Детайлите правят интервюто за работа успешно

Не забравяйте да се усмихвате и да слушате интервюиращия с интерес, ако искате да го спечелите на своя страна

Детайлите правят интервюто за работа успешно

© pixabay.comИнтервюто за работа обикновено е форма на стрес. Всички познаваме чувството да седнем на стола срещу евентуалния ни бъдещ работодател и да трябва да отговаряме на един куп въпроси, при това така, че да го спечелим.


Понякога обаче притеснението или спецификата на самото интервю пречат да се отпуснем и да убедим интервюиращия, че ние сме човека, когото търси, а точно обратното. Ето обаче няколко неща, които биха ви помогнали, докато седите на "горещия стол", борейки се за мечтаната работа:


Усмивката винаги помага! Дори понякога да не го усещаме, приветливата усмивка отключва много врати. Независимо колко се притеснявате, гледайте да показвате, че сте ведър и положителен човек. Освен добри професионални умения всеки работодател търси хора, с които се работи лесно и изглеждат отзивчиви.
По време на интервюто не само вие ще говорите. Именно затова, когато интервюиращият говори или ви задава някой въпрос, гледайте и слушайте внимателно и с интерес. Важно е да покажете колко ви интересува работата и колко сериозно се отнасяте към нея, защото това го знаете само вие, а не и стоящият срещу вас.


Когато ви зададат логически въпрос или някакъв казус, винаги се опитвайте да дадете отговор и да търсите решения. Не се отказвайте и не казвайте "не знам" или "не мога". Точно това работодателят не иска да чуе и ще бъде сериозна грешка, ако го направите. По-добре да дадете грешен отговор, отколкото да не дадете никакъв.
Подгответе не само добро CV и мотивационно писмо, но и се спазвайте съветите от по-горе, за да бъдете максимално спокойни по време на интервюто. Готови сте. Кандидатствайте по някоя от актуалните топ обяви на Karieri.bg:


"Спиди" търси Вътрешен одитор на системи за управление на качеството


"Икономедиа" търси PHP програмист


UNICEF търси Communication for Partnerships Officer (NO-1), Sofia, Bulgaria


Банка ДСК търси Мениджър на финансов център


Chariot Motors търси Tender Procurement Specialist


ROITI търси C#/.NET Developer


Още обяви за работа можете да намерите на Karieri.bg.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK