Кратки новини: Моряк загина при ремонт на кораба "Българка"

Кратки новини: Моряк загина при ремонт на кораба "Българка"

© Георги Кожухаров"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Моряк загина при ремонт на кораба "Българка"


По време на инцидента тази сутрин друг човек е ранен, съобщава "Фокус" като цитира зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров. Разследването по чл. 123 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост, незнание или немарливо изпълнение на занятие продължава. Извършени са неотложните и възможни към настоящия момент действия. Корабът "Българка" е собственост на параходство "Български морски флот".


Кабинетът одобри Стратегия за управление на държавния дълг
Документът засяга периода 2019-2021 година и е изготвен на основание Закона за държавния дълг и Закона за публичните финанси и осигурява общата рамка на дълговото управление в средносрочен план. Основната цел на политиката по управление на държавния дълг за периода е осигуряването на необходимия ресурс за рефинансиране на дълга в обръщение, при необходимост - финансиране на държавния бюджет и обезпечаване стабилността на фискалния резерв при оптимално възможна цена и приемлива степен на риск.


Лошото време в Италия взе пет жертви


Четирима души са загинали при свлачище, причинено от проливни дъждове в района на Калабрия в Южна Италия, докато са поправяли водопровод. Един мъж е загинал в пристанището на Катандзаро, след като платноходката му била отнесена от бурни ветрове. Проливните дъждове и силните ветрове, които връхлетяха Италия днес, се очаква да се засилят още повече утре.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK