Николай и Евгения Баневи са арестувани в разследване за източване на "Полимери" (обновена)

Николай и Евгения Баневи са арестувани в разследване за източване на "Полимери" (обновена)

© Надежда Чипева, КапиталСобственикът на "Полимери" - Девня, Николай Банев и съпругата му Евгения са арестувани в град Ница, Франция в 8.50 ч тази сутрин. Това съобщи зам.-главният прокурор и доскорошен шеф на спецобвинението Иван Гешев.


Той заяви, че за двамата е имало издадена европейска заповед за арест и разследване. Те са привлечени задочно към наказателна отговорност за длъжностни присвоявания, пране на пари, документни измами и данъчни престъпления.


Основният предмет на разследването е източването на привитизираното предприятие "Полимери" АД. По-рано през деня специализираната прокуратура съобщи, че следователи проверяват адреси в София и страната заради разследване, свързано с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД.
"Полимери" - Девня, беше приватизирано от дружество на Николай Банев през 1998 г., но през 2010 г. спря работа. В края на 2013 г. предприятието беше обявено в несъстоятелност и беше назначен синдик. В средата на миналата година пловдивската "Хъс" купи активите за сумата от 14.5 млн. лв., но не обяви намеренията си за Девня.


На територията на завод "Полимери" все още се намират два резервоара с опасния химикал трихлоретан, за който Банев твърдеше, че никога не е бил част от приватизационната му сделка. Тъй като съдовете са силно корозирали, градът няколко пъти беше заплашван от екологична катастрофа.


Миналата година правителството отпусна 15 млн. лв. от бюджета за транспортирането и обезвреждането на химикала. Поръчката беше спечелена от консорциума "Ви Пи - Инд - Еко", а извозването на трихлоретана за обезвреждане във Франция започна в началото на тази година. През август областният управител на Варна Стоян Пасев обяви, че е разчистена половината от замърсяването. По думите му до края на октомври от площадката в Девня ще бъде изнесено и останалото количество трихлоретан.


През август 2017 г. премиерът Бойко Борисов и Банев си размениха задочни обвинения. Първо Борисов определи приватизацията на "Полимери" като "пладнешки грабеж", а Банев му отговори през "Фейсбук" udjf заяви, че с действията или бездействието си премиерът е довел до съсипването на едно предприятие, в което са инвестирани сериозни средства и за което е имало бизнес план за успешно развитие.


Семейство Баневи бяха първите българи, чиито имената излязоха от "Досиетата от Панама" - журналистическото разследване след мащабното изтичане на информация от панамската правна кантора "Мосак Фонсека", която е помагала на хиляди клиенти да укриват данъци чрез създаване на офшорни компании. Баневи са вписани като акционери и пълномощници на няколко фирми, регистрирани в Панама, на Бахамските и Сейшелските острови. Във връзка с попадането на имената им в разследването на въпрос колко пари тя и съпругът ѝ са дали за корупция в България, Евгения Банева заяви: "О, със сигурност...(не знам)... милиони".


Бизнесът и опитът за влизане в политиката на Банев


В средата на 90-те години на миналия век Банев създава приватизационния фонд "АКБ Форес - социален". Доскоро той се търгуваше на фондовата борса под името "АКБ корпорация", информира "Капитал". По време на масовата приватизация чешката "Форестинвест" го кредитира с 3.5 млн. лв. По-късно чужденците твърдят, че не са си получили заема обратно, но протестите им не постигат много.


Чрез фонда Банев придобива дялове в дружества като "Декотекс" - Сливен, "Елма" - Троян, "Изида", "Костенец ХХИ", "Полимери" и др. Повечето от изброените компании са или фалирали, или минали под друг контрол.


Банев приватизира и курорта "Русалка" и няколко къмпинга чрез "Хелио тур-С". Първият все още е владение на арестуваното семейство, докато къмпингите, сред които "Градина", "Каваците", "Златна рибка", вече са в чужди ръце. За кратко той беше и издател на вестници и собственик на старозагорския футболен отбор "Берое", който впоследствие бе одържавен и даден на издръжка на ТЕЦ "Марица-изток 2"


Преди Банев беше в бизнес отношения с обявения за издирване Ветко Арабаджиев. Заедно придобиват частен самолет. От 2009 г. остава изцяло собственост на хотелиера.


Николай Банев беше кандидат за президент през 2016 г., издигнат от инициативен комитет и с подгласник Сали Ибрям. Резултатите и на двамата бяха под 0.5% от гласовете. Две години по-рано Банева беше независим кандидат за евродепутат.


През ноември 2016 г. голям закрит паркинг, собственост на Николай Банев, беше подпален в София. Тогава той обяви, че това е пети палеж върху негова собственост.


Кога Франция ще предаде на България Баневи


Според Закона за европейската заповед за арест държавата, в която е задържан човекът, трябва да вземе окончателно съдебно решение за изпълнението на европейската заповед за арест в срок от 60 дни от задържането. Ако задържаният даде съгласие за предаването, решението трябва да се вземе в срок до 10 дни. Исканото лице трябва да бъде предадено възможно най-скоро на дата, уговорена между съответните органи, и не по-късно от 10 дни след окончателното решение за изпълнението на европейската заповед.


В 32 случая не се извършва проверка дали деянието е престъпление и в двете държави - искащата и предаващата задържания. Сред тях попадат и някои от обвиненията срещу семейство Баневи - документна измама и пране на пари. Единственото изискване в случая на Николай и Евгения Баневи остава деянието, в което са обвинени, да е наказуемо в България със затвор за максимален срок не по-малко от 3 години, което е така.


Два вида са основанията за отказ за изпълнение на европейската заповед за арест - задължителни и незадължителни. Задължителните основания са лицето вече да е било осъдено или оправдано за същото престъпление. Ако задържаният е непълнолетен или е амнистиран за престъплението, в което е обвинен, в държавата, от която се иска предаването му.


Нито едно от тези основания не засяга казуса със семейство Баневи.


Незадължителни основания са липса на двойна наказуемост за престъпленията, в които е обвинен задържания. Николай и Евгения Баневи обаче са привлечени към наказателна отговорност за престъпления сред 32-та случая, в които няма това изискване.


Висящо разследване или дело в държавата, от която се иска ареста. Не е известно Баневи да са разследвани във Франция.
Другите основания са за териториална компетентност и изтекла давност, които също не засягат казуса.

Ключови думи към статията:

Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 480 Неутрално
 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Какво стана с екстрадицията на Митьо Очите от Турция
  Защо закона на Гела за приватизацията елегантно се хлъзна през т н парламент

 3. 3 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Ти да видиш!
  Избори ли наближават... какво става?
  Или наистина ще вземат да погнат тарикатите в таз държава?

 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  Каквото и да напише човек за тази одиозна двойка червени парвенюта, все ще е слабо и няма да казва цялата истина.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 914 Неутрално

  най вероятно отново става дума за Кризисен Пиар

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Неутрално

  В ареста веднага да бъдат доставени копринени пижами и чаршафи, по възможност позлатени....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 480 Неутрално

  А Майбаха къде е? Да не е конфискуван?

 8. 8 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Кой ще се вози на майб@ха?!

 9. 9 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Дойде Видов ден и за любимеца на всички власти, българския Чък Норис.

 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Ще ги пуснат, не се тревожете. Ако щяха да ги съдят, досега сто пъти да са го направили. Само ги плашат.

 11. 11 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 566 Неутрално

  А Чък Норис не изгоря защото няма за какво, а защото някой трябва да заглуши другите новини.

 12. 12 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Баневи след като опоскаха и и*сраха десетки предприятия и не могат да снасят колкото трябва на КОЙ ще бъдат хвърлени на тълпата!

 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  Хубаво де, ама не можаха ли и Ветко и жена му да натоварят, нали и те ще си идват разбрахме.

 14. 14 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 996 Неутрално

  За какво са арестувани? Престъпления срещу добрия вкус?

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 15. 15 Профил на petko_napetov
  petko_napetov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Всеки "приватизатор - Ооо, не знам, със сигурност милиони"" може да бъде разследван и арестуван, вкл. и на Каолин...когато забрави КОЙ кара влака хахахха

 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Тия са типични представители на руския тип "бизнес".

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Българската съдебна система е ялова. След като големите риби се измъкнаха от КТБ нищо не трябва да очакваме от това освен да го имаме като знак за предсрочни избори!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 18. 18 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Поръчката беше спечелена от консорциума "Ви Пи - Инд - Еко", а извозването на трихлоретана за обезвреждане във Франция започна в началото на тази година. "

  Отишли са да си нагледат трихлоретана.

  The best way to predict the future is to invent it.
 19. 19 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 536 Неутрално
 20. 20 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Парвенюта е слабо...Отивам на "Русалка", Банева плува в дълбокото( добре между другото) до нея двама пазванти с канута я охраняват...Няма такъв смях

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 21. 21 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1233 Неутрално
 22. 22 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 560 Неутрално

  За да не правим реформи в здравната, правосъдната и МВР системи, за отвличане на вниманието ще правим показни акции.
  Хората ще са доволни, щото и богатите страдат.

 23. 23 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Сега в ареста в София, съд и в затвора за дълго време.

 24. 24 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Кой е виновен, Банев или жена му?

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 25. 25 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 562 Неутрално

  И КВО ШЕ МУ ЗЕМАТ НАТОЯ , ПРОФУКА СИЧКО НА КОМАР И ЗА РУШВЕТИ ,

 26. 26 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#22] от "xkoleva":

  Имаше навремето една подобна акция, снимаха имоти с дрон.
  Да цъка Бай Иван по селата и да си вика "Ей сега Бойко ще им покаже на тия!"
  Само че "тия" още си карат мерджаните, а Бай Иван си брои стотинките.

 27. 27 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално
 28. 28 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2008 Весело

  В интервю през април 2016 г. на въпрос колко пари тя и съпругът й са дали за корупция в България, Евгения Банева заяви: "О, със сигурност...(не знам)... милиони".
  —цитат от коментар 0 на статията


  А бе от 2016г. до сега, какво чакаха "борците против корупцията"?
  А Банев ще е хубаво да напише разказ за това, как и кой му даде да стане притежател на стотици заводи?
  Много интересни имена ще изплуват от миманса!

 29. 29 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#27] от "historama":

  Съжалявам, но само заради едно разследване не може да се издаде заповед за арест. Обикновено след подобни арести бг данъкоплатец плаща обезщетения в Страсбург.

 30. 30 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Е, и?!!Какво като са арестувани?Той и Бендо беше арестуван, и Галеви, ама...
  Прокуратура и съд вече работи за тях!

 31. 31 Профил на Zara
  Zara
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ста-бил-ност! Ста-бил-ност!

 32. 32 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Тези двамата когато и да влязат в затвора, все ще им е късно. Но "арестуван във Франция" не означава "екстрадиран". Боя се, че предстои да видим как Гешев ще о@ка обвинителния акт, екстрадицията ще бъде отказана, а Цацата ще обвини "извънредно некооперативния" френски съд.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 33. 33 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Невник, да ви имам новините! И защо са арестувани?

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 34. 34 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Тия има за какво да бъдат оковавани и да им се отказва домашен арест.

 35. 35 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 289 Неутрално


  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Одиозни , шарматни и тн ...Възхода на Баневи стана по времето на Костов , с приватизации и други далавери , по времето на Бойко ги арестуват. Това са фактите .

 36. 36 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#26] от "Killing Joke":

  С хеликоптер беше, не можаха да върнат и за керосина даже някой имот.

 37. 37 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 458 Неутрално

  да не ги връщат. Там да ги съдят.

 38. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#28] от "vagabond66":

  Ще се окаже че проблемът не е в това, че някой му бил "дал" заводите. А в това, че е нямало следприватизационен контрол. Т.е вината ще е в държавните чиновници, или агенции, т.е. виновни няма да има.

 39. 39 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#35] от "Иван К.":

  Те са си от вашите комунисти.

  The best way to predict the future is to invent it.
 40. 40 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Интересно е само ,когато са в панделата за дълго.
  В което не вярвам да стане.

 41. 41 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  "На територията на завода все още се намират два резервоара с опасния химикал трихлоретан, за който Банев твърдеше, че никога не е бил част от приватизационната му сделка. Тъй като съдовете са силно корозирали, градът няколко пъти беше заплашван от екологична катастрофа."
  Няколко пъти е имало заплаха от екоатастрофа....Когато е регистрирана първата такава заплаха, контролните органи са решили явно, че е по-яко да се облажат от част от милионите на двойката, отколкото още тогава да сезират прокуратурата и тази гротесктна и особено нагла двойка да бъде подведена под отговорност.Така че пак опираме до морала или в случая липсата му.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 42. 42 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Чак не мога да повярвам, че се арестуват правилните хора. Теди мизерници Баневи НЕ трябва да излезнат от затвора доживот и всичко, каквото имат да бъде конфискувано.

 43. 43 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  На много "бизнесмени" проватизатори,им запари под краката.Мисля че така трябва да продължава да действа прокуратурата и МВР,и имаме шанс да се оправим!

  sdg
 44. 44 Профил на Napster
  Napster
  Рейтинг: 289 Неутрално

  От този тип събития букмейкърите могат да изкарат много пари. Бих заложил, че до 1-2 седмици никой няма да се сеща за тия двамата. Ще продължат да си живеят по старому. Този тип хлебарки и ядрен апокалипсис не изтрива от земята. Вижте ветко и марианка и си мислете за тези двамата. Платиха си където трябва и вече всичко се забрави

 45. 45 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Тръгнала е яка чистка. Освен Баневи търся за арест и Иво Прокопиев. Като начало за Каолин.
  Сега го съобщиха по тивито.

 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3251 Весело

  Тц, тц, тц! Ти да видиш ...

  Толкова години подвизи и ... изгоряха заради Валерко!

  Не вярвам някой да си прави илюзии, че са подгонени в момента не заради закона, а за да захлупят със скандал скандала ...

  Прочее ... това, че удариха Баневи, за да похлупят скандала с Валерко, говори само за наистина огромния реален отзвук и опасност да катурне Особата ...

 47. 47 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Чакаме новината и за обвинението и мярката за неотклонение на Иво Прокопиев.

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 48. 48 Профил на asdas200
  asdas200
  Рейтинг: 259 Неутрално
 49. 49 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#3] от "Julius":

  Точно! Избори се задават със страшна скорост. Касите трябва да се пълнят, защото избирателите им се еманципираха. С 20 лв, две кебапчета и бира, избори не се печелят.

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  До коментар [#39] от "EU defender":

  прав си , същите комунисти издигнаха един до главен асистент подготвяйки го за министър председател , който да им раздаде всичко.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 562 Неутрално

  ДА ГИ БЕХТЕ АРЕСТУВАЛИ ПРЕДИ ДА ИЗКОРМАТ И ДА НАРЕЖАТ НА СКРАБ ПОЛОВИНАТА ОТ ЗАВОДИТЕ НИ , ТОЯ Е КЛОШАР ВЕЧЕ ЧЕРЕПА МУ ЗЕМА СИЧКО

 52. 52 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Ветко и Миню и прочее "честни" бизнесмени след 30 години "демокрация" осъдени кога? Аз като не си подам декларацията данъчните веднага пристигат.
  Тези не внасят милиони данъци и никой нищо не им прави? ДимокраДцията в целия и блясък!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 53. 53 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 458 Неутрално

  То, хубаво, ама не е е ли малко късно? Добре би били акцията да продължи срешу всички които ограбиха "приватизационните гондове " Странно къде потънаха парите ???

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Преди години превозвахме едни малки лодки (май че собственост на Банев) до комплекса на Банев в Русалка. Чичката на бариерата на платения паркинг се обади лично на Банев по телефона за да пита дали може да влезем за 10 минути без да плащаме 2лв за паркинг за да му разтоварим лодките.

  rm -rf /bin/laden
 56. 56 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Тая двойка червени номенклатурни кърлежи са олицетворение на червения пладнешки грабеж на държавната собственост. Не вярвам да ги застигне правосъдието.

 57. 57 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":Одиозни , шарматни и тн ...Възхода на Баневи стана по времето на Костов , с приватизации и други далавери , по времето на Бойко ги арестуват. Това са фактите .
  —цитат от коментар 35 на Иван К.


  А на Куково лято ще бъдат вкарани в затвора!

 58. 58 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ето на такива пречеше социализмът, другари,
  Да се развиват - тоест, да крадат и с двете си ръце. В Китай тези двамата щяха да бъдат разстреляни на някой стадион, В САЩ качени на електрическия стол, или на оня другия... с инжекциите. Само в СССР щеше да им се даде възможност да се разкаят - след първите 2 часа на Лубянка.
  Говорете си каквото искате, но "Диктатори са спасявали държави, а демократи са ги затривали". Не спорете с мен, а погледнете България. И кьоравите вече прогледнаха! Време е и за вас.

  /не се чете/
 59. 59 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Софийска градска прокуратура е обвинила председателя и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД - Иво Прокопиев, Константин Ненов и Иван Ненков, в пране на пари, съобщиха от държавното обвинение.

  В Дневник нито дума!

 60. 60 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 289 Весело

  "Но хляба е малко, но хляба не стига деца"... както е написал поета, така че големите риби, изяждат по-малките.

 61. 61 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  най вероятно отново става дума за Кризисен Пиар
  —цитат от коментар 5 на Stewie


  Не "най-вероятно" - точно това е! Явно печатницата за фалшиви банкноти, дето я "наблюдавали" повече от половин година не стигна, та метнаха още една димка да спасяват другаря ДАЛАвери Симеонов! След арестите всичко е тихо, някой послушен прокурор ще направи някой гаф по обвинението и нито Арабаджиеви нито Баневи ще осъдят. Виж шофьора на автобуса катастрофирал край Своге ще го осъдят, щото е виновен и за пътя и за това, че изкара далаверите на гербавите с обществените поръчки под прожекторите, макар и за кратко!

 62. 62 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#35] от "Иван К.":

  възхода стана с червено куфарче.
  не се прави на мноо отворен.

 63. 63 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#43] от "Svetlio":

  кое им е запарили бе.
  ти чуваш ли се.
  къде е богомил манчев
  къде е красимир гергов.
  къде е ахемд доган.
  къде е делян пеевски.
  къде е георги гергов.
  запарило им.
  глупости.

 64. 64 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2798 Неутрално

  АКБ форест е собственик на заводите, а акциите от фонда са на едни 80% обичащи да слушат препоръките на Позитано. Куцат законите след като един управител на фонд може да ограби акционерите, без да може да му се потърси сметка. Партииният работник Банев от управител на фонд стана Олигарх благодарение на червените бабички.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 65. 65 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 304 Весело

  Каквото и да напише човек за тази одиозна двойка червени парвенюта, все ще е слабо и няма да казва цялата истина.
  —цитат от коментар 4 на Norman Granz


  Най-сетне ги арестуваха тези! Дано да са събрали солидни доказателства и да не е само пиар.
  И така "Николай и Евгения Баневи са арестувани в разследване за източване на "Полимери"
  А ще прочетем ли "Еди кои си обвинени от спецпрокуратурата в пране на пари". Чета на други места, че също било станало днес.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 66. 66 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Навсякъде когато има престъпление се реагира навреме за да се види неоклонимостта на закона. Само тук нарушителите се оставят да демострират безнаказаност и нагло поведение с "дидактически" причини (да се приучат всички, че има хора над закона)
  Когато се вкарват в затвора има други причини, не публично оповестените...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 67. 67 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Начи, глейте снимките от последните някоко бала на КРИБ. Който от "едрия капитал" липсва, е потенциален клиент на Спецпрокуратурата и КПКОНПИ.

 68. 68 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  До коментар [#63] от "mihail_p":

  ще им дойде реда и на тях

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 69. 69 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Каква блага вест?! Тия отдавна трябваше да търкат наровете в панделата! Има Видовден за многото пострадали от тия пирани!

 70. 70 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Весело
 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Пунт и пластика на Цацароцирка. Накрая ще им дадат индулгенция за невинност както на Софиянски, Бисеров....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Кучи син, но не е наш кучи син.
  С Ветко к`во стана? А Бисеров? Къде изчезна тоя човек?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 73. 73 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Ауу, горкия Ники! От самолет слезе на Майбах, а сега слезе и на нар. Горкия!

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 74. 74 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 338 Весело

  “Да цъка Бай Иван по селата и да си вика "Ей сега Бойко ще им покаже на тия!"

  Бай ти Иван ще си цъка с език, защото никога няма да разбере, че само Съдебната с-ма решава кой е виновен. 90% от хората у нас разсъждават като бай Иван :)
  Бойко няма нищо общо в такива случаи.
  Но знаем каква е нашата съдебна с-ма, нали ;)

 75. 75 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  До 14
  РЕСПЕКТ за коментара смях се от сърце

 76. 76 Профил на tsb00482740
  tsb00482740
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Банеф не беше ли организатор на дружество за приятелство с евразия? Явно дори показното му русофилство не му е помогнало. В България освен да подлагаш на руснаците, трябва и да се отчиташ финансово на мафията - Баце, Цаце, Доганя, Пееф и т.н.

 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Неутрално

  " Той заяви, че за двамата е имало издадена европейска заповед за арест и разследване. Те са привлечени задочно към наказателна отговорност за длъжностни присвоявания, пране на пари, документни измами и данъчни престъпления.

  Основният предмет на разследването е източването на привитизираното предприятие "Полимери" АД. "

  Ето това представлява целия ни " преход" - пладнешки обир на националните ни ресурси, за който почти никой не е осъден, нещо повече - архитектите на това безумие и до днес са в парламента и изпълнителната власт !

 78. 78 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Тоя що предприятия заграби и източи, ако бяхме нормална държава много отдавна щеше да е в затвора за дълги години, но понеже не сме нормална държава, той си продължава. И повечето велики български бизнесмени са точно такива мошеници!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 79. 79 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  ...Възхода на Баневи стана по времето на Костов , с приватизации и други далавери , по времето на Бойко ги арестуват. Това са фактите .
  —цитат от коментар 35 на Иван К.

  А след това както обикновено, съдът ги пуска. Като всички арестувани от Бойко.
  Освен Иванчева.

 80. 80 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Сега КОНПИ ще запорира имущество на поне два ГЕРБ-ера. Реципрочната мярка, когато червени спонсори си имат проблеми със закона.

 81. 81 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1473 Весело

  Като чухме за Ветко и другия красавец (не му помня името) започнахме да се чудим какво ли прави семейство Баневи. А те били в Ница. Е-е-е-е-х...

 82. 82 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#79] от "historama":

  Иванчева и тя не е бистра като сълза.

 83. 83 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Това е добра новина, но защо Дневник мълчи за Иво Прокопиев?
  https://dnes.dir.bg/temida/prokuraturata-obvini-ivo-prokopiev-i-oshte-dvama-v-prane-na-pari

 84. 84 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5630 Неутрално

  Я виж ти, олигарсите са погнати, чак не мога да повярвам, остава да видим как ще ги пуснат че са "чисти и святи" дори ще им се извинят.

 85. 85 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#65:"stem"][/quote]
  "...И така "Николай и Евгения Баневи са арестувани в разследване за източване на "Полимери"..."

  На бас се хващам, че това обвинение изобщо няма да издържи в съда!

 86. 86 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  Бият приятелите на Русия.

 87. 87 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Резултатите и на двамата бяха под 0.5% от гласовете"

  Ми той и Риста толкова ще получи ..

  А Трая доказа ли доходи или си затрая?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 88. 88 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#79] от "historama":Иванчева и тя не е бистра като сълза.
  —цитат от коментар 82 на Компетентен


  Пред Мухобойко, Каракачанов, Нушка, Дългият инкасатор е Света Света Вода ненапита!

 89. 89 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1249 Весело

  До коментар [#35] от "Иван К.":

  "Това са фактите"

  Е то затова я има основополагащата аксиома на умнокрасивия 'морал' - 'факти' са това което им изнася, дори да са измислици в книга, когато не им изнася не са факти. Измислили са го, нямаш шанс да пробиеш умнокрасивата вяра :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 90. 90 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 884 Неутрално

  АХхаха тиш се скараха с Каратиста (прЕател на Бойко) и гледай какво им се случи. Не е хубаво да се караш с прЕатели на Дон Б.

 91. 91 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Един ден дали ще излезе статистика колко от приватизираните предприятия бяха източени и съсипани? И колко от комсомолците - приватизатори бяха застигнати от възмездие?

 92. 92 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Ще повярвам, че нещо се случва, ако почнат от Борисов и компания...

 93. 93 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2283 Весело

  Няма лошо. Били червени, ми те всички олигарси са! Хайде сега и да ги осъдим...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 94. 94 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  До коментар [#93] от "etty1":

  Е глупости, няма да се кареме сега. Нека си живеят другарите.

 95. 95 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално
  До коментар [#83] от "silverman":

  и още колко пъти ще обвиняват Прокопиев за "Каолин"? Досега нищо не се намери.
  А прането на пари звучи зловещо, но у нас обикновено те са кремълски пари, а тях ги перат в хотелите по морето и във Велинград (с 9% ДДС), руска собственост.

 96. 96 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Бият приятелите на Русия.
  —цитат от коментар 86 на blondofil


  Не съм чувал Каракачанов, Сидеров и Доган да ги бият.

 97. 97 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  До коментар [#93] от "etty1":

  Нас ако ни пукаше, че номенклатурата станаха капиталисти, щяхме ли да сме на туй дередже.

 98. 98 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  До коментар [#96] от "historama":

  Със сигурност си водят бележки.

 99. 99 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#72] от "Николай Колев":

  Ветко ще се откупи като подари хотел "Маринела" на правилния човек! Бисеров вече е невинен! https://www.mediapool.bg/hristo-biserov-e-okonchatelno-opravdan-news257990.html
  Още въпроси?

 100. 100 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Един ден дали ще излезе статистика колко от приватизираните предприятия бяха източени и съсипани? И колко от комсомолците - приватизатори бяха застигнати от възмездие?
  —цитат от коментар 91 на Таралеж


  Единственото спасение за българските предприятия бе в приватизацията, но тя да се осъществи от западноевропейски фирми. Това което се случи с чешката обувна промишленост, с Шкода, с полските заводи за битова електроника и автозаводите им, със заводите на Видеотон и Орион в Унгария - между другото все печеливши предприятия.
  У нас приватизацията безнадеждно закъсня, и когато бяха обявени за продажба (в края на 90-те години) те бяха до такава степен съсипани от модела Луканов, че никой не пожела дори да ги разгледа. А читавите предприятия бяха приватизирани от руски офшорки (БТ, БТК, повечето винпроми, Нефтохим).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK