И Националната мрежа за децата обвини в лъжа Александър Урумов

И Националната мрежа за децата обвини в лъжа Александър Урумов

© Associated PressСилно обезпокоени сме от поредната клеветническа провокация (...) тъй като тя идва от страна на длъжностно лице, а именно, от директора на дирекция "Връзки с обществеността" на Министерство на отбраната Александър Урумов."


Това се казва в официално съобщение на Национална мрежа за децата (НМД), в което Урумов е критикуван за "поредния опит за подмяна на истината и инсинуации, свързани с работата на неправителствени организации, и в частност с една конкретна дейност на Мрежата, насочена към гарантирането на правото на мнение и участие на децата и младите хора по теми, които ги вълнуват и се отнасят до тях".


Това е втората остра реакция срещу Урумов в рамките на две седмици, след като Софийският университет протестира срещу нападките му във "Фейсбук" срещу академичен курс, тиражирани веднага от в."Труд".
НМД обединява близо 150 организации, работещи с и за деца в цялата страна, и е изпратила позицията си в писмо, адресирано до Красимир Каракачанов - вицепремиер, министър на отбраната и пряк работодател на Урумов, с копие до министър-председателя Бойко Борисов, до Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера и до самия Александър Урумов.


В неделя последният е внушавал във "Фейсбук", че НМД разговаря без разрешение с непълнолетни, събира данни за родителите им и "кой може да гарантира, че разговорът се е ограничил само с тази тема?!" Следват твърдения за нарушаване на закона, призиви за самосезиране на прокуратурата и закон "за забрана на Сорос-организациите у нас, тровещи съзнанието на децата".


Реакцията му е по повод статия на "Дневник", предизвикала стотици коментари. Урумов е реагирал без да потърси допълнителна информация на това какво точно се позовава публикацията.


От НМД обясняват, че става дума за млади хора, част от неформална група, наречена Национален Юрочайлд форум (НЕФ) в България, които са разговаряли със свои връстници по темата: "Справедливо ли е отношението в обществото към хората с различна сексуална ориентация в България?" Важно е да се уточни, че НЕФ е дългосрочна програма за детско и младежко участие и че също така, темата бе избрана спонтанно и единодушно от самите млади хора като интересна, важна за тях и актуална днес.


"Национална мрежа за децата не прави самото допитване – то се осъществява от самите деца участници, които разговарят свободно и без външно участие със свои връстници. Младите хора, които са част от НЕФ, участват доброволно и с писменото съгласие на своите родители и при висок стандарт на закрила на детето, който включва и анонимност на самоличността както на участниците в НЕФ, така и на техните връстници, сред които те правят своето допитване."


В позицията на НМД се казва още: "Считаме за недопустимо официално лице на висока позиция в централната изпълнителна власт да разпространява неверни и клеветнически твърдения, включително обвинения в нарушаване на закона и закани за намеса и сезиране на прокуратурата, както и призиви за забрана на гражданските организации! Национална мрежа за децата остро се противопоставя на всяка пропаганда, разпространяваща откровени лъжи.


За разлика от г-н Урумов, Национална мрежа за децата не получава и стотинка от държавния бюджет, а работата ни е прозрачна пред всички институции и обществото. Лъжите, които г-н Урумов изрича, не променят факта, че ние като организация не сме разговаряли пряко с децата от въпросното "проучване", а деца сами разговаряха помежду си по въпрос, който те избраха като важен според тях. Именно поради доброволното участие на младежите, поисканото и получено съгласие на техните родители за участието им в инициативата и анонимността на всеки от участниците (анкетьори и анкетирани), заявяваме, че твърденията, че в дейност като тази участието на децата е неетично или незаконно са изцяло необосновани.


За нас от Национална мрежа за децата е напълно сигурно, че само когато приобщаваме децата към значимите въпроси на социалната ни реалност, когато търсим и признаваме мнението им като значимо, можем да ги направим ангажирани с добруването на обществото ни граждани в бъдеще. Напомняме, че правото на мнение на децата е гарантирано както от Конвенцията на ООН за правата на децата, така и от няколко национални нормативни акта, сред които и Законът за закрила на детето.


Може би обаче не трябва да очакваме г-н Урумов да се вълнува от фактите? Факти като това, че децата разговарят помежду си по проблемите на човешките пол и сексуалност; че никой не може да забрани на децата да разговарят помежду си – или че, ако някой желае да го прави със силовите инструменти на държавата, като прокуратурата, ще въведе обществото в истински мракобесен режим; че не един човек в България наистина е бил жертва на хомофобията, която той обявява за нормална – но която води до насилие и дори убийства. (...)


Напомняме, че Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация категорично изисква от държавните служители спазване на принципите на законност, безпристрастност и отчетност (чл. 2, ал. 1). Същият Кодекс изисква от служителите, макар и само при изпълнение на служебните си задължения, да не допускат каквито и да е прояви на дискриминация. Специално бихме искали да подчертаем и чл. 2, ал. 5, която гласи "Служителят следва поведение, което не накърнява престижа на държавната служба, не само при изпълнение на служебните си задължения, но и в своя обществен и личен живот."


От Национална мрежа за децата бихме искали да попитаме българското правителство и лично Вас, г-н Каракачанов, като пряк работодател на г-н Александър Урумов, това недостатъчно ли е и има ли нужда от допълнителна законодателна инициатива за забрана личности, представляващи българската държавност, да пропагандират публично идеи, стоящи в пълен противовес с ценности на модерната правова държава като свободата на личността и равноправието?"

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  КОЙ е собственик на фирмата с гръмко име Национална мрежа за децата и от какво печели!?

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Много от въпросите на Урумов бяха зададени и тук във форума. И са напълно валидни.

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Деца шпионират деца. Още по-гнусно и цинично.

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  А снимката над статията е абсолютно възмутителна.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  " Национална мрежа за децата не получава и стотинка от държавния бюджет, а работата ни е прозрачна пред всички институции и обществото."
  ==============================================================

  Тогава кой ви субсидира?
  Кой ви дава правото да се месите във възпитанието на децата ни?

 6. 6 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Не разбирам какво нередно е направил?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#6] от "С Стоянов":

  Не одобрява анкетата на деца по такива теми.
  Урумов е краен и неприятен, на тъй като и тези анкетьори са крайни и неприятни, насила ни слагат да защитаваме Урумов.
  Жалка история.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  Щом родителите са се съгласили децата им да участват в анкетата, всичко е наред, независимо дали му харесва на Урумов или на когото и да било друг.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 10. 10 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  " Национална мрежа за децата не получава и стотинка от държавния бюджет,...
  —цитат от коментар 5 на atmanpg


  Ясно, поредното НПО финансирано от Сорос.

  Впрочем когато бяха протестите срещу Орешарски разни организации претендиращи че се занимават с защита на децата много активно протестираха срещу родители че водят децата си на такива мероприятия. Но когато протеста е срещу ББ забравят за такава "защита". Или когато става дума да прокарат джендър идеологията на Сорос. Все повече се убеждавам, че с НПО-тата се маскира прокарването на външни интереси.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 11. 11 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#9] от "7777":

  Какво значи съгласни?
  Може ли да видя какво пише в документа за съгласие, подписан от подителя?

 12. 12 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  По-добре Урумов отколкото някакви ,,анкетьори"!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 13. 13 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  " Кой ви дава правото да се месите във възпитанието на децата ни?
  —цитат от коментар 5 на atmanpg


  По-лошо, с това проучване по същество те настройват децата срещу родителите им. Възпитават бъдещите еничари без родители.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#12] от "С Стоянов":

  Мен ме вбесява да ме тикат към такъв избор! Аз не съм съгласна нито с него, нито с тези празнодумци и грантаджии.
  След като ми се е налагало да избирам между Сидеров и Първанов...

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#11] от "atmanpg":

  Питай НМД. А от постъпката на Урумов -- опит за чиновническо вклиняване между родителите и децата им -- смърди на комунизъм, та се не трае.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  В днешното проучване на Пю имаше стряскащи разлики от над 25 процента в отговорите между, условно казано, родители и деца.
  И си помислих същото.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Нещо смърди много яко. От една страна родителите са изроди хомофоби, от друга са дали съгласие на децата си да участват в подобно допитване. НМД лъже. Или за резултатите, или за полученото съгласие.

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#9] от "7777":

  Не е точно така. Доколкото е написано, съгласие са дали родителите на "анкетьорите". Не на анкетираните.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#17] от "zle_platen_trol":

  Дали са съгласие децата им да проведат анкета, а не да дават отговори.
  Гадните хомофоби никой не ги е питал, май.

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#11] от "atmanpg":Питай НМД. А от постъпката на Урумов -- опит за чиновническо вклиняване между родителите и децата им -- смърди на комунизъм, та се не трае.
  —цитат от коментар 15 на 7777


  Ами аз ще ги питам, ама няма да ме отразят.
  Не вярвам, че някой родител би дал съгласие на дванадесетгодишното си дете, за обсъждане на хомосексуализма.
  Мисля, че от НМД лъжат или просто изопачавт истината .
  Това тяхно твърдение, засега е само твърдение.

 21. 21 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Любопитно

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":

  И какво? Според Вас родителите са дали съгласие на някакви анкетьори да вържат децата им, които ритайки и пищейки са попълвали анкета против волята си?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 22. 22 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":

  Хубаво, ама в статията пише за поискано и получено съгласие. Тия от НМД може и да имат всички за идиоти, но и те самите знаят отлично, каква би била реакцията на средностатистическия баща хомофоб на подобно предложение.

 23. 23 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#20] от "atmanpg":

  Аз бих дала, но моите са по-малки.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 24. 24 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 479 Любопитно

  До коментар [#9] от "7777":

  А ако темата беше какво говорят вкъщи за Пеевски и Борисов, пак ли всичко щеше да е ок?

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 25. 25 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":И какво? Според Вас родителите са дали съгласие на някакви анкетьори да вържат децата им, които ритайки и пищейки са попълвали анкета против волята си?
  —цитат от коментар 21 на 7777


  Съгласие може да е дадено под съвсем невинен предтекст.
  Призовавам "Дневник", да извърши журналистическо разследване, какво съгласие са дали родителите.

 26. 26 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#24] от "borko_to":

  Да, ако родителите са се съгласлили децата им да участват в анкета по тази тема.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 27. 27 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#21] от "7777":

  Нищо подобно. Никой дори не е попитал родителите на участниците в анкетата. Съгласие са дали родителите на анкетьорите!
  Чети, вместо да драматизираш.

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":И какво? Според Вас родителите са дали съгласие на някакви анкетьори да вържат децата им, които ритайки и пищейки са попълвали анкета против волята си?
  —цитат от коментар 21 на 7777


  Доброто е заразно
 28. 28 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#27] от "АзКлавдия":

  И така да е, ако родителите на анкетираните не намират нищо нередно, откъде накъде чиновникът Урумов решава, че това е нередно?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 29. 29 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 845 Любопитно

  До коментар [#28] от "7777":

  И, как разбра, че родителите на АНКЕТИРАНИТЕ, тези хомофоби, ксенофоби и всякакви други фоби, нямат нищо против, като никой не ги е питал?

 30. 30 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#29] от "zle_platen_trol":

  Те имат усти да кажат. Нищо не им пречи да се свържат с медиите и да се оплачат, ако децата им са анкетирани против волята им.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 31. 31 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1359 Весело

  А ако темата беше какво говорят вкъщи за Пеевски и Борисов, пак ли всичко щеше да е ок?
  —цитат от коментар 24 на borko_to


  моето дЕте в детската градина беше научило кога бил рожденият ден на дедо ти Гойко... и кво сега... да го пердашим, че не е научило и този на Пеевски ли хахаха

 32. 32 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#29] от "zle_platen_trol":

  Даже и Урумов не твърди, че родителите на анкетираните са го овластили да писка по темата, а той, какъвто е прекален светец, ако го бяха овластили, нямаше да си затвори устата.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 33. 33 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Весело

  [quote#31:"extraCACA"][/quote]

  Голям пропуск.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 34. 34 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#28] от "7777":

  Редно ли е, неправителствена организация, да организаира дискусия на тема хомосексуализъм, сред несъзрели полово деца?

 35. 35 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1477 Гневно

  Какъвто министърът, такъв и говорителят му...

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 36. 36 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#34] от "atmanpg":

  Според мен - да. Децата, даже и да не са съзрели полово, може и да са са видели батковци да се целуват и каки да се водят за ръка. Хомосексуалността няма да изчезне, ако на децата не се говори за нея, нито те ще станат хомосексуални, ако чуят, че има такова нещо. А между другото, доста момиченца на 12, ако не и повечето, вече имат мензис, което ги прави полово зрели, макар и не психически зрели.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 37. 37 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1487 Весело

  До коментар [#12] от "С Стоянов":Мен ме вбесява да ме тикат към такъв избор! Аз не съм съгласна нито с него, нито с тези празнодумци и грантаджии. След като ми се е налагало да избирам между Сидеров и Първанов...
  —цитат от коментар 14 на АзКлавдия


  Е , винаги може да заемеш джендър-неутрална позиция :))))

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 38. 38 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#34] от "atmanpg":Според мен - да. Децата, даже и да не са съзрели полово, може и да са са видели батковци да се целуват и каки да се водят за ръка. Хомосексуалността няма да изчезне, ако на децата не се говори за нея, нито те ще станат хомосексуални, ако чуят, че има такова нещо. А между другото, доста момиченца на 12, ако не и повечето, вече имат мензис, което ги прави полово зрели, макар и не психически зрели.
  —цитат от коментар 36 на 7777


  Трябва да се говори, когато му дойде времето и по начин утвърден от държавата и Министерството на Образованието.
  А не от самоназначили се НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ организации с неясно финансиране.

 39. 39 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#38] от "atmanpg":

  Защо решихте, че им е неясно финансирането? А държавата ни изобщо не я е еня за образованието на децата ни. То се случва благодарение на родители и учители, въпреки държавни недоразумения като Урумов.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 40. 40 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#38] от "atmanpg":

  Също така, ако държавата утвърждава като модел на поведение мутри и милиционери, изобщо не съм съгласна тя да "утвърждава начина", по който децата ми ще научат за хомосексуалността, нито да решава вместо мен и съпруга ми "кога му е дошло времето."

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 41. 41 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#38] от "atmanpg":Защо решихте, че им е неясно финансирането? А държавата ни изобщо не я е еня за образованието на децата ни. То се случва благодарение на родители и учители, въпреки държавни недоразумения като Урумов.
  —цитат от коментар 39 на 7777


  Реших, че е неясно, защото никъде не е обявено, кой дава парите. А дори и да е обявено, няма как да бъде проверено, дали декларираното отговаря на действителното.
  Това е един от най-характерните признаци на НПО-тата.
  А Държавата, поже и да не я е еня, но само тя е оторизирана да подпомага възпитанието на децата ни.
  НПО-тата не са оторизирани.

 42. 42 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#41] от "atmanpg":

  Доколкото знам, НПО-тата в България са длъжни да обявяват финансирането си. Не знам това дали важи за протестантските храмове например. Ако имате различна информация, моля, кажете.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 43. 43 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#38] от "atmanpg":Също така, ако държавата утвърждава като модел на поведение мутри и милиционери, изобщо не съм съгласна тя да "утвърждава начина", по който децата ми ще научат за хомосексуалността, нито да решава вместо мен и съпруга ми "кога му е дошло времето."
  —цитат от коментар 40 на 7777


  Ти можеш да решаваш "кога му е дошло времето" за такива разговори, но само за собствените си деца.
  Не за моите.
  Затова още веднъж настоявам, да покажат документа, с който са поискали съгласието на родителите.

 44. 44 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#43] от "atmanpg":

  Настоявай пред тях. Успех.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#43] от "atmanpg":

  абе, чугун... много знаеш какво си говорят децата помежду си - ти как я мислиш тая работа - ще забраняваш теми или как... тва да не ти е партийно събрание е дядка

 46. 46 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#43] от "atmanpg":абе, чугун... много знаеш какво си говорят децата помежду си - ти как я мислиш тая работа - ще забраняваш теми или как... тва да не ти е партийно събрание е дядка
  —цитат от коментар 45 на extraCACA


  Децата помежду си да говорят каквото си искат.Там не мога да се меся.
  Проблемът започва тогава, когато едно НПО решава, че има право да се меси и да насочва разговорите на децата в определено русло.

 47. 47 Профил на Goldmantelziesel
  Goldmantelziesel
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#43] от "atmanpg":абе, чугун... много знаеш какво си говорят децата помежду си - ти как я мислиш тая работа - ще забраняваш теми или как... тва да не ти е партийно събрание е дядка
  —цитат от коментар 45 на extraCACA


  Амчи те модерните кифли и кифльовци вече ни водят със 100 еб@....та. С извинение. То и някой да им забрани тая тема, само ще направи пиш на вятъра.

 48. 48 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#46] от "atmanpg":

  ти сериозно мислиш че 12-17 годишните без някое НПО ич нема и да се сетят ли хахахах... щото ти на тея години само за Ястребинчетата и Митко Палаузов мислеше, нали така... много сериозен проблем има с обективната реалност в тая територия човече, много :)

 49. 49 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 728 Неутрално

  "избрана спонтанно и единодушно от самите млади хора като интересна, важна за тях и актуална днес."

  Горното твърдение, че децата са избрали спонтанно и единодушно темата, ми изглежда лъжа. Пищенето от НПО-то НЕФ само допълва картинката и си заслужава разследване от прокуратурата.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7484 Неутрално

  Не е ли по-добре да знаем, какво вълнува и какво мислят децата по дадени проблеми, вместо те тайно да си го мислят и говорят помежду си. А този г-н не за пръв път клевети.

 51. 51 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#46] от "atmanpg":ти сериозно мислиш че 12-17 годишните без някое НПО ич нема и да се сетят ли хахахах... щото ти на тея години само за Ястребинчетата и Митко Палаузов мислеше, нали така... много сериозен проблем има с обективната реалност в тая територия човече, много :)
  —цитат от коментар 48 на extraCACA


  Нарочно ли се правиш на тъп?
  Сами нека да обсъждат. Да търсят информация в Интернет. Да мислят сами или в компания.
  Аз съм против намесата на НПО-тата в този процес.
  Достатъчно ясно ли го написах или да ти го обясня по-подробно?

 52. 52 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 798 Весело

  Да предскажа ли, че този нема да е скоро ПР?

  No Pain No Gain
 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  [quote#51:"atmanpg"][/quote]

  ако щеш вярвай дядка, ама НПО-тата са значително по-безопасни от това, което може да се намери в и-нет... за голямата част от родителите също впрочем :)

  много конфузно става, като обясниш на нечия баба що лаптопа на дядото показва порнореклами на дЕтето, да знаеш... еле пък ако оня е наоколо хахаха

 54. 54 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  [quote#51:"atmanpg"]
  —цитат от коментар 53 на extraCACA
  ако щеш вярвай дядка, ама НПО-тата са значително по-безопасни от това, което може да се намери в и-нет... за голямата част от родителите също впрочем :)много конфузно става, като обясниш на нечия баба що лаптопа на дядото показва порнореклами на дЕтето, да знаеш... еле пък ако оня е наоколо хахаха[/quote]

  Напротив!
  НПО-тата са много по-опасни от Интернет.
  Защото в Интернет влизаш сам и търсиш според СОБСТВЕНИТЕ си критерии.
  А НПО-тата се опитват леко да те тласнат в нужната на тях посока.
  Същото е и с религията например, но това между другото.

 55. 55 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Правилно гио е насолил тези. С реакцията си за софийския беше съвсем прав. Тук също изглежда съвсем прав, колкото и да подскачат платените грантаджии.

 56. 56 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  НМД официално се на Отворено Общество. Съвсем естествено е финансови акули, от глобален мащаб, да са силно загрижени за децата в България.. примерно. Безкористно разбира се - борсите и фондовете са бъкани с идеалисти.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 57. 57 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Тези "патриоти", а всъщност идиоти напълниха администрацията с калинки. С години няма да можем да я прочистим. Единия издавал български паспорти на афганистанци, другия ще се гърми и ходи с каска, а този Урумов "следва поведение, което не накърнява престижа на държавната служба, не само при изпълнение на служебните си задължения, но и в своя обществен и личен живот." Тези идиоти съсипват България.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Любопитно

  До коментар [#59] от "schwimmwagen":

  И в случая коя е неудобната идея, която се опорочава чрез дискредитирания кадесар Сашко, колега Овчи задник (щом ще си говорим с индианските ни имена) :)?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 61. 61 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  До коментар [#59] от "schwimmwagen":И в случая коя е неудобната идея, която се опорочава чрез дискредитирания кадесар Сашко, колега Овчи задник (щом ще си говорим с индианските ни имена) :)?
  —цитат от коментар 60 на 7777


  Ползават го за контрапункт бе ! - дума по дума ли трябва да обяснявам :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 62. 62 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2326 Любопитно

  [quote#61:"schwimmwagen"][/quote]

  Явно трябва да ми обясниш дума по дума. Контрапункт на идеята, че НПОтата ще направят децата ни гей?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 63. 63 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Децата анкетиори активисти надежден източник ли са за анкети, тиражирани през медиите. Дали не се заобикаля някой закон така. НПО-то е за прокурор според мен.

 64. 64 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 689 Весело

  Ти можеш да решаваш "кога му е дошло времето" за такива разговори, но само за собствените си деца. Не за моите.
  Затова още веднъж настоявам, да покажат документа, с който са поискали съгласието на родителите.
  —цитат от коментар 43 на atmanpg


  Нима твоите деца са участвали в тези разговори без твоето съгласие?
  Какви документи търсиш?
  Да не си "върховен проверител на документи"?
  Някой да те е назначил на тази длъжност?
  Айде у лево!

 65. 65 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  До коментар [#38] от "atmanpg":Защо решихте, че им е неясно финансирането? А държавата ни изобщо не я е еня за образованието на децата ни. То се случва благодарение на родители и учители, въпреки държавни недоразумения като Урумов.
  —цитат от коментар 39 на 7777


  Да бе, а НПО-тата са силно загрижени заобразованието па математика и физика например, а не само за прокарване на джендър идеологията!
  Ей джендър, не прави хората на балами! Това, че една ОПГ се е кръстила НПО съвсем не значи, че след като не е правителствена е недависима! Напротив-силно зависима е от тия, които и плащат!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 66. 66 Профил на wob20544765
  wob20544765
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Свободен си да ни уведомиш като направиш разследване. Обади се на УруДов да ти помогне. Но засега нека бъде Сорос, за да е политудобно.

 67. 67 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 617 Неутрално

  [quote#25:"atmanpg"][/quote]

  Ти пък за какъв се имаш та говориш от името на всички родители, да изискваш декларацията за съгласие, да искаш разследване на организаторите на анкетата и т.н. Скрит педераст който се страхува че ще бъде разкрит

 68. 68 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Джендърфашизма в настъпление.
  А на следващите избори ще ревете и ще се чудите защо умнокрасивите са пак извън парламента, патриотите са увеличили процентите си.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 69. 69 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Айде поредната статия за маскирана джендерска организация и повод за картинка с 71 половият цветен флаг.

  мурзилка
 70. 70 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 882 Неутрално

  След като народа отхвърли конвенцията на гейовете, не би ли следвало тия НПО-та просто да бъдат забранени също като сектите и с тях да се приключи завинаги?

  мурзилка
 71. 71 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#68] от "gemeto":

  Ако написаното в статията и глупостите на Урумов са повод да се гласува за т.н. "патриоти", то проблемът е в кухината между лявото и дясното ухо на гласувалите за тях - празна е.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK