Няколко месеца по-късно прокуратурата съобщи за повдигнато обвинение на Иво Прокопиев

Главният прокурор Сотир Цацаров.

© Георги Кожухаров

Главният прокурор Сотир Цацаров.Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение за пране на пари на съиздателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев заради сделката по продажбата на компанията "Каолин" от "Алфа финанс холдинг" на германската "Кварцверке" в края на 2012 г. Това се разбира от кратко съобщение на прокуратурата, изпратено днес следобяд с уточнение, че е направено "след запитване на медии".


"Оценяваме повдигнатите обвинения като поредно безобразно действие на българската прокуратура, с което грубо се погазва законността в България. То показва, че ролята на институцията е сведена единствено до инструмент за репресия срещу неудобни на статуквото публични фигури и оказване на натиск върху независимите медии", се казва в становище на "Алфа финанс" след съобщението на прокуратурата.


"Алфа финанс": Обвинението е абсурдно
Те определят, че то "е абсурдно, напълно неразбираемо, защото е фактически необосновано и логически несвързано".


От компанията уточняват още, че обвинението е предявено още през лятото и коментират, че "единственото възможно обяснение защо се оповестява публично сега е, че председателят на съвета на директорите на "Алфа финанс холдинг" Иво Прокопиев е съиздател на независимите медии "Капитал" и "Дневник" и атаката от прокуратурата очевидно е реакция на поредицата разследвания за корупционни сделки, които "Капитал" публикува в последните си броеве".


Пред БиТиВи Прокопиев коментира обвинението срещу него като "напълно абсурдно" и странно, че се оповестява публично точно днес. Той свърза това с публикации в седмичника "Капитал" и по-конкретно такива от последния брой, в които се дават примери за "тежка корупция в държавата" и тя отговаря с репресия.


Публикации преди съобщението


В последния брой на "Капитал", излезнал тази сутрин има публикация "Още държавни милиони в дупката "Гергов" . Тя разказва как дружеството "Слънчев ден" на бизнесмена от Пловдив и член на БСП Георги Гергов се е превърнало в най-големия клиент на Българска банка за развитие (ББР) с експозиция от над 100 млн. лева след като държавната банка е изкупила различни негови кредити.


"Слънчев ден" е собственик и на "ЦУМ Варна" - фирмата, която в началото на октомври беше купена от община Варна - това е т.нар. сделка за "Дупката" в центъра на града. Тогава по предложение на кмета Иван Портних (ГЕРБ) Общинският съвет гласува с подкрепата на ГЕРБ и ДПС и с реакция "против" от партията Гергов - БСП и местни партии за изкупуването. "ЦУМ Варна" няма дейност, а основният актив са около 3 дка. След това правителството отпусна средствата за покупката - 43 млн. лева.


"След като през 2017 г. Стоян Мавродиев пое управлението на ББР бяха отхлабени ограниченията за кредитиране на политически лица и вдигнат тавана за големи заеми. Резултатът: след поредица операции "Слънчев ден" на Георги Гергов вече е най-големият клиент на банката с над 100 млн. лв. дълг", пише в публикацията в "Капитал". Медиата съобщава, позовавайки се на неофициална информация и за евентуална предстояща сделка за "Слънчев ден". "Според източници на вестника цялата операция става с политическото брокерство на депутата от ДПС Делян Пеевски и вероятно след финализирането на продажбата на "ЦУМ Варна" близко до него лице ще придобие и самия "Слънчев ден". За Гергов пък би трябвало да останат изчистеният откъм дългове панаир и софийският ЦУМ."


В друг материал от броя "Финалната атака срещу Лозан Панов" се разказва за "тенденциозна данъчна проверка срещу председателя на ВКС, която може да стане и причина за разследване срещу него" и пореден опит "неудобният на статуквото висш магистрат" да бъде отстранен предсрочно от постта. Според "Капитал" "резултатите от ревизията са изпратени на КПКОНПИ. В зависимост от това как тълкува закона тя може да започне проверка по реда на отнемане на незаконното придобитото имущество. Другият вариант е да започне проверка за корупция, която да докладва на прокуратурата. Лозан Панов едва ли може да очаква обективно отношение и от двете институции. Евентуално образуване на производство в която и да е от тях ще позволи задействането на процедура по импийчмънт от Висшия съдебен съвет."


Съобщение няколко месеца по-късно


В прессъобщението на прокуратурата се казва, че разследването е по сигнал от 23 април на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), която е предоставила на прокуратурата материали от своя проверка. В тях, според съобщението, са посочени факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване и за престъпление по чл. 253 НК - пране на пари. Деянието според държавното обвинение е свързано със сделка между контролирания от Прокопиев "Алфа Финанс Холдинг" АД и германското дружество "Кварцверке" през декември 2012 г. Тогава, според държавното обвинение, "Алфа финанс" е продала на германския инвеститор 100% от акциите на "РМД Каолин 98".


Обвиняеми са и членовете на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" Константин Ненов и Иван Ненков. На тримата е наложена най-леката мярка за неотклонение "Подписка".


Прокуратурата съобщава също, че разследва за престъпления по служба и служители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с "Каолин" АД.


Приватизацията на "Каолин" от 2000 г. попадна в полезрението на КПКОНПИ (бивша КОНПИ - Комисия за отнемане на незаконно придобитото имущество) през миналата година, въпреки че се е състояла извън 10-годишния срок, в който комисията има правомощията да проверява. Според обясненията на ръководителя на комисията Пламен Георгиев причината е именно изследването на произхода на средствата, които "Алфа финанс" е получила при препродажбата на актива си на "Кварцверке" през 2012 г.


"Алфа Финанс Холдинг" АД продаде 67% от капитала на "Каолин" АД на семейната германска компания. Новият собственик отправи задължителното търгово предложение към останалите акционери на публичното по това време дружество и към май 2013 г. увеличи участието си до 87%.


"Алфа финанс" припомня в становището си от днес, че "приватизацията на "Каолин" и развитието на компанията след сделката е една от най-успешните приватизационни истории, което доведе до десетократно разрастване на бизнеса на фирмата и превръщането й в регионален лидер. Самата сделка по приватизация е била обект на множество проверки, при които не са установявани никакви нередности. Това е потвърдено включително и от съда, с влезли в сила съдебни решения."

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Ами съда ще прецени. Така каза Иво...

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Орловец
  Орловец
  Рейтинг: 218 Неутрално
 4. 4 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 721 Любопитно

  Цацаров това за довиждане ли го прави? Или да се отчете пред спонсорите?

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 5. 5 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  Това не е новина. Медиите съобщиха, че му е повдигнато обвинение, още когато това бе направено.

 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  Няколко месеца по-късно прокуратурата съобщи за повдигнато обвинение на Иво Прокопиев"

  обаче пък
  "В прессъобщението на прокуратурата се казва, че разследването е по сигнал от 23 април на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), която е предоставила на прокуратурата материали от своя проверка. В тях, според съобщението, са посочени факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване и за престъпление по чл. 253 НК - пране на пари."

  къде е месечното закъснение , освен, че на прокуратурата са трябвали 5 месеца за да повдигне обвинение

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Не би трябвало да се очакват много коментари под този материал. Все пак, кой ще критикува шефа? Истинта е, че когато става дума за милиони, електоратът никога няма да разбере цялата истина. Не си спомням, когато се изършваше т.нар. приватизация, критично настроени журналисти да са ровили в гнездото на осите. Сега е късно.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 8. 8 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 666 Неутрално

  до редакционния екип на медията -

  Мен хулите не ме смущават,

  врагът с които те покри —

  аз знам, аз вярвам, че си права,

  когато съгрешиш дори!

  Но пасаран!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 9. 9 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Има два варианта.
  Или Иво Прокопиев ще изчисти името си и ще докаже,че прокуратурата действа като маша срещу неудобните,
  Или съда ще го осъди за злоупотреби и всички ние ще се убедим за сетен път,че чисти бизнесмени няма.

 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  С интерес ще следя развитието на този казус. Важно е да знам как той ще се отрази на бъдещето на "Дневник" и "Капитал" (две много харесвани от мен медии).

 11. 11 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Този хубавец трябва да е в една килия с корпулентния. На това ще му се казва справедливост.
  —цитат от коментар 2 на оuzo


  Кой!?Цацаров, Борисов, Доган, Пеевски, Сидеров, Бареков, Гергов, Станишев?Кой, кой?

 12. 12 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2100 Весело

  до редакционния екип на медията - Мен хулите не ме смущават,врагът с които те покри —аз знам, аз вярвам, че си права,когато съгрешиш дори!Но пасаран!
  —цитат от коментар 8 на hhhuuunnnn


  Не е необходимо да "изливаш" душата си!
  Мислещите знаем, и затова "мълчим"!

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  "На 31 януари тази година Комисията за финансов надзор излезе с решение, което връща топката повече от година назад - по времето, когато се извършва продажбата на "Каолин" от "Алфа Финанс Холдинг" на германската Quarzwerke GmbH.


  "Задължавам управляващите и представляващите Quarzwerke GmbH в 5-дневен срок от получаване на решението за прилагане на принудителна административна мярка да представят в Комисията за финансов надзор в цялост копие от сключения на 20.12.2012 г. договор за покупко-продажба на акции от капитала на "Каолин" АД, финализиран на 04.06.2013 г. (дата на сетълмент), както и от всички допълнителни споразумения и анекси към него." Това е записано в решението на КФН.


  На пръв поглед изглежда, че този закъснял интерес наваксва някакъв пропуск на комисията. Но се оказва, че той е породен от една изключително странна покупко-продажбо-покупка, при която първоначалният продавач, явил се след това като купувач, губи около 1 млн. лева. ..."
  http://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/da-harijesh-1-mln-leva

 14. 14 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 456 Неутрално

  А защо Дневник не отразиха повдигнатото обвинение през лятото?

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 15. 15 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  Вчера нали имаше статия за очакваната активност на Цацаров.
  Е, днес я имате.
  Макар че нещата са много отдавна и всичко е заради Форума на Дневник. Защото във Форума пишат доста умни хора и това въобще не се харесва на управляващите!
  Още от миналата година, при повдигането на едни други обвинения към Прокопиев, се забеляза едно леко подпиране на герперските и червени тролове, едно славославене на Раша, едни беззъби статии за управляващите.
  Какво да се прави, като комунистите никога не удрят фронтално - винаги действат подмолно и рядко си във състояние да им усетиш кроежите, защото последните биват променяни във движение. Само целта е една- пълно унищожаване на опонента - дари да не е противник! Примери бол.
  Няма нищо да докажат и по този казус, но ще продължи да виси като заплаха.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 16. 16 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6927 Неутрално

  Разследването ще покаже кой крив и кой прав.

 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Мда, либералите по презумпция трябва да са невинни. А дали са, нека съдът каже. Хубаво е, че героите от костовата масова приватизация излизат на светло и трябва да се защитават.

 18. 18 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2467 Весело

  Тази прокуратура не е българска, а руска, даже не е и руска, а съветска!

 19. 19 Профил на mck15574536
  mck15574536
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Разследването ще покаже кой крив и кой прав.
  —цитат от коментар 16 на Peni Nikol


  Разследването вече показа кой е крив.
  За това прокуратурата е внесла обвинението.
  Сега чакаме съдът да потвърди разследването.

  До коментар [#16] от "Peni Nikol":

 20. 20 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Прокопиев да благодари на Цацаратурата за обезщетението, което ще получи след поредния панаир.

 21. 21 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 939 Неутрално

  С интерес ще следя развитието на този казус. Важно е да знам как той ще се отрази на бъдещето на "Дневник" и "Капитал" (две много харесвани от мен медии).
  —цитат от коментар 10 на Читател


  Епа то е ясно как. Пеевски чака.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 22. 22 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#15] от "skara":

  Славославене на Раша... :)
  Ти за кой форум говориш...

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7930 Неутрално

  Едни ги проверяват пет пъти в годината, други, като Пеевски, никога.

 25. 25 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  До коментар [#16] от "Peni Nikol":

  Май не си наясно с процеса. Гледам, отговорили са ти...

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Арестувани са семество Баневи. Повдигнато е обвинение на Иво Прокопиев.
  Случайно съвпадение?
  Така ми продаваха томче на другаря Живков с дефицитно издание фантастика на Галактика. Подаръчни комплекти, случайна комбинация. Така е преценила съдбата.
  Който иска, да вярва.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 29. 29 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Бухалките се развихриха. Я да видим какво се случи наскоро та се наложи да се развихрят срещу 1. Ветко Арабаджиев 2. Банев 3. Прокопиев. Тук даже не включвам кметицата на Младост където беше върха на (публичният) терор.

  1. Доган си купи ТЕЦ, а Борисов му подари 20-30 милиона за "студен резерв" (някой вярва ли, че наистина има нещо на склад в ТЕЦ-а?)
  2. Симеонов си отвори поразяващата уста. Сидеров и той почна да шава много. Правителството все повече изглежда като пътник.
  3. Убийството в Русе. Там мафията се размина с много силен шамар от Европа, но много добре разбра какво й готвят от Европа само малко да поотслабне.

  Кое ли от тези три трябва да забравим? Не че ще плача за Ветко и за Банев, но Прокопиев е малко по-друга история.

 30. 30 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Силно !

  Цацаров - борец с корупцията !
  Успех .

 31. 31 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 700 Любопитно

  Абе реформите по румънски образец започват да ми харесват. Какво става с бившите ни министри Трайков, Ненчев, Дянков? Ще доживеем ли да видим поне един от тях осъден, че само се излагаме пред Европа и Европейския съюз.
  Ако не бъде окошарен поне един от тях, по-добре да забравим за премахването на мониторинга върху съдебната ни система

  Бог да благослови Америка за България!
 32. 32 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 623 Весело

  До коментар [#30] от "WWW":
  Настроение: Весело, нали?!
  Виден борец с мафията, ама мафията умира от смях. А бай Ставри умира от скука, един едър политик или мафиот да му докарат, да живне човечеца!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 33. 33 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2862 Весело

  "Алфа финанс" припомня в становището си от днес, че "приватизацията на "Каолин" и развитието на компанията след сделката е една от най-успешните приватизационни истории, което доведе до десетократно разрастване на бизнеса на фирмата и превръщането й в регионален лидер.

  Добре де, при такава блестяща репутация, защо трябва да се страхува, че няма да може да докаже произхода на средствата си? И защо именно по този повод няма толкова категорично изявление. По-скоро, няма никакво, дори и най-мижаво!
  При такова поведение, дори на лаик като мен нещата ми изглеждат подозрителни. Като се замисля- много подозрителни. Не говоря за специалистите в тази област.
  ПС Да напомня и нещо друго, което ми прави впечатление-откакто прокуратурата започна да поставя приватизаторите Прокопиев и Нинова на един тезгях, в "Дневник" нападките срещу БСП секнаха почти до нулата, за сметка на офинзивите срещу прокуратурата и управляващите.
  Дали е случайно, а? И да няма кой да ми каже, аз си го знам!

 34. 34 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#5] от "Voiko":

  Медиите-да,ама Дневник все "пропускаше" .

 35. 35 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#12] от "batzdravo":

  Имаш нещо против стиховете на бащата на видния десебар Мартин Левчев?!

 36. 36 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#15] от "skara":

  Докога ще приравнявате пещерно русофобство с прозападност,и от кога някой ,който каже нещо против Прокопиев се изкарва русофил?!Като онази глупост,според която всекинпротивник на ИК е русофил.

 37. 37 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Ми каквото -такова! Кой каквото сие надробил да си го сърба!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#33] от "Дон Кихот":

  Пак ще припомня еднл гостуване на Прокопоев при вече покойния Димитър Цонев,кото Цонев пита Прокопиев,дали ползва медиите си като бухалки,Прокопиев се подсмихва и казва "не",след това Цонев също се подсмихна.А ,истината се вижда-всяка медия обслужва собственика си.Газетата очевадно не е изключение.

 40. 40 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  няма страшно... след две седмици Брюксел ще отрупа другаръ Цацаров с кумбрачулейшънси и тва ще е зора... до следващия главен... щото и той ще има нужда да заработва сепак

 41. 41 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1405 Весело

  Може и да се случи чудо. Прокопиев и другите олигарси да влязат в затвора.
  —цитат от коментар 38 на Български патриот


  ахахахах... и кой ще е тогава врага на народя - международното положение ли

  ти другарю Български Патриот, от оня понеделник, в който другаръ Методиев щеше да опандизва Костов колко години минаха, знаеш ли

 42. 42 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 858 Неутрално
 43. 43 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ако не го бяхте върнали бойко във властта чрез протестъроте си сега нямаше да ги има тия неща , комунетата щяха да са средството , тех сме ги махали , мутрите нямат махане обаче , за тях е въпрос на живот да останат на власт , ТОВА МНОГО ОТ НАС НЯМА ДА ГО ПРЕЖИВЕЯТ , ОБИРАТ НИ ДО ШУШКА , ЕЛИМИНИРАТ НЕПОСЛУШНИТЕ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН КАКТО Е В СЛУЧАЯ И КРАДАТ КАТО НЕВИДЕЛИ !!! ЕДИНСТВЕННО ЕДИНЕН ФРОНТ ЩЕ МОЖЕ ДА ГИ СВАЛИ ТИЯ ОТ ВЛАСТТА

 44. 44 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#4] от "The sphere":

  ми не.
  изпълнява заповеди за
  овладяване на бизнеси на дебелака.

 45. 45 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#39] от "yanne":

  ти кажи за 41 милиона как се облажи гергов.
  не ми се праи на умрела лисица.

 46. 46 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2100 Весело

  До коментар [#12] от "batzdravo":Имаш нещо против стиховете на бащата на видния десебар Мартин Левчев?!
  —цитат от коментар 35 на yanne


  Опитваш се да остроумничиш ли, Янчо?!
  Или се почувствува засегнат, на партийна чест?!
  До коментар [#35] от "yanne":

 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#31] от "Günther":

  абе я не се праи на ударен.
  кажи за дебалека, за самолетите
  на каракачанов, които са директна сделка
  на пеевски да се издължи на втб.

 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  " ....Но се оказва, че той е породен от една изключително странна покупко-продажбо-покупка, при която първоначалният продавач, явил се след това като купувач, губи около 1 млн. лева. ..."http://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/da-harijesh-1-mln-leva
  —цитат от коментар 13 на plebs

  при продажбите не винаги се печели.
  През 2001г. цената на БТК беше 2,5 млрд, продадоха я за 220 млн.
  Руснаци си продават апартаменти в Св. Константин - купили ги за 1500 евро кв.м., продават ги за 750 евро кв.м.
  Купуваш кола за 50 000 лв., след 5 год. я продаваш за 25 000

  Пък кой знае, може би нещата са по-различни? Само че у нас има някои перманентно обвинени, и всичко така си остава. А за КТБ още няма обвинени

 49. 49 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":

  не се праи на ударен и ти.
  кажи за белене бе ало.
  кажи за 2 милиарда за пенсионерите,
  които онея мафиоти на путин ограбиха.
  бая сте жалки вече.

 50. 50
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 51. 51 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#48] от "historama":

  като каза за руснаците.
  изчезват от Поморие, защото нема кинти.
  нема кинти, нема нема кинти
  скоро нема да си земат бентли тея тъпаци.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nimart":

  това е.
  *** за чайка.
  *** за всички руски продажници.

 54. 54 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  [quote#11:"Капабланка"][/quote]
  Този хубавец трябва да е в една килия с корпулентния. На това ще му се казва справедливост.
  —цитат от коментар 2 на оuzo


  Кой!?Цацаров, Борисов, Доган, Пеевски, Сидеров, Бареков, Гергов, Станишев?Кой, кой?

  Всички много добре знаем – компанията от последния ред!
  Това е обществена тайна – ОПГ – организирана престъпна група с помагачи от всички партии в парламента!

 55. 55 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#52] от "SF":

  трябва да поосъвремените
  семестриалната програма у
  симеоново. ного назад.

 56. 56 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Кога ще погледнат Булгартабак вместо да ни занимават с глупости. Закона е че се търси отговорност до 10години а за Булгартабак ще изтече скоро. Тази прокуратура наистина е поръчкова институция.

 57. 57 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  Мда, либералите по презумпция трябва да са невинни. А дали са, нека съдът каже. Хубаво е, че героите от костовата масова приватизация излизат на светло и трябва да се защитават.
  —цитат от коментар 17 на НеКой


  Защо всичките ви гони тежка амнезия?
  Масовата приватизация се вихреше преди Костов.
  Работническо-мениджърска да си спомняш?
  Бонови книжки?
  Костов изчисти задлъжняли и натоварени с пасиви държавни дружества. Тази подробност се напомня всеки път и се питам – тези, които припомнят дали са толкова тъпи или просто вкарват шум в системата!
  На умния и един път да кажеш, той помни!

 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5682 Неутрално

  Бухалки в действие :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#57] от "Alexander97":

  нали знаеш за хиените от natgeowild.
  е те те са същите.
  като има като тях са ного ербап.
  като ги насметат, като с чепига
  и френда му мълчат, като комунист на разпит.

 60. 60 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Не че нещо, ама обвиненията срещу Прокопиев не издържат дори елементарната логика.

 61. 61 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#9] от "tosho_toto":

  Има два варианта ...
  —цитат от коментар 9 на tosho_toto


  Точно това е идеята.

  И при двата варианта Пеевски е по-чисто от водата.

 62. 62 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4063 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Така си е.
  Не редно е.
  Така ще е... докато върлуват фенове на МОЧА.

  Народите се измориха всуе да псуват и повтарят:
  "Не е луд рупащият зелник, а спонсорът".

  До коментар [#18] от "Nimart":

  Тази прокуратура не е българска, а руска, даже не е и руска, а съветска!

 63. 63 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Държавната мафия срещу противниц - епизод Х

 64. 64 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3014 Неутрално

  До коментар [#7] от "Реми":

  "Не би трябвало да се очакват много коментари под този материал. Все пак, кой ще критикува шефа? "
  ===============
  Човекът е шеф на журналистите, не на коментаторите, които работят за други работодатели или за себе си. И коментарите съвсем не са малко. Проблемът е, че знаем прекалено малко и можем само да пожелаем справедливост в най-добрия смисъл на думата.

  Еретик
 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  усетихте ли как с брутално налагане на редакционна политика, как с не спазване на собствените ви правила за писане, как с толериране на гранц, дифендър, вълци ... , как с безкрайно натрапване на "политици" докарахте форума до трудно четимо място и подкрепата за съиздателя до нула. изтрийте го това, но помислете.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Не си спомням, когато се изършваше т.нар. приватизация, критично настроени журналисти да са ровили в гнездото на осите. Сега е късно.
  —цитат от коментар 7 на Реми


  Ами не помните ли крилатата фрака на Надето Михайлова - "Хранете журналистите!". Ето затова нямаше! А и нямаше масово интернет.

 67. 67 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 700 Любопитно

  Обаче забелязвате ли двойния стандарт на любимата ни медия?
  В статията за г-н Банев и съпругата му има снима на г-н Банев и съпругата му, а в статията за г-н Прокопиев има снимка на Цацаров... Сега как да го определя този феномен? Като цензура, като самоцензура или като..... информационно-визуално внушение тип тролене по руски образец?

  Бог да благослови Америка за България!
 68. 68 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Обръщам се към Иво Прокопиев с думите на многоуважаемата Дарина Такова:

  "Благодаря на невидимата сила, която ме спаси от това да изгубя здравето и душата си в кръстоносния поход, на който бях тръгнала, за да спасявам хора от робство, което всъщност им доставя перверзно удоволствие."

 69. 69 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#40] от "extraCACA":

  Прокопиев е любимец на Брюксел ли?!

 70. 70 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#45] от "mihail_p":

  Стигаме до това как Гергов придоби терена.По същив начин Баневи взеха Руслка,Прокопиев Каолин,а Донев-Софарма.Нали се сещяш кога и от кого?!

 71. 71 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#3] от "Орловец":

  "Няма дим без огън."

  Нали. Няма Тюттюневи складове без Клошар...
  Не си с Мутромафията, правят ти огън... И до всички които плюят по Прокопиев, а в същото време умишлено не забелязвате димната завеса и пожарът който изгаря България...

 72. 72 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#46] от "batzdravo":

  Объркал си се..

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лебедовата песен на Цацаратор, остава му година мандат и трябва да си изпълни ангажиментите, а и Избори идват...

 75. 75 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  До коментар [#65] от "дерибеев":
  как с не спазване на собствените ви правила за писане, как с толериране на гранц, дифендър, вълци ... , как с безкрайно натрапване на "политици" докарахте форума до трудно четимо място и подкрепата за съиздателя до нула.

  Не съм забелязал Дневник да натрапва гранц, дифендър, вълци....
  Ако не съвпадат с мнението ти – прескачаш, поне име, псевдоним има.
  Като видя "дерибеев" – не чета, защото знам предварително какво стои там, нищо лично, не те познавам. Ако толкова ти тежи Дневник, ей ги Пик, Труд, 24, Дума – отдолу псувни и ругатни плюс инфо по избор на Прасчо!

 76. 76 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 818 Неутрално

  1300 години българска държава - 1300 години български цирк.

  No Pain No Gain
 77. 77 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Аве Траю доказа ли си приходите или..
  .. както ни убеждаваше че ще стане президент?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3885 Весело

  Да не забравите да сложите синджир и на Иво Прокопиев ! Глав. Прокурор като ходи в Брюксел да се отчита за постигнатото, да се похвали, че " гръбнакът на организираната престъпност е пречупен" с настоящото обвинение за пране на пари !
  Сега ми светна, че Иво прокопиев бил главният виновник, но само не разбрах за какво : за това, че пере пари или за това, че остана една от малкото свободни медии, неподчинение на задкулисието......

 79. 79 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  "Почувствах се НИКОЯ.

  Почувствах се безсилна, отчаяна, уморена и съсипана от това, че вече толкова години аз съм единственото дете, което казва, че царят е гол и единствената Алиса, която вижда света не такъв, какъвто е, а такъв, какъвто трябва и може да бъде.

  Почувствах се жертва на функционалната неграмотност, на липсата на критерий, на липсата на визионерство и на една гигантска, грозна, мазна, свинска, кафява ЛЪЖА.

  Една лъжа, в която всички вие, мили колеги, колективно избирате да живеете. Една лъжа, която ви мачка, съсипва, сравнява със земята, издевателства над вас физически и психически и ви лъже и убеждава, че всъщност всичко това е щастие и успех, престиж и класа, ниво и удовлетворение.

  Вие живеете в Мордор отвъд Вала, нещо средно между орки, диваци и бели бродници, диментори са изсмукали душите ви и зомбирани сте тръгнали на поход, с който да залеете цялата тази територия с лъжа и посредственост.

  Затова ще ви го кажа в прав текст: вие сте тотално и безвъзвратно съсипани."

  "Благодаря на невидимата сила, която ме спаси от това да изгубя здравето и душата си в кръстоносния поход, на който бях тръгнала, за да спасявам хора от робство, което всъщност им доставя перверзно удоволствие."

  Позволявам си да изпозвам тези цитати, искам да Благодаря да г-н Прокопиев за това което прави и не се отказва...

 80. 80 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  Крайно време за безобразията на българската прокуратура, която се изживява като филиал на руската, да бъде официално информирана ЕНП и нейният председател Жозеф Дол, главни крепители и легитиматори на мутренското управление в България, както и ЕК, която трябва да престане да се прави на "ни лук яла, ни лук мирисала" по отношенията на действията на правителството и на безсрамното използване на съдебната власт за разчистване на политически сметки. Защото мълчанието на ЕК по отношение на тези безобразия отдавна буди резонни въпроси, как така Полша, Унгария и Румъния са критикувани за намесата на властта в съдебните дела, а за България се пази гробно мълчание. И отговорите на тези въпроси са само два - или тъпоумие и късогледство или взаимни финансови облаги, изчисляващи се поне със седемцифрени числа.

 81. 81 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nimart":

  Чайкоцацаровска

 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#35] от "yanne":

  Кой е този Мартин Левчев, че не съм чувал за такъв ?

 83. 83 Профил на Пийчи Мочи
  Пийчи Мочи
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Нито един светещ в жълто коментар до тука.
  Тъжно.
  Разпнете го човека!
  После няма да има къде да тролвате така или иначе; то останаха ли изобщо медии и форуми, за които да ви плащат още да осир..е?

  В отпуск съм
 84. 84 Профил на Пийчи Мочи
  Пийчи Мочи
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Нито един светещ в жълто коментар до тука.
  Тъжно.
  Разпнете го човека!
  После няма да има къде да тролвате така или иначе; то останаха ли изобщо медии и форуми, за които да ви плащат още да осир..е?

  В отпуск съм
 85. 85 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Статуквото - едро габаритните герои на Олеша - провежда тривиална операция а ля "димна завеса". Арестуват няколко едри собственика и предприемачи , но в края на краищата само един ще остане да се пържи истински на тигана... След лека уплаха употребеният пълнеж ( като симпатичното семейство на горната снимка ) се изхлузва като мокра връв от грубите лапи на правосъдието и продължава да провежда сластно шопинг - терапия в Париж, Милано и Лондон. Е, вече олекнали с някоя и друга парица от скътаните за черни дни.
  Текат и други активни "мероприятия" в момента;
  --Прикриване сред "гънки на местността" - ръсене на словесна плява от страна на "бизнеса", басните за справедливи пенсии и трудово-правни отношения
  --"Огнево прикритие" - залпов огън от всички медийни калибри на слугинажа по всичко, що не е с тях и не вони на казашка партенка...

 86. 86 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  А дебелата Нушка няма ли да я привикат? Прасетата на Рапон отново са седнали да си говорят с Росатом за АЕЦ Белене - кремльовците чули за излишъка и дойдоха да си го искат
  https://www.mediapool.bg/rosatom-shte-razgleda-seriozno-vsyakakav-variant-za-uchastie-v-aets-belene-news285496.html

 87. 87 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  До 77
  Траю е много слабичък. У нас вървежни са дебелите.

 88. 88 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#8] от "hhhuuunnnn":

  Другарю Пеевски, никой не може да забрани да ви обичам

 89. 89 Профил на eus47368223
  eus47368223
  Рейтинг: 279 Неутрално

  На никого вяра да нямаш. От кога казвам, че единствените честни политици в България са г-н Сидеров и г-н Бареков.

 90. 90 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#89] от "eus47368223":
  А не ти ли се повръща, като пишеш тези имена?
  То вярно, че има едни % от народонаселението, които вярват(те) в това!
  Но две изречения, написани без грешка! Или ти плащат, или...

  О, Воленчо, ти ли се, бе...

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 91. 91 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2100 Весело

  До коментар [#46] от "batzdravo":Объркал си се..
  —цитат от коментар 72 на yanne


  За кое?!
  За това, че си трол?! За това, че си ГЕРБерски трол?!
  Или за това, че се намесваш, непоканен в чужд диалог, по тролска презумпция?!
  Научи се, да си седиш в ъгъла, щом не се отнася до теб, каракачанке, темата, или закачката! На слугинажа, там му е мястото, а не да обяснява на по-умните, как са се "объркали"!
  Чиба!

 92. 92 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Има два варианта. Или Иво Прокопиев ще изчисти името си и ще докаже,че прокуратурата действа като маша срещу неудобните,Или съда ще го осъди за злоупотреби и всички ние ще се убедим за сетен път,че чисти бизнесмени няма.
  —цитат от коментар 9 на tosho_toto


  Има и трети вариант.

  Три дни мрънкане по форумите, после- едни дълги месеци с преписки и папки, едни болни адвокати, няколко срещи на 4 очи, едни давности, и накрая- едно голямо нищо.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 93. 93 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3736 Неутрално

  След случая с Иванчева и аз смятам, че Прокуратурата е политически инструмент за разчистване на сметки.
  Нищо чудно и този случай да е такъв.

  Любовта ще спаси света!!!
 94. 94 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Някога пращаха мутри да рекетират, сега пращат прокурори и данъчни.

 95. 95 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2100 Весело

  До коментар [#92] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":"Има и трети вариант.

  Три дни мрънкане по форумите, после- едни дълги месеци с преписки и папки, едни болни адвокати, няколко срещи на 4 очи, едни давности, и накрая- едно голямо нищо.'

  По-вярно е, май, "едни некадърни прокурори"!
  Макар че те не са виновни! Щото, за кой пореден път, се опитват с едни и същи, "необорими доказателства", да борят Прокопиев чрез "Каолин"?!
  Виновен, до доказване на противното!
  Па и, миналата година, кога Прайм министЕРа, награждаваше, въпросната личност, собственик на "Каолин" и медията, в която, като "възпитани" посетители, мнозина го "подкрепят", защо не се повдигна въпросът, относно неговата "престъпна" дейност?!
  Дори и от "цаците", командировани тук?!
  Явно са се надали на"болни адвокати" и на "разговори на 4-ри очи"?1
  Въпроси без отговори.
  В замяна, "хипотези" бол! ;)

 96. 96 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До 77Траю е много слабичък. У нас вървежни са дебелите.
  —цитат от коментар 87 на historama


  затова Борисов надебеля

 97. 97 Профил на cvetomir_borisov_11_22
  cvetomir_borisov_11_22
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Ейй не те се спря г-н Мавродиев. Ти и твоите приятелчета Пеевски, Андон Георгиев, Митрев и т.н. Не се наядохте. Не ви ли е срам от това, което правите?

 98. 98 Профил на Дилян Пеев
  Дилян Пеев
  Рейтинг: 52 Неутрално

  В началото на април, след бурята около отпуснат от Българската банка за развитие кредит от 75 млн. лв. за колекторска фирма насред пандемията, министър-председателят Бойко Борисов максимално публично "уволни" цялото ръководство на институцията по телевизията. Почти веднага след това главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев беше отстранен.

 99. 99 Профил на Камелия Романова
  Камелия Романова
  Рейтинг: 10 Неутрално

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица, сподвижници от предишните му кариерни стъпки - като офшорен адвокат и като председател на Комисията за финансов надзор (КФН)

 100. 100 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 53 Неутрално

  Още при управлението на КФН Мавродиев беше обвиняван от зам.-председатели, че я е превърнал в свое еднолично владение. Този стил беше в голяма степен пренесен и в ББР, където банката и групата около нея беше напълнена с лоялни кадри. Затова и отстраняването на Мавродиев и Митров от управлението едва ли е достатъчно за прочистване на наложения стил. Вероятно конкретно за тях двамата забавянето при смените в бордовете на дъщерните компании е заради натовареността на ББР с оперативните задачи по мерките на правителството, но засега няма индикации дали се планира отстраняване и на другите близки до Мавродиев лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK