да се впрегне едва ли не целият апарат на МВР.Значи, ако не се беше вдигнала шумотевица и не се бяха размърдали, този тип можеше и никога, ама никога да не бъде хванат. Не знам за вас, ама на мен все ми се струва, че всяко тежко престъпление трябва да бъде разследвано по този начин и в такива срокове. Не е нужно да си Хорейшо, за да знаеш, че изстине ли следата - край.
  —цитат от коментар 30 на Killing Joke


  Когато системата е корумпирана и медиите са 90% под контрол, трудно е човек да повярва че това циганче е извършителя. Може и да е той, но целият цирк включително и с роднините и хората от махалата , показва че нещата не са точно така както ни ги представят. Мислите, че на германците не им е ясно в какво ги забъркват ли. Валери Симеонов затова вчера така беснееше срещу тях.

 51. 51 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 777 Неутрално

  За мен този случай не е приключил.Дано наистина да се работи по всички версии.Нищо че Борисов го смята за приключен,та побърза

  да се накара на цяла Европа.

 52. 52 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#47] от "Darth Plagueis":

  Почти съм сигурен, какво имаш предвид. Само че въпреки, че измъкнаха и буквално реанимираха страната, и тогава си имаше проблеми на почти всякакво ниво по разните му там институции. А МВР начело с Мими беше пълен смях. Може би нещата щяха да са се променили досега, но за жалост не получихме възможност да го разберем.

 53. 53 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 605 Разстроено

  Честно казано, аз все още не вярвам това да е убиеца. Да можете от БСП леви/ГЕРБ/ да ми поставите колкото искате минуса. Можете и да ме обявите за червен, ваша работа. Но има толкова несъотвествия. Ето ви няколко. На пресконференцията, казваха, че открили ДНК от убиеца. И били сигурни. Сега пък чакали да го екстрадират, та да вземат и сравнят. Това последното започцна да се тиражира, след като запитаха Откога се взема ДНК от крадец на цветни метали, при това 10 годишен. Или пък. Тои бил пиян и дрогиран. Сега пък. Ама май не бил дрогиран, бил само пиян. Всъщност още не ми е ясно как един пиян тича според записа на камерата, без да залита. Друго. След като започнаха да питат как човек дрогиран, пиян и под вероятен стрес от убииството е шофирал 1600 км и хоп появи се някой които пък го откарал. Ей, така. Като да откараш някого до кафенето, взел та го откарал на майната си. ....И как по дяволите и счупил носа а имало малко кръв?! Че и доказателство било! На вас чупили ли са ви носа? Имате ли представа колко кръв тече?......Апропо циганина не е никакъв боксьор. Ако е посетиш няколко тренировки не ставаш боксьор. Трябва къртовски труд и лишения за да станеш боксьор. .......И ако ББ беше поканил и разследващи от други държави, както му предложиха нямаше да има толкова въпроси. Никои не вярва на полицаи арестуващи журналисти и на началниците им с ланци на врата. Освен такива като тях. ...Та така. Между другото това ми е първия коментар по темата, така че, платените не ровете да търсите за да ме плюете.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 54. 54 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#49] от "pamela":

  Ако имаш желание да спориш по този въпрос, защото имаш някакви доводи, обърни се към д-р Л. Канов, а не към мен.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 55. 55 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Нямам юридически познания. Но възможно ле е, прокуратурата да отхвърли всякакви споразумения, русенския градски и окръжен съд, малко да ускорят крачка, и след 2—3 години цигането да е с влязла в сила присъда до живот, потвърдена и от трета инстанция. Има ли начин в България да се построи специален затвор за такива, в някой бивш уранов рудник, също като в Щатите. Да им сложат чипове и заварят гривни на краката и да бъдат на 23 часа в бетонна клетка 2 на 3 и да не се срещат с живи хора по цяла седмица.
  —цитат от коментар 33 на komutator


  ще си признае вината и максимумът който ще му даде съда ще е 30 г, т.е. след 20 ще има реален шанс да излезе, ако съдът разрешни де

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 56. 56 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 649 Неутрално

  На умнокрасивите май им се вменяват някакви свръхсили. Чернят България, петна слагат...
  Вие сериозно ли мислите, че чуждите посолства, инвеститори и граждани тях питат, че да си формират мнение какво става тук?
  Всъщност, ако четяха вестниците ни, по-зле щеше да е. Просто погледнете заглавията от последните дни.

 57. 57 Профил на white rabbit
  white rabbit
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Честно казано, аз все още не вярвам това да е убиеца. Да можете от БСП леви/ГЕРБ/ да ми поставите колкото искате минуса. Можете и да ме обявите за червен, ваша работа. Но има толкова несъотвествия. Ето ви няколко. На пресконференцията, казваха, че открили ДНК от убиеца. И били сигурни. Сега пък чакали да го екстрадират, та да вземат и сравнят. Това последното започцна да се тиражира, след като запитаха Откога се взема ДНК от крадец на цветни метали, при това 10 годишен. Или пък. Тои бил пиян и дрогиран. Сега пък. Ама май не бил дрогиран, бил само пиян. Всъщност още не ми е ясно как един пиян тича според записа на камерата, без да залита. Друго. След като започнаха да питат как човек дрогиран, пиян и под вероятен стрес от убииството е шофирал 1600 км и хоп появи се някой които пък го откарал. Ей, така. Като да откараш някого до кафенето, взел та го откарал на майната си. ....И как по дяволите и счупил носа а имало малко кръв?! Че и доказателство било! На вас чупили ли са ви носа? Имате ли представа колко кръв тече?......Апропо циганина не е никакъв боксьор. Ако е посетиш няколко тренировки не ставаш боксьор. Трябва къртовски труд и лишения за да станеш боксьор. .......И ако ББ беше поканил и разследващи от други държави, както му предложиха нямаше да има толкова въпроси. Никои не вярва на полицаи арестуващи журналисти и на началниците им с ланци на врата. Освен такива като тях. ...Та така. Между другото това ми е първия коментар по темата, така че, платените не ровете да търсите за да ме плюете.
  —цитат от коментар 53 на Вятър


  Не е боксьор. Хора занимаващи се с бокс в Русе категорично отрекоха това. Има и версия на роднини, че са го дрогирали двама мъже с черна кола. Трябва да се провери , ако изобщо някой има желание да проверява каквото и да е.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Версията с това какъв боксьор бил и на мен ми е интересна, но чакам финалната, за да си кажа мнението.
  Не съм тренирал бокс, но 2-3 години практикувах бойни изкуства, ще ми е интересно какво ще каже следствието.

 60. 60 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2708 Любопитно

  Този Синан и всички приятелчета на убиеца са все муслими контингент на ДПС и турските служби така че версията как случайно бил попаднал на Виктория издиша!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 61. 61 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  С упоритостта на китайска капка си копи/пействам за енти път коментара.
  Двадесет и четири часа по-късно:
  Влизам в сайта на "Репортери без граници", които правят "класацията" за свобода на медиите.
  В раздела за България пише "Един журналист убит през 2018".
  Влизам в "барометъра" на убитите журналисти.
  Там е написано името на Виктория Маринова, а отгоре с едри букви: "The table below covers only journalists for whom RSF was able to clearly establish that they were killed or imprisoned in connection with their journalistic work. It does not include those who were killed or imprisoned for reasons unrelated to their work or for whom the link with their work has not yet been confirmed."
  Тоест, за които РБГ "Е В СЪСТОЯНИЕ ЯСНО ДА УСТАНОВИ, ЧЕ СА УБИТИ ИЛИ ХВЪРЛЕНИ В ЗАТВОРА ВЪВ ВРЪЗКА С ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА СИ РАБОТА. НЕ ВКЛЮЧВА ТАКИВА, КОИТО СА УБИТИ ИЛИ ХВЪРЛЕНИ В ЗАТВОРА ПО ПРИЧИНИ, КОИТО НЕ СА СВЪРЗАНИ С РАБОТАТА ИМ ИЛИ ЗА КОИТО ВРЪЗКАТА С РАБОТАТА ИМ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УСТАНОВЕНА".
  И тукашната журналистическа "гилдия" седи и се кефи да я плюят и унижават по този начин. Как не ви е срам? Къде ви са всичките СБЖ, АЕЖ, ЕЖК?? Нормални ли сте изобщо?

  Доброто е заразно
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално
  До коментар [#43] от "zle_platen_trol":
  Искаш ли да видиш досието ми в ДС отпреди 45+ години , попълвано от хора като теб и колегите ти.
  Както и да ни покажеш твоето кадрово досие да видим ти кому си се клел във вярност?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#46] от "gonz0104":

  Въпросът е доволно сериозен. Хейтът ти (ниЗка летва) не дава задоволителен отговор.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#58] от "За да останат ХОРА в България.":
  Събира се лесно.
  И как се се сравнява? :)
  Как се доказва, че не твоя например?
  Абе в ГЕРБ да не останахте само калинки? :)
  А злобния ти коментар, само доказва верността на написаното от мен.
  Не ми пиши повече, гадно ми е да оразговарям на слуз без мнение.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 65. 65 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 274 Гневно

  До коментар [#2] от "За да останат ХОРА в България.":

  Както се казва, защо не вземеш да си удариш една да се успокоиш?! Репутацията на България е всеизвестна, и то благодарение на БГ политиците. Не на мен и на тия другите дето недовослтват затова, че в България няма ред и законност. Теб умни мой българино, ГЕРБ мачкали ли са те? Явно не са.
  Извинявам се за гневния тон, но защитниците на ББ ми идват в повече.

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 66. 66 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  Полицаи коментираха, че предвид тежестта на престъплението и сложността на разследването

  Какво му е сложното, нали става дума за един пиян мангал оставил милион следи при непланирано нападение? Баси незнам как очакваме да разкриват организирана ппрестъпност щом това им е сложно...

 67. 67 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#61] от "dogwoman":

  Нашата "журналистическа гилдия" отдавна никой не я бръсне за слива, включително на Запад.
  То затова там обърнаха толкова внимание на този случай - убитата не е от придворните журналета. Те са ясни - слушка и папка. При тях възможност за политическа поръчка не съществува.

 68. 68 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2708 Любопитно

  "Аз пак питам зашо при двойното убийство на Белинейски трябваха месеци."

  Тях ги откриха късно и трудно успяха да открият годен генетически материал докато тук става след 2 часа!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 69. 69 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2199 Любопитно

  ...Например "Технически подобно изследване може да се направи в рамките на няколко часа. Това обаче става само в случай, че едно разследване се ангажира огромен експертен и технически ресурс и то на държавно ниво."Е, то цялото държавно ръководство беше там, какво по-високо ниво....
  —цитат от коментар 10 на Nil satis nisi optimum


  При разследването на убойството на 17 годишния ром Гошко от Монтана, убит на 09.10 към 17,00 часа с огнестрелно оръжие, нямаше държавно ръководство! Нямаше медии, мямаше шум...
  Логично, някакво си ромче убито в Монтана не представлява никакъв интерес за централната власт доминирана от ксенофоби. Докато случаят с убитата разследваща журналистка е нещо друго, защото клати разклатената вече власт...
  Не трябва ли отношението на властите в двата случая да бъде поне приблизително еднакво...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 70. 70 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#2] от "За да останат ХОРА в България.":

  Не бе споко България и репутацията и са спасени от такива като теб и цигането изнасилвач вие сте сте светлото бъдеще.

 71. 71 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Следих случая. И в нашата, и в чуждата преса. Този материал е може би най-доброто - систематизира фактите, излага ги хронологично, ясно и сбито. Респект за което. Мен лично биха ме интересували много още два аспекта:
  1. Как да се държат жени в такива случаи, ако специалисти могат да дадат някакви препоръки. Примерно, банковите служители на гише се обучават при обир да не оказват съпротива, а да изпълняват всичко, което иска от тях нападателя. За тяхната сигурност. Колкото и гадно и ужасно е едно изнасилване, какво казват психолозите - да не се оказва съпротива, за да не отключи такова диво насилие, или всеки случай си е сам за себе си. Това, мисля,може да го каже криминален психолог, който има опит с много такива престъпления.
  2. Една систематика на туитовете на висшите функционери, които взеха отношение по въпроса. Именно туитовете, защото те могат да се персонифицират. Мен лично ме шокира, как някои от тях ей така, с щрак, без всякакъв проблем направиха шпагат от единия до другия полюс. А това си е показателно за профила на изпращачите им. И още как!

  Мърфи е оптимист!
 72. 72 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#61] от "dogwoman":

  А тъй, лоши репортери! Я ги мани тия, у нас журналистиката ди е добре !

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 73. 73 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Това което трябва да се знае по случая е, че жестоко е убита млада жена и майка на невръстно дете!
  Бог да благослови душата Й!
  И кураж на близките Й!
  Поклон и вечная Й памят!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 74. 74 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2708 Любопитно

  До коментар [#61] от "dogwoman":

  И кой е изпратил името и там ?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 75. 75 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Аз съм умнокрасив и желаех да бъде очернена НРБ - да, прави сте! Вашата народна република не в нашата България. Нищо добро не му пожелавам на вашето управление.

 76. 76 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#52] от "zle_platen_trol":

  Не знам колко беше смешно, други спомени имам. Например, че да имаш някакъв бизнес преди това беше задължително да се застраховаш във ВИС2 или СИК. И това изчезна. Например, че по улиците беше нормално некоя мутра да пребие човек, даже си спомням няколко случая на стрелба по тролеи и трамваи за отнето предимство. Спомням си и че Мултигруп реално се спомина точно тогава. Ако тогава е било смешно, то сега е жалко до дъно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 77. 77 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#43] от "zle_platen_trol":Искаш ли да видиш досието ми в ДС отпреди 45+ години , попълвано от хора като теб и колегите ти.Както и да ни покажеш твоето кадрово досие да видим ти кому си се клел във вярност?
  —цитат от коментар 62 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#62] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Клел съм се кмете. 1983 трябва да съм станал чавдарче, а 187-88 пионерче. Продължавай с глупостите си, без теб форума не е така смешен.

 78. 78 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  До коментар [#31] от "niksan1":

  Правилно... Засега слушаме, само едната страна. И определено има доста странности. Въпросният Северин, който е сочен за извършител, за какъв му е да изнасилва, след като очевидно секс не му е липсвал, понеже си има млада булка? Бил на рожден ден и изпил много алкохол. Добре, ама след много алкохол, на кого му е до секс? По-скоро търси къде да легне, да се наспи, че го цепи главата. И ако някой търси да изнасилва, защо търси на оживена алея в парка, ами не около забити и по-пусти места? Другото, колкото и глупав да е, кой си носи окървавените дрехи в къщи и оставя вещи на жертвата така, че да ги намерят всички? Сигурно има и още подобни неща, които навеждат на някакви размисли...

  Бивш tww09306483.
 79. 79 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#76] от "Darth Plagueis":

  А, кой казва, че сега не е жалко до дъно? То точно това е проблема, че непрекъснато осъзнаваме, че има още накъде да пропадаме.

 80. 80 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#71] от "султана глаушева":

  Че инструкции какво да се прави при нападение за изнасилване има много.
  Даже в тийнейджърските списания го има отвреме-навреме.
  На мен като момче в главата ми е влязла статистиката, че психологическия шок при жените е много по-силен от физическия.
  Имах позната навремето - гадже на приятел - която беше изнасилена в собствения си вход. Доста се беше...деформирала психически.
  Та това е, което аз съм запомнил - не изпадай в шок, нищо фатално за тебе няма да се случи ако сам не го предизвикаш; неприятно - да; фатално - не.
  Ама много от жените, за които се сещам просто не биха могли да се овладеят....твърде емоционални са.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#77] от "zle_platen_trol":

  И сега му целувате ръката - искаш ли снимки ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#79] от "zle_platen_trol":

  При герб е така.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#77] от "zle_platen_trol":

  https://www.youtube.com/watch?v=_IdzgJkTuNY

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#81] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, аз ръката дори на собствената си майка не съм целувал. Хората не ме интересуват. Както по- горе ти казах, ако нямаш, какво да кажеш не ме занимавай с глупости.

 85. 85 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#72] от "Darth Plagueis":

  Ми като "не е добре", що не им напишеш, че са убити осем български журналисти?
  Те ще ти повярват, като им гледам стандартите.
  Ама че тъп аргумент!

  До коментар [#61] от "dogwoman":А тъй, лоши репортери! Я ги мани тия, у нас журналистиката ди е добре !
  —цитат от коментар 72 на Darth Plagueis


  Доброто е заразно
 86. 86 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 318 Весело

  До коментар [#47] от "Darth Plagueis":Почти съм сигурен, какво имаш предвид. Само че въпреки, че измъкнаха и буквално реанимираха страната, и тогава си имаше проблеми на почти всякакво ниво по разните му там институции. А МВР начело с Мими беше пълен смях. Може би нещата щяха да са се променили досега, но за жалост не получихме възможност да го разберем.
  —цитат от коментар 52 на zle_platen_trol


  Аааа, я виж къде го стяга чепика тоя трол! От всички неща, дето ги цвъкаш тук, само никнейма ти има смисъл и казва истината. :)

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#79] от "zle_platen_trol":

  Не знам, аз само твърдя, че има разлика и то съществена. Поставянето на всички с обща оценка е нелогично и неправилно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#85] от "dogwoman":

  Аз да им пиша? 😁 Проблемът с журналистиката се решава с някои нормативни промени и внедряване на европейски практики, което е основно в прерогативите на изпълнителната, донякъде и законодателната власт. Само че тия две власти се правят на разсеяни и дадоха на Шиши да пише закони за пресата

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 89. 89 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Ех, много им се искаше на някои хора версията да е друга и да е свързана с работата й като журналист, но уви, пак един от техния любим контингент я е убил по чисто сексуално наркомански причини! Не знам какво толкова са се хванали за работата й като журнласт? Ако си направят труда да гледат това предаване Детектор ,ще видят че тя казва само няколко общи приказки в началото и края и цялото интервю се води от друг човек! Ама какво значение имат някакви неудобни факти, когато се гони любимата версия!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 90. 90 Профил на white rabbit
  white rabbit
  Рейтинг: 284 Неутрално

  За мен този случай не е приключил.Дано наистина да се работи по всички версии.Нищо че Борисов го смята за приключен,та побърза да се накара на цяла Европа.
  —цитат от коментар 51 на Вячеслав Атанасов


  Борисов използва случаят да заеме позата на един балкански Орбан. Само че горкият, няма капацитет и ресурс за това.По скоро даде сигнал че е лоялен към Евразия и упорито въвежда авторитарната руска система в България.

 91. 91 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#80] от "Боби Колев":
  Сигурно е така, щом казваш. Сега обществото е много сенсибилизирано покрай ужасната трагедия, поглъща всичко по темата и точно сега е момента да се напише по въпроса. Но от специалисти. Криминални психолози. Защото никоя жена не е застрахована. След като и бабички изнасилват. А извършителите са психопати. Откъде да знае нормална жена как да се държи с такова и то при такава екстремна ситуация? Това имах предвид.

  Мърфи е оптимист!
 92. 92 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  Оказва се, че за да бъде разкрито едно убийство, трябва да се впрегне едва ли не целият апарат на МВР.Значи, ако не се беше вдигнала шумотевица и не се бяха размърдали, този тип можеше и никога, ама никога да не бъде хванат.
  —цитат от коментар 30 на Killing Joke


  Трябваше да се впрегне целият апарат на МВР защото се даде голяма гласност по всички медии извън България.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 93. 93 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#71] от "султана глаушева":
  Психопатът е тренирал бокс и е удрял лицето на жертвата за да не се съпротивлява. Болката при удар в лицето и счупване на носа е неописуема. Жертвата е била безпомощна (което е и били целта на изрода) и може да не е оказала особена съпротива.
  не зная как е в България, нека юристите кажат, но в много държави ако извършителят е тренирал силови спортове и приложи уменията си при извършване на престъплението, то това се приравнява с употребата на оръжие и е утежняващо вината обстоятелство.

 94. 94 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Като говорим за очерняне на България, само вижте какви ги е вършил Сидеров в Къщата с часовника.

 95. 95 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#93] от "pamela":

  Доста нещо изчетох по темата, но така и не видях някой да напише в кой клуб е тренирал бокс. Интервю с някой от същия клуб - поне аз не видях.

 96. 96 Профил на toshkata
  toshkata
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Абе защо никой не казва КОЙ го е наел тоя ром да убие неудобната журналистка.....? За мен е такава версията - на ти 100 бона да живеете спокойно цялото ви мангалско семейство и рода от 40 братя и сестри, внуци, лели, чичовци и бъдещите невести.., а ти ще полежиш 10-тина години и като излезеш на 30, ще си гъзар ?!? Офертата за мангала не е за изпускане, повярвайте. Никой обаче не задълбава разследването.. мажат ни очите, че рома бил надрусан и пиян и ТОЧНО на неудобната журналистка попаднал, та да я убие.. 🙂 айде стига бе!.... писнахте ни с киното, филма свършва

  Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде..
 97. 97 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Еми кво се знае. Знае се, че синтетичните наркотици са превзели всички социални групи в тази държава. Дали тийнейджъри роми смъркат евтин, омешан кристал в махлата или татуирани батки с пари смъркат скъп прахоляк в елитна чалготека - това е навякъде.
  Ми то консумацията на алкохол по нощните заведения е спаднала в сравнение с преди 5-10 години, защото си взимат по една минерална вода и в редичка чакат пред тоалетните да напудрят нослетата.
  Психодиспансерите са пълни с превъртели тийнейджъри и младежи.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 98. 98 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Русенската община също има вина за убийството. Ако беше облагородили района където очевидно толкова хора ходят да спортуват това надали щеше да се случи. Може ли точно крайбрежната алея до хотел като Рига да е обрасла с такава гъста растителност? В целия свят във всеки град мястото до реките е най-приятното и посещавано място в града, само очевидно в Русе не е така.

 99. 99 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 424 Неутрално

  [quote#31:"niksan1"][/quote]

  Коя е другата страна на криминалистите? Нали поредица от роднини и близки потвърдиха, че този изрод се е върнал с кръв по дрехите и т.н. Как може да продължавате със съмения, подобно на КМЕТА ..., също по-голям експерт от следователите по тежки криманални дела и най-голям експерт по всички теми във форума на Дневник, при толкова много доказателства. По-важният въпрос, който поставиха други в настоящото обсъждане е как е възможно да се случи подобно извращение на светло в голям град и защо няма страх от страна на циганите за извършване на подобни деяния. Полицаите, участвали в разследването, заслужават уважение и признание, защото съм убедена, че не са и починали за минута.

 100. 100 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#28] от "pavur":

  всички видяха какви са висшите умения на руските Щирлици в Англия... нема нужда да развеселяваш хората пак

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK