Кратки новини: Паркирането в новите зелени зони в София ще е безплатно до петък

Кратки новини: Паркирането в новите зелени зони в София ще е безплатно до петък

© Георги Кожухаров"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Паркирането в районите "Възраждане", "Лозенец", "Оборище" и "Красно село", които от утре официално стават част от зелената зона, ще продължи да е безплатно до петък. От Центъра за градска мобилност съобщават, че няма да причината за това е, че са получени много нови онлайн заявления за стикери за паркиране, които се обработват.


Изключението не важи за останалите райони в София, в които работи зелената зона, включително и района на "Лозенец" от бул. "Евлоги и Христо Георгиева" до бул. "Джеймс Баучер".


България ще плати 3.2 млн. евро на Турция по споразумението за бежанците
Правителството предложи на Народното събрание да ратифицира актуализираното общо споразумение за бежанците между държавите-членки на ЕС и Европейската комисия и Турция. Със споразумението се гарантира сигурността на външните граници на Европейския съюз, а вноската, която България трябва да направи за периода 2019 - 2023 г., е близо 3.2 млн. евро. "В резултат на безпрецедентния приток, предизвикан основно от конфликтите в Сирия и Ирак, Турция приютява най-големия брой в света бежанци и мигранти", се посочва в мотивите на кабинета.


Кабинетът промени състава на съвета по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти


Кабинетът промени състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Като член на съвета е освободена по нейна молба Маноела Манова- Овчарова. Мястото ѝ заема Ирина Николова. Тя е завършила медицина в Медицинския университет в София със специалност "Фармакология". От 2007 г. е член на Специализираната комисия по хомеопатични продукти и Специализираната комисия по растителни продукти към Изпълнителна агенция по лекарствата.


В Бургас ще бъде изграден Черноморски център за син растеж и иновации


Това беше съобщено по време на конференцията в града "Общ дневен ред за Черно море", съобщава БНР. Предстои сформиране на екип, който да подготви всичко необходимо при кандидатстване за европейско финансиране. Предвижда се центърът да включва изследователски лаборатории за мониторинг на елементите на морската среда, технологии за ликвидиране на замърсявания от нефтени разливи, борба с пластмасовите и други морски отпадъци, ефективно използване на морски ресурси – соли, водорасли, луга, изследване на биоресурсите на Черно море. По думите на кмета Димитър Николов това е един от начините, с които демонстрираме нашата солидарност с останалите 5 държави от Черноморския басейн по отношение на ангажиментите, които имаме за устойчиво развитие на морската околна среда.


За 45 месеца държавата е намерила работа на 167 хил. души


От началото на 2015 г. до края на септември 2018 г. центровете за заетост и социално подпомагане са помогнали на 167 хил. безработни на социално подпомагане да започнат работа. 67% от тях са били наети на първичния пазар на труда. По проекта са изградени 73 центъра в цялата страна, в които работят служители на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане. Те предоставят на гражданите услуги като консултиране, ориентиране и информиране на принципа "едно гише". Целта е да се улесни достъпът на безработни и хора, получаващи социални помощи, до заетост и възможности за социално включване чрез по-активни услуги за намаляване на периода на социално подпомагане.


Субсидиите по схемите на директните плащания вече се изплащат


Изплащането на субсидиите по схемите на директните плащания за кампания 2018 г. започна, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Вече е преведен първият транш от малко над 19 млн. лева на 4855 животновъди, заявили Схемата за преходна национална помощ за говеда. Ставката за плащането на едно допустимо за подпомагане животно за първия транш по тази схема е определена, както следва: за говеда – по 90.72 лв.; за биволи – по 158.76 лв. Право на подпомагане по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, имат земеделските стопани, които са отглеждали 10 или повече говеда и/или 10 или повече бивола, регистрирани към 28 февруари 2009 г., и към последния ден за подаване на заявленията за подпомагане от текущата кампания отглеждат в стопанствата си поне 70% от референтния брой животни.

Ключови думи към статията:

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Брей, то не останаха безработни, даже някои работят вече на по 2-3-4 работи. Някои са в бордовете на директорите на десетки повече, или по-малко, реални, или кухи фирми.

  мурзилка
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8889 Любопитно

  И колко от тях вече са напуснали ?

  [email protected]
 3. 3 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 543 Неутрално

  И колко от тях вече са напуснали ?
  —цитат от коментар 2 на karabastun


  Моли ли лека поправка. Нещо като: Колко от тях и от останалите,не просто са напуснали или са били уволнени от работни места у нас, а направо са емигрирали?

  мурзилка
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK