Как да изготвим съвършеното портфолио

Актуални предложения за професионалисти в областта на маркетинга, финансите, IT сектора, търговията и човешките ресурси

Как да изготвим съвършеното портфолио

© Freepik.comАко професията ви е творческа, когато кандидатствате за свободна позиция, портфолиото ще ви е необходимо точно толкова, колкото и характерното CV. С портфолиото представяте професионалните си умения доста по-задълбочено, отколкото предполага стандартната автобиография.


Но какво всъщност представлява това портфолио? То е подборка от материали, които илюстрират вашите професионални умения, квалификация, образование, обучения и опит. Обикновено портфолиото съдържа примери на най-добрите проекти.


Какво обаче трябва да съдържа едно добро портфолио, за да може наистина да впечатли работодателя, както и какви са спецификите при изготвянето му? Основните видове портфолио са два – хартиено и онлайн. Хартиеното копие представлява папка с материалите, които сте избрали да включите в него, обособени в раздели. Предимството му е, че може да го направите по-много творчески и интересен начин.
Онлайн портфолиото има плюс – при необходимост можете веднага да изпратите линк към вашето онлайн портфолио преди или по време на срещата с интервюиращия.


Това какво ще включите е напълно ваш избор. Не е нужно да включвате обаче примери от целия ви професионален живот до момента. Вкарайте максимум 15 примера от най-добрите ви работи, съобразени с изискването и позицията, за която кандидатствате.


Няма да е лошо ако включите и всякакви позитивни споменавания и споделяния за вас – от клиенти, бивши работодатели, преподаватели. Това със сигурност ще направи добро впечатление.


Прочетете повече по темата на Karieri.bg. Междувременно разгледайте и нашия подбор с обяви за работа.


"Спиди" търси WEB Developer


"Икономедиа" търси Журналист с ресор "Лични финанси" за в. "Капитал"


Coursedot търси Developer


Deloitte търси:
Administration & Benefits Specialist
Human Resources Generalist


Cushman&Wakefield Forton търси:
Head of Project Management Department
Junior Consultant – Aspiring Talent
Senior Consultant – Leader, Dreamer & Achiever


Sarantis търси Brand Manager


Банка ДСК търси:
Мениджър на финансов център
Директор дирекция "Бизнес анализ и функционални спецификации"


UNICEF търси Communication for Partnerships Officer (NO-1), Sofia, Bulgaria


БНБ търси Експерти в отдел "Финансово счетоводство и операции с финансови институции"


Още обяви за работа можете да намерите на Karieri.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK