Хелзинкският комитет приема предложения за "Човек на годината" за 2018 г.

Хелзинкският комитет приема предложения за "Човек на годината" за 2018 г.

© БХКЗа 11-а поредна година Българският хелзинкски комитет организира наградите "Човек на годината", които се присъждат за принос към правата на човека и правозащитността. Организацията предоставя възможност на хората сами да предложат личност или организация. Процесът за номиниране е вече отворен, а крайният срок за изпращане на предложения е 15 октомври 2018 г..


Самите награди ще бъдат връчени на специална церемония на 10 декември – Международния ден на правата на човека.


Освен за принос в утвърждаването на човешките права в България се допускат и номинации на хора, борещи се за защита на други ценности, сравними с правата на човека, например защита правата на животните и опазване на природата.
Както и при предходните десет издания, жури, съставено от правозащитници, журналисти и общественици, ще връчи голямата награда, както и няколко специални приза за журналистическа работа и активизъм. Сред членовете на журито тази година са адвокат Александър Кашъмов от "Програма Достъп до информация", Красимира Величкова от Български дарителски форум и Явор Гечев от фондация "Четири лапи".


Инициативата "Човек на годината" цели да даде публичност на организации, хора и каузи, които са направили предходната година по-добра и справедлива. Отличията нямат финансово изражение. Критериите са публикувани на официалния сайт на наградите.


Номинации се приемат до 15 ноември 2018 г., включително през формуляр за номиниране или по пощата на адрес София 1504, ул. "Върбица" 7.


Хелзинкският комитет приема предложения за "Човек на годината" за 2018 г.

© БХК

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK